<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 31 March 2016
Noktah yang tidak bertanda
Pertemuan tk diduga dan disengaja
Membuat diriku, Menulis semula
Rasa yang tidak bernama
Mengetuk hati memberi salam kasihnya
Haruskah diriku mendengar semula
Seringkali ku menolak
Terjatuh hatiku
Padamu yang slalu bersama ku
dalam suka
Dalam duka
haruskah ku menjauh?

Ku cuba tuk lenyapkan semua
Kenangan yang tiada harga berguna
Ini lah waktunya untuk di noktah kan
Seringkali ku menolak
Terjatuh hatiku padamu yang slalu bersama ku
dalam suka
Dalam duka
Haruskah menjauh?

Berkali ku cuba
Membenarkan hati
Menidakkan dusta
Tak tergamak aku
kejam kah diriku mencipta peluang
Haruskah ku menjauh?


Assalammualaikum

Mengapa kah kita
selalu berjauh hati
selalu sendiri
dan terasa hati
apakah kita tak sehaluan lagi
berat bagi ku
berat bagi ku

Melepaskan mu
bukan mudah bg ku melalui semua ini
pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
kala malam tidur ku tak lena mengenang kan mu
Apakah salah ku
Kau buat ku begini
Selalu sendiri
Tinggal sendiri
Cinta yg ku pinta
kau balas dengan dusta.
Berat bagi ku.

Ku cuba pertahan kan.
separuh jiwa ku hilang
Aku terbang bersama mu
Episod hitam ku kembali mengulangi

Tuhan ku mahu yang terbaik
Terbaik buat ku insan kedil ini
Tuhan noktah kan kehilangan ini
Wujudkan dia.
Dia terakhir buat ku.



Wednesday, 30 March 2016
"Terima kasih meminjam KASIH"

Aku akan ingat hingga akhir hayat aku semua yang kamu kata kan.
Terima kasih.
Satu sahaja aku mahu, jangan pernah buat ini semua pada
Nurul Ellysya Zara dan Nurul Ellydieyah Zara

Aku tk tahu kenapa kamu berubah 100% sejak abang pergi
Aku tk tahu kenapa aku hilang kasih kamu sejak abang pergi
Aku tak tahu kenapa jarak antara kita makin renggang sejak abang pergi
Salah aku ke abang pergi?
Atau salah abang?
Aku rindu pada kamu
Hanya Allah sahaja yang tahu mcm mana rindu aku pada kamu
Apa pun jadi kamu masih orang yang pertama aku sayangi.

Jaga diri kamu. Jaga Bonda buat aku.
Jaga adik beradik ku.
Aku takkan hubungi kamu lagi mcm yang kamu mahu.
terima kasih untuk semua.
Untuk semua kasih sayang yang pernah kamu beri,Ayah.

Monday, 28 March 2016
Abang.
Balik lah. Betulkan balik ni semua
Aku mohon abang.
Aku sendiri tkthu mana silapnya.
Abang.aku minta sgt
Balik tolong aku.
Semua salah kan aku.
Tapi apa sebabnya?
Permainan apa dia tunjukkan.
Aku dh penat menangis abang.
Aku penat sangat

Saturday, 26 March 2016
Makin aku kira hari hari yang bakal tiba,
menitik je airmata mengalir.
makin hati tisu aku ni
kenapa?
Remy tanya, "mana cousin aku yg senyum je dengan semua benda?"
dia selalu tny mcm tu.
dan aku sendiri dah hilang diri aku sendiri.
aku tk tahu mana hilangnya aku yang dulu.

