<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 5 January 2014

Assalammualaikum ellysya balqis amir fitri…
Hmmm hari ni hari terakhir tahun 2013..
Esok calander 2014 pulekkk…
So org slalu ckp kann…tahun bruu.buku bru.azam bru and mybe nnti akan jd pengalaman yg bru kann..
Okeyy! Enth ape qid dh merepekk dahh..
Tahun 2013…
Ape yg best? Ape yg x best?
Hmm tahun ni mcm suam suam kuku jerr…tahun nii qid x bercuti sgt..
Klo cuti pun just relax2..jalan2 sendri jerr…
Skng nii jrng dahh ke pantaii…
Skng ni jarang dahh berkhemahh bagaiiiii….
Mungkin ade beberapa factor yg buat ann qid x bercuti sgt kali niii..
First sebab qid bz ngan Arau tahun niii..jadual pack gilerrr dengan aktiviti kat Arauuu.
Kedua mungkin sebab tahun nii qid lebih focus siket kat sem3..sbb qid takut gilerr naik sem3 nii hari tuu
Sbb dgr cite sem3 ni sem paling menggerunkann…lagi2 ade yg kena shotting,projek2 projek dan projek…
Hmmmm…
And the last is mybe sebab kesihatan qid..
Ramai tahu yg kaki qid nii x sekuat dulu..x tahan duluu…
Tahun nii jee qid dah xray dlm tige kali…first kat kpj ipoh.and dua xray kat kpj seremban..tmpt pakcu..
Mungkin sebab qid byk buat aktiviti tuu yg buat ann kaki nii sakit balikk…
Smpaii x mampu nak bangun pun ade..hmmmm kenangan btl…
Tu lahhh antre faktor2 yg membuat kann qid x berkesempatan langsung nak pergii bercutii..
Hmmmmmmmm…
See mcm setiap tahunn qid akan sebok2 nak sambut new year..
Klo x kl mesti qid ikot badut ke Singapore..
But now xde dahh..badut pun bukan mcm dulu lagiii…
And malam nii pun untuk pertma kali nyee qid sambut new year ngan adik beradikkk qid yg fulllll!!!!
Whoaaa exctd weiii.. lame x jmpe akak yg duduk Singapore niii..bz die mengalahkan pm…
Abg syam pun ade balikkk….huhhhh Akusygkorgsemuaweiii!

Okey pertama skali nak cerita pasal kawan..
Ape yg best nye ape yg x best nye jadi pasal qid ngan kawan sepanjng tahun niii??
Hahahha mcm2 benda weiiii…
Okeyy first  tahun nii tahun yg agak beruntungg bler aku,ika,wani,izzati,syira dapat berjumpe semula lepas sekian lame kite org x jumpe..and also atin…lame aku x jmpe die….
Tapi malam tuu  kami semua dpt jmpe…klo x silap mase tu mase raya haji…
Ika dtg seremban sbb die pi lawat kubur ayah ngan mak die…
and mase tu plakk rumah aku buat kenduriii..so aku ajak lah yg lain skli…
yg dtg pon geng geng pompuan jerr…aku ngan wani try untuk kumpul kan semua…
tapi…masing2 bz time uhh..
tmbah lagii mase tu hari pertama raya hajii..so ade lah yg balik kg lahh semua kannn…
tapi takpe lahh…dpt jmpe ika,syira and atin pun dah syukur…
knp x sebut wani ngan zati skali??
Hahahah sebb budk dua org tuhhh aku dh slalu jmpe…….!!!!!
Almaklum lahhh…dowg tuuu adik beradik kptm ngan akuu..hahahaha J
Aku tak thu nak ckp ika ngan syira masih mcm dulu or takk..sbb aku ngan dowg kijap jerr..
Almaklum lahh rumah aku yg kenduri kann..so mmg agak bz sikettt…ibu ayah bukan buat catering pun..
Hmmmm mase tuu agak kesian kat zaty,atin,syira and wanii sbb dowg makan pun makanan dh nak abis..
Zati plakk nak dadih dadih dah habis..agak terkilan x dpt layan dowg ngan baikkk…
Imsoryguys!
Hmmm :’(
Okey story ke dua pasal mmber!
Untuk tahun ni jugakk band qid Berjaya buat ape kami impi kann J Alhamdulillah…
Walaupun mase perfom tuuu qid x dpt join..tp qid syukur sbb dowg buat yg terbaikk smp deme
Sanggup byr semua skali nnti kat Singapore.. J again..Alhamdulillah…
B4 hari persmbhn dowg tuu kami ade mcm2 masalahhh..dgn parent qid x kasi qid turun jb..
Dgn equipment ade yg hilang…
Dgn studio kena masuk pencuriii..puihh mcm2 masalhhh..remy plakk x dpt nk turun jb awal..
Ira masih kat sarawakk mase tuu so nk tk nak qid lawan ckp ayah…
Qid pi gak jb settle kan ape yg x siap lagii sbb sabtuu dowg kena perfom tros…
Satuu qid tabik kat dowg niii..dowg x buat reheasel pun mcm band lain..cume b4 perfom remy bg tau
Ape yg nak kena buatt….and semua ikot jerrr..tk sngkerr blh terpilih..hmmm…
Pasal band..mmg syg nak tinggal kann..sedangkan qid yg usaha mcm2…tp…nak buat mcm mane..
Permintaan keluarge…  :’(

