<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 30 April 2015
Assalammualaikum.
Menulis mengikut hati.
sekali lagii..
aku menaip sini tanpa rasa.
tanpa tahu aku apa yang ingt aku cerita kan.
keadaan memaksa aku berasa sangatt serabut..
serabut dari atasa sampai bawak.
call die membuat kan aku terfikir.
siapa aku pada die??
apa hubungan aku dengan die?
bila die jadi hak ?
bila aku jadi hak die??
aku sendiri tk thuu..
dia atau aku yg keliru??
atau die atau aku yg x mengerti..
terakhir aku berjumpa masa di genting..
aku dengan die hanya bertindak mcm biasa..
mcm sebelum nii..
lepas bz dengan segala mcm hal di Ipoh..
lepas aku duduk rumah wani..
tap aku tinggal!
dekat seminggu lebih aku x menghubungi die langsung!
pappp! sekali die call pg tdi
pakai nmber 016 aku di tnya "u mmg jenis suka buat awex u mcm ni yer.
buang tanpa rasa..u ingt i tk pikir pasal u?"
itu die ckp! dengan sekli lafas...
aku terdiam..
kenapa kamo?
apa aku buat??
aku blurr...
aku tnye knp u?
die jawab dengan keadaan yang membuatkan aku rasa mcm aku mmg
tgh mempermain kan die..
aku pelik lagi sekali...
aku buat ape??
bgi aku die hanya kawan aku...
yesss! u kawan i..
i tk pernh deal ngan u yg u ni awex i..
i ni balax u..
no!
i tak pernh ckp mcm tuu.. NEVER!
u.. i tak thu bila saat dan ketika nya yg i ckp u hak i..
no laa u.. tak pernh...
u kne thu i mencuba untuk stop semua niii..
u thu sejarah i kann?
i tk nak dahh..
and i mintak maaf klo u rasa i permainkan u...
i tk sangka yg u tiap hari text i... msg i...
try call i pkai nmber tuu...
so sebab tu i biarkan tab tu kat situuu..phone i tu kat situuu..
sebab i pikir abng abng i ade nmber i yg lain..
dowg akan contc nmber i yg 016 klo ade pape...
u...
i minta maaf.. u salah fhm...
i mintak maaf juga sbb terpksa ckp mcm nii..
u... u kawan i.. and mybe oneday u sahabat i..
u pernh dgr semua keluh resah i..
i hargai tuuu..
i harap posting i ni tk menghampa kan u...
u....
ade ramai lagi lelaki... pengkid yang hensem kat luar sana...
pergi laa.. bukak hti u..
jgn tutup untuk mereka... u lawa...
u cantikk...
kenpa kena tunggu i...
kenapa berharap pada i...
i xde apa u..
u kawan i k..
kawan i forever..
i tknak sebab benda ni hubungan i ngan u renggang..
i tknak sbb perasaan tu u putuskan hubungan persbhtan nii..
i x nak sbb benda ni i jd kekok dengan u...
i jd org asing bg u..
i tak nak..
kita masing masing dh besar...
u kena fahammm..
i ada abang2 yang mengawal i..
i ada dowg yg thu semua aktiviti i...
jd plz .. yg mendesak mcm niii...
i bukan mcm yang lain..
i berbeza...

and thankz u mengeruhkan hubungan i ngan ajam.
tqsm.

