Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015
Assalammualaikum.
Menulis mengikut hati.
sekali lagii..
aku menaip sini tanpa rasa.
tanpa tahu aku apa yang ingt aku cerita kan.
keadaan memaksa aku berasa sangatt serabut..
serabut dari atasa sampai bawak.
call die membuat kan aku terfikir.
siapa aku pada die??
apa hubungan aku dengan die?
bila die jadi hak ?
bila aku jadi hak die??
aku sendiri tk thuu..
dia atau aku yg keliru??
atau die atau aku yg x mengerti..
terakhir aku berjumpa masa di genting..
aku dengan die hanya bertindak mcm biasa..
mcm sebelum nii..
lepas bz dengan segala mcm hal di Ipoh..
lepas aku duduk rumah wani..
tap aku tinggal!
dekat seminggu lebih aku x menghubungi die langsung!
pappp! sekali die call pg tdi
pakai nmber 016 aku di tnya "u mmg jenis suka buat awex u mcm ni yer.
buang tanpa rasa..u ingt i tk pikir pasal u?"
itu die ckp! dengan sekli lafas...
aku terdiam..
kenapa kamo?
apa aku buat??
aku blurr...
aku tnye knp u?
die jawab dengan keadaan yang membuatkan aku rasa mcm aku mmg
tgh mempermain ka…

Pisau bahaya!

Assalammualaikum..
Hai.ellysya..
Skang pukol 7.20 malam.
qid kat rumah wani..
dh dekat seminggu qid kat sini..
duduk sini..
tido sini..
makan sini...
mandi kat sini...
kenapa?
sebab  qid tgh bz ngan MP.
cakap pasal MP..
agak sakit hati juga..
Bukan sebab qid punya tak siap..
bukan sebab qid punya tergendala..
tapi sebab mulot puaka org sekeliling..
orang sekeliling yang tak tahu punca pangkal segala benda
tapi menilai hanya pada luaran yang dinampak.
MANUSIA kan?
sama jee..
qid pun mcm tuuu..
Tapi qid tk merherdik..
qid tak memaki depan orang..
Mungkin pernah suatu ketika dulu..
saat otk masih kebudak budakkan..
tapi kini aku makin sedar diri...
Kita dah besar..
ape benda nak ckp direct je individuu..
ni ckp sampai org lain boleh lihat..
orng lain boleh tahu...
orang lain menilai...
untuk apa semua tu??
Puas dengan segala mcm caci maki yg kamu beri?
Terima kasih je mampu aku ckp.
Mungkin aku tk sehandal kamu..
tapi aku mencuba...
Aku bantu mereka hanya satu kata.
PERSAHABATAN..
tak pe…
Assalammualaikum. Pagi ni aku menulis lagi. ingin bercerita tentng NERDY. Alhamdulillah setel semua benda pasal ECS and IID setel dah..
now pulun pada MP...
harapp dapat catchup sbb mase dh suntuk sangat..
aku nk cerita apa pasal nerdy??
hahahah
tadi lepas jumaat roy dtg umah wani..skali ngan nik..
setelkan apa kerja yang ptot
kami pi makan...
makan makan..lps uhh tros pi umah wani..
sampaii lerr malam...
yang qid exctd nak cerita tuu.. kami berlima nii
lepak kat umah wani nii dh rasa mcm kat rumah sendri plakk..
mcm tadii..kami plan nak wat MP..
qid dh buat database nik...
and database ajrul...
lepas uh qid lepak laa kejp..malaz nak push diri...
nnti blank.
bila shahir dh datang sume nik, ajrul shahir bantaii main game.. dri lepas maghrib sampai kol 11..
fuhh fuhhh...time tu aku rasa mmg mcm sibling habis ahhh!
then automatik gua teringt kat pian, ira, remy, niza semua...
situasi yang sama kat rumah damansara...
tapi masa tu kami 4 lelaki 3 perempuan..
duduk lepak dalam satu rumah..

