<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 31 May 2011
hey esya..
tau tak tarikh ari ni??
tarikh ari ni 31 May..
tarikh yg tiap2 tahun akan buat qid rse mcm2..
tarikh tu jugak setiap tahun qid rse berdebar..
thu tak sebab ape??
sebab qid fikir qid akan mati pade tarikh tu...
rse takut kuat terase biler nak tidu malam tu..sbb qid takut qid tak akan bangun lagi esok tu..
setiap tahun qid rse mcm tu... :)
ape mau buat dah tu yg qid rse kannn..
x leh nak buang perasaan tu..
tapi qid syukur sgt..
skang ni qid masih bernyawa..
walaupun qid slalu ckp yg qid nak jumpe kmo esya..
tapi qid sebenarnyee tak sanggup untuk berhdpn dengan MATI..
malam tadi tak tidur...
sampai sekarang qid tak tidur..
segar mata ni lagi..
ni semua mungkin sebab qid rse takut tu..
tapi x sowg pown tahu ape qid rse..
qid lupa kan ape yg qid rse,qid gelak ketawa dgn member2 qid smlam...
cerita pasal mlm tadi..
hiihihihi memang best giler....
tapi ade sedikit geram lahh kat abg ajam yang setiap tahun asyik mengenakan qid ni ha!!
tahun lepas simbah qid dengan cat merah..pas uh semalam gi campak qid dengan tepung plak!!!
kot tepung saje tak pe lah...ni pergi campur dengan serbuk kunyit,
ayoyo mau buat sekodok kee qid ni??haaaaa..adoiyai...tak thu lah berapa bnyk kunyit die rembat dekat kedai uh!!!
sampai kuning lahh muke qid...dah lahh kuning pas uh si Remy ni bantai nyee bwk sebuk kilat2 uh...wane biru punye...adoiyai....kuning + biru + kilat2 tu lagi....perhhh memang lawa berseri2 qid malam tadi.....memang mcm badut habis!!!!
di gulung nyee plak qid dengan tah ape benda punye tali tah mlm tadi....
sepanjang dlm kereta mcm uh...dah tu bantai nyee masuk at restrn tu dlm keadaan mcm tu..
satu badan dah berwane wani,pas uh di lilitnyee qid ni..haaa memang terbaik lah wokk!!!
memang malu abis aku mlm tadi...
dah tu si abg ajam ni plak boleh wat lawak badut die semalam
annn...haaa elok sgt lah tu...
patut nyee abg ajam pakai bju badut semalam..mcm time befday
die dlu tu...haaa
haa tau x sebab semalam..abis jahanam rambut aku!!!!
adoiyaiiii....pas uh tadi gi salon yg slalu qid gi uh TUTUP plak...
adoiyaiii..mlm ni dah lah ade programm..abis rambut gua dah wokkk...
malu wokkk...ko punye pasal lahh ni....

haaaa qid nak ckp thankzz sgt at abg ajam yg plan ni semua...
walaupown gerammmmm tapi best lah wok!!
kowg memang sporting abiss...
and thankz gak tok abg ajam yg beli kann qid keyboard tu..
lawa design die..tapi sbb design uh qid tak boleh masuk an pic keyboard uh at bloh ni sueiiiii laaa...hampir semua hadiah dari kowg ade letak gambar kite...and dalam gambar kite ade plak gambar mamat cine giler uh!!!so,qid tak dpt laa nak masuk ann pic hadiah2 uh at sni..
mane yg tak de gambr2 kite je qid masuk annn...if qid masuk ann pic mamat cine uh..
abis lahh kecoh satu sekolah!!!tak sanggup pak cik doooo....!!!!!
abg ajam bg tiga hadiah...perhh!!die ingt adik die ni tamak kee??
hahahha tpi tak pe lahh qid terima..wah!!! die bagi keyboard dengan baju..satu lagi hadiah qid tak tahu lagi..coz die suruh bukak malam ni...tak thu laa ape benda ny
ee tu..
remy plak bg album..album uh memang lawa sgtt..album uh die wat dri qid kecik sampai dah 17-thun ni..at depan album uh die tulis sweet 17..perhh!! memang qid suke sgt hadiah uh...
memang wat qid ingt semua yg jadi pade qid selama 17 thun ni....
tak thu lah mane die rembat pic2 qid uh!!!!!
tu jee hadiah yg dah bukak..yang lain belum lagi...abg mierul and ajam suh bukak mlm ni...
pas uh qid dpt cmre dri slh sowg sis qid ni..
cmre jenama AGFAPHOTO..serius qid ckp qid tak prnah tgk cmre jenis tu...
tu kali pertme...selalu jenama lain...ni jenama ni first time haa..thankz laa tok sis tu..
tapi ok gak sis tu bgi cmre..ber +++ lah koleksi cmre yg qid ade...cmre canon dah ade,cmre olympus pown dah ade,cmre sony dah ade..handycam ade..SLR jee
blm ade lgi haa...
tak pe2 ayah janji next year ann pas abis SPM....tak pe,qid tunggu...
and ade sowg lagi sis bgi cm jambak bunga and atas uh ade coklat mehh!!!memang best lah!!!!
ti jap lagi qid upload pic hadiah ygqid dah ambik..ade separuh uh t
ak leh nak tunjuk lahhh!!!
coz ade pic mamat cine uh....ha! hadiah from wani pown tak buk
ak lagi haa...punye awal die bgi tapi tak bukak2 lagi..ajam punye hal lah ni!!!
tadi qid ade gak terima hadiah from singapore..from sha...
ari ni lgi sekali sha post barang..TQ sgt2 sha..hope ape yg diharapka
n akan terlaksana ok!!!
ni antra hadiah yg abg ajam kasi qid masuk at blog..yg lain sory abg ajam x kasi..ti heboh satu sekolah die kte.hahah sengal die uh!!!!
::dari wani,my sis and my adik::


::from yg mysis jugak! ::


:: lagi!!!! ::


:: from shaheere AlAtas ::

pape pown qid nak ucap kann terima kasih byk2 pade member2 or sesape jee yg kenal qid yang wish befday qid..TQ so much!!!!tak kire lah yg anta kat wall FB ke,yg PM qid ke,yang col or yang msg at phone...thankz sgt2....
haa lupe kat roy,TQ yee anta msg tu,insya-allah segala ape yg di beri tahu akan qid laksanakan and akan qid ingat smp biler2.....

*esya.mlm tadi ikhmal ckp ni "dulu kak esya ade pernah ckp bler dah sampai sweet 17 kau die nak wat party yang gemmpak sekali" haaa tu ikhmal ckp..bru qid thu esya kmo merancang semua tu...ermm sekali lagi ikhmal wat qid teringat at kmo...ari tu time kat sarwak ni at sni plak!!tapi abg ajam ckp at ikhmal yang abg ajam akan laksana kan ape yg esya inginkann tu..
tak thu laa ape jadi mlm ni..hope sgt dowg x kena ann qid lagi!!!haahahahahaah
*pape pown tQ so much pade dak2 pJ,dak2 ampng,dak johor yang sanggup turun malam tadi..epy giler beb jumpe kowg...yg penting trima kasih byk2 buat abg ajam,abg mierul,remy and abg bob yg plan ape yg jadi semalam..and rse nyee mlm ni jugak akan gempak!!!tgk kowg siap2 an brng wat qid rse terharu mehhhhh...tQ sgt2

k SALAM~~~

Monday, 30 May 2011

hihihii
salam esya..
esya skng qid tgh lepak2 ngan member qid..
rmai arhh gak at cni....
skang ann cuti sekolah..so ramai lahh yg boleh naik sni..
ermmmmm
esya qid ade story haaa...
tadi annn at FB bestt sgt..
haaa tau tak knp??
ok cite nye..qid join HAZAMA FC..
at situ member2 yg lain memang cool giler..
best arhh kenal dowg..share2 pngalaman dowg..best arhh..
qid ade gak add sowg mamat ni nme die ARE LONG...
qid panggil along sja...
qid balas2 coment ngan die..die minat giler ngan Meet Uncle Husin..
perhhh!!best arhh..hazama kann vocalist bru MUH...
die mint MUH..qid minat Hazama....same2 satu kepala...
memang kawtimmm arhhh member2 at HFC tuuuu
along ade gak add qid ke MUH FC..coment2 gak nga
n member2 at c2..
Page HFC.
tu laa fara..kesiann die :D
[hahahaha sory pic agak kelakar yee main take jee pic dlm gelap ni ha]
byk lagi coment yg ber++ sekang
*aF akhir die wat pada hari ahad..
kesian at sowg member HFC coz x pat gi konsert akhir tu coz wat ari ahad...
ari isnin dah nak kena skolah,haa name die fara....
ramailahh gak yg cool ann die..sampai ade yg offer mau ambik die,
tpi die kena make sure mama papa die kasi lahhhh...
memg heboh laa tadi pasal konsert akhir and pasal dowg
gi rumah kaca siang tadi...
kongsi2 cerita..best!!!!

~dalam masa yg sma gak ABG AIE post something at group spinians...
lame dah rse nyee abg aie tak lepak at group spinians....
mybe die bz kot,and skang bru die free...
die tegur spinians semua dah buat ann rmai yg epy..
coz dah lme x borak2 rmai2 mcm tdi...
memang besttttt sgt lah!!!
rse mcm bru kenal dgn member2 SPINIANS dulu..
kelang kabut nakk balas coment tu..coment ni...
adoiyaiii...memang best!!!!


page .spinians.
[hahahaha sory pic agak kelakar yee main take jee pic dlm gelap ni ha]
byk lagi coment yg ber++ sekang


*****sory sgt2 psal gmbr mlz mau copy page...leceh..
hahah BURUK kannn..hahaha LANTAK lahhh..
Ade aku kisah??? :P

Sunday, 29 May 2011



Salam esya~
esya smalam kann qid gi tengok AF.
ape yg diharapakn brother Hazama uh akan pecah ann stadium laa time perform!!!
coz lagu die ade lah antara lgu yang terbaikkkk!!!
lagu SENDIRI-MAY...
semua tahu mamat uh memang style rock..
so bile pK balik if Hazama nyanyi lagu MAY akan perform all out laa...
tapi syang...ermmm ape yg jadi??
kurenggg sikit laaaa persembahan die..
okey tu okey but ade kurenggg laaa..
adoiyaiiii...tapi pape pown die still the best laahh tok kami..
time kena coment pown brother kite ni kena kaw2 ngan pengkritik..
sampai Hattan cakap hazama mengecewakan die lahhh..
adoiyaiiiii
~yang kedua nyee:
kteowg target Hazama yang akan dapat anugerah imuniti tuu..
puas laa masing2 vote..
sekali tengok2 FINA yang dapat imuniti tu...
beza markh FINA and HAZAMA cuma 0.07%.
adoiyaiii...ni die punye peratusan

Markah Tenaga Pengajar (Minggu 7) + Undian SMS (Minggu 8) = Markah Keseluruhan)
1. Fina: 43 + 10.37 = 53.37
2. Hazama: 41 + 12.30 = 53.30
3. Azri: 36 + 9.34 = 45.34
4. Erul: 36 + 9.14 = 45.14
5. Lena: 36 + 8.85 = 44.85
kalau lahh undian hazama naik cikit lagi comfm die yg akan terus menempah diri ke Final..
adoiyaiiii sayang betul!!!!

next week qid tak pat tengok konsert AF..
coz umah wat kenduri time uh!!!
qid ingt ann lau Hazama dpt terus masuk final,next week klu qid tak tgk pown xpe arhh
coz Hazama dah memang comfem gi final!!!
tapi hazama tak dapat laa..
ermm ape mau buat...xde rezeki kann..

