<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 27 August 2012

Assalammualaikum esya.
hari ni qid dah start kelas lepas seminggu cuti.
seminggu cuti rye niii stu buku pun qid x usik esya..
hihihihihi.
hri ni bru qid bukak blik buku2 semua..hahahahah
even bwk balik sush2 buku2 uhhh qid x bukak pown kat umah tuu ari tuhhh..
hahahh menyusahkan jee qid ni annn.klo x bwk balik hri tuu xde lahh brat sgt beg.
ye takk?
sebelum balik ipoh..
hahah sebelum balik ipoh qid and family ke perlis.
and terus bercuti ke thailand...
terus bercuti ke thai and bangkok.
kalau nak diikot kann mmg penat sgt badan mase balik ipoh.
mane tak nyee dri rye pertame smp lerr ari smlm asyikk berjalan jauhh jee..
dan padah nyee!! qid deman sekarang!!! arghhh tk suke....
masa kat thai...
blh di katekan seronok juga sbb qid dapat buat mcm2 benda yg dh bertahun2 qid x buat..wahahahah..
ape die???
bawak moto besar kat sane and ride abis2sann..hihii mmg terbaikkk...
even jalan kat sne x mcm kat sni..jalan dowg kecikkk... tp menyeronokkan sgt sbb dpt mencilok2..
wahahahahahha..
lgi stuu best sbb dpt beli2 at wang kelian..
even brng2 stu murahh..tp brng die not bad gakk lahh..
wallet yg qid beli dulu punnn tahan lame qid pakai dlu..
walau pun hrge dlm 10-15 inggit tp brng die bgus gakkk.. :)
~mase nak gi perlis dri seremban uhh qid x tido pown dlm keta...
tp blerr balikk uhh dri tol alor setar qid dh tidoo..
tau2 jee dh sampai at plza tol ipohh...
glerr arhh time uhhh..
sepanjg jalan qid tidoo...
mmg penat gilerr lahhh..mne tk nyee dh lerr b4 nak gii perlis tuhh hri sebelumm uhh qid ke singapore
umah aunty...dh tu balik seremban esok nyee balik perlis..then naik thailand..mmg terbaikk lahhh...

minggu dpn dah midsem.
minggu ni qid tk thu nak blik  seremban ke takk..sbb jumaat ni merdeka.!
so cuti lerr..klo balik,tkut tk bljr plakk nnti kat sane..sah2 lahh qid akan merayap..
tp klo x balikkk..bosan plakk mmber2 sni smue blikk..
lgi punn mcm bosan jee nak sambut merdeka kat snii...
mcm x syokk jee...hihihii...
mid sem exam first fop lerr...subjek yg blh buat qid pecah kepala..huhh!! adoiii..
mmg susah lerrr..ngan coding lerr bagai uhh nak kena ingt..cetttt!
qid harap qid dpt jawab semua2 nyee dengan tenang and dpt buat yg terbaikk..even die bru first exam qidd.
tp exam nihh sgt penting kottt...
pape pown doakan qid ye esya...
doakan..doakan qid dpt buat yg terbaik minggu dpn..heee

*k lahh ni jee.. :) no idea lgi lahh :)


