<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Wednesday, 30 March 2011

salam~~
esya,skang qid at S2..
sowg2..boring gler dehh!!
tetibe teringat plak at blog....
urmmm..nak jee qid tnye kabar kmo esya...
nak jeee qid tanye kmo tgh wat ape skang???
qid seolah2 rase kmo masih idop lgi..
da dkt 2 thun daa kmo meninggal..
tapi qid masih lgi berkate2 dgn kmo smp skang..susah
untuk qid berhenti bercakap,bercerita,meluahkan segala-gala
ape yg qid lalui..serius qid ckp i can not stop for doing it!!!!!
payah esya..payah sgt2....

tdie at sekolah tak berape BEST sgt laa..
ade sowg makluk allah ni mcm mrh at qid plak qid tgk..
knp???ermmm qid pown tak tau seyyyy...
puas gak pK2 dlm kelaz tdi...
tapi rse nye smlm ok jee ngan die...
ari ni tgk die lain plak!!!!
knp erkkkk????adoiyaiii pape jee la..
if aku ade wat slh beb! aku mintak maaf byk2...
tapi ape salah aku???

sekarang qid da pindah tempat duduk..
qid duduk DEPAN SEKALI...
btl2 dpn pintu..hahahhaah klakar annn..
tapi since qid duduk depan ni,qid byk tido at kelaz...
mane tak nyee cikgu mimi bincang pasal litreture qid ngan zati bantai pusing at
luar kelaz sambil pagang buku,pas uh TIDO...
hahahah ape laaaa an..name jee duk dpn..

* k laa esya ti qid sambung k..
LOVE U


Monday, 28 March 2011

esya,pas blik tdi qid terjumpe pic kmo bwh katil...
urmm tak tau laa mcm nerh boleh ade at c2...
qid rse ade owg bukak album kite laaa...
coz,kak yanti kte tdi ade syammil dtg ambik lappy...
kak yanti kte syammil dtg bwk kwn...
qid mintk maaf sgt2 esya,if yg tgk pic uh owg yg kmo tak kenal...
and qid tau kmo mg tak suke ann owg tgk2 pic kmo!!!
sory esya...qid lupe mau simpan album uh at dlm almari b4 gi sekolah...
sory sgt2 esya....
tadi try gak col syammil,qid mau tnye die bdk uh kww yg tgk pic kmo uh...
tapi tak dpt...phone syammil OFF..
ermm x leh nak wat ape2 da.benda da jdi..;(
*lgi skli SORRY esya..

Sunday, 27 March 2011

sekarang da comfem da...
ape yang comfem..??
hanya QID,WANI,REMY and mama ayah qid jee yg tau...
hahhaahah ape die???
ape jee laa ann...

qid skang kat melaka..
semalam pg2 uh gi melaka...
pas uh ptg balik...
time at melaka uh adD telepon
yang die kte die ade at dpn umah...
qid suh laaa die dtg mlm...
tapi tunggu2 die tak dtg plak...
die bz agak nyee tu...mlm nak ambik aida lgi laaa...
ha!!sebot pasal aida,SPM aida dpt 4A 4B..
perh!!! giler handal aida uh...
rse tercabar ni haaa..hahahahah

semalam gi melaka..
ari ni gi melaka lgi..
tapi smlm gi telok mas..
skang gi nyalas plak!!!
adoiyai....sblm gi BANDAR..
ari ni gi KAMPUNG!!!
ahahahha kelakar jeee...

esya...
ari tu gi tgk walit..time uh die still dkt icu..tp da sedar sikit da...
ermm alhamdulilah die da sedar...
hepy sgt biler die da sdr uh...
tapi die mcm tak berape fhm laa ape owg2 ni ckp...
mase qid dtg,die pandang qid...
qid bisik at die
"walit,ni adik dtg...adik doakan walit cpt sembuh ok..walit kne sembuh untuk kteowg..."
die pandangjee qid lepas qid bisik at telinga die...
pas uh qid nampak mate die mcm berair...
die nangis ke esya..??
qid wat die sedih ke esya???
ayooooo walit qid doakan walit cepat sembuh!!!
urmmm...mase nak blik uh qid ckp "walit qid balik dlu..qid da nak blik seremban..
nanti kte jmpe qid mau walit sihat tau!!!"
skali lagi die mcm menangis esya...
ermmmm..tak tau mau ckp ape....
walau pown dpt jumpe kejap jee tp,tak pee laaa..
janji qid dpt jumpe walit....
hope sgt2 walit cpt sembuh!!!!

Friday, 25 March 2011

esya..qid mahu esya skang...
qid nak jumpe kmo..qid nak ckp ngan kmo..
qid mau esya teman qid skang...
esya.........qid tak thu mcm mane mau cerita...
tadi ann qid tuisyen...
pasal kes minggu lepas uh,qid ingt ckgu uh da boleh maaf an qid..
ni TAK esya..at kelaz tadi die mcm perli2 qid..
byk kali esya...qid rse macam owg BODOH dlm kelaz tu tdi...
owg gelak qid diam..dowg berbincang qid diam...
adoiyaiii...rse mcm mau jee keluar time uh...
ati ni dri tadi terjerit2 name kmo esya...
qid mau kmo esya...I NEED U NOW!!!!!!!!!!!
SEMUA budak punye name die sebut tdi..KECUALI qid...
adoiyai...cube kmo at tempat qid esya..
ape kmo rse???ya allah,tuhan jee thu yg qid nangis tadi...
memg mate qid tak basah..tapi at dlm ni,ati qid menangis esya tau tak!!!!!
ya allah..ko kuat kan laaa aku utk tempuh ni semua....
qid da mintak maaf esya..qid da gi jumpe die last week ann...
ape ni???tau mau laa wat qid rse mcm ni...
qid tak nak semua ni laa esya...
adoiyaiiiiiiiii...ahhhhhhhhh

semalam time ckp personal ngan cikgu kamal,cikgu kamal kte tak de pape semua ni...
die kte sume da ok!!!!!tapi ape jd ari ni..serius qid ckp qid diasingkan dri kelaz tu tdi...
mcm qid tak de dlm kelaz tu tdi....aduiiiiiyaiiiiiiiiii....
tadi blik2 jee story at mama ape jdi,mama boleh ckp "padan muka kmo"
adoiyaiiii depan mama jugak air mate ni jatuh....
knp mama ckp mcm tu????
mama cm marah plak qid nak tukar tempat tuisyen...
mama kte leceh plak lau tukar...
adoiyaii...qid yg tanggu semua ni...
knp sowg tak fhm qid ha???
sowg tak mau tlg qid,knp???
esya..qid btl2 mau kmo skng.............
qid mau jumpe kmo,qid mau luah annn semua pade kmo....

qid harap sgt mama ksi tukar tempat tuisyen..
qid harap sgt...
qid tak nak ape yg qid rse skang ni akn brulang pade minggu dpn..
tak kan laa qid mau murung jeee lepas blik tuisyen...tetiap minggu..
qid tak nak laaa semua ni.....

