<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 29 June 2013
Aku x mintak rase ni..aku x minta jadi mcm niii..
seyezz! aku terkejutt bler dpt col kau tadii...
Aku mule rase and sedar sape aku sebenarnye skng..
aku tahu mane tempat aku skng!
aku tahu mane taraf akuuu dgn kau sknggg.
Aku x lagi di anggap seperti duluu..
aku x lagi di layan seperti dulu.
trima kasihh!
Kehadiran die mmg bg sinar dlm keluarge..
kehadiran dia mmg x dinafikan membahagiakan aku juga..
tapi ape jdi skng!
kowg buat bnde yg mmbelakang kan akuu..
kowg buat benda tanpa aku..
kowg buat aku rase mcm niii..
kenapa??
Aku x kuat lagiii nak rase mcm niii..
aku x bersedia lagii nak rase mcm nii..
jgn lah buat aku mcm niii..
Bagi aku mase..tlg....
Aku perlu mase untuk set otak and diri aku untuk terima keadaan baruu..
Plzz bagi aku mase..
jgn mendadakk buat aku mcm niii..

Esya..Wan..kowg tahu ape jadi kann? Kowg tahu ape aku rase kann..
Perlu ke aku berkelakuan mcm nii?
perlu ke aku tunjuk mcm nii?
Aku x thu nak kongsi kat sape mslh aku skng..
aku x thu nak cite kat sape..nak dengar pendapat sape...
Tlg guyz! Aku sensowg skng niii..tlg..
Aku perlu kowg..SANGAT!

Friday, 28 June 2013
Assalammualaikum ellysya!
heyy! tahu takk hari ni hari pendftran sem3..
Alhamdulillah sume berjalan lancarr..
even last2 minit fening nak masuk class mane..
and qid dgn selamberr nye tanpa berpikir panjang pi tros kat kaunterr
nak pilih class uh tros pi ambik class mane..
kalau di tunggu2 kann jugakk! memang smp pkol 12 lahh x thu nak pilih class mane..
last2 qid pi kat meja tuhh tros tnye class 07..
mule2 miss kate ade kosong satuu jee..
then ape lagii..qid pun ckp lahh "ala sowg je lagii miss..tlg lahh miss" hahah
agak merayu gakk lahhh..mule2 x hrp sgt die blh bagi lepas...
then die tgk punye tgk die ambik number then bagi kamii!
Huhhh! thankz miss...!
kat class uhh yg ade qid kenal is akma,mai and wani..
and mungkin geng2 ira pun stayy 07 gakk!
Hope mcm uhh..sbb dh kenal kann..x yah nak cri2 sesegan lagiii :)
Ain,ina,jiha,salmi and dira class 03..
pakcik pun class 03..
ehh lupe plakk! zaki class skali ngan kami kat 07.. :)
Insya Allah sem ni akan bersaing secara sihat lagii dgn akma,ira and nad...
And now plus ngan zaki...Insya Allah blh kongsi ilmu sesame uhh! :)
Guys! Doa yg terbaikk jadi sem niii :)

Hari nii ade 2 benda yg qid rase kelakarrr..
first is hari nii x pepasal qid buat kije part time bukak slip2 keputusan org..
wahahaha mungkn ade yg benggang! But Maaf ye! :) suke2...kihkihkih..echa,tasha,ian,pakcik,nik and sape lagii?? hahahah ade kot lgi 2 3 owg kami dok bukk slip dowgg..kihkihkih yg best nye dowg pun x kisah kami
bukak slip dowg...hehehe terbaikkkk!!!
Hmm...Yg kedua is..time daftr...
entah mcm mane blerr bg je kat sir borang2 qid..
soalan first sir.."haa tk jadi?"
wahwahwahhhh!! Takde soalan lain nihhh..jgn di tnyeee lain kaliii..
haigooo..sgan pulkk rase nyeee --"
Pape punn sume dh selesaii..isnin class first dim 0307...
Jadual x thu lagii..lectre pun x thu sape...Hope dpt lectre yg terbaikk mcm sem niii..Aminnn...

