<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 21 April 2013
Ni gambaq ngan #KukuBesi yang qid promise nak masukkan tuh :D

Assalmmualaikum esya!
heyyy morningg!! haa felikk tk kenapa qid masukk pepagi bute nihh??
Hahahah actully qid tk tidoq pownn malam tadiii...
entah laaa..mcm2 dugaan plakk dtg malam tadii..hanya mampu bersabarr and harungi jee semuanye..
Siyezlyy qid tk thu kenapa sem nii qid jadi seorang yang pemarah..SEMULA!
Ya Allah....Pantang org buat silap,pantang org kuang ajaq,pantang org buat qid menunggu memang hanginnn
laa qid satuu badannn..Tak kisah lahh sape org tuhhh..Akak abg or member sndriii!!
yang qid thu marah marah marahhhh..! Aghhhh!!! kenapa qid yg dulu dtg balikk dlm diri nihhh??
qid tak nak jadi pemarahh..qid tak nak jadi hanginnnn macm dluu!!!
qid tak nak!
how lahhh esya???
yang qid ingt dluuu qid start jadi tak pemarahhh lepas abg iwan nasihat kann qid sumeee...
but now?? whoo?? Ajam?? memang takk lahhh!
NEVERR!!
tgk muke die pown skng nii QID MENYAMPAH!
Enth lahh esyaa..Ape yg buat qid jadi mcm nii semula pownn qid tak thuuu..
huhhhh!!!!!!!!

Okey second story is! Qid tak balik seremban pown cuti 3 hari niii..
ramaiii yg balikkk hari khamis hari tuu..But Not ME!
kenapa???sebab owg sereman tak trime ke??
hmmmm entahh lahh..mood nak balikk tuhh tkde...
Lagi pown mama pown x kasi qid balikk!!
die kate "every week nak balikk! Tak de note nak buat kee kat sane?"
klo mama dh tnye mcm uhh almtnyee memang owg seremban tk trima qid balikk lah nmpk nyee...!
Next week pown qid x balikkk...after 2 week bruu qid balikk!
itu pownn mase wedding abg ajieb!
actually time wedding tuu tak gune sbnrnyee qid balikk sebab??
sebab wedding hari ahad..and hari ahad gakk qid kena balikk ipoh!
arghhhh! shit!
tapii tak pe lahh...sbb hari jumaat die nikah..hari sabtu langsung kat umah pompuannn...so dpt join yg tuhh
jee lahh nmpk nyee!
qid ye ye nak balikk time uhh satuu sebab jee! Sebab nak jumpe uncle sham!
itu sahaja!! Tak de yg lainnn...
hehehehehe.
Selainnn ituu qid tak balikk pun sebab menyampahhh nak terjumpe ngan badot gilerrr tuh!!
siyezz lahh benci gilerr kat die skng niii!!
memang serabott lah otakk niii blerr ingt kannn si badot tuhhh..
die ingt die ape??? haa??Kauu blh buat! Aku pun blh buat lahh bodoh!
bangsat btl!

