Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011

Tarikh ni datang lagi...hihihii

hey esya.. tau tak tarikh ari ni?? tarikh ari ni 31 May.. tarikh yg tiap2 tahun akan buat qid rse mcm2.. tarikh tu jugak setiap tahun qid rse berdebar.. thu tak sebab ape?? sebab qid fikir qid akan mati pade tarikh tu... rse takut kuat terase biler nak tidu malam tu..sbb qid takut qid tak akan bangun lagi esok tu.. setiap tahun qid rse mcm tu... :) ape mau buat dah tu yg qid rse kannn.. x leh nak buang perasaan tu.. tapi qid syukur sgt.. skang ni qid masih bernyawa.. walaupun qid slalu ckp yg qid nak jumpe kmo esya.. tapi qid sebenarnyee tak sanggup untuk berhdpn dengan MATI.. malam tadi tak tidur... sampai sekarang qid tak tidur.. segar mata ni lagi.. ni semua mungkin sebab qid rse takut tu.. tapi x sowg pown tahu ape qid rse.. qid lupa kan ape yg qid rse,qid gelak ketawa dgn member2 qid smlam... cerita pasal mlm tadi.. hiihihihi memang best giler.... tapi ade sedikit geram lahh kat abg ajam yang setiap tahun asyik mengenakan qid ni ha!! tahun lepas simbah qid dengan cat merah..pas uh semalam gi campak qid …

Kecoh~

hihihii salam esya.. esya skng qid tgh lepak2 ngan member qid.. rmai arhh gak at cni.... skang ann cuti sekolah..so ramai lahh yg boleh naik sni.. ermmmmm esya qid ade story haaa... tadi annn at FB bestt sgt.. haaa tau tak knp?? ok cite nye..qid join HAZAMA FC.. at situ member2 yg lain memang cool giler.. best arhh kenal dowg..share2 pngalaman dowg..best arhh.. qid ade gak add sowg mamat ni nme die ARE LONG... qid panggil along sja... qid balas2 coment ngan die..die minat giler ngan Meet Uncle Husin.. perhhh!!best arhh..hazama kann vocalist bru MUH... die mint MUH..qid minat Hazama....same2 satu kepala... memang kawtimmm arhhh member2 at HFC tuuuu along ade gak add qid ke MUH FC..coment2 gak nga n member2 at c2.. Page HFC. tu laa fara..kesiann die :D [hahahaha sory pic agak kelakar yee main take jee pic dlm gelap ni ha] byk lagi coment yg ber++ sekang *aF akhir die wat pada hari ahad.. kesian at sowg member HFC coz x pat gi konsert akhir tu coz wat ari ahad... ari isnin dah nak kena skolah,haa name die fara..…

HAZAMA~~kawwwTimmmmm

Salam esya~ esya smalam kann qid gi tengok AF. ape yg diharapakn brother Hazama uh akan pecah ann stadium laa time perform!!! coz lagu die ade lah antara lgu yang terbaikkkk!!! lagu SENDIRI-MAY... semua tahu mamat uh memang style rock.. so bile pK balik if Hazama nyanyi lagu MAY akan perform all out laa... tapi syang...ermmm ape yg jadi?? kurenggg sikit laaaa persembahan die.. okey tu okey but ade kurenggg laaa.. adoiyaiiii...tapi pape pown die still the best laahh tok kami.. time kena coment pown brother kite ni kena kaw2 ngan pengkritik.. sampai Hattan cakap hazama mengecewakan die lahhh.. adoiyaiiiii ~yang kedua nyee: kteowg target Hazama yang akan dapat anugerah imuniti tuu.. puas laa masing2 vote.. sekali tengok2 FINA yang dapat imuniti tu... beza markh FINA and HAZAMA cuma 0.07%. adoiyaiii...ni die punye peratusan
Markah Tenaga Pengajar (Minggu 7) + Undian SMS (Minggu 8) = Markah Keseluruhan)
1. Fina: 43 + 10.37 = 53.37
2. Hazama: 41 + 12.30 = 53.30
3. Azri: 36 + 9.34 = 45.34
4. Erul: 36 + 9.14 = 45.1…