Now nak story pasal family…
Ape yg best?? Ape yg x best??
Mcm biase lahh..ramai yg tahuu tahun 2013 nii lahir nye
Ellysya JUNIOR J
HAHAHHAAH siapa??
Anak mysista lahh..
Qid bg die name Nurul Ellysya Zara Bt Muhamad Al-Dia
Nice right?
Insya Allah name Ellysya tuu takkan terpadam syg…akan selalu disbut disebut dan disebut J
Satu jer pasal anak buah qid nii..qid x boleh panggil die esya..
Entahh lahh x pernh lagii mulot nii panggil die dgn gelaran esya..
Klo qid panggil name pendek die qid akan panggil icha…
But selalu nyee bile qid sebut name die..qid akan panggil qid dengan name die ELLYSYA…
J mungkin ade sebab nyee yg qid x thu knp x blh panggil esya kann..
Ahh biar lahh J
Kedua nyee story pasal family..my badut dh x single mcm dulu dahh..Alhamdulillah..heheheh
Ahh pasal badut nii x leh story lelebihh..bahaya..hahaha
Okeyy ketige..pasal family…
Ape die erkkk?? Hahahah tkde ape punnn…hee sbb qid x slalu jmpe family..
Jarang balikk seremban tahun nii J

Okeyy now story pasal kolej. J
Ade dua benda satu sedih satu kiciwa pasal result..
First sedih mase awal thu pointer jaduh merundum sampai ayah warning….
Ayah bagi mcm2 amaran mase tuuu..ayah tak thu result dh kuar mse uhh..ayah thu
Pointer pun mase qid dh ambik anugerah D tuu…
Mase tuhh ayah mmg mrh sbb jatuhh beza gilerr dgn yg b4 tuhhh..!
dan perkara lagi menyedihkan blerr ayah bukak balik kitab2 abg mase dowg belajar duluuu…
Erghhh nyampahhh…knp harus membezakan aku dgn dowg?? Kenpa kenapa kenapa -_-
Tapi tak pe..Alhamdulillah hjung thun ni result naik siketttt jerr…0.06 jee..hahhaha sgt kelakrrr!!!
Tapi takpe..syukur gakkk…sbb naikk…atleast x kena maki terukk sgtt…
Mase bg tau ayah pasal result tuhh ari tuuhhh mmg qid agak kiciwa sikett..hahah
Qid mengharap kann ape2 ucapan lahh kann..heheh skali ayat die “sem depan sem akhir b4 kamu praktikal..ingt tu!” okeyyy! Fahammmmmmm sgt ayahhh!
Trimassss L
Ibu??? Ibu smp skng tak thu lagi result dh kuar..hahah..tkpe lahh nnti qid bg tauu…
Hmm tu lahhh dua benda sedih and happy sikett pasal akademik…
Pasal mmber kolej??
Pasal lectre kolej??
Satu moment yg tak dpt lupe smp skng ngan lectre is pasal sir EZUAN.
Why??sangat sangat sangat trima kasih kat die sebab bykkkkk sgt membantuuu sepanjng
Qid siap kann MV Ku Akui tuhh..tqsomuch sir!
And trima kasih sebb sanggup teman kite org buat esseimen kat mekdi/kepsi malam2 mcm tuuu bukan sekali bukan dua kali…tp rase nye hampir dua minggu berturut2 tiap malam kite semua lepakk and sir ajar mcm2 benda kt kiteorg yg blurrr nii! Thankz sir…
Kite semua lepak…kite semua share mcm2…mmg ohsem sir…
Sir mmg terbaikkk!
Paling terbaikk sir sampai sanggup tido dlu kat kepsi uhhh smata2 nak tunggu kiteorg semua habis buat kije…
Thankyousomuch sir….
Mase dpt jerr thu CW untuk DAV mase tuhh..qid tros pi jumpe sir E and ckp thankz for erything kat die..
Guys! Kowg yg satu production ngan aku..Sir Ezuan lah yg paling byk tlg kite…bukann aku ..!
Slain sir Ezuan..Sir petra pun trokk gakk mase tuhh kena soalan bertalu talu ngan aku…
Hahahah…Tak puas tnye kat IM..aku tnye face to face plakkk..hahah maaf lah sir Petra…even sya bukan student dav sir..tapi sir tetap ajar mcm2..thankz erk sir…
Jap jap jappp…mesti ade yg tnye sir Ezuan ngan sir Petra tu ajar aku kerr??
Hahaha jwapan die NO!
Sem 3 dua dua lectre tuuu langsung tak mengajar akuuu…
Tapi dua dua lectre tuhhh lahh yg banyak membantuu aku ngan mmber2 yg lain pasal projekkk and esseimen..
Huhhh!!! Thankyousomuch!
Knp aku tk tnye sir AO yg mengajar aku??
aku ade gakk tnye die…tp akuu x nak kerap sgt tnye die..sbb die yg akan mark aku nye projek kann..kang die bukak2 jerr die bosan sbb dh slalu tgk kangg..aku x lahh mcm tuhh…
Sbb tu aku lebih pilih discuss ngan sir petra and sir ezuan…
Sir petra pun ajar DAV…tp die ajar class lainnn…
Sir Ezuan plakk die mengajar sem1 & 2…tuu sebab aku tnye die selaluuu..mane die terre tuu die ajaqq lah akuu J

