Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Kembali Senyum :)

Salam. qid x thu nk ctew ape skng nii.. mcm kureng cite jeee..hihihi.. haa stu qid nk ckp x sbr nk gi tgk mania minggu dpn sbb akak2 aku semua ade turun shah alam sekaliiii!!! perhhh x sabar wokkk nk tunggu! lme qid x jmpe akak qid sowg tuuu..hihihihhi
pantas kau diam membisu ada garis sendu diwajah mu slh kah skdr aku bertnye berikan jawapan kuatkah ikatan cinta apa mungkin kasih mu setia tk ku duga air mata berlinang luka perasaan mu syg sengaja hatimu ingin ku duga tk terlintas fikirn mencuriga cinta ku thu sputih dingin slju itu wrna cinta mu kekasih ush merasa ragu dan sangsi kekasih cinta ku x kan terbelah bg keringkn lh air mata di pipi mu syg Kembali Senyum
pantas kau diam membisu ada garis sndu diwajah mu slhkah sekadr aku bertnya berikan jwpn kuatkah ikatan cinta apa mungkin kasihmu setia x ku duga air mata berlinang luka perasaan mu syg sengaja hatimu ingin ku duga tk terlintas fikirn mencuriga cinta, ku thu sputih dingin salju itu wrna cinta mu kekasih ush berasa ragu dn …

keterangan saya! :)

haa sambung cite smlm.. smlm smbil2 sarapan tuu burak2 ngan walit skali die tnye nii “knp saya dgn ummi x tersenarai antara owg yg awak syg?” haaa hambikkk kau qid kena dh sebijik pepagi tuu kann..hihihihi rupe2 nye smp skng walit a.k.a mr.roy aku tuu layan blog niii.. x sangka plak...sbb tgk die dh jrng on9...ingt kan dh tk tgk lahh blog qid niii...hihihi silap tafsir lahhh!!!ermm maaf bos! Okey meh cek habaq sikit noooo!!!! walit..yg perkataan “ibu dan ayah qid “ tuu maksudnye semua ibu and ayah angkat qid lahhh... walit thu kan mama and ayah tuu makbpak btl qid..yg ibu and ayah tu plakk dh smestinye lah utk ibubpe angkat qid..haiiiyoooo okey qid explain lg skali..ibu and ayah tuuu ade lahh mak bpk abg ajam,walit and ummi,makcik and pk cik qid and last skali sudh semestinye ibubapa arwah abg naimmm....alahh yg cikgu tuu lah!!
tu lh die.... xkan qid nak tulis panjang2 tuuu..so,untuk menjimatkan ruang blog qid niii,tu yg qid cume tulis ibu and ayah tuuu...hahahhaaha harap walit fhm o…
salam...bismillahhirahmannirahim...
esya..hari ni pagi2 lagi qid dh tersenyum lebar!!
sebab ape??haaaa hahahah
pagi tdi qid terserempak ngan walit..who???mr.roy tuhh lahhh...sape lgi??
ermmm lame kan cite pasal roy a.k.a walit x masuk dlm blog nii kannn??
lme qid x tulis pasal die kann??
knp erkk??
haaaa bukan saje2 tauuu...ni semua gara2 masing2 punye rutin dh berubah lh niii...
roy kan dh kne tranfr ptg...so mase utk qid jmpe ngan die xde lahh..ade pownhujung minggu..
hujung minggu pulak qid bz ngan mania and metor..so bler mase qid nak jumpe die??
pgi tadi qid gi kuar kan duit at atm mesin at plaza ampangan..
sekali tgk qid at blkng qid beratur nak kuar kan duit gak!!!
terus die ajak qid gi bekfas...
ermmm lame x jumpe die...befday pown qid wish jee..hadiah x smpat nk bg lagi!!
sory walit...
pape pown thankz walit belanje tdi..
pasal soalan walit tu qid akan try utk jwb....
nnty next posting qid tulis okeyy!!!
skng ni x smpat
btw,thankz walit sbb masih mengikuti blog qid niiii
haha…

kekasih hati ku :)

salam esya..haa qid masuk sini lagi...
okey qid punye otak sekarang tgh wenggg!!!...
okey cume satu qid nak ckp lepas ni ape2 je jadi..
owg2 yg menjadi keutamaan qid adalah

