Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2012

cerita bosan

Assalammualaikum esya.
hari ni qid dah start kelas lepas seminggu cuti.
seminggu cuti rye niii stu buku pun qid x usik esya..
hihihihihi.
hri ni bru qid bukak blik buku2 semua..hahahahah
even bwk balik sush2 buku2 uhhh qid x bukak pown kat umah tuu ari tuhhh..
hahahh menyusahkan jee qid ni annn.klo x bwk balik hri tuu xde lahh brat sgt beg.
ye takk?
sebelum balik ipoh..
hahah sebelum balik ipoh qid and family ke perlis.
and terus bercuti ke thailand...
terus bercuti ke thai and bangkok.
kalau nak diikot kann mmg penat sgt badan mase balik ipoh.
mane tak nyee dri rye pertame smp lerr ari smlm asyikk berjalan jauhh jee..
dan padah nyee!! qid deman sekarang!!! arghhh tk suke....
masa kat thai...
blh di katekan seronok juga sbb qid dapat buat mcm2 benda yg dh bertahun2 qid x buat..wahahahah..
ape die???
bawak moto besar kat sane and ride abis2sann..hihii mmg terbaikkk...
even jalan kat sne x mcm kat sni..jalan dowg kecikkk... tp menyeronokkan sgt sbb dpt mencilok2..
wahahahahahha..
lgi s…

story menangis lagi kat kubur die.

Assalammualaikum esya.
Selamat hari raya...
hari nii dah raya ke dua..
raya yg betul2 mencabar iman qid nihhh,
Baru raya kedua qid dah mcm nak mati mencari2 abg wan dlm diam..
qid mcm nak giler menunggu tweet die...menunggu die update bbm die..
serius esya...
qid masih tercari2 die selama dua hari raya nihhh...
cer esya bayangkann..org2 nii sebok2 mkn time pagi2 satu rye nii..
qid x...qid checkk twitter jee..check bbm...
tu lah die...
smp stu kes tuu abg tnye "kau nii tunggu ape?and sape yg update?"
mase tuu bru qid tersedar yg rupenye die menunggu tweet dr abg wan..
esya...
pagi tadi pergi melaka..
singgah lahh pusara abg jap tdi..
ya Allah esya..entah mcm mne qid gagal mengawal emosi qid mase pk cik qid tgh bce doa tuhh..
entah mcm mne air mate nii blh jatuh dgn selaju2nyee...
ya allah..hanya DIA jee yg thu cm mne yg qid rse,hanya DIA yg thu apeyg qid tanggung..
mase berdiri tuhh qid boleh terus terduduk pegang batu nisan tuuu sbb terlalu sebak esya.....
sebak sbb beraya …

Last Posting B4 raya. :)

Assalammualaikumm..
hey esya..tdi qid gi lawat kubur kamu and walit.qid singgh jap at umah ummi. jmpe ummi b4 balik.
ummi x siht skit..demam..mungkin perubahan cuace kot..
ummi kat malaysia xlama...
seminggu jee...
abg ellyas cuti kejap jeee....
ummi nangis tdi esya..
die tak sangka yg qid gi lawat pusara kmo and walit tiap2 mingguu..
huhu ape lah ummi tuhh...
tu cerita pertama...

cerita kedua pasal tarikh hari niii..
hari nii 16hb 8..tarikh sebernar2 arwah pian meninggall..
ri tuu upe2 nye qid salah tarikh..hihihi byk lerr tarikh nak kena ingt esya..so sampai tersasul2...
hri genap sethun pian tinggl ann kami..
dan tahun kedua gak kami rye tanpa piannn...
nak kata pasal rindu?
haha qid x  ckp pun esya thu kann..
esya blh bce kann posting2 sblm niii..
esya fhm kann ape yg qid rse...
rse rindu semesti nyee ade pada kamu semua tuhhh...
pagi tadi awal2 pagi lagi walit/Mr.Roy col qid ckp pasal trikh hri niii..
die kte insya'Allah malam die nak wat tahlil..
qid ckp kat die "klo s…
Salam esya...qid bru balik pusara kmo..
insya Allah esok klo sempat qid singgah lagi okey :)
esya...qid x thu knp blik je dri lawat pusara kmo hti ngan perasaan qid ni tros melayang2 th memane...
aduhhh susah lahh esya...
dri ptg tdii qid x buat stu pun kerja..
just tgk video annn tgk pic2 yg ade..i'm really2 miss that moment esya!!
sgt2.....

