Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012
Dowg tgh bersuke ria at sne uhh...
qid at ruang  tamu jap cilok masuk blog...
Sumpah terasa boring..sunyi and rindu bler abg due uhh xde...!
Qid happy ape yg ade skng niii...
tp rase nye lagi happy klo abg wan ade sme skng niii..
lagi meriah klo ade glak tawa abg wan skng ni..
lagi riuh rumah ni dgn usikan usikan die..
Betul2 rase kehilngan sowg abg yg sgt2 go lucky...
Qid betul2 rindu dkt kau abg!
kau tk de sme2 qid raikan ulang thun klahiran qid kali niii..
really2 mis u abg!..

Sambung story Roy!

Suke tgk pic ni.ade kempis ade boroi.huhu.Mantap seyhh cikgu2 ni :)
Salam..
yeahh qid masuk lagi ruang blog ni dgn perasaan yg sgt2 sukr untuk qid nyatakan..
okey smbung cite sengal semalam..
tgahari td qid gi umah ummi.
roy tak de time uh,sekolah!
mule2 qid ingt x nak lah story ape2 at ummi..
skali tgh dudk tdi ummi tnye ape jdi antr qid ngan roy..
ummi tnye knp roy mrh2 smlm!
utk elakkan dri ummi pikir lain,qid bg tahu ummi hal sbnr!
ummi terkejut...
ummi tnye "betul kmo x buat qid?"
hermm~ hancur hati wokk bler ummi sndri x percye ann qid..
soalan ummi uhh seolah2 qid ni mmg ade cop jahat at dahi niii...
qid ckp at ummi jgn bg tau roy ape qid cite sbb roy klo blh x nak ummi thu..
tp qid terpksa gak bg tauu sbb nak bela dri sndri...
smp bler owg lain nak toce life aku??
aku pown ade hak utk bela dri sndri....
qid tk thu lh ummi ckp pape at roy ke x..
qid xde col ummi pown...
roy pown qid xde msg sgt..
just mlm tdi ckp "sory for evrthng"
tu jerh..
mlz nak ckp lel…
Asalammualaikum esya..
qid baru jumpe roy tadi.
entah lah..mood hilang lah bler jmpe  tdi..
tak thu mcm mne nak ckp!
die cabar diri qid...
die kutuk qid...die ckp mcm2.
tp...qid tk thu nak ckp ape bler die bg kate2 uh!...
entahhh lah esya..tk thu mcm mne nak ckp!
susah lahhh.....
stress thu x!
roy mrh sbb yg bukan punce dri qid
aduhh x mudah lah roy nk tgk ko mrh!
qid smpai2 jee die tnye "kenapa dtg?dah xde pape dh kat sane smp dtg sni?"
tu die ckp!
ummi plak ye ye suruh qid masuk..ummi siap tnye die knp die ckp mcm uhhh...
qid pown pelik mse tuu kenapa...
bler dh duduk2 tgk baby uhh ummi suruh die ambik an qid air...
skali die ckp "pandai lahh die nak ambik sndri...xkan die dh lupe kot umah ni!"
bising gler mulut ummi mse tuhh!..
ummi marh lah die ckp mcm uhhh....
ye lahh x pernh kot die layan qid mcm tuhhh....
dah tuu time ummi mandikan thaqif qid lepak at luar umah..
skali die dtg...
qid pown buat lah slamber jee...
dh tu die ckp "dah puas dah?"
sumpah…

Selamat Pengantin Baru Abang!

tu die! pagi2 lagi dh rse sayu glerr bler bce status cikgu mlm tdi. air mata ni terus jatuh bler ingt abg feroz.. lagi laju air mata ni jatuh biler terbyng wjah die mase tgk we ari tuu... berat sgt2 utk abg feroz lalui semua nii.. qid harap sgt semua majlis dekt sana berjalan lancar hari nii... qid harap dan berdoa semoga abg feroz kuat lalui ni semua... mane x nyee... hari ni dikirakan hari bhagia die sptut nye... hari die diijabkabul kann... tapi.. semalam tuhh??? we,owg yg die syg...owg yg jage die dri kecik.. owg yg sering mnghiburkan die pergi mengadap ilahi.. x mudah rsenye utk abg feroz! tapi nak buat mcm mane??? abg feroz kena gak pergi.. x boleh tunde...klo tunde mcm mne ngan majlis pihak perempuan tuhhh... qid harap sgt abg feroz tabah dgn ujian Allah ini... dan qid pasti abg! mungkin ade hikmah ni semua... qid thu,we,tok aji semua pasti doakan kebahagiaan abg! pasti...... pape pown selamat pengantin baru abg feroz! :))


Arwah Abang!

