<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Wednesday, 30 June 2010

balik sekolah tadi aku dapat satu berita sedih.
ape die???eermm..abg naim da pergi buat selama-lamanye.
abg naim,anak angkat mak dari die kecik lagi...
merangkap abg angkat aku jugak.!!!
mak aku pown die panggil mak..
mang family die rapat ngan family aku...
mak die menangis2 jumpa mak..
kesian cikgu....ermmm adik pown aku tgk sedih giler...
aku faham perasaan die....yela die an adik bongsu....


time aku bce yasin kakak nabila bru sampai dari
dari poli merlimau...ermmm kesian aku tengok die...
die kata "akak sedih tak dapat jumpe die.."
tapi aku hanya oleh suruh die sabar...coz ni semua
dugaan tuhan..aku,abah sume tenang an kakak...

aku tak boleh tahan air mate aku biler mayat sampai...
aku pown nangis same...ermmm.....aku kesian tgk adik ngan kakak...
kesian dowg...hope dowg sabar ngan semua ni.......
ni dugaan...

Tuesday, 29 June 2010

erm dah dua hari x nampk die...
mane pergi agk nye...
sakit ker die...??
ermmmm ari jumat ari tu tgk die cm x sihat ja..
knp erk die.??
cuti sakit ka???
adoiyai, rindu+risau at die pown ade skang ni...
knp laaa die ni..
mane la pergi nye die...
hope sgt jumpe die sok...
dh risau giler dh ni..

esya..doa an qid jmpe die sok ok???
qid pown rindu esya...rindu abg,angah,azhar,azrul sume laaa...
kamis ni beday abg...tapi die xde...
ermmm..=/

Sunday, 27 June 2010
emmm...
yana x de suare..hahahah...
cian dear aku!!
sore rock beb...
semalam xtau arh kenape aku boring gile...
rase mcm nak menjerit jeeeee
lau aku jerit nanti owg ingat aku giler plak...
rase nak nangis pown ade..
tapi knpa aku nak nangis??
puas aku kwal perasaan aku yang x tentu arah ni..
last sekali dlm kul 8 aku g bilik kunc pintu,
aku duk dlm bilik air nangis sepuas2 hati aku...
tak tau arh kenape aku nangis...
pas nangis baru rase cm puas sikit...
ahhhh...
knp la agaknye...

tapi biler fikir2 balik,
aku sendiri x tahu knp ngan aku...
ahhh malas laaa nak pk...
janji aku dah kuar an air mata
aku yang memang tunggu mase je nak kuar ni..
hahaaha...

Saturday, 26 June 2010
哈!国际扶轮倪阿克苏承认台北返回。真洛杉矶阿克苏懒惰。
帕纳斯!多巴胺德亚纳的声音。可怜的家伙。架UH阿克苏爱发烧。
昨天SHARUL的n联会,建造业训练局的AT阿克苏口径的SO
那一天同一时间彭亨。

珏美好的梦,他嗯...他一定是更容易获得gurl。
哈他青少年生殖健康美味。星期五阿勒阿勒图克疯狂无聊学校。
它不知道为什么!adine乏味到昨天这样说。瓦尼虽然我真的不回应。
我很懒惰青少年生殖健康。他们不知道为什么。我恨所有的人!但为什么?..
我不知道我记得许多怀念他的弟弟的声音。我真的很想听到她唱我自己的未来。
我太想念他..我听说他是激烈的笑..哥哥!兄弟怎么青少年生殖健康。吸毒者的弟弟,
4次错过

兄弟,如果有的话,必须是克,4次朋友家面条期待哥哥弟弟?
等待回家,4次为她的兄弟面..可怜的弟弟不是,4次呢?羞愧地走了,
4次人..为什么这么早公顷弟弟去!adoiyai .....,4次x错过!!!!!!!

Friday, 25 June 2010
ermmm...x tau arh knp ari ni boring giler...
at umah boring! at skolah lagi arh boring...
aku tgk die ari ni cm xsihat jeee...
asyik batuk2 mybe skit die dtg lagi...
knp die ni???xmkn ubat lagi ka??
aku risau tau x??
adoiyai...knp ko ni dgil ha??
sume owg syg ko tau x???