Btw…bulan puasa tahun nii paling havoc..
Sbb blh dikatekan tiap minggu aku kat ipoh aku x rase bosan..sbb first kite org ade berbuka puasa ngan miss yasmin and sir E…dah tuhh ade buke ngan dak itp plakk akuu…and minggu ketiga uhh aku buke ngan mento…
Mase kat itp uhh makan kat simpang tiga jerr!
Dowg buat event skalii ajak akuu..! so aku pi lahhh…
Yg ngan miss yasmin and sir Ezuan uhh ramai2 ngan mmber2 mase sem2…
Mase tuu mmg klakarr and best gilerrr!
Lepas iftar together kiteorg semua pi main bowling..main sampaii lahhh IP tuhh nak tutup…hahahah J
Ehhh! Rase nye dh pernah story lahhh..kowg yg nak thu lebih pasal iftar ngan miss and sir tuhh stalk lah blog aku yerr..aku izin kann.! Hahahahaha :P
Okeyy pasal ngan mento uhh..hmm not bad…
Tp seronokk gakk sbb mase tuhh lame x lepak2 ngan mmber2 yg close mase sem 1…
Which is ina,ain.izzy.,amir,eddy,salmi,yumi and nad.. J heheheh..
Paling tak best blerr makanan lambat sampaiii…
Qid ngan ina dh pi awal2 dhh oder..kol 6 dh pii..
Tp entahh pahall mak ENDAH tuhhh buat endah tak endah jerrr…hahahaha
Lepas jerr iftar sesame tuuusemua buat hal memasingg..sir nak pi solat maghrib kat masjid yg dkt situ..
Yg bbdk lain aku tgkk dok buat hal sendirii..so aku ngan ina and ain pun blarr je lahh..hehehe
X mau jdi kera sumbang mehh! J
Ituu jerr…
Btw…bulan puasa kali nii jauh berbeza ngan mase qid sem 1…
Mase qid sem 1 qid byk berbuka sensowg..mento buat program yg iftr sesame pun qid x join…
Ade pun qid iftr ngan mmber pun ngan nik and wani jerr..hihihihi J
Satu jerr beza qid tahun 2012 and qid 2013…
Tahun niii qid lebihh byk bergaul ngan org..qid x buat hal sendiri sgt..
Dulu org senyum..jgn harap nak senyum balikk mmg susahhh…
And dulu..mmg susah nak kuar org join ape…sbb qid mmg x byk ckp bler ngan org bru keneiii…
Tp thun nii?? Ngan mai yg bru pertme kali seclass tuu pun qid blh burak mcm2..
Ngan ira yg x pernah2 jd mmber tuu pun blh berkongsi2 cerita…
Hmm ape lagii ape lagii..dulu qid mmg susah nak join program org buattt..tp kali ni??
Heheh sendiri piker lahh yerr sape yg kenal saya tu :P

Okeyyy masukk pasal mmber2 kolejj..
Tahun nii qid byk bergantung pade wanii..hmm Terimas weii sbb byk tlg akuu..tlg bwk aku kesane kemarii
Beli mounting board nak motor..bawakk tikarr,,camre,bekas air semua pi tmpt shooting naik moto…
Hmm tq so much weiii..sememang moto anta mmg bejasa buat aku :’)
Nak harap kann moto qid..sampai mati takkan ade…
Ahh malaz nak ckp!
Okeyy kedua pasal Mai,akma,ira! 3 insan yg byk mmbantuu sepanjng qid menyiapkannn esseimen2,projek2 semua…tq so much guys!
Rase nyee thun nii ngan mmber2 byk kenangan nganproduction lahh..suka,duka semua ade..btw..tq for everything guys J

Haaa nak story ape lagi erkkk???
Pasal kolej dah,pasal family dah..
Pasal diri sendiri pun dahh..ape lgi erkk??
Heee haaa satu jerr yg x berubahh qid yg tahun nii ngan yg thun lepas…
Ha ha haaa ape die??kihkihkih
Qid masih mcm dulu setia rindu kat kamu,pian,abg im,abg,azhar,azrul angahh semua nyerrr lahhh!
Hmmm btw..doakann qid dpt tmpuh ape jee masalah yg bkl qid dpt 2014 nii nnti k!
Tahun bruu and pengalaman bru mybe…sbb qid akan praktikal 6 bulan jerr lagi J
Doakan semua okeyy okeyy guys?? Hmmm
Sayangkorangsangatsangat L

K lahh tu jerr penutup untukk tahun nii..Salam guys! And Happy New Year!


Official Template By BudakPEMALAS