Monday, 20 August 2012

Assalammualaikum esya.
Selamat hari raya...
hari nii dah raya ke dua..
raya yg betul2 mencabar iman qid nihhh,
Baru raya kedua qid dah mcm nak mati mencari2 abg wan dlm diam..
qid mcm nak giler menunggu tweet die...menunggu die update bbm die..
serius esya...
qid masih tercari2 die selama dua hari raya nihhh...
cer esya bayangkann..org2 nii sebok2 mkn time pagi2 satu rye nii..
qid x...qid checkk twitter jee..check bbm...
tu lah die...
smp stu kes tuu abg tnye "kau nii tunggu ape?and sape yg update?"
mase tuu bru qid tersedar yg rupenye die menunggu tweet dr abg wan..
esya...
pagi tadi pergi melaka..
singgah lahh pusara abg jap tdi..
ya Allah esya..entah mcm mne qid gagal mengawal emosi qid mase pk cik qid tgh bce doa tuhh..
entah mcm mne air mate nii blh jatuh dgn selaju2nyee...
ya allah..hanya DIA jee yg thu cm mne yg qid rse,hanya DIA yg thu apeyg qid tanggung..
mase berdiri tuhh qid boleh terus terduduk pegang batu nisan tuuu sbb terlalu sebak esya.....
sebak sbb beraya tanpa owg yg kite syg...mase tuhh yana lah yg byk menenangkan qid...
mase balik at umah abg ajam...
sampai2 jee mama and ayah terus masuk lerr semua..
qid duduk kat kusi luar tuu dulu.tgh duduk abg ajam kuar..lame esya mata qid tenung mata die...lme gak die berdiri dpn pintu tuuu...qid time tuhh bru pas nangis ann yg kat kubur abg wan..bler die pandang qid mcm uhh
automatik lahh hati niii sayu balikkk...qid tk thuu entah mcm mneee die dtg kat qid and terus peluk qid..
entah brp lame qid nangis at badan die tuhh pun qid tk thuu..yg pastii mse tuuu semua yg ade at dlm umah tuhh semua keluar tgk kami..sbhgian dri mereka pun nangis bler tgk kmi berdua menangis mcm tuhh...
mungkin dgr esakan qid kann..tu yg buat ann dowg turut sebakkk...abang ajam terus bwk qid masuk bilik die and tenangkan qid mse tuh esya..
raya ke dua niii mmg betul2 mencabar iman qid..mmg betul2 menduga kesabaran qid...
hampir setghari stu hri nii qid menangis..menangis sbb tiada nye insan bernama izwan kat diri nii lgi..
serius..betul2 tersiksa tnpa die rye thun niii..
papep pun hrp2 die tenang kat sne...
Aminn

Friday, 17 August 2012

Assalammualaikumm..
hey esya..tdi qid gi lawat kubur kamu and walit.qid singgh jap at umah ummi. jmpe ummi b4 balik.
ummi x siht skit..demam..mungkin perubahan cuace kot..
ummi kat malaysia xlama...
seminggu jee...
abg ellyas cuti kejap jeee....
ummi nangis tdi esya..
die tak sangka yg qid gi lawat pusara kmo and walit tiap2 mingguu..
huhu ape lah ummi tuhh...
tu cerita pertama...

cerita kedua pasal tarikh hari niii..
hari nii 16hb 8..tarikh sebernar2 arwah pian meninggall..
ri tuu upe2 nye qid salah tarikh..hihihi byk lerr tarikh nak kena ingt esya..so sampai tersasul2...
hri genap sethun pian tinggl ann kami..
dan tahun kedua gak kami rye tanpa piannn...
nak kata pasal rindu?
haha qid x  ckp pun esya thu kann..
esya blh bce kann posting2 sblm niii..
esya fhm kann ape yg qid rse...
rse rindu semesti nyee ade pada kamu semua tuhhh...
pagi tadi awal2 pagi lagi walit/Mr.Roy col qid ckp pasal trikh hri niii..
die kte insya'Allah malam die nak wat tahlil..
qid ckp kat die "klo sy dh blikk msti sy dpt join..and msti sy akan dgr suare sdp walit bce yassin kann..."
qid ckp tuhh dah tuhhh die blh jawab nii "jgn nak mengade2 erkkk.owg ipoh tuu buat cre owg ipoh"
wahahaha...choii punye walitt....kuang ajaq erkkk... :p
*pape pown pian...
aku doakan kau tenang dan aman kat umah kekal yg dh dua thun kauu duduk tuhh..sememng nyee aku rindu sgt2kat kau piann...heyy! thun ni aku rye tnpa kauu..dan juga abg wann..piann knp sowg2 pergi??
piannn...klo semua pergi sape nak tman ann aku...pian..kau doakan aku kat sni okeyy...
aku thu kau selalu tgk aku kannn...semoga kau bhagia kat sne KAWAN!