suka dan duka

salam~ esya..qid tadi dapat tipon dari abg kmo yang die kte die x pat datang kenduri nanti coz die kena gi kursus at johor minggu tu.adoiyaii.. die kte die singgah anta ummi jee petang jumaat uh b4 die gerak gi johor.. ermm abg ajam tak de..abg kmo tak de..abg bob and abg mierul uh comfem ikot abg ajam..dowg dtg lambat lahhhhh.... sakit betul ati... tapi x pee lah...nak wat cm nerh ann..masing2 ade tanggungjawab..janji abg ajam datang ari jumaat uh!!if x dtg lah!! memang laa die..
esya..thu tak tadi gi desa'ru..sekali tgh jalan2 at pasar mala uh terjumpe plak ustaz SUHAIMI..adoi makk ai...malu betull..sib baik qid pkai cap,mang x buat lahh rambut pacak time uh..tp qid pkai sluar pendek!!adoi aiii...qid mula2 tak perasan die,qid lalu jee la.. skali die sebut name penuh qid!!! terkejut jugak!..tetibe jee... tgk2 muke die lme2 bru ingt ustaz uh.. die terus ajak gi minum coz die kte dah lme gilerr die cri qid.. die try gak tnye bdk2 at seri ampngan pasal qid... tapi qid an taks skolah c2... lme giler m…

ajam/roy/sha/remy

salam...haaa tgk qid punye tajuk!! name 4 orang makhluk allah!! name2 tu yg tiap2 ari biler qid ingt dowg qid rse nak gelak,rase nak marah,nak senyum sowg2.. mcm2 laaa...kowg skang ni wat hidup qid kadang2 kelang kabut thu tak!!! mcm2 jadi biler berhadpn dgn kowg..see call and msg ngan kowg pown boleh jadi GILER haaaaa...gelak sowg2 depan lappy dpn phone..ape laaa.. si remy ni dahh sah2 laa sejak azali KEGILOAN die uh... tapi qid tak thu laa apsala tiga empat ari i abg ajam,roy and sha pown sameee.... reply msg ayat yg giler2..perhhh!!! sakit dah kee kowg ni.. yg sha ni memang serius jee..sekali sme jee anta msg gilo.. hahahahha sory sha... si roy and ajam plak haaa... story pasal roy ni dlu.. die sikit laa punyee sporting mengumpat owg ari ni.. tak cukup mengumpat mengutuk sekali tu haaa..AMBIK kauuu.. padan muka laaa sape yg kena tu..tarakkkk guna punye ustaz!!! haahaahah * jangan marah arhhh.. yang tak boleh blah uh die boleh plak send gambr owg yg die ckp uh!! gileee arhh..memang kelakar gile.... na…

Cerita aku lagi...

Salam~ heyy..esya..pe kabar??? ermmm da brp ari da x tulis blog.. Bz giler esya..minggu ni exam,pas uh ari tu gi jumpe abg ajam... pas uh ade gi slesai an hal ngan PIAN uh!! mcm2 laa.haaa..cakap pasal abg ajam tadi, die ambik simcard qid..adoiyaiii... sbr jee laa..qid pown x tau die mau wat ape ngan 6ber tu... dah laa 6ber uh dak2 skolah qid rmai yg tau.. esya... skang qid nak story kat kmo pasal sto cite... benda ni qid tak thu mau ckp at spe.. remy bz ngan exam,so die x pat balik minggu ni.. mau ckp dlm phone qid x nak!!! ti qid ckp lain,die dengar lain plak!! haaaa.... qid ade trima surat dri kawan skolah qid.. ok pertma skali die ckp yg die thu qid ckp pasal die at status qid.. ok!memang qid ckp die..coz qid dgr ape yg die ckp uh.. bukan sekali esya qid dgr benda uh!!masuk ni masuk yg kali kedua.. qid x nak laaa tunggu qid dgr untuk kali ke-3.. ti terbakar plak ati ni annnn..baik qid lepas ann at FB qid time uh!!! die kte die bengang giler time uh coz qid dri pagi dgn kwn qid sowg lagi.. ok! memang pgi2…

