Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

ni kes tajul laa ni..ape lah abg aie ni ;(

salam esya.. ermm skng qid teringt arwah achik!! ni kes abg aie lah ni tetibe suh bukak video adik arwah achik yg bongsu!! name adik arwah tu tajul,die skolah rendah.. tajul ni menyanyi nasyid at satu program ni.. live at TV1... abg aie suh dgr lenggok adik tajul nyanyi.. tone sore die nyanyi and cre adik tajul nyanyi..!!! tgk punye tgk qid tringat arwah!! bl kte abg aie klu hayati btl2 adik tajul nyanyi comfm ingt sesowg!! and now qid ingt arwahh!!! miss him so much lah!!
ayoooo... ;( to adik tajul hope adik akan jadi mcm abg achik satu nanti!! and harap sgt adik akan succes mcm abg achik! tgk muke video adik at uTUBE tadi btl2 buat ann qid rse sesuatu.. cre adik menyanyi mcm arwah....kening adik mcm arwah.... aduhh serius rindu sgt kat arwah!
~moga2 tuhan tempatkan abg achik di kalangan orang2 yang berimannn.. AMIN...

pesan seorang sahabat kepada sahabatnye

Sahabat andai aku tiade lagi hari esok, kirim aku sekalung surah yassin, seutas doa dan sebungkus kenangan untuk aku bawa bersama ke alam sana apa yang aku harapkan agar kau memberi aku sinar setiap kali aku dlm kegelapan disana nanti. keampunan,keiklasan dan keredhoan dri mu sgt bermakna untuk aku nanti.. aku akan berada dalam kegelapan jika kau meratapi permergian ku itu! ingat lah  wahai sahabat setitis air mata mu mengalis kerana permergiaan ku, ia nye seperti satu siksaan buat diri ku.. aku akan resah,aku gelisah dan yang pasti aku tidak akan tenang ketika di sana nanti hanya kerana "kau meratapi permergian ku."
simpanlah segala kenangan kita bersama simpan lah segala suka dan duka kite bersama. jangan sesekali kau lupa akan diriku ini  wahai SAHABAT. aku terima andai satu hari nanti  kau terpaksa buang kenangan kite. kau terpaksa lupa pada aku dan kau terpaksa jauhkan diri dari terpandang pusara ku tetapi penerimaan ku itu hanya kerana kau terlalu tersiksa menanggung …
heyy esya,qid bru balik tuisyen ni..
nk thu x blik2 jee dri perak terus gi tuisyen..
smp at tol snwng dlm pkul 6.45..
dah tu dgn jam semua,pukul 7.30 bru smp tmpt tuisyen..
esya serius awal nyee qid x de mood langsung nak gi tuisyen..
mane x nye sakit hati thu x bler member buat mcm ni!
kite layan die elok2..dah tu die nak buat taik plak!
die ingt qid ni ape...
aduhhhh.....
time smp2 je tmpt tusiyen uh cikgu kamal tgh bg tau lim
pasal cre2 terbaik utk pilih tmpt bljr / subjek yg kite nak ambk!
mcm yg die bg tau qid ari tu lah!!
tu yg die ckp at lim..
qid kann dah thu benda uh so boring lah nak join..
lgi2 mood kureng time nak dtg tu,tgk plak cikgu and lim berburak!
bertmbh boring laa qid tdi..
dah tu qid lepak lah at tangga..
lepak2 uh cikgu izhar dtg,dah tu die pown sme at tangga uh burak2 ngan qid..
qid layan jee lah!!
dah lme2 uh bru masuk dlm!!
time masuk dlm uh esya..punye lah sayu ati ni thu x!!!
aduhhh qid x dpt nk story laa at sni...
bhayaa ;)
smp cikgu kamal tnye lah "awk …

rindu pde yg SATU ;)

sorry laa gmbr lme la esya!
pic bru xdo haa...malehh nak snap..  muke dah x encemm lah tu yg malaz uh!!! salam esya..
ermmm kmo ape khabar??
ermm dh brpa ari dah x tulis blog ni..
time duduk2 tdi tetibe plak tringt at blog,tu yg cpt2 ambik
lappy then tros on9 haaa...
ermmm esya kmo ade rse rndu x??
ermm qid rindu kmo tau.!
rindu yg teramat sangatttt..
haaa.
mlm tdi pK punye PK tarikh nak gi lawat pusara kmo last2 plan ari ahad minggu ni..
lepas tgk bola malam uh terus gi puasara kmo!!
skli blik skolah tdi ayah tnye "esok comfm ke kmo x skolah??"
qid ckp laa "ye"
laklek ayah ckp ni "klu mcm tu lepas jmp pkcu esok kmo ajak abg syam pergi perak!
kmo tu dah lme x jumpe ummi and x pergi lawat kubur arwah walit"
wahhhh!!!serius qid terkejut ayah ckp cm uhh..aduhh memang syok gilerr lah!
abg syam ambik cuti sebulan..entah lah x thu ape kes tetibe ambik cuti!
balik mengejut plak tuu..aduhh pahal lah tu...
blik pade point yg pertme,aduhh qid epy giler biler ayah s…

