<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 31 December 2012
Assalammualaikum!
Hey esya! hari nii hari terajhir 2012.
Tahun ni bakan melaburkan tirai nye and 2013 bakal membuka tiraii yg baruu esok!!
Rase nyee kejap jee mase berlalu..Rasenye baru jee lagi 1 januari...rase nye baru kee lagi
abg wan meninggal! :)
Hmm sepanjang tahun 2012 banyak benda yg berlaku..Macm tahun2 yg lalu..setiap thun ade jee cerita nye ade jee kenangan nyee kann?

Okeyy know qid nak story psl 2012!
Tahun ni qid dpt hadiah yg aku idam2 kan dri b4 qid SPM.iaitu
camre SONY DSLR.mase tuhh sgt2 berterima kasih kat ayah sebab beri qid hadiah tu..Memang bermakna.
Pada tahun ni jugak abg wan iaitu abg yg qid respec,abg yg qid hormat,Abg yg qid tabikkk gilerr2
pergi meninggal kan dunia ini! hmm itu perkara yg paling2 qid takkan lupe.Malah tarik pemergian abg wan 20 JAN 2012 tuu akan qid ingt sampai bebilerr insya Allah!
Pemergian arwah abg wan mmg sgt2 memeritkan,mmg memberi kesn yang mendlm..
since die pergi,qid masuk twitter,qid masuk fb mcm xde meaning!
sbb qid hilang die time uhh..xde lagi tweet tweet die.takde lagi dm dri die..tk de lagii itu semua..
Tapi alhamdulillah qid blh hadapi sume uhh dgn baikkk...
walaupun untuk menerima pemergian die sgt sgt susah,tapi alhamdulillah dgn kata2 yg qid tnam sndiri kat
diri nii,qid dah boleh terima pemergian die! Alhamdulillah..Tp ape ape pown qid doakan
Abg Izwan Pilus  tenang berada kat alam satu lagi tuhhh....

hmmm dalam bulan 3 pulakkk result SPM qid keluarr..
saat menunggu result tu keluar mmg sgt sgt mendebarkan.
hanya Tuhan jee yg tahun mcm mane berdebar nye hati niii..
qid gi ambik result sehari selepas tuuu kalau x silap!
qid gi ambik ngan wani jee time uhh!
Qid tak mahu pergi ambik result mase tarikh die kuar sebab
qid takut qid malu kalau kalau qid gagal!heheheh
mase hari result tuhh kuar qid kat sarawakk kalau takk silap..
dlm pukul 3 uhh qid tnye cikgu class qid result SPM qid..
skali die bg tauu qid dpt 2A 1A-..tuhh je die bg tauuu..
pdhal qid dh tahu dah result yg lain 3B+ 2C 1D..sebab qid anta msg kat 15888 uhh..
hehehe..so blerr thu qid dpt 3 A uhh mmg terperanjat gilerr arhhh sebab qid tk sangka pown qid dpt
3A. and tiade gagall..qid mmg target qid ade gagal..sebab acc ,economi qid
agak trokk mase qid menjawb uhh!
tapi syukur alhamdulillah paling terukk pown qid dpt D...so mknenye tak gagal lahh! huhh! alhamdulillah!.

Mase bulan 3 jugak adalah sesuatu yg menarik berlaku iaitu sista qid kawin!
huhuhu Myfamily make her wedding just at home..ayh tk buat mcm my first sista iaitu kt dewan..
ayah buat at rumah sebab die nak try buat at umah ampangan uhh!
Mase wedding uhh best lah jugakk! even qid tak berapa suke abg ipar qid uhh,qid tetap work hard utk tlg family qid mase wedding uhh!
qid punye bz sampai tak sempat nak spend time ngan member yg dtg mase uhh!
sory kowgg! mungkin kowg terasa kann...Lepas jee pengantin berarakk,lepas jee pengantin makan
mybro2 yg macho2 yg sawit yg sengal2 uhh pown dtg..
dari joho ade dri kl ade and yg penting dri singapor pown turun time uhh auu!
tapi dowg dtg time dh nak abis..dlm pukul 3 lebih bru sampaii...
majlis uhh habis dlm pukul 4 mcm uhhh!
and dengan tak semena mena qid ngan cousin2 qid pown buli lah dowg!
qid suruh lahh dowg uhh makan baik2 dluu...dh tuhh heret dowg basuhh kuali piokk bagai kat belkng uhh!!
huhuhuhuhu mmg terbaikk time uhhh! dowg mmg spoting! main hujan lahh memng kengan betul semua!
thankz bro2 ku semua sbb sudi menghuru harakan diri anda di majlis rumah ku...hihihihihihi