Monday, 27 April 2015
Assalammualaikum..
Hai.ellysya..
Skang pukol 7.20 malam.
qid kat rumah wani..
dh dekat seminggu qid kat sini..
duduk sini..
tido sini..
makan sini...
mandi kat sini...
kenapa?
sebab  qid tgh bz ngan MP.
cakap pasal MP..
agak sakit hati juga..
Bukan sebab qid punya tak siap..
bukan sebab qid punya tergendala..
tapi sebab mulot puaka org sekeliling..
orang sekeliling yang tak tahu punca pangkal segala benda
tapi menilai hanya pada luaran yang dinampak.
MANUSIA kan?
sama jee..
qid pun mcm tuuu..
Tapi qid tk merherdik..
qid tak memaki depan orang..
Mungkin pernah suatu ketika dulu..
saat otk masih kebudak budakkan..
tapi kini aku makin sedar diri...
Kita dah besar..
ape benda nak ckp direct je individuu..
ni ckp sampai org lain boleh lihat..
orng lain boleh tahu...
orang lain menilai...
untuk apa semua tu??
Puas dengan segala mcm caci maki yg kamu beri?
Terima kasih je mampu aku ckp.
Mungkin aku tk sehandal kamu..
tapi aku mencuba...
Aku bantu mereka hanya satu kata.
PERSAHABATAN..
tak pernh aku pikir tentng duit..
tak pernh aku pikir tntng nama...
Hanya sebab mereka sahabat aku.
Ingt tuuu...
Duit aku boleh cuba mendaki untuk dapat kann..
walau ia susahhh...
tapi tuduhan kmo buat org lain pandang hina kat aku sama...
puas kamu?
Terima Kasih Pisau Tikam Belakang!

Saturday, 25 April 2015
Assalammualaikum.
Pagi ni aku menulis lagi.
ingin bercerita tentng NERDY.
Alhamdulillah setel semua benda pasal
ECS and IID setel dah..
now pulun pada MP...
harapp dapat catchup sbb mase dh suntuk sangat..
aku nk cerita apa pasal nerdy??
hahahah
tadi lepas jumaat roy dtg umah wani..skali ngan nik..
setelkan apa kerja yang ptot
kami pi makan...
makan makan..lps uhh tros pi umah wani..
sampaii lerr malam...
yang qid exctd nak cerita tuu.. kami berlima nii
lepak kat umah wani nii dh rasa mcm kat rumah sendri plakk..
mcm tadii..kami plan nak wat MP..
qid dh buat database nik...
and database ajrul...
lepas uh qid lepak laa kejp..malaz nak push diri...
nnti blank.
bila shahir dh datang sume nik, ajrul shahir bantaii main game.. dri lepas maghrib sampai kol 11..
fuhh fuhhh...time tu aku rasa mmg mcm sibling habis ahhh!
then automatik gua teringt kat pian, ira, remy, niza semua...
situasi yang sama kat rumah damansara...
tapi masa tu kami 4 lelaki 3 perempuan..
duduk lepak dalam satu rumah..
makan minum sekali...
berhari2.....
akuu rindu kenangan tuu..
tuhan bagi imbas kenangan tu dengan cara mcm niii..
Terima Kasih Tuhan...

Al Fatihah buat mu pian...


Tuesday, 21 April 2015
Salam
Aku di Arau.
Duduk membelek phone datang seorang 
student tanya pada aku
"stap present product ECS mcm mana? Okey ke stap?? bila nak share gambar?"
Aku terdiam...
then bertanya
"mane kamo thu pasal ECS ni??"
die kata..
"BudakPEMALAS la stap.. stap lupa yer stap x story lagi??"
hahahahhhaha
yeahhhh Niza...
stap lupa stap x story pasal presentation ECS tu lagii..
And dh berapa hari stap x story pasal NERDY!
ahahhahha
stap x sangka plak ade yang menunggu stap punya posting...
Mmmmmm