Dua hari lepas aku msg2 dengan along.
bunyik macam biasa kan?
tapi kali ni msg yang luar biasa.
kenapa?
entahlah. mungkin dua dua ada terkecik hati.
mungkin dua dua ade simpan apa yang terbuku at hati.
hari sebelumnya along msg,tanya
"ko ada tacing dengan aku ke?"
dan aku jawab tak.
dia tny dua tige kali, dan jawapan aku masih sama.
esok nya, aku nak msg dengan dia.
tapi aku tak tahu apa yang aku nak cakap.
aku tegur saja dia.
aku cakap,
aku saja je tegur dia.
okey lah. takpe.
lepas lama tu dia msg, tanya aku nak pkai duit ke?
aku jawab tak.
then aku terus tanya dia apa aku rasa.
aku tanya "kenapa aku rasa ko marah aku eh? aku ada buat silap ke?"
then dia jawab benda yang sama malam yang dia tanya aku tu.
lepas aku serius, die kata takde apa.
die tnya da kenapa dengan aku.
aku terus terang la. lepas tu boleh plak dia cakap aku yang tgh marah kat dia.
dan msa tu aku kata "mrah takde, kecik hati ada la kot"
dia tanya punya tanya kenapa aku kecik hati nan dia.
aku tak boleh nak kata masa tu.
memang banyak yang aku nak cakap. tapi aku tak thu mana puncanya masa tu.
bila dia cakap "aku dah lain ke?"
terus aku jwb yer.
memang bg aku dia dah lain.
bila dia tnya kenapa, aku takde jawapan.
bodohnya aku.
die kata lagi yang dlu dia student, skang dah kije.mungkin sebb tu jarang lepak dah.
mmmm tapi bukan sebab tu aku kecik hati.
dan bukan sebab dia slalu perli aku.
tibe tibe aku jawab "aku rasa kau cri aku masa susah je"
sumpah aku menyesal kata mcm tu.
aku dah cakap, jangan bagi aku tulis dekat msg.
sebab lain tanggapan nye nanti.
then die gelak.
dia kata die cri aku masa susah sbb awex die jauh la, itu la ini laa..
pajang msg die hantar masa tu.
panjang sangat.
dan setiap msg yang masuk tu buat aku mengalirkan air mata.
aku menyesal cakap mcm tu.
mcm mcm perasaan aku rasa tika itu.
dan bila dia ckp "lau itu yg kmo rasa, takpelah. sorry susahkan kau"
dan masa tu deras sangat airmata ni keluar.
hanya satu aku fikir.
aku tak nak hilang abang.
bila dia sebut semua benda...
semua yang aku pernah tlg dia... aku rasa menyesal sangat apa yang aku ckp.
dan klo boleh putar masa, aku takkan start conversation tu.
kadang aku ingt msg2 tu, aku rasa mcm peperangan.
aku tembak dia. dia tembak berdas das kat aku.
dan aku terkedu bila dia ckp "so, apa lg aku berubah di mata kamu?"
entah lah...
klo boleh masa tu aku nak sangat jumpa dia..
setel semua depan depan.

dan sekarang along aku nak cakap,
aku nak kamu tahu yang aku cakap mcm tu bukan sebab aku tak mahu ada
masa kamu susah lagi...
bukan aku tak mahu tolong kmu lagi..
tapi aku nak kamu tahu apa aku rasa.
sebab akhir akhir ni aku rasa aku dengan kamu dah tk serapat macam lima enam bulan yang lepas.
tak along.
kita msg pun selalu tergantung.
kadang aku msg, kmu baca kamu tk balas.
kadang kamu msg, aku pulak tak balas.
dan bila jumpa.
kadang aku rasa janggal sangat dengan kamu.
dan kadang aku rasa rapat sangat dengan kamu mcm b4 ni.
dan mcm aku cakap.
aku rindu kamu.
aku rindu sangat.
rindu mesg kmu.
rindu nak spam kmu.
rindu nak buat kmu rasa annoying dengan aku.
rindu nak tarik2 rambut kamu..
dan bila kamu tanya aku "kamu pernah pikir tak kamu yang berubah?"
dan ye aku mengaku aku mula berubah.
aku tak luah mcm2 dengan kamu mcm dlu.
aku tak mengadu dekat kamu mcm sebelum ni.
aku tak infom kamu mana saja aku pergi mcm sebelum ni.
kamu tahu kenapa sebab kadang aku rasa mcm tak perlu.
kadang aku rasa aku mcm mengganggu kamu.
dan kadang aku rasa, kamu nak tahu ke?
sebab tu aku infom kamu bila aku nk gi jauh je ke.
ape ke.
dan ye betul kata kamu, aku berubah lepas kamu baca blog aku.
aku dah x mengadu mcm mcm dengan kamu.
kamu nak thu masalah aku pun, kmu thu dri blog.
maaf kan aku along.
aku nak sangat story masalah aku dekat kamu mcm sebelum ni.
tapi aku dh serik lah.
serik sebab aku tk nak tgk kamu berfikirkan masalah aku.
sedangkan kmu ada mslh kamu sendiri.
kmu ade hal kamu sendiri.
dan aku akan rasa bersalah klo aku cerita pada kamu.
aku harap lepas aku bgtahu apa aku rasa and lepas kamu bgtahu apa kmu rasa.
aku dengan kamu tk bertambah renggang.
aku taknak kmu hilang mcm kawan kawan aku yang lain.
aku tak mahu kamu pergi mcm kawan kawan aku yang lain.
aku sayang kamu.
sama mcm aku sayang family aku.
bonda dan walid aku.
adik beradik aku.
okey along.?
dan jangan salah anggap dengan apa yang aku bagi tahu.
itu hanya rasa aku.
aku tahu kmu mcm mana.
maafkan aku klo kmo terasa.
maafkan aku klo kmo kecik hati dengan apa saja yang aku cakap.