Okeyy cuti tige hari nii qid agakk relax..just bz buat screen designn and design tok DI jee...
yg note and yg lainn x sentuhh sgt! Sebab ape?? rase awal sgt seyhhh..hihihihihihihihi.
Nak wat note pm?? Hmm die next week bru quizz..Nakk wat not imd?? Quiz dh lepass...
Nak wat note DI?? Exam lmbt lagiii lagi pown nantii ade study week..
Nak wat note DBC..??Die bab2 skng tak yg note sgt..sbb die byk tgk pade table yg diberii..
so ape mau bikinnn?? Nak study DPM??
HAHAHAHA buku pownn takkde mende??
haa hahaha..
slide pownn sir bg stu slide jee hari tuuu...sabo je lahhh :)
DI qid dh malaz nak sentuhh tahhh...Pape pownn hari rabuu ti kena tunjuk dlu kat pak cikkk Petra tuhh..
hmmm..qid punye design simple jee..Tak sehebat dan sebagus owg lainn pownn!
tuhh yg siap aweiii tuuu..sebb simple sgt!!
rase nyee klo tunjuk kat sir pet skali lagii memang kena rejekk gakk nihhh..Tapii tak pe lahh..
Sir rejekk die bg idea lainn..heheh itu kebaikkan nye ngan sir petra nihhh..
Haa nak thuu pasal IMD??
heheheh siyezzly tak sangke miss sal blh bg teruss idea die...
drf kann tross untk qid nyee fnl projekk..kah2..sume idea die..
thankz miss..Ni kes sme cm sem lepas lahh nihhh...
die bykk bg idea and tunjuk ajaq sem lepass..wuuuu!!
tq  tq tq miss.. :)
tak yah qid fefenat pikirr nak buat button ape..! :)
Insya Allah klo tak wat ape sat lagiii qid start lahh buat directorr sat lagiii..Malaz nak buat kat kat kolej!
sbb byk hall akan jadiii nantii! SURE!
heheheh...
try buuat sesikett lahh mcm first projekk uhhh..
ye lahh...nanti time submit takde menggelabahh!!
Mcm projek 2 niii mengelabahh sbb lappy buat halll hari tuuu..
hanye seminggu jee qid ada untuk buat sume2 nyeee..
hmmm seminggu tuu jugakk tak tidoq malammm sbb buat directorr...
huhuhuhuhuhu

K lahh esya ti qid masukk lagii k!
Bye ! SALAM!


Friday, 12 April 2013
Assalammualaikum esya..
hmm lame tkk qid tk masuk sinii?? hehehe
tk de lahh lme mane pown kann!
Okeyy! skng nii qid tghh chill2 tunggu my mr badot smp ambik qid kat bilik.
die ade hal kat sini tu yg mai sat jmpeee...
Tak sangke tak sangke...
Okeyyy siyezzzly mate qid tgh rabakk gilerrr skng niii...
mate taknye dua hari tk tido dok buat director,and dpm.
huhh! alhamdulillah semua dah selesaiii pun..dah siap submit ikot mase yg di tetapkannn..
Alhamdulillah...
And next projekk is DI..buat kotakkk...
qid ingt nak buat kotak cawannn..
cawan yg ade alas piring die uhh skali...
hmmm qid dh pi habaq kat sir dah psl plan qid nak buat cawan uhh,and sir apprv kannn..
nasib baikkk..cume skng niii qid tgh nak mencari tmpt untk print kotakk..
kat all printing ni ade...
cume die nye kotak yg qid tgh uhh nipis...qid tkot tk boleh tampung qid punye cawan jee nantiii..
ingt next week nak pi tnye ade takk die kotak yg keras mcm kotakkk camre qid uhhh..
klo ade..qid nak print yg mcm uhhh..mahal sikit tkpe lahhh..jnji qid puas..
Hmmm..
final projek imd pulekkk..minggu dpn kena submitkan proposal..
and qid sedang mencube mencariii ape yg qid nak buat unuk cd learning nihhh..
kali ni cd learning untk bebudk skolah rendahhh..tk same mcm sem lepass...
Hmm..Hope qid dpt buat yg terbaikk untuk final..sbb die 30% markah die..huuuu.....
tak pe takpe..slow2 insya Allah qid mampu buat..Kann esya?

