Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Takcukup cerita..Tapi itu antre kenangan 2012. :) i will miss 2012

Assalammualaikum!
Hey esya! hari nii hari terajhir 2012.
Tahun ni bakan melaburkan tirai nye and 2013 bakal membuka tiraii yg baruu esok!!
Rase nyee kejap jee mase berlalu..Rasenye baru jee lagi 1 januari...rase nye baru kee lagi
abg wan meninggal! :)
Hmm sepanjang tahun 2012 banyak benda yg berlaku..Macm tahun2 yg lalu..setiap thun ade jee cerita nye ade jee kenangan nyee kann?

Okeyy know qid nak story psl 2012!
Tahun ni qid dpt hadiah yg aku idam2 kan dri b4 qid SPM.iaitu
camre SONY DSLR.mase tuhh sgt2 berterima kasih kat ayah sebab beri qid hadiah tu..Memang bermakna.
Pada tahun ni jugak abg wan iaitu abg yg qid respec,abg yg qid hormat,Abg yg qid tabikkk gilerr2
pergi meninggal kan dunia ini! hmm itu perkara yg paling2 qid takkan lupe.Malah tarik pemergian abg wan 20 JAN 2012 tuu akan qid ingt sampai bebilerr insya Allah!
Pemergian arwah abg wan mmg sgt2 memeritkan,mmg memberi kesn yang mendlm..
since die pergi,qid masuk twitter,qid masuk fb mcm xde meaning!
sbb qid hilang die tim…

hmm

Salam esya!
hmm entah kenapa dada qid dua tige hari nihh sakit jee lahh!
qid pown x thu kenapa..memula ade satu malam uhh time qid kat luar ngah meminum ngan
member tertibe rase sakit..time uhh masih boleh than lh.
qid biar kann jee..dh tuhh sakit uhh hilangg..
dah tuu ade skali uhh time qid tgh buat kerja dlm bilik..mase nak ambikk brg uhh rase mcm sakitt sgt! lagi sakit dri yg memule uhh..qid just relax kan diri jee lahh time uhhh...
dah tuhh nihh! skali lagiii..tadi....terase sakit sgtt sgt esya...
sakit uhh rse mcm berdengutt ke perit kee mcm ditarik tarikkk kee qid pownn tak thuu lahh!
Tak thuu nak ckp macam mane sakit uhh!
hmm rsenye lame dh qid x sakit sakit dada nihh!
yg qid masok wad dlu uhh pownn x sakit dada...
qid rase dlm last year kot qid last sakit dada...ni die sakit balikk..
tk thu lahh ape sebabnnye!
klo sakit sikit2 uhh okey lagi qid boleh tahann..jgn sakit mcm ptg tdi nihhh!
mmg sakit gilerr esya!! smp terbaring qid..
lepas qid sapu vick alhamdulillah okey balikk..…

Lesen L Lesen P

Assalammualaikum esya!
hmm akhirnye qid update gakk blog nihh!! hihihii..
dri smlm lgi nak update..tapi tertanggunh tangguhh..
okey first nak cerita pasal syarat2 sepanjng sem 2 yg bkl bkk nihh ayah bagi kat qid!
mcm biase lah esya! dri sekolah smp skng mylife always about study!
even qid ni bengong! mama ayah still ckp yg dowg nakk ape yg terbaikk jee!
okey story pasal ape yg ayah ckp! ayah dah belikan qid moto..tp now hanya untuk pandang2 jee..
huhuhu mcm yg esya thuu qid target nak ambik lesen L sahaja kann!
skali ayah suruh ambik lesen moto terus sampai P!
qid mule2 mcm endah tak endah je lah ape yg die ckp uhh!
skali semalam die ckp "selagi tak dpt P.Selagi tuhh jangan mimpi nk bwk moto tuu"
huhh ayah ni betul2 mencbr iman betulll...
hmm dgn terpkse nye qid col lahh kak azie uhh ckp nak direct buat P!
Okeyy fine lahh tuu okey lagiii..
masih bolehh terima ape yg die ckp!
sekali tadi die ckp pulakk "kalau result exam ke,quiz ke mase sem depan menurun moto ayah ambik …
Hanya tuhann tahu perasaan qid sekarang ni esya! Hanya DIA yang tahuuu