malam tu kami msg sampai lah aku tertido.
penat mengalirkan air mata.
kenapa aku nngis?
sebab dulu dengan wani kmi selalu cakap mcm ni, luah apa yang kami tk puas hati.
sebab tu lama kami berkawan.
cuma sekarang, masing2 hilang.
aku rindu wani.
rindu kawan aku yang dengar smua masalah aku dulu.
dan sekarang aku harap along tak hilang mcm wani hilang.
along tak tinggalkan aku tiba2 mcm tu.
along tak buang aku terus mcm tu.
sebab skang ni die sorng je kawan, teman, sahabat atau abang yang dengar semua mslh aku.
yang tahu masalah aku.
even benda kecil.

Abang.
mlm ni aku nak balik kl.
tapi ajam takde kat kl
ajam kat ganu.
ada event
mungkin mlm ni aku akan pusing2 saja kat kotaraya tu.
aku rindu kl, keluarga aku.
rindu?
tak penat ke ucap rindu?
selagi boleh rindu. biar lah.
sebab skng ni aku sendiri.
dan aku rindu semua.
SEMUA.

Salam


Thursday, 24 March 2016
Assalammualaikum
Walid.
Terima kasih kerana mengajar diri ni rasa susah.
Memang adik rasa susah sangat skng ni.
Dan masih bertahan tk minta sesen pun dekat walid.
Dengan repair moto tah berapa kali tah.
Naik moto dalam hujan pergi setelkan kerja.
Dengan pergi chemor naik teksi duit tk cukup,
Then pinjam pada umi.
Makan tkde duit cash.
Bertahan lapar hanya Sebab tkde cash.
Terima kasih bagi rasa ni semua.

Kadang adik malu dengan kawan kawan.
Kadang adik terfikir, bukan adik x mampu.
Tp sebab walid ingin biar adik rasa susah.
Adik jd mcm ni.
Bertebal muka dengan semua orang.
Bila nak habis ni semua eh?
Adik pusing ipoh dengan moto yang mcm besi buruk tu.
Adik nangis sensowg.
Tanya pada diri.
Kenapa adik mcm ni?
moto tu.
Sampai malu nak bawak.
Tp adik kena bawak , sebab tknak jd mcm hri tu masa dlm teksi.
Tk siapa thu kan apa yg jadi?
Adik bawak juga moto tu walid.
Repair itu ini.
Even adik kena maki teruk dengan along sebab repair gi sendiri.
Sebab pergi tk menyempat.
Tapi..nak buat mcm mne?
Adik kena pergi sendiri.
sebab adik xnak duit ni habis mcm air.
kadang rasa rugi ambik moto ni
Bayar duit moto, byr puspakom, repair lgi.
Mmmmm tp nk buat mcm mane.
Moto besar besar kt rumah tu walid beli mmg nk buat perhiasan kan??
Kereta besar besar kt rumah tu walid beli mmg nk simpan je kan? Tk pun bg driver je.
Kan? Tkpe walid.
Adik faham.
Adik tkpenting mcm kak qis, mcm kak nurul,mcm abg shuk. Mcm abang abang ipar adik yang lain.
dan adik thu, adik tk sehebat mereka, adik tk sepandai mereka.
Dan adik tk sebaik mereka.
Sebab tu tk pernah siapa pun peduli tentang mati hidup adik kan?
Adik ingat semua nya. Adik tahu semuanya. Dan adik faham.
Adik xde siapa pun dlm hidup ni.
Melainkan Tuhan.
DIA saja sentiasa ada..
kawan?
Ramai sangat yang plastik.
Tkpe . Adik faham. Adk bukan siapa siapa..