 Pasal ketige pasal yg menyentuh hati gakk...
pasal ape??
tadi abg ajam msg suruh ade suruh contct stu nmbor nii..
pown tros lah coll..
skali tgk tuu nmber abg iwann..
than abg ajam col blik..die ckp.."knp msti ade permpuan tuu dek??aku nak ckp ngan iwan nak ucap slamat hri rye"
thu sape pompuan tuhh esya??pompuan operaterr..
hermm terdiam qid blerr abg ajam ckp mcm uhh..
qid terkedu thu x..x sangka abg ajam blh pikir ape yg qid pikir..
hermm~ abg ajam pun mcm org biase kannn...rindu owg yg dh xde.. :)
pape pown abg ajam..kite doakan abg wan tenang okey :)

~~ okey esya...esok qid akan blik seremban utk sambut rye..
raye thu nii mcm xde meaning sgt!
mmg xde rse nak rye langsung...
mcm thun2 sblm nii walaupun xde smngt nk rye tp qid ttp eli ju rye.. beli brng nak rye..
gi shopping..but thun nii??lagi 2/3 hari jee nak rye..tp qid x beli ape2 punn..
duit mama ngan ayah ade jee msuk kann utk shopping rye...
but qid??
malaz!! nak masuk ipoh prade tuu pown x mnt langsung...
qid tiap2 mlm ade ddk dpn ipoh prade uhh..
dpn ipoh prade uhh dtran ipoh...qid lpak situ..klo nk gi shopping okey jee..
tp qid?? malaz malz malz...
mcm xde perasaan nk re jee esya..
*okey lahh qid out dulu..esok qid x singgh kubur kmo...
ptg tdi dh singgah...qid tros blik jee esokk..
bye esya...qid blik dulu..
Selamat Hari Raya!


Wednesday, 15 August 2012
Salam esya...qid bru balik pusara kmo..
insya Allah esok klo sempat qid singgah lagi okey :)
esya...qid x thu knp blik je dri lawat pusara kmo hti ngan perasaan qid ni tros melayang2 th memane...
aduhhh susah lahh esya...
dri ptg tdii qid x buat stu pun kerja..
just tgk video annn tgk pic2 yg ade..i'm really2 miss that moment esya!!
sgt2.....


Saturday, 11 August 2012
Memang susah kan utk org knl qid..
susahkan utk org thu mcm mne qid sbnrnye..
susah untuk org fhm qid...
org mmg boleh ckp mcm2...
tp yang tnggung nye qid...

mmg mcm bangsat sape yg buat aku nih!!!
ko thu lahh blsn nye nnti..
ko boleh berseronok skng kannn..tp tidak mase akan dtg nnti..
bergembira lah ko skng! bergelak ketawa lah kau skng..
biar aku menangis sensowg kat sni..
asalkannn mase akan dtg aku dpt berketawa,aku dpt bergembira dgn sesuka hati aku..
aku nk tgk hari merana kauu nantiii...
aku nk kau thu mse tuu mcm mne merana nye hidup aku nihhh...

Salam!