Hmm stop cite pasal study now nak story about my life pulekkk!
Okeyy this week qid tak balik seremban..And mybe qid tak balik sampai lahh bulan 5..
hmmm ye lahh nak final dahh..dah nak habis sem dahh..byk sgt2 kerja...
actualy mymom kat sepital skng..
mak skng kat sepital serdang..sebb ape?? sbb tangan yg die buat hemodialysis uhh lahh..
Pape pownnn mak..Adik doakan mak cepat sihat and tgn mak cepat elokk k!
Insya Allah.
Hmm esya!
Ikot kan qid nak balik this week..But mak kate "Takpe tk pyh balikk lah..Balik bulan 5 jee nnti sng..Lagi pun skng nak beli2 tiket sume jauh kannn??"
hmmm tuu yg mak ckp blerr qid asyik ckp nak balikkk..So mybe muktamad qid balikk bulan 5 nnti sme ngan along..MYBE lahhh...
Hmm ikotkan qid nak balikkk sbb qid nak tgk mak sepitall..siyezzz memang risauu blerr mak kat sepitall.
sbb skng nii my second sista jee jage die...
My along dh balik perlis..And qid plakk kat ipoh nii...
hmm so sgt risau kann mak..Sbb?? My second sista uhh tak berape biase sgt jage mak bler kat sepitall..
my second sista nii mcm tak berape close ngan mak sbb die nii dlm adik beradikk die ni pendiam sikettt..
Mak ckp hri tuu punn.die ckp ngan makk pownn mcmmemaluu...
hmmm sy tk thu kenpa die mcm uhhh...
Hope die biase kann diri untukk jage makkk..
siyez qid ckp dulu mase mak memule nak wat hemodialysis...Mase mak sakit uhhh..
just qid ngan along jeee yg gilir2 jage makk..siang qid jage kat sepital..malam plakkk
along yg jagee..every day mcm uhhh..
but skng tak boleh dahh..qid dh study..along dh kawin..sbb uhh kami dua mcm tk berape tenang blerr
mak sensowg ngan my second sista kat sne.. hmmm...
takpe lahh mybe ni mase untk mysista beljar how to jage makkk..
right?
Pape pown makk..adik harap mak sihat2 jee k!

Haa esya..
nak share story sikett pasal bro #KukuBesi.
hehehe sape #kukubesi..?
Jap2 qid cite dlu mcm mane blh jmpe die and kenal die...
firstly is mase hari isnin hari tuu ade posterr pasal 'talk show kukubesi'
so qid ckp "haaa bosann~~"
lepas uhhh qid pi bilik sir e, sir e ckp yg die tuu pemenang poster merongmahawangsa kat ffm28 klo tak silappp....
so blerr dgr uhh again qid ckp "ohh! okeyyy.."
hahahha sengal kann qid...but lepas dri bilik sir uhh qid try search die kat insta.But tak jmpe..
dh tuhh qid cri kat fb..pown takde...twitter?? lagii lah takde....
Last2 qid ckp kat badot pasal kukubesi niii..
then qid pun story sape kukubesi sbnrnyee...
dri mane kukubesi niii..Die sape lahhh bagai lahh si badot uhh story..
si badut tuhh pernah jmpe die sebelum niii..
and betul ape yg badut ckp.Die memang sempoi gilerrr and sporting gilerrr...
Mase die bg kate2 uhh pun nmpk killer yg die mmg sempoiii sgt..
hmm but stu jee blerr pandng muke die qid tringt abg rayCIHU sowg uhh..
kahkahkah..mane takk nyee abg kb punye gelakk and senyumm sebijikkk mcm abg ray kottt..
hahahahaha...aku dok nengokkk jee hri tuhhh..
So dgn tak dirancng nyeee..qid punn ambikk gmbq ngann die hri tuu..hihihihihi..
memang sempoii habis die...
And yg tk disangke2 die like and coment pic ngan die kat insta..
Even sepatah dua jeee,tp qid rse pelik!
Mane die dpt insta qid..takkan die search # kotttt...
hmm pape pun lntk lahh..jnji die dh coment tuu bgus sgt arhh sbb qid tk pyh nak sesusahhh search mane die nyee insta..
rupe2nye die pun bru jee gne insta..kihkihkih ptot lahh tk jmpe sgt! :)
hmm pape punn lu memang ohsem broo...

