<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 31 May 2015
Assalammualaikum.

Duduk dihadapan beribu orang
membawa satu perasaan
KOSONG.
tiada kata tiada bahasa
mereka cuba meraikan bersama
tapi aku masih sendiri
membawa perasaan
KOSONG!
Menghargai apa yang dilakukan
tapi hatiku bukan disini

Diri seperti pengemis
mengemis kasih
mengemis cinta
dari insan yang mula
diberi nama Lelaki

Lelaki
perasaan ini tidak pernah aku rasakan
tidak pernah aku menduga
kau buka hati ini untuk kembali ke jalan
kau buka hati ini untuk lihat ke hadapan
memikirkan masa depan
memikirkan hala tuju hidup
aku mencuba membuang semuanya
membuang segala perasaan aku
buat insan bernama Perempuan.
dan kini kau datang dan buka hati ini
saat diri dikelilingi insan insan yang ingin meraikan diri ini
hanya satu difikiran aku. iaitu kamu.
Lelaki

Bukan niat untuk mengganggu
tapi perasaan ini datang tanpa aku sedar
bila asyik memikirkan kamu,iaitu lelaki
aku sedar aku mencintai kamu, lelaki
makin aku cuba menidakkan
makin banyak mulut yang mengatakan
kau milik aku.
dan aku mula nampak cuba memiliki mu
pasti?
pasti aku cuba memiliki mu?
aku tidak rasa begitu
perasaan ni hadir apabila kita hampir sebulan tidak ketemu
dan selama itu aku mencari cari kamu dalam diam

Jika benar perasaan ini.
biar ianya mekar seharum yang diinginkan
walau kamu tidak mengetahui
tapi biar aku rasai sendiri.
jika kau milik ku
kamu sendri akan merasainya tanpa aku
menyedarkan mu tentang rasa ini
terima kasih membuka pintu ini
terima kasih membuka hati ini
terima kasih membuka rasa ini

aku masih berdiam
ditangan hanya menatap foto mu
yang menjadi screen telefon ku
duduk sendiri
dan difikiran membayangkan mu
berdiri ditengah laut
dan berkata sendri
aku merindui kamu insan bernama lelaki.

Cinta kadang kala ibarat satu penyakit
yang membuatkan seseorang itu menjadi angau
yang membuat kan seseorang itu menjadi tidak keruan
tapi hakikatnya
cinta itu satu anugerah
yang memberi seseorang itu untuk merasai
bertapa indahnya mencintai
dan ianya akn lebih indah apabila dicintai.
Cukup kini aku mencintai kamu
tanpa kamu sendiri tahu

Bulan
jagakan dia buat diri ini
tak mampu aku untuk menjaga dia
yang sememangnya jauh dari mata
Bulan
sampaikan rasa rindu ini buatnya
biar dia turut merasai rindu ku ini seadanya

Lelaki
aku tidak tahu apa yang membuatkan aku
mencintai kamu
aku tak tak tahu apa yang membuatkan aku merindui kamu
aku tak tahu mengapa fikiran ini terus mengingati kamu
aku tak thu mengapa diri ini terus terbayangkan mu
aku tak tahu apa yang membuatkan perasaan ini singgah pada diri ini
untuk mencintai kamu
Maaf jika aku tidak pantas untuk mencintai kamu
anugerah Allah ini mungkin akan hilang apabila
aku cuba mengawal segalanya.
tapi kini
beri aku ruang untuk merasai anugerahNya terlebih dahulu.

Salam


Thursday, 28 May 2015
Rumah kedua.
sham.
aku menangis malam nii.
aku nak keluar sham.
aku x nak kat sini..
aku x nak sham.
semalam aku blh trima sebab benda tu jd.
tapi malam ni tak...
dgn bosan lagiii...
dengan terkurung lagi..
sham aku nak balik.
ambik la aku sham...
lawat laa aku sham..
dtg laa sini sham...
kenapa kena rasa ni lagi sham?
aku x nak.
aku nak bebas mcm setahun dua nii..
nak aktif mcm setahun dua ni..
nak jd mcm bdk biasa mcm sethun dua nii..
tk nak kehidupan dlu.
tlg aku sham.
balik la sham.
bawak aku sama.