Malam ni betul2 rasa rindu sesangat2 dekat arwah abg wan....
dari ptg tdi smp lah mlm nii asyik tgk video die jeee....
rindu nk dgr lawak2 die,,nk tgk die senyum,nk dgr gelak die arrrghhhhhh!! mcm2 lah...
semua nye rindu...
dekat 5 bulan dh abg wan pergi...kejap jee kann..kejap je dah 5 bulan...
kejap jee dah naik batu ninsan at kubur die uhhhh.
sejujur nye qid ckp,lepas tgk batu ninsan yg tertulis nama die,bru qid yakin and percaya yg die dh meninggal.
qid jugak mcm bru blh trima bnde tu smua...qid bru rse boleh panggil die Arwah...
hermm..bg semua owg bnde tuh remeh..tp bg qid...sekli qid dh panggil die tuu..mknenye selamanye die qid panggil mcm uhhh..
mse mule2 abg wan meninggal qid rse mcm bnde ni semua x betul...
qid pelik,qid downn giler2 bler abg qid sndri pergi.....
tp lme kelamaan qid boleh trime and skng ni qid dh boleh panggil die arwah dah...
5 bulan mse qid ambik utk pulihkan hati qid niii...
utk redakan ati qid nihhh...
ya Allah skng nii hanya Allah je yg thu mcm mne pe…

Cerita sedih ku T.T

Salam esya... okey pertama skali qid nak ucapkan takziah buat keluarga abg aiman sbb tengahari tdi we dah menghembuskan nafs nye yang terakhir... we meninggal dekat hospital kuala pilah.tepat jam 12.30 tghari... ape yg menyedihkan we meninggal time tu yg ada hanya pk lang... mak ngah,mak long semua xde..dowg blik umah kot timee tu... qid dpt thu we meninggal dri cikgu rudziah. Die col and bg tauuu.. dh tau tuu qid terus lah gi siap2 then gi kuala pilah... b4 gerak uhh jumpe cikgu jap at sebelah umah,cikgu bru blik skolah... die pown x pat jumpe we saat2 terakhir we tuuu.. cikgu kte jenazah x sure bwk melaka or sri menanti.. sbb adik beradik cikgu ade yg nk bwk blik sri menanti... tp dulu we pernh ckp yg die nak di kebumikan di melaka sbb dkt dengan tok aji. Tp nak wat mcm mne kannn..cikgu adik...die x leh nk bersuare sgt... so die ikot jee..hanya membantah sikit2 jee sampai jee at bilik myt owg x ramai sgt.. yg ade pown mk ngah and pklang sekeluarge... plus cikgu and family qid yg b…

utk kau aku berpenat

Asalammualaikum esya.
okey..badan qid penat sangat sekarang niii!!!...
tp nak gak tulis at blog nii sbb dh lme x tulis at sni...
dua tige hari ni qid BUSY sangat2...aduhh memang sush nk ckp!
okey pgi keluar..uruskan brng2 abg nnti...
smp lah tghari..then tghari gi makan.lps uhh smbung blik kerja.....
maghrib rehat blik..dlm pukul 8 haaa sambung lah balik mengadap laptop! buat desgn check nme owg!
haaa mcm2 lahhh...
dua tige hari nii tu lah kerja qid...mengadap lappy smbl on9..tp mcm x on9....
serius pnt!! bukan penat ape..nak kena gi sne..nk kne gi sni..mcm2..nak ambik itu nak ambik ini!!
ayoyoo..tension sikit...
tp ape bleh buat...skali ni jeee kot utk die...
lps nii xde dah..
ni lepas ni nak terus tido smp pgi esok..dh tu pgi2 lagi dh nak kne smbung keja tadi uhhh skit lagiii...
aduhh aii..die yg masuk aku plak nk buat itu nak buat ini...
nasib kau abg aku thu x??
huhuhuhuhuuu.....
ermm qid dh 100% smbung bljr at KPTM ipoh uhh..
mmg x kan tukr lgii..sume bnde dh settle..tinggal tung…

melepas rindu nak taip :)