Haaa lupe awal2 tahun mase dpt  camre uhh! qid tros lari singapore and happy with new year!
ang entah mcm mane malam tuhh juga cmre qid jatuhh and rosak!!
ingt lagi cmre yg skng ni cmre ke dua!
first cmre qid sony dslt Alpha 350 klo x silap..
then blerr dh rosakk nasib ade waranty..
walit pown pergi bwk cmre uhh utk tukar!
sepanjng perjln dri seremban ke KL walid membebel time uhh!! hahah ingt lagii!
walid bising sgt mase uhh! then sbb kecuai qid walit pi minta cmre gnti yg lebih kecikk!!
walit ambik cmre dslt jugak tpi alpha33 sahajaa!! arghh shitt!!!
byk kenangan ngan cmre a33 uhh! lepas jee walid ambikk tuhh qid tros gi jmpe arwah abg time uhh!
time tu die masih ade...die yg byk ajar qid psl cmre uhh..die take pic kami dua..kre cmre uhh die pernah pegang!
sbb tuhh seburuk mane cmre uhh,sekecik mane cmre uhh and se murah mane cmre uhh! qid x kan jual!
sbb tu slh tu nde yg blh buat qid ingt kat arwah!!! hmmmm.. syahdu dh plakk nihh..hihihihi

mase 25hb jun kalau tak silap plakk qid mendftr kat masuk Kolej poly tech mara..
qid bersykur dpt poly tech uhh sbb first qid blh slalu gi lawt kubur esya ngan walid! kedua sbb
qid mmg nak kolej dri dlu..bkn u! hhehehe :)mase pendftran..evrything qid buat sndri..
heheh x yah nak cite byk lahh kan bab2 mendftr sume ni qid dh pakar..wahhh!!
hahaha ye lahh sepanjng persiapan semua qid yg urukan sendiri..pergi mejabat itu ini semua qid buat sndiri.
bankin duit..surat2 semua 100% qid buat sendiri!!
tu yg mase dftr tuhh qid agak cool skitt sbb dh biase skitt...
Tapi tapi tapi!!!!
ade yg buat qid gundah gelana juga time uhh!!
sbb ape??sebab wallet qid hilang secre mengejut time uhh!!
haiiyoo!!
mmg rse nak mati time uhhh!!!
mne tknyee duit rm1000 bru ayah bg letak dlm wallet uhh!! skali wallet uhh hilang!
tuhh yg rse nak mati uhh!!
hehe tp akhirnye jumpe blikk wallet uh! jmpe kat tepi tayar keta atas rumputt!!
nasib owg lain x jmp tauu! klo x mampos qid kena byr blikk duit ayah!! hmmmm..
syukur time uhh jmpe blikk :)

Malam uhh mula lah orentasi qid..mula lahh kurang tido slame seminggu..
mula lah qid merayap ke bilik wani awal2 pagi!
mula lahh qid dokk menerima ape jee tugas yg mpp bgi kat kami!
hmmm mlm tuu lah mulanye diri qid sbgai siswazahh! :)
hihihi
Tapi Tapii!!! elokk je sharp 3 hari orentasi qid pown col ayah sbb nak kuar asrama sbb ade hal skit.
so orentasi yg hari ke 4 sir rahmat panggil qid sbb warden nk jmp!
so secre tk langsung nye lps jmpe warden uhh jiwa qid dh xde kat asrma time uhh...haahaha
hmm seminggu lepas uhh bru blajarrr :)

sepanjng bljr kat Kptm uhh alhamdulillah sumenye okeyy..klo x okey pown
buat buat okey ja lahh!
kat sane qid ade 2 org yg rpat ngan qid...Ayn and inaya! dowg tuhh mule rapat  sjk awal2 lagiii...
slain uhh dowg bdk dorm qid jugak dulu..hehehe.. :)
byk lahh moment ngan dowg..gi iftar sesame..
gi study sesame.tido tepi tangga sesame..
gelakk sesame.tension wat esseimen sesame..hmmm
pape pown alhamdulillah final exam memasing dpt pointer 3 ke atas..alhamdulillah!
Yang paling paling qid ingt sesame dowg adalah qid buat presentation ngan dowg tanpe suara..
hahahah gilerr rock kental btl qid time uhhh!
mase uhh presentation iit.mmg agak malu time uhh! tp kena gakk sbb nak dpt kat markhh!!
hmm nasibb baikkk result iit qid A..huhuuhu berbaloi wokk!!!

memory lain thun nii blerr ngan wani!
hmm ngan die byk gak lahh cbrn..
ade qid marh die..
ade die mrh qiddd.....okeyy cite benda2 sedihh qid nak story pasl yg happy happy dlu.
bykk moment ngan die jugekk! ngan die qid lelepakk sesame kat dtrannn..
samp pagii..tgk gelagak org..tgk perangai org kat dtrn uhhh..
mcm2..pergi makan..ade stu hari uhh gi makan..die order tomyam and nasi..
skali tunggu punye tunggu nasi die tak sampai sampai...
blerr tomyam dh sampaii..nasik masihh x sampaiii..
bler nasi sampaii sudu and garfu nak mkn nasi plakk tak de..
last2 die makan nasi gune sudu tomyam yg beso tuhh!!
huhuhu klakar kott mse uhh..nk offer kat die sudu die tak mauu plakk! hmm so tgkk je lahh kan..hihihi
mmg die serikk nk pi kedaii uhh lagii!..
hmm ngan die gakk qid  dok berlari cari toilett,.lepak kat tangga ummah..study time exam..
hmm sbb die gak qid dpt dekan...sbb study ngan die!
and ngan die gakk qid kena marh sbb bce msg mak die.Okey jujur skng wokk!
aku bce sbb aku ade terbukak satu msg...bler aku bce msg uhh aku gelakk..
aku senyumm sbb msg uhh lawakk..so aku pikir kot kot ade yg lawak lagii!
itu sbb aku bkk yg lainn..seriusly sory sgt sgt sbb aku x bertanggungjawab mase pkai phone kauu!
okeyy! aku mintakk maaff..