*pape pown kiteowg doa kan brother kite ni dapat masuk final ok..
amin....
pape pown wat yg terbaik laa time minggu ke-9 ni..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lupe mau story esya..
semalam qid gi jalan2 at TS.
hahahah jumpe roy,
adoiyaiii memang x sangka lah..
time tu qid sensowg coz member qid gi jumpe awex die jap..
adoiyaiii..first time tegur si roy tu,
selama ni msg and col jee..
tak pernah tegur pown time jumpe..
at sekolah pown x pernah tegur die..sekali pown x pernah!!!
tapi semalam terjumpe die at kedai cmre die tegur plak!!
qid ingt mau wat x tahu jee tgk2 die tgur plak..
ape yg qid cuak uh biler wife die ade sekali..
adoiyaiii takut gak wife die tnye pape pasal msg yg cousin esya anta tu..
sekali tgk2 wife die punye laa baik..
siap ajak gi lunch same2 ngan family die sekali tuuu...
si roy ni plak biler dah jumpe uh tanye mcm2 plak!!
at sekolah x de plak mau tnye2 ni..
qid nak jwb pown segan coz wife die ade...
yg wat qid mengalabah biler die ungkit pasal msg tu..
adoiyaiii qid dah ckp at die tukar topic laaa..
pas uh die kte die tetap mau tahu..
qid pown ape lagi story laa pasal cousin kamu tu..
adoiyaiiii esya,time berckp ngan die ann rse mcm berckp ngan abg achik..
mate die and care die berckp mcm arwah achik...
saling tak tumpah......ya allah sayu hati biler ingt balik hal semalam..
memang mcm arwah achik style die...mate die...care die bercakap...
adoiyaiiiii..
pape pown thankz laa roy coz mau tegur semalam erk!!
jauh tempta kite berbork dari tempat yg ari2 kite jumpe...pelik kannnn..
pape pown..qid enjoy kenal roy dengan wife roy,
anak roy pownnn best!!!x kekok biler ngan qid..best!!!!
:)


Thursday, 26 May 2011


salam~
esya..qid tadi dapat tipon dari abg kmo yang die kte die x pat datang kenduri nanti
coz die kena gi kursus at johor minggu tu.adoiyaii..
die kte die singgah anta ummi jee petang jumaat uh b4 die gerak gi johor..
ermm abg ajam tak de..abg kmo tak de..abg bob and abg mierul uh comfem ikot
abg ajam..dowg dtg lambat lahhhhh....
sakit betul ati...
tapi x pee lah...nak wat cm nerh ann..masing2 ade tanggungjawab..janji abg ajam datang ari
jumaat uh!!if x dtg lah!!
memang laa die..

esya..thu tak tadi gi desa'ru..sekali tgh jalan2 at pasar mala uh terjumpe plak
ustaz SUHAIMI..adoi makk ai...malu betull..sib baik qid pkai cap,mang x buat lahh rambut pacak time uh..tp qid pkai sluar pendek!!adoi aiii...qid mula2 tak perasan die,qid lalu jee la..
skali die sebut name penuh qid!!!
terkejut jugak!..tetibe jee...
tgk2 muke die lme2 bru ingt ustaz uh..
die terus ajak gi minum coz die kte dah lme gilerr die cri qid..
die try gak tnye bdk2 at seri ampngan pasal qid...
tapi qid an taks skolah c2...
lme giler minum2 ngan die..memang best lahhhh..
borak ngan die pasal dulu..adoiyaiii..best jugak lahh..
tapi ade satu kte2 ustad uh yang dah berthun qid tak dgr..
nak thu ape?? ni "ape pown kmo nak buat,ingt ibubapa,hormat mereka dari segala2nye.junjung name mereka dgn baik..kmo nak jadi jahat ke ape ke,pastikan kmo tak buat ibubapa kamu terluka!!!!"
haaa tu die ckp....dari dulu smp skang ayat die ayat yg sme die bg..
alhamdulillah rse nye qid tak lukakan hati ibu bapa qid..qid masih ingt kate2 ustad suhaimi tu.
kate2 die uh memberi byk peringatan pade diri qid..TQ ustad..
syang gilerr arh at ustad coz masih ingt sye walaupun sya tak pkai tudung tadi,tapi ustad boleh perasan saya kannnnn...bagus betul..

*esya..mlm ni qid tuisyen..mlz betul coz ade subjek BI...
tak suka meh!!!!!

Tuesday, 24 May 2011
salam...
haaa tgk qid punye tajuk!!
name 4 orang makhluk allah!!
name2 tu yg tiap2 ari biler qid ingt dowg qid rse
nak gelak,rase nak marah,nak senyum sowg2..
mcm2 laaa...kowg skang ni wat hidup qid kadang2 kelang kabut thu tak!!!
mcm2 jadi biler berhadpn dgn kowg..see call and msg ngan kowg pown boleh jadi GILER
haaaaa...gelak sowg2 depan lappy dpn phone..ape laaa..
si remy ni dahh sah2 laa sejak azali KEGILOAN die uh...
tapi qid tak thu laa apsala tiga empat ari i abg ajam,roy and sha pown sameee....
reply msg ayat yg giler2..perhhh!!! sakit dah kee kowg ni..
yg sha ni memang serius jee..sekali sme jee anta msg gilo..
hahahahha sory sha...
si roy and ajam plak haaa...
story pasal roy ni dlu..
die sikit laa punyee sporting mengumpat owg ari ni..
tak cukup mengumpat mengutuk sekali tu haaa..AMBIK kauuu..
padan muka laaa sape yg kena tu..tarakkkk guna punye ustaz!!!
haahaahah * jangan marah arhhh..
yang tak boleh blah uh die boleh plak send gambr owg yg die ckp uh!!
gileee arhh..memang kelakar gile....
nak msuk at blog tapi takut owg tu ade terbukak blog ni plak!!!
hahahah baik x pyh annn..selamat qid..hahah:)
pasal ajam plak..
die telepon qid,die cite pasal die jatuh longkang depan bdk2 pompuan..
hahahahahhaha kelakar jeee...harap muke jee encemm tapi BUTA rupa nyaaa,
sayang betullll..hahahahaah.hilang macho laaa bro biler da malu depan pompuan ni..
hahahahah tak laku laa ko pas ni abang..hahahaha..
:P
adoiyaiii..dari ptg tadi gelak haa....
mula2 balik sekolah bce msg sha,pastu remy col,bukak FB bge msg dari roy sekali mlm ni haa abg ajam plak telepon story pasal jatuh!!!
hahaahh memang sengal laaa kowg2 semua ni..adoiyaiiiii...sakit gigi aku ni tersengehhhh je dari tadi...sape mau bertnggungjwab ni?? :)

*esya..memang best ari ni dengar cerita kelakar dowg..adoiyaiii

Saturday, 21 May 2011

Salam~
heyy..esya..pe kabar???
ermmm da brp ari da x tulis blog..
Bz giler esya..minggu ni exam,pas uh ari tu gi jumpe abg ajam...
pas uh ade gi slesai an hal ngan PIAN uh!!
mcm2 laa.haaa..cakap pasal abg ajam tadi,
die ambik simcard qid..adoiyaiii...
sbr jee laa..qid pown x tau die mau wat ape ngan 6ber tu...
dah laa 6ber uh dak2 skolah qid rmai yg tau..
esya...
skang qid nak story kat kmo pasal sto cite...
benda ni qid tak thu mau ckp at spe..
remy bz ngan exam,so die x pat balik minggu ni..
mau ckp dlm phone qid x nak!!!
ti qid ckp lain,die dengar lain plak!!
haaaa....
qid ade trima surat dri kawan skolah qid..
ok pertma skali die ckp yg die thu qid ckp pasal die at status qid..
ok!memang qid ckp die..coz qid dgr ape yg die ckp uh..
bukan sekali esya qid dgr benda uh!!masuk ni masuk yg kali kedua..
qid x nak laaa tunggu qid dgr untuk kali ke-3..
ti terbakar plak ati ni annnn..baik qid lepas ann at FB qid time uh!!!
die kte die bengang giler time uh coz qid dri pagi dgn kwn qid sowg lagi..
ok! memang pgi2 die dtg uh qid at kelaz member qid,sbb qid mau gi beli roti..perut LAPAR!
klu tunggu die pgi uh memang kebuloooo laa qid pgi uh!!
lepas gi kantin qid tunggu laa gak die at pondok dkt2 dewan uh atas sbb qid mau duduk dkt2 ngan dak2 kelaz ni..coz member yg teman qid gi kantin uh dak kelaz lain!!qid tunggu die!!
biler dah ade uh,die wat tak thu jee..jalan pownn wat selamberr je..mcm x nampak jee qid..
ok,qid pown ikot jee laa jalan belakang die,sampai an kawan qid yg sowg uh tnye "mane dak2 kelaz ko" ha!!!see die pown terperanjat coz qid tak tunggu dowg..if kau x cye laa ko blh tnye member aku tu laa weiii..qid tunggu die,tp die ckp at surat die dri pagi qid ngan member qid tu je..padahal at dewan time nak duduk uh,qid da gi dkt2 ngan die,dah nak duduk dah pown,sekali tuptup die gi depan..tak kann qid mau halang!!!
pas uh die ckp pasal time rehat..
time rehat! memang ade sto ari tu qid ckp ngan die qid ak mau rehat!!!mau duduk at pondok uh,
lepas dah lme2 at pondok uh perut qid rse lapar!!tu yg qid gi bli makan..bukan nak mengelat jee ape laaa...