Thursday, 9 August 2012
Assalammualaikum esya,
qid tak thu knp sayu sgt hati ni malam nihh...
rasa rindu...rse sedih semua ade..
esya....rye nii skali rye tanpa kmo..rye tanpa piannn...
rye nii jugak rye pertama tanpa abg wannn...
esya.....mcm mne qid nak rye??
mcm mne qid smbut rye tnpe kalian??
qid sedih esya...sedih biler ingat kalian smua...
yee memang qid masih ade mama qid masih ade ayah utk rye ngan qid...
tp qid juga perlukann org2 yg qid syg tuhh ade skali ngan qid rye niii...
tapi dowg x de...esya kdng2 rindu niii perit sgt thuu tak!...
Lusa genap lah pian sethun meninggal...die meninggal pun time puase thun lepas..
ingt lagi mse die meninggal tuhhh..tuhan jee thu mcm mne sedih nye hati nii...
mcm mne hacur nye hati nii tuhan jee thu.time tuu walit yg byk sbrkan qid..walit yg bwk tolong..
time plak blh gaduh ngan abg ajam..ngan abg mierulll..
ya Allah bsr btl cabaran time tuhhh..
dah lah tgh trial spm mase tuhhh....
dah tuu kena belgak mcm x sedih dpn ira.sb tkut die bertmbh2 down plak nnti...
semua org harapkan qid bagun kan blik smangt ira time tuu...
tp dowg x pikir perasaan qid..dowg x pikir hati qid...dowg x pikir plak sedih qid mcm mne...
esya...
qid rinduu sgt kat piann...qid harap die sntiase tenang kat sne...
insya Allah sebelum balik ipoh qid akan singgah kubur kamu ngan walit....
sampai jee seremban jumaat tuhh nak lawat kubur kat seremban then ari sabtu tuu lari gi nyalas jap gi kubur pian ngan abg wann..
abang wan!
herm!
abg...rye ni rye pertme adik hilang kauu..
lps ni x de lagi org yg nak anta voicemail at adik pagi2 rye...
xde lagi owg yg nk suggst ann kat adik nak beli bju ape...
dh xde dah owg yg nak suapkan makanan at mulut adik ni bler adik dtg umah abg!!
tak de abg...takde.......semua hilang dahh...abg...adik tk sangka rye thun lps rye terakhir abg...
adik tk sangka mlm rye tuu mlm terakhir kite lepak sesame..
abg.....even adik ade abg ajam skali punnn..die x sme mcm abg...die tegas....abg thu kannn..
even die suke melawakkk....tp dgn adik die tegas....adik thuu bukan adik jee yg rse kehilangan abg nii..
die punnn....tp abg......adik susah nak trima ni semua....sebb ape?? sbb adik rse antre abg ngan abg ajam...
abg yg paling2 byk mmberi motivasi kat adik...abg yg byk thu mslh adik..abg yg slalu dgr luahan adikk...
abg lah yg slalu tgk adik nangis! abg....adik nangis skng ni ingt abg..adik nangis skng ni rindu...rindu sgt2 abg...Ya Allah....abg..balik lah abg...adik nak abg...adik nak abg ade dpn mate adik!!!
Hari tuu adik blik seremban jap...adik pergi lah lawat pusara abg ngan abg ajam...lame abg adik duduk situ.
lame adik tenung btu nisan tuuu...
lawa kubur abg..lawa sgt..lawa mak ayah jaga rumah kekal abg tuuu...
abg! mak kte hujung minggu klo mak x dpt blik,mk akan suruh org kemaskan kubur abg!...
sbb tu lah kubur tuu bersih jee..adik harap hidup abg kat dlm tuu pun secantik dan sebersih kubur tuu okey!
adik thuuu..abg baik...semasa hidup abg abg baik sgt...semua org thu abg seorg rakan..seorg abg dan seorg anak yg sgt baik...abg x pernah lupa org sekeliling abg...adik pasti abg tenang kat sne kannn...
doa dri kami semua kat sni sntiase ade untuk abg...
cume yg adik minta stu jeee...
abg doakan adik tabah kat sini...okey ? :)
#IMissYouSoMuchBrother!

Esya qid blik seremban 17hb..rye 19hb..
harap2 ade lah lgi bju nak dibeli time tuhh..
tak sabar nak blik...x sabar nak rye sbb qid x sanggup nk tunggu rye..sbb bler menunggu rye nii rsenye mcm stu siksaan plakk...
rye perit yang teramat sgt biler owg yg kite syg xde ngan kite time rye.. :/
hermmm k lah esya...ti qid smbung erkk :)
bye syg!


