<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 31 October 2011
salam esya..
ermm skng qid teringt arwah achik!!
ni kes abg aie lah ni tetibe suh bukak video adik arwah achik yg bongsu!!
name adik arwah tu tajul,die skolah rendah..
tajul ni menyanyi nasyid at satu program ni..
live at TV1...
abg aie suh dgr lenggok adik tajul nyanyi..
tone sore die nyanyi and cre adik tajul nyanyi..!!!
tgk punye tgk qid tringat arwah!!
bl kte abg aie klu hayati btl2 adik tajul nyanyi comfm ingt sesowg!!
and now qid ingt arwahh!!!
miss him so much lah!!
ayoooo... ;(
to adik tajul hope adik akan jadi mcm abg achik satu nanti!!
and harap sgt adik akan succes mcm abg achik!
tgk muke video adik at uTUBE tadi btl2 buat ann qid rse sesuatu..
cre adik menyanyi mcm arwah....kening adik mcm arwah....
aduhh serius rindu sgt kat arwah!

~moga2 tuhan tempatkan abg achik di kalangan orang2 yang berimannn..
AMIN...


Friday, 28 October 2011

Sahabat
andai aku tiade lagi hari esok,
kirim aku sekalung surah yassin,
seutas doa
dan sebungkus kenangan untuk aku
bawa bersama ke alam sana
apa yang aku harapkan
agar kau memberi aku sinar setiap kali aku dlm
kegelapan disana nanti.
keampunan,keiklasan dan keredhoan dri mu
sgt bermakna untuk aku nanti..
aku akan berada dalam kegelapan jika
kau meratapi permergian ku itu!
ingat lah 
wahai sahabat
setitis air mata mu mengalis kerana
permergiaan ku,
ia nye seperti satu siksaan buat diri ku..
aku akan resah,aku gelisah dan
yang pasti aku tidak akan tenang ketika di sana nanti
hanya kerana "kau meratapi permergian ku."

simpanlah segala kenangan kita bersama
simpan lah segala suka dan duka kite bersama.
jangan sesekali kau lupa akan diriku ini 
wahai SAHABAT.
aku terima andai satu hari nanti 
kau terpaksa buang kenangan kite.
kau terpaksa lupa pada aku
dan kau terpaksa jauhkan diri dari terpandang pusara ku
tetapi penerimaan ku itu hanya kerana kau terlalu tersiksa
menanggung rindu pade ku...

tapi satu minta aku sahabat..
andai stu hari nanti 
kau dipukul gelombang rindu bertalu-talu.
ingat pesan ku ini 
"pejamkan lah matamu,tariklah nafas sedalam yang mungkin
dan kau serulah name ku didlm hati mu"
insya-allah aku bakal hadir.
TETAPI
kehadiran ku tidak lagi seperti dulu..
maaf sahabat.
kehadiran ku nanti hanya satu bayangan di fikiranmu,
bukan lagi satu realiti yg aku bakal hadir dihadapan mu
seperti kini.
ini semua kerana aku akan tetap menjadi penghuni disana nanti.
tiade jalan untuk membawa aku ke alam ini semula..
perjalanan ku nanti hanya untuk kehadapan 
dan tiade istilah patah balik kebelakang..
aku harap kau mendoakan aku
agar perjalanan ku nanti akan dipermudahkan oleh Allah.s.w.t.
insya-allah

;))




heyy esya,qid bru balik tuisyen ni..
nk thu x blik2 jee dri perak terus gi tuisyen..
smp at tol snwng dlm pkul 6.45..
dah tu dgn jam semua,pukul 7.30 bru smp tmpt tuisyen..
esya serius awal nyee qid x de mood langsung nak gi tuisyen..
mane x nye sakit hati thu x bler member buat mcm ni!
kite layan die elok2..dah tu die nak buat taik plak!
die ingt qid ni ape...
aduhhhh.....
time smp2 je tmpt tusiyen uh cikgu kamal tgh bg tau lim
pasal cre2 terbaik utk pilih tmpt bljr / subjek yg kite nak ambk!
mcm yg die bg tau qid ari tu lah!!
tu yg die ckp at lim..
qid kann dah thu benda uh so boring lah nak join..
lgi2 mood kureng time nak dtg tu,tgk plak cikgu and lim berburak!
bertmbh boring laa qid tdi..
dah tu qid lepak lah at tangga..
lepak2 uh cikgu izhar dtg,dah tu die pown sme at tangga uh burak2 ngan qid..
qid layan jee lah!!
dah lme2 uh bru masuk dlm!!
time masuk dlm uh esya..punye lah sayu ati ni thu x!!!
aduhhh qid x dpt nk story laa at sni...
bhayaa ;)
smp cikgu kamal tnye lah "awk ni knp aqid"
aduhh entah lah pergi lantak lahh ngan ni semua kannnnn/....
tpi ann...
lgi qid biar kann lgi qid skit ati tau!!
so qid kena cpt2 slesai ann semua smp ati qid puas!!!!
tapi malz laa nak gaduh ngan die tau....
qid syg die thu x!

*utk ko lah klu ko bce ni semua,
thankz laa wat cm ni..
terima kasih sbb buat keputusan mendadak mcm ni...
sumpah klu aku ade skit jantung comfem aku mati serta merta biler berhadapan ngan kau.
agak nye tu yg ko nak annn...
terima kasih weiii sbb sia2 kann semua nye..
sbb hancurkan sgala2 nye..
terima kasih sgt runtuhkan harapan aku...
terima kasih!!!