~qid tak kisah laa esya die nak luah ann perasaan ke ape ke..
and aku langsung tak ambik ati pown ape yg die cakap..but qid nak jelas ann at cni tentang 2 perkara jee..pertama pasal yg qid dri pagi ngan member qid uh!! mcm qid ckp tadi bukan qid tak tunggu die,qid tunggu and qid siap try pilih tempat utk rpt ngan dowg..but ape jd???
kedua pasal time rehat tu!!!memang!! tiap2 ari klu bleh qid mau lepak jee at pondok uh!!malaz mau gi kantin,koOP semua tu!!ramai owg!!! but ari tu qid memang rse lapar pulak!!and qid pK balik,mama x de at umah ari tu,of coz laa abg just beli lauk..qid percye mesti laukk uh x sdp punyee.tu yg qid gi beli mkn!!qid ingt bile time yg die ckp uh!!coz time uh qid ade ckp ngan member qid yg die ajak gi rehat tp qid taknak!!last2 qid plak yg kena member qid ckp "tu laa ko gatal sgt!!!" haa if die x cye laa boleh tnye member qid uh laaa.....pasal nak gi dewan uh pown boleh tnyee member qid uh!! if betul laa qid ni dri pagi asyik ngan member qid jee,qid xde de nak jdi tunggul batu menunggu die at pondok uh!!! haa lgi sto esya pasal qid ajak die gi toilet uh,
if xnak laa ckp "xnak" die ajar qid ckp "xnak" dlm surat uh pandai plak!!! pape pown aku trime ape ko ckp!!! TQ VERY MUCH!!!!aku ingt bebbb smp biler2.....

*esya..
tu yg qid mau ckp..sbnrnyee byk lagi..tp biar lah!!!!!
doa2 laa abg ajam bg sim qid balik!!!byk owg2 yg die x perlu thu ade at sim tu.
[to remy:if ko bce ni,tlg laa minggu dpn blik awal ckit..ok!!]
[to roy: qid thu roy bZ sok..but plz on9 jap qid perlu hikmat nasihat roy]




Thursday, 19 May 2011

salam esya~~
ari ni qid x gi sekolah..
mlz arhh...
tak de mood langsung...dri semalam sebenarnyee x de mood..
tau2 jee la ape jadi semalam..
pas uh dpt plak msg si roy uh yg tnye qid mcm2 pasal bdk2 ni..
adoiyaiii..skit ati maa..owg tak de mood lgi mau tnye kee??
semalam ye2 ckp mau dtg ari ni,and ade yg die perlu thu semua nyee smlm gak!!
tgk2 x gak die dtg ari ni...sib baik qid x gi sekolah..lau die ade laa..memang laaa!!!
if die blas laa msg sok..memang qid ckp at die yg die uh da tipu qid 2 kali dah masuk yg ni..
masuk kali ke tiga ti...haaa siap laa,jgn harap qid mau msg die lagi...lupe ann je lah!!!! :p
ari ni x gi skolah qid ke mane??
haaa qid gi jumpe abg ajam..akak qid yg anta gi jumpe abg ajam at area ampang!
memang laa free2 qid kena ngan die..rse nyee bulan ni je dah dua kali abg mrh at qid..TERIMA KASIH byk2 yee...qid memang suke owg marh qid ni!!!!
haaaa.....lain kali mrh laa lagi ok...
pade kwn2 qid plak wat laa cerita mcm2 lagi,reka laaa fitnah2 kowg lagi..
biar semua owg marah kat qid..qid mang sukeee sgt owg mrh2 ni :)
hapy jee ati ni biler kena marah!!!best kannn???
ermmm......

Wednesday, 18 May 2011

Hari ni skolah qid wat sambutan hari guru a.k.a sambutan hari menunggu.
mesti kowg pelik ann knp ari menunggu..
haaa nak tau kenape??
kteowg semua dak2 STAD menunggu cikgu lgi lme dari menyambut sambutan tu....
bayangkann dri kul 7.15~8.30 mcm tu laaa kteowg tunggu dowg masuk dewan punyeee laa lame!!
pas uh da masuk ingt ann terus duduk..coz pengawas dah wat tempat at belakang untuk cikgu2
ni..sekali masuk2 pengetua suruh bawak kerusi at belakang uh ke atas pentas!!
pelik arhh kiteowg bler jdi mcm uh!!
slalu biler ade majlis cikgu mesti duduk at bawah coz at atas comfem ade persembahan..
so,kena laa tunggu diaowg susun kerusi2 uh at atas..!!
ape laa cikgu plak susun kerusi sendiri..
padahal hari guru ni...

pas uh kena plak menunggu sowg2 cikgu ni berucap...
pertama sekali cikgu zizan beri ucapan..bce utusan dari siape tah!!
fhm2 jee la ckgu if cikgu zizan dah bg ucpn uh..ckp pownn melewei2...*sori cikgu..jujur ni :)
memang mengantok gilerr laa tdi...tapi x pat mau tido coz time uh qid rase nak terkencingggg
sgt...memang x thn giler...lepas cikgu adam berucap ru qid grak gi toilet..
time nak gi toilet plak gi laa at kelaz!!blok kunci..gi form 6 dowg x kasi naik..
pas uh pergi laaa at surau..bapak jauhhh!!!dah laa tak tahan nak terkencing time uh!!!
adoiyaiii...malang nasib ari ni... :(
pas dah masuk dewan uh dgr plak pengetua berucap!!!
adoiyaiiii....
tadi tgk cikgu bakar jadi M.C pownn mcm kena sekat2..
mean biler cikgu uh nak wat sesuatu yg dah dirancang pengetua gi sekat!!
cth:cikgu bakar mau panggil pelajar yg nak bg hadiah at cikgu kelab and persatuan boleh gi depan..
die panggil laa name2 persatuan satu2..skli tgk pengetua ckp2 ngan cikgu bakar terus mcm tak jd ape yg dowg rancang uh!!!! yg kedua,cikgu bakar ade pengemuman yg die nak bg tau time uh pasal dak2 PMR AND SPM..time tgk2 ckp pasal pengemuman uh pengetua sekali lagi berckp ngan cikgu bakar!!!!!pas uh cikgu bakar terus ckp "pengemuman ni saya bca lain kali"
perhhh!!! apeee laa...kite owg dapat sikit jeee..tu pown pasal teknik menjawab soalan...biler and at mane tak thu!!!!
sampai laa balik kteowg x thu ape butir seterusnya pengemuman uh!! :(

pas ais rehat masuk dewan..
perhh!!!time uh memang qid angin giler2...sib baik duk bwh kipas..lau tak..mang aku dah mengamuk dah...
mane x nyee..dari pukul10.50~12 LEBIH tunggu cikgu2 ni masuk dewan punyeeee laa lambat!!!!
sakit betul hati...padahal majlis dowg ni,dowg lak yg masuk lambat..
tak kan dowg nak wat persembahan tanpa cikgu2...
penngetua cemerlang uh bukan ade pown time persembahan tuu...
cikgu adam and cikgu zizan jee ade..
tabik laa at cikgu adam...dulu time cikgu salbiah besara dulu pengetua xde gak! but cikgu adam ngan cikgu sharifa jee ade..
dah laa start lambat...pas uh nak tunggu sowg2 budak wat persembahan adoiyaiiii...
sabar jee time uh!!!

*serius qid ckp kelang kabut giler majlis kali ni..
x tau laaa knp! mungkin dowg sesame sendiri pown ade problem kot..
ermm tak pe arh..benda uh pown dah lepas ann..
dah berlansung pown walaupown x best.. :)
sori again...

~esya.
tu x ari ni qid bengang giler ngan bdk2 ni..
adoiyaii mang sakit ati tahap gaban laa tadi..
qid rse qid tak pyh laa cite at cni,esya pown thu ann ape jdi??
esya sentiase lihatkannn ape qid buat,so esya mesti thu ape jadi..
qid pas ni mlz mau ambik thu pasal die.... :)
*betul kte sha and roy..
owg mcm dowg2 uh x pyh dilayan..
sha kate: qid akan lebih skit ati klu sentiase ikot ckp dowg,dowg wat salah..pas uh biler mintak maf ngan qid sesenang jee qid bgi..so,sha kte qid x perlu lyn dowg uh!! melutut kee ape ke,x pyh lyn!!!!!
si roy plak ckp: if rse owg mcm uh semak ann kepala qid ni,baik x pyh lyn..roy kte yg kite sbgai manusia ade hak untuk pilih siape kwn kite,so qid kena pndai pilih kawan roy ckp!!jgn pilih kwn yg sentiase wat otk kite ni serabot!!! tu dieee... :)

haaa sebut pasal roy ann...die x de pown at sekolah ari ni..
ermm apsal x dtg??.qid tnye knp x dtg die x bg tau plak uh!!