Assalammualaikum.
Sunyi.
Sepi tanpa kata.
Diam membisu tanpa sebarang bahasa.
Allahu..
aku terlalu bosan...
aku nak pulang...
balik untuk lawat kubur abang.
bosan yang teramat sgt kt sini buat aku hilang arah.

Sham..
aku x sempat nak lawat kubur kau.
Aku sampai je seremban semalam
aku tros kena pi jmpe paksu sebab batuk kuar darah semalam.
then teruk checkin and bermalam di sini.
plan aku nak ke kubur kau hari niii...
hope ptg ni aku dpt kluar.
aku bosan sgt sham...
klo dpt kuar blh laa aku
pergi lawat kubur kau esok..mmmm
Weekend ni hari yang aku tunggu.
dah lama aku tunggu sham.
aku nak lepas rindu yang thun lepas aku x dpt nak rasa sgt..
hehehe tapi skng ni aku dh kt dlm..
mampu ke aku nk pergi?
aku harap aku mampu.
aihhh mesti boleh laa kan...
aku kan kuat mcm kau..
heheheh...
tapi aku masuk kali ni tk teruk sgt..mcm biasa ahhh..
pakcu nk bg aku melawat hsptl nii..
hahahahhaha...
bak kata una mybe sebab aku banyk minum air sirap kottt...
tu yg pepejal merah tu keluar dri mulot...
hahahahaha sengalll kan??
doa doa kan la aku kuar esok..
aku dh pisang habis dah niiii...
tk thu ape nak buat...
tb pon progrm th pape...

k sham..
doakan aku kuar cpt k.
love u.
and miss u

Wednesday, 27 May 2015
Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
kali ni di lokasi yang berbeza.
hari ni hari pertama aku terjaga dri tido bukan di ipoh..
Semalam pagi ayah dtg ambik aku di ipoh.
terus ke chemor ambik kereta. lepas tu terus pi tg Malim.
Plan asal kami pergi bercuti.
tapi disebab kan beberapa hal semua cancel.
sepanjang perjalanan ke ipoh di fikiran ni hanya terbayangkan semua
memori sem ini.
yang pasti kowg thu siapa kan?
sudah tentu tentang mereka.
Aku msg ajrul untuk infom aku nak balik.
Aku msg shahir untuk infom aku nak balik....
aku tak msg nik atau wani sebab kedua dua nya telah awal pulang
ke tempat asal masing2...
waktu aku gerak ke chemor sama masa shahir gerak ke penang.
alhamdulillah kedua duanya selamat smpai kat tempat masing2...
sampai2 semalam aku tak terus ke seremban.
malah aku singgah di ampang untuk jmpe mr.badut gua...
and pagi tadi aku baru ke seremban...
sampai sampai terus flat..
benda aku dh jangka..
hahahaha
malam ni hari pertama aku di seremban dan hari pertama aku checkin kat hsptl.
mcm una ckp "check in untuk bulan madu"
hahahaha
time rest for me.
ini masa aku rest...
jangan tny kenapa aku hilang beberapa hari nti.
benda aku sendri dah jangka...
aku dh ckp kat una..
aku balik nti aku warded punya...
dh order katil awal2..
hahaahah see! betulkan aku ckp?
pape pun aku akan okey!
don wory guys.
korg tahu kan hsptl rumah kedua aku selama aku hidup ni..
doakan aku k.
aku akan dtg juga tmpt kowg plan untuk berjimba. :D

Okey now nak story satu benda.
malam tdi dlm kol 1 ajrul msg ckp "ari fist jd ex kptm.. aku bosan doe"
hahahah die msg kol 1 but dkt kol 2 bru qid reply sebb semalam
lepaking dengan geng2 ajam...
x perasan msg...
aku mampu gelak je die ckp mcm tu.
bila die ckp yg die moody je satu hri tu mmg aku x thu nak kata apa..
gelak je mampu...
Mmmm takpe laa along..
aku fhm ape kau rasa..
lagi2 kau jenis x ramai kawan kat ipoh tu...
mcm kau ckp..
kawan kau kat ipoh tu slain dk kolej adik mirul tu ngan atok tu je kann??
heheehhe
sabar k along...
awal lagiii memang kau rasa bosan..
esok lusa kau dh start kerja okey lerr tuu...
pape pun jaga diri bro...