* esya..klu kmo masih hidup kann senang..mesti lepas blik tuisyen jee qid tros jumpe kmo..
mesti kmo akan tenang ann qid...mesti kmo akan sabar ann qid..
qid rindu semua tu esya...qid rindu!!!!!! ;(


Thursday, 24 March 2011

ok esya pertama skali mau story pasal at sekolah...
ari ni satu hari qid tak ade mood..
langsung tak de rse pape perasaan ni tadi tau tak!!!
otak ni asyik pK walit jee...
tak tau laaa mau ckp ape..
walit kat ICU lagi..
RISAU..mau gi sne..tapi family semua busy..
tak tau mau buat ape lgi..
mama kte mama pown risau pasal walit..
tapi mama kte kite boleh berdoa tok walit sembuh..
urmmm qid mau walit sihat!!
qid tak mau walit skit...
qid rinduuuu walit..
tapi ni semua ade hikmah annn...
dulu b4 walit kena heart attck,lame giler qid tak jumpe walit ann
lepas walit kena uh yg qid gi tgk walit dgn remy tu..
and now walit sakit balik...
~story pasal kat sekolah tdi annn...
da laa otak ni ingt at walit,
sekali eka gi tnye pasal lagu GURAUAN BERKASIH plak!!!
daa laa qid ingt at arwah achik..
pastu dowg asyik sgt nyanyi lagu tu..
urmmmm "hati merindu,asyik merindu..tersentuh rasa,tidak terduga timbullah syg"
perhhh terase gile rindu at arwah...
time uh time BI kalau tak silap au...
lepas dri tu qid plak yg layan lgu2 arwah...
da laaa bad mood pastu lgi layan lgu2 uh..
lagi haru biru ati ni...
urmmm balik tdi angah ambik...
dlm kul 3 cm uh qid gi makam..
gi kubur arwah achik...

haa berbalik pade tajuk qid ari ni annn...
ann ari tu ade janji ngan wani nak kuar..
but tak jdi coz ikot along cri bju..
uhhh ya allah bersyukur sgt qid tak gi esya..
qid bru bukak blog zaty..die story pasal die kuar...
rupe2nyee wani,zaty and fatin aqilah uhh kuar sekali...
ermm untung laa an..
sib baik qid tak kuar ngan wani..
lau tak!!! jumpe laaa si die tuuu...
seremban tu bukan besar sgt pown lau nak cilok2...
ermm bgos sgt tu!!

*k laa esya..nak siap2 ha..kang mau gi tuisyen plak..:)

Wednesday, 23 March 2011

salam~~
esya now qid mau story pasal
walit..annn mlam qid ade ckp walit at ICU...
skang still at sna lgi...urmm mama tipon umi tadi,
umi kte keadaan walit boleh di kate ann teruk..
kte owg nak blik,but umi kate tak perlu,
umi kte if btl2 serius bru blik...lg pown umi kte tak betul2 serius lgi..
doc kte keadaan walit masih boleh di kawal lagi..
tapi umi kte walit tak sedar dri masu uh...
adoiyaiii...tak sedar????
hope sgt2 tak ape2...

ermm ari ni result SPM kuar...
if kmu,nazry and yg lain2 still ade msti kmo semua ambik result an??
msti result kowg bagos annn..
haa ckp pasal ambik result,tade mse dowg ambik result semua bdk2
form 5 die suh msuk dwan tok tgk dowg ambik result..sekali nampak plak sowg minah yg sgt2 qid kenal ni...
die dapat 6A..perh!! pandai ann die.ahahahaahha
esya ingt tak minah mane ni???
minah yg pernah qid cerita dlu laa...
die dri skolah lain pindah skolah stad time couple ngan qid uh...
ermmm tak sangka die dpt 6A..hahahah kna lawan ni.. :p

haaa esok da ari khamis esya..
malam uh qid tuisyen..
sok qid gi ari jumaat ja tak tau mau gi ke tak...
syira suh qid pindah,but dinie kte tuisyen jee c2..
wani,sha,syarina pown suh qid tros jee tuisyen c2..
mcm nerh ni esya...syira suh pindah..
mama tak kisah...
tapi mama kte if qid tak ambik BM,
bler lepas sejarah jee qid kuar mesti qid akan terserempak dgn cikgu izhar..
ape plak qid kte nanti,nanti qid ingt qid tak suke die plak..
padahal qid pindah sbb malu dgn bdk2 ni...
if qid tak ambik sjarah an bm,qid ambik at tempat lain...
byk plak mama nak kena byr..tak mau laaa...
da laa akaun and mt da rm100..tusyen mt and bi rm90..
nanti ambik sj and bm mesti rm90 punye...
da berape plak annn,da rm280....da dkt rm300 plak haa...
cm na ni..qid tkut ti tuisyen byk2 pas uh tak pat result yg bgos,tu yg qid tak mau uh..
kesian at mama kuar duit byk2 pas uh result HAMPEH!!!
eee tak mau laa qid...
so skang qid tgh pening dgn sume2 ni...
tak tau mau buat ape...
mama da bg KAD HIJAU da tok pindah ambik bM at tempat lain...

*esya..qid mintak sgt kmo doa moga walit akan ok cm biase...qid harap sgt..
doa qid tok die always ade...tadi at skolah pown kadang2 teringat at die..takut pape jadi..
qid tkot dgr cite yg menyedihkan biler balik...
macm brite yg abg naim meninggal dlu....blik2 jee tgk umah da ramai owg...
tgk msing2 tunggu jenazah sampai..qid tak nak benda cm tu berulang balik esya....
QID TAK MAHU!!!