***
pape pown thankz laa to sha and roy yg bg sikit nasihat at qid..
terima kasih byk2 yee..
~ok esya ti qid sambung :D

Tuesday, 17 May 2011

salam esya~
tak best kann tajuk entri qid tu? tapi ape mau buat..
tu yg qid rse skang..qid bengang sgt skang ni!
ade sowg member ni.adoiyaii..klu boleh mlz laa mau sebotpasal die at blog qid ni..
tapi qid kne gak sebot coz qid dah popular ann name qid at blog die..TQ laa erk!!
skng giliran aku plak mau story pasal ko!!!

esya.
PIAN..kmu knl lgi die??
adoiyaii..die punyee laa langsi mulut die uh!!
rse cm mau jee koyak ann blog die skang ni..
die boleh tulis at blog die yang qid ni couple ngan member skolah qid,WANI..
and die siap tulis ckp yg qid bergaduh at skolah coz nak perthan kan wani..
ape ni weii??ko story ape ni??
aduu mak aiii panaz lak aku bce...
die kte lagi yg qid sanggup gaduh ngan member baik sendiri coz nak perthnkan wani..
perthn kan ape weiii???aku gaduh ngan sape??
adoiyaii..membakar betul hati aku biler member sendiri wat cm ni..
'HEY PIAN,KO KENAL AKU BUKAN BRU SEMINGGU AU..DA DEKAT 2 THUN DAH KAU
KENAL AKU..APSAL KO WAT CITE NI??HA??'
~die kte die just bce at blog qid..pasl entri yg seblum ni..
pasal ape??pasal adD,nadia,ida and balax uh??
ape wei???aku tulis ko tuli lain..
weii hal tu tak slesai lagi,ko dah nak tambah hal plak ngan aku!!
tak pyh laaa ctew2 pasal WANI ni lagi..sume dok cite pasal die apsal??
nak mampos dah???heyy langsi betulaa kowg!!
dulu aku rpat ngan fatin mcm ni gak kowg wat aku..ko paksa aku putus kwn ngan fatin..
tapi aku still dpt perthn kan hubungan tu mse tu...just skang jee dah lost contct...
skang ko nak wat taik plak aku rpt ngan wani..heyyyy...aku sbr weiii..tapi kesbrn aku ni ade bts tau x!!!

sbb blog ko aku kena marah kaw2 ngan abg ajam tadi..
hey ko kne ingt laa beb!!! blog kite semua abg2 tu tgk tau...
abg ajam,abg mierul,abg bob,abg jeff,abg arat..semua laaa!!!
ko ingt tu weiiiiii...tak pasal2 aku kne mrh ngan abg ajam coz couple ngan dak skolah aku!!!
sbb die pK aku wat hal lme..sbb ko,kotahu x yg die mengamuk at aku tu!!!
SEBAB KO GILERRRRR!!!!!
padahal hal aku sikit pown x de couple.....xde pape hubungan ngan WANI tu!!!
puas hati ko wat mcm ni..
biar member2 kite thu and biar abg2 uh mrh at aku!!!
tu yg kau nak???haaaaaaaaa
AKU BENCI KAU LAAAAA
:(


Monday, 16 May 2011


ari ni 16/5/11
ermm tarikh ape tu erk??
ape lagi..HARI GURU laa...
selamat hari guru laa qid ucapkan utk semua guru yang mengajar di SK AMPANGAN &
SMK TUNKU AMPUAN DURAH.
tak lupe juga pade cikgu di SMK MUTIARA ,Labuan..
SELAMAT HARI GURU
~di harapkan kowg akan terus berusaha untuk mendidik anak2 MALAYSIA ni,
walaupun terdapat pelbagai masalah sebenarnye..okey!!

tak lupe 'selamat hari guru' juga untuk atok and nenek ku yang memegang jawatan sebagai
guru besar di skolah menengah and rendah tampin..dan untuk uncle qid yang mengajar di melaka.. 'selamat hari guru' yeee

:)

Sunday, 15 May 2011

salam~
esya..qid mau share ngan kmo sto benda ni..
haahhaha smlm...!! semalam ari yg boleh dikatekan ari yg best jugak laa
hahahahaha..ermmm
smlm qid gi ikot abg ajam and abg bob tgk konsert...
mg best giler laaa...yg abg ajam bantaii mengarukk time mamat siottt tu wat persembahan..
yg qid ngan abg bob tersengeh jeee at belakang!!
tapi if esya ikot laa..
mg best giler laa...pas abis konsert uh gi ikt dowg minum2...
time uh masing2 masih mengaruk ngan persembhan mamat uh..
ya allah memang best giler laa esya...
masing2 menjerit2 trekmark bdk uh!!
mang yg lain terdiam laaa...
pape pown mlm tdi mg seronok...
masing2 yg bz still dtg utk tgk konsert uh..
yg pling penting dua owg sahabt uh biler da berjumpe memang huru-hara jadinyee..
kecoh gilerr mlm tdi..smp at kedai mkn pown masing2 memekak!!!
segala maslha-penat-mengantok-bosan yang ade at diri ni ilang mlm tdi gak!!!
memang enjoy giler mlm tdi....ramai gilerrr...
3 meja sambung semalm...tapi yang kurengggg
TIADA SHISHA mlm tdi..masing2 takut maaa mau ambik...
an SHISHA da di ktegori kann HARAM...
so mlm tdi dowg tkut gak laa mau ambik...just putong rokok jeee yg bersepah time uh!!!!
sampai dkt kul 4 gak laa lepak ngan dowg..memang best gilerr laa...
pas ni da jarang kot dpt kumpul cm ni...ag ajam da dpt mangsa terbaru dah mlm tadi...so minggu dpt siap arhhh mamat uh kena korek ngan abg ajamm....ahahahahahah
[sengal jee ayat qid]
time nak balik uh abg bob sempat gak ckp at kteowg!!
"pas ni yg lain2 pastikan fokus setiap ape yg kowg nak cpai ok!!"
pas uh abg ajam plak sambung!!! "klu boleh pastikan mane yg exam buat yg terbaik ok!!!jgn lepas ni parents kowg semua cri abg plak.."
tu abg ajam ckp..mgkin die takde minggu dpn..:(
ape boleh buat annnn...

esya..umah qid wat kenduri 4/6/11
ari sabtu seyyy..qid da suruh wat ari ahad..tapi dowg tak mau coz mane yg jauh tu susah nak balik...bile da buat ari sabtu uh susah laa mamat ni nak dtg....msng2 busy ari sabtu..fhm2 jee laa
tapi bgus gak dowg tak dtg..lau dtg ti kecoh satu taman!!!! and lgi sto mybe time uh dak skolah qid dtg...tkut plak ti dowg jumpe mamat2 uh..haiiiyooo qid tak mahu seyyyy.MALU!!!!
hahahah sori erkk sape yg terase :)

*ok laa esya ti qid sambung

Saturday, 14 May 2011



huuuuu..
sakit jiwa qid biler blogger x boleh di sign in..
2 ari try utk sign in....
post yang last uh pown ari ni bru masuk..
ape laaa..
pape pown alhamdulillah byk2 coz semua dah ok!!
now blogger da boleh di sign in..
:)
mang epy giler laaa pagi ni...
sedetik tak berblogger,mcm nk giler rse nye..
hahahahhha

Haaa esya....
byk sgt2 mau story ha!!
pertama pasal ari khamis ari tu..
ari khamis uh befday dinie..
'epy befday seyyyyyh'
haaaa ari khamis ari uh tuisyen..
dak2 pompuan ni bantai pakai pkai bju kurung..
semua KECUALI Qid...haahhhahah fhm2 jee la erk...


[ha Ni pic dowg..ade sowg lgi dak pompuan pkai
bju kurung..name die YUSRA.tapi die x rpat nga kiteowg]

pas uh malam uh dak2 lelaki ni semua plan mau pkai bju melayu plak esok uh!!...so,sekali lgi laa dak2 pompuan ni plan pkai bju kurung...tapi masing2 tak ckp pkai bju wane ape...
dowg kte sape yg ngam wane die uh,kire untung laaaa..
semua dak laki yg melayu pakai bju melayu semalam..
panjang dgn hamdi siap pkai samping lagi....
perh!!!!cm ari raye plak rase..haahaahh
tapi pic semalam tak ambik pown..mule2 plan jugak mau ambik time balik uh..sekali cikgu BM masuk die tanye kenapa pkai mcm ni???so bdk2 ni ckp laaa xde pape..saje jee plan mcm uh...
die kate plak if pkai bju melayu semua klu ckp benda2 yg tak elok baik tak pyah pakai...
and die kte gak..klu nak pkai bju melayu..biar bersongkok and bersamping..maksud die LENGKAP berbaju melayu laaaa...haaa tu die..tapi time uh panjang sowg jee yg lengkap!!!
pakai samping and songkok..hamdi tak pkai songkok!!!so time balik uh tak jdi ambik gambar la..
if dowg ade pkai lgi mybe ambik gambar kotttt....

satu lagi story...pasal at sekolah...
mule nyee time rehat uh adD tanye qid couple ngan wani ke??
pas uh die sebok ckp qid ni laki wani semua..
die menjerit2 at kelas...
qid tnye laa sape ckp qid couple ngan wani???
die ckp syira bg thu..pas uh syira kte nadia bagi thu..
si nadia plak kte ida bg tau...ida kte balax bg tau!!!!
qid Pk2 blik sebenarnye balax yang ckp at dowg..and dowg terus memekak cm uh..
qid mang bengang gilerr arhh time uh...bukan pade adD tapi pade owg yg ckp at adD,nadia and ida uh..
ape laaaa....qid TAK COUPLE ngan wani laaaa....
qid mang takut giler time adD jerit uh...
qid takut sebab roy jee....qid ade janji ngan die ari uh yg qid tak akan couple ngan sape2...
qid tkut buat nyee die ade at area kelaz qid kee..and mane laa tau kot2 die masuk kelaz qid tme uh ke...haaa tu jee..and qid tk suke owg ckp benda yg qid tak buat...
and qid juga rse yg esya sentiase ade ngan qid so,qid tak nak esya dgr tu semua...tu je yg qid pK time uh...so,ptg uh qid tnye balax...die kte bukan die bgi tahu adD...memang die tak ckp pade adD....tapi die ckp pade ida,nadia and adD..tu yg qid benci...die kte die ckp 'MACAM'..
tak payah dee nak wat andaian pasal pasal diri qid ni..ko x kenal aku,so tak pyah pK pasal aku..
ko bukan sape2 pade aku,jd tak pyah ambik thu pasal aku.!!!!aku skit pown tak ambik thu pasal ko!!!apeee laaa ko ni...
pas uh at skolah smlm bantai nyee die mau jumpe qid..heyyyy ko giler ape???annn at surau uh..
apsal die mau jumpe qid???mau gaduh??mau tnye pasal msg uh??ha??aku malz mau gaduh at sekolah..kau tahu budak BODOH jee yg gaduh at sekolah ni...ko gi tnye adD..die pown ckp benda yg sme laa weii..owg tak gaduh at sekolah laa...aku msg ko!!ko gi bwk benda uh sampai at sekolah apasal..
if betul mau face to face..byk lagi tempat at seremban ni ha!!
agak2 laaa weiii,tu sekolah!!!!!!!!
sekarang tgk kowg sesame sendiri plak da gaduh!!!!
tu laa tak menyabar lagi...if ko slesai ann at luar takde de jumpe2 cikgu ni kena bebel..
haaaaa...tu die..