mohon aku bertabah apa yang bakal jadi esok...
masuk sini sebab batok makin teruk...
dan ade darah tadi..
lagi2 deme dpt thu bru2 ni telinger and hidung aku berdrh sama..
tu yg tros hntr dlm..
menadah laa telinger esok hadap paksu...
mmmm
pape pon im okey!
jgn risau. :)

k la tu je nak ckp...percutian/ bulan madu ku bermulaaa!!
yeahhhhhhh!!!!hahahahah bongokkkk!
gua pasrah dahhhh

Friday, 22 May 2015

Kau tunjukkan aku
yang memangnya tak pernah tahu
erti sebenarnya cinta dari jiwa.
Bukan hanya dari mata.

Kau ajarkan hatiku
kasih setulus seiklasnya
tak pernah mengalah walau kan terpisah
sedikitpun tak berubah.
Namun takkan menjadi milikku.
Cinta bukan tercipta untuk ku.

Tolong jaga lah dirinya buat diriku.
Jangan biar luka lagi hatinya
yang amat ku cinta
Yang milik engkau saja.

Biarku simpan semua
kasih dan cinta
akan ku pendamkan sepanjang nyawa
hingga tiba masa
untuk aku bercinta semula...

Selamat tinggal kasih
aku kan pergi bawa diri
yang telah rela dan mengerti

dan disini saja berakhirnya sebuah kisah
cinta bertepuk sebelah
terpaksalah ku terima tentuannya


Assalammualaikum.
sekarang pukul 4 pagi.
qid baru je balik. now qid kt umah ummi..
pagi semalam pukul 7 pagi qid melawat rumah kekal kamu esya.
Rindu..
rindu sangat.. rindu kamu.. rindu walid..
air mata ni menitik saat dipusara walid.
rindu sangat.
walid. sy dh nak habis belajar dah. but bru diploma.
tp sapa sangka kan walid anak walid yg setan dlu dh
tmat diploma.
Alhamdulillah..
insya Allah hujung thun ni konvo..
tu pun klo kolej x tukar planning laa..
lama kan sy x lawat kubur walid and esya..
sibuk menyiapkan semua kerja.
setel dah semuanya.
setel semuanya saya trus ke rumah kekal walid tu.
rindu walid.
nak ke rumah kekal abang jauh...
balik nti bru singgah. insya Allah.

esya. now qid kat bilik kamu.
ummi ajak tido sini b4 qid balik seremban.
ummi nak buat sarapan untuk qid esok...
katanya rindu nak tgk qid makan mcm2 masakan die.
heheh ummi rindu qid?
whoaaa cm x caya jee...
esya..
kmo thu apa yang jadi skang kan??
but don wory esya.. qid dh janji kan?
qid akan tunai kan..
masih mencuba...mencuba sedaya upaya qid mengawal perasaan ni.
doakan diri ini mampu k.

26 atau 28 ni dh balik seremban.
ayah yg ambil semua brng..
insya Allah sabtu tu singgah ipoh lagi then tros pecut ke arau
untuk start kerja...
lepas ni dh xde dah nak melepak hehari ngn nik..
dh xde dah nak mengarokkk ngan ajrul...
dh tkde dahh nk bertekakk ngan shahir...
dh xde dahh nk tumpang moto biru wani tuu...
and one more thing dh xde dah nak date ngan una kat dataran..
akan rindu semua nya..
semua nya aku akan rindu..
kowang adik beradik aku.
plz jangan lupa aku.

