Skip to main content

Jumpe GPK HEM at luar..kelakar jadi nye!!!!



~salam esya.
ermm ari ni qid gi anta remy at airport.
die da kne blik sarawak dah ari ni..
die blik semban pown sbb ayah suh die ikot jumpe kwn ayah
yg qid gi jumpe semalam...
ermm xde pape yg menarik jadi time remy blik minggu ni..
cm biase jee..qid pown x ckp sgt ngan die..mlz laa..
die just bengang ngan die,sbb die qid skali kena marh ngan
ayah arii tuu..SENGAL!!!

ari ni at skolah cm biase jee..
qid blik lambat ari ni,ingat ann ade kelaz eko..
rupe nyee di batal ann..
qid pown stay jee laa at skolah smpai kul4.30.
qid lepak ngan dinie at tepi dewan terbuka..
borak2 laa pasal skolah..
mcm2 benda laa kteowg borak annn...
kteowg ingt ann kteowg jee ade at tempat tu time uh,
so xde spe laa yg dgr ape kteowg ckp..
skali blik skolah tdi bkak fb ade owg msg at fb gelak ann kteowg..
ingt ann pahal,rupe nyee die dgr ape yg kteowg borak ann...
apee laa..wat malu jee...
da laa benda uh rahsia..adoiyaiiiii...sib baik owg uh qid kenal..
kre die boleh simpan rahsia laa...
tapi,serius qid ckp,mg malu giler laa coz owg uh thu ape kteowg ckp!!!!

tadi pas mgrib gi BATA..
sjee jee...
tgh lepak2 ngan adD tetibe nampak cikgu ADAM..
time uh at dlm bata,qid ckp laa kat adD "haa tu ha cikgu adam"
die punye menggelabah!!!bole plak die gi menyorok2 celah2 kotak
tu tkut cikgu adam nampak die..
die kte die tkut cikgu adam nampak rambut die..alaa selamberr jee laa beb!!
pas da tutup uh jalan2 jap ngan adD at the store.ingat ann cikgu adam da blik coz the store pown da nak tutup..
adD try laa stu selipa ni,skali die mcm baling laa selipa uh at atas..elok die nak sambut jee
die nampak cikgu adam turun dari tangga mau balik!!!
teruss die pergi at kedai aida..padahal time uh tgh bork2 ngan die ni...
pelik gakk qid..
yang tak boleh bla uh,die siap bwk selipa the store uh gi kedai aida..
owg the store uh pandang jeee....
ape punye menggelabah laaa adD uh..
*if esya ade laa time uh mang esya gelak an die laa time uh,akak qid tgk tdi pown
dowg gelak ann adD..

pas adD da gi at aida qid gi at bata balik,skali terpandang laa plak cikgu adam ni,
die pandangggg jeee qid sambil jalan uh...qid wat tak tahu laa...
skali isteri die gi berhenti at depan bata plak!!!adoiyaiii...entah tgk ape entah..
yg cikgu ni pandangg jee...qid ape lagi terus masuk pusing2 dlm bata,then bru masuk
dalam bata punye stor...
apeeee laaa....da qid plak kena gelak ngan akak qid..
tadi gelak ann adD..ni da kena sendiri da ha!!!sib baik adD x thu..lau die thu mg kne gelak
teruk laa qid ngan die..hahahahahah...

*esya esok klu jdi qid gi tuisyen balik at INFO BESTARI uh..mama da bg duit pown..
tapi ati ni tak comfemm lagi..mama jee awl2 da bg duit!!!!!


Popular posts from this blog

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.