Salam..
huuu Ya Allah sekarang nii bru qid berkesempatan nak tulis blog :)
byk sgt masa yg qid cube curi utk tulis at blog niii..tapi...tak berjaya..
and sekarang nii mase utk tulis ape sahaja yg terbuku die hati iniii...
okeyy qid ade mcm2 cerita nak story mory at sni...
okey pertama pasal diri qid haaa...
terus terang qid ckp seminggu nii kepala agak sakit sikt lahh sbb mcm2 bnde yg x di jangka berlakuuu..
okey..pertama pasal tempat qid nak study lah..
ari tuu kan qid mcm dh sparuh setuju nak sambung at multimedia kolej under TM uhh..
skali minggu lepas dpt plakk twrn dri Kolej Poly-Tech Mara at Ipoh...
qid dpt je thu ipoh tuu terus lah olak tepi..qid tnye gak mama mcm mane??
mama kate x pyh lahhh..jauh...dh tuu tnye ayah,ayah kate tgk dulu lah mcm mane...
ayah nk pikr dlu...skali mlm uhhh ayah col ckp yg atok qid suruh qid ambik poly tech uhh...
sbb die kte lgi baik dri TM uhhh...
die kte mmg kuar mungkin dpt kerja..tp pinjman die mahal sgt..
tkut x mampu nnti...
dh tu atok kte pla…

Aku benci kau,even kau adik beradik aku skali pown!

Dari dulu sampai sekarang die selalu dpt perhatian..
di sebab kan die yg sulung..aku yg kecik ni plak selalu kena beralah ngan die...
aku plak slalu kena jdi ais...
sampai bler??sampai bler aku nk kena sbr ngan ko sowg jee haa??
heyyy aku nk ingtkan kauuu yg aku ade hati dah perasaan tauuu...
kau jgn pikir hati kauu jee..
klo ko nk thu mama and ayah uhh sbnrnye nk jaga hati kauu jee tau,smp di suruh aku yg beralah...
die nk jaga hati kauu..tapi kau??langsung x pikir hati dn perasaan owg lainnn..
bodoh~
klo x jaga hati ko tuu nnti,mcm2 cite bodoh plakk ko reka nnti..
ko tu kann x berguna...
mama ngan ayah x nak bnde kecik di bsr2 kannn...
sbb tu dowg suruh aku beralah.dowg thu klo suruh ko,mmg x punye..kau tu kann kepala batu.
sebab tu aku mintk ngan ayah nk duduk sni..ayah pown x pikir lain sbb die thu klo anak die nii duduk situ,
means bertmbh giler lh anak die uhhh..sbb tinggal ngn kau setan..!!
sbb tu juga aku rpat ngan mcm2 owg..sbb kau!! kau tuu x mcm owg lainnn..
x mcm sista2.yg…

T,T

“kalau apa2 jadi at aku nanti seblum kau sambung bljr nii,pasti kan kau terus capai ape yg ko dh rancng tuu tau dik..jangan fikir benda2 lain..satu lagi aku nak kau tahu,semua org akan mati..dan yg pergi tu dh mmg x kan balik semula.so,yg tinggal ni kena teruskan hidup..Aku tak nak kau terus murung dgn apa yg Allah dah aturkan dalam hidup kau tuu..Aku nak kau terus pergi smbung belajar capai cita2 kau..pasal owg lain kau x yah pikir.Just think about your self.”
kata2 keramat tuu qid dpt mlm tdi dri sesowg.. qid tk thu kenapa die ckp mcm uhh.. agak terkejut jugak! Airmata nii terus jatuh bler sampai ayat “aku nk kau thu semua org akan mati” sampai situ qid dh pikir lain and airmata qid terus jatuh.. qid rse qid mcm akan kehilnga sesowg.. tp qid x thu lah ape yg Allah rancangkannnn... qid cume boleh doa semoga Allah jauh kan kami semua dri apa2 musibah :) qid harap sgt xde lagi bnde yg buat qid sedih.. dh penat thu x tanggung detik2 kehilangan niii.. dh terlalu penat nk lihat owg yg ki…