THANKZ

salam esya~~ ari ni qid x gi sekolah.. mlz arhh... tak de mood langsung...dri semalam sebenarnyee x de mood.. tau2 jee la ape jadi semalam.. pas uh dpt plak msg si roy uh yg tnye qid mcm2 pasal bdk2 ni.. adoiyaiii..skit ati maa..owg tak de mood lgi mau tnye kee?? semalam ye2 ckp mau dtg ari ni,and ade yg die perlu thu semua nyee smlm gak!! tgk2 x gak die dtg ari ni...sib baik qid x gi sekolah..lau die ade laa..memang laaa!!! if die blas laa msg sok..memang qid ckp at die yg die uh da tipu qid 2 kali dah masuk yg ni.. masuk kali ke tiga ti...haaa siap laa,jgn harap qid mau msg die lagi...lupe ann je lah!!!! :p ari ni x gi skolah qid ke mane?? haaa qid gi jumpe abg ajam..akak qid yg anta gi jumpe abg ajam at area ampang! memang laa free2 qid kena ngan die..rse nyee bulan ni je dah dua kali abg mrh at qid..TERIMA KASIH byk2 yee...qid memang suke owg marh qid ni!!!! haaaa.....lain kali mrh laa lagi ok... pade kwn2 qid plak wat laa cerita mcm2 lagi,reka laaa fitnah2 kowg lagi.. biar semua owg marah kat q…

Hari Menuggu..

Hari ni skolah qid wat sambutan hari guru a.k.a sambutan hari menunggu. mesti kowg pelik ann knp ari menunggu.. haaa nak tau kenape?? kteowg semua dak2 STAD menunggu cikgu lgi lme dari menyambut sambutan tu.... bayangkann dri kul 7.15~8.30 mcm tu laaa kteowg tunggu dowg masuk dewan punyeee laa lame!! pas uh da masuk ingt ann terus duduk..coz pengawas dah wat tempat at belakang untuk cikgu2 ni..sekali masuk2 pengetua suruh bawak kerusi at belakang uh ke atas pentas!! pelik arhh kiteowg bler jdi mcm uh!! slalu biler ade majlis cikgu mesti duduk at bawah coz at atas comfem ade persembahan.. so,kena laa tunggu diaowg susun kerusi2 uh at atas..!! ape laa cikgu plak susun kerusi sendiri.. padahal hari guru ni...
pas uh kena plak menunggu sowg2 cikgu ni berucap... pertama sekali cikgu zizan beri ucapan..bce utusan dari siape tah!! fhm2 jee la ckgu if cikgu zizan dah bg ucpn uh..ckp pownn melewei2...*sori cikgu..jujur ni :) memang mengantok gilerr laa tdi...tapi x pat mau tido coz time uh qid rase nak terke…

TERKILAN

salam esya~ tak best kann tajuk entri qid tu? tapi ape mau buat.. tu yg qid rse skang..qid bengang sgt skang ni! ade sowg member ni.adoiyaii..klu boleh mlz laa mau sebotpasal die at blog qid ni.. tapi qid kne gak sebot coz qid dah popular ann name qid at blog die..TQ laa erk!! skng giliran aku plak mau story pasal ko!!!
esya. PIAN..kmu knl lgi die?? adoiyaii..die punyee laa langsi mulut die uh!! rse cm mau jee koyak ann blog die skang ni.. die boleh tulis at blog die yang qid ni couple ngan member skolah qid,WANI.. and die siap tulis ckp yg qid bergaduh at skolah coz nak perthan kan wani.. ape ni weii??ko story ape ni?? aduu mak aiii panaz lak aku bce... die kte lagi yg qid sanggup gaduh ngan member baik sendiri coz nak perthnkan wani.. perthn kan ape weiii???aku gaduh ngan sape?? adoiyaii..membakar betul hati aku biler member sendiri wat cm ni.. 'HEY PIAN,KO KENAL AKU BUKAN BRU SEMINGGU AU..DA DEKAT 2 THUN DAH KAU KENAL AKU..APSAL KO WAT CITE NI??HA??' ~die kte die just bce at blog qid..pasl en…