Okey now aku nak story pasal presentation ecs...
Mcm aku ckp hari tuu..
Rabu minggu lepas aku present ECS..
seminggu dah berlalu...
how?
Okey awal nya kami cuakk jugak..
sebab 2 group sebelum kami kena toce kaww kaww ngan sir
team leader, product developer ke, teknikal ke, SU ke semua kena soal apa yang dowg buat
apa yng dowg tlg sepanjang setelkan product tuuu...
Masa tu aku ngan Ajrul dah cuak dahh..
Ajrul leader kami, position die Team Leader..
And aku Product Developer...
Memang kena soal kaw kaww laa...
B4 present tuu Ajrul dengan sakit perot nak berak nk kencing semua ada..
hahahahha
lepas tu kami pon pi depan..
malam sebelum nak present aku dah bagi bagi 
kat diorang apa yang patot diorang ckp...
apa tugas diorang...
kau buat ape, die buat apa.. aku buat apa..
semuaaaa! qid dh bagi malam tuu.. siap balik kol 12 lebih dri tambun malam tuuu...
dah bagi sama rataa dah malam tuuu.. so klo sir tnye apa jerr kami dh ade jawapan dah.
sekali present present sir ckp "saya tak nak tanya apa apa"
\hahahahahhahah time tuuu rasa kelakarrr sangattt..
bersyukurr lagiii.. 
hahahhaah
lepas present tuu semua relaxx dah rasa.. Ajrul x jadi nak berak.. hilang tros sakit perut..
hahahahahahahahaah...
Lepas class tu kami lepak kat class sebelah..
sir dtg.. and wani ckp sir tny "betul ke modal 400??"
hahahahaha kenaa kome sebijikkk..
aku time tuu kat luar class ade discuss menda ngan mmber..
hmmmm klo aku ade time tu mmg aku aku skali kena..
lepas class tuu best!
main selfie selfie...hahahah jarang aku nak gedik nak selfie/ wefie ngn owg..
hahahhh
serius!
hmmmmm..
Pape pun tu antre the best moment aku ada..
thank you Nerdy!
I love you guysss!

Setel dah ECS now semua tengah fokus dengan IID..
kami present hari khamis nii..
maknanya lusa lahh..
Untuk IID ni NERDY berpecah!
cehh cehh cehhh..
Takde laa pecah mane pun..
group aku  aku,wani,nik and shahir sahaja..
guna nama Nerdy tuu..
And Ajrul dengan mmber die Ahge and  Kak miera..
Masa tu x leh buat apa..ikotkan semua kumpulan kena 3 orang jeee...
Class kami ade 2 group yng blh 4 orng sekumpulan..
mase tuu aku minta la untuk 4 org satu group..
Ajrul mmg dh rapat ngan ahge..
so xde hal laa klo kami berempat die ngan ahge...
meeting semalam pun Nerdy untuk IID sahaja..
Ajrul memula ajak Nik lepak kepsi caning...
Tapi kami nk lepak kepsi rapat...sebab aku ade janji ngan nadia..
try gak msg Ajrul suh ajak ahge lepak skali kat kepsi rapat..
tapiii tak layannnn! hahahahaha sedihh!!
hmmmm.
Lepas nii setel IID ni semua fokus kat MP plakk..
hope okeyy! MP nii yang paling bahaya niii;..
ngan aku aku cuakkk..hahahahah Doakan aku guys!
sikittt jee lagi nak sampai garisan penamat!

Masa nak sampai garisan penamat niii laaa
aku start ada kat garisan pemulaan di Arau..
howw howw???
serabottt siakkk..
but nvm...
aku masih boleh handle..
sebab aku thu aku ada kawan kawan and
tuan tuan yang always bertolak ansur ngan aku..
and tlg aku bila aku susah...
Thank you guyss!
Aku hargaii...

Untuk bebudak ROTU yang batch baru!
yang baru kenal stap.
Jangan menilai dari luaran guyss..
tanya senior kowg stap macam mana..
Stap boleh jadi kawan kowg klo kowg jenis dengar arahan..
stap boleh jadi musuh kowg klo kowg jenis ikot kepala sendiri..
Kita student..
stap student kamu student..
stap thu life kowg macam mana..
kita jauh dri mak ayah kita..
kawan sekeliling..
pensyarah2 kita lah mak ayah kita adik beradik kita...
jadi cuba hormat dan buat yang terbaik untuk semua aktiviti yang dilakukan..
Stap ada je untuk tadah telinga untuk apa jeee kowg nk ckp!
okey?
jaga sikap. stap dgr mcm2 benda pasal kowg!





Ini gambar gambar masa hari tu . With NERDY!