K lah esya! Out dluu. :) Bye! :)

Thursday, 27 June 2013
Assalammualaikum ellysya!
Now qid dh kat Ipoh dah..
Alhamdulillah dlm kol 2 tadi dh smp bilik dahh..
esok pendaftran sem3..Harap semua berjalan dgn lancarrr!
And harap juga sem3 nii qid dpt semgt yg baruu and qid harap dpt
naik kann pointerr yg dh jatuhh bergolek2 tuhh..
Insya Allah sem nii akan study hard!!
Qid thu sem lepas qid memainnn..but sem nii insya Allah akan buat yg terbaikk!

Wann..aku dtg sini lagiii aku ade kat sini lagiii dgn semngt kau jugaakk!
blerr aku ingt kauuu aku jd exctd nak cpai ape yg kau nak aku lakukannn..
blerr aku ingt kauu gakkk aku rase mcmm "hmm xpe..iwan ade.."
blerr aku rase downn! itu yg aku ckp...
Hope kau doakan akuu.. miss you! :)

Abg im...tak lame lagiii dh nak 30hb jun..dh nak genap 3 thun dahh kau pergii...
alang..adik rindu kauu! Skng nii blerr adik tgk abg syam..kenkdng adik nangis sebb adik tringt
hajad kauu yg x kesampaiannn tuhhh..
Tak pe abg..ade hikmahh sume tuhh..Allah syg kan kauu..
Aku doakan kau aman kat sane ye abg na'im :)

k lah esya! Out dlu..Salam

Monday, 24 June 2013
Aku thu die thu segala nye.
Aku tahu die tahu mcm2 benda..
aku thu die thu privasi kau!
aku thu kau slalu berkongsi mcm2 ngan die
and aku tahuu! Kau akan cri die dulu kalo ape2 jadii..
dari pade cari aku! Trima Kasih!

Saturday, 22 June 2013


Assalammualaikum..
Hey esya!
To nak nak share story mory dlm niii cikett!
Alang2 tgh tunggu dowg siap2 ann set2 brng sume qid
nak berburakk jap kat sini! :)
Hmm...
Okeyy first nak cite pasal diri sendri lahh...
Isu yg paling HOT berlegar2 kat otak qid skng is nak Benti kolej
atau Tangguh pengajian atau SAMBUNG jee teruss!?
Hahahah ape yg buat ann isu nii timbol??
Haaa Ni kes si apek uhh lahhh..
Mintak qid tlg die handle cafe die..And die byr bykk gakk lahh!
Memule qid ingt ann mintak tlg handle band jee..! Skali dgn2 cafe die mintak
handle cafe die skali sebb die nak pi oversea ade hal nak uruskan pasal adik die yg stady kat sane.
Memule qid mcm...Whoaa!!!
Die byr byk kot kat qid..Lagi punn qid dh tahu sgt selok belok cafe die and psl band die uhh...
So blerr jdi mcm uhh qid mcm x kisah lahhh....
Then satu hari uhh qid tnye sir paris mcm manee...
Pas uhh sir suruhh pikir baik2..Die kate result qid bukan trokk nak benti bagai uhhh...
Okeyy fine!
Then qid tnye ain and ina...Dowg nye pendpt pun blh dikatekan 100% sebijikkk
mcm ape yg sir paris ckp! :) hmmm sir suruh tnye family and bg tau family dlu ape2 hall...
Okeyyy....esok uhh qid x bg tau family lagiii...
Tapi qid tnye wani....
Wani plakk ckp ape yg ina ckp.Ina suruhh tangguh pengajian jee semantaraa...
Blerr dh jadi macm uhh qid mcmm..Arghhh nak pilih mane niii --"
Thenn qid ambik keputasan bg tauu ayahh!
Mase bg tauu tuu ayah agak terkejut lahh!
Ye lahh..b4 niii die tgkkk qid okeyy je bljar ka ipoh uhh! Tuptup nak bentii! Mane tak terkejut...
Pas qid story sesatu bru die mcm.."hmmm okeyy" haa.. :)
Then die pun x thu nak ckp ape..Die pun nak yg terbaik untuk anak die kann!
Lagi pun die dh start kasi qid buat keputusan sndriii...
Sbb ni life qid annn..Then die suh pikir sndrii..
Same ape yg sir paris ckp.."Jgn pikir dlm mase yg singkat"
But ayah suh tnye abg syam and bdot!
Why mereka??Sbb mereka dua yg jage aku if ayah takde..
sebb mereka dua lah yg bg aku makan minum blerr ayah takde...
MEREKA! + ngan abg  syuk skalii opss! Lupe plakk abg aku tuhh...
Blerr qid dh bg tau abg syam and si badot kepengggg uhh!
Of coz lahh syam mengamok!
Of coz lah syam tolakkk usul qid uhh!!
COMFEMMM!!!
Yg badot ape cite??
Badot uhh die mcm terpikir lame japp..
Sbb badot pikir pasal minat qid and pikirrr pasal mase depan qid jugakkk!
Huhhh tak thu lahhh...
But skang qid dh ade satu jawapannn.!
Ape die??
Biar lahhh qid je tahuu :)
Hehehe Pape pun thankz to all my frendz yg bagi nasihat..Bagi pendapt kat qid...Thankz A lot..