1.mama and ayah qid
2. adik baradik qid
3.ibu and ayah angkat qid
4.abg ajam!!!

okey itu die..
qid janji dgn diri qid sndiri;
lps ni xde mase lagi qid nak gi jmpe member..
cite prob at die...
x de mase qid nak kuar ngan member burk2 pasa hal qid ngan mereka...
sbb ape???ahhhh tension aku nk ckp...
yg aku thu skng lepas sje abg iwan pergi...
abg ajam satu2 nye abg aku yg sntiase ade dgn aku tike sedih aku...
selain dri abg syam and abg syukkk...
pape pownn thankz abg ajam!
abg alwayz ngan owg walau ape pown jadi kannn
nak harap kann member??
hahaha qid insf pas nii nk caye at member!!
sume hampehhh!!!
ermm!!

pape pown mama,ayah,along,abg syam,kak nurul,abg syuk,kk ika,ibu ayah and abg ajam...
qid syg kowg sgt2....
tolong jgn tinggalkan qid mcm mane esya,angah,pian,abg wan,abg achik,abg naim,walit ande yg lain2 semua…

haha kau buat aku tersenyum lebar lagi !

Salam...okey pertama skali sudh semestinye lah qid nak story pasal malam tdi.. hahah pasal ape??haaa pasal MANIA lah! Ape lagi annn.. okey nak cite pasal 2 benda...satu benda yg agak kurang enak di dgr..dan yg kedua satu cite yg membuat ann qid kagum!! ape die?? haa pertme qid nak story pasal sir khairil azam. Haaa...semalam perfomn die giler2 mantopppp lah!! memang terbaikk lah si awok tuu semalam... memang tabikkk giler2 lah at die... walau pown die nangis wat persmbhn tuu..tp bende tuuu rmai yg thu kott bukan sgje di buat2... maknenye skng aril sngt2 bijak dm pemilihan lagu diee... mknenye qid thu yg die akan felling abih lgu abg iwan tuhh!!! ermm ade gak qid dgr smlm dua tige owg ckp yg aril sengaja nyanyi lgu2 yg ade kne mengena ngan abg die..sbb minggu lps rmai yg terpegun bler die nyanyi lagi 'kenangan lalu' tuuu..lgu tu aril sndri bg tauu die plih sbb die fikir lgu tuu die pernah nyanyi ngan abg die..so bler sir aku tuu nyanyi lagu uhhh mlm td automatk dowg ckp die se…

Dugaan itu mengajar aku jadi lebih matang! Terima Kasih Ya Allah :)

Asalammualaikum esya.. okey sekarng nii qid at umah abg ajam..die ade buat mkn2 stu fmily sikit.. klo jadi malam niii nak buat tahlil sikit at umah nii.. alahh kecik2 jee...ayah sndiri yg bwk...lepas bce yassin mlm ni insya-allah ayah terus buat tahlil sikit...sbnrnyee tahlil mlm nii klo mampu qid nak ayah sebut semua yg qid kenal yg dh meninggal. Termasuk arwah raja ashraf. Qid sebenarnye sekarang ni ade story sikit nak cerita at esya... semalam malam ketige qid mimpi benda yg same... mimpi qid tu mcm bersambung2 plakk!! qid x thu knp.. mule malam pertme tuu qid mimpi abg wan.. okey qid trima,mungkin qid terlalu rindu pade die sampai terbawa2 ke mimpi.. dh tuu mlm semalam mimpi pasal arwah pian... qid x ckp pape...die cume senyum sje.. qid tnye die,seronok ke?? qid pown x pasti ape makne seronok yg qid maksud kan tuuuu.. pian x jwb tauuu die cume senyum!! bagus lah pian x jwb..sbb owg kate klo kite mimpi owg yg dh meninggal,then die berckp mknenyee tu bukan arwah..but syaitannn mule2 qid pelik..kenapa…
salam... esya...aduhhhhh kenapa minggu ni byk sgt buat qid nangis?? knp minggu ni rse rindu tuu tersgt2 dirasai...???
knp stiap kali rindu at sesowg uhhh qid mesti nangis?? Ya Allah...qid terlalu rindukan abg wan... terlalu esya...terlaluuuuu... qid x thu mcm mane nak ckp skng niii!!!
dri malam tdi qid tahan perasaan niii...qid kate x peee... ko mampu teruskan semua nyeee... qid tahan punye tahan..sikit jatuhh.... qid tahan lagi air mata nii..smp pgi tadi...pagi2 lagi perasaan ni rse mcm kosong jeee.... mcm zerooo sgt2... qid tak thu knp.. dowg suruh mkn...qid kate haa kejap lagi... okey qid gi meja tgk makanan then qid bukak... qid pandang punye pndng mknan tuuu,hati qid terus ckp "ahh mlz lah nak mkn.." sampai tgahari ni tadi pown qid x makan ape2 lagiii.. hati ni x tenteram thu x! sampai jee umah.pukul 2 tadi... masuk bilik,masuk2 jee tgk gambar abg wan ngan qid at genting dulu... air mata ni terus turun... turun mcm x leh nak benti... setitik die dh turun...selebihnye past…

