Skip to main content

Sakit Mata!!..tolonng!!!!!!!


adoiyaiii mate qid TEMBEL laaa...
kowg tau x tembel uh ape..
yg cm ade bende at kelopak mate tu laa..
adoiyaiii..
tak pernah plak qid kne benda ni...
mau buat mcm mane ni??
mau letak ubat ape ni..
adoiyaiiii..pening2.....

~esya..
ari ahad ari uh qid ade gi perak!!
pergi makam kmo..
qid ngan abg mg x rancng untuk gi umah fmily kmo..
smp2 jee pgi uh pown singgah umah kwn abg coz abg mau solat...
lepas dlm kul8 uh gi laa makam..
time nak balik uh jumpe plak ummi...
time uh at kubur walit...
ummi mcm terkejut jee tgk qid..
slalu ann if blik perak qid duk umah die..
ni tetibe jeee da ade at makam...
ummi tanye gak knp tetibe jee dtg coz slalu mau dtg seminggu
sebelum uh da bg tau ummi..
qid pown ngan terpaksa kena laa bg tau ummi hal sebenarnyee..
pasal owg uh suh qid gi makam esya minggu tu...
pas borak2 jap ngan ummi uh qid ckp laa qid mau cri brg at ipoh..
abg plak gi ckp if sempat kte owg singgah ptg kang sebelum blik seremban..
adoiyaiii....
qid klu boleh x nak gi umah kmo au...
if gi umah kmo ti mcm2 plak qid ingt..
da laa qid dlm proses nak lupe ann benda2 uh semua kejap...

abg qid uh pergi wat dajal plak..
die boleh tinggal ann qid sesowg at umah kmo dlm 3 jam cm uh...
die boleh lak gi jumpe kwn2 die dlu...
skit lak ati time uh!!...time at umah kmo an esya,ummi ade suh qid rehat at
bilik kmo...perhhh!!!rinduuuu giler2 laa pade kmo time uh..masuk jeee pic kmo yg besar da tersedia terpapar at dinding uh!!!eeeeeee....mcm nak gugur jee jantung ni time uh..hahahah
mane tak nyeee gambar owg yg paling qid rindu btl2 ade dpn mate ni...BESAR PULA TUU...
dgn brng2 kmo yg langsung tak berusik dlm bilik uh,lagi membuat ann qid rse kmo ni masih
hidup lagi at muke bumi ni...ya allah..qid thu salah if qid ckp mcm ni,tapi tu laa yg qid rse mase tu..tak sampai setengah jam qid dah keluar dir bilik tu..tak sanggup esya nak rse tu semua...mcm terdengar2 suare kmo ketawa,berckp..and qid rse cm nampak jee byng kmo...
kte cikgu hashimah qid tak boleh terus mcm uh,qid kne lwn coz tkut itu semua syaitann..
tu yg qid keluar dri bilik tu..qid terus lepak tgk tv ngan ummi..
qid betul2 rse ber+++++ rindu pade kmo sjak blik dri umah kmo tu...
ni abg punye kes laa ni,gi ckp at ummi yg mau gi umah ummi plak..ape punye tutttt laaa..
hahahahaahahah

*AL-FATIHAH BUAT ARWAH ELLYSYA BALQIS.
[moga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang solehah]
amin...

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…