*esya thu tak.qid tnye roy if qid gaduh at sekolah mcm mane??
die kte die akan halang cikgu2 ni dri bebel at qid pas gaduh uh!!!!
and die ckp die sendiri akan membebel at telinga qid ni ha!!!
hahahahaha sengal ann ayat die..ape laaaa..
~so pade kowg tu,nak gaduh jgn gduh at sekolah laa..ti kena bebel ngan si roy plak aku ni haaa.hahahahahahaahahahah......satu lagi ingat ORANG BODOH JE BERGADUH AT SEKOLAH!!


[THANKZ COZ BLOGGER BACK TO NORMAL]
loveee blogging always :)

Thursday, 12 May 2011

Salam..
esya..
malam ni rindu giler2 ngan kmo..
tak terucap sbenarnyee rindu pde kmo ni..
and rindu tu akan ilang biler qid da btl2 berjumpe ngan kmo nanti..
jumpe kat mane??mungkin at alam lain...
tak kisah laa esya at mane skali pown..
tapi qid tetap mahu jumpe kamu.MUKTAMAD!!
Esya..
tadi b4 gi tuisyen abg bwk qid gi ronda2..
gi S2,gi Nilai mcm2 laa naik moto bsr die uh..
mang best laa tapi penat..
tetibe ade lepak at sto tempat ni..
abg tetibe ckp 'dulu ko ngan esya salu lepak mane'
perhhh abg ni!!!mang mencucuk ati qid jeee kate2 die uh...
apeee laa..qid wat tak thu jee ngan ktew2 die uh...

pas balik tuisyen tadi lgi skali abg sebut name kmo...
time abik qid..die ade ternampak Marisa tunggu balax die kot at
depan bilik tuisyen tu..die boleh ckp 'hey dik.budak uh putih mcm esya kannnn'
adoiyaiiii tergamam qid time uh....
mang pelik giler laaa dgn abg...asyik sebut name kmo je...
tapi qid rse abg pown tgh rindu kmo!!!
ape la...
tadi dpt msg dari mamat smalam uh..
alhamdulillah die kte die da terang at wife die hal yang qid ckp uh!!!
abd die kate wife die faham situasi qid..ermmm thankz laa tok Puan Wan tu ok!!
thankz sbb fhm sya..
and thankz gak tok roy yang masih mahu blas2 msg at FB ngan qid walaupown da jdi hal yg sgt2 wat roy tension..TQ so much!!!
haaaa.......
da msg si roy ni plak annn,tadi free qid kne marah ngan die..
xde laa qid tulis at status "idop ni bosan...aku mau mati laa giler"
leih kurang laa ayat uh...
pas uh tgk pas uh die anta msg..tak tau plak qid die tgh on9..
die mrh2 knp qid msg mcm tu...
haahahah sory laa..tu yg qid rse roy!!!
jgn mrh2..nanti bertambah tua..
[bru qid thu yg masih ade owg yg pedulikan qid.and msih ade yg mhu qid teruskan hidup ni.]

*tok kowg laa geng! sory tak upload pic die..
die sesorang yg sgt misteri utk owg2 yg kenal aku thu die..
maksud qid owg2 yang at STAD..dowg tak boleh thu spe die ROY..
cukup laa kowg thu die sentiase berada di SMK TAD

Tuesday, 10 May 2011


Salam~~
esya qid tgh sakit ati sgttt skang ni..
entah laa esya...sakit ati pK ann benda2 ni semua,
semalam qid story pasal cousin kmo wat hal ann
ari ni qid dah dpt tau ape yg budak uh anta at mamat uh!!
qid thu if qid jadi die pown qid akan bengang and marah mcm mane die mrh at qid skang!!
tapi.....bukan qid yg ckap benda2 tu semua laaa...
pas die 4ward msg yg bdk uh anta qid ckp laa yg qid mintk maaf,and qid ckp qid
tak tau pape pasal msg uh..pas uh die mcm mrh2 time die blas msg uh!!
sory laa roy..qid btl2 mintak maaf..
ape yg lebih buat die mrh biler isteri die terbce msg uh!!
isteri die mrh pasal msg uh!!!isteri die mau jumpe qid!!!
mau tnye apsal anta msg tak berguna uh! ya allah..
at fb uh lagi senang laa isteri die mau jumpe qid..
if kat luar mgkin si roy uh boleh cover..
i'm so sorry roy..
qid thu roy tertekan dpt msg uh semua..
sory sgt2 roy...

esya..tak thu dah mau buat ape.
roy kte benda ni senang nak selesai if wife die tak thu..
skang wife die dah thu..
tu yg kengkabut mamat uh!!!..
ya allah rse mcm mau bunuh jee cousin kmo tu..
perangai dri dlu smp skang x berubah!!!
pelik arhh qid..
knp die mesti kena an owg lain utk puas an hati die??
perempuan jenis ape die uh!!!
name jee bdk pandai..
qid BENCI die laa esya.!!!
benci sgt2!!!
sbb die owg lain yg susah..
mengganggu idop owg jee kerja die uh!!!
sengallllllll

*tension nyee esya pK pasal cousin kmo ni..x abis2

Monday, 9 May 2011

*mood exam skang ni..

hahahah
alang2 cri bahan baik qid cilok berblogging jap..
haahhah.ha tadi exam bM..serius ngantok giler...
salu bersemangat jee.ari ni ngantok giler..
esok exam BI ..hahahha keng kabut malam ni ha
cri isi..cri itu..cri ini...tnye itu..tny ini...
sampai esok.. LUPE!!! hahahah biase laa tu..

esya ade sto story bodoh!!
cousin kmo uh qid masuk fB qid and padam ann semua msg2 yg qid
bls2 ngan membr2 qid ni..
pas uh die boleh plak gi ckp benda yg bukan2 at sesowg mamat ni..
ckp benda2 yg x senonoh plak uh!!!!
mamat uh da laa alim..di gelar USTAZ lagi uh...
siottt btl laa die uh...
mule nye mamat uh ade anta doa,die suh qid bce b4 exam..
skali si pompuan uh gi padam msg uh..then die anta benda2
mencarot2 ni..enda2 blu laa senang cite...
tak pasal2 mamat uh pas skolah tadi duk parking keta die dpn umah qid...
rupe2 nye die mau jumpe qid..
tnye knp qid ckp mcm uh..die siap kte if qid x suke msg ngan die x pyh ckp bend2 uh semua..
die kte qid ni pangkat anak pde die..so x patut qid ckp tu semua!!!adoiyaiii sory laa cik roy oi!!
serius bukan qid yang anta..betina giler uh yg anta..qid thu mang susah untuk owg mcm die yg ALIM nak terima ayat2 tak senonoh tu..sory sgt2 yee...
QID MINTAK MAAF BG PIHAK DIE...
hope pas ni xde tarik2 muke plak ye..

*tu esya..bertapa jahanamnyee cousin kmo uh!!!
:)

Saturday, 7 May 2011
*mengisi ruang sunyi aku


Setelah dimarah dan dipukul oleh abang,Aqid terus pergi ke bandar Seremban untuk berjumpa dengan kawan-kawannya.Ini kali pertama abang memukul dia.Dia merasakan dirinya tercabar setelah dipukul oleh abang.Aqid Amsyar adalah seorang pelajar perempuan yang menuntut di sebuah sekolah di Seremban.Aqid atau nama sebenarnya Siti Zuraidah telah mengubah identiti dirinya sejak berumur 12 tahun.Aqid merupakan anak bongsu dari 2 adik-beradik.Nama Siti Zuraidah Zainal telah ditukar sendiri menjadi Aqid Amsyar Zainal.Nama,diri dan percakapannya juga ditukar seperti seorang lelaki.

"Zuraidah telah merokok didalam tandas sekolah pada waktu rehat tadi!!" kata-kata Cikgu Bob iaitu GPK HEM sekolah masih terngiang-ngiang di telinga abang.Kata-kata itu juga yang menyebabkan dia memukul adiknya sendiri menggunakan getah paip.Hal itu telah menyebabkan Aqid tidak pulang ke rumah sehingga larut malam.Jauh disudut hati abang,dia kesian melihat tangan dan kaki Aqid berbirat kesan daripada getah paip itu.Tapi abang ingin menjadikan Aqid seorang perempuan yang sempurna.Jadi dia harus mendidik Aqid menggunakan pelbagai cara.

Sejak di pukul oleh abang,perangai Aqid menjadi semakin teruk.Daripada menghisap rokok,Aqid mula belajar menghisap shisha.Hampir setiap malam Aqid akan pergi ke Dataran Senawang untuk berkumpul dengan kawan-kawan sambil mengisap shisha.Aqid juga menjalinkan hubungan songsang bersama salah seorang rakannya.Dikelas,Aqid seorang pelajar yang sentiasa menyiapkan kerja rumah yang diberi.Aqid juga merupakan pelajar harapan guru-guru disekolah itu.Tetapi perangai Aqid yang sering merokok dikawasan sekolah telah memburukkan reputasi dirinya sendiri.

Suatu hari setelah pulang dari sekolah,Aqid sekali lagi dipukul pleh abang.Kali ini merupakan kali kedua abang memukulnya pada bulan itu.Kemarahan abang terhadap Aqid makin hari semakin dingin sehingga abang sanggup menyepak Aqid.Apa salah Aqid pada abang sehingga abang pukul Aqid macam ni?Tanya Aqid pada dirinya sendiri.
"Abang tak mahu kamu bergaul dengan budak-budak jahanam itu lagi!!"marah abang kepada Aqid.Aqid menjadi hairan,mengapa abang melarang dia berkawan?Sedangkan sebelum ini mama dan papa tak pernah melarang dia berkawan dengan siapa sahaja.Dia bebas hidup bersama mama dan papa.Aqid mula merasakan dia dikongkong oleh abangnya.

"Syam...malam tadi sekali lagi saya nampak Zura dekat Senawang!!Masih belum terlambat Syam untuk kamu bentuk adik kamu tu.Kamu kena ingat Syam dia tu perempuan.Apa-apa jadi pada papa kamu,kamulah satu-satunya wali dia nanti.Ingat itu Syam...Dia tanggungjawab kamu!!" panas hati Aqid membaca mesej dari Arif.Arif merupakan bekas senior abang masa di universiti dulu.Hubungan mereka sangat rapat.Arif juga merupakan kaunselor disekolah Aqid.Kini baru Aqid tahu kenapa abang sering marah pada dia ketika pulang dari sekolah.Cikgu Arif yang melaporkan hal-hal disekolah kepada abang rupanya.Hati Aqid semakin panas memikirkan Cikgu Arif.
"Kalau aku bunuh cikgu ni....Aman hidup aku," kata Aqid pada dirinya sendiri.Marah sungguh Aqid pada cikgu itu.