macam qid ckp b4 ni qid tak thu apa akan jadi saat2 akhir berjmpe mereka nti.
rasanya mcm xkan jmpe dah....
nik tadi ade jumpe...
qid dpt rasa itu yang last.. sebab esok qid ada hal nk kluar...
lusa nik dh balik rawang..
tadi lepas lepak kepsi nik hantar qid balik..
qid tnye "kita jmp lagi tak lps ni"
die jwp "tk thu laa... nk jmp blh jee..."
qid pun mcmm mmmm okeyy...
orang last qid jmpe qid rasa shahir..
sebab isnin tuu qid nak ikut die pi klej
pi tgk die present...
selasa tu klo jd qid dh balik dahh...
and die mesti lepas tu tros balik..
kann??
wani plakk tadi qid ade jmpe die...
die pun qid rasa mcm last jee jmpe tadi..
die muka td mcm stress jee lepas present...
qid tnye gak okey tak?
die jwb "entah... tak yah tanya laa"
qid pelik..
kenapa??
ade problem ke??
qid rasa website die yg problem smlm yg updte tu je..
xkan die down?
klo down pun nik punye db lagi truk kot..
last minit gakk tetibe tak de ...
hmmmm mungkin die risau kottt...
wani balik hari ahad...
mcm qid ckp esok qid ade hal...
hari sabtu plak xde mknenye dpt jmpe dia...
kan die blik ahad..mesti die nak kemas2 brng2 die...mmmm
kami name je sama negeri...
tapi blh kire kott berapa kali jee kmi jmpe...
jujur qid ckp qid ngan die rapat mase kt ipoh jee...
kat seremban jarang sangattt jumpe..
walaupun rumah kami dekat..
mmmmmm
ajrul?
ajrul tengah demam sekarang..
dh dua hri dah semput...
qid pun dpt rasa yang qid last jmp die masa die hantar qid bllik
malam sebelum qid present hri tu..
malam tu die pi ngedate..
lps ngedate uh die teman qid ngan nik lepak skali buat kerja sampai lah pkol 3 pagi..
then die yg hntr qid balik..
rasa mcm itu yang last..
sebab die masih x berapa siht..
so x kan die nak melepak ngan kami kan??
qid lagi 4 hri dh nak balik
die sndri pernh ckp klo die demam mmg trok...
so gws along!!

alang..
kau ingt tak mase kau kerja shah alam dlu?
mase kau otw nak blik shah alam kau semput...
malam tu kwn2 ko bwk ko pi klinik ambik neb..
kau x bg tau ibu pun kau ambik neb malam tuu..
then kau balik seremban esok tu..
mase tu pun kau tak berapa nak siht...
kau pergi klinik paksu ambik neb lagi sekli..
mase tu pun kau x bg tau ibu..
bila paksu kata kau kne tahan wad, ibu tahu ibu marah kau teruk kan??
hahahah teruk kau kne bebel mase tuu..
kesian kau..
dh laa tgh tk sihat time tu...
lepas tu kne marah plak lagii..
mmm sabar je laa kann...
aku rindu kau lah alang...
kau jaga diri kat sana k.
jaga sham,iwan,walid, esya semua k...
kau untung alang sbb kau dpt jmp sham and iwan.
aku rindu dowg jugak.
aku doakan kalian semua kat tmpat paling murni k.

Nerdy!
aku dh mula rindu kalian.
sebab?
sebab lately kita semua x de berkumpul berlima daa...
since shahir ade problm jap ngan ajrul and nik...
mcm susah jee nk kumpul 5 org balik.
ade jmpe pun shahir xde...
ade jmpe pun wani xde...
klo aku ajak kowg pi makan ais buah esok msti ajrul xde..
kann?
so x complete 5 org..
Mmmmm mungkin tuhan nak bg aku rasa rindu tu dlu laa..
ahahhaaha

btw kat sini aku nak ckp thankz kat nik.
sebab die penyelamat aku masa hari present tuu...
mase tu mlm sebelum nye aku balik bilik hidung ngan telinger aku
berdarah teruk..
lepas bersih2 kan semua aku tertido...
sedar2 dh pukul 8...
web site tak siap lagi..
kne present pukol 11...
aihhh...
mase tu kul 8.30 nik dh tunggu aku kat bawah...
aku kat atas tgh setting website lagiii...
dri atas aku jert panggil nama nik..
mintk tlg die pi all about print untuk print out aku punye pakaging
and cover cd and buat buku assesoriii aku tuhhh...
nasib die ade...
siap je aku seting website.. aku jmppe die jp kat bawah...
die dh print dh barng2 aku tuuu..
then aku tros bg laptop kat die mintk tlg buat website aku..
serius aku x sempat masa tuu..
bukan niat nk mempergunakan die atau nak menyuruh dia...
tapi aku terdesk sgt masa tu..
dgn baju tak iron lagiii..
dgn x mandi lagiiii...
bagi je die lappy aku tros naik atas iron baju and mandi...
kesian nik aku tinggal mcm tu je...
nasib baik die ada...
dia nak tlg...
thank you so much nik.
aku hargaiii...
aku hargai semua pertolongan kau dkt aku....
terima kasih sangat.
tak terbalas rasanya...
klo kau takde...atau kau tido lgi time tuuu msti aku x present hri rabu tuu..
kaki aku hnya ada dua..
tangan aku hanya ada 2 untuk buat semua benda masa tuuu...
terima kasih nik.
nasib baik kau present sama hari dengan aku...
Allah semuanya kan.
Terima kasih tuhan....