Bakal ada penamat

Salam
Aku di Arau. Duduk membelek phone datang seorang  student tanya pada aku "stap present product ECS mcm mana? Okey ke stap?? bila nak share gambar?" Aku terdiam... then bertanya "mane kamo thu pasal ECS ni??" die kata.. "BudakPEMALAS la stap.. stap lupa yer stap x story lagi??" hahahahhhaha yeahhhh Niza... stap lupa stap x story pasal presentation ECS tu lagii.. And dh berapa hari stap x story pasal NERDY! ahahhahha stap x sangka plak ade yang menunggu stap punya posting... Mmmmmm
Okey now aku nak story pasal presentation ecs... Mcm aku ckp hari tuu.. Rabu minggu lepas aku present ECS.. seminggu dah berlalu... how? Okey awal nya kami cuakk jugak.. sebab 2 group sebelum kami kena toce kaww kaww ngan sir team leader, product developer ke, teknikal ke, SU ke semua kena soal apa yang dowg buat apa yng dowg tlg sepanjang setelkan product tuuu... Masa tu aku ngan Ajrul dah cuak dahh.. Ajrul leader kami, position die Team Leader.. And aku Product Developer.…
Apabila pemulaan pagi ku menjadi
seperti bodoh sekaliii.
Aku hanya mampu berdiam.
cuba mengawal marah.
cuba mengawal perasaan..
cuba mengawal tingkah laku.
entah laaa..
duduk.
terdiam
memikirkan.
salah aku ke?
hahahahhahaha biar laaaaaa....
mcm biasa lah!
aku yg bongkakkk
angkuhhh
tak pandang sekeliling..
kann??
sory la kawannn..
gua mmg kawan tk elok!
hahahahah

Basikal ke?

Assalammualaikum.
Menulis lagi.
Mood tengahari ni nak menulis tentang Nerdy!
Okey banyak benda lagi ni tak story pasal Nerdy.
Banyak benda yang terlepas.
Macam biasa Nerdy lately selaluuuu sgt jumpa and klo lepak sampai beram jam!
lama kan?
Macam lepak ngan bbdk HR.
Lepak hartamas berjam jam..
haihhh rindu!
Tapi apa aku nak story dulu skng ni?

Point utama aku nak story pasal
BASIKAL!
mcm korg pernah bace sebelum niii aku dri hari tu merengek ngn dowg
nak main basikal kan!
akhirnyaaa!
dapat juga...
aihhh Alhamdulillah..
hahaha thank you abang abang abang guaaa + wani sekali..
tunaikan permintaan gua.
kihkihkihkih..
masa mula mula Shahir ngn roy cm nak tak nak jee...
then qid ajak jee nik ngn wani pi..
awal nya ambik basikal sensowg...
qid yg decide...
lepas tuu pusing satu round dowg ajak main
yang 3 orang satu basikal tuu..
mase tuu laa tarik shahir skali main.
Mula mula qid,shahir ngn nik satu basikal..
Ajrul ngn wani satu basikal...
Ajrul ngn wani seronokk jee laju jalan masa tuu..
Assalammualaikum.
Aku menulis lagi.
disini.
untuk kesekian kali.
tapi kenapa aku kesini?
atas sebab apa aku kesini?
hahahahah
apa lagii..
klo bukan sebab ingin mengadu.
Apa jadi kini?
apa jadi skng nii??
entah lahh susah untuk aku ungkap.
satru persatu.
faktor aku berat hati nk balik dri hari tu lagiii..
bukan sengaja.
tapi aku tahu apa bakal terjadi...
aku tahu mcm mana mereka...
aku thu apa perancangan mereka
aku thu apa yang akan mereka ckp kan pada aku!
aku tahu..
aku dh 21 thun mengeali mereka.
bukan jangka masa yang sekejap!
satu jangka masa yang lamaa!
yng cukup untuk buat aku mengenali merekaaa dgn lebih mendalam.

Awal nya bila atok bersuara tentang permintaan aku..
bersuara tentng aaccident...
bersuara tentang tab aku yng hilang..
fine! aku blh trimaa..
aku blh tadah lagi telinga aku...
tapi bila dia yang bersuara begitu...
die yang memarahi begitu.,.
hanya satu soalan aku..
kenapa tak tnya apa masalah aku?????
aku tunggu soialan ituu keluar dri mulut die...
and aku akan ceri…

Persinggahan

Assalammualaikum.
Hari ni aku menulis mengikut rasa hati.
Memikirkan diri sendiri.
Makin hampir dah.
Aku tahu aku kuat.
Kuat untuk semua nya.
Aku tahu abang abang aku akan sentiasa doakan aku.
Aku tahu abang abang aku akan sentiasa jaga aku walau
dowg jauhhh sangat dengan aku.
Aku akan singgah ketemu dengan kalian
wahai abang-abang ku.
Aku terlalu rindu.