Okeyy kedua nak cite pasal RESULT SEMESTER 2!
how?? Heheheh Pointerr Jatuhh wokk!!!
Hmm mm..Ape blh buatt..Sem ni byk main..byk leka..Tu lah padahnyee :)
Tapi pape pun qid syukur sgt2 sebb masih tersenarai sebagai penerima dekan!
 :) Alhamdulillah!
Lepas je qid dpt thuu qid nye pointerr 3.67 qid mcm "haa?? Biar betulll"
haa mcm uhh lahh...sebb ape?? Sebb qid x target pun blh dpt dean list lagi sem nii..
mcm qid ckp tadi..sem nii qid byk memainn jee :) Pape punn syukur sgt..Atleast sem depan qid blh try naikkan lagi gpa untukk cover cgpa qid...qid akan cube buat semampu qid..Insya Allah :)
Lepas jee text ngan Ain and Wani pasal result..Automatik hati ni terdetik ckp ,
"Wan..Aku dpt lagii..Doakan aku wan " hmm
tk thuu ape yg qid mksudkann..
dh duduk terpikir skng nii bru qid mcm perasan ape sbnrnye maksud qid tuhh --"
Entha lahh..Mungkin kejayaan sem nii juga atas doa die...Bukan jee doa dri keluarge,and member.Malah
mungkin dri die juga :)
Thankz Wan..Aku cuba buat lagi baikkk..Aku cube wann...
Pape punn 3.67 tuhh x kan dpt if xde nye mmber kat sekeliling qid..and xde nye lectre kat sisi qid..
Thankz sume..
Thankz sir petra,miss mai,sir E,miss maria,miss sall and miss yasmin...
Thank you so much!
And also to sir Syed..Sbb die yg bg tjuk2 penting pasal PM hari tuu..Thankzz sir!
*Qid thuu sir sir nii semua and mis mis ni semua x bce ape yg qid tulis..
Tapiii....Takpe lahh kann..janji hati ni iklas nak ckp thankz! :)
Oh ya! Thankz gakk kat sir Faris..He is a very pro mentor!!
Die sgt bgus..And qid sgt bersyukur sbb dpt mento mcm die..
Ape jee yg qid tnye die! Sume die jwb..! Thankz sir..
Oh ya! Sir Faris lah yg tlg kmi buat Passward mase mini projek DBC dlu uhh kann?? Thankz sir :)
To classmate,haaa tnpe dowg qid mungkin x kan dpt markh quiz and exam mcm uhh hari uhh..again thankz
wani,akma,dira,nik and sume lahh satu class..
And my partnerr! Nur Shyazwani..! Die yg sesame ngan qid buat projek imd,dpm,di and dbc...
Thankz for everything dear! Tq so much sebb bwk aku ke sane ke mari untuk siap ann projekk2 tuhh sume.
thank you so muchhh!!!