Okey korang korang korang..
ni aku nak story ptg ni.
nanti ade masa aku masuk lagi.
jaga diri

Thursday, 16 April 2015
Apabila pemulaan pagi ku menjadi
seperti bodoh sekaliii.
Aku hanya mampu berdiam.
cuba mengawal marah.
cuba mengawal perasaan..
cuba mengawal tingkah laku.
entah laaa..
duduk.
terdiam
memikirkan.
salah aku ke?
hahahahhahaha biar laaaaaa....
mcm biasa lah!
aku yg bongkakkk
angkuhhh
tak pandang sekeliling..
kann??
sory la kawannn..
gua mmg kawan tk elok!
hahahahah


Tuesday, 14 April 2015
Assalammualaikum.
Menulis lagi.
Mood tengahari ni nak menulis tentang Nerdy!
Okey banyak benda lagi ni tak story pasal Nerdy.
Banyak benda yang terlepas.
Macam biasa Nerdy lately selaluuuu sgt jumpa and klo lepak sampai beram jam!
lama kan?
Macam lepak ngan bbdk HR.
Lepak hartamas berjam jam..
haihhh rindu!
Tapi apa aku nak story dulu skng ni?

Point utama aku nak story pasal
BASIKAL!
mcm korg pernah bace sebelum niii aku dri hari tu merengek ngn dowg
nak main basikal kan!
akhirnyaaa!
dapat juga...
aihhh Alhamdulillah..
hahaha thank you abang abang abang guaaa + wani sekali..
tunaikan permintaan gua.
kihkihkihkih..
masa mula mula Shahir ngn roy cm nak tak nak jee...
then qid ajak jee nik ngn wani pi..
awal nya ambik basikal sensowg...
qid yg decide...
lepas tuu pusing satu round dowg ajak main
yang 3 orang satu basikal tuu..
mase tuu laa tarik shahir skali main.
Mula mula qid,shahir ngn nik satu basikal..
Ajrul ngn wani satu basikal...
Ajrul ngn wani seronokk jee laju jalan masa tuu..
qid ngan nik and shahirr terkial kial..
mase tuu nik yg bawak memulaa...
qid duduk tengah.!
baru nak kayuh basikal dh senget...
baru nk gerak basikal dah senget...
hahahahah yang qid gelakkkkkk smp x leh nak stop!
hahahhah sumpah sengal...
tak thu nape jadi mcm tuuu...
berat sgt keee nk tampung bawak shahir kat belakang tu agak nyaa...
hahahhaaah!
tapi kannn bler shahir lak try bawak..
mcm tu jugakk jadi nyeee...
aku pelikkk..
klo bkn sebab tk leh tampung shahir...
takkan sebab qid?
ke sebab dowg mmg tak reti nak main basikal???
klo tak retiii nak main basikal mmg kelakar..
hahahahahah
yelaa kata drifterrr laaa... mat rempittt laaa bagaiii..
BAWA BASIKAL tak tahu??????
hahahahahaahahahahahahhaahha
klakarrrr klakarrrr.....
hahahahahhahah
mase tuuu qid gelakkk mmg kaw kawwwww!
last last basikal yg 3 org tuuu Wani yang bawak...
wani, qid ngan nik .. shahir ngan Ajrul naik yg dua org tuuu...
adoiii mase tuu baru reda sikitt..
baru boleh round dua tiga pusing...heeee..
Pape pun malam nii mmg best!
paling best apa???
paling best esok tu class kol 8 pagi...
tapi kite org kol 12 kat taman DR lagii..hahaha
sem 6 kannn... relax laa..
hahahha
lepas main basikal tunggu bbdk ni karoke plakk..
karok kat kedai mmber shahir jee..
area taman DR gakk..
lepas setel karok tros deme hantar qid balikkk...