UPU :)

Salam...
hey! nak citew ape erkk mlm niii..
Ha!
cite hangat hari ni lah..
pasal ape??UPU lah deii!
hahaha...hari ni rezeki qid tk berapa baik dehh!
kenapa??
haaaa..hahah x dapat mehh tawaran ke IPTA..huuu
sebenarnye benda nii qid dh agak lme dah..ye lah
result qid xde lh bgus sgt ann...
so qid x leh nak mengharap lah..
tapi tevt blom keluar lgi keputusan permohonan tuhh..
mybe hujung bulan 5 bru keluar keputusan tuuu...
qid x pasti lah dpt or x kolej mara uhh...
tadi membr qid semua sebok pasal upu...
ada yg sgt2 mengharap tp x dpt...
ade yg x mengharap tp dpt....
ade plak uhh yg dpt tdi x nak pergi...
yg ramai mcm uhh mmber2 qid yg cine lahhh...
biase lh dak cine annnn...
ramai yg nak masuk form 6 ade tu amik ipts...
dowg pown x menghrp yg nk msuk ipta niii...
dowg x kish pown kottt~~
qid pikir skng ni qid x kish lah nk dpt or  x permohonan dri upu uhh..
mlz kot nak mengharap.qid tgk usha2 blik mane2 kolej skang nii..hope dpt lh at memane:)
pape taniah lah pade member2 qid yg dpt tawa…

Perangai Buruk?

Yes!! memang tu perangai buruk aku! so what??Heyyy kau pown aku rse ade sesuatu bnde yg ko xske kann?? dan Aku....benda yg paling aku x suka ada lah MENUNGGU SESUATU!!! tak kisah lah bnde ape skali pown yg penting aku benci menunggu! tolong lahh..tepati janji....jgn buat aku menunggu mcm owg bodoh tuu kau thu x!! Dan aku secara jujur nye aku ckp aku x kan buat owg menunggu aku kcuali mase tu aku btl2 ade mslh and x tepati jnji..hanya sbb aku ade mslh..tp kauu??kau blh buat relz ko jee.. ko bleh settle an bnde lain dlu..sdangkan kau thu yg aku ni tunggu kauu kann!! heyy sush sgt ke kau nk bg tau aku yg ko nk slesai annn hal ko dlu! tk de lah aku mcm owg bodh nk tunggu..ape gune phone mhl klo x leh nak col or msg...heyy..aku bnci thu x! kau dtg2 bg tau yg ko slesai ann hal ko! mcm aku ni tunggul plakk ann nk kne tunggu kau slesai ann hal ko! bagi lah thu!...bengongggg!!!!!! xde lah aku bengang smp mcm niii...
qid nk bg tauuu sesape je lahh annnn... kowg klo ade hal...ade mslh...or ade …

Jadual aku hari ni dan esok :))

Asalammualaikum.
hey esya..
ermmm tetibe ati ni rindu plak pade kamu..
x thu knp bangun2 jee terpikir kamu!
sebenr nye ni smua sbb mlm uh b4 tido tringt plak yg abg ajam ckp qid
ade wk blik pompuan sume at umah niii!!!
so scre automatik nye qid ingt kamu!
smlm gak b4 tido ade tweet ngan jiha ckp psl qid couple ngan pompuan or x!
ermmmm...member ngan jiha buat an qid teringat memula dulu qid nk rapat ngan sha..
sebijik mcm jiha..
qid ngan jiha xde lh rpat mane...
tp qid rse kan mcm ngan sha plak qid tweet bler tweet ngan die uhh!!
ermmmm..sha skng bz,die byk nak ambik exam..hope die berjaya lah :)
~~okey skng qid nak cri pasal abg ajam arhhh...
semalam qid gi umah die,masuk2 je tgk umah bersepah nak mampos!
ya allah sakitnye hati qid tgk!!!!
qid yg kureng pengetahuan psl kemas umah niii pown thu jaga umah yg qid duduk niii...
tp abg ajam??
giler arhh terkejut tgk umah die smlm....
mmg qid mmekak lah at die smlm..
sakit ati thu tk...
dan2 tu gak qid suruh die kemas..
buat nye mmber2 die …

