<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 28 February 2013
Assalammualaikum.
Heyy esya.! Ape khabar?
Hri ni dah 28 haribulan februari..Hari terakhir untuk bulan nihhh..
Hmmm last qid update blog mase 11 februari..Ya Allah lame nyee qid tak menulis di sini..
Lame nye qid tak menangis di sini and lame jugakkk qid takkk merapu di sini...hihihihihi :)
Hmmm First qid nak cite pasal study!
Ape die..hmm minggu ni and minggu lepas adalah minggu yg sangat2 mencabar buat qid..
why?? Okey first cite pasal minggu lepas..saat2 Director punye projek nak kena submit,saat tuhh lah mcm2 hal berlaku..saat tuhh lah mcm2 benda nak jadii..Ya Allah hanya DIA jee yg tahu mcm mane kecoh.mcm mane huru hara nye kami benda tuhh semua..Minggu lepas byk assignment kena submit....
DPM lahhh,Director lahh..dh tuhh ade quiz lagii..perhh memang terbaikkk....
Dah tuhh this week plakk penuh ngan jadual QUIZ! hmmm!
Hari rabu quiz IMD and DBC..hari khamis quiz DPM and esok hari jumaat quiz untuk PM pulakk!! perhh mmg terbaikk semuanye..Dah lahh minggu nii kena submit DI pulekkk!
DI pownn agak kecoh blerr nak submit..Ape blh buat.Kami berkerja ngan gadjet kan?
so kena siap sedia dgn ape jee kemungkinan yg bakan berlaku.Btl takk??
Esya blh byngkan takk mcm mane nak study...Macm mane nak wat projekk..mcm mane nak study utk exam??
Haaaa.itu yg kami hadapi skng nihh!!!Ape ape pownn last week punye cite dh tutup dah..Skng nak
menunggu end of this week! Esok insya Allah hari terakhir..Harap segala2nye berjalan lancar and
qid dpt lalui dgn tenang! Insya Allah...
Start hari sabtuu qid dh kena wat note,dh kena study dh kena bukak buku sbb isnin qid dh start exam.
Exam Mid-Term.!
Harap2 qid mampu buat yg terbaikk..Doakan qid ye esya!
qid exam hari isnin smp lahh hari khamis...Alhamdulillah 4 hari sahaja...
Hari khamis tuu jugakk qid akan balik seremban... :)
lame tak balik seremban..Last qid balikk klo x silap mase 25hb satu hari tuu..and now dah 28hb 2..
dah sebulan tak balikkk..Rindu mama rindu ayah rindu keluarge...
Hmmm...Memule ingt tak mau balikk cuti seminggu nii...ingt nak balik seremban minggu nihhh..
skali ayah tak kasi..Ayah suruh balik seremban tros nnti..hmm sabo je lah :)
Ni kes si badot sarkas uhh lah :P
Pape pownn qid harap qid dpt buat yg terbaikk mase exam nntii..harap sgt mama,ayah,keluarge,lectre doakan yg trbaik buat kami...Insya Allah..Ohh ya! Harap juga Sir Faris doakan yg terbaikk buat kite org nnti :) Bak kate ayah, Sir uhh mcm ayah kami gakk..Doa die dgn doa ayah,same taraf  :)
like 'doa seorang bapa' lhh :) haa fhm?? hihihi tk fhm xpe...