Tuesday, 22 June 2010
ermmm cuti dua minggu dah pown abis...
kne skolah balik!!MALAZ nye aku....
knp laaa x cuti setahun dpt merayau2...
hahahah....
pape pown skang aku dh du ari sekolah...
arh sekolah tukar jadual lagi!!!!
dah nak abis skolah pown tukar jdual ka???
adoiyai...
berat beg poit!!!!!!!!
ermmm skang aku dok tgh,aku tukar tempat ngan jejani...
jenani.....ermmmmm result die lg bagus dari aku poit!!!!
ermmm kena lawan ni...
ari ahad ari tu anta die balik asrama...
ermmm last jumpa die...
ptg ahad uh mang agak sedih arh coz aku anta die balik asrama pas uh
member2 aku yang lepak2 ngan aku tiap2 ari mase cuti tu semua tipon
ckp dowg nak balik asrama gak...termasuk atin n syammil...
mang pas ni arang jumpa dowg arh..trutama yang skolah at pahang uh...
lagi susah nak jumpa...
pape pown time dua minggu cuti uh mang best arh...
banyak kenangang poit!!!member2 aku sume mang best!!!

k laaa....nite..

Friday, 18 June 2010
ermm lame x on9..
ok ari tu balik kg ada owg kawin..
kali ni x best sgt coz yana
balik lambat..
tapi ada cite yang best sgt smp
nak balik pown kiteowg boleh gelak
sampai x ingat dunia..
ya allah...macam2 hal
boleh jadi kalau aku ngan yana dah bertemu..
adoiyai..okey..
time kenduri tu aku ngan yana asyik mengutok owg
jaaa...
pas sowg2 kiteowg kutok..
mase kenduri tu jugak aku belajar satu perkataan baru..
iaitu 'kendarat' kowg tau tu ape??
mulenye aku sendiri x tau ape maksud benda uh..
rupe2nye maksud die cm catering..
kendarat uh mcm bdk2 catering yang uruskan wedding uh..
tapi catering an selalunye bdk2 skolah yang join
tapi kendarat uh owg2 tua yang uruskan...
dowg la yang angkat pinggan,basuh sume lah..

yana ckp at qid larat kerh owg tua ni
nak wat kerja..dah tau tua duk umah ja laaaa...
ermmm jahat jugak cousin aku ni an..
ermmm yana dah tersanggkut at uncle faizal..
uncle uh bru umur 20 lebih...
kiteog terpaksa panggil uncle coz pangkat..
ikot an mg x sampai ati nak panggil die uncle
coz die muda giler n die encem lak tu...xkan nak panggil uncle an..???
bg ijam yang dah kawin uh pown panggil die uncle..
mesti die malu an coz anak buah dah kawin tapi dia x kawin lagi..

dalam mase yang same aku ckp at yana yang uncle faizal
x encem sgt...uncle faiz lagi encem...
uncle faiz uh same umur ngan uncle faizal..
qid ckp at yana yang uncle faiz encem coz ikot muka tok cik..
yana tersalah tafsir plak...die kate at qid yang tok cik uh kekasih gelap qid..
coz qid asyik puji tok cik ja...
qid kata at yana yang kekasih gelap yana tok usu..
tok usu uh ayah uncle faizal...
qid ckp at yana kalau nak anak die kena tackel ayah die dulu..

pas uh kita owg pilih.
tok cik kekasih gelap qid and tok usu kekasih gelap yana..
time kiteowg lepak2 uh tok usu pandang kiteowg au..
tetiba lak tok usu senyum at kiteowg...
perh!!!cair hati yana..yang x leh tahan uh yana tetiba menjerit
biler tok usu senyum at die...hahaahah
die siap ckp lagi.."ni ada petanda baik ni"
ape maksud die???hahah btl kerh die dah cair at tok usu..
hahahahah...

