Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016
Aku sadar bukan mudah untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
ku punya harapan besar
Kini aku takpasti,dapatkah ku miliki

Sudah jauh kita temu
kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmah yang akan menunggu
di penghujung jalan
Biar nanti kecewa,
setidak-tidaknya cuba

Jika halangan menduga
perjalanan kita
janganlah kau putus asa
kerana ku ada disisi
setia menemani
Andai semangatmu gugur
genggamlah tanganku
kita hampir ke situ.

Adakala ku terasa
ketabahan tak setegah
tetapi apakan andainya
berhenti separuh jalan
percayalah padaku
aku yakin kita mampu!

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
bukan mereka tentukan tapi,
kau atau aku
tanda ku punya kamu
apa telah akhirnya
tetap bersama.

Rindu

Assalammualaikum

Lama aku tak menulis
Sibuk mungkin..
Hari ni class first lepas cuti seminggu.
Aku tak kemana pun cuti seminggu.
Cuba pergi arau saja untuk sehari.
tu pun balik hari sebab banyak hal.
Minggu cuti tu banyak shooting saja.
Setel dah shoot.
Alhamdulillah tak kena reshoot.
Klo kena reshoot tk thu laa apa nak kata.
penat woi.
kije plak banya yang tksetel lagi.
nak buat game lagi.
game tu paling aku risau.
minggu ni nak kena hantar, tpi aku x buat apa lagi.
serius aku ckp aku x sentuh apa lagi.
game tu plk aku yg nak kena handle.
memang sakit ah aku.

Hari ni 18hb April.
Befday angah.
Happy Birthday Mohd Shukry.
Walau x rapat, tapi aku sayang kau angah!
Dan semalam 17hb April.
Genap 6 tahun arwah achik meninggal dunia.
Alfatihah buat mu abang.
aku rindu nak lepak kedai cerita mcm2 dgn kau.
Lepak sambil bawak gitar jumpa kau.
Skang band kau tu dah start naik.
dah ade lagu baru dah pun.
sape vocalis yg ganti tempat kau?
ofcoz lah adik kau sendiri, Arwis
ramai yang membezakan ka…
Assalammualaikum

Menulis lagi.
Apa kali ni?
Aku tk pasti.
Berat sangat apa yang difikirkan.
Semua hati harus dijaga.
Banyak benda yang masih aku fikirkan.
Kemarin sir roy call tanya alamat rumah.
Aku tny kenapa, dia kata kolej bagi surat.
Pos terus sampaike rumah.
Tapi kolej dapat call dari dia,yang bagi thu rumah tu bukan lagi rumah aku.
Dan dia taknak terima satu surat lagi ke rumah tu atas nama aku.
Dia sendiri minta sir roy call aku dan tanya aku sendiri apa alamat aku skang.
Sir roy tny dia siapa, bila aku cakap sir terkejut.
Sir tanya aku okey ke?
Mcm biasa aku akan gelak dulu baru jawab.
Aku okey.. Haahaha
Apalah.
Sir tanya macam mcm. dan mulut aku terus terkunci.
Biarlah orang nak cakap apa.

Sekarang ni sorang sorang orang yang aku sayang pergi dari hidup aku..
Orang orang yang aku rasa sangat penting dlm hidup aku, pergi tinggalkan aku
Senyap sepi..
Ape boleh buat.
dari dulu mcm ni. semua yang aku sayang.
pergi tinggalkan aku.
aku tak nak mention siapa.
tapi korang sendiri ta…
Assalammualaikum
Sekarang dah bulan April.
Berapa minggu je lagi
Lepas ni aku sorang2 laa pergi check sendiri.
Entah kenapa sekarang ni sensitif sangat.
Pantang org sebut pasal mak..pasal ayah..
Hati tisu sgt sekarang ni.
Tengok orang jalan dengan family pun boleh sebak.
Apa benda wehh???
Dan skang bila jumpa Zaki, mesti tanya mak dia masak apa.
Bila jumpa Along pun kenkdng aku tny ummi dia masak apa.
Aku rindu masakan yang namanya Bonda.
Rindu sangat.

Tadi lepak buat kerja dengan Mursyid and Ima.
Masa tgh lepak kat luar dengan Mursyid.
Tiba tiba die tegur aku, dia suruh aku sembangsembang dengn ima.
Dia kata gk lagi, "aku boleh masuk dgn kawan2 kau, tkkan kau x blh masuk dgn kawan aku. Ke kawan aku tuu teruk sangat??" Terkedu jap dia ckp mcm tu.
Memang aku mengaku aku x banyak sembang dengan ima.
Entah laa aku x pasti kenapa.
perangai aku mmg mcm ni weh.take time sikt nak mesra dgn org.
Kau tgk sendiri syid masa aku mula mula masuk degree...
Aku sembang dgn siapa saja?
Tak …