Tuesday, 22 March 2011

ermm tadi dapat kertas exam BI..
perh..cuak gak tkt gagall..
sekali lulus laa plak..
bgos2...
walaupown tak laa bgos sgt tp kire lulus arhh gak..
tu yg aku harap annn...
tak gagal...
science pown tak gagal...alhamdulillah...

ermmm esya..
walit masuk ICU..
tak tau mau ckp ape skang...
memnag otak ni PK ann walit jee sekarang...
bruu je ari tu die ok,ni kena balik..
ya allah..
org kte ann,klu kena heart attck kali ke-2,
mesti akan lebih teruk dri yang first2 kena uh...
tgk laa mcm bekas suami kak nana uh,arwah abg faizal dulu pown
ok pas kne yg first punye attck..second punye attck uh yg buat die meninggal uh..
adoiyaiiii tolong laaa...
qid tak mau dengar benda2 yg menyedihkan malam ni laa..
ya allah......tolong laaaa...

esya..u must pray for help me...
adoiyaiiii tak tau mau buat ape..
mama kte tunggu jee dulu pape col dri sne..
if betul2 serius bru pergi...
sbb qid ann ade skolah,esok tuisyen plak tu....
hope sgt walit akann ok.


Sunday, 20 March 2011



haaaa qid upload gambar jaket,
tapi tak brp lawa coz shahrul yg ambik!!
jaket ni bukan yang abg bob pilih uh..ni qid pilih sendiri..
yang abg bob pilih uh abg bob kte mau taruk at blog die..
die tak kasi taruk at blog qid..
tah pape laaa abg bob uhhhh...tapi tak pee laa...jaket ni je qid masuk at sni..
tapi pic yg shahrul ambik,
mang gagal mamat uh nak jd photographer..
malam tadi ade jumpe abg bob lagi...
last laaa b4 balik....
abg bob terkilan sbb qid tak beli yg kulit..
coz qid tulis at blog mg qid mau beli yang kulit...
but,bler abg ajam ckp tu,qid pK2 balik btl gakk sume tu...
so better beli yg biase but tahan lame.....
tak pe laaa tak dpt yang kulit skang,mybe qid boleh dpt yang kulit lain kali...
hahaha ingt2 balik kelakar ann ape yg jadi smalm..
sowg suruh beli yg ni,sowg suruh beli yg lain...
boleh bertekak plak at kedai uh annn...
haaaaa skang tgk qid da pilih sndiri..
mcm kowg tau laaa an,qid pilih memg tak ok jee memanjang..
hahahahah tp x pe laaa...
janji ade annn...

to abg ajam thankz bg tau tu..mama pown kte btl gak ape yg abg ckp uh..
now,boleh pkai bler2..hahahahaahh
ermm to abg bob...thankz jaket yg ke-2 tu yee..
:)


Saturday, 19 March 2011
ok cm yg qid cerita ari tu yg abg bob mau blanje jaket uh..
perh!!!!qid da dpt da.....
thankz giler2 laaa tok abg bob...
mang lawa giler jaket uh...
tapi syg erk!!!
harga jaket yg qid mau ann tu tak sampai RM100 ann..
qid target nak ambik lebih dari RM100...
ni sekali yg qid minat uh harga..RM99.90 jeee...
10 sen tak sampai seratos!!!!
tah puas hati betul qid arhhh..
pape pown thankz laaa tok abg bob..
lawa jaket tuuu...
and qid akan tuntut baki lebih RM100.10 yang lebih uh erk!!!
hhahahahah abg bob jgn marah plak nanti....

*to kowg geng! ti esok qid upload pic jaket qid uh ok!!
ari ni tak sempat rase nyeeee laaa...
okey!!!

Friday, 18 March 2011

urmm..tak tau nak ckp ape..
tadi gi tusyen..ade kes sikit..
qid ingt ann benda yg ape qid harapkan
akan jadi tapi sebalik nyee plak jadi....HAMPA!!

ya allah...
cikgu izhar..sya thu cikgu tak bce ni semua..
and cikgu takkan thu ape yg sya tulis sekarang...
tapi sya tetap mau cakap kat sini..
sya nak terangkan segala2nyeee now!!!
ok fine cikgu saya thu memang salah sya sebab
pergi bisik2 dlm kelaz cikgu..ok memang salah sya..
sya trima tu...
tapi cikgu sya TAK maksudkan yang sya TAK SUKA cikgu mengajar...
tak cikgu...langsung sya tak maksud ann mcm tu.....
demi allah cikgu ape yang sya bisik kan tu sya maksudkan pasal check kertas exam tuu..
BUKAN pasal CIKGU TIDAK MENGAJAR!! sya thu setiap ape yg cikgu ckp dlm kelas
tu untuk pengetahuan kami..untuk mase depan kiteowg jugak..
sya thu cikgu... bukan sya tidak mahu terima tu semua,tapi
bagi sya punye pemikiran..mase yg ade 1 jam tuu tak cukup untuk benda lain...
itu pendapat sya cikgu...sya tak kisah laa mau gelak kee ape kee sebab tu cre cikgu mengajar..
saya tak kisah..bukan nyee sya tak suka cre mcm nii...
tapi care cikgu marah kteowg tadi maksud nyee mcm sya tak suka LANGSUNG cikgu...
mcm sya bencikann cikgu pulak!!!

ya allah cikgu...sya hormatkan cikgu mcm ayah sya tahu tak???
demi allah cikgu sya terkejut bile cikgu ckp sya pijak kepala cikgu...
memang tadi cikgu tak sebut name..cikgu ckp "sya angkat name zura kat kelaz sebelah,tapi bile di sini tak sanggka owg yang yg angkat itu pijak kepala sya"
cikgu tak mau laa mcm ni...sya thu cikgu kecil dgn saya,saya mintak maaf cikgu...
saya mintak maaf byk2...
sya thu cikgu boleh bce pemikiran org tapi cikgu...sye rse kali ni mcm cikgu salah
bce maksud perckpan sya...knp erkk cikgu pasal saya cakap tuu cikgu sampai tak
bincangkan pasal kertas tu langsung!!!!...
sya rase sgt2 bersalah pade budak2 kelaz tadi!!!
dowg terlampau syg kan cikgu....
dowg tak mau owg lain ajar kelaz tu...
dan sya juga mcm tu cikgu...
mcm sya ckp tadi....saya bukan nyee tak suka cikgu mengajar sya...
and klu laa minggu depan cikgu tak ajar kami....
sumpah cikgu! saya akan kuar dari pusat tuisyen tu...
sya tak sanggup nak tanggung rse bersalah dgn dowg semua...
terutama nyee pade syira and dinie...
dowg terlampau sygkann cikgu...and dowg mau cikgu yg mengajar dowg!!!