Hari ini merupakan hari pertama Aqid pergi ke sekolah setelah dia membaca mesej yang dihantar oleh Cikgu Arif kepada abang.Sebelum ini hubungan Aqid dengan Cikgu Arif sangat rapat.Jika ada waktu lapang Aqid akan pergi ke bilik Cikgu Arif untuk bertanya tentang pelajaran.Aqid tidak menyangka Cikgu Arif sanggup melaporkan hal dirinya kepada abang.Mulai hari itu Aqid terlalu membenci cikgu itu.Kesalahan maksimum yang sering dilakukan oleh Aqid di sekolah hanyalah merokok.Tetapi sejak dia membenci Cikgu Arif,dia mula memancitkan tayar kerata Cikgu Arif.Tidak cukup dengan tayar,kereta Cikgu Arif dicalarkan pula.Aqid melakukan itu semua untuk membalas apa yang dilakukan oleh Cikgu Arif terhadap dirinya.Dia sangat membenci cikgu itu!

Satu hari,Aqid merayau-rayau dikawasan Seremban dan dia ternampak sebuah kereta yang sangat dia kenal terbabas di tepi jalan.Aqid cuba menghampiri kerta itu.Sah!! itu kereta yang dicalarkannya kemarin.
"Apa orang tua ni buat dekat sini?" hati Aqid berbisik sendiri.
Tergamam Aqid melihat Cikgu Arif didalam kereta itu.Wajah Cikgu Arif pucat sangat.Tangan Cikgu Arif erat memengang dadanya sendiri.Nafasnya berombak!Cikgu Arif seolah-olah susah untuk bernafas.Aqid mula cemas melihat Cikgu Arif dalam keadaan begitu.
"Cikgu kenapa ni??Cikgu sakit ke? Cikgu sakit apa? " tanya Aqid bertalu-talu.Tapi satu soalan pun tidak dijawab oleh Cikgu Arif.Aqid bertanya lagi, " Cikgu kenapa ni? Cikgu sakit ke? Ubat ke apa-apa sahaja tak ada ke? "
Cikgu Arif menunjukkan begnya.Aqid faham,mungkin Cikgu Arif meminta dia mengambil ubat .Tapi sayang,ubat Cikgu Arif sudah habis ketika itu.Hanya botol kosong yang tersimpan didalam beg itu.Aqid cuba menghubungi abang,tetapi abang mematikan telefonnya.Aqid membuat keputusan untuk membawa sendiri Cikgu Arif ke hospital ketika itu.

"Ayah cik terkena serangan jantung.Mujur cik pantas membawanya ke hospital.Keadaan Encik Arif stabil,saya rasa lebih elok cik membiarkan dia berehat dulu." Kata doktor Lau yang merawat Cikgu Arif ketika itu.Aqid tersenyum sendiri mendengar doktor itu menyatakan Cikgu Arif adalah ayahnya.Lebih kurang dalam 30 minit Aqid duduk di luar wad,dia akhirnya masuk ke dalam untuk memulangkan kunci kereta Cikgu Arif.Langkah Aqid terhenti apabila melihat Isteri dan anak Cikgu Arif disitu.Aqid berniat untuk keluar dari wad itu,belum sempat dia melangkah Cikgu Arif memanggil namanya.Kali ini Aqid akur dengan Cikgu Arif,dia pergi ke katil Cikgu Arif.
"Terima kasih Zura,kalau kamu tak ada tadi rasanya saya sudah mengadap illahi sekarang!" kata Cikgu Arif saat aku berada di sebelahnya.Aqid hanya tersenyum tanpa berkata apa-apa.Disudut hatinya dia masih membenci cikgu itu.Tetapi dia sendiri tak tahu kenapa dia membantu Cikgu Arif tadi.Bukankah aku ingin cikgu ni mati??kata Aqid pada dirinya.Kenapa aku mesti tolong dia tadi???Aqid terdiam...
"Zura awak dengar tak saya tanya ni? "lamunan Aqid terhenti.
Cikgu tanya apa?soal Aqid semula tanpa menjawab soalan Cikgu Arif. "Boleh tak saya ambil awak jadi anak angkat saya?" ulang Cikgu Arif sekali lagi.
Aqid hairan.Anak angkat? Kenapa cikgu ni? Dah ada anak,lagi mahu ambil anak angkat ke?Bisik Aqid sendiri.
"Kenapa pula nak saya jadi anak angkat cikgu?Saya dah buat macam-macam pada kereta cikgu...cikgu masih mahu menjaga saya??"tanya Aqid pada Cikgu Arif.Cikgu Arif hanya tersenyum sambil berkata "tapi jasa kamu sebentar tadi telah membuatkan saya rasa sayang pada kamu seperti anak saya sendiri."

Soalan Cikgu Arif masih tidak dijawab.Cikgu Arif telah pun berjumpa dengan papa,mama dan abang.Mereka bertiga setuju jika Aqid tinggal dengan keluarga Cikgu Arif dengan harapan Cikgu Arif dapat membimbing Aqid.Bagi Aqid pula,dia tidak kisah dimana sekali pun dia tinggal,kerana bagi dia dirinya tetap sama walau berada dimana sahaja.

Sudah sebulan Aqid tinggal bersama Cikgu Arif,segala suruhan cikgu Aqid lakukan.Masa solat dan belajar sering dilakukan bersama Cikgu Arif.Aqid seorang yang liat untuk melakukan solat akhirnya akur dengan perintah Cikgu Arif yang tidak pernah jemu menyuruh Aqid menunaikan solat.Aqid berasa seperti tinggal dengan mama dan papa dia kerana ketika dengan mama dan papa dia sering solat berjemaah begini.Tetapi ada satu kelainan! Dengan Cikgu Arif,Aqid tidak boleh keluar malam seperti dulu,dia tidak dapat lagi melepak sambil menghisap shisha.

Cikgu Arif tersenyum sendiri melihat Aqid gembira bermain dengan anak lelakinya yang berusia 3 tahun itu.
"Alhamdulillah,dia tak lagi merokok di sekolah dan tidak keluar malam lagi.Moga Kau bantu aku Ya Allah untuk mengubah personaliti dia pula," hati Cikgu Arif berbisik sendiri.Cikgu Arif menyangka Aqid sudah tidak merokok tetapi hakikatnya Aqid masih lagi merokok!
Kuasa Allah tak siapa yang tahu,suatu pagi ketika Cikgu Arif ingin mengejut Aqid bangun dari tidur,dia ternampak satu kotak rokok dan pemetik api dibawah bantal Aqid.Termenung Cikgu Arif ketika itu.Apa yang membuatkan Cikgu Arif lebih kecewa apabila dia ternampak satu botol air minuman 'coke' dan sepapan ubat tidur ditepi Aqid.Cikgu Arif terus keluar daripada bilik itu.Tiada kata untuk diucap ketika itu. Airmata Cikgu Arif mengalir deras ketika itu.
"Aku gagal Ya Allah,aku gagal!!Aku gagal mendidik dia dan menjaga dia,aku telah mungkir janji pada keluarganya!!Ampunkan aku Ya Allah ," bisik hati kecil Cikgu Arif ketika itu.Cikgu Arif terlalu rasa bersalah pada dirinya sendiri.

Mula dari hari itu Cikgu Arif mula bersikap tegas apabila berhadapan dengan Aqid.Cikgu Arif berharap dia dapat mendidik Aqid dengan sepenuhnya.Aqid mula menjadi berang apabila Cikgu Arif mula berubah sikap.Dia memberanikan diri bertanya, "kenapa ni walit? 4 bulan lepas walit tak layan Qid macam ni....Selalunya Qid nak keluar pergi kedai walit kasi...tapi...kenapa sekarang ni tak kasi pula?? "
Lama Aqid bertentang mata dengan Cikgu Arif. "Memang sebelum ini walit tak layan kamu macam ni,tapi perangai kamu sendiri yang membuatkan walit berubah macam ni!!!"
tengking Cikgu Arif.Aqid terdiam lama.
" Apa Qid dah buat? " tanya Aqid lagi. Cikgu Arif semakin marah apabila Aqid menyoal dia pula.
Dia terus menarik tangan Aqid masuk ke bilik dan menyuruh Aqid membuka almarinya itu.Pada awalnya Aqid enggan membuka almari itu,setelah dipaksa baru Aqid bukak.Rokok,pemetik api,lima botol air 'coke',dua papan 'panadol' dan sepapan ubat tidur bersusun didalam almari itu.
"Sekarang cakap kat walit siapa punya semua ni!!Siapa punya??Macam ni kamu nak walit layan kamu dengan baik?Macam ni?Kamu buat walit kecewa dengan kamu,lepas tu kamu nak walit layan kamu dengan baik!!!Ha?Kamu ingat walit ni apa?Baruah kamu??nak dengar saja cakap kamu........" sekali lagi Aqid di tengking.Aqid cuba untuk menerangkan semuanya tapi Cikgu Arif terus menengking Aqid.Aqid lihat sebutir permata jatuh dari kelopak mata Cikgu Arif.Aqid berasa berdosa pada Cikgu Arif.

Beberapa minggu sahaja lagi Aqid akan menduduki peperiksaan SPM.Keputusan peperiksaan percubaan Aqid yang dulu sangat membanggakan.Aqid lulus dengan cemerlang ketika itu.Ketika itu hubungan Aqid dengan Cikgu Arif sangat rapat.Setiap hari Cikgu Arif akan pastikan Aqid belajar didepan matanya untuk persiapan peperiksaan percubaannya.Selepas solat berjemaah bersama Cikgu Arif dan isterinya,Cikgu Arif pasti akan mendoakan tentang diri Aqid,terutamanya tentang persediaan Aqid yang ingin menduduki peperiksaan.
Tapi menjelang peperiksaan sebenar,hubungan Aqid dan Cikgu Arif menjadi renggang.Ianya berpunca dari sikap Aqid sendiri.Aqid sedar ini semua salah dia sendiri.Dia mula menjadi takut untuk berhadapan dengan Cikgu Arif.