oh ye esya..thun ni jugak qid makin close ngan geng geng al's mmg syok ang terbaikk dowg semua..
I love youu Al's.:)

nak cerita psl kengangan ni mmg sukar nk ungkap kan sepenuh nye.sbb kenangan tuhh semua hanya org die jee boleh rasai kann??
hmm kalau nk story psl knangan spenuh nye psl 2012...mmg sukar nak die ungkap kann..
mmg x cukup stu blog...mmg x cukup satu hari nk story....hmm pape pownn
qid harapkan segala yng berlaku pada hari ni menjadi pengajaran pade qid untuk lebih kuat and tabah untk hadapi thun depan.Insya Allah!

okey lah esya..qid dh nak out nihh..nak pi dataran..this year smbut newyear kat malaysia..bkn singapore mcm last year..hihihhih
Okey esya...syg kamo!
Selamat Tahun Baruu!


Sunday, 30 December 2012
Salam esya!
hmm entah kenapa dada qid dua tige hari nihh sakit jee lahh!
qid pown x thu kenapa..memula ade satu malam uhh time qid kat luar ngah meminum ngan
member tertibe rase sakit..time uhh masih boleh than lh.
qid biar kann jee..dh tuhh sakit uhh hilangg..
dah tuu ade skali uhh time qid tgh buat kerja dlm bilik..mase nak ambikk brg uhh rase mcm sakitt sgt! lagi sakit dri yg memule uhh..qid just relax kan diri jee lahh time uhhh...
dah tuhh nihh! skali lagiii..tadi....terase sakit sgtt sgt esya...
sakit uhh rse mcm berdengutt ke perit kee mcm ditarik tarikkk kee qid pownn tak thuu lahh!
Tak thuu nak ckp macam mane sakit uhh!
hmm rsenye lame dh qid x sakit sakit dada nihh!
yg qid masok wad dlu uhh pownn x sakit dada...
qid rase dlm last year kot qid last sakit dada...ni die sakit balikk..
tk thu lahh ape sebabnnye!
klo sakit sikit2 uhh okey lagi qid boleh tahann..jgn sakit mcm ptg tdi nihhh!
mmg sakit gilerr esya!! smp terbaring qid..
lepas qid sapu vick alhamdulillah okey balikk...
haiyooo mintk mintk lahh x sakit lagi dada nii malam nii or bebilerr..
tak than kott esya..lebih rela sakit kaki dri sakit dada...
hmm!
sory esya qid terpaksa story pasal nihh kat sni!
qid x thu nk story kat mane and kat sape.
qid ingt blog nihh jee skng! tu yg qid bkk and terus tulis! maaf!


Saturday, 29 December 2012
Assalammualaikum esya!
hmm akhirnye qid update gakk blog nihh!! hihihii..
dri smlm lgi nak update..tapi tertanggunh tangguhh..
okey first nak cerita pasal syarat2 sepanjng sem 2 yg bkl bkk nihh ayah bagi kat qid!
mcm biase lah esya! dri sekolah smp skng mylife always about study!
even qid ni bengong! mama ayah still ckp yg dowg nakk ape yg terbaikk jee!
okey story pasal ape yg ayah ckp! ayah dah belikan qid moto..tp now hanya untuk pandang2 jee..
huhuhu mcm yg esya thuu qid target nak ambik lesen L sahaja kann!
skali ayah suruh ambik lesen moto terus sampai P!
qid mule2 mcm endah tak endah je lah ape yg die ckp uhh!
skali semalam die ckp "selagi tak dpt P.Selagi tuhh jangan mimpi nk bwk moto tuu"
huhh ayah ni betul2 mencbr iman betulll...
hmm dgn terpkse nye qid col lahh kak azie uhh ckp nak direct buat P!
Okeyy fine lahh tuu okey lagiii..
masih bolehh terima ape yg die ckp!
sekali tadi die ckp pulakk "kalau result exam ke,quiz ke mase sem depan menurun moto ayah ambik balikk,tak kire lahh kamo gune ke.mase tuhh blm habis sem ke! ayah tetap tarikk balikk"
huhhh kate kate die yg ni serius buat qid terkejut.cuak and takutt!
hmm mcm yg esya thu lahh kann..ape jee yg ayah ckp pasti die akan buat!...
itu mmg perangai die...nmpknyee kena kerja kuat lahh sem depann.. :(
ayah ngan mama ni mmg layan qid same mcm qid sekolah dulu..sentiase ambikk tahu pasal ape jee
yg qid bljr..ape jee keputusan yg qid dapt...sometime rase beruntung sgt dpt dowg nihhh..tapi kenkadng rase mcm TERLALU sgt plakk! haiiyooo..
pape pown without dowg mybe qid xkan masuk kolej kott..kann??
tnpe dowg yg always push qid suruh bljar nii mungkin qid x kan dpt A dlm spm..kann??
thankz mama thankz ayah!sbb mama ngan ayah lahh result qid kenkndng tak menghampakan..hihihihi.