tadi pown sya da ckp at cikgu annn...
yang sya akan kuar dri tempat tuisyen uh if cikgu tak ajar kelaz tu lagi...
kannnnn???
hati sya sedikit puas dapat ckp secara individu dgn cikgu tadi...
sekurang2 nye sya cube jelas kannn..
and sya ucap kann terima kasih pade cikgu sbb still boleh senyum lagi tadi
dgn sya..and still boleh bercakap secara lembut dgn sya..
sya btl2 mintak maaf cikgu....
sya tak thu mcm mane mahu berhadapan dgn cikgu nanti...
and mungkin kite tak akan jumpe lgi kann...

MAAFKAN SAYA CIKGU...SAYA BETUL2 MINTAK MAAF...
TERPULANG PADE CIKGU MAHU MENILAI APE YG SYA KTE KANN,
TAPI JUJUR SYA CKP,MAKSUD SYA HANYA UNTUK BINCANGKAN KERTAS EXAM TUU..
BUKAN SEBAB CIKGU TIDAK TAHU MENGAJAR...MAAFKAN SYA LAGI SEKALI CIKGU..


urmm..
esya,wahh berkobar2 qid mau tu tulis blog ni skang tau??
pagi tadi dlm pukul 9 cm uh abg bob telepon..
die kte abg ajam suh die bce blog ni,die ktew lau susah2 sgt mau gi cri ngan akak,
die boleh tolong bwk gi beli...and die mrh2 qid plak apsal tak ckp ngan dowg,
if dowg tau tak de laa mengelintau cari ngan akak at tgh2 BANDAR uh!!!..
kabar baik nyee,abg bob kte die boleh blanje jaket utk qid..but qid kne gi tempat slalu
mlm ni..coz abg ajam,mierul and sume2 ade lepak sne mlm ni...
die kte dowg nak plan pasal cuti akan dtg!dowg nak kuar ramai2,coz da lme tak wat cm uh..
urmmmmm bunyi mcm best ann...adoiyaiii tapi mlz laa mau jumpe abg ajam and mierul..
mlz seyyhh mau jumpe AJAM sewel uh...hahahahaha [sori abg ajam]
ti jumpe ti bengkak telinge qid dengar dowg beBEL at qid ni ha!!
qid da try mengelak!qid ckp at abg bob yang qid ade tusyen mlm ni,tapi die kte tak pee..
dowg boleh tunggu...adoiyaiii ape mau bikin ni????

urmmmm
pikir2 balik ann qid ann ade duit...and duit tu rse nye ckup tok beli cm mane yg qid mau....
tapiiii rse cm syg plak tak ambik yg abg bob mau blanje..hahahah tamak ann qid ni???
hahaahah..
sbnrnye bukan tamak but qid pegang kate2 owg yg rezeki jgn di tolak!!!hahahah
tapi abg bob punye pilihan kann MELATOP!!comfem lawa punye...
tgk laa die beli kasot abg akim yg qid mintak tlg dlu uh...perh!!lawa giler ksot uh..

*adoiyaiii mau gi kee tak mlm ni ha!!!

pening2

Thursday, 17 March 2011


salam,
qid sebenarnye bru lepas tgk video konsert achik & nana di singapore
dengan video jangan tidur lagi..
mesti ade antre kowg da boleh agak kann qid akan ckp pasal sape??
urmm sape lagi kalau bukan ABDILLAH MURAD..
seorang yang sangat baik and suka menyakat owg :)
sepanjang video2 yg qid tengok tu arwah byk sgt menyakat owg..
qid rse klu die tak buat mcm tu mungkin konsert2 tu tak seceria yg diharapkan...

qid tak thu laa....ari ni rse mcm rinduuu betul dgn arwah...
qid tersenyum tgk konsert kat singapore..tapi qid menangis tengok
arwah nyanyi time kat jangan tidur lagi...
arwah buat semua tersenyum dengan gelagat die..
dan semua juga terhibur dgr suare die...

mase video jangan tidur lagi tu.....
tgk jee belangsungkawa arwah,qid da rse lain da...
lagi2 biler dengar suare arwah nyanyi lagu nadia..
lagu tu kann berentak slow,and dlm video tu plak arwah pakai
serba putih!!!tuhan jee thu perasaan ni tadi...
rase rinduu,sedih semua adee..
biler tgk arwah senyum time nyanyi,ati ni pown rse mcm nak senyum..
tapi.....entah laa..
lagu terakhir arwah dgn kak nana..lagu cari ketenangan!!!
lagu tu mcm ade maksud tersendiri buat dowg kann...
qid rase mcm part yang arwah nyanyi
'apa yg terjadi,itu semua lumrah hidup di dunia,kadang bergembira kadang tersiksa'
mcm arwah pesan ape yg terjadi semua ni ade lah lumrah..sbb mcm mane sekali pown
semua org akan mati juga kannn..

ya allah,rindu nyee aku pade arwah ni...
lagu tu....lagu tu buat qid rinduu sgt pade die...
qid yakin laa ramai yang tgh rindu arwah sekarang!!!
RAMAI.....!!!!
sebulan jee lagi arwah akan genap 1 tahun die meninggal...
sbb tu qid yakin ramai peminat die yg rindu pade die..
ni kann pula owg2 yg rapat dgn arwah...mesti rinduuuuuu sangat pade arwah!!
urmmm diam tak diam da dekat setahun kann arwah meninggal..
rase mcm bru jee bulan lepas trima brite arwah excident!!

urmmm tak thu mau ckp ape lagi...
tak de dah kate2 tok luah kan rinduu qid ni..
lame daa qid tak gi kubur arwah..
ari tu ade janji dgn adD pastu last minit adD ade hal plak dgn aida..
so,tak jadi laa...bilerr la mau pergi ni...