byk gambar uncle faizal yang qid ngan yana snap dari jauh..
sampai ada abg ni pandang je kiteowg...
kiteowg peduli ape????hahaahah
bukan gambar uncle faizal je...ada gak sowg mamat ni yana minat
tapi die uh juru kamera time uh...
mang encem gak arh...
kite owg snap gak gmbr die walaupun x jelas...
time ambik lauk pengantin dlm umah...
mamat photografer uh ada at dlm...
yana punye la suke tgk muka die....
adoiyai...

ada sowg kendarat punye anak au...
pakai tudung n bju kurung wana kuning...
perh baju die kalau tgk mg skit mate...
qid ngan yana pelik arh asal laaa minat ni kejap2
lap muka...kejp2btl tudung..
perh dtg nak kerja erh ape???
owg lap meja die lap muka jerh kerja die..
ermmmm...dok la die terpusing2 dpn kiteowg..
kiteowg tau la kiteowg dh gelak cm owg giler...
so,x payah la nak tayang muke die dpn kiteowg lame2...
ape die ingat die lawa???
hahaahahah

qid n yana bru dpt tahu yang uncle faizal
nak kawin bulan dua thun dpn..

yana ckp:
"wei melepas laa aku nak mamat encem uh...cian aku"
qid ckp at yana :
"xpe yana uncle faiz an ade...die blh thn gak..ko ambil jerh die.."
yana jawab:
"ha...ok2 aku amik uncle faiz laaa...ko cm ner??"
qid jawab:
"uncle faiz x pe...tapi jgn usik kekasih gelap aku.hahah"

pastu yana kate:
"ok aku x usik kekasih ko...pasni au jadi anak tiri ko la"
qid kata:
"anak tiri pown anak tiri lah...ko kene panggi aku mak la pasni coz aku ni mak tiri ko"
yana ckp lagi:
"abis nek cik ko nak cmpak mane???and ko nak panggil ape?"
qid jawab:
"alaaa nek cik uh senang jaaa...panggil jerh akak coz die an da jadi madu aku..

hahaha.ko kene panggil nek cik pasni ibu la coz uncle faiz panggil ibu"

start dari time uh yana panggil aku mak...
adoiyai...gurau punye pasal tgk btl2 die panggil aku mak dpn owg.
ahhh...malu giler aku...
tapi sume tu hanye gurauan kiteowg ja...
kn btl2 pow yana nak at uncle faizal,uncle faiz ang mamat photografer uh...
gurau ja...and qid pown xingin at tok cik uh....saje jerh ckp die kekash gelap kiteowg..
pasni aku n yana x jmpe lagi..3 bulan akan datang baru jumpe balik...
tu pown time raye....yana...ari tu adalah memory kita yg paling best aku rase...
x perah kite gurau babit an atok kita...mang giler btl time uh..

Friday, 11 June 2010
ermm xtau nak ckp ape sekarang...
yang aku tau sekarang buku yang aku aku dah
jage setahun lebih uh dah x macam biase...
buku tu aku dpt mase aku form 2..
aku ingat lagi tarikh die 5/10/08...
time uh abg mie yang bagi at aku..die kate abg mintak tlg bg an..
pas aku dpt aku terus jumpe abg..abg suh jage buku uh..
ye aku jage buku tu...sampai ade satu hari tu abg kate
xsia2 die agi aku buku tu secare free coz aku jage buku 2
elok2.sampai dh setahun buku tu at aku pown still nampak baru..
sejak abg pergi aku mula bce buku tu balik...
satu ari tu member aku tnye ade novel x..
aku pown ckp pasal nobvel abg uh...aku harap die jage btl2...
aku bagi la die pinjam..mang hati aku 100% kate die akan jage..
sebab aku tgk sblum ni brang2 die die jage btl2...

samalm aku mintak buku tu cozl lisa nak bwk balik...
die pulang an kat aku...aku x tgk pape aku terus bagi at lisa...
sekali lisa kate bku tu dh berconteng!!!
tekejut aku...sblum ni buku tu bersih ja...
aku tgk byk tempat berconteng...
aku test padam tapi x boleh...aku tanye die buku tu berconteng ke?die
kate ye..adoiyai...sedih lak ai..
aku x marah die...coz bukan slh die...aku mrh pada diri aku
coz aku xpat jage buku tu elok2...
aku nak nangis pown ade gak sekang ni...
*abg sori...owg xpat jage buku tu baik2..
owg btl2 mintk maaf abg...
owg ras bersalah pada abg..

