<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 23 April 2016
Aku sadar bukan mudah untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
ku punya harapan besar
Kini aku takpasti,dapatkah ku miliki

Sudah jauh kita temu
kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmah yang akan menunggu
di penghujung jalan
Biar nanti kecewa,
setidak-tidaknya cuba

Jika halangan menduga
perjalanan kita
janganlah kau putus asa
kerana ku ada disisi
setia menemani
Andai semangatmu gugur
genggamlah tanganku
kita hampir ke situ.

Adakala ku terasa
ketabahan tak setegah
tetapi apakan andainya
berhenti separuh jalan
percayalah padaku
aku yakin kita mampu!

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
bukan mereka tentukan tapi,
kau atau aku
tanda ku punya kamu
apa telah akhirnya
tetap bersama.

Monday, 18 April 2016
Assalammualaikum

Lama aku tak menulis
Sibuk mungkin..
Hari ni class first lepas cuti seminggu.
Aku tak kemana pun cuti seminggu.
Cuba pergi arau saja untuk sehari.
tu pun balik hari sebab banyak hal.
Minggu cuti tu banyak shooting saja.
Setel dah shoot.
Alhamdulillah tak kena reshoot.
Klo kena reshoot tk thu laa apa nak kata.
penat woi.
kije plak banya yang tksetel lagi.
nak buat game lagi.
game tu paling aku risau.
minggu ni nak kena hantar, tpi aku x buat apa lagi.
serius aku ckp aku x sentuh apa lagi.
game tu plk aku yg nak kena handle.
memang sakit ah aku.

Hari ni 18hb April.
Befday angah.
Happy Birthday Mohd Shukry.
Walau x rapat, tapi aku sayang kau angah!
Dan semalam 17hb April.
Genap 6 tahun arwah achik meninggal dunia.
Alfatihah buat mu abang.
aku rindu nak lepak kedai cerita mcm2 dgn kau.
Lepak sambil bawak gitar jumpa kau.
Skang band kau tu dah start naik.
dah ade lagu baru dah pun.
sape vocalis yg ganti tempat kau?
ofcoz lah adik kau sendiri, Arwis
ramai yang membezakan kau dgn arwis.
tapi kami tak melenting, cuma minta mereka tak beza bezakan lagi.
kau mmg takde ganti abang.
Damai k kat sana.

Genap 6 tahun kau meninggal, maknanya tahun ni genap gak alang meninggal.
Pejam celik penajm celik dah 6 tahun kan.
kejap je masa berlalu.

Kau tahu tak abang,
skang ni aku jarang dah lepak dengan along.
masing2 busy.
yang aku hampir tiap hari lepak dgn Mursyid.
Mursyid ni kawan sekelas aku.
Aku sejak akhir akhir ni tk duduk bilik dah.
lagi lagi malam.
lepas kes hari tu. malam mmg aku xde at bilik.
pukul5-6 pagi baru aku balik.
Slalu aku lepak kepsi.
Klau syid xde sowg la aku.
kadang syid lepak je..
aku yan buat kerja.
Jumpa along jarang sangat skang ni.
Masa cuti ritu lagi la.
Pagi tu shoot sampai tghari, lepas tu aku tido umah syid smp ptg.
malam tu comfem lepak buat kije or gi lepak memane.
then ulang balik benda yg sama dlm masa seminggu tu.
memang tkdenya aku nak jumpe si AjrulAmeel tu.
lagi2 die bz nan event bebaru ni.
kenapa aku cerita pasal diaa?
entah lah, hati nak bercerita.
senanya aku rindu nak lepak makan skali nan die at dataran.
rindu nak lepak shisha skli nan dia at zaki..
klo tak dulu hari hari kot.

Along, aku tak thu kmo baca ke tak..
Tapi serius doh aku rindu gila nak lepak makan nan kamu skali.
Hope bebila memasing free kite lepak skali eh, gi makan, gi shisha, tgk wayang ke.
ok????
janji tau.. hahahahah

Dah dekat sebulan dah ni aku x contact bonda, tak contact walid.
Sapa tak rindu?
Tapi apa boleh aku buat selain menangis saja ingat diorang semua.
aku nangis bukan sebab kena marah, bukan sebab kecewa.
tapi sebab rindu.
rindu sangat pada mereka.
walau apa pun mereka tetap keluarga aku.
mereka tetap bonda nan walid aku.
aku sayang sangat dowg.