"Selamat Hari Guru"

ari ni 16/5/11 ermm tarikh ape tu erk?? ape lagi..HARI GURU laa... selamat hari guru laa qid ucapkan utk semua guru yang mengajar di SK AMPANGAN & SMK TUNKU AMPUAN DURAH. tak lupe juga pade cikgu di SMK MUTIARA ,Labuan.. SELAMAT HARI GURU ~di harapkan kowg akan terus berusaha untuk mendidik anak2 MALAYSIA ni, walaupun terdapat pelbagai masalah sebenarnye..okey!!
tak lupe 'selamat hari guru' juga untuk atok and nenek ku yang memegang jawatan sebagai guru besar di skolah menengah and rendah tampin..dan untuk uncle qid yang mengajar di melaka.. 'selamat hari guru' yeee
:)

Dengan mereka LAGI!!

salam~ esya..qid mau share ngan kmo sto benda ni.. haahhaha smlm...!! semalam ari yg boleh dikatekan ari yg best jugak laa hahahahaha..ermmm smlm qid gi ikot abg ajam and abg bob tgk konsert... mg best giler laaa...yg abg ajam bantaii mengarukk time mamat siottt tu wat persembahan.. yg qid ngan abg bob tersengeh jeee at belakang!! tapi if esya ikot laa.. mg best giler laa...pas abis konsert uh gi ikt dowg minum2... time uh masing2 masih mengaruk ngan persembhan mamat uh.. ya allah memang best giler laa esya... masing2 menjerit2 trekmark bdk uh!! mang yg lain terdiam laaa... pape pown mlm tdi mg seronok... masing2 yg bz still dtg utk tgk konsert uh.. yg pling penting dua owg sahabt uh biler da berjumpe memang huru-hara jadinyee.. kecoh gilerr mlm tdi..smp at kedai mkn pown masing2 memekak!!! segala maslha-penat-mengantok-bosan yang ade at diri ni ilang mlm tdi gak!!! memang enjoy giler mlm tdi....ramai gilerrr... 3 meja sambung semalm...tapi yang kurengggg TIADA SHISHA mlm tdi..masing2 takut maaa mau amb…

Blogger Dah ok,BAGUS!

huuuuu.. sakit jiwa qid biler blogger x boleh di sign in.. 2 ari try utk sign in.... post yang last uh pown ari ni bru masuk.. ape laaa.. pape pown alhamdulillah byk2 coz semua dah ok!! now blogger da boleh di sign in.. :) mang epy giler laaa pagi ni... sedetik tak berblogger,mcm nk giler rse nye.. hahahahhha
Haaa esya.... byk sgt2 mau story ha!! pertama pasal ari khamis ari tu.. ari khamis uh befday dinie.. 'epy befday seyyyyyh' haaaa ari khamis ari uh tuisyen.. dak2 pompuan ni bantai pakai pkai bju kurung.. semua KECUALI Qid...haahhhahah fhm2 jee la erk...

[ha Ni pic dowg..ade sowg lgi dak pompuan pkai bju kurung..name die YUSRA.tapi die x rpat nga kiteowg]
pas uh malam uh dak2 lelaki ni semua plan mau pkai bju melayu plak esok uh!!...so,sekali lgi laa dak2 pompuan ni plan pkai bju kurung...tapi masing2 tak ckp pkai bju wane ape... dowg kte sape yg ngam wane die uh,kire untung laaaa.. semua dak laki yg melayu pakai bju melayu semalam.. panjang dgn hamdi siap pkai samping lagi.... perh!!!!cm ari raye…

Hidup harus di teruskan!!!