Thursday, 10 June 2010
mizz u so much
ellysya balqis bt amir fitri


Wednesday, 9 June 2010


















































































































































ermm seperti yang di rancang
ari ni lepak at lake garden satu hari suntuk..
perh! penat poit...qid grak dari umah tadi kul 11 pastu
g bli air dlu at seremban coz si jejani uh suh qid bawak air plak..
pas uh smpa sne qid ajak dinie turun time uh die at kedai mak die.
lepak ngan qid..sempat gak la kite owg ambik gambar..
mcm2 borak ngan dinie..tunggu wani n fatin lambat sngat..
dah boring tunggu qid ajak dinie ngayau at lake garden uh..
pe lagi mrayap je kite owg...pas uh mak dinie suh dinie balik kedai
balik coz kedai ramai owg..terpaksa la dinie naik..tinggal aku
sowg2...aiiii tunggu2 dowg x datang pown..
boring dah aku tunggu...

ermm akhirnye dowg datang gak..bengang giler aku tunggu dowg..
time dowg dtg aku ngah lepak at tempat moto..dowg tipon cari2 aku..
tapi aku wat x tau jerh at atas uh...abis makan keropok lekor baru
aku turun..ermmm...dowg bli pizza tok aku...ai..bru mkn pizza esok uh makan lagi...
tpi nak wat cm ner an..owg bli mkn laaa...first2 tu aku rase yang dowg cm lain je tau..
maksud aku dowg cm rapat jerh...jelez plak aku...
ye la mane x nye...dtg same2 n then dowg tah pape tah coz dowg gelak2 n ckp2 sesame
sendiri..jelez plak aku..hahah...perlu kerh aku jelez???
oooohhh tidak...

pas makan uh aku g toilet coz nak betul an rambut ang dah kusut uh..
balik2 je tgk dowg tersenyum2 ari jauh...ati ni dah x sedap dah coz sbb g tu wani soh pkai
bju itam n bwk sapu tangan..pelik gak qid..
qid tanye wani kowg ni kenapa??wani kate x de pape..
pas tu qid tanye lagi kowg nak baling aku tepung erk???wani geleng an kepala die..
pas tu tup tup die owg baling qid ngan tepung...perh!!!bju bru tu beb!!!
ermmm x pe laaa...abis gak la qid kene baling ngan tepung uh..muka,bju sume arh!!!!!
adoiyai...biar an je laaa...sementare dowg dpt wat biar arh dowg wat..t dah x pat t
x dpt lak nak wat...ermm.. wani arh kepala die...die yg rancang..MATANG!!MATANG!!!
hahaahahhaha[ayat jejani]

tgh kecoh2 kene baling uh dinie plak anta msg ckp "ye ade owg kena buli"
adoiyai...sakit nye ati.....ajk die trun sekali die taknak coz takut ken baling tepung..
arh dinie.ko memang an!!suke tgk aku kene bli..
pas pesta tepung uh dowg coll auni..aku malz nak ckp ngan die..
aku suh wani n fatin ckp aku x da time uh..
sekali wani g ckp aku ade plak...kene laaa ckp ngan die...

ermmm ari ni jumpe atin x mcm selalu..xtau a kenape..
x byk ckp.masing2 byk wat hal sendiri...knp erk??
aku pown hairan..padahal at umah berkoba2 nak jumpe tu...
x tau la knp...
dah dkt nak balik tu baru borak ngan fatin
pasal esya,nazry n achik...
ermmm time cite uh nak nangis pown ade coz tringat at dowg...tapi tahan je laaa.
xkan nak nangis dpn owg plak an???tgh syok2 borak uh tgk wani cm boring
sje...mybe die x tau nak ckp ngan sape time uh aku ngan fatin tgh rancak berborak..
mak wani n atin dtg dlu dari akak aku...
dowg balik dlu..pape pown aku hargai ape yg dowg cube lakukan..
and thank to dowg coz blanja aku pizza...