Okeyy nak nak cite pasal diri,pasal keluarge pasal segala2nyee yg qid rase nak story.
Firts.Congrt to my sista yg bru dpt baby bru,Nurul Ellysya Zara. ! Name yg merupekan name kamu gakk esya. its ELLYSYA :)
Name tu qid yg beri..Awal nye my sista die x mahu,dh tgh malam uhh bru die msg ckp die nakk..hmm
qid senyum jee bace msg uhh!
Okey lets talk about the baby!
Tnye pasal perasaan qid??
hmm perasaan qid mcm bercmpur adukkk blerr dpt tahu yg baby tuhh dh lahir..
perasaan tu ade yg suke,ade yg bersyukur,ade yg sedih,ade yg takut, and ade yg mcm takde rase pape!
haaa see! mcm2 qid rse..kekdng qid rse exctd nak jmpe keluarge baru tuhhh...
kekdng qid rse 'arghh pahal nk jmpe die,sape dia' haaa see! smp mcm uhh qid pikir...
tapi ade satu mlm uhh ayah msg,abg msg badot  msg! Qid rase sesuatuuu...and qid rse sesuatuuu..
ape die??susah esya qid nak story kat siniii...And ade betul ckp ayah and badot!
dowg ckp ape pown jadi,mcm mane pown benci qid, mcm mane pown mrh qid,die tetap benih dri keluarge
Zainal Abidin Bin Yahaya..Die tetap drh daging qid die tetap anak sedare qid...
i will try to yakin kan diri sndrii yg qid mmpu untukk buat mcm xde pape...
Qid masih boleh gelakk,qid masih boleh ketawa tnye pasal baby uhh blerr mama col..Tapi dlm hatii niii
mcm2 benda rse...Pape pownn qid kena sbar..and kuatkan hatii kann??
Sape tahuu,blerr dh jmpe die dedepann nanti..blerr dh pegang die,bilerr dh cium die akan timbul rase syg qid pade die..rase kasih qid pade diee..Kann??
Lagi lagi die guna name or yg paling qid syg!
mungkin die jugakk akan qid syg..btl tkk?? hmm pape pown tgk jee lah mcm mne nnti time qid balik hari khamis nnti!
Balik seremban nnti byk benda nak kena buat..
Nak kena siap ann design utk tshirt tuhh..
nak kena buat kolaj uhhh..
and yg pentingg qid nak beli byk benda..
nak beli jam klo sempat,nak beli gelang utk gnti yg putus uhh,nak beli beg nak beli wallet,nak beli mcm2 arhh
untuk bawak balik ipoh balikkk nnti..hihihihi!
Cuti seminggu tapi byk sgt bnde nak kena buat..And slh satu perkara wajib qid kena buat bilerr balik seremban is pergi makam arwah abg! Itu harus!
Ohh ya nak balik Kg gakk utk ambikk cap qid yg tertinggal kat sane :) hihihihihihi
Ini gmbr baby Nurul Ellysya Zara yg qid 
dpt mase usia die baru berapa jam!

dan ini pula gmbr poster  projek DI yg baru qid submit pagi tadi!
Hope dpt markh yg tak menghampakann!

Okey lah esya..Ni je qid story duluuu..
ade mase,ade umur panjng qid sini lagiii...
qid ade byk benda nak kena buat kejap lagiii..esok ade kuiz bykk!!!
Doakan qid utk exam nnti ye! Doakan qid dpt buat yg terbaikkk...
Ohh! Doakan juga untuk kesihatan qid..supaya dpt menjawab dgn tenang nnti :)
Last,qid rindu esya sgt2...Assalammualaikum :)