ingt lagi mase sekolah..mase kena denda ngan ayah!
setiap hari lepas balik sekolah,mandi makan semua terus duduk dlm bilik bacaan study lahh smp petang!
buat homework buat latihannn..lepas solat asar and minum petang ayah bg rehat jap!
then pukul 8 sambung masuk bilik bacaan ayah balik! duduk study depan ayah!perhh memang terukk kena
denda ngan ayah time uhh!
mase tuhh kena denda sebab qid buat hal ponteng class kott time uhh klo x silapp.
mmg teruk lahhh kena denda time uhh..dekat tiga minggu mcm uhh! tak leh kuar..telephone,lappy,game semua yah ambik time uhh!! mmg trokk time uhh...
yg tk sanggup uhh kena duduk bljr depan ayah uhhh! hmmm

itu bru ayah..blom cite pasal atok qid yg pengetua tuhh plakkk!
lagi terukk!
setiap kali exam die nak semua cucu cucu die yg exam mesti dapan MATH "A"..huuuu!!
mmg panas lahh telinga blerr dgr die bagi syarahannn..kalah pengetua kat sekolahhh..
setiap kali mid year punye exam,atau final exam die nak keputusan math A.lepas jee semua cucu cucu die
dah dapat result mesti die panggil dtg umah berkumpul semua! time tuhh ade yg syokk ade yg x syokk..yg syokk dpt berkumpul ngan cousin cousin lahh! yg x syokk nye kena marah ngan atokk lahh!
haiiyoooo....
dalam byk2 cucu atokk qid lahh yg selalu kena marah selalu kena bebel.slalu kena denda!
haiyooo,...bdk jahat lahh kate kann! hihihiihi
pernahh sekali tuu result exam qid sume menurun,mmg terukk qid kena marh ngan atokk time uhh!
mmg qid ingt smp skng sume kate2 die..tp rsenye x perlu lahh qid nak story kat sinii...hihihi
pape pownn thankz atokk! ape yg atok nakk iaitu math A..adik dh dpt kann kann?

Haa dah dah balik balik pasal moto..qid rse dlm bulan 2 bru qid dpt bwk moto tuhh kat ipohh!hmmm thuu knp? sebab P qid dlm bulan 2 bru dpt..tu pown kalau segala2nye berjalan lancarr..hmm
ape blh buat! tuhh yg ayh mintakk ann! so kena lahh ikot...hmm sabo jee boleh skng! ayah ade gakk ckp.even lesen keta dh ade x bermkne blh angkutt moto ke ipohh! haiiyoo keta takk syokk lahh ayah! owg nak MOTO! Hihihihi :)

*okey lahh esya..ti qid masuk lgi k! daa!
btw,sory geng yg msg2 number qid yg qid x reply..sory sbb phone aku off saje. :)

Wednesday, 26 December 2012
Hanya tuhann tahu perasaan qid sekarang ni esya! Hanya DIA yang tahuuu

Assalammualalaikumm..hey esya!
hmm again qid tgh frust nihh.
smlm frust sebab tak dpt lepak skali ngan abg...
but petang ni frust ngan ayah!..hemmm again story pasal moto!
arghhhhh geram blerr bukak cite pasal moto!
ayah janji pgi tdi nakkk gi tgk moto malam nihhh..
skali qid ye ye lah duduk umah satu hari nii tkot terlepas plakk nnti nk kuar ngan ayah!
skali dlm kul 4 tadi tgh lepak2 ngan fmily  ayah dpt col dari org yng uruskan keta abg uhhh...
die kate nak suh tade tgn ape tahh...and dan dan tuhh jugakkkk ayah ckp,x jadi lahh mlm nii..org yg urus keta abg uhh nak dtg umahh..huhhh!!!!mmg shitttttt gilerr lahh! sati hati wokkk....balik balik abg abg abg!
qid bosan lorhh esya.. jelez pown ade..hmm pape pown kte abg qid sowg lagi uhh..
"sabr.mungkin ade hikmahnye kann" sbb tuhh qid sabar tnpe ade banthan pade mereka..
heheh cume blog senget ni jee tmpt qid membantah sume2 ape yg qid x puas hatii..
heeheheh..
hmm k2 stop cite pasal cite moto.

okey now nak masuk cite pasal kolej!
duit yg bank in 290 inggit  untk kolej uhh qid dah selesaiikan dahh...
so hal kolej x yah nak risau2 lagi sebab slip pra register dah ade,
slip bank ade,id and ic  pown ade....hmm harap2 xde maslh mase pendftran uhh!
insya Allah aminn...

k lah esya..nak out bye bye

Salam.
hey esya! salamat malam..skang qid tgh frust nihh sbb x ikot abg qid lepaking kt kl tdi..
hmm qid tk sangka plakk lepas die updte status die kat mane.ramai plakk mmber2 lame yg cuti dok lepak skali! haiyooo rugi gilerr qid tk pi ikot abg tdii..haiyoo klo ikot tdii mesti dpn jmpe abg2 and sis2 yg lme x jmpe uhh..hehhe
esok qid nak pi cri brg kedai kat kenange! ingt nak pi beli rokok lektrik tuu skali! nak tunggu abg lan post lmbt kot...sbb die skng tgh bercutii..
hmm esya! tk thu lah nak post ape...tdi ade mcm2 nak citee.tp skng dh lupe plakk..hehhe...
k lahh ti qid masukk blikk kk! bye :)