Misi 30% dah bermula :)

Asalammualaikommmmm~~
hey ellysya balqis..ape kabo kmo??
hiihihihi
okey! skng ni qid baru je sampai umah..
hari nii seharian penat! thu??
eh eh eh bukan dri pgi tdi sbnrnyee...
dri mlm tdi..dri bnde sengal tu berlaku semalam! hahah sengal!
Pagi tadi pukul 10 lagi akak dh sampai dpn umah tercegat ajak kuar!!
okey dgn x bermaya terus siap and kuar...
minum2 sume,then mulekan lah operasi kite owg...
cri pkaian2 nak gi bljr ti.. :) hihihi sambung kee??
insya-allah ade rezki nanti qid sambung lahhh...
Mula2 dlm perancangan qid nk gi beli ngan wani!
die thu kdai2 mane yg ptot utk teruskan rncngan qid uhhhh..
Plan punye plan skali x jadi...
Sebab ape??My family..who??my sista lahh!! sengal!
die x kasik plakkk..die kate ti qid beli bju merepek2..bju x beli ti duit abih mcm tuuu jee..
so..haha padan lah muke qid ngan wani annn???
haaaa mmg good arhh!!
Pusing punye pusing...qid ckp at akak yg qid nk beli bju murh2 jee....
qid nak buat hal lme blik nnti...
hahah so dgn gmbira pownn akak pown tur…

Jam ku yang calar :)

Salam.. lupa plak nak story satu bnde.. hahahha sbnrnye bnde ni x nak cite pownnn!! tp ade sowg mkhluk allah ni suruh tulis at sni jugak! Heyyy x ske2... ni sbnrnye nde lame niii..ade lah dlm 3 minggu yg leps..hihihi cite ape?? cite abg ajam bg qid jam lahhh... jam casio.. qid rse bnde ni x pyh kot cite at sni.. tp skali mlm tdi abg ajam ckp “apasal ko x ltk gmbr jam yg abg bg uh at blog?abg tgk xde pown!” hahahah qid ckp lah perlu ke??? dah tu die ckp “ye lahhh,mcm x hargaii jeee....slalu ape je owg bg at ko,ko update.ni x pown!” haaaa hahaha so dgn terpksenye qid kne lah cite psl ni at blog nii.. untk kepuasa abg aku sowg tuuu...hihiih.. sbnrnye jam tu abg ajam bg smperna dpt 3A dlm spm ari tuuu.. die bg jam.! Nnty qid upload gmbr tuu at sni okey! Jam tu bsr tauuu..longgar qid pkai..mcm die pkai jam die tuu lahh.. longgar nak mampos!
Tp qid pkai jugak lahhh!! hihihi casio baiii..spe x ske ann?? hihihihih tapi mlng nye smlm jam tu terjatuh ann terclar... so,gmbr jam yg qid ambik tu …

1 may :)

salam.
hari ni 1 May 2012.
Genap 5 tahun mak ila meninggal dunia...
Al-Fatihah buat mak ila.
dan Al-Fatihah juga utk  arwah azhar dgan azrul yang hari ni merupakan hari lahir mereka..
kalau dowg masih hidup.umur dowg sekarang 18 tahun...
kejap jee kan dhn nak masuk 5 tahun dowg meninggal!
Tadi col mama ckp pk cik msg..
tetibe mama nangis...ermm mybe mama teriingat at arwah adik die tu kot...
mamam yg umur yg dh tua tu pown blh nangis tringt arwah adik die...ni kan plak qid nii...
ermmmm mg susah lah kannnn....
pape pown qid harap mereka semua di tmpt kan di kalangan owg2 yg beriman..
~Esya esya thu x at tv3 ade stu cite die yg menarik perhtian qid...
cite die tajuk 3 JANJI.
tgk cite tu mmg qid ingt kamu,pian,azhar and azrul..
serius qid rindu kowg sgt2...nak lepak2 ngan kowg...
nk huru hara ngan kowg....
kan best klo jdi mcm Dahlia dlm cite uhhh...
die jmpe sesowg yg serupa mcm kawan die yg dh meninggal...
ermmmm.seronok! wlaupown kamil x ske at die :)
tapi qid yakin yg bnde tu semua x…