time at sne uh aku byk ingat time aku ngan esya n yang lain2...xtau la kenape..
sbb tu agak nye aku x byk ckp ngan fatin...aku xtau la knp.
mybe aku rindu sgt kot at dowg...tapi nk wat cm ner an??
hanye kenangan je jd pengubat rindu..
esya qid miz gler at esya..
miz u so much!!!!
qid klu boleh nak je jumpe esya skang ni..
tapi qid x leh wat ape yg qid nak..qid hanye boleh jmpe esya
bler qid dah g kat tempat esya...
bile agk nye qid dpt jmpe esya agk nye...
k la esya..bye.

Tuesday, 8 June 2010



ari ahad ari tu 6hb balik melaka ada kenduri kawen..
ermmm time uh mg malaz giler nak g..ye laaa kampung uh an panaz..
ermmm..tapi,fikir2 balik kalau aku xg xpat la jumpe yana..
lame wooo x jumpe die..ni je la mase tok aku jumpe die..
sjak die duk asrama mg jarang giler jumpe..
mase balik kg uh aku,ayah,ibu n along ja...
kita owg tunggu family yana at pantai..
sempat gak aku snap sekeping gambar at tepi pantai uh..
lame tunggu family yana..sampai owg tegah mandi at laut uh
segan la aku dok pandang2 dieowg mandi..
hahahah...
tah pape tah dowg uh...


ermmm time at umah owg kawin uh..yana mang cun giler..
hahahaha...[jangan perasan sgt yana]hahahaha
tapi serius ar mg cun...pas makan aku terus lepak ngan yana
at satu kedai dkt2 c2...
parent kiteowg still lagi at umah owg kawin uh..
kiteowg ja yang lepak due owg at c2..
best giler arhh,lame xlepak ngan die..
last lepak ngan die time abg Ijam kawin uh..
tu pun hujung tahun lepas time lepas abik result PMR..
lame kiteowg x jumpe...dlm 6 7 bulan la gak x jumpe...
mang best giler dpt jumpe ni...
ye laaa kiteowgan jarang msg2 lagi skang ni..


tengah syok2 lepak atok cik mamat lak lalu at c2
ngan family die nak g umah owg kawin tu...
atok ckp at kiteowg "ape kowg buat kat cni,x g makan?dating saje kowg ni"
atok ckp kiteowg DATING!!!!!hahahaahah
ape la atok uh...kiteowg dh lame xjumpe laaaa...
adoiyai..
time lepak2 uh mcm2 lagu bukak.mcm2 crite kite owg borak..
mang best giler...kiteowg kutuk owg at c2 laaa...
ade owg at c2 yang mekap mak ai over gilr...
mang kelakar laaaa..mule2 aku x perasan tapi yana yang bagi tau...
perh!!boleh tahan gak yana ni...hahah...
satu lagi ada pak cik uh pakai kopiah yang cm rambot die...
dari jauh yana ckp "wei tgk pakcik uh pakai kopiah mcm rambut die"
qid ckp la at die.."bukan kopiah laaa tu rambut die"
puas kite owg bertengkar...biler pakcik uh dh dkt ngan kiteowg kiteowg die coz
menahan gelak....rupe2nye mang kopiah...kopiah tie berbulu2 mcm rambut
plak dari jauh...mcm kelakar laaa...owg tu pergi
je kiteowg gelak an dowg uh...perh!!!
lepas wedding uh kiteowg sume g umah pak cik rasmi...
umah die dkt2 c2 sje...
time on the way g sne aku naik satu kete ngan yana
naik kete famly die...dulu time kecik2 salu naik kete die kalau balik jelebu...
ermmm tringat plak time dlu2...