Ajam...
website aku x sehebat website kau...
website aku x sehebat design kau..
tapi aku mencuba ajam..
aku sahut cabaran kau untuk buat website aku sendri
tanpa mintk tlg pakcik..
tanpa mintk tlg kawan...
guru aku  hanya youtube and google...
akhirnya selesai ajam...
cabran kau berjaya aku laksanakan...
aku tunggu habuan dri kau je niii...
tunggu aku balik kl k??
hehhehehehe

k la tu je aku nk burak hari nii..
pape pun alfatihah buat abang abang aku.
and moga cepat sembuh ajrul ameel..
kurangkan smoke lepas ni k!
SALAM


Wednesday, 20 May 2015
Assalammualaikum..
Hai.
lama kan aku x update?
lama tak lama juga laa...
hari ni 19hb aku present final project aku Multimedia Project..
Project paling penting untuk mp nii..
projk yg di beri mase awal sem dh di selesaikan masa
habis sem...
lega.
lega selega leganya lepas semua selesai.
kelegaan ni mula terasa masa ajrul present.
Aku lega sebab dri awal aku yg membantu die pasal project die..
since lepas accident aku yg membantu die...
rasa lega..rasa syukur bila website die di trima.
Lepas die present aku aku present..
maknenya hari ni lah!
die present semalam.
jujur aku kata kan aku kluar bilik tu aku langsung tak rasa mcm
"fuhhhh lega"
malah aku rasa... okey lepas ni nik present...
aku sendri x pasti kenapa perasaan aku mcm niii..
kenapa aku mcm nii..
memikirkan org lain lebih dri diri sendrii..
mungkin aku rasa mcm ni sebab aku rasa bertanggung jawab dengan apa yg jadi...
aku dh dri awal tlg bantu setelkan website diorg.. jadi aku x leh biarkan mcm tu jee..
aku x nak dpt label kerja separuh jalan...
bila nik present jujur aku terkilan sebab database die x function...
table database die x funtion...
tp aku syukur sebab design dia ditrima lectre..
Alhamdulillah...
esok wani present. aku doakan yg baik baik jer k..
gd luck!

seminggu ni tiap malam.. tiap hari lepaking ngan ajrul and nik.
shahir balik kg.
wani balik kg.
tinggal kami bertiga..
kadang adik mirul join...
kadang tidakk...
dh blh kenal kwn2 adik mirul...
adik mirul yg aku fuck gila babi dlu jadi kwn aku dh wokk!
gelakkk..buat lawakk... isap rokok...
hahahahaha kelakar kannn...
aku benci gilaaa kot die dluuu..
skali skng?
duduk semeja buat kerja..hmmm lumrah hidup...
cakap pasal nik ngn ajrul...
bru2 ni ade konflik antra nik and ajrul dengan shahir..
entah lahh...
benda nk bergurau dianggap serius.
aku fhm tujuan ajrul ngn nik buat mcm tuu...
tapi aku x ske...
kita berkawann x semua benda perlu luah smp ade yg tersinggung..
yesss kite x perlu jadi hipokrit...
tapi pikir lahh... kita berkawan.
kadang kala jaga hati kawan ni lagi perluu...
skng nii masing2 dh senyap...
hope semua dh back mcm biasa...
mase rounder ngn shahir mlam tuu..
aku ckp kat die "aku nk jmp kau lepas ni aku nk tgk shahir yg selalu k..
yg always buat aku gelakk lupa semua masalah aku"
then dia jawab "shahir yg tu dh takde...
shahir yg tu dh mati"
jujur masa tuu rasa nak tmpar tampar muka die...
kau dh mcm abg aku shahir..
tgk kau down hari tu buat kan aku terasa sakit die sekalii...
ikotkan aku x nak naik kl mlm tuu..
nak jee aku ikot ko lepak ngan geng xtune kau tuu..
tp kau aku kne pergi...walau aku ckp kat ko aku dh cancel kann..
tp aku pergi gakk..sebab jnji yg dibuat...
pape pon benda dh seminggu lebih jd...
hope semua dh kembali okey!