Friday, 21 December 2012
Aku adik kau kau buat mcm nihh..kau tk endh kan aku..kau langsung x beri aku peluang untk luahkan ape yg aku nk ckp!Untuk aku ceritakan benda yg btl pade kauu!
Aku kecewa sgt sbb kau lebih percye kann org lainn dari adik kau sndiri..Kenapa abg? kenapa susah sgt kau nak percya kau?? Sebab perangai terok aku dlu kau langsung tak percaya aku skng??ha??
sbb tuhh??abg...susah sgt ke kau nak dgr penjelasan aku! kenapa kau nih ikot hti kauu sgt?
kau x fikir pown perasaan aku ke ape..kau thu x aku hampir menangis bilerr aku bg tauu kau result aku,but kau hanye ckp "okey" abg.....dulu kau yg akan buat mcm2 klo result aku bgus...dlu kau yg akan yeye plan mcm2 untk raikan aku! knp x sekang??sbb mulot pompuan uhh? sbb perangai aku?
hmm aku hanya nk ckp ngan kau
AKU MINTA MAAF! aku xkan terhegeh2 tegur kau...curi time nak sesame kauu.aku xkan buat mcm uhh lagi..again MAAF!

Wednesday, 19 December 2012

Asalammualaikum.esya..lame qid tak on9 kannn..lme qid tk tulis kat blog nihh jugak..
Sory esya..bz smp x de mase untuk tulis kat sni..
Bz punye pasal sampai qid gi lawat kubur arwah abg pown bru due kali jee.itu pownn mse bru balik dri ipoh tuhhh…hmm..tak sape mintak ni semua jadi kan esya??
Tk sape yg inginkan benda ni berlakukannn esya??
Mcm tuhh gak qid..qid sikit pown x mintk benda ni semua berlaku..dan qid tk sangka benda nih akan berlaku.
Qid tk ingin pown benda ni semua berlaku.
Tapi..itu yg di tetapkan..nak tak nak qid kena gak lalui benda nih semua!
Start dri hri tuu qid mula jarag on9…qid jrng keluar rumah..
Qid langsung tak berjalan mane2…semua rancngan qid time cuti 2 bulan..semua angan2 qid utk gi melancong selame cuti nihh semua nye musnah hanya kerana peristiwa tuhhhh..
Qid tk nak salh kann sape2..sbb benda nih bukan sape2 yg mintk kannnn…
But qid berterima kasih pade sape yg support qid sepanjang qid lalui benda nihh semua…
Terutme family qid and ofcoz mybro dua org uhhh…
Tq abg! Tq so much..ko byk bagi aku nasihat…ko byk bantu aku untuk aku senyum balik dgn benda nih semua…tq abg!
Nak ckp pasal holiday kali ni?
Hmm ni holiday yg qid akan ingt smp bler2…ni holiday pertame qid yg qid hanya duduk sahaja!
Qid x berjalan2 memane…
Mcm semua thu kann pantang jee ade cuti mesti qid akan pergi jalan2..gi holiday lahh..but bukan cuti kli nihhhh…
Qid gi lepak2 pown mase turun kl hri tuu sbb ade kenduri at umah abg…
Mase tuhh lahh qid bru lepak2…dua hari lepas tuh qid balik umah balikkk..
Ikot kan hati esya…qid nak jee ajak remy gi langkawi mase uhhh..utk lari dri semua tuhh!
Tp qid syg mama..qid syg ayah..qid syg family qid….sbb tuh qid balik gak menghamba kan diri nihh…
Hmmm…susah esya…susah qid nak ceritakan perasaan qid nihh…susah qid nak bg kmo thu perasaan qid nihhh…klo lah qid dpt cerita segala2 nye qid buat esya…tp x boleh…
Sbb takk terluah sebenarnye ape yg qid rse nihhh..susahhh nak cerita kannn…
Okey fine! Qid nangis lagi!
Hmm org nak ckp qid cengeng!? Huhh! Lantak lahhh..org tk thu ape yg jdi mase hri tuhhh…
Qid ngan family jee thuu..sbb tuhh masing2 blh ckp mcm2 annn.. :/ lantak pi lahh bak kate ain.. :D

Aishah dah habis cuti dah…
Syg sgt qid tk dpt jmpe die cuti nihh..and kesian kt die..b4 qid balik ipoh lagi qid ngan die ye ye nak jmpe…tp…benda tuh semua jadi kannn…sbb  tuhh qid x jmpe sape2 pown lagi..serius kesian ngan aishah!

Sha…klo lah ko bce blog aku nihh…sory sha..sory sbb x pat nak dating ngan ko..heheh…nnti klo ade mase kite jmpe k!insya Allah…

Zaty qid dah jmpe…sbb ade jog ngan die mse awal2 cuti uhhh…fadz ngan cikin qid ade jmpe gakk..even kejap! Tp ade gak lahh jmpe…cume syafiqah…hehe syafiqah! Even die dok kl…and qid slalu lepaking kat kl.qid tk pernh jmp die pown kat kl…hermmm blm mase kot kite owg nak jmpe kot…
Yg wani??hehehe klo x jmpe die cuti nih pown okey kottt bg die..sbb slalu jee kite owg msg2. And naik sem ti p own sesame annn! Tuh yg x kisah uhhh.. J

Hmmm…
Lepas dah rindu  qid nak on9..
Lepas dah rindu qid nak mengadap blog nihh.. J
Mane tak nye qid rse last qid on9 pown awal bulan 11 yg lepas…
Nih dh masuk bulan 12 dah..hmm x pernh selame nihh qid menyepi kat alam cyber nihhh..
Lepas sowg2 lahh col qid tnye mane qid pergi smp x on9 lme sgt..hehe kowg jgn risau lahhh.. okey! Mama ayah aku ade nihhh..klo pape jadi mesti kowg thu jugakkk…mesti someone akan bg tahu kat fb ke twitter ke… J jgn risau lahhh….btw,thankz ambik bert pasal aku ..ya!