~ok lah esya ;/

Thursday, 27 October 2011

sorry laa gmbr lme la esya!
pic bru xdo haa...malehh nak snap.. 
muke dah x encemm lah tu yg malaz uh!!!
salam esya..
ermmm kmo ape khabar??
ermm dh brpa ari dah x tulis blog ni..
time duduk2 tdi tetibe plak tringt at blog,tu yg cpt2 ambik
lappy then tros on9 haaa...
ermmm esya kmo ade rse rndu x??
ermm qid rindu kmo tau.!
rindu yg teramat sangatttt..
haaa.
mlm tdi pK punye PK tarikh nak gi lawat pusara kmo last2 plan ari ahad minggu ni..
lepas tgk bola malam uh terus gi puasara kmo!!
skli blik skolah tdi ayah tnye "esok comfm ke kmo x skolah??"
qid ckp laa "ye"
laklek ayah ckp ni "klu mcm tu lepas jmp pkcu esok kmo ajak abg syam pergi perak!
kmo tu dah lme x jumpe ummi and x pergi lawat kubur arwah walit"
wahhhh!!!serius qid terkejut ayah ckp cm uhh..aduhh memang syok gilerr lah!
abg syam ambik cuti sebulan..entah lah x thu ape kes tetibe ambik cuti!
balik mengejut plak tuu..aduhh pahal lah tu...
blik pade point yg pertme,aduhh qid epy giler biler ayah suruh blik perak pgi sok!
tapi blik ari lahh!x tidur umah ummi pown...
coz mlm esok qid ade tuisyen mehh..ermmm...
haaa esya!
qid tringt plak kte2 ayah time qid blik skolah tdi..yg time die bg tau
die suruh qid gi blik perak uh!
ayh ckp ni "kmo ingt qid,kmo skng yee dah ade walit bru,tapii jgn lupe pade arwah walit kmo tu..jgn lupe doakan arwah walit tuu"
errmmm tu ayah ckp!
ya allah ayah!
qid sikit pown x pernah lupe pade arwah walit lah!
seng cite kann ayah..setiap kali qid berhadapan ngan roy,qid berckp ngan roy,die berburk ngan roy
100% qid akan ingt arwah walit...
mcm mne ayah boleh nk ckp qid lupe pade walit...setiap ari qid jumpe roy!
mesti laa stiap ari qid ingt walit ayhhhh..
qid x akan lupe pade arwah walit lahhh...
ayah jgn risau k!
pgi tdi pown ayah minta roy anta qid kann,time tu ayah thu ape qid rse???
qid rse walit yg hantar qid tau..tu sbb qid boleh tidor dlm keta die uh pgi tadi,walaupown tu kali pertme
qid naik keta ngan die,tapi qid rse mcm qid dah slalu naik keta ngan die..tu yg qid boleh tidur uh!!!
haaa see..susah ayah qid nak lupe pde arwah walit!!!!!!

esya..
skng hari2 qid sebok owg berckp pasal jamuan.. ;)
jamuan tuisyen [ 2 tempat tuisyen] jmuan kelaz,jamuan befday ira... mcm2 lahh..
semua bincang pasal jamuan..jamuan..jamuan...
aduhhh gemok laa qid ber-plus2 laa lepas ni asyik makan kek jee..
mne x nye stiap kli jamuan pasti ade kek punye tuu..ermmm
~nak thu sto benda x??
pg tdi qid tgur roy ckp nak gmbr time tu kat dpn dewan.
die jerit nme die...skali die jw ni "yee anee HAPPY DEEPAVALI"
aduhhh sengal punye roy!!slamerr die jee...
ingt aku mk cik die kee panggil anee anee ni..aduhh..
memang masuk kelaz tergelak2 lahh qid time...
x thu laa ape sawan die pg tadi,smp ann die masuk kelaz pown blh ckp kat bdk2 ni
"happy deepavali laa utk awak semua erkk!!"
padahall yg at kelaz uh semua bdk2 pompuan ISLAM..
amenda nyee nak sambut deepavali aduhhhhh!!!
mg skit perut la aku thn gelak dpn die tdi...
bdk2 pompuan ni plak slmer jee ckp trma kasih at roy~agak2 laa nak wat sengal kowg pownn...
aduhh...
ahahahaha apeee lahhh.....

esok sekolah ade wat senam erobik and then ade wat latihan utk mjis anugerah ari isnin ni!!
so sure2 laa plajar2 ni x blajar sok!
so qid ape lagii mlz laa nak dtg,lgi pown qid dah siap2 bg tau ayah yg qid nak jumpe pk cu esok!!
ermmmmm.....

*okey laa esya..
tu je dlu qid story ok!
if ade cite2 bengong lagi qid write lgi at sni ok!!
erm rindu kmo sgt2 syg..rindu yg terlampauu rindu.. ;)

Sunday, 23 October 2011

mizz you SAHABAT ;))
salam esya..
aduhh serius penat giler ari ni..
ari ni sis qid tu bertunang!
ermm majlis alhamdulillah berjalan lancar..
but ade stu jee yg qid terkilan coz yana tiade...
aduhh mizz giler ngan ko lah yana!!
~ari sbtu tu qid gi damansara ngan abg ambik brng!
alang2 uh jumpe abg ajam sekali,die bg phone yg abg akim bli kan tu..
skali time uh abg ajam kate "phote cybershot uh bg abg simpan,kau pkai je tipon ni,die blh pkai due sim!"
qid trkejut lah time uh...puas llah qid buat pertimangan nak bg ke tak phone uh at abg ajam!
serius qid syg giler ngan phone sony uh!
even die dah burok!
tapi phone uh byk bg kenangan..dri form2 qid pkai phone tu smp laa skng!
mane x syg nyee...yg phone abg akim beli uh,phone murah je..
yg best nye phone tu die punye speker bsar..so sesuai lah ngan qid ni yg
suke dengar lagu jee 24 jam!
haaaa.tapi sto keburukan phone ni die x leh wat wallpaper pic yg kB bsar2 ni...
tu yg su'e sikit......
~esya thu x,ikot kann roy x pat dtg kenduri umah qid ni tau coz
die nak blik kelantan,ann cuti lme...
lgi pown sedare ummi pown ade wat kenduri at sne..
ok!qid punye laa ersyukur die x dtg..bukan maksud qid x ske die!but qid tkut die terserempak ngn
member2 qid....
skali pgi tadi blik dri kedai bli brng,tgk2 die ade at umah...
qid pelik lah!!!
tnye punye tny die kena anta ummi gi skolah!
coz skolah ummi ade wat hari sukan!!
esok bru die blik kelantan!!
aduhhhh tapi qid dah ckp awal2 ngan die dah ti dtg laa lewat sikit!!
hihihihihihihihi jhat ann qid ni..
ermm lantak lah!!!
tpi elok2 je plak uh,elok kwn2 qid tu blik
lepaz zohor die smp umah qid....
die dtg saing2 dak2 HR...
ermmm...ape lah!!!!