Hmm now nak ckp ngan esya,iwan,naim,pian and sume skali kamu2 yg aku rindu :)
Guyz! Klo lahh kowg ade ngan aku skng..mesti kowg happy dgn ape yg aku ade skng!
Sbb b4 nii kowg x pernh tgk aku mcm nii kann?? Aku selalu kecewa kan kowg dlu kann??
Maaf! Skng aku dpt sume nii sebab aku ade kowg and sebb ape yg family aku dh buat kat akuu!
Bukan sbb aku sbnrnye!!
Sebab kalian and family aku...Kowg yg buatkan smngt aku berkoba2...
Siyezz qid ckp kalo di pikir2 kann..Kalau bukan sebb ayah,abg syam,abg syum and badot,,,
mungkin skng qid dh tah kije tah ape2...mestii qid nye spm dulu gagalll jee :)
tapii sebb dowg didik qid dgn kasar,dowg kurung qid,dowg maki hamun qid..And now see!
ape yg qid dpt...Thankz semua :)
thankz sbb didik aku mcm tuhhh...
trutama to syam!
Abg syam kalau aku pikir balikk,yes! memang aku benci kauu..Tapii..mungkin dulu aku akan
hanyut dgn kwn2 aku tuhh if kau tak pukul aku,tak kongkong aku,x kurung aku and tak maki hamun akuu!
Terima kasih abg... :)
Dari skolah aku dh didik untuk duduk mengadap buku blerr time exam..Dulu ayah buat time aku msih skolahhh..Ayah kurung aku dlm bilik bacaan die berjam2 gara2 nak suruh aku study!
And now! Perangai tuu..tabiat tuuu aku dh terbawak2 sampai kat kolej..
everytime nak exam..Mesti aku akan curi mase untuk duduk bace buku..Thankz ayahh buat mcm uhh dulu..
even qid benci gilerr bler ayah buat mcm uhhh..But now ! benda uhh yg qid buat skng...
Tq ayah :)
Esya,iwan,naim,pian...Doakan aku supaye makin tabah untuk hadapi sem yg bru ni k!
Doakan akuu..Aku rindu kowg sgt...Kalau blh aku nak ckp ni kat kowg
"tlg jaga diri kalian untuk aku" hee! Tapi tak boleh kannn..
sbb kat sisi kau skng..hanya malaikat jee yg ade..:)

28hb Jun 2013 ni dh nak daftr dahh..
alhamdulillah dh sem3..
kalau xde ape aral melintang qid nak pi ipoh mase 27hb jun tuhh...
Nak pi awal sbb nak siap ann brng2 nak dftr and nak rerehat jugekkk :)

Klah..qid out dluu..
Salam :)

Monday, 10 June 2013
Suke plakk gmbar si Giler nii..Whahaha

Assalammualaikum esya!
Huhhhhh!!! Lame gilerr qid tak masukk sinii...
Sampai pasal befday qid punn qid tak de update ape punn kann..
Salu nye ade jee qid update..kongsi ape wish qid smperna befday qid..kongsi cite pasal
befday party qid...
Kann?? But kali ni takde..
tak thu kenapa mcm x sempat jee nak naip kat siniii..
Hari tuu kan agakk bz..kekejap rush balikk ipoh..kekejap rushh balik serembann..
so! Mase byk habis dlm bus..Hee..Siyezz!! Qid tak tipu :P
And now qid tgh free..
ape lagii chilokkk lahh jap masukk sini. :)
Hmm
Okeyy!
first nak story pasl ape?? Life Or kolej??
Hahahah..Mcm retis plakk kann qid dok nanye mcm uhh..
whahahahaha...
Okeyy okeyy!!
Qid story pasal befday k!

Befday qid 31 May hari tuu...
Mase tuu qid ade kat serembannn..dedekat pukol 12 tuhhh qid bru smp seremban..
Sebab mase 30 hb uhh ade exam DPM and DBC kat ipohh..Lps exam bru grak balik
serembann!!
Okeyy mase dlm buss uhh qid dh resh dhhh pikir memcm..
hehehe
Biase lahh..Owg dh terbiase kann :)
Sampai2 jeee qid dh nampakkk Abg jepperonnnnn,remy and abg iqwan kat luar keta dowg....
cermin bus uhh kan besaqqq...so qid nampak lahh dowg..
perhhh terbaikk toq dowg dh nunggu dahh. :)
Sampai2 jee kat dowg dowg dh tersnyum2..
qid redho jee dlm hati nii :D
Sampaiii jee umah rupenyee memasing bantai dh siap buat mcm parti kottt!!
dgn kek..
Dgn makan bebykkk!
Ya Allah..Awal gilerrr befday party aku *qid ckp dlm hatiii...
dah tuu makan2 sume lelepakk lah ngan dowg..
skali abg jepronnn tuhh buat hall!!
Die bantaiii bukak sumee lagu yg pernh jadi kenangan dlm hidup qid and psng sume lagu2 arwah iwan and achik!!!
Perhh memang sayu gilerrr hatii nii time uhh!!
Lagi2 owg owg tuu sume dh takde kann..
dri situ qid dh nampk dh permainan mamat uhh!!
Memng die plan nak bg aku lelehh nihh!!
Huhh! Sabo jee lahh...
Esok nyee hari jadi mcm biasee..Takde yg istimewa..
Sbb si badut tuu takde...
Die pi kijee jauhh..Yang ade punn die nye twins yg ngokkngekk tuhh!
Hahahaah..pape itu punn malam uhh bru jumpe die..sebb??
die pun bz..Hehehe takpe takpe..Wa fhmm.. :)
Malam tuu punnn syokk jugekk! Pi karokk..tgk movie..round2 kl with sista2 and brother2 yg very the gilerr!
Kahkahkahkah!!
Tapi satuu jee...befday kali nii qid rase sgt hilang..Rase tercari2 mane die...I'm really2 miss him :(