Qid tak thu lah esya kenapa cuti nihhh ape yg qid angan2 kannn..ape yg qid idam2 kannn..ape yg qid harapkan semua x menjadi…
Pertame! Qid nak gi bercuti SAHAJA sepanjng cuti nihhh..tp semua nye musnah dah awal2 plan tuhh sbb
Peristiwa hari tuhhh..smp nak on9 x dpt..nak kuar umah pown x dpt.. J
Yg kedua!
Pasal moto yg ayah janji kann tuhhh!
Ayah terpakse tangguh kann sebab nak  dahulu kann kereta abg!
Bulan 12 nih abg kuar keta bru!
Serius qid jelez sgt2…
Untuk pengetahuan esya..mama and ayah dh 3 moto and dua keta die kuarkan untuk abg!
Dri abg sekolah dulu lagi mama ngan ayah kuar ann mcm2 tokk die..ingt lgi mase die form 4..ayah belikan die moto kriss…then mase die form 5 die nak tukar moto..ayah belikan plak Kawasaki utk die…
Thenn moto tuhh rosak sbb die gobek mcm2 annnn…die pkai moto Kawasaki uhh dkt 2 thun jee klo x silap…lepas uhh due thun lepas ayah kuarkan die moto rxz plakkk!!
Dah tuhh pkai x smp setahun moto tuhh hilang kena curii…lpas moto uhh hilang ayah kuarkan die keta kancil…huhhh!!untung!!!!!!! then skang kancil dh rosak..die mintk ayah kuarkan keta bru plakkk..
Huhhh! Serius menyirap weiiiiii…..sbb tuhh ayah tangguh kan moto qid uhhhh…
Mybe next month ke… hermmm…ayah thu x yg adik nih dri kat ipoh dh berangan mcm2 dgn moto uhhh..
Qid dh berangan yg naik jee sem2 qid teros nak pkai moto…ayah thu x??
Hmmm tp x pe lahhh….abg lgi penting kann??die nak kerja..kenderaan xde…xkan die nak gi kerja gune moto wave uhh..moto uhh moto wakaf! Mane lehh bwk kerja…moto uhh utk org rmai kt umah tuhh gune kannn??? Hmmm again! TAK PE LAHHHHHHH! :p
Serius skng otk qid dh tk piker moto dh…hati qid ckp mcm nih skng “lantak lahhhh..ade ade…xde sudahhh!”
Haaa.. J qid dh mlz nak piker and berangan & berharap…
But..blerr pikir2 blikk moto qid uhh bru 8 ribu..ayah nak kne keta abg uhh byk ann??
Hmmm again! Untung kauu abg! L
Sedihhhh weii jadi ADIK nihhh..slalu dpt sesuatu tuhh lmbt…slalu susah nak dpt kan sesuatuh uhhh…
Tp ape nak wat…dh qid nihhh keluar lmbt sgt kat perut ibu uhhh…hehehe J
Hari tuh ade kenduri kat umah abg qid sowg uhhh…
Alhamdulillah rezeki die murah thun nihhh..
Dan insya Allah ape yg kiteowg tunggu2 slame nih akan ade awal thun depannn..kan abg??
Heheheh insya Allah… J ye ye dpt baby baru… yeyeye

To my arwh abg!
Hmm dulu mase aku luahkan mcm2 kat kau pasal abg syuk yg selalu dpt mcm2 like moto lh keta lahhh kan..kau selalu  ckp,”tak pe lahh..die nak guna..lagi pown die kerja kannn..harus lahh ade kenderaan…klo tk mcm mne nk pergi kerja…” tapi abg…aku x thu kenape die mcm skit jee tgk blerr aku nak kuar moto yg aku idam kann tuhh…
Untuk pengetahuan kau abg! Hri uhh die ckp kat ayah die nak kuar moto plakkk….!!!!
Sebab proses keta die lmbt…untuk info kau abg…proses keta die tgh berjln skang! Tinggal tunggu nk gi ambik keta jee…tetibe mlm tdi die ckp nak kuar moto plakkk!
Ayh tnye moto ape??Die kate scremblerr ke….dah tuhh die tnye aku plakkk “okey ke dik??”
Nmpk tk permainan die??die sje buat aku sakit hatii…die dh thu qid cancl bli ksr..dah tuuu die nak angkat plak moto yg qid idam2 ann tuhh…dh lah hati nih tgh parah sakitt sebab die moto qid kuar thun dpn…sbb die ayh tangguh ann moto qid…hmmm! Sbb die jgak qid dah tawa hati nak ambik ksr uhhh!!!
Haiiyo abg…why?? Why die sje nak wat qid cm nihh..haiiyoo..aku nak kau kat sni abg! Aku  nak kau dgr segala ape yg aku nak ckp!!! L