keciwa keciwa..hihi

Assalammualalaikumm..hey esya!
hmm again qid tgh frust nihh.
smlm frust sebab tak dpt lepak skali ngan abg...
but petang ni frust ngan ayah!..hemmm again story pasal moto!
arghhhhh geram blerr bukak cite pasal moto!
ayah janji pgi tdi nakkk gi tgk moto malam nihhh..
skali qid ye ye lah duduk umah satu hari nii tkot terlepas plakk nnti nk kuar ngan ayah!
skali dlm kul 4 tadi tgh lepak2 ngan fmily  ayah dpt col dari org yng uruskan keta abg uhhh...
die kate nak suh tade tgn ape tahh...and dan dan tuhh jugakkkk ayah ckp,x jadi lahh mlm nii..org yg urus keta abg uhh nak dtg umahh..huhhh!!!!mmg shitttttt gilerr lahh! sati hati wokkk....balik balik abg abg abg!
qid bosan lorhh esya.. jelez pown ade..hmm pape pown kte abg qid sowg lagi uhh..
"sabr.mungkin ade hikmahnye kann" sbb tuhh qid sabar tnpe ade banthan pade mereka..
heheh cume blog senget ni jee tmpt qid membantah sume2 ape yg qid x puas hatii..
heeheheh..
hmm k2 stop cite pasal cite moto.

okey now nak masuk cite pasal kole…
Salam.
hey esya! salamat malam..skang qid tgh frust nihh sbb x ikot abg qid lepaking kt kl tdi..
hmm qid tk sangka plakk lepas die updte status die kat mane.ramai plakk mmber2 lame yg cuti dok lepak skali! haiyooo rugi gilerr qid tk pi ikot abg tdii..haiyoo klo ikot tdii mesti dpn jmpe abg2 and sis2 yg lme x jmpe uhh..hehhe
esok qid nak pi cri brg kedai kat kenange! ingt nak pi beli rokok lektrik tuu skali! nak tunggu abg lan post lmbt kot...sbb die skng tgh bercutii..
hmm esya! tk thu lah nak post ape...tdi ade mcm2 nak citee.tp skng dh lupe plakk..hehhe...
k lahh ti qid masukk blikk kk! bye :)

Maaf abg!

Aku adik kau kau buat mcm nihh..kau tk endh kan aku..kau langsung x beri aku peluang untk luahkan ape yg aku nk ckp!Untuk aku ceritakan benda yg btl pade kauu!
Aku kecewa sgt sbb kau lebih percye kann org lainn dari adik kau sndiri..Kenapa abg? kenapa susah sgt kau nak percya kau?? Sebab perangai terok aku dlu kau langsung tak percaya aku skng??ha??
sbb tuhh??abg...susah sgt ke kau nak dgr penjelasan aku! kenapa kau nih ikot hti kauu sgt?
kau x fikir pown perasaan aku ke ape..kau thu x aku hampir menangis bilerr aku bg tauu kau result aku,but kau hanye ckp "okey" abg.....dulu kau yg akan buat mcm2 klo result aku bgus...dlu kau yg akan yeye plan mcm2 untk raikan aku! knp x sekang??sbb mulot pompuan uhh? sbb perangai aku?
hmm aku hanya nk ckp ngan kau
AKU MINTA MAAF! aku xkan terhegeh2 tegur kau...curi time nak sesame kauu.aku xkan buat mcm uhh lagi..again MAAF!

Melepas rindu!

Asalammualaikum.esya..lame qid tak on9 kannn..lme qid tk tulis kat blog nihh jugak.. Sory esya..bz smp x de mase untuk tulis kat sni.. Bz punye pasal sampai qid gi lawat kubur arwah abg pown bru due kali jee.itu pownn mse bru balik dri ipoh tuhhh…hmm..tak sape mintak ni semua jadi kan esya?? Tk sape yg inginkan benda ni berlakukannn esya?? Mcm tuhh gak qid..qid sikit pown x mintk benda ni semua berlaku..dan qid tk sangka benda nih akan berlaku. Qid tk ingin pown benda ni semua berlaku. Tapi..itu yg di tetapkan..nak tak nak qid kena gak lalui benda nih semua! Start dri hri tuu qid mula jarag on9…qid jrng keluar rumah.. Qid langsung tak berjalan mane2…semua rancngan qid time cuti 2 bulan..semua angan2 qid utk gi melancong selame cuti nihh semua nye musnah hanya kerana peristiwa tuhhhh.. Qid tk nak salh kann sape2..sbb benda nih bukan sape2 yg mintk kannnn… But qid berterima kasih pade sape yg support qid sepanjang qid lalui benda nihh semua… Terutme family qid and ofcoz mybro dua org uhhh… Tq abg! …