Esok rabu 15 April 2015.
presentation ECS..
Present product yang kiteorg buat tuu...
sebab product tuu kami rapat...
sebab product tuu kami berkumpul..
sebab product tu kami bergurau senda..
sebab product tu jugak kamiii dah x mcm member..
tpi adik beradik!
guyss..sikit je hari lagii..
hargai saki baki hari hari yang ada...
walau kowg tak thu apa aku tulis..
korg tak thu apa aku rasa...
bahkan kowg takpeduli apa aku rasa...
tapi satu jee...
aku nak kowg thu... aku terkesan dengan semua nii.
korang mengubah aku..
bukan sowg dua yang berkata...
tapi majoriti yg aku kenal semua ckp
aku berubah sejak aku mengenali kalian!
aku takkan lupa korg.
sbb kowg buat aku tersenyum semula.
trima kasih.!

Harap semua nya berjalan dengan lancar esok.
Moga moga semua nya dipermudahkan.
dan gugup aku pon berkurang....

Korang nak tahu tak!
diorangkannn..
slalu klo malam wani hantar aku balik...
mesti tiga tiga moto skali ikot.
time tu aku rasa mcm..
sanggup diorang kann??
sebab nak hntr aku jeee....
aku hargaiii cara diorang...
pertolongan dorang ngan aku...
diorang berlima mmg byk tlg aku..
terima kasih ...
tu je mampu aku ucap.


Saturday, 11 April 2015
Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
disini.
untuk kesekian kali.
tapi kenapa aku kesini?
atas sebab apa aku kesini?
hahahahah
apa lagii..
klo bukan sebab ingin mengadu.
Apa jadi kini?
apa jadi skng nii??
entah lahh susah untuk aku ungkap.
satru persatu.
faktor aku berat hati nk balik dri hari tu lagiii..
bukan sengaja.
tapi aku tahu apa bakal terjadi...
aku tahu mcm mana mereka...
aku thu apa perancangan mereka
aku thu apa yang akan mereka ckp kan pada aku!
aku tahu..
aku dh 21 thun mengeali mereka.
bukan jangka masa yang sekejap!
satu jangka masa yang lamaa!
yng cukup untuk buat aku mengenali merekaaa dgn lebih mendalam.

Awal nya bila atok bersuara tentang permintaan aku..
bersuara tentng aaccident...
bersuara tentang tab aku yng hilang..
fine! aku blh trimaa..
aku blh tadah lagi telinga aku...
tapi bila dia yang bersuara begitu...
die yang memarahi begitu.,.
hanya satu soalan aku..
kenapa tak tnya apa masalah aku?????
aku tunggu soialan ituu keluar dri mulut die...
and aku akan cerita kan semua yang aku rasakann ketika ituuuu...
tapi soalan tuu tk kluar...hmmmm
sham.
kau kat dalam sana.
yes sham.
benda mmg salah aku.
tapi sham.
kau thu kan kenapa aku buat mcm tuu?
kau thu kan apa yang aku alamiii..
aku cuba mengelaakkk sham..
aku cuba... tapi aku tak bolehh...
sebab stiap kali ada masalh benda tu yang aku ambik
untukkk hilangkan stress atas kepala niii...
aku bukan tak sedar dirii..
tapi aku perlu masa...
mcm aku ckp...
yerr aku thu mmg salah aku..
maaf!

Ayahanda.
bukan niat hati ingn mengguris hati..
bukan niat hati ingin menderhaka....
sedar siapa diri ini..
maaf yg mampu aku ucapkan..
walau aku thu ia tak perlu..

sham, maaf.

Tuesday, 7 April 2015
Assalammualaikum.
Hari ni aku menulis mengikut rasa hati.
Memikirkan diri sendiri.
Makin hampir dah.
Aku tahu aku kuat.
Kuat untuk semua nya.
Aku tahu abang abang aku akan sentiasa doakan aku.
Aku tahu abang abang aku akan sentiasa jaga aku walau
dowg jauhhh sangat dengan aku.
Aku akan singgah ketemu dengan kalian
wahai abang-abang ku.
Aku terlalu rindu.