Insya Allah aku balik seremban 26hb.
weekend tu start kerja dah..
hope semua okey!
rindu padang kawad...
rindu markas...
rindu baju palapes..
aku rindu semua...
biar kerja aku berbeza dgn aku punye bidang.
janji aku puas.
hujung bulan 6 fly dah...
itu satu lagi benda yg buat aku ternanti nantii...
nk pergi jauhhh untuk lupakan semua benda....
mmmm doakan diri ini terus diberikan kesihatan yg baik baik k..

Tahu tak aku dh dkt 4 hari telinger ngan hidung aku berdarah.
kenapa?
benda lama berulang balik ke...
aku takut...'bila malam hidung aku start berdarah aku tkut sgt...
tkot die tak bentiii...
semalam lagi sakittt jiwa akuu bila telinger aku pun berdarahh...
telinger belah kanan...
and now!
aku rasa mcm telinger belah kiri plakk nak start kuar air/ drh...
aku x thu laaa...
ape benda yg jd pun aku x thu....
balik ni ibu suh terus jmp paksu..
hope takde pape yg serius...
aku risau..
jujur aku risauuu..

k lah tu je aku nk share.
ada masa aku singgah.
abang. aku rindu. sangat. aku dh hbis beljr.. Alhamdulillah abg...aku syukur..
kau klo ada mesti kau pun syukr. aku yg kau desak untuk beljr..
dh pun tamat belajar.
aku rindu kau sham..rindu sgt!

Monday, 11 May 2015
Assalammualaikum.
Hai ellysya.
Qid nak bercerita
Tentang dua benda
first tiga hari lepas qid demam..
teruk tk teruk sangat laaa..
tapi sampai una ngan izzy datang then tarik pi klinik laa..
mase tuu mmg tk nak pergi.
pikir kerja mp banyak...
pikir tanggungjawab kerja org ade kt qid lgii..
pikir mcm2...
qid ni sakit bukan boleh siket siket....
tapi una tarik gakk..
pergi gakk laa petang tuu..
kerana terpaksa aku relakan..
btw thanz to una and izzy sbb bawak qid pi klinik...
tunggu bersapaaaaa kat sana berjam jam sampai habis.
hmmm thankz a lot guyss..
aku hargaiii...
balik tu tros segar then esok tu start jd robot balik..
hahahaahaha..
tp esya..
apa punca qid demam.?
sampai skng ni berfikir.....
selalu nak demam time exam xde teruk sampai suhu panas badan mendadak
sampai mcm tuu..
paling tk pun flu ngn sakit kepala je kee..
ni habis satu badan panas..
bergigil lagi...
qid terfikir gakk kenapa ehh???
selalu kena mcm nii mesti bersebab....
ke qid rindu abang?
mmmm...
sham...
lama aku x update pasal kau kan sham?
sham aku dh nak habis dah x lama lagi..
siket je lagi.
sikit je lagi adik kau ni nak tamat kan diploma die...
sham...
kau xde sham nak tgk aku habis...
kau xde nak kata kat aku "kau habis dah dik"
kauxde nak ckp kat aku "congrts dik"
takde sham...
aku  tunggu ayat tu dri kau k sham?
aku rindu kau sngt sham....
Mmmm even aku ade shahir, ajrul, nik yang jd abang abang aku kt sini..
tpi aku x pernh lupa kau sham..
tkpernahhh...
bangun bangun benda first aku buat sedekah Alfatihah buat kau...
cukup ke sham??
tu je bekalan mmpu aku beri untuk kau...
Jujur sham..
aku terlalu rindu skng niii

