<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 27 August 2015
Assalammualaikum

Datanglah sayang dan biarkan aku berbaring
dipelukan mu walau pun untk sejenak!
Usaplah dahi ku dan ku katakan semua
Bila ku lelah tetap lah disini
Jgn tinggalkan aku sendri
Bila ku marah biarkan ku bersandar, jgn kau pergi untuk menghindar
Rasakan resah ku,dan buat aku tersenyum!
Dengan canda tawa mu walaupun tuk sekejap
Karna hanya engkaulah yg sanggup redakan aku
Kerna engkaulah satu2nya untk ku dan pastikan kita slalu bersama
Karna dirimulah yg sanggup mengerti aku dalam susah ataupun senang.
Dapatkah engkau slalu menjagaku?
Dan mampukah engkau mempertahankan ku?

Merasa diri seperti tiada tujuan.
Hari hari mencari dan terus mencari
Hilang arah, itu kata paling muktamad.
Rindu.
ya
rindu sangat semuanya.
Bonda dan juga ayahanda ku
Mungkin tak terluah dengan kata2
tapi jujur aku merindui mereka.


Monday, 24 August 2015
Assalammualaikum.
Hari pertama ke class degree..
Tanpa aku sedar airmata menitik dengan tiba tiba.
Allahu.
Dalam kusyuk semua mendengar penerangan pensyarah
dengan tiba tiba airmata menitik ingin keluar.
saat tu difikiran hanya memikirkan arwah abang abang aku.
sham & naim
dua org abang yang buat aku rasa sangattt rindu..
rinduu sangat sampai aku rasa aku nak jumpa diorang dan peluk kedua duanya.

abang.
adik ikut semua kata mereka dengan satu tujuan.
adik nak happy kan abang jugak!
adik anggap apa yg mereka minta semua tu juga apa yang abang minta.
adik tertekan sangat abang..
tertekan sampai adik hilang punca.
dengan keadaan adik sekarang.
dengan jadual yang buat adik buntuu
dengan fisio adik.
adik x thu nak buat apa skang.
abang datang lah abang,
tolong adik, teman adik, support adik...
adik nak sangat abang ada kat sini...
adik rindu sangat abang.

aku thu semua yang aku ingin kan
semua yang aku harapkan
semua yg aku impikan takkan pernah tergapai
semua hanya khayalan aku.
semua hanya imaginasi aku.
tapi aku tahu. abang abang aku akan slalu bersama aku.
kuatkan aku Tuhan.
berat sangat ujian yang diberi.
terlalu banyak yg aku fikirkan.
kekuatan mu yang aku inginkan.

Salam

Thursday, 20 August 2015
Assalammualaikum dunia!
dunia haru biru.
mungkin?
Tiada siapa yang mengetahui apa yang haru, apa yang biru.
kenapa biru?
tanya pada pereka ayat tersebut.
Aku hanya anak muda yang mengikut segala benda yang dicipta oleh mereka.
semua kata oleh mereka.
iya! hanya aku yang meneruskan kata-kata mereka.
aku,
dan mungkin pada mereka yang masih menulis.

Kian hari makin diuji.
redho.
itu yang aku pelajari
sabar,
itu yang aku inginkan
kuat,
itu yang aku harus lakukan

mencuba menghubungi mereka lagi.
tapi gagal,
mereka hanya menghubungi untuk melepaskan kemarahan.
adil buat aku?
mungkin satu kepuasan buat mereka.
makin hilang arah,
makin hilang punca.
terus berjalan tanpa siapa yang mengetahui
terus berlegar tanpa siapa pun dapat mengesan
cuba menyembunyikan semua,
semua yang terbuku.
tapi semua akan terluraii,
satu hari nanti.
pasti!

penat untuk bicara,
mungkin bakal berhenti bicara,
atau mungkin akan lenyap terus.
Ingat pada Allah.
itu yang difikirkan.
segala yang dilakukan hanya memikir mereka.
kedua ibu bapa ku.
orang yang membuat aku penuh tanda tanya.
hilang semuanya!
mengapa begina?
sangat tidak adil.
dunia menghukum,
menghukum sehingga aku bakal duduk terjatuh semula.
mungkin mereka akan berpuas hati.
kerana aku masih mengikut semua kata kta mereka
aku penat!
penat mengikut semua rentak yang disusun.
susun tanpa aku sendiri mengetahui.

Tuhan.
Kuatkan aku.
Abang, doakan aku.
Aku sendiri tanpa mereka, Tanpa kata.

Malam semakin menyepi.
sepi tanpa sebarang bunyik.
dan dihati, difikiran seperti terhenti untuk berfikir.
berhenti seperti tiada lagi hari esok.
aku mohon sokongan.
aku menunggu kemunculan
keajaiban!
kekuatan yang sentiasa bersama bakal pergi.
pergi jauhhh dari diri ini.

Cermin Mata. tak cukup apa yang aku katakan ketika ketemu.
tolong datang kembali untuk mmberi kekuatan mu pada aku.
aku mohon.

Salam

Tuesday, 18 August 2015
Assalammualaikum.
Hampanya rasa hati apabila aku menghubungi mereka seorang pun tak menjawab.
Bukan apa aku hanya inginkan semangat dan sedikit pembincangan.
Mulut tergerak untuk bertanya pada Along semalam.
Tapi aku fikir mereka patut tahu dulu.Sebelum Along tahu.
Along akan tahu, semua Along akan tahu..
Mcam aku cakap semalam, aku dengan dia aku jujur dan tak ada benda pun dia tak tahu.
Sebab bagi aku dia abang aku!
Tapi aku nekad semalam aku nak sangat keluarga aku tahu dulu.
Tapi pagi ni aku hubungi mereka.
Tiada jawapan.