Nazry.
Dulu kau rasa ni semua kann??
masa kecik sakit.. lps tu bertahun kau hidup sihat.
bila dh besar badan tros flat.. tros makin truk..
kann??
Itu aku rasa skng.
Aku tk thu kenapa kita mcm ni.
Aku x thu knp kita harus mcm ni.
Aku dh x kuat nazry...
Badan aku terlalu penat.
Makin ramai yg tegur badan aku susut.
Lagi lagi yg jmp semalam..
Aku x diet.
Aku makan. time aku lapa aku makan..
Tapi dh x sekuat dlu.
Kena dua tiga suap aku dh x lalu.
Pergi hsptl.
siap bg vitamin.
Kau x rasa klakar ke nazry?
aku yg chubby dlu, blh dpt vitamin untuk selera makan??
hahahah ape laaa kannn..
Skng da x boleh jalan jauh dahh..
Klo jalan jd mcm dlu.
kne stop siket sikett....
naik kereta pon mcm tuu..
mase pergi genting. otw balik 2 kali aku stop sebab kaki cram.
keta auto pon aku dh x boleh dahh..
sakit sakit belakang x yah cerita laa...
Aku dh penat sangat nazry...
Aku cubaa untuk x tunjukk semuanya...
tapi.. bila balik bilik.. aku jd penattt sangatt..
penat tutup semuaa nyaa dari mata mereka.
Aku ingt lagi nazry.
kau pernah ckp. hidup kita x sama mcm org lain...
hidup family kita x sama mcm org lainn..
yerr dlu aku cuba untuk takbergaul dengan org..
sbb aku pegang kata kata kau... yg kita x sama dgn org lain...
lps 3 thun kat ipoh.. aku makin bijak dlm bergaul...
aku mengenali org lain. lebih dri family aku sndri
tapi skng susah untuk aku tarik diri dari semua org.
susah untuk aku lupakan semua org.
aku perlu ruang...
sebab aku tahu aku x sama mcm mereka...
aku x boleh sebebas mereka..
aku x boleh seaktif mereka...
aku x boleh nazry..
pergaulan aku kini kembali terbatas..
pergerakan aku juga terbatas...
aku jd aku yg dulu nazry...
aku yg dulu yg hanya berteman kan ruang bilik kosong.
Aku tak thu apa bakal jadi lepas tamat semestar nii..
kembali ke wad?
atau dimasukkan ke icu?
aku muak nazry.
aku muak sangat.

Doakan semua nya nazry.
Kau satu satu nya insan yg memahami perasaan aku sekarang.
Sebab kau merasai semua ni sebelum mata kau terpejam.

Salam rindu buat mu Ahmad Nazry

Friday, 3 April 2015
Assalammualaikum.
Now nak storymory pasal Nerdy vs. HR
hahahah aku dh nampak dah yg Nerdy x boleh lawan bbdk HR..
dari segi apa??
hahahah
dri segi friendship and politik.
Okey mcm korang tahu bbdk HR masing masing
ada background family yang berbeza..
kak ojie tu ayah die menteri BN.. tapi dia masih boleh berkawan baik
dengan miwok yang mak die orang kuat PKR..
hahahahaha..
berkawan bertahun tahun tanpa mempersoalkan apa apa pasal politik
semasa bertemu..
tanpa mmpersoalkan tentang isu politikk sesama sendirii..
klo ada tak puas hati ke diorang buat statement random.
takde nk tuju satu bahagian.
even berjumpa depan depan tak pernah nak perli2 sesama sendiri..
friendship dowg mmg aku salute dri duluu...
Kak dira anak menteri melaka.
boleh bersahabat ngan abg amer sedangkan ayah abg amir orang kuat PKR.
see?
dowg kawan baikk k...
takde bermusuh..