pape pown qid nak ckp thankz tu member2 yg sudi dtg umah qid...
xkisah la member ape skli pown,mmber skolah ke,tuisyen ke...
sume lah!!and to dak2 HR and recuit skali!!
thank la erk dtg jauh2 dri johor,perak sume tu..tQ so much!
and sory la geng!time kowg dtg uh mknan dah abis!!
tu laa spe suh lambat..kul 4 lebih kowg bru smp kannn...
mne x abis nyee mknan2 tu sume...
again thankz dtg to kowg2 semua ;))

~~ok lah esya ni je lah qid tulis dlu ok!
ikot kann memang mcm2 qid nak ckp tapi mcm x sempat jee
plus qid agak mengantok skng ni so,esok je lah qid sambung ok!
bye.
asalammualaikum ;)

Friday, 21 October 2011

salam esya..
ermmmmm
aduhh lega nyee skang ni...
hihihihiihi..
ptg tdi mcm nak giler qid rse..smp mlm ni
haaaaa ambik kau....!!!!smp pecah perot kau gelak!!!
adoiyaiiii.....haukkkk....
b4 start tuisyen tdi burak2 ngan cikgu izhar...
qid tnye gak die pasal owg2 meninggal ni...
qid tnye cm ni "klu kte rindu sgt ngan owg meninggal mknenye ape???"
die kte ade owg yg ckp klu kite rindu die insya-allah die pown rindu kite..tpi ckgu izhar ckp gak kann
yg owg yg meninggal ni mane ade perasaan sume ni....
so ape yg die dengar uh blh dikate ann x btl lah tu...
die ckp gak "elok lah ingt owg yg dah meninggal ni..sekurang2 nye kite x sesekali lupe pd dorg yg dh meninggalkan kite uh!!!and kite akan rse yg kite gak akan ikot dowg and benda ni skali gus buat an kite
ingt pade kematian.."
haaa lebih kurang cm uh laa die ckp!
perhhh memang agak insaf lah dgr kte2 dri die uh!!!
hhaahahaahahah...
haa tapi kte2 die ngan roy..
kte2 roy lgi panjang..and buat ann qid rse mengantok!
hahahaah...sory roy...
jgn mrh haa...
pape pown thankz la cikgu izhar nak dongar ckp den ni haa..
hahahahahah...

lepas blik je tuisyen.
Perasaan ni 100% berubah...
dtg2 time uh berkocak perasaan ni tau x!!
pas jumpe ckgu izhar uh!!
semua berubah..
totally berubah!!!
qid tersenyum,ketawa,hapy...
semua ade...semua yg membahagiakannn...
ahahahahah...
tq cikgu izhar....
yeah!!!
from now qid akan tnam an dlm dri qid yg
mengingati dowg,merindui dowg semua nyee itu
bukan satu siksaan utk qid...but sto peringtan qid utk dowg semua..hanya utk dowg saje..!!!!!
hari ni kowg juga merupakan inspirasi qid utk hari esok!.
yeahh!!!

*k la ti qid smbung ok!
love u syg...

Thursday, 20 October 2011
salam esya..
ermmm banyak benda nak cite sbnarnyee..
byk sgt esya..
ikokan mlm smlm lgi qid nak tulis blog ni,tapi....
ermmm smlm ade mcm2 hal jdi so x sempat mau on9..
and mood pown xde nak on9 smlm!!!!
ermmm esya...
aduh rse bersalah thu x????
esya.....
ape qid nak buat ni...
ok ari selasa qid ade kena marah ngan Roy tau..
aduhh malu giler dpn dak2 form 3 plak tu....
die mrh qid sbb qid tipu parent qid..
ok tu cite mlm sblm uh...tapi die time terserempak uh tetibe mrh2...
qid dah ckp dah x yah la bkak ctew ni at skolah ...
tapi die????
die boleh plak tahan qid mcm tu...
sgn thu x!!!!
time uh memang berangin lah qid....
~mlm tu kire dh ok lah ngan die,
semalam qid ingt nak la gi jumpe die nak ambik gmbr time solat hajad..
sblm ni qid ade ckp at die yg qid nak gmbr uh,tpi qid x gi ambik pown lagi..
so smlm ingt nak gi ambik lah...cari2 die xde...
qid rse mcm qid nampk keta die...
agak2 beberapa jam b4 nak blik uh qid gi jumpe member die,tnye die mane coz satu ari x nampak!
skali member die ckp ni "die xde..die cuti."
qid pelik lah!!qid tnye lah member ni cuti knp??
member die ckp "dgr cite mlm tadi die masuk hospital!"
aduhh serius qid terkejut....
masuk2 je kelaz time uh time geo qid langsong x pat fokus!!!!
serius qid pK mcm2...
blik uh id tnye lah ayah...ayah blh ckp "a'ah mlm tadi die msuk.tekanan darah rendah.die hampir nak pengsan kat rumah"
perhhhh ayah oleh x ckp!!!
aduhhhh.....tapi ayah kte die msok kejap je...
coz mlm uh ayah kte die cte yg die pening sgt,then ummi ajak gi hospital tu yg die tahan kejap..
die masok air and bg ubt jee roy cite at ayah....
nak x nak mlm uh qid col laa gak tnye pasal die...ermm punye sgl die boleh buat lwk plak!!
owg dah rse mcm2 dah die boleh buat lawak plak..yak ayooo...
tapi qid bersyukur sgt coz die x pape...
mane x nye qid dgr jee die msok wad qid dah rse berslh gler2...
coz b4 ni qid ade dgrowg ckp yg owg derma drh ni kalau body die sndri x kuat
die akan mudah dpt pnyakit..haa tu la yg qid dgr..tpi x thu lah btl or x!!!!
mudah2an die ok lah!
~die kte mule2 die x bg tau ayah..tapi  tah mcm mane die tersempk ngan pk cu at kpj..
tu yg pk cu bg tau ayah...ermmm rupe2nye die sto fmily pown salu wat checkup at kpj..
adoiiiaii.....ape lah...klakar jeee

*qid ade byk benda nak ckp sbnr nyee esya..tapi benda uh sume mcm x smpai jee...
aduhhhh...qid ade byk benda nak luah...tapi qid tkut..ermmmm
hope qid kuat tempuh ari2 yg akan dtg ni ;'(