"Cikgu Arif bukan lagi walit yang aku kenal masa mula-mula aku jejakkan kaki dirumah ini dulu,dia telah berubah!!Kini ummi yang banyak bantu aku untuk membuat persiapan menghadapi SPM nanti.Walit langsung tidak bertanya tentang persiapan aku.Aku rindu walit......Rindu untuk mendengar dia mengajar aku,rindu untuk duduk semeja dan menceritakan segala masalah aku....walit tidak lagi mengambil peduli tentang aku..Aku inginkan walit yang dulu,yang sering mengambil berat tentang aku ."Luah Aqid didalam blog laman sesawangnya.Sejak di tengking oleh Cikgu Arif,Aqid mula belajar untuk berhenti merokok.Dia tahu Cikgu Arif kecewa dengan dirinya.

"Hari ini kamu balik ummi yang jemput," Cikgu Arif memberitahu Aqid ketika dalam perjalanan ke sekolah pagi itu.Aqid hanya berdiam.
Setelah beberapa minit Aqid bertanya sesuatu pada Cikgu Arif, "kanapa walit tak jemput Qid??selalu lepas balik mesyuarat walit terus saja ambil Qid......"
Sunyi dalam kereta itu sehinggalah sampai di sekolah.Soalan Aqid tadi masih tidak dijawab oleh Cikgu Arif.Setelah bersalam dengan Cikgu Arif sebelum keluar dari kereta Cikgu Arif berkata,
"lepas ini ummi yang akan uruskan kamu,pergi dan balik sekolah ummi yang uruskan,bukan walit lagi,"
Bermacam-macam soalan yang bermain didalam fikiran Aqid ketika dia mendengar kata-kata Cikgu Arif tadi.Aqid menjadi semakin hairan dengan keadaan pagi itu.Tapi dia cuba untuk melupakan segala-galanya kerana dia harus menumpukan perhatian sepenuhnya didalam kelas.SPM akan menjelma seminggu sahaja lagi.Dia harus fokus kerana dia tahu Cikgu Arif hanya akan memaafkannya jika dia membawa keputusan yang cemerlang nanti.

Selepas rehat Aqid terdengar suara seseorang memanggil namanya."Qid,Cikgu Arif kemalangan!" bertabur buku yang dipengang Aqid ketika itu.Berita yang disampaikan oleh kawannya itu betul-betul membuatkan dia mengalirkan air mata.Serta merta wajah Cikgu Arif bermain dimata Aqid saat itu.
"Cikgu Arif dah tak ada Qid..Dia dah meninggal...Dia!!Cikgu Arif,walit kau dah meninggal Qid..Kau sabar ye Qid" Hanya tuhan sahaja tahu perasaan Aqid ketika dia mendengar berita itu.
Terduduk dia menangis mendengar berita itu,berita Cikgu Arif meninggal.Orang yang menghantar dia ke sekolah pagi itu meninggal dunia pada waktu tengahari itu pula.

"Zura,walit ada terbaca blog kamu hari tu.Walit bukan tidak mahu pedulikan kamu lagi.Walit cuma tidak berdaya untuk berhadapan dengan kamu sejak walit jumpe ubat tidur didalam bilik kamu tu dulu.Walit rasa bersalah sangat pada diri walit sendiri sebab tak dapat mendidik kamu dengan betul.Maafkan walit Zura.Untuk pengetahuan kamu walit sering bertanya pada ummi tentang pelajaran kamu.Walit masih mengambil berat tentang kamu!!!Walit tahu kamu kecewa sebab walit tak bersama-sama ummi bantu kamu membuat persiapan menjelang SPM ni.Tapi percayalah Zura,doa walit sentiasa ada untuk kamu menghadapi SPM ni.Maafkan walit atas segala-galanya.Pesan walit buat kamu,kamu harus menjadi anak yang taat pada ibubapa dan seorang adik yang mendengar kata.Yang paling penting walit ingin kamu menjadi seorang perempuan yang sempurna yang tidak alpa untuk menunaikan solat dan seorang pelajar yang berjaya.Sekian dari walit."
Air mata Aqid laju mengalir takkala membaca cebisan kertas yang ditinggalkan Cikgu Arif untuk dirinya.Cebisan kertas itu di genggam erat,kini baru di terasa yang dirinya disayangi dan baru dia tahu yang dia amat menyanyangi Cikgu Arif.

Enam bulan selepas Cikgu Arif meninggal keputusan SPM pun diumumkan.Aqid Amsyar atau nama sebenarnya Siti Zuraidah telah diumumkan sebagai pelajar cemelang SPM 2009.Berkat doa keluarga dan juga doa Cikgu Arif,Aqid berjaya dengan cemerlang.Aqid kini tidak lagi merokok,tidak lagi mengambil ubat tidur dan tidak lagi meminum air 'coke' bersama panadol yang hanya akan menghayalkan dirinya.Perubahan yang paling ketara adalah Qid tidak lagi menjalinkan hubungan songsong bersama rakannya.Mama,papa dan abang sangat berterima kasih kepada Arwah Cikgu Arif kerana berjaya menghalang Aqid daripada melakukan perkara-perkara yang tidak elok.Dan bagi diri Aqid sendiri dia sangat bersyukur dapat hidup dalam keluarga Cikgu Arif kerana tanpa Cikgu Arif mungkin dia tak akan berjaya dengan cemerlang.
Cukup besar pengorbanan Cikgu Arif buat dirinya.
"Terima kasih walit.Walaupun Qid buat macam-macam pada walit,tapi walit masih menjaga Qid dengan elok dan sentiasa mendoakan Qid.Moga walit tenang disisi-Nya."

Friday, 6 May 2011

salam~
esya.qid ade story yg x menyenang ann ati qid..
ptg tadi ade member dtg umah..
dowg nak tnye pasal sesuatu..
die tnye ni "ko ni apsal da berubah qid??tak mcm dulu.muke ko lngsung x nampak skng!"
qid terdiam bler die tetibe ckp mcm uh..
mane x nye..
kuar jee umah die terus tnye uh..
terperanjat arhh qid..
klu kmo ade skng esya..mau jee qid tnye kmo "ape yg da brubah pade qid"
adoiyaiiiii...qid da berubah ke??
die kte qid da x mcm dulu...

utk ko or sesape yg knal aku laa an..
ermmm sory laa erk aku ckp ni..
sbnarnyee klu boleh aku x nak ade rmai pwg at sekeliling aku dah!!
aku mau dlm keadaan senyap jee memanjang!!
aku sendiri tak thu kenapa,and sejak biler aku mule jadi mcm ni...
klu boleh setiap mase aku mau duduk sesowg..tp aku kne pK,
aku ade kwn,aku ade keluarge..so,aku kne bersama dowg..
sory laa if aku bersame kowg aku dah tak layan kowg mcm dulu...
aku mcm buat hal aku jee....
rse mlz pown ade tau..mlz ape???mlz untuk berkwn...
aku klu mau duk sesowgggg jee...
tu yg aku rse sbnrnyee beb!!!
aku bkn mrh at ko..tapi rmai dah aku wat mcm ni...
rmai dah yg tnye aku....rmai gak yg pelik aku jdi cm ni..
aku sendiri tak thu kenape..
kadang2 ati aku ni resah!!!tak tenteramm..aku x thu knp..
sory lagi sekali utk kowg!!

*esya......
qid tak thu mcm mane nak bg thu die,die slh fhm.and now qid try utk trang ann ape qid rse.

Thursday, 5 May 2011


~salam esya.
ermm ari ni qid gi anta remy at airport.
die da kne blik sarawak dah ari ni..
die blik semban pown sbb ayah suh die ikot jumpe kwn ayah
yg qid gi jumpe semalam...
ermm xde pape yg menarik jadi time remy blik minggu ni..
cm biase jee..qid pown x ckp sgt ngan die..mlz laa..
die just bengang ngan die,sbb die qid skali kena marh ngan
ayah arii tuu..SENGAL!!!

ari ni at skolah cm biase jee..
qid blik lambat ari ni,ingat ann ade kelaz eko..
rupe nyee di batal ann..
qid pown stay jee laa at skolah smpai kul4.30.
qid lepak ngan dinie at tepi dewan terbuka..
borak2 laa pasal skolah..
mcm2 benda laa kteowg borak annn...
kteowg ingt ann kteowg jee ade at tempat tu time uh,
so xde spe laa yg dgr ape kteowg ckp..
skali blik skolah tdi bkak fb ade owg msg at fb gelak ann kteowg..
ingt ann pahal,rupe nyee die dgr ape yg kteowg borak ann...
apee laa..wat malu jee...
da laa benda uh rahsia..adoiyaiiiii...sib baik owg uh qid kenal..
kre die boleh simpan rahsia laa...
tapi,serius qid ckp,mg malu giler laa coz owg uh thu ape kteowg ckp!!!!

tadi pas mgrib gi BATA..
sjee jee...
tgh lepak2 ngan adD tetibe nampak cikgu ADAM..
time uh at dlm bata,qid ckp laa kat adD "haa tu ha cikgu adam"
die punye menggelabah!!!bole plak die gi menyorok2 celah2 kotak
tu tkut cikgu adam nampak die..
die kte die tkut cikgu adam nampak rambut die..alaa selamberr jee laa beb!!
pas da tutup uh jalan2 jap ngan adD at the store.ingat ann cikgu adam da blik coz the store pown da nak tutup..
adD try laa stu selipa ni,skali die mcm baling laa selipa uh at atas..elok die nak sambut jee
die nampak cikgu adam turun dari tangga mau balik!!!
teruss die pergi at kedai aida..padahal time uh tgh bork2 ngan die ni...
pelik gakk qid..
yang tak boleh bla uh,die siap bwk selipa the store uh gi kedai aida..
owg the store uh pandang jeee....
ape punye menggelabah laaa adD uh..
*if esya ade laa time uh mang esya gelak an die laa time uh,akak qid tgk tdi pown
dowg gelak ann adD..

pas adD da gi at aida qid gi at bata balik,skali terpandang laa plak cikgu adam ni,
die pandangggg jeee qid sambil jalan uh...qid wat tak tahu laa...
skali isteri die gi berhenti at depan bata plak!!!adoiyaiii...entah tgk ape entah..
yg cikgu ni pandangg jee...qid ape lagi terus masuk pusing2 dlm bata,then bru masuk
dalam bata punye stor...
apeeee laaa....da qid plak kena gelak ngan akak qid..
tadi gelak ann adD..ni da kena sendiri da ha!!!sib baik adD x thu..lau die thu mg kne gelak
teruk laa qid ngan die..hahahahahah...