Terima kasih eh untuk semua.
Terima kasih sangat

Wednesday, 23 March 2016
Assalammualaikum

ellysya.
Qid skng kat rumah umi.
Baru lepas lawat rumah kekal kmu and walid kmo.
Rindu.
Banyak yang ingin dikatakan.
tapi tk terluah.
Terlalu banyak yang qid fikir skang.
Rasa sampai satu tahap, minta tuhan ambil nyawa ni
Sebab tk tahan dah nak rasa sakit.
Tak larat dah nk jd plastik depan semua orng
Gelak ketawa depan org.
hiburkan semua yg ada disekeliling
Dan sembunyikan semua yg qid rasa.
Penat dah. Penat sangat.
Qid nekad nak pergi umah umi semalam.
Sebab badan penat sangat.
Tak larat.
Mungkin class yg padat, seharian kat kolej.
Assignment yang berlambak smp tk thu mane satu nak mula.
Membuatkan qid penat sangat.
Dengan kesihatan qid sendiri tk berapa nk betul.
Qid perlu tmpt untuk rehat.
Awalnya qid nak pergi checkin hotel or memana resort.
Tp qid tkot jd mcm hri tu.
Sakit sensowg dlm bilik. Qid takut sangat.
So qid decide balik sini.
Sementara.
Sampai sampai smlm umi tny "okey?"
Qid terus jawab, tak. and qid ckp qid nk tido.
Terus umi biarkan qid sendiri.

Esya.
Qid rasa nk lari dri semua org.
Qid tknk jd plastik dpn semua org lagi.
Qid tknak ambik thu hal sesapa lgi.
Qid nk sendiri tnpa sowg pon thu qid kat mana.
Bawak qid pergi esya.
Tolong.



Tuesday, 22 March 2016
Assalammualaikum.

Aku kat kolej sekarang
entah kenapa aku serabut sangat skang ni
awalnya pagi tadi okey.
then dlm kol 11 tadi aku mula tak sedap hati
dan aku teringat apa yang jadi kat kpj haritu.
apa yang doktor cakap
apayang doktor bagi thu.
semua aku teringat balik.
aku dpt thu tu semua hari sabtu hari tu.
lepas dri tu, hri ahad nan isnin aku langsung tak pikir pasal benda ni.
aku langsung tk mahu ingat satu pun apa yang doktor cakap kan
tapi.
kenapa hari ni semuaaaaa aku ingat balik.
kenapa aku kena ingat semua ni masa aku ada kat kolej?
wehhh kat kolejni jeaku nak bergelak ketawa.
nak lupa semua benda.
pls lah aku tak nak ingat dah

mungkin aku memang dah kena rehat.
kurangkan semua aktiviti aku.
kurangkan semua apa yang kerap aku lakukan skng.
takpe qid. sementara je.bila semua dh okey.
kau buat je apa kau nak k.
tapi kali ni nak tak nak kau kena kurngkan aktiviti kau buat sementara waktu.
kau kena buat qid.
kau mestiiii buat.

Doakan kesihatan aku.

Saturday, 19 March 2016
Assalammualaikum
Abang kenapa dgn adik kau ni
Tingtong semacam.
Benda kecil pun aku boleh gelak x ingat dunia.
Ke sebab lepas ni balik aku akan nangis sepuasnya??
Aku rasa memang ye.
Kau tahu kan kenapa abang?
aku redho dah.
Even tk larat aku lepak gak nan Mursyid sebab aku x nak pikir semua tu.
Berapa bulan je tinggal abang.
Aku kena kuatkan diri aku sendiri.
Aku kena
Aku nak gelak sepuasnya
Aku nak happy sepuasnya.
Abang.
Doakan aku sentiasa kuat yer
Jujur aku kata kan, aku dh redho dgn semuanya.
Masa dowg infom pon aku senyum saja.
Malas nak nangis dah.