Monday, 11 February 2013
Assalammualaikum.
i don't know why i'm crying now!
hmm huhh!
sebenarnyee qid bru dpt col dri mama..
mama say abg nak tunang..and klo xde aral die nak nikah cpt..
qid tk thuu kenapa tertibee..
b4 nii dowg mmg ade bercerita psl abg nak bertunang..
dowg ade crita plan2 time wedding abg nnti..
tp setiap kali dowg berckp psl tuu qid diam..
ikot perancngan klo abg kawin..akan buat skli ngan my second sista!
so if dedua dh kawin tinggal qid jelahh nnti.
skng nii bukan sbb dowg nak kawin but qid x kawinn..
skng nii sebab qid rasa sesuatuu blerr abg nak kawinn..
entahh lah esya..
mungkin nihhh gak yg adik pksu ezmir rse mse pk su nak khawinn dluuu..
kan mase paksu nikah adikk die nangiss sgt2...
and tuu lahh yg qid rse skng niii..
even bru thuu yg abg nak tunang and die akan nikah secptnyee..
tros hti nii x tentu arahh...
u know y?? sbb qid rase qid akan hilang saat2 manis ngan abg!
why??? sbb abg nnti dh jadi milik wife die...
entahh lahh esya..
haiyoooo!!!!esya thuu kann stiap kali blik serembann..setiap kali balikk ummah tuhh qid akan tido ngan abg..
satu blikkk satu katilll!!
but klo die kawin nnti?? haiyoo qid akan hilangg segale2nyee esya!!
Ya Allah kenape qid rse nii semuaa...kenapa kenpa kenapa!!!!!!!!!
shittt lahhhhh!
aku x nak perasaan niii..aku xnk rase niii..plz lahh!!!!
Ya Allah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Qid..memang memang die abg kauu..die yg selalu ngan kauu..die jage kauu bebtull selame nihhh...
memang die always ngan kauu blerr kau kat seremban tuhh..memang die selalu layan kauu...memang die selalu dgr ape jee kau nak ckp!! But die ade life die sendri..and kau! Hanye adik die okeyy! Kau tk bolehh mcm niii...tkkan smp mati die die nak jge kauu jee..Kau nnti dh bsr pownn ade life kau sendiri..ade family kauu sendrii..ingt tuuhhh qid... Yes! die abg kauu..tp die bukan milikk kauu! Ingt!!!

Entahh lah esya..Mungkinn qid rse ni semua sbb qid xde abg lagii! and hanya die yg qid ade....
abg naim xde....abg wan xde...abg syam?? abg syamm jauhh..sah2 abg syam x kan buat ape yg abg buat kat qid slame nihh..sbb abg syam sgt tegasss!!!!
abg syuk evenn die slalu skit kan hatii qid..tp die sgt2 ambik bert psl qid..die sgt2 caring pasl qid..
qid x dpt byngkannn mcm mane klo die khawin!!!
RABB,HILANGKAN LA PERASAAN NII..AKU TAK MAHUU!!! 
AKU TAHUU BENDA NII SEMUA TAK PATOT AKU RASE...TP..ITU YG AKU RASE YA RABB...JADI AKU MOHON..KAU BUAT LAHH PERASAAN INI..TLG AKU YA RABB..

Tuesday, 5 February 2013
Assalammualaikum Esya.
Hmm skng pkol 11 lebih!
entah kenapa mlm niii terbukak plakk hati nak menaip kat sini :)
Btw esya! Jujur qid ckp lately hati and perasaan qid nii x tentu arah!
otak qid pikir mcm2 benda...Hati qid bercampur adukk perasaannye!
Ya Allah harap2 semua nii x menjejaskan pelajaran qid...Insya Allah!
Entah kenape dua tige hari nii kenkadang qid rase mcm qid nak bersendiri..
kengkadang qid rase qid nak nangis! Kengkadang qid rase qid nak nak jeritt je sekuat hati qid...
Tapiii..x bolehh!! sbb terlalu ramai yg ade kat sekeliling qid skng! qid tak nak dowg thuu ape yg qid rse plus tanggung!
And mybe salah satu sebab benda2 nii berlakuuu sebab qid rindu sgt2 kat arwah abg!
and yg kedua mybe pasal family qid...
Hmm cakap pasal family!
Minggu depan hari isnin and selase ade cuti sebab raye cine!
hampir semua mmber2 qid kat ipoh nii balik umahh dowg!
and qid??
huhuhuhu qid  balikk!!
Malazz!
and mybe qid akan blik seremban mase awal bulan 3 iaitu seminggu b4 mid sem!
Entah lahh esya..
Makin hari qid rase lain...Qid tak mintak rase niii..qid x minta perasaan nihhh..qid x mintakk semua nihh esya!!
benda2 ni semua dtg sendiri!!
Qid akan cube untuk kuatkan diri qid...
Qid akan cube untukkk pujuk dirii qid sendiri!!
Ya Allah!! Kenape lahh qid rse nii semua!!!
Even qid pernah rase situasi ni duluuu!!!
tapii perasaan kali nii lgi kuat dri duluu!!!
dulu mybe qid ade ngan familyyy...But now! Tidakk lagii...sebab tuu qid pikir mcm2..
sbb tuu otakk nii pikir mcm2...haiiyooo susah nyee qid nak explan!