Sham kau thu tak..
malam tadi air mata aku hampir mengalir depan ajrul and wani..
Mase tu kt depan rumah..
Aku and ajrul smoke.. time tu ajrul dah nak balik dah...
tah mcm mane ajrul tny "best tak jdi anak bongsu"
aku jwb tak...
then die tny kenapa...
and time tu otak aku teringat kau...
then bila die ckp pasal dia jaga adik dia...
die cebok yak adik dia...
dia protect adik die...
aku teringat kau sham...
kau jaga aku...
kau didik aku...
kau rawat aku....
masa tuuu mulut tergerak nak cerita apaaa yg kau buat kat aku dlu...
tapi tak terkeluar sham....
mulut aku terkunci..
seburuk buruk kauu...
kau tetap abang aku kann???
sekejam kejam kauu...
kau tetap abang aku kan??
thankz sham sebab perangaii kau yg mcm cilake dulu...
aku tak terus hanyut...
hanyuttt terusss dengan duniawi....
memang takde siapa boleh ganti kau shamm..
even ajam sekali punn..
die tak sama mcm kauuu...
abang shuk pun tkkan pernah sama mcm kauu...
kau tetap kau sham...
aku rindu kauuu...
sangattt!!!!!!!!!!!!
Klo boleh sham...
aku nak jumpe org yang sebijik mcm kauu...
dari jauh pun tkpe...
jnji aku dpt lepas rindu pada kau...
rindu kauu.. alang... iwannn...
rindu abang abang akuuuu....
korang tahu takk lately otak aku banyak pikir pasal korang..
otak aku banyak scan nama korang....
aku tak thu kenpa...
mungkin sebab aku fikirrr aku akan rasa hilang balik kotttt.....
yelaaa... abang2 clon aku sume nii akan hilang...
senyappp... sepiiii...
Allahu... nak menghadapi saat last jumpe dowg tuu...
akan menitik kah air mata aku depan diorang???
akan mengalir ke air mata aku depan dorg???
kuat kan aku....
aku mohonn....
Aku sayang diorang....
diorang abang aku.
Ajam..
One day aku akan bawak diorng jmp kau...
diorang abang abang abang akuuuu...
again aku ckp ajam. diorang abg aku...



Tuesday, 5 May 2015
Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
Ingin bercerita luahan hati.
apa dia?
Aku teringat kata kata Ajrul tadi...
Okey meh aku story psl Ajrul dulu.
Tadi pergi cri kedai printing ngan die..
lps nak balik uh die ckp nk pi parade malam ni ngan nik..
qid dengn selamber ckp laa... "nak ikot long"
lepas uh die x layan...
qid rengek punye rengek then die ckp mcm ni
"pernah ke kau kena tinggl?? nak kena tinggal bebetul...?"
hmmm
aku senyum jee laa dgr..
bila dh balik teringt blik mase aku merengek kt die uh
hati terdetikk...
esok lusa aku kena tinggal gak along oiii..
tkde dakk kau..tkde dah nikk ngn akuu..
aku sensowg gakk :)
And stu lgi mase b4 nak kuar pi kedai printing tuu..
aku tgk smoke kt luar..
memang dri jmp die uh aku diam jeee...
sbb otk serbut ngn website...
lepas uh mse tu die kuar berdiri dpn pintu rumah ckp..
"yelaa dh gengster skng mana nak ckp ngn aku dahh..."
hahahahah mase tu dlm hti aku gelak jeee...
lepas ni xde gakk long aku nk berckp ngn ko lagiii...
tah tah msg pon dh xde...
tah tah memasing diamm je lepas nii..
kann??
Aku akan rindu kau Ajrul...
Aku dh anggap kau mcm abg aku...
kau biar jee aku ngaco ngaco kau..
kau biar jee aku rengek rengek kat kauu..
kau hadap jee aku spam kauu...
kau ikot jee ape aku nakkk...
kau layannn jee perangai annoying aku nii...
lepas ni tkde dah along...
tkde dahhh orang nk rengekkkk ngn ko suh lepakk heharii sebab die pisang...
xde dah aku nk main rambut kau...
tkde dah aku nakkk kaco kaco ko time wat kije...
tkde dah nk berdebat2 time ckp...
takde dah long...
hmmm berapa hari je lagii...
aku terkesan dgn pengenalan nii...