Wednesday, 1 August 2012
Asalammualaikum...
hey esya..
lame sangat2 qid tak masuk sni kann..
sory syg!
qid ade mcm2 benda nak ckp...first psl puase thun nii..
oh ya! lupa plak qid..Selamat berpuase ye syg!.
maaf qid lambat wish kat kamu.Asal kamu thu sg...qid tak pernah lupakan kamu spnjng qid ade kat sni.
malah..setiap saat setiap detikk..nama kmo pasti qid sbut dlm hati..mcm2 benda yg buat ann qid teringt kat kmo.Biler sensowg...biler member buat hal...biler qid tkut...biler qid sedihh.pasti qid akan sebut nme kamo..
yg pasti qid selalu ckp  kalau kmo ade ngan qid..qid xkan rse sunyi mcm niii...
esya..dah dkt sebulan qid kat sini...mcm2 benda qid belajar...
qid bljr mcm mne nak kuatkan diri ni untuk jauh dri mama ngan ayah..untuk jauh dri abg abg..and untuk jauh dri mmber2 sume...bukan senang esya nk hidup sowg diri kat tmpat owg nii..
bukan senang jugak kite nak percye kan owg kat sini kann..sbb semua nye baru buat qid..
sejak qid ade kat sini qid dh pandai berjimat...qid dh pandai uruskan diri sendir,qid dah pndai buat makan minum qid sndiri...Alhamdulillah esya..qid belajar mcm2 at sni...mcm2...
kat sini jugak qid thu ape tu pershbtan yg sebenar benarnye....
qid belajar mcm2 tntng member..pershbtan semua nii....
hermm terus terang qid ckp.dlm diri ni dah tak ade kawan baik atau sahabat!
sahabat qid hanya pian,ira and yg lain lain tuhhh..
yg lain??hanya seorang rakan/kawan...
esya...qid sanggup buat kenyataan ni sbb qid dh thu siap mereka semua..even dowg sme2 ngan qid dri seremban punn,dowg tetap sme mcm yg lainnn..esya qid sanggup ckp skali lagi yg ira tuhh shabt qid sbb dia satu satu nye member yg sanggup dtg dri kl jauh2 smata mata nak temankan qid..semata2 nak tgk qid tgh demam trukk.nak jaga qid yg tgh tak ada suare.. die sanggup esya...die sanggup drive mlm mlm nak dtg ipoh jmpe qid...tman kan qid...die sanggup esya..sedang mmber yg ade sme2 kat ipoh ni pown tk pernh sekali pun masuk tmpt qid nii..
tk thu lah tmpt ni jijik buat die ke ape..tp sekurng2 nye qid dh lawe kat die kannn..
dah yg nyata qid dh nmpk ape yg qid tk pernh nmpk pde die sebelum niii...
esya...qid bukan nak ckp qid ni bagus ke ape! tp ni semua luahan hati qid yg terbuku lame...
sumpah esya..qid sedih dgn peragai sowg member niii....bukan qid nak mengungkitlah kannn...
qid byk mcm turt ckp die..qid bukan ape..tk salah kan sesekali lepak at tmpt qid ke..haa?
kann..qid pkir mcm mne tauu... qid dtg tmpt die..qid lpk tmpt die..sesekali die plak lah dtg tmpt qid...
lpk tmpt qid..dri qid kat asrama smp skng skng..hanya qid yg pergi pade die...
okey mmg....die layan qid baikkk..die lyn qid mcm2..
tp.......die x fikir mcm mne qid fikir ke??
hermm~~
yg paling pling qid sedih,biler die tinggal kan qid mse nak gi stu dewan nihhh.mse tuhh dlm teksi tuuhh
qid col ayah...qid story kat ayah...qid nangis cite kat ayah...dpn pk cik teksi tuhh qid nangis..
serius esya...qid sedih sgt mse tuhhh...
qid penat sgt mse tuhhh....
dh lahh kuar teksi xde...dh tu bwk pulak beg yg isi kasut tuhhh...duit pulak tercicir...dh col teksi lambt pulakkk...dah tuu qid patah balikk bilikk..pergi bank...dah tuu col die...die ckp die dh gerak naik bus...
padahal die sndiri terkejar2 nak cpt nk gi kat die...skali die blh ckp die dh gerakk....serius!! qid x thu nk ckp ape lgi mse tuuu..qid rse mcm qid ni tk gune...qid rse mcm qid ni tk pnting smp die buat tk endh jee ape qid pesannn...mungkin qid ni semakan die kott...ye lahh..mmule dok asrma..dh tu out..bler ade porgrm sebok nk gi asrama...esya.qid sndiri tk thu knp qid rse sesuatu bler die ngan member die...
esya...qid ingt lagi awal2 minggu bljr tuhh..qid col die tnye die at mne? die ckp die ade at ruang bwh tuhh..
qid ajak die turun at tmpt teksi..die x mauu...dh tuu die ckp cm nii "ina ade kat situ.." lebih mcm tuh ah ckp..
padhl time tuu qid nak lepak ngan die..skali die petik nme ina...ina tu member klz qid...die gak mmber dorm qid dulu...mase tuuu..qid naik atas..die mcm zero..esya fhm x ape qid nk ckp! die mcm x lawe duduk ngan jee...qid mcm terbenti kat tgh2 uhh..x thu sme ade nak gi at ina atau kat die..
qid nak lepak ngan die sbnrnye..tp....entah lahhh..die x lawe pown qid mse tuhh....
esya thu knp kdng2 qid rse mcm cmburu biler die ngan mmber die??biler die ngan budk dorm?? biler die ngan dak kelaz die??? sbb qid rse dowg rapat sgt!!bukan qid xsuke...
tp qid tkut...qid tkut qid akan dilupakan..asal die thuu..qid ngan mmber2 klz qid hnye rapat mcm tuu jee...
gelak time klaz sahaja...
abis klz..qid pergi tmpt lain dowg pergi tmpt lainn..
hmpir setiap hari..habis jee klaz qid akan lepak sensowg..biler msg die ajak jmpe...klo die x de klz die akan jwp. "aku ngan dira ha dekat......" mcm tuh lahhh...biler qid ckp qid at satu tmpt tuhh qid ajak die ke ape ke lpak skali msti die ckp "alah ko naik lahh.." alah jom arhh ngan kite owg at sni..haa mcm tuh lah lbih kurang nye...hanya qid akan pergi dekat die and kawan2 die..tak pernh rsenye kot die pergi and lepak ngan kawn2 qid..seriuss qid terasa sgt!!!
mcm menompang hidup orng pulak rsenye!!!
enth lah esya....
kdng2 serabottt..qid tak thu nak ckp mcm mne lagiii....
yg nyata nye..biler die ngan kawan2 die..pasti qid akan diam kan diri....
tu lah die esya..itu lah setengah dri cite pasal sowg member qid nihhh..
sbb tuh qid sanggup ckp yg ira yg terbaik antre mereka..bukan qid nk ckp die tak bgus..die sgt bgus biler lyn qid..bler dgr cite qid...die terbaikkk..tp tu lah antre sikap die yg buat qid sgt sgt rse terluka!
even ira tak selalu msg qid...even ira tak selalu contct qid..tp biler die thu ade je masalh yg jadi at die..mcm mne skali punn pasti die dtg jmpe qid...sejauh mane pun lahh..die tetap ade...thankz ira...

