Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

Cinta buat Lelaki

Assalammualaikum.

Duduk dihadapan beribu orang
membawa satu perasaan
KOSONG.
tiada kata tiada bahasa
mereka cuba meraikan bersama
tapi aku masih sendiri
membawa perasaan
KOSONG!
Menghargai apa yang dilakukan
tapi hatiku bukan disini

Diri seperti pengemis
mengemis kasih
mengemis cinta
dari insan yang mula
diberi nama Lelaki

Lelaki
perasaan ini tidak pernah aku rasakan
tidak pernah aku menduga
kau buka hati ini untuk kembali ke jalan
kau buka hati ini untuk lihat ke hadapan
memikirkan masa depan
memikirkan hala tuju hidup
aku mencuba membuang semuanya
membuang segala perasaan aku
buat insan bernama Perempuan.
dan kini kau datang dan buka hati ini
saat diri dikelilingi insan insan yang ingin meraikan diri ini
hanya satu difikiran aku. iaitu kamu.
Lelaki

Bukan niat untuk mengganggu
tapi perasaan ini datang tanpa aku sedar
bila asyik memikirkan kamu,iaitu lelaki
aku sedar aku mencintai kamu, lelaki
makin aku cuba menidakkan
makin banyak mulut yang mengatakan
kau milik aku.
dan aku mula nam…
Rumah kedua.
sham.
aku menangis malam nii.
aku nak keluar sham.
aku x nak kat sini..
aku x nak sham.
semalam aku blh trima sebab benda tu jd.
tapi malam ni tak...
dgn bosan lagiii...
dengan terkurung lagi..
sham aku nak balik.
ambik la aku sham...
lawat laa aku sham..
dtg laa sini sham...
kenapa kena rasa ni lagi sham?
aku x nak.
aku nak bebas mcm setahun dua nii..
nak aktif mcm setahun dua ni..
nak jd mcm bdk biasa mcm sethun dua nii..
tk nak kehidupan dlu.
tlg aku sham.
balik la sham.
bawak aku sama.
Assalammualaikum.
Sunyi.
Sepi tanpa kata.
Diam membisu tanpa sebarang bahasa.
Allahu..
aku terlalu bosan...
aku nak pulang...
balik untuk lawat kubur abang.
bosan yang teramat sgt kt sini buat aku hilang arah.

Sham..
aku x sempat nak lawat kubur kau.
Aku sampai je seremban semalam
aku tros kena pi jmpe paksu sebab batuk kuar darah semalam.
then teruk checkin and bermalam di sini.
plan aku nak ke kubur kau hari niii...
hope ptg ni aku dpt kluar.
aku bosan sgt sham...
klo dpt kuar blh laa aku
pergi lawat kubur kau esok..mmmm
Weekend ni hari yang aku tunggu.
dah lama aku tunggu sham.
aku nak lepas rindu yang thun lepas aku x dpt nak rasa sgt..
hehehe tapi skng ni aku dh kt dlm..
mampu ke aku nk pergi?
aku harap aku mampu.
aihhh mesti boleh laa kan...
aku kan kuat mcm kau..
heheheh...
tapi aku masuk kali ni tk teruk sgt..mcm biasa ahhh..
pakcu nk bg aku melawat hsptl nii..
hahahahhaha...
bak kata una mybe sebab aku banyk minum air sirap kottt...
tu yg pepejal merah tu keluar dri mulot...