Saturday, 15 October 2011

salam esya,
esya qid mcm2 benda nak cite..
qid nak kmo  la skng ni...
qid btl2 sunyi thu x!!!
aduhhh biler time2 cm ni jee qid akan
rse lainn sgt...
aduhhh x suke lah perasaan mcm ni...
esya ingat x lagu WARISAN WANITA TERAKHIR??
ermm lgu tu memori kite kann???
memoryphone qid ann ade yg ilang...
dh tu byk lgu2  yg time kite same2 dulu ilang cm uh je...
qid ingt lgu die tp qid x ingt tajuk die utk download lgi!!!
and slah stu lagu tu ade lah lgu warisan wanita terakhir ni....
qid mule dpt lgu ni blik from sha.
ari tu at kelaz die bukak lgu ni...
qid terdiam tau..qid pk2 blik mcm pernah dgr jee lgu uh!!!
ermm musik qid gune gitar jee...
qid teringt time kite at pangkor dulu...
and bru qid ingt yg lgu tu yg qid cri slama ni...
cpt2 qid mintak sha blutot annn...
aduhhhh dri mule2 download uh qid dgr lgu uh jaaa.....
smp skng qid tgh dgr lgu uh!!!!
ya allah rindu nye esya ngan kmo!!!!
SUMPAH QID RINDU PADE KAMU....
rindu dgn segala2nye esya....
dgr plak lgu ni...lagi bertambah rindu esya...
tah lah esya makin ari qid rse lagi drita idop kmo xde ni..
even mcm2 owg yg dtg dlm idop qid ni..
mcm2 owg yg try bg smngt at qid tp qid????
tetap ingt kmo...susah utk lupekan kmo esya....
susah sgt..bukan qid x cube tapi x boleh!!!!!!
~andai kte lah kmo ade dpn qid skng nak jee qid cite mcm2 at kmo skng ni....
mcm2 esya....
dengan ira laa...dgn family and mcm2 lah!
esya thu x abg dri ari tu x tgur qid...
mrh btl die pde qid...qid thu qid slh wat roy cm uh...tapi sory lah!!!!
tdi at skolah time rehat ade terserempak ngan roy dkt2 ngan dewan kuliah..
time uh xde owg...qid try ckp at roy pasal abg mrh uh!!!
roy kte biar kan jee manusia ni mcm2 perangai and mybe abg blm blh trima lgi
ape yg qid buat roy ari tu..
and qid perlu bg mase at abg utk abg sejuk annn ati die sendiri...
ermmmmmm~!!!!!!okey lah roy...
thankz...
~pasal ira...esya thu result exam die???
x pernah2 dri form 1 die gagal exam...
tapi kali ni punye trial 2 G die dpt...
bygkann p.Akaun die punye tarer die boleh gagal!!!!!
entah lah mybe die x pat jwb exam time uh kot coz teringt at pian kotttt...
ermmm skng abg ajam mintak qid tlg ira...
coz skng ira berubah giler!
die mlz gi skolah..die boleh merayau2 sowg dri kL -->seremban then gi smp at melaka..
NAIK MOTO SOWG2....!!!!!
byng knn..sklu die ni jenis mcm qid xde hal lah!!
ni jenis pompuan yg memang lembut...
buatnyee moto rosak tgh2 jln??haaa xke sush...
aduhhh ira ira....
stu lgi ptg tdi qid bru jee bertekak ngan die...
qid try tgur die,dah tu tup tup die blh mengamuk!!!
die bantai ckp qid ni x thu perasaan die..qid ni thu ckp jeee...
qid ni xthu keadaan die...
aduhhh ira2 sbb aku thu keadaan kau yg dah merepek2 tu lah aku tgur kau!!!!

"ira aku fhm sgt lah perasaan kau,sbb aku pown rindu at pian..aku pown terase kehilangan pian..
ya allah ira klu ko jdi aku,lgi trok aku rse...byngkan ira kau kena kawal perasaan sdih kau biler dpn owg.sbb kau kena bg smngat at owg lain utk owg tu kuat hadapi ni semua..sdngkan diri ko tu sndiri x kuat..
tpi demi pershbtn ko lakukan sume tu..ya allah perit ira ko thu x????aku bukan nak ckp mcm2 lah ira tpi aku
nak kau thu perasaan aku,kwn kau yg tgh berusaha bantu diri kau sndiri..aku x nk kau tewas ira..mcm mane aku hampir twas dulu..aku x nak ira..aku nk kau  trus kuat idop tnpa pian...bukan hnye kau yg hilang pian..KITE SEMUA HILANG PIAN!!!!!ira aku x nak mse dpn kau musnh...xlme je lagi kite akan ambik
SPM..xkan kau nak sia2 kann usaha kau hampir 11 thun kau belajar...bodoh lah kau klu ko buat mcm tu..
tlg lah ira aku xnk ko berubh smp mcm ni skli...aku syg kau ira......tlg lah...klu ko x kesian at aku,kau ksian at diri kau sendiri dh laaaa..pK laa msk2 ira..."

esya klu kmo ade msti kmo sme2 ngan qid utk tlg ira kan...
esya qid x kuat thu x hadapi ni semua...qid sowg2...
remy dah x contact qid..die dah 100% fokus at SPM...
dah x leh kacau dah...
sape qid nak cri esya...aduhhhhhhh!!!!!!!!!
dgn sakit qid lagi...ngan prob2 bodo ni...
dgn rindu lgi..........
aduhhhh.....
payah esya thu x.....
ptg tdi pown qid ade story at roy skit...
qid tnye pendpt die...
die jee yg ade skng ni....
die yg byk bg qid kte2 smngt..
and die gak yg bg cdngan tok qid tlg pasal ira tu..
and die jugak laa yg ajar qid mcm mne utk ilngkan rindu qid pd kowg2 semua...
hermmmm thankyouRoy....
and lupe nak ckp thankz laa sudi maaf an owg erkk...
hihihihihihihihihihihi