Salam.. esya.. malam ni rindu giler2 ngan kmo.. tak terucap sbenarnyee rindu pde kmo ni.. and rindu tu akan ilang biler qid da btl2 berjumpe ngan kmo nanti.. jumpe kat mane??mungkin at alam lain... tak kisah laa esya at mane skali pown.. tapi qid tetap mahu jumpe kamu.MUKTAMAD!! Esya.. tadi b4 gi tuisyen abg bwk qid gi ronda2.. gi S2,gi Nilai mcm2 laa naik moto bsr die uh.. mang best laa tapi penat.. tetibe ade lepak at sto tempat ni.. abg tetibe ckp 'dulu ko ngan esya salu lepak mane' perhhh abg ni!!!mang mencucuk ati qid jeee kate2 die uh... apeee laa..qid wat tak thu jee ngan ktew2 die uh...
pas balik tuisyen tadi lgi skali abg sebut name kmo... time abik qid..die ade ternampak Marisa tunggu balax die kot at depan bilik tuisyen tu..die boleh ckp 'hey dik.budak uh putih mcm esya kannnn' adoiyaiiii tergamam qid time uh.... mang pelik giler laaa dgn abg...asyik sebut name kmo je... tapi qid rse abg pown tgh rindu kmo!!! ape la... tadi dpt msg dari mamat smalam uh.. alhamdulillah die kte die …

Minta Maaf byk~byk....

Salam~~ esya qid tgh sakit ati sgttt skang ni.. entah laa esya...sakit ati pK ann benda2 ni semua, semalam qid story pasal cousin kmo wat hal ann ari ni qid dah dpt tau ape yg budak uh anta at mamat uh!! qid thu if qid jadi die pown qid akan bengang and marah mcm mane die mrh at qid skang!! tapi.....bukan qid yg ckap benda2 tu semua laaa... pas die 4ward msg yg bdk uh anta qid ckp laa yg qid mintk maaf,and qid ckp qid tak tau pape pasal msg uh..pas uh die mcm mrh2 time die blas msg uh!! sory laa roy..qid btl2 mintak maaf.. ape yg lebih buat die mrh biler isteri die terbce msg uh!! isteri die mrh pasal msg uh!!!isteri die mau jumpe qid!!! mau tnye apsal anta msg tak berguna uh! ya allah.. at fb uh lagi senang laa isteri die mau jumpe qid.. if kat luar mgkin si roy uh boleh cover.. i'm so sorry roy.. qid thu roy tertekan dpt msg uh semua.. sory sgt2 roy...
esya..tak thu dah mau buat ape. roy kte benda ni senang nak selesai if wife die tak thu.. skang wife die dah thu.. tu yg kengkabut mamat uh!!!.. ya a…

Exam datang lagi!!!!!

*mood exam skang ni..
hahahah alang2 cri bahan baik qid cilok berblogging jap.. haahhah.ha tadi exam bM..serius ngantok giler... salu bersemangat jee.ari ni ngantok giler.. esok exam BI ..hahahha keng kabut malam ni ha cri isi..cri itu..cri ini...tnye itu..tny ini... sampai esok.. LUPE!!! hahahah biase laa tu..
esya ade sto story bodoh!! cousin kmo uh qid masuk fB qid and padam ann semua msg2 yg qid bls2 ngan membr2 qid ni.. pas uh die boleh plak gi ckp benda yg bukan2 at sesowg mamat ni.. ckp benda2 yg x senonoh plak uh!!!! mamat uh da laa alim..di gelar USTAZ lagi uh... siottt btl laa die uh... mule nye mamat uh ade anta doa,die suh qid bce b4 exam.. skali si pompuan uh gi padam msg uh..then die anta benda2 mencarot2 ni..enda2 blu laa senang cite... tak pasal2 mamat uh pas skolah tadi duk parking keta die dpn umah qid... rupe2 nye die mau jumpe qid.. tnye knp qid ckp mcm uh..die siap kte if qid x suke msg ngan die x pyh ckp bend2 uh semua.. die kte qid ni pangkat anak pde die..so x patut qid ckp tu se…