rehat dah

Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
kali ni di lokasi yang berbeza.
hari ni hari pertama aku terjaga dri tido bukan di ipoh..
Semalam pagi ayah dtg ambik aku di ipoh.
terus ke chemor ambik kereta. lepas tu terus pi tg Malim.
Plan asal kami pergi bercuti.
tapi disebab kan beberapa hal semua cancel.
sepanjang perjalanan ke ipoh di fikiran ni hanya terbayangkan semua
memori sem ini.
yang pasti kowg thu siapa kan?
sudah tentu tentang mereka.
Aku msg ajrul untuk infom aku nak balik.
Aku msg shahir untuk infom aku nak balik....
aku tak msg nik atau wani sebab kedua dua nya telah awal pulang
ke tempat asal masing2...
waktu aku gerak ke chemor sama masa shahir gerak ke penang.
alhamdulillah kedua duanya selamat smpai kat tempat masing2...
sampai2 semalam aku tak terus ke seremban.
malah aku singgah di ampang untuk jmpe mr.badut gua...
and pagi tadi aku baru ke seremban...
sampai sampai terus flat..
benda aku dh jangka..
hahahaha
malam ni hari pertama aku di seremban dan hari pertama aku check…

Untuk Cinta by Hafiz

Kau tunjukkan aku
yang memangnya tak pernah tahu
erti sebenarnya cinta dari jiwa.
Bukan hanya dari mata.

Kau ajarkan hatiku
kasih setulus seiklasnya
tak pernah mengalah walau kan terpisah
sedikitpun tak berubah.
Namun takkan menjadi milikku.
Cinta bukan tercipta untuk ku.

Tolong jaga lah dirinya buat diriku.
Jangan biar luka lagi hatinya
yang amat ku cinta
Yang milik engkau saja.

Biarku simpan semua
kasih dan cinta
akan ku pendamkan sepanjang nyawa
hingga tiba masa
untuk aku bercinta semula...

Selamat tinggal kasih
aku kan pergi bawa diri
yang telah rela dan mengerti

dan disini saja berakhirnya sebuah kisah
cinta bertepuk sebelah
terpaksalah ku terima tentuannya

Rindu

Assalammualaikum.
sekarang pukul 4 pagi.
qid baru je balik. now qid kt umah ummi..
pagi semalam pukul 7 pagi qid melawat rumah kekal kamu esya.
Rindu..
rindu sangat.. rindu kamu.. rindu walid..
air mata ni menitik saat dipusara walid.
rindu sangat.
walid. sy dh nak habis belajar dah. but bru diploma.
tp sapa sangka kan walid anak walid yg setan dlu dh
tmat diploma.
Alhamdulillah..
insya Allah hujung thun ni konvo..
tu pun klo kolej x tukar planning laa..
lama kan sy x lawat kubur walid and esya..
sibuk menyiapkan semua kerja.
setel dah semuanya.
setel semuanya saya trus ke rumah kekal walid tu.
rindu walid.
nak ke rumah kekal abang jauh...
balik nti bru singgah. insya Allah.

esya. now qid kat bilik kamu.
ummi ajak tido sini b4 qid balik seremban.
ummi nak buat sarapan untuk qid esok...
katanya rindu nak tgk qid makan mcm2 masakan die.
heheh ummi rindu qid?
whoaaa cm x caya jee...
esya..
kmo thu apa yang jadi skang kan??
but don wory esya.. qid dh janji kan?
qid akan tunai kan..
masih …