K lah abang, salam

Assalammualaikum.
Aku baru dapat call dari akak aku,
Anak buah aku sekrang ada dekat hopital.
Mungkin masalah jantung.
Baby tu baru berusia tak sampai sebulan.

To Nurul Ellydieyah Zara.
Acu doakan awak cepat sembuh okey sayang.
Acu dah pernah rasa apa yang awak rasa.
Awak kena kuatkan je diri awak
Percaya cakap Acu.
Kalau awak kuat, awak boleh rasa semua apa yang acu dah rasa.
Klo awak kuat, awak dh bsr nnti awak boleh buat apa sahaja yang awak nak.
Kuat k sayang.

Abang,
Petang ni nanti aku nak gi kpj,
Mybe aku kne stay situ kot kejap.
Sebab nak masuk ubat.
Aku tkthu bila aku nak ke IJN semula.
Aku rasa malas plak.
Tapi bila aku malas, yang tanggung sakit dia aku.
Disebabkan aku nak gi kpj hri ni.
Semalam aku skip class untuk setel semua benda.
Aku pergi pjbt pos, aku pergi jpj, aku pergi kem.
And pg ni pukul 9 aku dh pusing ipoh untk cri bengkel2
Yang bukak.
Hope lepas masuk ubat ni badan aku x sakit da.
Sebab dua tige hari ni badan aku sakitt saja.
dekat 3 minggu gak la x rasa sakit belakang ni.
Tp dua tige hri ni dh mula rasa sakit blik.
Tu yg aku gi kpj hritu.
Dada aku mcm biasa ah. Tiap malam sakit.
Yang tu memang x dpt elak.
Klo aku aktif gila pgi tu, mlm tu msti sakit gila.
Senang cita memang x boleh rasa penat sgt.
Abang.
Doakan aku and ellydieyah cepat sembuh k.
Aku sayang kau abang.
Aku syg kau sangat

Salam

Thursday, 17 March 2016
Tinggi mana pasak kauBila patah jangan racauSasau
Aku pula kau pulau
Kata bersama seriau
Aku cucuh palam
Kau telan jadam
Pesan aku, pasak itu ditanam dalam
Faham

-Teratak Marqiqifah-

Tuesday, 15 March 2016
Rindu family
Sangat
Rindu untuk bersembang berbual bergelak ketawa
Semua
Aku rindu masakan sang ibu
Aku rindu memeluk erat tubuh bonda
Rindu untuk bersembang dgn sang bapa.
Merenung wajah sang bapa
Terlalu rindu
Rindu sangat

Sunday, 13 March 2016
Abang
Sakit sangat aku rasa hari ni..
Semalam satu hari sakit dada.
Dan hari ni dari pg tadi aku sakit perut yg teramat sangat.
Sakit sangat abang.
Aku nangis lagi dan lagi.
Doakan sakit ni hilang.
Pls abang.
Aku merayu.


Friday, 11 March 2016
Assalammualaikum

Abang
Kau tahu apa yang aku tengah alami sekarang kan?
Sakit sangat abang.
Aku dah makan ubat berbiji biji pon masih sakit.
Abang.
Kenapa dengan adik kau ni
Nak kata aku tk cukup rehat, aku rasa tiap kali aku balik aku berehat dah.
Lepas tu baru aku kluar semua tu
Kenapa aku x kuat mcm dlu da abang?
Aku nak jadi kuat mcm dulu.
kau nak thu tak abang,
Aku selalu sembang dengan along, dgn mursyid yang aku nak pi tinju aku nak pi main futsal
Nk pi itu nak pi ini..
tapi hakikatnya aku je thu aku boleh gi ke tk
Aku sengaja buat diri aku excited dgn semua ni
sebab aku nak sangat rasa benda tu semua.
Abang
Aku nak jd sihat mcm dulu
malam td along ada ckp nk pi masuk hutan la apa la.
Dlm hati aku berdoa je supaya aku sihat cepat.
Sebab aku nk sgt buat semua benda tu.
Aku nak jd mcm dlu
Aku nak aktif mcm dlu.
aku tak nak sakit dah abang.
Malam tdi pon mase lepak lepak nan along, mursyid and zaki at kfc dada aku da start sakit da
Puas la aku cover, last last tertibe along tegur "ko sakit dada eh?"
Aku terkejut kot. Terus aku x pegang dada dah.
Kau thu je la aku, tk suka btl org thu aku sakit.
Kecuali klo terpaksa sgt.
Bila ingt masa along tny mlm tdi uh aku gelak sowg je..
Menggelabah kot aku masa tu.