*mungkin ade antre kowg yang pelik kann apsal qid tulis ni semua
dlm blog qid..urmm lantak laa kowg mau ckp ape..yg rse sume qid bukan kowg ann..
so kowg tak kan fhm!!

MOGA ARWAH DI TEMPATKAN DIKALANGAN ORG2 YANG BERIMAN

Wednesday, 16 March 2011



ari ni satu ari suntuk gi shopping!!
mule2 ikot mak bli kain die nak wat jubah..
pastu ptg gi kuar ngan along gi cari bju die and cri jaket
qid..qid ingat nak beli jaket kulit..tapi cri2 tadi tak de plak yg qid minat..
dri ptg tadi cri sampai skang ha!!pukul9.40 malam...
qid da penat da merayau....malaz da mau cri!!qid ckp at dowg lau xde nanti2 jee laa cri..
yang pasti qid tetap akan beli jaket kulit yg qid idam ann tu..comfem!!
tunggu jee masenye...
senang cite qid tgh cri yg mcm abg an pakai ni..
sebanarnyee qid da start minat style mcm ni since abg an wat konsert af yg dulu uh..
td cri laa pic jaket at internet,sambil uh tgk utube konsert2af yg lepas,tgk konsert
abg an,nampak die pkai bju tu [yg at atas] terus ajak along cri yg cm uh..
bru qid ingt yg dlu ade minat yg mcm tu..

haa tukar topic jap,
tadi tgk video2 af uh an..
smart2 plak ade stu jaket yg ajam pakai time konsert..
rase nyee cm sme jee yg qid nampak tdi..
tapi qid tak ambik pown..
perh!! ok tak lau qid pkai yg cm at atas uh..mang qid minat giler2 laa bju tu..
adoiyaii..apsal laa ko tade jaket time aku cri tadi...puas aku seru kau,ko tau tak??
hahahahahhaa..
if nanti qid tak jumpe laa yg cm uh,qid akan ambik yg lebih kurang mc tu..
yg penting die kulit arr,tu je...


rase qid tadi ade laa nampak yg macm ni

qid rse cm ok jee..tapi die ade tulis boyracing yg belah kiri uh..
akak kte tak ok plak..siot betul laa.!!tgk dlm lappy ni cm ok jee jaket yg ni..

*adoiyai..esok ingt nak round cri lgi..
mintak2 laa ade yg aku berkenan...


Tuesday, 15 March 2011

urmm asalammualaikum!
ok skang qid na story ape yg qid buat skang..
ok esya,qid bru jee lepas tgk video2 abg ajam and kwn2 die yg lain..
lepas dah abis tu qid tgk laa pulak video diari af yg sudah2..
perh!! rindu giler seyy dgn af yg dlu..trutama af7..
ape yg wat qid tetibe rindu pde kmo bler tgk konsert af yg aril duet dgn marsha..
lgu aku dan dirimu..tetibe ingt kat kmo esya.sjak dri konsert tu laa lgu uh mcm top time
tu kann...and kire2 dlm bulan tu jugakkan yg kte nyanyia at melaka tu..gara2 plan bdk2 ni..
urmm rindu nyee dgn knangan tu semua..ingt lgi mse gi tgk konsert dowg dulu!!ramai2..best kan?
ermm bende tu semua tak akan berulang lg kan esya..?
tak lme lgi af9 pown da nak start...
urmm rindu btl kat kmo esya and kenangan tu juga..

*susah kan biler kte terlalu rindu owg yg da tak ade..
tak thu mane tmpt untuk lps kan rindu ni.. :(

Monday, 14 March 2011


time qid tulis blog ni,ati ni tgah membara sgt2 ni..
rase marah pade orang yang dekat rumah qid ni..
qid bukan laa nak buruk2 kan die,tapi die punye perangai
da melampau tau??
bg qid ni dah tahap maksimum dah ni..
mang susah nak di kawal da...
memang rse menyesal pown ade duk sini..

cerita die mcm ni,ade owg dekat kawasan qid ni suke sgt ambil thu
hal qid and family,kadang2 tu die terintai2 qid and family dri umah die..
abg qid da mula berang da ngan perangai die..
nampak sgt laa perangai buruk die dua tiga ari ni..
abg qid yang selama ni tak pernah ambik thu pown pasal hal2 yang remeh temeh ni,
tetiba ari sabtu ari tu die boleh mengadu ngan mama pasal perangai owg tu..
ape ni??da tak ade kerja lain kee...
cukup laa sowg kawan die da tak suke at die,ni die wat lgi owg benci at die knp??
hey,ko ingt tak yg ko ade family??
ko ingat tak yang ko ade laki,ade anak...
so,jge jee laa family ko,tak payah susah2 jaga family aku dee..

betul laa kte sesetangah org tu kan..
sikap anak2 kadang2 berpunce dri mak bpk dowg..
nak di jadikan cerita pulak!
anak pade si pengintip umah qid ni gi tulis benda yg menyakitkan ati aku at
fb die..heyyyy gi mampus laa ngan ko sial!!!
ko,mak ko,bapak ko SAME jeeee ko thu?????
sib baik abg2 ko punye perangai ok..
klu tak buruk nme kowg sto family..
ko jangan ingat kowg uh bgus sgt at sni..hey,sedar laa diri tu sikit!!!
da laa anak die tak thu malu,ikot style owg,ikot cre owg..
da knp plak ngan ko??sume nak ikot owg??
da tak de firasat sendiri??da tak ade perasaan sendiri plak ke??
heyy tak tau laa aku nak ckp pe lgi..
klu ikot aku tak ingin aku blik sni laa giler!!
adoiyai..nak jee qid ajak mak bpak qid kuar dri sini..
benci aku ngan MEREKA!!

cube laa kowg gune kan ape yang allah bg kat kowg
tu dgn sebaik mungkin...allah bg kowg mate,tgk laa benda2 yg elok,
tgk laa benda2 yg indah...ni tak..ade mate tapi pergi intai owg punye umah dri celah2
pokok umah ko!!ape ni??ade telinga tu dengar laa benda2 yang elok..ni pergi
dengar perbualan owg senyap2..da tak de jobda ker??
lau tak de meh aku bg ko kerja..
kerja jolok jamban aku,jamban umah aku tu pown tgah tersumbat!!elok sgt laa tu..
tu laa lain kali ade mate telinga buat laa benda2 yg senonoh sikit...
ni biler da mengintip2 gi sampai kan cerita2 uh at tempat lain..!!!
dari situ laa mulanye timbul FITNAH ko tau??
haaa aku rse ko pown tau kann ape hukum fitnah tu??
so,pandai2 laa ko pK lepas ni erk??