;))

mizz you SAHABAT ;)) salam esya..
aduhh serius penat giler ari ni..
ari ni sis qid tu bertunang!
ermm majlis alhamdulillah berjalan lancar..
but ade stu jee yg qid terkilan coz yana tiade...
aduhh mizz giler ngan ko lah yana!!
~ari sbtu tu qid gi damansara ngan abg ambik brng!
alang2 uh jumpe abg ajam sekali,die bg phone yg abg akim bli kan tu..
skali time uh abg ajam kate "phote cybershot uh bg abg simpan,kau pkai je tipon ni,die blh pkai due sim!"
qid trkejut lah time uh...puas llah qid buat pertimangan nak bg ke tak phone uh at abg ajam!
serius qid syg giler ngan phone sony uh!
even die dah burok!
tapi phone uh byk bg kenangan..dri form2 qid pkai phone tu smp laa skng!
mane x syg nyee...yg phone abg akim beli uh,phone murah je..
yg best nye phone tu die punye speker bsar..so sesuai lah ngan qid ni yg
suke dengar lagu jee 24 jam!
haaaa.tapi sto keburukan phone ni die x leh wat wallpaper pic yg kB bsar2 ni...
tu yg su'e sikit......
~esya thu x,ikot kann roy x pat dtg k…

from now kowg inspirasi aku utk hari esok!!!

salam esya..
ermmmmm
aduhh lega nyee skang ni...
hihihihiihi..
ptg tdi mcm nak giler qid rse..smp mlm ni
haaaaa ambik kau....!!!!smp pecah perot kau gelak!!!
adoiyaiiii.....haukkkk....
b4 start tuisyen tdi burak2 ngan cikgu izhar...
qid tnye gak die pasal owg2 meninggal ni...
qid tnye cm ni "klu kte rindu sgt ngan owg meninggal mknenye ape???"
die kte ade owg yg ckp klu kite rindu die insya-allah die pown rindu kite..tpi ckgu izhar ckp gak kann
yg owg yg meninggal ni mane ade perasaan sume ni....
so ape yg die dengar uh blh dikate ann x btl lah tu...
die ckp gak "elok lah ingt owg yg dah meninggal ni..sekurang2 nye kite x sesekali lupe pd dorg yg dh meninggalkan kite uh!!!and kite akan rse yg kite gak akan ikot dowg and benda ni skali gus buat an kite
ingt pade kematian.."
haaa lebih kurang cm uh laa die ckp!
perhhh memang agak insaf lah dgr kte2 dri die uh!!!
hhaahahaahahah...
haa tapi kte2 die ngan roy..
kte2 roy lgi panjang..and buat ann qid rse mengantok!
hahaha…

story lagi ;)

salam esya..
ermmm banyak benda nak cite sbnarnyee..
byk sgt esya..
ikokan mlm smlm lgi qid nak tulis blog ni,tapi....
ermmm smlm ade mcm2 hal jdi so x sempat mau on9..
and mood pown xde nak on9 smlm!!!!
ermmm esya...
aduh rse bersalah thu x????
esya.....
ape qid nak buat ni...
ok ari selasa qid ade kena marah ngan Roy tau..
aduhh malu giler dpn dak2 form 3 plak tu....
die mrh qid sbb qid tipu parent qid..
ok tu cite mlm sblm uh...tapi die time terserempak uh tetibe mrh2...
qid dah ckp dah x yah la bkak ctew ni at skolah ...
tapi die????
die boleh plak tahan qid mcm tu...
sgn thu x!!!!
time uh memang berangin lah qid....
~mlm tu kire dh ok lah ngan die,
semalam qid ingt nak la gi jumpe die nak ambik gmbr time solat hajad..
sblm ni qid ade ckp at die yg qid nak gmbr uh,tpi qid x gi ambik pown lagi..
so smlm ingt nak gi ambik lah...cari2 die xde...
qid rse mcm qid nampk keta die...
agak2 beberapa jam b4 nak blik uh qid gi jumpe member die,tnye die mane coz satu ari x nampak!
skali membe…