Haa esya ingt tk Nabila?? Die mmber yg qid kenal dri kecik tuhh lah,yg dlu die ddk Singapore tuhhh..skng die dh pindah seremban balik!
Hmm entahlahhh..tk thu ape mslh die!gilerr tension qid ngan die..sebab die qid gaduh ngan family..sebab die qid menganggur kat umah abg ajam!
Tige hri yg lepas klo tk silap die bantaii nye ckp benda x betul kata abg syam! Okey2 cite die mcm nihhh! Hri tuhh ade stu hari uhh qid lepak2 ngan die satu hari suntukk!!mse kuar uhh qid story lahh kt die pasal qid kt ipoh ari uhhh..qid story lahh kt die yg pasal sowg mmber qid nihhh..mmber yg blh dikategorikan rapat gkk arhh ngan qid..qid cite yg bdk uhh dtg tido at umah qid…slalu gi makan and wat kerja sume sesame..then esok uhh!
Qid balik dri jumpe dinie! Sampai2 jee umah abg syam mengamok2..qid tnye lahh “knp kau”
Skali die trus and terus marah2 qid..die ckp qid mmg x gune lahh..die ckp qd mmg x blh dipercayai lhh..and die ckp gakkk yg die dri dlu smp skng x pernah rse senang hti bler tgk qid..die rse risau,tkut blerr ingt qid..hmm mksud die qid nihh merisaukan hti perut die jee…
Qid tnye die kenapa die mrh sgt ngan qid! Skali die ckp.. “knp kau mesti buat perangai lme..buat hall me?brp byk lebat kau dh buat??brp byk awex dh ko cri kat sne??”
Die ckp jee benda tuhh qid terdiam! Qid tnye die sape bg tauu?? Mane die thuu??
Then di tros ckp “NABILA!!nabila yg bg tauu aku!” qid dgr jee nme uhh tros pns hti qid…
Qid tk sangka plakk yg die sanggup wat qid mcm nihh! Qid tk sangka plakk die sanggup wat cite mcm2..and qid x fhm knp plakk yg die nak wat mcm nihh..sdng kannn qid xde cri pasal pown ngan die!! Hmmm…
Mase abg mrh uhh die ade col abg ajam! Die tnye abg ajam kot kot abg ajam thu annn..skali die dgn abg2 ajam skali mrh kat qid sb uhh…hmm x smpt nak ckp ape dh time uhh!
Dh tuuu mlm uhh qid gi tgk bola! Qid tros blik umah abg ajam..abg tnye mcm2 time uhh..qid ckp elok2 ngan die ape yg jdi time uhhh…then qid tringt abg fizie…qid suruh abg ajam col fizi time uhhh..tnye fizi btl or tkkk…hmm adoii qid awex pown xde mcm mne nak wat hall??? Lepas fizi bg tau ajam yg qid slalu hangout ngan die slalu gi mkn ngan die and stiap hjung minggu klo qid tk blikk mesti qid ngan die and geng2 die baru lahh abg ajam percye! then abg ajam soh qid blik and story kt family! Tp qid msg abg syam die x reply..qid col voicemail plakk..hmm so qid biar kann jee..and smp skang qid ngan abg ajam x bertegur! Smp skng jugakk qid x contact Nabila sengall uhh..die col msg mampos kott qid nak reply!! X gune nyee kawan..nme jee mmber dri kecikk main same same dlu..hmm..kepercayaan abg syamm pade qid hilang..
Tu lahh yg add pernh ckp kt qid..”kite berubh sebaik mane pownn nanti,perangai buruk kite uhh org akan sebut gakkk smp kite mati nnti” hmm ye add..! btl ko ckp…abg aku sndri x cye..tp xpe ann..aku pegang kate2 nihhh..”bukan senang nk bg sume org puas hati..biar org buat kite,jgn kite buat org” hmm J
Pape pown thankz ajam prcye aku!.
And thankz to sha jugakk yg bg aku kate2 semangat,yg dgr mslh aku mse mlm uhh..tq so much sha!
Haaa esya!
Thu tk bru2 ni pkcik shamsul bg qid video yg time wedding arwah mak ila dlu mase 1 jan 2005.
Mase tuhh qid bru nak naik darjah 5..and mase tuhh jugakk lebih kurng seminggu b4 atok rahman meninggal dunia..qid dh save video uhh kat lappy qid..stiap kali qid tgk video uhhh qid rse nak nangis!rindu sgt time uhh..even qid kecik lagi..tp time uhh qid dh fhm ape yg berlaku..qid jugak mase tuhh byk tlng2 family psl wedding uhh even qid kecikk lagi..dlm video uhh semua family qid ade..hmm ade yg still bernyawa and ade yg dh meninggal!
qid akan rse sebak bler tgk video uhh lagi2 part nazry dok joget2 dpn kemre…time tuhh die bru drjh 6..dan satu lagi blerr atok pegang tangan qid,pimpin tangan qid mase nak masuk dlm rumah,atok pimpin tgn qid..atok suapkan qid,nazry,shahrul,aiman and irfan makan susu ngan koko krunch! Atok ambik kan mknan qid..atok mengusikk qid..atok gelak2 ngan qid…and utk terakhir kali nyee qid ngan family qid makan sesame ngan atokk..ingt lagi atok suruh along ambik sup kat luar rumahh..die ckp “long pergi lah ambik sup..kite makan ramai2..lepas nit k dpt dh mkn ngan atok!” mase tuhh along tk ambik pownn..pas dua tige kali die suruh,mama yg bgun ambik sup tuhh..mama ambik sup uhh letak dlm mangkuk besar! Sup tulang!
Qid,mama,along,atok,kak ika makan sesame ngan atokk..time tuhh ayah ngan abg abg pergi buat kerja kat luar…hmm atok makan sup tulang mesti ade jee pisau kecik die..hehe..ingt lagi time uhhh die potong2 an daging dekat tulang tuhhh bg kat qid,along and kak ika!die makan time uhh sungguh2 sgt…
Mase hari majlis uhh berlngsung pagi2 lagi atok pelukkk qid..sebab ape??hehe sebab qid ngajukk + menangis pagi uhh sebab x nak pakai bju yg mama sedia kannn…so,atokk lahh yg memujuk qid.. adik rindukan pelukan itu atokkk…adik rinduuuuuu
Mase sepnjng mase nak uruskan majlis uhhh..ade stu hari tuhh atok bagi qid tabung buloh yg die buat sendiri..lawa tabung tuhh..time atok bg cucu cucu die yg lain semua pandang..semua nak..tp atok ckp kt dowg “tu dh janji nak bg kt adikk..atok kena bg.nnti x tunaikan susah.” tuh atok ckp…
Ptot lahh die sanggup bg time uhhh even cucu die yg lain nak jugakkk..rupenye mase die dh suntukkk time uhh! L
Dgr suare atokk dlm video uhh..dgr suare die mengusik cucu2 die dlm video uhhh buat kan qid nak sgt mase tuhh berputar balikkk….nak sgt bende tuhh berulng!!