*esya,sory sgt2,qid lepas ann sume at sni..sakit ati ni esya..
ari2 jadi benda yg sme!!boring qid...and ari ni ati ni makin
membara lps bkak fb tdi..skit jiwa ni esya..
-pade sape2 jee yg terase tu,lantak kowg laa...aku da geram sgt..-


sekarang satu dunia gempa and kecoh dengan Tsunami yang berlaku di Jepun.
lebih dari 1,000 rakyat di jepun yang telah mati akibat tsunami tu..
kesian dorang..kalau tak silap qid laa ape yg qid bce smlam...ade 1,800 buah rumah
yang telah musnah dipukul ombak tsunami.

from themalaysianinsider.com :

Gempa bumi semalam juga menggegarkan berpuluh-puluh bandar dan kawasan perkampungan sepanjang pantai sejauh 2,100 kilometer dan menjejaskan bangunan-bangunan tinggi di ibu negara Jepun.

“Saya ingat saya akan mati,” kata pekerja pemasaran di sini Koto Fujikawa, 28.

“Saya dapat merasakan seolah-olah keseluruhan struktur runtuh,” katanya.

Di salah satu kawasan penempatan yang dilanda teruk, penduduk tertimbus di bawah runtuhan dan ada kedengaran jeritan “tolong” dan “bila kami akan diselamatkan,” lapor Kyodo lagi.

Kerajaan memberi amaran kebocoran radiasi pada skala kecil ekoran kegagalan sistem pendinginan.

Sementara Jepun masuk hari kedua selepas tragedi semalam, ia menerima tawaran operasi mencari dan menyelamat daripada 45 negara.

Menurut laporan agensi berita Jiji, di bandar timur laut Jepun, Kesennuma yang mempunyai 74,000 penduduk, berhadapan dengan kebakaran dan dua pertiga kawasannya dinaiki air.

Lapangan terbang bandar raya Sendai, kawasan bagi sejuta penduduk, juga berhadapan dengan kebakaran.

Media-media tempatan juga melaporkan kadar kematian akan melebihi 1,000 orang yang kebanyakannya mati kerana lemas. — Reuters


Saturday, 12 March 2011


nak tau tak esya..
smalam qid gi laa anta abg syed kawin!!
qid tak mau ikot tau coz nak gi tusyen..
tapi mama suh gak gi ikot anta abg syed tu nikah!
memang boring giler..
da laa menunggu gerak nak gi umah penganti uh qid da ngantok..
pas tu sampai2 sne..tempat da penuh!!!
qid ape lgi ajak laa adik t-rah lepak at luar...
semalam kakak nabila tak de,die punye kelaz abis lambat...
so qid lepak jee laa ngan adik..
dekat 1 jam 30 minit gak laa kteowg berdiri dlm gelap uh!!
nasib baik laa tade nyamuk!!!
lau tidak....................

adik tnye qid agak agak nikah uh abis kul brp???
time uh pukul 9.20 tau,qid ckp laa qid rse nikah uh abis kul 9.45 kot!
tgk2 da dekat 9.45 owg yg nak nikah ann tu bru datang..
ya allah...sabar jee aku!
kte owg gerak balik dlm pukul 11 mlm..
dowg nikah ayah kte pukul 10.30..
perh! giler lambat..tersasar jauh dgn ape yg qid target!!
ahaahahha...
abg aiman ngan along fitri pown bilk awal time uh..dlm pukul 10 kot dowg blik..
ckgu rudziah ktew dowg nak gi main futsal..
urmm...

esya,remy ade blik smenanjung ha!!
menyemak jee..hahahahah
jgn marah arh remy..
remy ajak qid tgk walit..ingt ari isnin ni kot nak tgk walit..
tapi tak tau lgi arhh mcm mane..
sape nk anta??
da arhh jauh!!

malam ni NEGERI SEMBILAN vs. SELANGOR
perh!! tak sbr aku...
harap sgt nS menang!!
tapi lau meng pown cm xde makne jaa..
ann??
sabar jee laaa


Thursday, 10 March 2011

tadi x g skolah..
wani kte ade dpt paper exam ari tu...
qid tnye laa brp qid dpt..
nak tau gak kputusan qid..
die ktew ti die bg tau esok!!
die ktew lau bg tau skang tak suprise laa..!!
ayooo ape mau suprise plak!!
buat nyee aku gagal tak kee kena skit jntong aku ni ha!!
adoiyai...
qid rse kputusan qid truk laa esya...
100% rse mcm uh...
yee laa lau tak apsal wani tak mau bg tau plak!!!
slalu ok jee die bg tau..
adoiyaii...lau gagal laa,memang kena laa qid dgn ayah..
adoiyaiii..risau laa esya..
pape pown kputusan yg qid dpt nanti qid akan trima jee coz
qid da try ape yg qid thu..qid dah CUBE buat yg terbaik...
lau gagal gak memang laa qid kne study btl2 tok prepair
nak exam yg lain nanti..tapi qid harap sgt result ok!!

ha ckp pasal skit jantong td ann...
ummi kte walit masih at hospital..
qid tnye ummi die ade masuk air ke ape kee...
ummi kte walit pakai oksigen jee dri masuk smlam!!
dri masuk smlm???lme nye!! teruk kee walit ni???
tadie ummi bg laa qid ckp ngan walit kejap,suare walit lain jee..
slow giler suare die,takut plak qid!!
moga walit cpt smbuh ok!

esya...minggu ni abg syed uh nikah!
wat at dewan PJ perdana..
ingt minggu ni nak tgk walit tapi terlupe plak abg syed uh b'sanding ari sabtu ni..
tak pee laa next week dah mule cuti 1 minggu,boleh tgk walit ann..
boleh g kubur kmo skli!!
:)

* k laa t sambung!