*ok laa esya,ti qid smbung ok!
LOVE YOU <3



Thursday, 13 October 2011
salam esya...
ari ni time rehat qid tension giler2 esya thu x!!!!
aduhhhh time nak turun tu bce  msg from abg mierul
abg mierul ckp "ira otw gi snwang.dia sowg.tlg tgkkan die,emosi die x stabil!"
qid terkejut lah!!
qid col ira x dpt...
dah tu turun bwh tunggu2 member x kuar2 lgi kelaz,
tempak lepak kiteowg plak ade owg lain duduk...
memang berangin lah qid...
dah try2 col ira uh krdit plak abis..
mane x nye ira pakai 019..
so biler operater ckp je krdit tolak biler operater ckp je krdt tolak!!
tu yg abis uh...
terpksa plak pnjm tipon member!!!!
sib baik die bwk phone.....
dah bincang2 ngan abg mierul,abg mierul suh balik!!
tapi time tu qid x thu spe blh ambik!!!
nak lri uh biler2 boleh..
owg yg ambik plak tk de..
dah tu member suggest an roy anta blik!!!
ok! time uh roy at dewan terbuka ngan dak form 3...
qid gi jumpe die,qid story at die die boleh ckp ni
"alah dah pukul 11,pukul 2.30 awk dah blik kejap je lagi...lagi pown member awak tu ok kann???
awak jgn risau lah ira tu x ade pape tu"
perhhhh panaz dgr die ckp uh!!!
owg mintak tlg roy...
owg thu lah roy bz ngan BUDAK form 3 tu kannnnnn....
ckp lah yg bz ari ni jgan nak bg alasan mcm uh plak!!!
skit ati thu x.....!!!!
eeeeeeeeeeerrrrrr
~dah tu qid bg tau abg mierul yg qid x pat blik,
abg mierul kte x pe coz kak tasha gi tgk die at snwang uh!!!
perhhh sib baik kak tasha ade..
lau x!!ape la jdi ngan bdk uh tdi...

*k la esya.da ngantok lah! ;)

Tuesday, 11 October 2011
hey esya.
skang qid at hartamas..
lme giler x lepak hartamas..
blik sekolah di abg ajam tipon  ajak kuar,
coz die pown mau gi date mlm ni..
tp die mlz nak b2 at luar uh tu yg die ajak qid,ira abg mierul and yg lain2 lah.
esya thu smp2 je tdi memang abg ajam tnye pasal roy semua tu..
ok qid cite lah..memang benda2 tu semua berbuku dlm ati ni..
memang qid nak jumpe die je dri smlm..
and ari ni tetibe die ajak jmpe kannn..
haaaaaa lega dah story at abg ajam..
thankz la bro jadi konselor free at owg..
hhahaahah tq2...
~~esya thu x yg tegah lepak2 at cni skali abg wan tipon abg ajam
tnye at mane coz abg wan pown nak kuar...
tnye2 punye tnye upe2 nye abg wan at OTWC area2 cni gak
aduhhh!!dah sah2 lah abg ajam ajak skali ag wan haaa...
yeahhh!!!!malam ni memang terbaik!!!
slalu nye abg ajam x kasi kuar time skolah2 ni..
tp mlm ni atas rse tanggung jwb utk dgr cite semuanye pasal
log qid abg ajam terpkse gak ajak qid kuar mlm ni...
smbil2 die jumpe qid uh die menyelit gak cri time ngan awex die uh..
dah laa jarang2 dpt hang out mcm skng ni...
qid xdpt jumpe mak ngan ayah lah b4 dowg gi mekah ari tu..
ermmm terkilan plak!!!!
tapi harap2 dowg x lupe doakan qid at sne..
ermmmmm
ya allah gembira nye rse hati skng ni..
ilang kejap problm2 at skolah tu...heyyyy..
esok mcm mane??
esok punye cite kite tunggu sok je lah!!
hahahah

**************************************************
roy ade msg qid tau esya...
tpi msg ape???
haaaaaaa...
hahhahhaahah 
nanti qid story ok!!!
hihihihi..
ok bye2.ti qid smbung

Monday, 10 October 2011

salam.
okey post ni hnye tok kmo roy!
qid x thu mcm mane nak minta maaf..
and sebenarnye qid malu roy..
malu yg teramat malu....
qid luke ann ati roy,sdng kan roy da buat mcm2 at qid..
sorry sgt2 roy...
owg tak thu mcm mne owg nak bhadapan ngan roy lepas ni..
owg tulis kat blog ni semua sbb owg thu roy akan bukak blog ni kan??
ummi ade ckp dulu yg roy klu on9 roy akan singgah blog qid since roy and qid mule
rapat tu...btl kann roy??
so skng qid terpkse gne cre ni utk minta maaf roy..
qid x thu knp qid susah utk anta msg at roy...
qid x thu knp qid terlalu tkut biler bhadapn ngan roy..
takut roy thu x???
roy ingt yg kite terserempak time at depan bilik sukan tu??
ingt x tdi???
roy thu x perasaan owg??
dgn muke roy yg bru pas mrh dak form 3 uh buat ann qid bertmbh tkut thu !!!
smpaikan qid nak bg slm pown qid pK dua tige kali
nak bg salam or x!!!
byng kan roy punye tkut qid time tu....
and disebabkan tkut gak qid x bls msg roy pagi tadi..
sorry sgt2 roy...
~utk pengethuan roy owg dah thu semua nye!!!!
SEMUANYE roy...
abg terlepas ckp ari tu...
owg terkejut roy..owg pelik knp roy snggup buat mcm uh sdngkan
owg and roy start kenal pown time bulan 4 THUN NI...x sampai sthun roy kite kenal.
and disbbkan tu gak owg pelik sesangat2.pelik roy thu..
and biler owg pK blik,owg bertrima kasih sgt at roy snggup buat tu semua utk owg..
terimakasih roy...
owg tk thu lah roy..owg tk thu mcm mne nak ckp perasaan owg..
mcm2 rse ade skng ni...owg menangis thu benda ni semua...
owg menangis thu yg sbhgian yg ade dlm bdn qid ni roy yg bg....
qid menangis roy thu x????
qid terharu,qid sedih,qid kecewa dgn perangai qid sendiri!!!!
qid berdosa pde roy.....
roy......
maaf kan qid roy...
qid x thu mcm mne lagi kite lepas ni.....
qid thu roy tergamam mase qid tengking roy tu kann???
and qid thu roy kecewa sbb qid anggap roy mcm tu kannn???
roy..sorry roy...qid mrh sgt time tu....
mrh sbb roy babitkan pasal skolah and pasal opoimnt ngan pk cu tu!!!!!
ok fine roy nk marah pasal rokok tu qid trima roy...
sbb b4 ni pown roy ade mrh sbb tu kan..ok qid x kisah...
smpai je pasal skolah tu qid dah x leh trima roy...
qid mrh sgt time tu...
sorry sgt2 roy.....and qid rse klu abg x de time tu,qid pown x kan thu kan jse roy pde qid...
roy qid rse mcm berhutng nyawa plak ngan roy skng ni..
and qid rse qid ni terlalu zalim sbb qid dah luke kan hati owg yg dah kire menyelamatkan
idop qid ni...qid zalim roy sbb qid buat roy mcm tu,sdngkan roy nak yg terbaik utk qid...
dri at skolah tdi qid resah roy thu x!!!!qid pk kan ni semua...
and di sbb kan tu gak pgi tdi qid turun gi klaz bwh tu lambat...
and sbb qid tkut tersermpak ngan roy gak lah qid x gi ngayau mane2 ari ni,qid cume gi tman add je....
byng kan roy punye tkut qid...
sorry roy..ok fine qid thu ni semua slh qid..
qid x pernah nk trima ape yg roy buat kannn..
and roy thu kann knp qid mcm ni???
qid x nak terlalu anggap yg roy tu walit qid...qid x nk sedih lagi biler qid terpksa berjauhan ngan owg yg
dah qid anggap mcm walit qid...sorry sgt2 roy...