Cerpen:Pengorbanan Seorang Guru

*mengisi ruang sunyi aku

Setelah dimarah dan dipukul oleh abang,Aqid terus pergi ke bandar Seremban untuk berjumpa dengan kawan-kawannya.Ini kali pertama abang memukul dia.Dia merasakan dirinya tercabar setelah dipukul oleh abang.Aqid Amsyar adalah seorang pelajar perempuan yang menuntut di sebuah sekolah di Seremban.Aqid atau nama sebenarnya Siti Zuraidah telah mengubah identiti dirinya sejak berumur 12 tahun.Aqid merupakan anak bongsu dari 2 adik-beradik.Nama Siti Zuraidah Zainal telah ditukar sendiri menjadi Aqid Amsyar Zainal.Nama,diri dan percakapannya juga ditukar seperti seorang lelaki.
"Zuraidah telah merokok didalam tandas sekolah pada waktu rehat tadi!!" kata-kata Cikgu Bob iaitu GPK HEM sekolah masih terngiang-ngiang di telinga abang.Kata-kata itu juga yang menyebabkan dia memukul adiknya sendiri menggunakan getah paip.Hal itu telah menyebabkan Aqid tidak pulang ke rumah sehingga larut malam.Jauh disudut hati abang,dia kesian melihat tangan dan kaki Aqid berbi…

aku BERUBAH!

salam~ esya.qid ade story yg x menyenang ann ati qid.. ptg tadi ade member dtg umah.. dowg nak tnye pasal sesuatu.. die tnye ni "ko ni apsal da berubah qid??tak mcm dulu.muke ko lngsung x nampak skng!" qid terdiam bler die tetibe ckp mcm uh.. mane x nye.. kuar jee umah die terus tnye uh.. terperanjat arhh qid.. klu kmo ade skng esya..mau jee qid tnye kmo "ape yg da brubah pade qid" adoiyaiiiii...qid da berubah ke?? die kte qid da x mcm dulu...
utk ko or sesape yg knal aku laa an.. ermmm sory laa erk aku ckp ni.. sbnarnyee klu boleh aku x nak ade rmai pwg at sekeliling aku dah!! aku mau dlm keadaan senyap jee memanjang!! aku sendiri tak thu kenapa,and sejak biler aku mule jadi mcm ni... klu boleh setiap mase aku mau duduk sesowg..tp aku kne pK, aku ade kwn,aku ade keluarge..so,aku kne bersama dowg.. sory laa if aku bersame kowg aku dah tak layan kowg mcm dulu... aku mcm buat hal aku jee.... rse mlz pown ade tau..mlz ape???mlz untuk berkwn... aku klu mau duk sesowgggg jee... tu yg aku rse …

Jumpe GPK HEM at luar..kelakar jadi nye!!!!

~salam esya. ermm ari ni qid gi anta remy at airport. die da kne blik sarawak dah ari ni.. die blik semban pown sbb ayah suh die ikot jumpe kwn ayah yg qid gi jumpe semalam... ermm xde pape yg menarik jadi time remy blik minggu ni.. cm biase jee..qid pown x ckp sgt ngan die..mlz laa.. die just bengang ngan die,sbb die qid skali kena marh ngan ayah arii tuu..SENGAL!!!
ari ni at skolah cm biase jee.. qid blik lambat ari ni,ingat ann ade kelaz eko.. rupe nyee di batal ann.. qid pown stay jee laa at skolah smpai kul4.30. qid lepak ngan dinie at tepi dewan terbuka.. borak2 laa pasal skolah.. mcm2 benda laa kteowg borak annn... kteowg ingt ann kteowg jee ade at tempat tu time uh, so xde spe laa yg dgr ape kteowg ckp.. skali blik skolah tdi bkak fb ade owg msg at fb gelak ann kteowg.. ingt ann pahal,rupe nyee die dgr ape yg kteowg borak ann... apee laa..wat malu jee... da laa benda uh rahsia..adoiyaiiiii...sib baik owg uh qid kenal.. kre die boleh simpan rahsia laa... tapi,serius qid ckp,mg malu giler laa coz owg…

ACHIK!! semua tgh rindu kan kmo!!