Doakan adik kau kuat k abang.
adik kau kuat kan abang?

Salam

Wednesday, 6 April 2016
Assalammualaikum

Menulis lagi.
Apa kali ni?
Aku tk pasti.
Berat sangat apa yang difikirkan.
Semua hati harus dijaga.
Banyak benda yang masih aku fikirkan.
Kemarin sir roy call tanya alamat rumah.
Aku tny kenapa, dia kata kolej bagi surat.
Pos terus sampaike rumah.
Tapi kolej dapat call dari dia,yang bagi thu rumah tu bukan lagi rumah aku.
Dan dia taknak terima satu surat lagi ke rumah tu atas nama aku.
Dia sendiri minta sir roy call aku dan tanya aku sendiri apa alamat aku skang.
Sir roy tny dia siapa, bila aku cakap sir terkejut.
Sir tanya aku okey ke?
Mcm biasa aku akan gelak dulu baru jawab.
Aku okey.. Haahaha
Apalah.
Sir tanya macam mcm. dan mulut aku terus terkunci.
Biarlah orang nak cakap apa.

Sekarang ni sorang sorang orang yang aku sayang pergi dari hidup aku..
Orang orang yang aku rasa sangat penting dlm hidup aku, pergi tinggalkan aku
Senyap sepi..
Ape boleh buat.
dari dulu mcm ni. semua yang aku sayang.
pergi tinggalkan aku.
aku tak nak mention siapa.
tapi korang sendiri tahu siapa korang.
Siapa yang aku maksudkan.
Aku sayang korang.
Sebab tu aku selalu cari korang.
Tapi takpe. Bahagia k korang semua.
Aku ada je masih tunggu korang semua kembali.
Sebab bagi aku korang saja family aku yang aku ada kat sini.
Jaga diri korang.
Jaga kesihatan korang. Aku sayang korang.

Salam

Monday, 4 April 2016
Assalammualaikum
Sekarang dah bulan April.
Berapa minggu je lagi
Lepas ni aku sorang2 laa pergi check sendiri.
Entah kenapa sekarang ni sensitif sangat.
Pantang org sebut pasal mak..pasal ayah..
Hati tisu sgt sekarang ni.
Tengok orang jalan dengan family pun boleh sebak.
Apa benda wehh???
Dan skang bila jumpa Zaki, mesti tanya mak dia masak apa.
Bila jumpa Along pun kenkdng aku tny ummi dia masak apa.
Aku rindu masakan yang namanya Bonda.
Rindu sangat.

Tadi lepak buat kerja dengan Mursyid and Ima.
Masa tgh lepak kat luar dengan Mursyid.
Tiba tiba die tegur aku, dia suruh aku sembangsembang dengn ima.
Dia kata gk lagi, "aku boleh masuk dgn kawan2 kau, tkkan kau x blh masuk dgn kawan aku. Ke kawan aku tuu teruk sangat??" Terkedu jap dia ckp mcm tu.
Memang aku mengaku aku x banyak sembang dengan ima.
Entah laa aku x pasti kenapa.
perangai aku mmg mcm ni weh.take time sikt nak mesra dgn org.
Kau tgk sendiri syid masa aku mula mula masuk degree...
Aku sembang dgn siapa saja?
Tak de kan?
Masa mula2 kenal along dulu pun mcm tu.
Aku sembang dgn nik and wani je masa tu.
Lepas dh accident skli, kmi salu msg dlu. Tu yg jd rapat.
Klo x mmg tk lah kot...
Aku rapat nan zaki pun lepas dh 2 tahun aku kenal dia.
Aku boleh sembang dgn nad pun, lepas 2 sem seclass nan dia. Klo x mmg tk lah kot.
Susah laa aku nak bukak muluf dgn org yg aku x biasa.
Sorry sgt. Bukan x leh trima kawan ko
Tp mmg sikap aku mcm ni. Aku cuba ubah, tp nnti aku sendri
Yg akan diam.
Hope ko fhm.. bg aku masa sikit.

Makin hari aku makin mengelak untuk blik bilik.
Aku blik, aku tgk brang2 ni. Aku sebak.
Even sakit mcm mne skli pon bila kt lur, aku akan tahan..
Tak larat dah na nangis.

Pape pun.
Aku minta sangat diri ni kuat.
Tahan tanggung semua

Salam


Official Template By BudakPEMALAS