Haa esyaa ti qid upload lahh gmbq ngan die k!
K lahh qid nk out niiii nk enjoy2 jap ngan si badot sekor nihhh..hihihi
bye..Salam.




Wednesday, 3 April 2013
Assalammualaikum esya!
Huhh Alhamdulillah semua nyee ape yg qid hajatkann..
ape yg qid niat dah qid lakukan dah qid langsaiikann..
Alhamdulillah.Mcm pernh qid ckp..duit first MARA nii slain bg blik duit parents mmg niat nak
bli somthing utk sir paris..Thennn nak blnjer siket mmber2 yg byk bantu time sem1..
Sumenyee dah siap qid beli dahh..Tak beli ape pownn sbnrnye..just buy big apple for them.
Tak byk pown sbnrnye..just 6 ketul untuk sekotakk..
qid beli 5 kotakk...2 untuk mmber2 dorm dulu..2 untuk makan sesame dgn mmber2 yg same class and 1 kotak for my mentor...Tu pownn qid rse mcm x cukup jee..time kat kolej terpikir
"kenapa aku x beli 3 kotakk 3 kotakk untukk mmber2 dorm and mmber class?"
Haa sbb qid rse mcm x cukupp je...Yelahh..if ade yg tak dpt..mybe qid rse galatt...
sbb?? Klo boleh nak sume rase...Yg pasal sir paris uhh..dh smp bilikk qid terpikir...
"die ade anak dua org..wife die and dia..cukup kee??" haa tuhh qid terpikirrr..
siyezz mcm rse seberslh sbb bg sikettt...
hmm
tapi dh bagi pownnn kann..Takpe lahh..mybe next time blh bg lagiii...
Insya Allah.
Mungkin ade yg tertnye2 why tertibe aku belii..Why tertibee aku nak belanjee??
Nak menunjukk kee ade duittt lps dpt duit mara??
Hee Takk sebenarnyee..
Aku belanjee sbb aku rase duit tuu bukan untukk aku jee..Duit tuu jugakk untuk owg2 yg bntuu aku spnjng sem..d.uit tuu jgak untuk owg2 yg byk beri aku smngt spnjng aku jdi student kolej niii..Sbb tuu aku bnjeee...
Sbb aku nak share benda tuhh semua ngan kowgg...Don't worry..aku x mintk balas ape2 punyee..
Serius esya..Bersyukur sgtt dgn rezeki tuhhh..Even kena byr balikkk tapi itu rzeki skng..Psl byr balikk tuu,kemudian punye ceritaa...mane lahh thuu tu jadi biasiswa ke kann..hehehe..! Aminnn.. :)
Lagi puass rase hati nii bilerr dpt buat ape yg kite dh plan lame..Insya Allah ade lagii benda mcm tuhh
akan berlaku lagii nanti :)

Ohh ya! Kejap lagii qid upload pic big apple yg qid bg kat sir paris uhh erkk!
gmbr uhh pown qid dpt dri die...
die bantaii pi upload masuk fb pulekkk...
serius segann qid di buatnyee...
tak thuu nak ckp ape klo mmber2 nii tnye..lelagiii izzy and the geng yg sesengett tuhh..hihihihi...
Sir sir..hapee lahh..pi upload pulekk kat group tuu paseii ape??
rahsia kite lahhh haiyoooo..Malu2.....
Pape pownn..wa agak terase ngan ayat sir yg "bg sy donut yg byk ni.." haaa..
mase uhh on the spot qid trpikirr "tak cukup kee..alaaa"
haaa..Sirr paris! Kalau x cukup tdii or sikett sgt sory erkk sir..
heheheh..


Haa esya..this week qid balikk..sbb ape?? sebab ABPBH wokkk!!!
wahwahwahwah..nantikannn qid update psl abp okenggg?? bye!
Love you syg ><



Official Template By BudakPEMALAS