~qid harap sgt roy boleh trima ucpan maaf yg qid beri ni..
jujur roy qid x kuat biler bhdpn ngan roy..
maaf sgt2 roy..maaf sbb qid buat roy terluka..
and maaf sbb qid biadap ngan roy..
qid x pernah hargai ape yg roy buat slame ni kannn.???
maaf roy....
and ptg ni qid sedar yg segala2 yg roy buat pde qid adalah
utk kebaikan qid sendiri kann....thankz roy..thankz sbb lyn qid mcm ni...
sumpah roy qid memang rindu kasih syg arwah walit qid...
and now qid dah dpt rse yg qid dpt sume tu dri roy..
thankyousomuch roy...
and skali lgi maaf utk sgala2nye...
insya-allah lepas ni qid akan cube kawal semua nye..
and qid akan sntiase ingt ape pengorbanan yg paling besar roy pernah bg pd qid...
terima kasih sgt2 roy...
ptg ni bru qid sedar yg qid sayang roy mcm keluarga qid sendiri..
mcm family kandung qid...
terima kasih sgt2 roy....


**************************************

trima kasih juga pde Allah sebab atur ni semua..
dri dulu smp lah skng alhamdulillah hati ni mampu trima mcm2 benda..
qid ingt lagi kate2 arwah walit yg qid kena sentiase ingt Allah agar diri qid ni x terpesong jauh..
and di sebab kan kate2 walit tu qid sentiase ingt Allah and disbbkan tu qid 
mampu utk trima ni semua..
 ;))

Sunday, 9 October 2011

hey esya.
semalam qid gi tgk kubur arwah pian..
ermm ari ni genap 54 hari...
mybe 27/11 dowg akan buat tahlil and akan naik batu nisan..
ermm kejap jee kann dah nak 100 ari...
mase kenduri tu nanti x thu lah dpt balik or x..
coz time tu dah start SPM seminggu dah..

**************************************
pian..
aku rindu kau..kau tau x since kau pergi
aku jarang sgt naik KL...
jarang pian..
aku x boleh pian....aku ingt ko biler aku gi tmpat2 yg kite slalu lepak!!
aku rindu kau sgt2 pian...
ko ingt x pian mase befday aku???
pian tu lah kenangan ari jadi yg aku x kan lupe kann...
aku thu pian yang kau same2 ngan abg mierul smua susah  pyh buat mcm2 utk
befdy party tu..
even time tu aku tgh mrh at kau..aku tgh bengang at kau..
tapi kau buat jee kan semua2 tu utk aku!!!
thankyousomuch pian..trima kasih byk2....
ptut lah kau susah2 buat tu semua wlupown aku mrh at kau..
upe nye kau tu lah kali terakhir kau smbut befday aku...
thankz pian...
aku ingt lagi mcm mane kau malu biler abg2 hR ni tarik kau time aku nyanyi tu,...
merah muke kau time tu kannn...
yg x boleh bla abg ajam blh plak suruh kau mintak maaf a aku pkai mic..
and suruh kite berdua janji ngan abg2 ni yg kite berdua x kan gaduh2 lagi...
kau lgi tu pian???
and yes pian!!!smp kau mati kite gaduh...
memang smp bler2 kite x gaduh!!!
aku rindu saat tu pian...
rindu sgt2..
klu boleh aku nak je dudk sblh kau and main game same2,minum mkn same2...karoke same2...
rindu pian...rindu ngan tu semua...


Saturday, 8 October 2011

hey esya..
ermm selsema plak haaa!!!
aduhhh ni kes ade yg pembyk virus lah ni!!
ayoooo..rimas mehhh!!!
sakit nyee ati...
tdi tuisyen pown mcm x tentu arah rse nyee...
x selesa mehhh..
punye laa merane rse nye biler selsema ni..hiihihihi...
~~tadi b4 tuisyen lepak2 ngan cikgu kamal
jap..time uh panjang pown ade...
cikgu kamal bg tau qid rahsia bdk2 SBP belajar...
die kte yg die nak bdk2 info best pown mcm tu...
tu sebab seminggu b4 SPM die buat kelaz intensif!!!
and die ckp gak at qid and panjang yg die harapkan kiteowg semua
untuk naik kan nme tempat tu!!!
ermmm btl kte cikgu izhar...kite owg ni semua mcm dah di pertanggungjwbkan
utk pegang name info best ni...if kite down..info best pown akan down...
and betul gak ckp cikgu izhar yg cikgu kamal mengharapkan sesuatu dri kiteowg semua..
ermmmmm bunyi mcm bsr jee tanggungjwb kite owg semua kann...???
pape pown kiteowg akan try buat yg terbaik lah cikgu!