selesai

Assalammualaikum..
Hai.
lama kan aku x update?
lama tak lama juga laa...
hari ni 19hb aku present final project aku Multimedia Project..
Project paling penting untuk mp nii..
projk yg di beri mase awal sem dh di selesaikan masa
habis sem...
lega.
lega selega leganya lepas semua selesai.
kelegaan ni mula terasa masa ajrul present.
Aku lega sebab dri awal aku yg membantu die pasal project die..
since lepas accident aku yg membantu die...
rasa lega..rasa syukur bila website die di trima.
Lepas die present aku aku present..
maknenya hari ni lah!
die present semalam.
jujur aku kata kan aku kluar bilik tu aku langsung tak rasa mcm
"fuhhhh lega"
malah aku rasa... okey lepas ni nik present...
aku sendri x pasti kenapa perasaan aku mcm niii..
kenapa aku mcm nii..
memikirkan org lain lebih dri diri sendrii..
mungkin aku rasa mcm ni sebab aku rasa bertanggung jawab dengan apa yg jadi...
aku dh dri awal tlg bantu setelkan website diorg.. jadi aku x leh biarkan mcm tu jee..
aku x nak dpt…
Assalammualaikum.
Hai ellysya.
Qid nak bercerita
Tentang dua benda
first tiga hari lepas qid demam..
teruk tk teruk sangat laaa..
tapi sampai una ngan izzy datang then tarik pi klinik laa..
mase tuu mmg tk nak pergi.
pikir kerja mp banyak...
pikir tanggungjawab kerja org ade kt qid lgii..
pikir mcm2...
qid ni sakit bukan boleh siket siket....
tapi una tarik gakk..
pergi gakk laa petang tuu..
kerana terpaksa aku relakan..
btw thanz to una and izzy sbb bawak qid pi klinik...
tunggu bersapaaaaa kat sana berjam jam sampai habis.
hmmm thankz a lot guyss..
aku hargaiii...
balik tu tros segar then esok tu start jd robot balik..
hahahaahaha..
tp esya..
apa punca qid demam.?
sampai skng ni berfikir.....
selalu nak demam time exam xde teruk sampai suhu panas badan mendadak
sampai mcm tuu..
paling tk pun flu ngn sakit kepala je kee..
ni habis satu badan panas..
bergigil lagi...
qid terfikir gakk kenapa ehh???
selalu kena mcm nii mesti bersebab....
ke qid rindu abang?
mmmm...
sham...
lama aku x u…

Aku akan rindu

Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
Ingin bercerita luahan hati.
apa dia?
Aku teringat kata kata Ajrul tadi...
Okey meh aku story psl Ajrul dulu.
Tadi pergi cri kedai printing ngan die..
lps nak balik uh die ckp nk pi parade malam ni ngan nik..
qid dengn selamber ckp laa... "nak ikot long"
lepas uh die x layan...
qid rengek punye rengek then die ckp mcm ni
"pernah ke kau kena tinggl?? nak kena tinggal bebetul...?"
hmmm
aku senyum jee laa dgr..
bila dh balik teringt blik mase aku merengek kt die uh
hati terdetikk...
esok lusa aku kena tinggal gak along oiii..
tkde dakk kau..tkde dah nikk ngn akuu..
aku sensowg gakk :)
And stu lgi mase b4 nak kuar pi kedai printing tuu..
aku tgk smoke kt luar..
memang dri jmp die uh aku diam jeee...
sbb otk serbut ngn website...
lepas uh mse tu die kuar berdiri dpn pintu rumah ckp..
"yelaa dh gengster skng mana nak ckp ngn aku dahh..."
hahahahah mase tu dlm hti aku gelak jeee...
lepas ni xde gakk long aku nk berckp ngn ko l…
Assalammuaalaikum.
Hai izwan.
Aku tgh dgr lagu kau.
wan..
aku dgr lagu kau then aku teringat kat
Ajrul.
Orang yang menggantikan perangai kauu
selama hampir 5 bulan nii..
wan...
semua bakal berakhir.
lepas ni tkde dahh aku panggil panggil die along...
tkde dahh die nasihat aku dlm gelak tawa die,dlm serius die...
bukan die jee.
kau ingt tak wan dlu aku pernh ckp kat sini aku
ade pengganti kau ngan ajam.
pengganti ajam sapa??
Shahir laa..
sumpah wan..
perangai die bila nasihat kan aku sebijik mcm ajam..
bila die tny aku ade mslh ke pon sama mcm ajam..
ayat die kasarr....
tapi...
penuh dengan nasihat...
risauuu...tapi die buat die punya nasihat tuu siap ade pakej maki hamun aku skali.
Mcm ajam kann?
tak mcm kauuu..
kau nasihat elok2..
kau layann jee adik kau nii...
kenapa aku ckp ajrul mcm kau??
hahahah
sebab die byk cover aku bler aku smoke...
selalu wan...
bila aku dh isap sebatng.. aku nk isap sebatng lagii...
tapi.. bila die nampak mulut die nak bgtau shahir...
bila aku suh diam dia …