Mama Ayah: adik tk thuu kenapa adik rse nii semua..Adikk tak thu kenapa adik pikir ni semuaa!!!
Adik takuttt adikk risauu psl benda akan dtg...Mama Ayah.Maaf sbb adikk x nak balikkk...bukan ape!
adik cume perlu tenangkan diri adik sndriii!! Asal mama ayh thuuu otakk adikk nihh dh tunggang langgang skng!!!!Takde sape fhm perasaan adikkk...xde sape tahu kenape adikkk pikir and rse mcm nihh!!! Mama Ayahh doakannnn xde benda buruk berlaku suatu hariii nnti k! Adikk minta maaf sgt2......

Abg! aku nak kau dgr ape jee aku nak ckp skng niii!
aku nak kau kuatkan semangat aku skng niii!!
serius abg! i need someone now!
and org tuu ade lah kauu!!!
kauu abgg!!!!
Klau lahh kau ade! mestii kau pakse aku blik seremban kann..
mesti kauu pakse aku blikk sbb kau tak nak aku bosan kat ipoh nihhh!!
kann?? Hmm i miss you so much abg!!!!!!

Monday, 4 February 2013
Assalammualaikum esya! And also to you abg! Abg.....
aku rindu kauu sgt2 skng nii.. entah kenape dri semalam otak aku pikirr kauu jee.
hati aku niii rindu gilerr kat kauu abg! abg.... aku x thu mcm mane aku nak ckp!
aku rindu kauu sgt2 skng abg.... aku nak kauu! aku nak ckp ngan kau..
aku nak msg kau..aku nak pelokkk kauuu!! aku rindu pelokkan kau abg!!
aku rindu kasih kau abg...
aku rindu sgt2 kat kauuu..sangat sangat abgGG!!!!
Kalau lahh kau boleh bace blog aku niii..mestii kauuu col akuu ke..mesti kauu tenang kann aku kann??
jiwa aku takk tenang skng abg!
tak tenang sgt2...
ni pown skng aku blikk umah lepas habis first class tadiii...
sb aku mlz nak tgk kolej yg serabott uhhh..
sbb otakk aku skng nii dh cukup2 serabott dahhh..
abg! doakan aku kuat kat sini tanggung rindu kat kauu..plz abg! aku mohonnn!!!!!!!!!!
*AL-FATIHAH buat Khairul Na'im
and also to Khairil Izwan

Sunday, 3 February 2013
Assalammualaikum esya!
Hmm lame kann qid tk masukk kat blog nihh!
lame kann qid tk merepekkk kat blog nihhh..
hmmm rindu tk??
hahahahah
btw,sory dear sbb qid lately jrng sgt updte blog...sorry sgt2!
bukan ape..qid bz sikit lahh..class habis petang..then balik2 jee badan dh penat..
dh tuhh tros tidooo...
weekend plakk kenkdng kuar,kenkdng buat kerja sikit...
tu yg smp terlupe nk updte..Again sory syg!
Qid dh dpt projek 1 dahhh..
Tu yg skang nii tgh huru hare sikitt pasal nak submit projekk uhh!!
next week dh nak kene hantar proposal and storybroad..
hope projekk nihh qid dpt buat yg terbaikk..
insya Allah next week qid dpt projek one dri sir pet plakk!!
hmmm hope die nye projekk x susahh!! ye lahh!
qid nii bkn kretif sgt nak buat memcm!

hmmm..Qid hilang idea plekkk syg nak tulis ape!!
huhuhu tiii qid ingt qid masukk sni blikk ye! Daaa.. :P


Official Template By BudakPEMALAS