*esya esok klu jdi qid gi tuisyen balik at INFO BESTARI uh..mama da bg duit pown..
tapi ati ni tak comfemm lagi..mama jee awl2 da bg duit!!!!!



Wednesday, 4 May 2011


qid tak mau bebel pepanjang skang ni,
qid just mau share something..
mlm ni at facebook qid,ramai laa gak member2 qid yang say dowg rindu pade
arwah achik..
mule2 qid bukak qid nampak abg aie ade post video lgu arwah achik and kak nana time
at selayang mall thun 2008 lau tak silap!!!ramai gak yg coment link abg aie uh..
slah sowg nyee along..along kte die sayu tgk video uh,and die ucp an thankz at spinians coz tak jemu2 sedekahkan al-fatihah buat arwah.sememang nyee along tu rindu pade arwah..ramai jugak peminat2 SPIN yg lain yg say dowg rindu pade arwah..and abg aie pown ckp die juga rindu pade arwah..
lepas uh qid ternampak laaa kak suhaila plak coment ngan someone at photo die..
die ckp " dua2 kwn baik akk..sgt2 rapat..arwah kdg2 kalo dtg show di KL..tinggalkn isteri dia kt umah akk...isteri dia dulu kwn sebilik akk ms study..mmg sgt2 rapat..dr dorang couple,smpla kawin n beranak pinak..bnyk suka duka kami kongsi sama2...saat dorang kehilangan anak 1st..mcm2 laa kenangan lain yg akk xdpt nk kongsikan kt sini..tp arwah mmg sgt2 baik..ceria,penyayang n kelakar..dia ni sgt2 merendah diri..plg akk xleh lupa..dia suka bckp dlm loqhat n9..kalo akk x paham n tny dia..dia akn jwb..baguslah ko x paham..sbb aku mgata ko!hahaha...rindu sgt2 kat dia..semoga dia bahagia di alam sana..al-fatihah... " tgk bertapa rindu nyee kak suhaila ni pde arwah...
SPINIANS semua tentu rindu pade arwah..
kak suhaila,abg aie,along semua tu da tentu2 antra owg yg paling rapat ngan arwah..
comfemm laa dowg rindu annn....
sudah setahun da arwah meninggal..tu yg terlalu ramai rindu pde die..
kite doakan,moga-moga arwah di tempatkan dikalangan owg yang beriman..amin..

*tu je :)


Tuesday, 3 May 2011

adoiyaiii mate qid TEMBEL laaa...
kowg tau x tembel uh ape..
yg cm ade bende at kelopak mate tu laa..
adoiyaiii..
tak pernah plak qid kne benda ni...
mau buat mcm mane ni??
mau letak ubat ape ni..
adoiyaiiii..pening2.....

~esya..
ari ahad ari uh qid ade gi perak!!
pergi makam kmo..
qid ngan abg mg x rancng untuk gi umah fmily kmo..
smp2 jee pgi uh pown singgah umah kwn abg coz abg mau solat...
lepas dlm kul8 uh gi laa makam..
time nak balik uh jumpe plak ummi...
time uh at kubur walit...
ummi mcm terkejut jee tgk qid..
slalu ann if blik perak qid duk umah die..
ni tetibe jeee da ade at makam...
ummi tanye gak knp tetibe jee dtg coz slalu mau dtg seminggu
sebelum uh da bg tau ummi..
qid pown ngan terpaksa kena laa bg tau ummi hal sebenarnyee..
pasal owg uh suh qid gi makam esya minggu tu...
pas borak2 jap ngan ummi uh qid ckp laa qid mau cri brg at ipoh..
abg plak gi ckp if sempat kte owg singgah ptg kang sebelum blik seremban..
adoiyaiii....
qid klu boleh x nak gi umah kmo au...
if gi umah kmo ti mcm2 plak qid ingt..
da laa qid dlm proses nak lupe ann benda2 uh semua kejap...

abg qid uh pergi wat dajal plak..
die boleh tinggal ann qid sesowg at umah kmo dlm 3 jam cm uh...
die boleh lak gi jumpe kwn2 die dlu...
skit lak ati time uh!!...time at umah kmo an esya,ummi ade suh qid rehat at
bilik kmo...perhhh!!!rinduuuu giler2 laa pade kmo time uh..masuk jeee pic kmo yg besar da tersedia terpapar at dinding uh!!!eeeeeee....mcm nak gugur jee jantung ni time uh..hahahah
mane tak nyeee gambar owg yg paling qid rindu btl2 ade dpn mate ni...BESAR PULA TUU...
dgn brng2 kmo yg langsung tak berusik dlm bilik uh,lagi membuat ann qid rse kmo ni masih
hidup lagi at muke bumi ni...ya allah..qid thu salah if qid ckp mcm ni,tapi tu laa yg qid rse mase tu..tak sampai setengah jam qid dah keluar dir bilik tu..tak sanggup esya nak rse tu semua...mcm terdengar2 suare kmo ketawa,berckp..and qid rse cm nampak jee byng kmo...
kte cikgu hashimah qid tak boleh terus mcm uh,qid kne lwn coz tkut itu semua syaitann..
tu yg qid keluar dri bilik tu..qid terus lepak tgk tv ngan ummi..
qid betul2 rse ber+++++ rindu pade kmo sjak blik dri umah kmo tu...
ni abg punye kes laa ni,gi ckp at ummi yg mau gi umah ummi plak..ape punye tutttt laaa..
hahahahaahahah

*AL-FATIHAH BUAT ARWAH ELLYSYA BALQIS.
[moga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang solehah]
amin...

Sunday, 1 May 2011

~salam.
ari ni 1 May.
tarikh yang sangattt penting..
1/05 ni ade 4 orang kawan2 qid punye befday..
semua nye kawan rapat qid...
pertama nye tarikh ni tarikh befday arwah azhar & arwah azrul..
si kembar dua owg uh!!
kmo ingt lagi dowg uh esya???dowg yang pernah jadi sahabat KITA semua..
tapi dowang x sempat idup lme ann..if dowg masih idop umur dowg mesti dah
cecah 18 tahun..tapi tu laa kte owg ann,sesetgh kembar ni klu sowg sakit sowg lagi mesti sakit..
macam tu gak azhar ngan azrul ni.thun 2007 azhar meninggal,then thun 2008 plak azrul yang meninggal..dua2 meninggal.....atas sebab penyakit yg dowg hidap..
kecik lagi dowg time uh..
tapi dowg da kena hadapi mcm2..
*pape pown qid doakan semoga dowg berdua di tempatkan dikalangan hamba allah yang soleh!!!
amin....
[azhar,azrul..kita owg tak pernah lupa pada korg..sem
ua memori kite masih segar at kepala kiteowg]


yang kedua...
ari ni befday rabiatun aduyiah..
atau qid slalu panggil die bia..
kawan baik qid mase sekolah rendah..dari darjah 4-6..
memang best sgt kenal die..memang enjoy giler laa biler ngan die..
qid antra best-student at skolah tu dlu..
biler time exam jee msti pas exam kite owg akan bincang same2 pasal paper exam uh..
yang paling2 best time darjah 6 laa..thun ambik UPSR uh..
pas abis kelaz tambahan jee mesti lepak belakang dewan uh..
main futsal laa,main handball laa..mang best laa dulu...mang kite owg jee kongker block blkang tu dlu..time rehat,time balik,time blajar pown kengkadang kteowg
lepak situ..
memang terbaik laa time uh!!kite owg semua ade 5 ow
g time uh!!3 pompuan 2 lelaki..
pas ambik result UPSR..semua langsung x berjumpe dah!
sowg gi k.pilah,sowg gi senawang,sowg gi kajang,dua owg jee yg stay at area ampangan..
tapi skolah lain2...sowg skolah seri ampangan and Qid
skolah TUNKU DURAH!!
semua lima2 uh berpecah!!!
da dekat 5 tahun x berkumpul..hope one day kite owg dpt kumpul same2 mcm dulu..
*pape pown epy befday untuk bia..aku harap hubungan kite yg dulu dpt terjalin semua...ok?


yang ketiga,
ari ni befday member qid yang palinggggg becok at kelaz uh!!!
dri form 1-form 5 qid satu kelaz ngan die..
da masak dah ngan perangai die yg suke membebel uh!!
name die NURSYAHIRAH..a.k.a si becok ANTAH!!!
hahahaahahah...die paling benci owg panggil die becok..
but qid mau gak panggil die becok at cni.qid suke!!
qid lupe yang last year qid bg die kek!
tu pown wani yg ckp smlam.
this year tak thu mau bg ape..and mybe x bg pape kot..
tapi x tau laa mcm mane..
tgk lah keadaan...
*epy befday utk ko si becok!aku doakan ko lulus dgn cemerlang dlm SPM oK!

yang paling2 penting skali
adalah ari ni merupakan tarikh mak ila di panggil ilahi..
1 MAY 2007 mak ila meninggal..
time uh at perlis...
ingat lagi time uh qid ngan parents sume at umah pak cik..
mase uh mak ila koma at hospital tunku ampuan najihah kot name hospital uh..
malam uh adik pak cik yang jaga mak ila..
pas subuh uh pak cik kuar dri bilik bagi thu mak ila dah meninggal..
semua kengkabut time uh..
and terus gi hospital tgk jenazah!!!
ermmm..x tau mau ckp cm nerh keadaan time uh!!
mase uh mak sedare yg lain sume dah balik negri masing2 coz dowg da dua ari at perlis..
yang ade masih ade at situ family qid and family sowg mak sedare ni...
family yana pown time uh da blik melaka.....mang sedih giler time uh..
keluarga mak ila x ramai yang mengiringi jenazah die time gi makam uh!!
sedara pak cik fauzi jee yang ade..tapi qid tabik laa at pak cik..
walaupown da 4 thun mak ila meninggal hubungan die ngan kiteowg tak putus pown!!
adik beradik pak cik pown baik!!kami semua at sni rinduuu sgt2 nak jumpe pak cik!!
lme da x jumpe...
*pape pown al-fatihah buat arwah ROSILA BINTI ABD RAHMAN

ingat lagi esya..mak ila pernah rancang untuk buat bfday party same2 ngan qid..
qid mau wat besar2an thun tu die kte..befday die ann sme ngan qid..tapi sebulan sebelum
befay die,die da meninggal da..tu semua hanya tinggal perancangan jee..:)



Official Template By BudakPEMALAS