Okeyy stop cite pasal Befday and now nak cite pasal KOLEJ!
hmm..
Skng dh nak msuk sem3...
Ni haa tgh sem break lahh niii..Bru jee lpas habis final sem2 hari tuu kann....
Tu yg break jap haaa..Very the KEJAP okeyy! Hanya 3 week sahajaaa!!!
Erghhh geram lahh kite..kihkihkihkih...
Pape punn..okeyy gakk..cepat habis sem 3 niii cepat lahh cuti lame mcm sem lepas..
yg sebulan setengahh uhh!! Whoaaa!! Syokkk nyee time uhh nantiii...
mcm cuti yg lepas x dpt nak pi memane sbb kakii wat taikk!!
Hope cuti hjung thun nii syokkk lahh.. :)
heheheh...
Naik sem mybe 27 or 28 jun..Qid rase qid pi 27 hribulann..senang nak pilih tmpt. :)
ehh blh pilih ke?? wahahah kau ingt mcm wayangg!!!! hahahaa.. Entah lahhh...
mybe blh mybe takk...Lectre pun tak thu lagii mcm mane --"
so tunggu je lahhh...
Keputusan mybe akan kuar dlm mase 2 minggu dri skng or mybe next week!!
arghhhh!!!
Harap qid dpt yg baik2 je lahhhh..
Malaz nak mengharap ape2..Takut keciwa plakkk nantii..
Pape pun qid dh try yg terbaikk..Now berserah jee lahh :)
Pape pun doakan yg terbaik untuk qid okeyy!! :)

Haa jap! Nak story pasal member2 sem ni jap!
Siyezzly classmate sem nii memang terbaikk!!
Senang kawwtimm..And lectre punn sporting habiss!!
Hmm tak sesia aku tukaq class awal sem dlu. :)
Mane classmate yg agakk kureng berckp ngan qid mase awal2 sem dluuu..
sesampai hehujung sem nii rjin plak deme tegoq qid..huhuhuhuhu..
Qid ni kann bangsa yg kalau owg yg tk brp nak keneii tuu qid tk tgoqq sgtt..
skali hari tuu tertibe plakk budk tuu tegurr..!
Qid pun cm ....Haa okeyy... * tk de kekate pun *
hehehhe
Pape punn dowg lelaki or pompuan sume terbaikk classmate kali niii...
Jap2 nak senaraikannn antre classmate yg agakk rapat ngan qid..
1.Wani 2.Akma 3.Dira 4.Nik 5.Lan 6.Nadia :)
Lan tuu pun rapat tak di sangka..Ni kes gara2 die ajak bet mase mid term uhh lah niii.
Last2 terapatt ngan die...bilerr nak study duk bincng ngan die...
Die member yg senang bwk beljar and senang nak bwkk buat gileerr!!
hahaha..Tapi die klakarr..Lagi2 lerr die dok nengusikkk akma..Wahahah cecomeyy jee dedua uhh :)
Tapi projekk group qid byk buat ngan wani lahh..just group untuk Pengajian Malaysia jee
sekali ngan akma,dira and nadia...
Haa nak thu takk..Kalau tak sebbb lan ajak bet untuk mid termm...
Qid x kan dpt result yg okey untukk mid termm..
Yg final nii entahh lahh..rase mcm kantoii je.. hmmm.

Haa okey lahh esya...Fenat dh taip..Ti qid masuk lagi k!
Salam. :)


Official Template By BudakPEMALAS