Apa cita dengan Nerdy?
Aku bukan nak memburuk kan dowg.
cuma aku terkejut.
macam korang tahu skng sebok pasal GST kan??
semuaa orang mengamok..
termasuk org yang support BN.
Oneday lepak kedai mamak.
cakap cakap pasal GST..
aku menyampuk
"sana cita pasal GST.. sini cita pasal GST..bosan laa"
JUJUR aku ckp tu sebab aku rimass..
kat fb psl gst.. kat twitter pasal gst.. kat wechat pasal gst..
then ajrul jawab "nk buat mcm mana dh duduk kat negara ada gst"
k fine!
then nik bisik2 kat ajrul..
then automatik ajrul ckp "ohh pangkah dacing laa ni"
aku pon mcm #$%^&*()
so what?
ahahhahah lantak laaa..itu hal lainn..kita ni hal lain..
x payah cmpur aduk...
since dari tuu..
bler nak ckp pasal gst ajru msti
mcm ckp "ishh ishh jgn ckp psl gst ti org marahh.."
hahahah tah apa apa..
klo korang kenal sapa bbdk HR..
kowg akan lebih matang bab nii..
aku x ckp aku matang..tapi
aku dh jd seperti mereka..
dulu ye aku cepat melenting bila org ckp psl BN.
tapi skng tidak lagii..aku lebih berfikir.
mungkin tu pendapat kowg kann...
aku dah boleh trima.. sebab aku dh bljar dri abang2 akak2 HR tuuu...
benda mcm ni kita tak boleh terus bersuara.
kita kne pikir sekeliling juga.
benda ni isu sensitif.
sangat sensitif..

so klo ade sesape dri Nerdy yang membaca
harap tak terasa dengan posting aku kali ni...
aku just membezakan Nerdy and HR..
satu je aku nak ckp.
aku layan kowg mcm kwn2 aku.. mcm adik bradik akuu..
kau nak kutuk BN dpn aku go on.
aku xkan melenting even aku pangkah dacing.
sebab aku x kan ambik port langsung.
bukan urusan aku pon.
okey??

Salam


Assalammualaikum.
Hai ellysya..
hai sham..

okey skng pukul 4.22 pagi..
adik hg ni sham bru balik dri Ar Ridzuan.
hahaha klakar kannn..
actually mmg aku yg push diri sendrii..
dari kat rumah nik lagi aku dah x sedap badan.
dah sakit dada kott...
wa buat lex wa peace lagiii...
smoke mcm biasa...
pergi giant lagiii...
sampaii jee bilik flat tross..
lagi2 naik tangga kann...
mmg makin senak laa dada guaa..
tk boleh tahan tadi aku tros call firas suh ambik
then tros pi Ar Ridzuan..
neb 4 dos weh..
hahahh
mmg padan muka aku..
and skng mcm biasa ahh..
lps neb mmg badan penat gilerrrrrr...
nasib hri jumaat tkde nk meet ngn Nerdy.
hari sabtu bru jumpe...
Napa eh tertibe kena asthma attck??
hahahah first mybe sbb aku ambik john.
john ngn aku dri dlu mmg tk leh masuk...
mmg merana laa stiap kali isap john.
even org punya..
second sbb aku penat sangt kot...
tu yg buat aku flat trosss...
kemarin nye tuu boleh cover..
naik naikk tros relax ann diri kat kerusii tuu...
then okeyy..
smlm mmg x leh..
dh ambik inhaler 3/4 kali pon x jalan..
haahhaha serius klakar...
pape ponn aku dh okey dah skng... :)
dont wory guys.
Thankz firas sbb tlg hantar mmber lu nii..
dh dua kali an kau anta aku pi Ar Ridzuan..
nasib dekat..
hahahah
and nasib jugak aku tak rebah atas moto masa wani hantar aku
malam tdii..
NASIB BAIK.

hari ni aku takkan cerita pasal Nerdy.
sebab hari ni semua sentap sesama sendri..
termasuk aku sentap dgn someone dlm group ni.
siapa?
nti ade masa aku story.
Aku nak rest.

salam syg buat mu abang2 ku.
Assalammualaikum.