Wednesday, 9 March 2011
Engkau ku lihat banyak
benar berubah
Sejak akhir-akhir ini
Toleh pun tak sudi
Sedangkan sebelum ini
Tak pernah kau begini
Betapa aku
Amat kecil hati
Mungkin aku gagal
Penuhi
Apa yg kau mahu
Kerana itulah kau muram
tak berkata
Tak pernah ku hampakan
Permintaan mu sebelum ini
Cuma kini aku
tak dapat memberi

Sedarlah aku kini
Kau pandang kebendaan
Ketika ku diatas tak jemu kau mengipas
Tapi kini aku tiada
Apa lagi orang lain
Mengisi tempat ku
Rela aku kau pergi
rela tiada kekasih
aku tidak akan merintih
kalau punya kekasih hanya tahu
menghiris

Engkau ku lihat banyak
benar berubah
Sejak akhir-akhir ini
Toleh pun tak sudi
Tak pernah ku hampakan
Permintaan mu sebelum ini
Cuma kini aku
tak dpt memberi


exam da abis da..
urmm boleh dikate ann 98% qid tak meniru!!
BAGUS!! harap2 2% lagi akan ade time exam akan dtg.
kalau dulu,byk btl meniru!
tadi da isi borang pendaftaran SPM..
SPM?? sah laa ni qid ambik SPM..
urmm cm tak cyee jee ann.
next year da tak de daa sekolah2 ni..
urmm...
tapi ade yg serabut ckit...
dowg kte subjek semua 9!
tapi tadi qid tulis 8 jee...
cikgu daa suh kire,and qid kire laa dpt 8.
biler da kire uh terus jee tulis 8 coz da tak Pk pape daa..
da out dri lik guru bru teringt..
bru mengelabah...da laa esok tak gi sekolah...
mintk tlg bdk2 ni laa tgk kan esok..
hope sgt laa btl qid wat uh...
tapi ann rse cm qid tak tulis yg subjek AGAMA laa.
tapi at borang uh qid da tulis agama qid islam..
die terus automatik ade paper agama islam ke??
adoiyai..poning2
pape pown tunggu jee laa bdk2 ni punye esok...

haa esya,tadi qid dapat col dri ummi,
ummi kte walit masuk hosptl..heart attck..
ayoooo!! qid tak pat plak nak gi tgk walit...
ape yg ummi ckp walit kne serangan uh mase at tmpt parking
time uh walit nak blik umah,sib baik abg joe ade tumpang kreta die..
abg joe laa bwk gi hospital.
ummi kte sjak dua tiga ari ni memang walit ade ckp yg dada die sakit..
ummi tak terpK plak bende ni semua...mase ummi ckp uh,ummi nangis..
qid da menggelabah da time ummi nangis uh!!
pape pown qid harap sgt2 supaye walit dpt sembuh dgn cpt!!
lame qid tak jumpe walit..sejak cuti bulan 12 ari tu laa...
da dekat 3 bulan daa...qid doakan walit cpt sembuh and sihat mcm dulu..
amin..
tadi time ummi ckp ngan qid..die tak perasan satu benda esya.
die tak perasan yg kmo da meninggal..
die ckp "adik nanti tlg col esya suruh die blik cpt ok!ummi tak ade no.die. "
esya..ummi lupa yg kmo da meninggal..
dlm keadaan yg mengelabah uh die boleh ckp mcm tu..
nampak sgt yg ummi masih tak dpt lupe kan kmo...
die senyap bile qid ckp yg kmo da tak de..yg kmo da meninggal!!!
mungkin die bru perasan hal tu..

*ok laa esya

Tuesday, 8 March 2011

1.esok exam PRINSIP AKAUN!!! bahaye seyhhh!!!

ari ni gi kubur arwah atok and arwah achik..
best arh gak sbb dapat gi kubur dowg..
dpt doa tok dowg...
ilang ckit rindu at mereka...
rindu sgt kat dowg...
time at kubur tadi qid touching ckit laa..
tak thu laa knp..mungkin rindu sgt kot..hahaha
tapi qid control gak laa tkut ade owg yg nampak!!!

qid bru jee on9 fb tadi...
ABG AIE DAH ACTV ACC!!!
woooo cam tak caye jeee...
ingt ann die da tak nak langsung actv fb..
bagus arh die actv an blik uh..
rmai daa peminat spin yang cm malaz nak bkak fb since abg aie
deactv acc..
pas ni sure laa masing2 rjin on fb...sure punye!!!
bagus laa abg aie ni,memang tabik arhh at die!!!

lagi cerita best!
mama bg tau yg pas die opret tgn nanti die nak buat kenduri!!
kenduri at umah ampangan tu...mang jarangwat kenduri at umah c2...
last pown wat wedding mak cu dlu..
tuu laa kenduri besar-besaran yg lasttt sekali buat!!
tak sabar betul qid nak tunggu time kenduri uh!!
mesti best...ya allah,tak sabar nyee..
cpt2 laa mama wat opret uh..:)

ari khamis ni mama nak wat opret tangan at HKL..
qid ikot ayah gi anta mama,tapi pgi tadi
at sekolah ckgu wat pengumuman yg ari khamis semua pelajar form 5 wajib datang
sebab nak isi borang pendaftaran SPM...
urmm mybe esok qid akan gi jumpe cikgu ckp yg ari kamis qid nak anta mama gi hospital..
harap2 cikgu kasi borang uh..

tadi gi hospital tgk pak eno masuk wat!!
ayah kte mybe pak eno kena KANSER PARU-PARU..
haiyooo..teringt time dulu ma!!!
tadi ayah tnye pak eno doc wat ape? pak eno kte tadi die wat opret buang air dalam paru2..
pak eno kte air uh dkt satu botol besar uh laa...
giler byk!!!esok mybe nak ambik lagi air dalam paru2 die uh...
hope sgt pak eno ckt sembuh!!
amin...

*ok laa esya ti qid story lgi ok!

Sunday, 6 March 2011

esok exam sc laa..
minggu ni minggu last exam..
ari rbu ni abis laa exam!!!
paper last paper yg paling menyeram kann!!!
PAPER PRINSIP AKAUN...
paper yg sgt2 qid tkut nak ambik!
tapi kne gak laa ambik..

paper yg tinggal
paper ekonomi,geografi,sc and akaun..
paper geo pown satu paper jeee..time ari selase lau tak silap exam geo uh!!
yg penting skang! mcm mane laa qid nak mengadap paper sc esok!!
satu hapak tak bce lgi ni haa...
msti kowg ckp qid ni pemalaz ann..
sukati laa..hahahahaha...
memang qid ni pemalaz pown..
mcm yg add kate "da laa pemalz,tak dtg sekolah,tak tusyen plak uh!! ape nak jdi ko ni??"
hahahah sengal jee ayat die...DH laa masing2 BODOH!!
sengal!!!
hahahahah tu yg add ckp at diri die smalam time tipon die..