Apa apa pun abang.
Doakan aku cepat sembuh.
Aku tk nak sakit dah.

Salam

Thursday, 10 March 2016
Sekarang pukul 3.30 pagi
Dapat call bilik kena pecah masuk lagi sekali.
Boleh korang bayangkan apa aku rasa sekarang ni?
Dalam masa x sampai sebulan, tiga kali bilik di pecah masuk
Dan kali ni barang yang di ambil adalah hadiah dari walid
Hadiah dari dia masa aku berumur 16 tahun
Hadiah paling aku sayang.
Sebab nak dapatkan hadiah tu dulu aku kena macam macam dengan walid
Aku kena kurung dekat bilik kerja dia.
Aku tak boleh kuar rumah
Lappy, game semua dia ambil
hanya sebab nak aku lulus peperiksaan masa tu..
Hanya sebab nak aku dapat A dalam math ketika tu.
Aku di tengking oleh abang
Aku di maki oleh abang hanya sebab Math aku teruk masa tu
And guitar tu juga di tempah khas mengikut design yang aku nak.
Aku sayang sangat wehhhh...
Aku tak tahu nak mengadu pada siapa.
Aku tak tahu nak luahkan sedih aku pada siapa
Jujur aku terkilan benda tu yang di ambil.
Sejauh mana pun aku pergi, semarah mana pun aku pada walid,
Guitar tu yang aku akan bawak kemana saja.
Hanya guitar tu.

Kepada pencuri tersebut.
Aku rasa aku tak buat salah apa dengan kamu
Dan aku tak kenal pun siapa kamu.
Tapi kenapa harus buat aku mcm ni untuk kali ketiga?
Apa silap aku?

Dah terlalu banyak benda yang jadi sekarang ni
terlalu banyak
jangan tanya kenapa kalau kalau lepas ni aku tak lagi seperti sebelum ni
jangan tanya kenapa aku x seceria selalu
jangan tanya kenapa aku kembali mendiamkan diri
membisukan mulut sendiri.
Aku nak lari dari semua ni.
Aku nak lari dari semua orang
Aku tak mahu kenal atau tahu seorang pun orang orang yang aku kenal sebelum ni
Aku nak sendiri.
Aku hanya nak abang.
itu sahaja

Segarang abang aku,sebenci mana pun aku pada abang
dia sahaja yang mampu menenangkan aku sekarang

Aku harap esok takde lagi benda yang serabutkan kepala aku terjadi lagi
Sebab aku dah terlalu penat nak hadap semua benda.
Dengan sakit aku, dengan assignment, dengan family, dengan kawan kawan sekeliling aku.
Aku penat.
Itu je.

Wednesday, 9 March 2016
Betul kata orang, ada masa kita kena duduk bersendiri
Memikirkan tentang diri sendiri.
Aku tak tahu apa yang terjadi sekarang.
Tp jujur aku katakan. Benda mmg tak ada apa.
Malam tu aku cuma terlalu penat sampai menitis air mata.
penat badan, menahan sakit. Semuanya.
Dan jujur aku kata kan, aku tk suka situasi sekarang.
Bukan niat aku nak merahsiakan apa apa
Tapi benda memang tak ada apa.
Pasal IJN hari tu, aku ade followup lagi sekali, time tu baru aku tahu keadaan aku sekarang.

Aku minta maaf kalau buat kau terasa atau kecik hati.
Atau mungkin kau merasakan aku x mahu bercerita apa apa pada kau seperti sebelum ni.
Sampai masa, apa yang patut kau tahu kau akan tahu sendiri.
Aku jadi tak tenang bila kau senyap seribu bahasa.
Ye, betul kata kau bukan baru semalam kau kenal aku.
Dan macam tu juga aku, bukan baru semalam aku kenal kau.
Aku tahu kau macam mana. Tapi bila kau dah senyap mcm tu.
Aku jadi tak tenang sangat.
aku mohon maaf sangat.
Maafkan aku Along.