lately qid byk assignment!
tapi semua nye dh hantar...
yg memuas kan hati qid adalah fop and iit sahaja...
assgnmnt imt and p.i qid agak kecewa...atas sbb ape??
sbb ahli kumpulan yg tk reti nk berkerja sme...
terus trng qid ckp esya...minggu nk submit assgnmt tuhh minggu paling byk qid habis kan duitt utk assgnmt tuhh.qid sensowg kuar duit..byngkan dl mse 2 hari rm 35 inggit hbis mcm tuhh je.. dua tauu esya..bukan dua minggu!! klo qid tk kuar kan duit..mungki bnde 2 tuhh tk berhanta and tak die beri markh...
masing2 duduk asrama...tp perbncngan x buat mcm mne studnt2 asrma slalu buat..msing2 bersosial je thuu!!
ade skali tuhh..qid dri greentown dtg nak ambik thumdrive nak gi print..skali tgk2 ade ahli group yg tido...yg terjage tuhh plakk smpt tido b4 tuhh sejam...
asal thu kannn..qid balikk je dri kolej..tk smpt nk mandi...siap2 ann benda tuhhh...semua....thenterus lari pergi asrama...skali tgk mcm2 tu dowg buat..aku x sempat nak rehat ann bdn aku dulu tauu sbb nak uruskan assgnmnt tuu..sbb tkut markh tolakk...skali kowg??boleh rilekk..boleh main fb...bahan yg aku bg melalui fb tuh pown kowg tk boleh nak copy terus masuk micfosoft kann??aku dh nak pergi print bru nak edit..bru nak copy bru nak susunn..padahal bnde tuhh aku bg dua hari sebelum tuhhh...weiiii time stu ahad...aku blh dok mengadap lappy dri pgi smp ptg nk cri bahan..nk bg kat kowg.kowg kte kowg taip..kowg buat power point...tp ape jdi???time aku dh nak pergi print bru kowg nk copy ape yg aku bg..time dh nak buat perbentngan bru kowg nk uat power pointt..woii!!! kowg ingt aku yg duduk luar nii
mmg duduk mengakang je lah kat umah niii..yg kowg ape gune dok asrma???kowg rmai aku sowg....
aku blh bg daa melalui fb yg kowg blh buat endah x endah jee...jgn slhkan aku andai markh kite x memuaskan......slhkan diri kowg sndiri nnti...serius aku ckp! klo bolehh aku nk buat sowg tauuu,sbb ape??klo mcm ni lh nmenye grouppp..tp x thu nak berkerja sme....baik x pyh..baik aku buat hal aku...kowg buat hal kowg!!! hermm???
weii nk thu x??aku smp x makan ptg time berbuke sbb x smpt nk beli tauu....sbb aku tunggu kowg edit benda alah tuu time time aku dh nak pergi print tuhh....
serius weiii aku sabar jeee nihhh!! mcm aku ckp arhh..jgn smp aku angin btul2 nntii..parah kowg!!!!
yg fop uhhh..dh siap..esok pgi2 pkul 8 nak hantar...ptg tuhh tk print lagi...bahan 100% dh siap..tp x print..langsung kowg x sebut pasl tuhh..bler aku tnye "xthu nk print at mne" weii ape sengal nihhh..
budk dorm tuu ad emoto ann..x slh klo kowg mintk tlg kann..weii aku ckp ngan kowg..bnde ni semua
asal die dri hati kowg jee..sme ade nak buat atau takk!!!Aku tk fhm knp kowg buat endh tk endh jee ngan assgnmnt....kowg x syg mrkh kee??kowg pandai sgt kee nak dpt full mark time exam??haa??smp assignmt pown buat main2....sekali lgi aku ckp bnde yg sme kat kowg...time bergurau ade mse nye..time serius tlg serius!!!!