Thursday, 2 April 2015
Assalammualaikum..
Aku menulis saat air mata derasa mengalir
Allahu..
aku tk pasti kenapa..
mengalir dan terus mengalir dari semalam.
Hati terus dirundum sayuu..
Allah.
kuatkan aku..cekal kan hati aku...
tenangkan fikiran ku...
Aku tak thu apa yang aku fikir sampai mcm ni sekali
derasnya mutiara putih ni mengalir.
mungkin keadaan sekeliling juga menyebabkan mutiara ni mengalir laju.
terlalu banyak yang jadi..
semalam dalam keadaan kusutnya kepala nii
boleh plakk timbol satu masalah yang tak diduga...
shahir membantu..
membantu dan terus membantuuuu...
entah mcm mane..
mentol, fius, pluc, wiyerr tu semua tuu boleh plak tk berfungsiii...
dalam kusut aku tu cuba mengawal perasaan..
ingin marah! tapi tak terkeluar..
mereka keluarga aku kini...
rasa bengang tapii tak mampu nak tunjuk...
yang aku rasa nak tunjuk masa tuu..
aku nak nangis jeeee...
tp aku masih tk boleh nak buat..
aku pi uo ngan shahir...
cuba untukk gelakkk..
cuba untuk sembunyi semua nyaaaa..
semua nyaa okey!!!
tapi masih x mampuuuu...
balik dri uo aku trosss mcm rasa tak larat..
aku nak baring... aku penat sangattt...
tapi x bolehhh...
yg aku mampu smoke jeee...
masa tu jee aku isap 4 batang..
aku x thu nak buat apa dahhh..
otak fikiran aku.. dgn hati aku x sehaluann..
so ini laa yang jadiii....

Sham..
kau thu apa yang jadi kan?
tak perlu aku cerita kat sini..
cukup kau dgn ajam dh thu...
sham.. aku kuat kan??
yeaaa aku thu aku kuat... aku mampu laa..
kann???
aku tk sangka sampai mcm ni..
aku dh 21 thun sham..
perlu ker hidup ni ditentukan lagiii..
aku nk buat keputusan aku.
at least dri keluarga aku..
bukan dri org luar...
sham..
berat sham..
berat sgt untuk aku buat apa yang disuruh...
tapi aku xde pilihan..
mati selera aku hanya kerana memikirkan benda nii..
doakan aku kuat abang...
aku dh tkde kau untuk backup aku...
aku dh tkde kau untuk halang dowg buat mcm2 pada aku..
aku dh xde kau sham....
jd mohon doakan aku...


 

ni gambar semalam..
malam..
lepas setelkan wayar2 tu kat uo..
balik terus nak pasang ensel kat meja.
punya laa susah...
buat buat lobang x masukkkk...
buat buat lobang x masuk jugakkk!!!
naik bengang kite org..
yang mampu semalam 2 ensel je pasang..
means sebelah jee...
tapi board x gam lagiii...
semalam semua dh penat...
mungkin penat sangat..
termasuk aku pon penat.
banyak kali ajrul ckp "kita nak stop ke"
"kau tak nak rehat ke?"
aku ignore jee dia ckp...
last2 last aku pon dh x larat..
aku tanya die byk kali
"kita nak buat skng jugak ke??"
last last die ckp "kita stop dulu boleh tak??"
aku pon "haa okey esok kol brp"
terus buat date untuk esok skaliii...
means hri ni laaa..
hari ni lepas zohor.
jumpa rumah nik.
harap boleh selesaiii...
harap sangat..
tak nak ada masalah dahh..
doa kan kami sham, iwan, esya, pian, azhar, azrul..
doa kalian akan menguatkan aku..
aku dah call ibu ayah untuk doakan benda ni setel cepat.
sebab aku dh malas,.
haaaaa kan dh jujur..hahahahah

hari ni aku skip class...
satu kata MALAS.
hahahahahaha
klah nti aku sambung lagi..
salam rindu buat mu abng ku.


Official Template By BudakPEMALAS