Atokk…adik syg sgt dgn atokk..adikk rindu nak atok pegang tgn adik..adik rindu nak atok suapkan adikk..adikk rindu nak dgr suare atokk.gurau senda atokkk…moga atok tenang kat sane okeyy!! Adikk syg sgt2 ngan atokk…syg sgt2 atokk…..
Lepas atok meninggal…family besar dh semakin berkurang…ade yg tarik diri…ade yg pindah smpai x balik2 malaysia lagii…ade yg dh meninggal! Hmmm mase detikk saat majlis perkhwinan mak ila tuhh sgt2 seronokkk…sgt2 meriah sbb semua ahli keluarge ade…
haiyooo I miss him so much! Atok meninggal seminggu lepas majlis tuhh!
Mama kte atok time tuhh atok dh thu dh die nk meninggal tuhh..mama kate time tuhh fikiran and hati atok dh melyng2 dahh…hmm


[ni pic mase wedding tuhh..time nihh kt belakang pelamin]

Ehemm ehemm…beberape hri yg lepas result sem 1 qid dh kuar dah…awal nye qid x thu qid dpt brp pointer tp yg qid thu name qid ade dlm senarai dekan! Huhh Alhamdulillah..and ikot ranking plakk qid nombr 5 dlm ranking kptm g sem 1 yg lepas klo x silap.
Pasal check result tuhh kannn..heheh seriously qid x ye ye pown nak gi check!! Heheh cuakk siot nk check!tp qid suruh wani yg checkkan time uhhh..punye lh lmbt dpt tgk qid punye uhh! Esok uhh bru blh thu…wani hri uhh dh thu pasal result die awal2 dahhh..tp qid x L esok tuh bru thuu.. wani dpt 3.23 pointer die! Huhh! Terbaikk lahhh..pape pown congrt member2 ku yg dpt keputusan terbaikk..termasuk lah mmber2 ku yg kt uitm or memane jee..okey! J tahniah korg.tp qid kecewa lahh sebab bi qid dpt b saje.hmm.pape pown qid syukur sbb qid dpt ape yg qid idamkan..qid dpt ape yg qid nak.Alhamdulillah..and thankz to semua mmber2 yg byk tlg..yg study sesame..yg wat assignment sesame.yg huruhara dlm kelaz sesame..hehe
Next sem x thu lgi cm nerr…insya Allah aku try semampu akuu…

Satu lagi nak story pasal result adik qid sowg lagi tuhhh..heheh Nursheeren Athirah.Alhamdulillah minggu ni family dpt berita gmbira saje…adik qid dpt 8A dalam PMR’12..
Alhamdulillah sgt2..die pown dpt markh yg dpt buat family tersenyum..thankz adik sbb buat kami bangga ngan kamo!and pasti klo arwah abg im die pown bangga ngan adikkk…syukur Alhamdulillah adikk kamo dpt ape yg kmo nakk…usaha yg terbaik lgi utk SPM’14 okeyy..syg kmo adikkk!!! J

Okey lah esya! Nih je dulu yg qid story kat kamo.penat dh menaipppp!.insya Allah ade mase qid lepak kat sni lgi k!
K syg!
Miss you :*
#AlFatihah to mybro Na’im,ellysya,sophian,abg izwan,nazry and azhar & azrul :/ *miss dowg sanad sanad!!!!! 


Official Template By BudakPEMALAS