esya..puase thun ni puase pertme tnpa arwah abg wan..thun pertme gakk kami bkl berya tnpe arwah..
mesti sunyi umah tuhh tanpa gurau snde die time rye..
mesti sayu suasane rumah tuu time awal rye nnti...
esya..qid rindu abg wan sgt2...tiap2 mlm b4 tido pasti qid akan tgk gmbr2 die..mesti qid akan ckp ngan gmbr yg qid rindu die sgt2...esya....hanya Tuhan je thu perasaan qid skng!
qid susah sgt skng nii...susah bukan dri segi kewangan..tp dri segi kemudhan...
qid tk nyesal kuar dri asrma tuhh..tp qid nyesal sbb qid kenal owg yg tk sepatutnye...
esya...doakan hti qid ni kuat okey!!
yee,benda ni smeua dh lme qid simpannn..dh lme terbuku...tp skng bru terkeluar sepruh drinyea...
separuh lagi biar lah jdi sempdn at hati niii..biar hati ni sentiase beringt yg die pernh terluka dgn syg tertentuu..

skng nii mmber qid tuu persoalkan knp qid x boleh tgur die time die ngan mmber die...
ko bce lah semua niii...ko bce dah ko fhm btl2....mungkin kau thu jwpn die....
aku x ckp kau jht pde aku...cume kau lukakan hti aku...
aku thu aku byk luka kan hti kauu..cume kau x ckp kat aku je..terpulng lh!
aku ingt kau fhm aku..aku ingt dh berthun kau knl aku kau akan beza kan aku dgn yg lain..sbb aku selalu bezakan kau dgn mmber2 at kolej uhh..tp ko??aku rse pndng aku,mereka semua sme...
kann???haha! tak pe lahh...

last! maaf andai ade yg terasa dgn posting nihhh...
ni luahan aku...
aku berhak ckp ape je aku nak asalkan segala2nye dri hati aku sendiri...
okey..Assalammualaikum :'D


Official Template By BudakPEMALAS