Only for u brother!

Salam.
posting ni hanya untuk abg ajam.my blvd brther tuu..
mama kate smlm "lain sgt abg kmu mlm nii"
and yes mama!! abg sgt2 lain mlm tdi..
qid tk thu mcm mne nak tlg die...
die diam...die termenung..then mate die berlinang!!
qid thu punce die..
tp qid x blh tnye diee...sbb nnty qid akan lebih touching...
qid x nak...
qid x nak pthkan smngat die...
die kena terus kuat utk selama2nye..
mungkin die kena trus blik kg utk cri and jmpe smngt die blikk..

"abang...qid x nak abg mcm smlm..ingt x die pesan??kite kne slalu tersnyum tauu utk ape skali pown without him.ingt abg...pape pown qid bangga dgn abg..qid x thu mcm mne perasaan qid mse tuuu....gembira,hiba,sayu,bangga,rindu semua ade bercmpur adukkk thu x!!!!
semua ade abg..family semua gmbira dgn abg mse tuu..tp qid??air mata ni jatuh bler tgk abg smlm..qid x thu tu air mate sedih atau ape...tp yg pasti qid seseolah rse ape yg abg rse..ape yg abg try utk bg tauuu..qid syg abg tauuu...abg x leh buat ape2 tnpe keluarge..ke…

Jauhkan lah negara Ini dari Tsunami

salam esya..
haaa akhirnye dpt gak qid mencilok tulis blog ha...
okey first qid nak ckp thankz at doktor roslan coz ckp cm ni at pak cu
"patient bed 2 dah blh bg dia keluar.cume suruh die makan ubat jee"
haaa ya Allah bahagia nyee hidup bler pgi2 lagi semalam doc uh ckp mcm uhh at pk cu..
adoiii..cite die mcm niii...
biase lah pagi2 doc dtg check ann...
mule2 pak cu cek!!die cek punye cek,qid ckp "kuar lh pkcu"
skali pk cu kate niii "duduk je lah diam2.."
qid pownn diam lahhh...
skali dlm pukul 8 lebih tuu doc roslan masukk..
doc roslan ni doktor pakar jugakk,saing2 pak cu lh..
pk cu merangkap persnol doc qid and doc roslan plak doktor wad /tingkat tuuu...
die cek2..die ckp "nak balik?"
qid truslah jwb nak!!!! memang tu kot yg qid tunggu..tidor smlm dh smak kepala thuuu..
dah tu die terus col pak cu...and secare rsmi nyee saya keluar pgi tu jugak...
itu ini semua bagai dlm pukul 10 keluar dri hspitl yg x best langsung tuuuu..hihihhih
kuar2 jee …