rindu kamu syg ;(

salam esya,
esya qid mcm2 benda nak cite..
qid nak kmo  la skng ni...
qid btl2 sunyi thu x!!!
aduhhh biler time2 cm ni jee qid akan
rse lainn sgt...
aduhhh x suke lah perasaan mcm ni...
esya ingat x lagu WARISAN WANITA TERAKHIR??
ermm lgu tu memori kite kann???
memoryphone qid ann ade yg ilang...
dh tu byk lgu2  yg time kite same2 dulu ilang cm uh je...
qid ingt lgu die tp qid x ingt tajuk die utk download lgi!!!
and slah stu lagu tu ade lah lgu warisan wanita terakhir ni....
qid mule dpt lgu ni blik from sha.
ari tu at kelaz die bukak lgu ni...
qid terdiam tau..qid pk2 blik mcm pernah dgr jee lgu uh!!!
ermm musik qid gune gitar jee...
qid teringt time kite at pangkor dulu...
and bru qid ingt yg lgu tu yg qid cri slama ni...
cpt2 qid mintak sha blutot annn...
aduhhhh dri mule2 download uh qid dgr lgu uh jaaa.....
smp skng qid tgh dgr lgu uh!!!!
ya allah rindu nye esya ngan kmo!!!!
SUMPAH QID RINDU PADE KAMU....
rindu dgn segala2nye esya....
dgr plak lgu ni...lagi bertambah rindu esya…

ira punye pasal lah ni

salam esya...
ari ni time rehat qid tension giler2 esya thu x!!!!
aduhhhh time nak turun tu bce  msg from abg mierul
abg mierul ckp "ira otw gi snwang.dia sowg.tlg tgkkan die,emosi die x stabil!"
qid terkejut lah!!
qid col ira x dpt...
dah tu turun bwh tunggu2 member x kuar2 lgi kelaz,
tempak lepak kiteowg plak ade owg lain duduk...
memang berangin lah qid...
dah try2 col ira uh krdit plak abis..
mane x nye ira pakai 019..
so biler operater ckp je krdit tolak biler operater ckp je krdt tolak!!
tu yg abis uh...
terpksa plak pnjm tipon member!!!!
sib baik die bwk phone.....
dah bincang2 ngan abg mierul,abg mierul suh balik!!
tapi time tu qid x thu spe blh ambik!!!
nak lri uh biler2 boleh..
owg yg ambik plak tk de..
dah tu member suggest an roy anta blik!!!
ok! time uh roy at dewan terbuka ngan dak form 3...
qid gi jumpe die,qid story at die die boleh ckp ni
"alah dah pukul 11,pukul 2.30 awk dah blik kejap je lagi...lagi pown member awak tu ok kann???
awak jgn risau lah ira tu…

thank you BROTHER!!!

hey esya. skang qid at hartamas.. lme giler x lepak hartamas.. blik sekolah di abg ajam tipon  ajak kuar, coz die pown mau gi date mlm ni.. tp die mlz nak b2 at luar uh tu yg die ajak qid,ira abg mierul and yg lain2 lah. esya thu smp2 je tdi memang abg ajam tnye pasal roy semua tu.. ok qid cite lah..memang benda2 tu semua berbuku dlm ati ni.. memang qid nak jumpe die je dri smlm.. and ari ni tetibe die ajak jmpe kannn.. haaaaaa lega dah story at abg ajam.. thankz la bro jadi konselor free at owg.. hhahaahah tq2... ~~esya thu x yg tegah lepak2 at cni skali abg wan tipon abg ajam tnye at mane coz abg wan pown nak kuar... tnye2 punye tnye upe2 nye abg wan at OTWC area2 cni gak aduhhh!!dah sah2 lah abg ajam ajak skali ag wan haaa... yeahhh!!!!malam ni memang terbaik!!! slalu nye abg ajam x kasi kuar time skolah2 ni.. tp mlm ni atas rse tanggung jwb utk dgr cite semuanye pasal log qid abg ajam terpkse gak ajak qid kuar mlm ni... smbil2 die jumpe qid uh die menyelit gak cri time ngan awex …