haa esya thu x smlm ari paling sengal!!!
hahahah thu sbb ape??
ok mcm ni smlm time at kelaz roy ckp die nak jumpe qid blik nanti...
ok fine qid reply qid ckp "okey!"
dah tu die x reply pape au....
time blik tu qid sngaja laaa lambt2 kemas brng sbb if qid cpt2...nanti dak kelaz qid
yg rose uh nampk qid jumpe die...haaa x mau qid...
so biler masing2 dah pergi bru qid grak gi tmpt slalu jumpe roy uh!!!
tunggu punye tunggu x turun2...
qid tgk msg x de plak die anta pape...
dah tu qid gi tgk keta die ade or x!!
skali tgk2...kereta die xde!!
aduhhhh punye laa sakit ati...dah laa dah lmbt..qid rse time uh dkt2 pukul
12.40 kot...lme uh qid tunggu die...
~~time otw blik umah uh memang mcm2 perkataan lah kuar..tp qid ckp dlm ati je lah..
ti ayah thu mampos qid!!!
~nk thu smp2 jee umah qid nak nmpk keta sape at depan umah!!
haa ambik kau sekali keta roy parking at dpn umah!
punye lah bodoh qid ni gi tunggu die at sekolah dah tu upenye die dah ade at umah
dulu awal dri qid..!!!
perhhh giler segann...
sumph qid segan giler time uh!!!!!
die dah siap ambik awex die dah and patah blik at umah qid..qid x smp2 umah lgi..
aduhhh segan2...hhahahahaahahhaha
~die ade bincng2 ngan ayah pasal ape pown qid tk thu...
aduhh die ni dah kenal fmily qid makin rpt plak ngan ayah sume...
ni yg bhaya ni..hihihihihihihi

~time tuisyen bm plak smlm,ade lah stu tjuk ni ckp pasal
"bimbingan dan kaunseling"
dah tu cikgu izhar ckp laaa yg kaunselor ni amanah x bg tau sape2 biler bhdpn ngan seowg individu uh!
dah tu qid ckp laa at die "tp mcm kaunselor die akan bg tau at kaunselor2 yg lain kann"
time tu mg terbyng dowg2 uh semua...
dah tu cikgu izhar ckp yg kaunselor mcm uh kaunselor x amanah lah..dah tu ape tah cikgu izhar ckp,
yg kaunselor tu ade sumpah x kan bg tau owg lain bagai...dah tu die cite la pengalaman die...
dah abis uh die ckp cm ni
 "sy thu knp zura tnye mcm tu,sy fhm...name zura ni famos at STAD.sy kenal
rapat dgn bbrp cikgu stad..sy thu sape kaunselor die..masing2 duk cite2 skali kuar nme zura..owhh zura..sy buat bodoh je lah..."
hahahah kaunselor stad???
ermmm hahahaha kelkar2 cikgu izhar ni....
*stu lgi tjuk krngan smlm memang best lah!
"ciri2 rakan sebaya yang saya inginkan"
ermm best2....tp yg x best semua isi2 yg aku pk sume member2 dah ambik...
smp at qid xtau nak ckp ape dah...
heyyy. ;))

*okey la esya ti qid smbung cte2 ngan kmo ok!
pape pown semalam hari yg indah walaupown ade benda2 bodoh jdi..
tp semalam qid dpt rse yg diri qid bhgia sgt..;))


Thursday, 6 October 2011
salam..
hey esya..
qid bru blik dri tuisyen haa...
aduhhh balik2 je landing at katil terus...
mlm ni qid blik snwng tau..
so qid blh buat ape je qid suke mlm ni..hahahah
pas ni x tau la nak tros tido or nak gi cri toplas at farmasi...
at snwng dtrn uh x tau laa ade ke yg bukak lgi or x!!!
serius pnt giler bdn ni haaaaaa.....
nak tido tapi x leh laaa...
aduhhh mcm2 la dua tige ari ni...
dari selasa malam uh qid susah nak tido mlm...
rse cm x slesa jeee....
tido pown asyik terjaga2 jee...
x puas tido thu!!!!!
tu yg pagi penat sgt rse uh....
msuk smlm ari ke2 laa qid x tido...
hermmm mlm ni hope sgt dpt tido dgn nyenyak nyeee....
ubt dah duduk tdi so,hope sgt sakit die mlm ni akan berkurang!!!
qid harap sgt tu..mane x nye x tido qid di buatnye biler dah skit uh!!

~esya nak thu x qid pkai laa toplas at tmpt doc cucuk utk masok ubt and air tu...
skali time nak gi tuisyen tu ade member qid kate knp qid tmpat2 tngan...??
then die ckp qid mcm budak2....
aduhhhh dh tu time tuisyen tdi izzul plak ckp "ko pkai stiker pe u zura!"
stiker kau ckp??/aduhhhh toplas kah!!!...
ape stiker plak....
heeyyyyyyyyyy

ok la ti sok qid smbung ok syg:))

Wednesday, 5 October 2011

EPY BEFDAY YANA....

*hahaha love sgt kau...
thankz col aku,,perhhh terharu coz aku jdi owg yg
pertme kau col ari ni...
serius....aku terlupe ari ni befday kau..
4 time kau col tu aku ade ckp2 ngan member aku 
"ari ni mcm ade befday someone jee"
sekali tgk kau col aku!!!ckp punye ckp bru aku ingt
ari ni befday kau!!

sorry syg sbb x wish awal2....
pape pown owg harap syg akan berjye dlm hidup ok!

miss you so much dear!!

Tuesday, 4 October 2011


Terdetik diriku tersungkur
Kau juang menyambut gagahan tanganku
Akanku abadikan pengorbanan cintamu padaku
Sentiasaku berdoa memanjatkan syukur

Oh Tuhan tunjukkan padanya cintaku
Tempatkan dia di syurgaMu
Penuh dengan rahmatMu
Sungguh ku tak mampu membalas cintanya
Oh Tuhan damaikan hidup dan matinya
Oh terdetik tika kau terluka
Kau simpan tangisan di dalam hatimu
Maafkanlah semua kesilapan
Yang telah aku lakukan
Takkan ku persiakan segala harapan
Oh Tuhan tunjukkan padanya cintaku
Tempatkan dia di syurgaMu
Penuh dengan rahmatMu
Sungguh ku tak mampu membalas cintanya
Oh tuhan damaikan hidup dan matinya

salam esya..
qid bru blik dri kpj haaa..ermmm
blik2 je skolah tdi perut bukan main sakit lagi...
bukak je balot tu tgk ade darah!!
perhhh patot laa siang uh sakit bukan main sakit lagi!!!
pak cu kte ade bengkak sikit!!
ermm lantak lah ;)