Dalam nerdy aku mmg rapat ngn semua...
ngn Ajrul, Shahir, Nik and Wani...
blh dikatakan tiap malam aku akan spam along..
aku akan kaco shahir..
aku akan mengarukkk kt nik..
hampir hari hariii...
Bila lepak aku selalu berdebat dgn Ajrul and Shahir...
selaluuu...
ade jee point dowg nk bahan aku...
ade jee point aku nak ngnjing dowg...
paling aku suka buat ayat pasrah...
dowg paling x suka benda tuu...
lagi dowg x suka lagiii aku buat...hahahahah
mcm shahir die paling rimas klo aku merengek kt die..
ajak buat itu lahhh.. ajak buat iniii lahhh..
die x suke aku desak2 die...
tp aku suka ngnjing die... lagi die tk suka lagi aku buatt...
sampaiii laaa die benganggg die tugal lah kepala akuu...
die bergusti lahh ngan akuu..
di tarikkk telinger aku laaa....
mcm2.....
Aku akan rindu kau jugak King!
Mmmmm....
Berapa hari jee lagiii.......

Paling aku akan rindu aku rasa dua ketul ni laaaa...
sebabbb blh dikatakan tiap kali jmpe aku bertekakk ngn dowggg..
bila lepakk skali ponnn byk sembang ngn dowggg...
ngnjing ngn dowg...
Hmmmm

Saturday, 2 May 2015
Assalammuaalaikum.
Hai izwan.
Aku tgh dgr lagu kau.
wan..
aku dgr lagu kau then aku teringat kat
Ajrul.
Orang yang menggantikan perangai kauu
selama hampir 5 bulan nii..
wan...
semua bakal berakhir.
lepas ni tkde dahh aku panggil panggil die along...
tkde dahh die nasihat aku dlm gelak tawa die,dlm serius die...
bukan die jee.
kau ingt tak wan dlu aku pernh ckp kat sini aku
ade pengganti kau ngan ajam.
pengganti ajam sapa??
Shahir laa..
sumpah wan..
perangai die bila nasihat kan aku sebijik mcm ajam..
bila die tny aku ade mslh ke pon sama mcm ajam..
ayat die kasarr....
tapi...
penuh dengan nasihat...
risauuu...tapi die buat die punya nasihat tuu siap ade pakej maki hamun aku skali.
Mcm ajam kann?
tak mcm kauuu..
kau nasihat elok2..
kau layann jee adik kau nii...
kenapa aku ckp ajrul mcm kau??
hahahah
sebab die byk cover aku bler aku smoke...
selalu wan...
bila aku dh isap sebatng.. aku nk isap sebatng lagii...
tapi.. bila die nampak mulut die nak bgtau shahir...
bila aku suh diam dia diamm jee senyum senyum pandang shahir..
slalu mcm tuuu...
shahir plak bila aku isap lebih dri sebatng dlm satu masa tuu tros semua
bahasa die keluar...
mcm ajam kann??
ajrul pun sama melayannn jee aku buat ape kat die...
mcm kauu...
aku main rambut die...
aku tarik telingerr die mase die tgh buat kerja...
aku kaco die masa die buat kerja...
aku goncang goncang badan die masa die buat kerja...
die ikottt jeee.. die biarkannn jeee....hahahhah
dlm hati gua tk thu laa kot2 die maki hamun aku ke kannn...
rindunya aku kat kau ngan ajam....
aku happy 3, 4 bulan ni sebab orang sekliling aku sebijik perangai mcm
abang  aku dua ketul tuu..hahahahah
tapi wan.. lepas ni tkde dah...
hilang dah..
habis dahh...
hmmmmm.....
rasa hilang lagi laa aku lps nii..
baru nak happy sebab aku dpt rasa masa lalu aku...
dpt tgk byng2 abang2 aku...
dpt tgk byng2 pian, ira, remy and niza...
tapi lps ni tkde dah wan...
doakan adik kau kuat k wan...

mungkin mereka tkpernh heran.
aku tk kisah..
sebab aku je thu sejarh silam akuu..
aku je thu apa aku rasa...
aku je thu apa aku lalui..
aku je nampak ape yg berlakuu...
biar laa orng kata aku perasan..
tapi jujur aku kata kan...
aku sedih untuk hilang abang abng abang aku lagi sekali...
kuat kan aku  iwan...
kuat kan akuu....
doakan yg terbaik untuk aku wan..
aku perlu doa kau...

Tak sampai 2 week lagi.
Hope semua okey.
Bakal berakhir dah semua nya.

Salam


Official Template By BudakPEMALAS