Malang..Malanggg

salam..
heyy esya ari ni ari malang qid lahhh..
ermm enth mcm mane ptg tdi time main2 badmintn ngan abg razi tertibe pitam plakk...
adoii sbb ape pown qid x thu...
thu2 qid dh ade at klinik colombia pak cu...
bukak jee mate kena mrh free ngan pkcu and and abg syam...
choii lah ari niii...
mcm biase lah skali dowg dh membebel memang susah nak benti..
puas lah qid bg isyarat suruh bntii..habuk kot dowg layan annnn!!!
choi!
dlm pukul lapan lebih tuu pak cu suruh abg syam anta qid gi hosptl..
atas sbb darh qid makin naik!!
mane x naik drh qid ni pk cu...dh pk cu membebel x benti kannn.
masuk2 jee wad pak cu col abg syam suruh ckp at qid mcm ni "cancl kan semua hal ko minggu ni..pk cu nk ko duduk wad seminggu.budk degil mcm ko ni bukn blh buat main!!!"
haa tu die...abg ckp sbijik mcm pk cu ckp!!
choiii...
pk cu owg  x nak lah duduk tmpt neraka niii..bosan tahuuu!!!!!!
qid nak balik lahhhh..qid nak lepak2 at luar...x nak duduk atas katil ni jee...pakai oxgn..cucuk tngan...
ambik dr…

Taniah Aaron Aziz

Salamm okey qid ade dua tige benda jugak lah nak story skng niii... okey first qid nk story pasal Anugerah Bintang Popular semalmmm... okey mcm yg ramai thu smlm Aaron Aziz sudah di angkat sebagai Artis Paling Popular ABPBH 2011. Again taniah bro! Hihihih... abg malek lahh katekannn annn??hahahha.x bleh blahhh lahh... okey semalam satu lagi anugerah telah di berikan buat brother Hafiz Suip aku sowg tuuu..hhaha memang this year blh dikatekan thun kau jugak lah bro!! AJL 2 kau angkat...ni Penyanyi Lelaki Paling Polular pownnn kauu angkat smlm..hihihi taniah bro! Persembahan semalam???haaa ni nk ckp sikit... serius qid ckp agak boring dgn persembahan pembukaan..bukan sbb stacy..bukan sbb siti or sesape pownnnn.....mybe sbb lagukot....hihihi tp x pe bnde pown dh lepas kannn?? but yg menarik mint rmai persmbhn pembukaan dgn adenye M.J Asia tuu lah... yg paling2 best persmbhan penutup...amy,pak lang,F.T ade man kidal plakk uhh..ermmm memang tip top lah time penutup uhhh... time tgk2 persm…

Rintih aku saat rindukan die

Salam.
Dalam kekalutan nak memilih dan berfikir kolej mane yg terbaik utk qid pergi.
couse ape yg patut qid ambik..qid teringat mereka semua..
siapa??yang paling penting qid ingat die yang di gelar 'abg wan'
abg wan bukan seperti owg lain....
die owg yg pling byk merancng tntng kehidupan qid sbgai adik die..
die yg byk membuat persiapan suatu masa dulu utk masa dpn qid...
die juga insan yg byk membantu qid untuk cpai ape yg qid nak..
die juga owg yg ajar qid tntng seni,musik,karya..dan semua nyee lahhh...
sememang nyee sejak die pergi dri muke bumi nii ati ni kosong...
kosong tanpa kehadiran die.tanpa gelak tawa die..kosong tanpa bimbingan die....
kdng2 qid rse kan diri ni sgt lemah tanpa kehadiran die disisi..
~abangg..qid perlu kan nasihat abg untk buat yg terbaikkk..qid x de sape nk rujuk abg...abg syam and syuk
suruh qid buat kputusan sndri..dowg x nak push ape2...abang....mcm mne nii??qid keliru,dan qid kecewa xde
sape2 yg blh qid tnye...kalau abg ade...msti abg akan ckp…

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…
salam... esya. qd tengah bengang sgt2 niii...bengang kenapa???sbb sowg makluk Allah ni dgn sesedap bhase die menengking qid sesuka hati die...serius qid rse nak nangis skng niii!!! bukan sbb kena tengking!! tp sebab hal2 lain... esya qid x thu knp qid rse nii semua... esya qid x kuat nak tanggung ni semua.. qid bosan esya... bosan sgt2 duduk sni... esya thu qid pikir ape skng niii??? qid nak abg wan!!! wid nak walit! qid nak piannn!!!!!!! qid nak cerita ni semua at dowg...qid nak dowg esya tlggggggg!!!!!!!! qid nk dowg thu yg qid tgh nangis skng niii.. qid nak dgr walit mrh qid nangis.. qid nak walit esya..... qid x nak duduk sini lagi!!!
plzz esya tlg qid... qid bnce ni semua....