Monday, 7 March 2016
Assalammualaikum

Kadang kala dalam hidup tak semua apa yang kita inginkan kita bakal dapat.
Dan kadang kala benda yang paling kita nak elakkan, itu yang terjadi
Tapi..
Kena yakin pada diri.
Kena percaya pada takdir.
Biar beribu rintangan yang datang.
Biar berjuta batu yang dibaling pada kita.
Teguh lah untuk terus berdiri.
Berdiri seiring bersama walau sakit masih terasa.


Assalammualaikum

Aku dah balik Ipoh,
Tak sempat sampai bilik airmata aku dah mengalir
Aku penat sangat abang
Dengan belakang badan sakit..
Dengan perut gastrik
Dah tu nk blik td boleh pulak dada aku sakit skali
Aku penat sangat abang
Penat menahan sakit
Aku tk larat dah abang.
Serius aku penat sangat.

Tuhan beri aku kekuatan
Kekuatan untuk terus teguh dengan semua ni
Aku terlalu penat
Aku tahu kau xkan menguji kalau aku tk mampu
tapi jujur aku katakan
Aku terlalu penat sekarang ni
Aku tak larat nak teruskan semuanya
Beri aku kekuatan wahai Tuhan
Aku merayu

Thursday, 3 March 2016
Assalammualaikum

Abang aku ada kat kl
Aku demam teruk abang.
Dah seminggu aku demam kejap elok kejap tak
Sakit kepala laa.. sakit badan laa..
Sekali malam tadi datang jugak asthma aku.
Awalnye aku kuar makan dengan along, mursyid, nad, renyuk and bell...
Lepas makan tu along bawak pusing2 ipoh sebab tkthu nak pi mana.
Balikk dari kuar tu aku tido.. dlm pukul 4 tu dah start semput..
Badan aku flat terus kot..
Last last aku decide nak balik kl.
Aku tkot abang sensowg kat sana.
Aku dah la ade masalah jantung.
Kang tertibe je kang tk pepasal pulak.
Aku duduk umah mak ayah ajam.
Esok baru ajam nak bawak pi hospital.
Aku baru teringat kenapa aku boleh semput.
Sebab malam tu aku minum air tembikai.
Mmmmm silap aku abang.
Sabtu ni ade follow up kat IJN hope semuanya okey
Doakan aku k abang.
Doakan juga demam ni cepat pergi.
Tak suka betul laa klo demam.

Ohh ya.
Semalam genap setahun aku accident keta dengan along, nik and wani.
Ingat lagi tak yang aku pernah cerita dulu?
Setahun dah berlalu.
And hari ni genap setahun aku start rapat dengan along.
Seingat aku aku start panggil die along masa malam accident tu.
And until now, aku masih panggil die along.
Along.
Thankz untuk setahun yang aku kenal kau, and kau kenal aku.
Maaf juga banyak sangat aku menyusahkan kau.
Kau satu satu nya manusia yang aku kenal x sampai setahun, tapi kau tahu semua cerita tentang aku.
Sebab apa? Sebab aku selesa berkawan dengan kau.
Dan aku percaya pada kau
Kau wujud dalam cerita hidup aku pun selepas aku kehilangan abang.
Mungkin DIA yang aturkan.
Thankz abang ku..
Hope sampai akhir nafas aku, kau masih abang aku.
Bukan hanya untuk setahun dua sahaja.
Actually along aku takut sangat masa mursyid nak bagi tahu kau yang aku ckp aku bosan jumpa kau hari hari.
Sejujur nya aku hanya bergurau.
Sebab tu aku tkut sangat bila mursyid nak bagitau kau.
Kau sendiri tahukan aku menangis sendiri hanya kerana aku membayangkan kau dah takda.
Bodoh nya aku.
Apa apa pun along. Thank melayan semua kerenah aku,
Walau kadang kala aku yang sering menjadi mangsa.

Salam


Official Template By BudakPEMALAS