~~esya thu x at skolah tdi qid hampir2 nak tipon ayah ckp nak blik!!
tp nanti sush2 plakk...
dah tu tgh pK2 nak blik uh roy msg tnye ok x!!
qid ckp lah okey.skali die kte
"kamu tu memanjang okey jee...entah agak2 nye nanti nak mati pown kmu ckp okey lagi!!!"
aduhhhh sengal punye ayat lah ko ni roy!!!!
sakit perut aku gelak bce msg ko thu!!! ;P
nak mati pown owg tnye erkk roy ok ke x???
hahahahahaha
 ape lahhhh....
*esya thu x yg abg ajam kte die nak turun sni esok!!
tpi qid xthu lah ptg or mlm...
ni kes die x tgk qid lgi la kot since ari tu tu....
tpi sok mlm qid tuisyen...
tu yg qid tkut die turun sni malam uh!!!
ti x pasal2 x pat jumpe...
dah laa mcm2 benda mau story sme si ajam tu haaa
ermmmm xsbr nak jumpe!!!!!!!

tdi kann tak thu kena time dowg cuci luka qid ni qid pkai headphone tau!!!
qid pasang lgu warkah utk ibu!!!by ajam-akim-and apiz feat pk nil!!!!
dgr punye dgr tetibe air mate ni mengalir esya thu!!!
aduhhh smp nurse tu tnye lah "sakit kee??"
padahal x sakit pown..tpi tetibe air mate ni mengalir...
ati ni rse lain sgt time dgr lgu tu..
nak2 jee part ajam , akim yg first...


"Oh Tuhan tunjukkan padanya cintaku
Tempatkan dia di syurgaMu
Penuh dengan rahmatMu
Sungguh ku tak mampu membalas cintanya
Oh Tuhan damaikan hidup dan matinya"


stu lgi yg pelik kann lgu ni utk ibu..
tp time dgr tu mcm2 muke yg kuar at minda qid ni...
qid x byng muke mama...qid byngkan muke kmo and semua muke member2 ni...
muke pian lah..muke ira..remy..
and budak2 kelaz qid...ape lahhhhh...
memang qid pk2 blik apsal lah qid nangis???
mungkin lirik die...ermmm fhm2 je lah qid ni klu dah dgr lgu..
memang qid felling abis2..hihihihi


*k lah esya xde benda sgt kot mau story...
cume stu jee qid nak ckp...
qid rindu sgt sme kmo ;)))
hihihi


Sunday, 2 October 2011

::b4 gi KPJ ptg uh::

sakit esya..
skit sgt yg kli ke dua punye ni!!
terlalu skit esya.....
if qid batuk,punye lah sakit kat perot ni haa
dulu bangun2 je qid boleh terus dudk..
tp kali ni,qid cube utk bgun...
tapi x boleh....sejam lepas tu bru qid boleh duduk!!!
ape yg qid dgr pk cu ckp ngan papa yg pk cu bersyukur sbb
pk cu jarang dpt pesakit yg mcm qid.after operet blh duduk.
pk cu kte slalu nye owg yg skit mcm qid akan duduk terlantar jee...
penat jee..tapi qid...qid boleh duduk..qid boleh tergelak!!!
penat tu x usah cite lah!!!
memang penat sgt..tapi qid x thu knp biler qid pent,qid duduk kejap then dah ok!!
entah laaa mungkin qid dah biase ngan ni semua kot..mane x nyee dri kecik kannn
pas ni mula lah blik buat rwatan tiap2 minggu!!!
ermmm BOSAN!!!!!
~qid nak ucap thankz pade member2 yg dtg.. ;))
x lupe gak kat roy kannn...abg kte roy same2 ngan family qid mse kat wat bedah tu..
then mlm tu die same2 ngan abg tunggu qid sedar...tapi qid  x sedar pown mlm tu...
esok mlm tu bru qid sdr kannn...
and sory tu roy and abg ajam...sory sbb x bg tahu kowg pasal ni...
kowg thu pown dri owg lain kannnn..
sorry ye.....
ermmm lame ke kowg tunggu qid bangun??
hihihihihihi 32 jam qid tidur..hihihii
tepat pukul 3.23 pagi qid sedar..
memang rest abis lah qid semalam.mase form 3 punye dulu qid cume tidur
slama 9 jam je...kali ni!!!haaa ambik kau!!..pape pown qid rse ok skit ari ni..sakit pown dah kureng!.
sedar2 je mama,ummi,abg syam and syuk,sis qid and sowg insan yg sgt qid hormat skng ni
ade dekat bilik tu..
papa tgh solat time tu..solat sunat agak nye tu...
thankz pade merka2 yg sntiase ngan qid..
iloveyousomuch lahhh!!!!!

kate abg sejam sebelum qid sedar nafas qid mcm x betul..
time tu gak abg panggil doc..and time tu gak abg col kakak,abg2 HR ni and roy...
[mybe abg ingt qid nak mati dah kot ;)) ]
and di sbb kan tu gak time qid sedar pgi td roy ade skali dlm bilik tu..
stgh jam pas qid sedar abg mierl pown sampai..
ramai dlm bilik ni pgi tdi..
~pak cu ade ckp at qid yg die x sangka yg qid boleh sedar mcm biase..
sbb b4 tu nafaz qid memang x btl!!
kuase tuhan kannn ;))

alhamdulillah gak semua nyee berjalan lancarkannn..
syukur sgt2...
thank you pk cu...

ari isnin ni qid tetap nak gi skolah!!!
qid akan mintak kuar ptg ni,and qid nak gi skolah esok!!!!
tiup ni pown dah bukak...so x de benda lagi!!!
hope sgt boleh gi skolah isnin ni ;))

*esya.
ramai ckp yg qid punye semangat kuat!!
biler qid sedar and qid try nak duduk,ummi ckp
yg ummi kagum ngan smangat qid...
dah tu biler qid ckp ngan papa yg qid nak skolah ari isnin,time tu roy ade..
roy ckp kat papa "xpa lah..biar die pergi skolah klu tu yg die nak,sy yakin
yg die kuat..smngt yg ade dlm diri die terlalu kuat"
entah lah esya boring dgr owg ckp "smngt qid ni kuat!!"
qid kuat utk kmo esya..
walaupown qid hampir berputus ase ari tu..
tapi biler ingt kate2 kmo dulu...ingt kenangan2 kite..
buat kan qid rse nak lawan semua nyee...utk kmo esya...
utk KAMU!
kate owg klu kite tangani mslh ngan senyuman..insya-allah kite akan tersenyum
lebar dgn ape yg menjadi kesudahan
pade mslh yg kite hadapi tu ;))




Official Template By BudakPEMALAS