qid tak mau bebel pepanjang skang ni, qid just mau share something.. mlm ni at facebook qid,ramai laa gak member2 qid yang say dowg rindu pade arwah achik.. mule2 qid bukak qid nampak abg aie ade post video lgu arwah achik and kak nana time at selayang mall thun 2008 lau tak silap!!!ramai gak yg coment link abg aie uh.. slah sowg nyee along..along kte die sayu tgk video uh,and die ucp an thankz at spinians coz tak jemu2 sedekahkan al-fatihah buat arwah.sememang nyee along tu rindu pade arwah..ramai jugak peminat2 SPIN yg lain yg say dowg rindu pade arwah..and abg aie pown ckp die juga rindu pade arwah.. lepas uh qid ternampak laaa kak suhaila plak coment ngan someone at photo die.. die ckp " dua2 kwn baik akk..sgt2 rapat..arwah kdg2 kalo dtg show di KL..tinggalkn isteri dia kt umah akk...isteri dia dulu kwn sebilik akk ms study..mmg sgt2 rapat..dr dorang couple,smpla kawin n beranak pinak..bnyk suka duka kami kongsi sama2...saat dorang kehilangan anak 1st..mcm2 laa kenangan lain yg …

Sakit Mata!!..tolonng!!!!!!!

adoiyaiii mate qid TEMBEL laaa... kowg tau x tembel uh ape.. yg cm ade bende at kelopak mate tu laa.. adoiyaiii.. tak pernah plak qid kne benda ni... mau buat mcm mane ni??
mau letak ubat ape ni.. adoiyaiiii..pening2.....
~esya.. ari ahad ari uh qid ade gi perak!! pergi makam kmo.. qid ngan abg mg x rancng untuk gi umah fmily kmo.. smp2 jee pgi uh pown singgah umah kwn abg coz abg mau solat... lepas dlm kul8 uh gi laa makam.. time nak balik uh jumpe plak ummi... time uh at kubur walit... ummi mcm terkejut jee tgk qid.. slalu ann if blik perak qid duk umah die.. ni tetibe jeee da ade at makam... ummi tanye gak knp tetibe jee dtg coz slalu mau dtg seminggu sebelum uh da bg tau ummi.. qid pown ngan terpaksa kena laa bg tau ummi hal sebenarnyee.. pasal owg uh suh qid gi makam esya minggu tu... pas borak2 jap ngan ummi uh qid ckp laa qid mau cri brg at ipoh.. abg plak gi ckp if sempat kte owg singgah ptg kang sebelum blik seremban.. adoiyaiii.... qid klu boleh x nak gi umah kmo au... if gi umah kmo ti mcm2 plak qid…

1 May,tarikh yang sangat penting!

~salam. ari ni 1 May. tarikh yang sangattt penting.. 1/05 ni ade 4 orang kawan2 qid punye befday.. semua nye kawan rapat qid... pertama nye tarikh ni tarikh befday arwah azhar & arwah azrul.. si kembar dua owg uh!! kmo ingt lagi dowg uh esya???dowg yang pernah jadi sahabat KITA semua.. tapi dowang x sempat idup lme ann..if dowg masih idop umur dowg mesti dah cecah 18 tahun..tapi tu laa kte owg ann,sesetgh kembar ni klu sowg sakit sowg lagi mesti sakit.. macam tu gak azhar ngan azrul ni.thun 2007 azhar meninggal,then thun 2008 plak azrul yang meninggal..dua2 meninggal.....atas sebab penyakit yg dowg hidap.. kecik lagi dowg time uh.. tapi dowg da kena hadapi mcm2.. *pape pown qid doakan semoga dowg berdua di tempatkan dikalangan hamba allah yang soleh!!! amin.... [azhar,azrul..kita owg tak pernah lupa pada korg..sem ua memori kite masih segar at kepala kiteowg]

yang kedua... ari ni befday rabiatun aduyiah.. atau qid slalu panggil die bia.. kawan baik qid mase sekolah rendah..dari darjah 4-6.. memang b…