Yes!
Aku salah bertindak melulu,
tanpa mereka tahu.
Tapi mereka tahu apa aku rasa?
Apa aku rasa bila 2 bulan dalam tu dan yang menemani aku hanya telefon,
yang menemani aku hanya katil,tv,kerusi roda.
Tahu apa aku rasa?
Kenapa una, along boleh faham. Tapi tidak mereka.
Siapa aku pada mereka?
Kenapa dua makhluk Allah tu pulak boleh memahami aku,
tapi mereka tidak?
Aku keliru, siapa mereka, siapa una dengan along pada aku?

Aku jumpa jumpa along je semalam along tanya
"sakit tak?"
tapi bila aku jumpa Ajam apa dia tanya?
Jumpa jumpa terus kena maki!!
puas?
Ajam, kau memang tak sama mcm wan.
kau dengan wan 100% tak sama okey!!!
aku jadi benci kau bila jadi mcm ni.
bukan sebab aku ada along..
tapi kau tak pernah beri aku peluang.
kau hanya mendengar kata mereka.
kau ada dengar kata2 dari aku??
Yes memang along dengan una dengar semua kata-kata dari aku.
Tak mendengar apa2 dari mereka
tapi untuk pengetahuan korang aku sendri mengaku pada una dn along
semua salah yb aku pernh buat kt mereka
semuaa.. apa yang tak kena semua cerita.
memang una dengan along tak dengar apa yg mereka nak kata kan.
tapi sekurang kurang nya una, along tahu apa yang jadi antra aku dan mereka.
semua.
kau? kau tak pernh nak dengar dari aku kan.
dan hanya terus menghukum!
Terima Kasih ajam!

Aku harap bila aku kat sini aku lupa semua nya.
Biar sendiri mengurus semuanya.
Jujur aku kecewa dengan mereka.

Wednesday, 12 August 2015
Assalammualaikum.

Salam semua
Izinkan ku sampaikan kata-kata hati ku
Inginkan ku pejam kan mata supaya bebas ku bercerita
Biarlah kembara impian ku, yang ku lukis sepanjang perjalanan
Merangkumi banyak contengan, tapi kadang kala ada lukisan
Kadang ku jatuh, ada juga masa ku buntu.
Tapi ku teguh melangkah jauh hingga ku jejaki puncak gunung
Pastiku kan bertarung

Kembara dia
Tunggu aku Berjaya lebih jauh daripada zaman sekolah
Ku lebih matang, pandangan aku luas, sesaat kerja abis aku pandang ketuas
Aku yakin ini yang aku mahu,
Ku belum cuba belum tahu
Kalau aku pergi mungkin kau tak setuju
 Tapi ku tetap menuju laju seperti peluru ke arah masa depan ke arah harapan
Mana kelas tambahan yang aku nantikan?
Kalau aku gagal siapa ada jawapan?
Kalau aku gagal siapa kawan?

Terima kasih buat mereka yang terus menyokong
Terima kasih buat mereka yang berpura kosong
Dan walau apa pun yang berlaku, kalau aku sampai dulu aku tunggu
Aku tengah nak pilih jalan untuk Berjaya
Aku tengah nak pilih jalan senang untuk kaya
Ada ramai yang cemburu, ada yang mata merah
Tetapi itu hadiah siapa yang sahkan salah
Aku tak sombong mungkin segan saja
Sudah lama tak jumpa pun tak cukup masa
Aku tetap ada disini tak pernah dipaksa
Aku harap kau buat sama



 Salam

Saturday, 1 August 2015
Assalammualaikum

Duduk diatas kerusi roda, dan difikiran memikirkan diri sendiri.
Memikirkan apa yang dirancang kemarin.
Aku bertindak jujur kepada mereka berdua.
Iaitu Una dan Along.
Jujur tiada siapa yang mengetahui rancangan aku selain daripada Add dan mereka.
Aku cuba jujur pada along,
msg dengan meminta kebenaran.
bertindak seperti adik yang ingin menyatakan hasrat pada seorang abang
untuk keluar dari rumahh,,
Tapi along tidak memberi jawapan.
malah dia risau akan diri ini.
Dia sendiri minta untuk aku bertanya kepada Una.
Tapi una?
Una meletakkan syarat.
Jujur aku kecewa.
Tahu kalian risau.
Tahu kalian bimbang.
Tapi. Aku kan kuat?
Kalian berdua yang minta aku untuk kuat.
And aku akan kuat kan diri aku.
Msg dengan along tergantung.
Msg dengan una juga tergantung.
Tiada kata untuk aku nyatakan.
Mungkin jika bertentang mata akan ada terlalu banyak ayat yang aku beri.

Along, Una.
Maaf aku membuat kalian risau.
Aku cuma ingin menyatakan hasrat aku,
biar kalian tahu sekarang sebelum semua hilang.
Biar sekarang.
Aku cuba menjaga diri sebaik mungkin.
Mungkin tiada teman sepanjang masa bersama.
Tapi ade tongkat yang bakal bersama.
Cukup kalian support aku, itu dh buat aku sangat kuat.
Aku memberi tahu kalian kerana aku menyayangi kalian.
Doakan yang baik baik.
Semua akan okey!

Salam



Official Template By BudakPEMALAS