Qid Minta Maaf ;(

salam.
okey post ni hnye tok kmo roy!
qid x thu mcm mane nak minta maaf..
and sebenarnye qid malu roy..
malu yg teramat malu....
qid luke ann ati roy,sdng kan roy da buat mcm2 at qid..
sorry sgt2 roy...
owg tak thu mcm mne owg nak bhadapan ngan roy lepas ni..
owg tulis kat blog ni semua sbb owg thu roy akan bukak blog ni kan??
ummi ade ckp dulu yg roy klu on9 roy akan singgah blog qid since roy and qid mule
rapat tu...btl kann roy??
so skng qid terpkse gne cre ni utk minta maaf roy..
qid x thu knp qid susah utk anta msg at roy...
qid x thu knp qid terlalu tkut biler bhadapn ngan roy..
takut roy thu x???
roy ingt yg kite terserempak time at depan bilik sukan tu??
ingt x tdi???
roy thu x perasaan owg??
dgn muke roy yg bru pas mrh dak form 3 uh buat ann qid bertmbh tkut thu !!!
smpaikan qid nak bg slm pown qid pK dua tige kali
nak bg salam or x!!!
byng kan roy punye tkut qid time tu....
and disebabkan tkut gak qid x bls msg roy pagi tadi..
sorry sgt2 roy...
~utk pengethuan roy owg dah t…

rindu kau lah KAWAN!

hey esya.
semalam qid gi tgk kubur arwah pian..
ermm ari ni genap 54 hari...
mybe 27/11 dowg akan buat tahlil and akan naik batu nisan..
ermm kejap jee kann dah nak 100 ari...
mase kenduri tu nanti x thu lah dpt balik or x..
coz time tu dah start SPM seminggu dah..

**************************************
pian..
aku rindu kau..kau tau x since kau pergi
aku jarang sgt naik KL...
jarang pian..
aku x boleh pian....aku ingt ko biler aku gi tmpat2 yg kite slalu lepak!!
aku rindu kau sgt2 pian...
ko ingt x pian mase befday aku???
pian tu lah kenangan ari jadi yg aku x kan lupe kann...
aku thu pian yang kau same2 ngan abg mierul smua susah  pyh buat mcm2 utk
befdy party tu..
even time tu aku tgh mrh at kau..aku tgh bengang at kau..
tapi kau buat jee kan semua2 tu utk aku!!!
thankyousomuch pian..trima kasih byk2....
ptut lah kau susah2 buat tu semua wlupown aku mrh at kau..
upe nye kau tu lah kali terakhir kau smbut befday aku...
thankz pian...
aku ingt lagi mcm mane kau malu biler abg2 hR ni …

semalam dah berlalu~hari yg sengat + bhagia ;)

hey esya..
ermm selsema plak haaa!!!
aduhhh ni kes ade yg pembyk virus lah ni!!
ayoooo..rimas mehhh!!!
sakit nyee ati...
tdi tuisyen pown mcm x tentu arah rse nyee...
x selesa mehhh..
punye laa merane rse nye biler selsema ni..hiihihihi...
~~tadi b4 tuisyen lepak2 ngan cikgu kamal
jap..time uh panjang pown ade...
cikgu kamal bg tau qid rahsia bdk2 SBP belajar...
die kte yg die nak bdk2 info best pown mcm tu...
tu sebab seminggu b4 SPM die buat kelaz intensif!!!
and die ckp gak at qid and panjang yg die harapkan kiteowg semua
untuk naik kan nme tempat tu!!!
ermmm btl kte cikgu izhar...kite owg ni semua mcm dah di pertanggungjwbkan
utk pegang name info best ni...if kite down..info best pown akan down...
and betul gak ckp cikgu izhar yg cikgu kamal mengharapkan sesuatu dri kiteowg semua..
ermmmmm bunyi mcm bsr jee tanggungjwb kite owg semua kann...???
pape pown kiteowg akan try buat yg terbaik lah cikgu!

haa esya thu x smlm ari paling sengal!!!
hahahah thu sbb ape??
ok mcm ni smlm time a…

ponek!!!!

salam..
hey esya..
qid bru blik dri tuisyen haa...
aduhhh balik2 je landing at katil terus...
mlm ni qid blik snwng tau..
so qid blh buat ape je qid suke mlm ni..hahahah
pas ni x tau la nak tros tido or nak gi cri toplas at farmasi...
at snwng dtrn uh x tau laa ade ke yg bukak lgi or x!!!
serius pnt giler bdn ni haaaaaa.....
nak tido tapi x leh laaa...
aduhhh mcm2 la dua tige ari ni...
dari selasa malam uh qid susah nak tido mlm...
rse cm x slesa jeee....
tido pown asyik terjaga2 jee...
x puas tido thu!!!!!
tu yg pagi penat sgt rse uh....
msuk smlm ari ke2 laa qid x tido...
hermmm mlm ni hope sgt dpt tido dgn nyenyak nyeee....
ubt dah duduk tdi so,hope sgt sakit die mlm ni akan berkurang!!!
qid harap sgt tu..mane x nye x tido qid di buatnye biler dah skit uh!!