Nazry.
Dulu kau rasa ni semua kann??
masa kecik sakit.. lps tu bertahun kau hidup sihat.
bila dh besar badan tros flat.. tros makin truk..
kann??
Itu aku rasa skng.
Aku tk thu kenapa kita mcm ni.
Aku x thu knp kita harus mcm ni.
Aku dh x kuat nazry...
Badan aku terlalu penat.
Makin ramai yg tegur badan aku susut.
Lagi lagi yg jmp semalam..
Aku x diet.
Aku makan. time aku lapa aku makan..
Tapi dh x sekuat dlu.
Kena dua tiga suap aku dh x lalu.
Pergi hsptl.
siap bg vitamin.
Kau x rasa klakar ke nazry?
aku yg chubby dlu, blh dpt vitamin untuk selera makan??
hahahah ape laaa kannn..
Skng da x boleh jalan jauh dahh..
Klo jalan jd mcm dlu.

Nerdy vs. Hr

Assalammualaikum.
Now nak storymory pasal Nerdy vs. HR
hahahah aku dh nampak dah yg Nerdy x boleh lawan bbdk HR..
dari segi apa??
hahahah
dri segi friendship and politik.
Okey mcm korang tahu bbdk HR masing masing
ada background family yang berbeza..
kak ojie tu ayah die menteri BN.. tapi dia masih boleh berkawan baik
dengan miwok yang mak die orang kuat PKR..
hahahahaha..
berkawan bertahun tahun tanpa mempersoalkan apa apa pasal politik
semasa bertemu..
tanpa mmpersoalkan tentang isu politikk sesama sendirii..
klo ada tak puas hati ke diorang buat statement random.
takde nk tuju satu bahagian.
even berjumpa depan depan tak pernah nak perli2 sesama sendiri..
friendship dowg mmg aku salute dri duluu...
Kak dira anak menteri melaka.
boleh bersahabat ngan abg amer sedangkan ayah abg amir orang kuat PKR.
see?
dowg kawan baikk k...
takde bermusuh..

Apa cita dengan Nerdy?
Aku bukan nak memburuk kan dowg.
cuma aku terkejut.
macam korang tahu skng sebok pasal GST kan??
semuaa orang mengamok..

Ar Ridzuan lagi

Assalammualaikum.
Hai ellysya..
hai sham..

okey skng pukul 4.22 pagi..
adik hg ni sham bru balik dri Ar Ridzuan.
hahaha klakar kannn..
actually mmg aku yg push diri sendrii..
dari kat rumah nik lagi aku dah x sedap badan.
dah sakit dada kott...
wa buat lex wa peace lagiii...
smoke mcm biasa...
pergi giant lagiii...
sampaii jee bilik flat tross..
lagi2 naik tangga kann...
mmg makin senak laa dada guaa..
tk boleh tahan tadi aku tros call firas suh ambik
then tros pi Ar Ridzuan..
neb 4 dos weh..
hahahh
mmg padan muka aku..
and skng mcm biasa ahh..
lps neb mmg badan penat gilerrrrrr...
nasib hri jumaat tkde nk meet ngn Nerdy.
hari sabtu bru jumpe...
Napa eh tertibe kena asthma attck??
hahahah first mybe sbb aku ambik john.
john ngn aku dri dlu mmg tk leh masuk...
mmg merana laa stiap kali isap john.
even org punya..
second sbb aku penat sangt kot...
tu yg buat aku flat trosss...
kemarin nye tuu boleh cover..
naik naikk tros relax ann diri kat kerusii tuu...
then okeyy..
smlm mmg x leh..
d…

Entah apa lagi

Assalammualaikum..
Aku menulis saat air mata derasa mengalir
Allahu..
aku tk pasti kenapa..
mengalir dan terus mengalir dari semalam.
Hati terus dirundum sayuu..
Allah.
kuatkan aku..cekal kan hati aku...
tenangkan fikiran ku...
Aku tak thu apa yang aku fikir sampai mcm ni sekali
derasnya mutiara putih ni mengalir.
mungkin keadaan sekeliling juga menyebabkan mutiara ni mengalir laju.
terlalu banyak yang jadi..
semalam dalam keadaan kusutnya kepala nii
boleh plakk timbol satu masalah yang tak diduga...
shahir membantu..
membantu dan terus membantuuuu...
entah mcm mane..
mentol, fius, pluc, wiyerr tu semua tuu boleh plak tk berfungsiii...
dalam kusut aku tu cuba mengawal perasaan..
ingin marah! tapi tak terkeluar..
mereka keluarga aku kini...
rasa bengang tapii tak mampu nak tunjuk...
yang aku rasa nak tunjuk masa tuu..
aku nak nangis jeeee...
tp aku masih tk boleh nak buat..
aku pi uo ngan shahir...
cuba untukk gelakkk..
cuba untuk sembunyi semua nyaaaa..
semua nyaa okey!!!
tapi masih x…