Skip to main content

Jumpe GPK HEM at luar..kelakar jadi nye!!!!



~salam esya.
ermm ari ni qid gi anta remy at airport.
die da kne blik sarawak dah ari ni..
die blik semban pown sbb ayah suh die ikot jumpe kwn ayah
yg qid gi jumpe semalam...
ermm xde pape yg menarik jadi time remy blik minggu ni..
cm biase jee..qid pown x ckp sgt ngan die..mlz laa..
die just bengang ngan die,sbb die qid skali kena marh ngan
ayah arii tuu..SENGAL!!!

ari ni at skolah cm biase jee..
qid blik lambat ari ni,ingat ann ade kelaz eko..
rupe nyee di batal ann..
qid pown stay jee laa at skolah smpai kul4.30.
qid lepak ngan dinie at tepi dewan terbuka..
borak2 laa pasal skolah..
mcm2 benda laa kteowg borak annn...
kteowg ingt ann kteowg jee ade at tempat tu time uh,
so xde spe laa yg dgr ape kteowg ckp..
skali blik skolah tdi bkak fb ade owg msg at fb gelak ann kteowg..
ingt ann pahal,rupe nyee die dgr ape yg kteowg borak ann...
apee laa..wat malu jee...
da laa benda uh rahsia..adoiyaiiiii...sib baik owg uh qid kenal..
kre die boleh simpan rahsia laa...
tapi,serius qid ckp,mg malu giler laa coz owg uh thu ape kteowg ckp!!!!

tadi pas mgrib gi BATA..
sjee jee...
tgh lepak2 ngan adD tetibe nampak cikgu ADAM..
time uh at dlm bata,qid ckp laa kat adD "haa tu ha cikgu adam"
die punye menggelabah!!!bole plak die gi menyorok2 celah2 kotak
tu tkut cikgu adam nampak die..
die kte die tkut cikgu adam nampak rambut die..alaa selamberr jee laa beb!!
pas da tutup uh jalan2 jap ngan adD at the store.ingat ann cikgu adam da blik coz the store pown da nak tutup..
adD try laa stu selipa ni,skali die mcm baling laa selipa uh at atas..elok die nak sambut jee
die nampak cikgu adam turun dari tangga mau balik!!!
teruss die pergi at kedai aida..padahal time uh tgh bork2 ngan die ni...
pelik gakk qid..
yang tak boleh bla uh,die siap bwk selipa the store uh gi kedai aida..
owg the store uh pandang jeee....
ape punye menggelabah laaa adD uh..
*if esya ade laa time uh mang esya gelak an die laa time uh,akak qid tgk tdi pown
dowg gelak ann adD..

pas adD da gi at aida qid gi at bata balik,skali terpandang laa plak cikgu adam ni,
die pandangggg jeee qid sambil jalan uh...qid wat tak tahu laa...
skali isteri die gi berhenti at depan bata plak!!!adoiyaiii...entah tgk ape entah..
yg cikgu ni pandangg jee...qid ape lagi terus masuk pusing2 dlm bata,then bru masuk
dalam bata punye stor...
apeeee laaa....da qid plak kena gelak ngan akak qid..
tadi gelak ann adD..ni da kena sendiri da ha!!!sib baik adD x thu..lau die thu mg kne gelak
teruk laa qid ngan die..hahahahahah...

*esya esok klu jdi qid gi tuisyen balik at INFO BESTARI uh..mama da bg duit pown..
tapi ati ni tak comfemm lagi..mama jee awl2 da bg duit!!!!!


Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…