Memang susah kan utk org knl qid.. susahkan utk org thu mcm mne qid sbnrnye.. susah untuk org fhm qid... org mmg boleh ckp mcm2... tp yang tnggung nye qid...
mmg mcm bangsat sape yg buat aku nih!!! ko thu lahh blsn nye nnti.. ko boleh berseronok skng kannn..tp tidak mase akan dtg nnti.. bergembira lah ko skng! bergelak ketawa lah kau skng.. biar aku menangis sensowg kat sni.. asalkannn mase akan dtg aku dpt berketawa,aku dpt bergembira dgn sesuka hati aku.. aku nk tgk hari merana kauu nantiii... aku nk kau thu mse tuu mcm mne merana nye hidup aku nihhh...
Salam!

Aku nak kau Wan

Assalammualaikum esya,
qid tak thu knp sayu sgt hati ni malam nihh...
rasa rindu...rse sedih semua ade..
esya....rye nii skali rye tanpa kmo..rye tanpa piannn...
rye nii jugak rye pertama tanpa abg wannn...
esya.....mcm mne qid nak rye??
mcm mne qid smbut rye tnpe kalian??
qid sedih esya...sedih biler ingat kalian smua...
yee memang qid masih ade mama qid masih ade ayah utk rye ngan qid...
tp qid juga perlukann org2 yg qid syg tuhh ade skali ngan qid rye niii...
tapi dowg x de...esya kdng2 rindu niii perit sgt thuu tak!...
Lusa genap lah pian sethun meninggal...die meninggal pun time puase thun lepas..
ingt lagi mse die meninggal tuhhh..tuhan jee thu mcm mne sedih nye hati nii...
mcm mne hacur nye hati nii tuhan jee thu.time tuu walit yg byk sbrkan qid..walit yg bwk tolong..
time plak blh gaduh ngan abg ajam..ngan abg mierulll..
ya Allah bsr btl cabaran time tuhhh..
dah lah tgh trial spm mase tuhhh....
dah tuu kena belgak mcm x sedih dpn ira.sb tkut die bertmbh2 down plak nnti...
semu…

Aku Kau Dia dan Mereka!

Asalammualaikum...
hey esya..
lame sangat2 qid tak masuk sni kann..
sory syg!
qid ade mcm2 benda nak ckp...first psl puase thun nii..
oh ya! lupa plak qid..Selamat berpuase ye syg!.
maaf qid lambat wish kat kamu.Asal kamu thu sg...qid tak pernah lupakan kamu spnjng qid ade kat sni.
malah..setiap saat setiap detikk..nama kmo pasti qid sbut dlm hati..mcm2 benda yg buat ann qid teringt kat kmo.Biler sensowg...biler member buat hal...biler qid tkut...biler qid sedihh.pasti qid akan sebut nme kamo..
yg pasti qid selalu ckp  kalau kmo ade ngan qid..qid xkan rse sunyi mcm niii...
esya..dah dkt sebulan qid kat sini...mcm2 benda qid belajar...
qid bljr mcm mne nak kuatkan diri ni untuk jauh dri mama ngan ayah..untuk jauh dri abg abg..and untuk jauh dri mmber2 sume...bukan senang esya nk hidup sowg diri kat tmpat owg nii..
bukan senang jugak kite nak percye kan owg kat sini kann..sbb semua nye baru buat qid..
sejak qid ade kat sini qid dh pandai berjimat...qid dh pandai uruskan diri sendir,qid …