~esya nak thu x qid pkai laa toplas at tmpt doc cucuk utk masok ubt and air tu...
skali time nak gi tuisyen tu ade member qid kate knp qid tmpat2 tngan...??
then die ckp qid mcm budak2....
aduhhhh dh tu time tuisyen tdi izzul pla…

epy befday syg ;))

EPY BEFDAY YANA....
*hahaha love sgt kau... thankz col aku,,perhhh terharu coz aku jdi owg yg pertme kau col ari ni... serius....aku terlupe ari ni befday kau.. 4 time kau col tu aku ade ckp2 ngan member aku  "ari ni mcm ade befday someone jee" sekali tgk kau col aku!!!ckp punye ckp bru aku ingt ari ni befday kau!!
sorry syg sbb x wish awal2.... pape pown owg harap syg akan berjye dlm hidup ok!
miss you so much dear!!

Warkah Buat Ibu

Terdetik diriku tersungkur
Kau juang menyambut gagahan tanganku
Akanku abadikan pengorbanan cintamu padaku
Sentiasaku berdoa memanjatkan syukur

Oh Tuhan tunjukkan padanya cintaku
Tempatkan dia di syurgaMu
Penuh dengan rahmatMu Sungguh ku tak mampu membalas cintanya
Oh Tuhan damaikan hidup dan matinya Oh terdetik tika kau terluka
Kau simpan tangisan di dalam hatimu
Maafkanlah semua kesilapan
Yang telah aku lakukan
Takkan ku persiakan segala harapan Oh Tuhan tunjukkan padanya cintaku
Tempatkan dia di syurgaMu
Penuh dengan rahmatMu Sungguh ku tak mampu membalas cintanya
Oh tuhan damaikan hidup dan matinya

menangis ;)

salam esya..
qid bru blik dri kpj haaa..ermmm
blik2 je skolah tdi perut bukan main sakit lagi...
bukak je balot tu tgk ade darah!!
perhhh patot laa siang uh sakit bukan main sakit lagi!!!
pak cu kte ade bengkak sikit!!
ermm lantak lah ;)

~~esya thu x at skolah tdi qid hampir2 nak tipon ayah ckp nak blik!!
tp nanti sush2 plakk...
dah tu tgh pK2 nak blik uh roy msg tnye ok x!!
qid ckp lah okey.skali die kte
"kamu tu memanjang okey jee...entah agak2 nye nanti nak mati pown kmu ckp okey lagi!!!"
aduhhhh sengal punye ayat lah ko ni roy!!!!
sakit perut aku gelak bce msg ko thu!!! ;P
nak mati pown owg tnye erkk roy ok ke x???
hahahahahaha
 ape lahhhh....
*esya thu x yg abg ajam kte die nak turun sni esok!!
tpi qid xthu lah ptg or mlm...
ni kes die x tgk qid lgi la kot since ari tu tu....
tpi sok mlm qid tuisyen...
tu yg qid tkut die turun sni malam uh!!!
ti x pasal2 x pat jumpe...
dah laa mcm2 benda mau story sme si ajam tu haaa
ermmmm xsbr nak jumpe!!!!!!!

tdi kann tak thu kena time…

aku da balik ;))

::b4 gi KPJ ptg uh::
sakit esya..
skit sgt yg kli ke dua punye ni!! terlalu skit esya.....
if qid batuk,punye lah sakit kat perot ni haa dulu bangun2 je qid boleh terus dudk.. tp kali ni,qid cube utk bgun... tapi x boleh....sejam lepas tu bru qid boleh duduk!!!
ape yg qid dgr pk cu ckp ngan papa yg pk cu bersyukur sbb pk cu jarang dpt pesakit yg mcm qid.after operet blh duduk. pk cu kte slalu nye owg yg skit mcm qid akan duduk terlantar jee... penat jee..tapi qid...qid boleh duduk..qid boleh tergelak!!!
penat tu x usah cite lah!!! memang penat sgt..tapi qid x thu knp biler qid pent,qid duduk kejap then dah ok!! entah laaa mungkin qid dah biase ngan ni semua kot..mane x nyee dri kecik kannn pas ni mula lah blik buat rwatan tiap2 minggu!!!
ermmm BOSAN!!!!! ~qid nak ucap thankz pade member2 yg dtg.. ;)) x lupe gak kat roy kannn...abg kte roy same2 ngan family qid mse kat wat bedah tu.. then mlm tu die same2 ngan abg tunggu qid sedar...tapi qid  x sedar pown mlm tu... esok mlm tu bru qid…