mase at umah tu kiteowg lepak same2 gak at dpan umah uh...
bler family atok cik mamat smpai nek lak ckp
"at sne tadi nek tgk kowg dating,kat cni pown dating..x boleh terpisah erk kowg ni??
ni kes dah lame x jumpe la ni..." YES!!!! mang kite owg dh lame x jumpe...
rindu sgt2 tau???ermmmmm...
tapi time at umah uh kejap jerk coz family yana kene balik awal cozdowg x tahan
ngan cuaca panaz at kg uh...mg panas giler arh kg uh...
aku pown x tahan...ikot an family aku pown nak balik awal..
tapi x boleh coz ayah ada janji ngan member die...
ermmm....tunggu je laaa...
kul 5.30 bru balik....sebelum balik uh sume mandi dlu coz takut panaz
plak dlm kete.....tapi spanjang perjalanan balik aku ingat sume time2 ngan yana uh..
tapi xpe...minggu ni 13hb aku jumpe die balik coz tok su punye anak kawin..
yeye jumpe yana balik...tapi tu last aku jumpe die coz pas uh die dh nak grak asrama balik..
mybe raye t bru jumpe balik..insya-allah..pape pown yana...aku betul syg ko..
ecehceh.....jiwang la plak..hahahaha
k esya..
daaa..

Sunday, 6 June 2010


ermmm cuti skolah lagi...mcm2 dah plan dah ni..
tapi minggu kedua 14hb kena g skolah ambik exam geo plak..
ermmm xpa aaa...
ari tu dinie ye ye je plan mcm2 ari cuti ni...
tapi smp mase cui ni ..aku col x angkt..aku msg x reply...
aku mizcol die wat x tau jeee...
ahhh penat aku..!!!
die tu...ari tu reunion pown last minit cancel an...
ermmm..sabar jerk laaa...
wani,atin,shah nor ajak kuar ari rabu ni 9hb nak jumpa..
cm biasa la port yang akan aku pilih adalah LAKE GARDEN..
tempat yang x akan aku jemu untuk selama-lamanye...
maybe jadi,maybe xjadi benda uh...
ye laa sape tahu an apa akan jadi akan datang ni...



ari tu bdk2 ni salu ckp knp lake garden,lake garden,lake garden!!!
dowg boring agaknye...hahahah tapi aku x akan boring..hahahaah
aku akan tetap datang tempat tu setiap kali cuti...
tu janji aku dulu dgn seseorang at tempat tu..
aku akan tunai an...
janji tetap janji beb!!!

Wednesday, 2 June 2010
ermmmm skang qid dah pown genap 16 tahun.perh! dh boleh ambik lesen..
hahahahha...ari tu punye beday first time dak2 skolah yg wish...
sebelum ni dak2 qid jerh wa mcm2..tp dak2 skolah pown wat mcm..
qid x terfikir plak dowg blh beli kek tok wish beday qid..
ermmm terharu..terharu...hahahaha..
ye la mane x terharu seblm ni member2 qid jerh yg wat mcm2 beday qid tp
kali ni dowg sekali..
ha pasal hadiah..:mcm biasa laaa...dari family yg mcm2 tahun lepas..
ok laaa dari x da an??atin bagi cm buku ada ayat2 al-quran..
ermm die nak aku berubah tu...wani bagi tedy bear!! ermmm x pernah seumur idup
id dapat bear..hahahah...tapi x pa laa.qid trima ajer ape owg bagi...wani ada gak bagi cadbury..
qid rase qid tahu ape maksud die uh..ahhhh...x nak ingat...!
owg first wish qid wani..dulu owg first esya n nazry..
tapi skang x lagi..
ingat lagi mase dowg bagi kejutan at qid time beday uh...mg best giler...
tahun ni bdk2 ni lagi arh...
dah elok2 nak masuk karoke g cancel lak...
mcm2 dowg ckp..dah la aku dah byr..abis duit aku je..
k laa nak out


Official Template By BudakPEMALAS