*laa esya nak out ni bli brng ti qid smbung

Friday, 4 March 2011
[pic d'kampung!]

ari ni befday mama!!
semalam befday adik,befday dowgmemang selang sto ari!!!
"hepy befday mama!! i LOVEE u sooo much la mama!!!!"

malam ni gi sambut befday mama!
tak thu g tusyen tak coz,wat malam!!!
mybe gi mybe tak...hahahha
pening arh..tak thu mau pergi ke tak...

ari ni exam math!!!
macam palat jee soalan kertas satu!!
pening kpla seyyh!!
sabar jee laaa...
80% dari pade soalan kertas satu qid main tande jee...!!
hahahah terbukti otak qid blank time uh!!!
kertas dua k lagi...masih boleh score laaa,tapi kertas satu tak boleh laa..
pas ni lau sir SUBRA nak marah2 arhh..
qid da try wat ape yg qid mampu!!!
sory sir lau GAGAL kali ni...
mg dlm sjarah laa lau qid gagal..
sebelum ni mane x pernah gagal!!!
exam kali nii jee yg problem ckit!!!
urmmm lantak laa!!!


Thursday, 3 March 2011

malam tdi tak tau laa apsal qid mimpi abg ajam plak!!
mg tak pernah qid mimpi mamat uh!!!
tetibe mimpi die..
story time mimpi uh..

"qid ngan abg ajam g karoke..abg ajam daa siap2 byk sume da...pasuh qid ade hal nak kena wat kejap..so qid kne out laaa dri bilik uh..qid ckp at abg ajam yg qid kuar kejap je..t qid dtg lagi..
qid suruh laa abg ajam start nyanyi dlu sbb qid yakin yg qid akan blik cpt..
time qid dtg balik qid tgk abg ajam da tak ade dlm bilik uh..rupe2y time 3 jam yg abg ajam byk uh da abis!!!from situ qid da tak nampak abg ajam..time jalan2 uh qid ternampak plak die..qid gi kejar die..qid ckp laa sory..tapi die mrh2..qid try explain at dye ape yg jd...die wt tak thu jeee....die marah at qid!!! "

perh!! abg ajam marah at qid??adoiyai..mintak2 sgt mimpi tu semua tak betul..
da laa beberape ari jee lagi nak g kuar ngan abg ajam...
adoiyai..mintak2 laa benda uh tak betul!!!!urmmm....

satu hal lagi jadi ari ni..
ade laa sowg makluk allah uh,pening and bengang layan die!!!
dri ari tuu lagi sbnarnye...tapi sbr jeee...
ari tu qid stay at skolah qid da ckp at die nak stay skali stay laa...
die boleh ckp "malaz la!! owg tak ajak!! " padahal qid da ckp da yg nak stay2 laa...
pastu time die nak balik die ckp la "untung laa stay!!! "
byk kali esya mcm tu..qid wat tak thu jee time uh!!! malz da mau layan...sakit hati!!!
ni lagi satu hal,smalam qid study ngan sowg kwn qid ni time at kelaz!!
time uh ktew owg tak ade paper...so,kte org wat laa note tok exam esok tu....!!
time balik uh die boleh ckp "bukan main semangat lagi aku tgk ko bce buku ann,siap buat nota lagi" ya allah lantak la!!! bler da xmp umah qid lupe ann jee la ape yg jadi...
sekali pgi tadie ade sowg member qid tanye "ko da hafal kan?" qid pelik laa hafal ape plak!!
so,qid jawab laa "mane ade" die pulak kte.. " ko da bce buku ann..siap buat nota lagi semalm!!!! "
terus bengang jee qid bler die ckp mcm uh!!!terus brubah MOOD qid..qid jawab laa "aku bce jee,tak de sampai nak hafal dee " adoiyai serius beb!!aku tak suke..

untuk ko laa yg terase annn..
aku tak suke laa mcm tu..ckp2 at aku bende mcm uh!!
aku thu niat ko nak bergurau..tapi bagi aku tu satu sindiran!!
pliz laa pas ni tak yah laa nak perli2 aku mcm tuu..
aku rse cm ko anggap aku mcm budak yg bru masuk skolah!!
budak yg bru nak blajar and budak yg bru thu nak wat note..!!
ape ni!!!

esya...ari ni beday adik t-rah..
msti die sedih giler ann beday die tak mcm thun lepas!!
abg im daa tak ade nak wish befday die..
da tak ade adiah dri abg naim da..
pape pown "epy befday laa tok adik aku sowg ni"
urmmm..
esya..ari ni bgun2 jee ingat at abg ajam..
pas tu g mandi...time nak ambik bju dlm almari bju yg kmo bg wane hitam tu jatuh at kaki ni..
lame qid tenun bju tu esya!!..qid ingt balik time kmu bg bju uh..qid ingt blik time kmu
komen qid pkai bju tu...esya....ari ni terase sgt rinduuu nye qid ni pade kmo rinduu sgt2 syg..
rindu yg susah untuk qid ungkap ann..semoga roh mu tenang di sane syg!!!..amin
* k laa esya t qid sambung

Wednesday, 2 March 2011

perh!! giler sengsara idop seyy biler n9 kalah ngan kelantan malam tadie..
malu giler..cm mane laa aku nak berdpn dgn abg amir malam ni..!!!
adoiyai...
daa laa chelsea menang semalam!! lagi meroyan laa die uh!!!
tgk2 mlm ni punye tusyen die asyik memekak jee pasal BOLA!!!
adoiyai..malu laa aii...
malaz laa nak g tusyen mlam ni!!!
ermmm
aku harap sgt2 next game n9 akan menang!!!
da laa at skolah tdie kena gelak dgn adinie..
adoiyai..malu giler!!!

*mood ari ni TONGGANG TERBALIK!!!
hahahah


Official Template By BudakPEMALAS