Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

rindu sama kmo.

esya.. rindu betul qid ngan kmo.. ingt an ari ni mau gi umah kmo, ti dpt laa qid gi pusara kmo.. tapi qid da janji ngan abg ajam yg mau gi kuar dgn pian semua tu.. tak tau laa this week abg mierul ade or tak..minggu lepas die tak pergi.. qid da ckp at abg yg qid mau gi perak umah kmo.. abg kte qid kne ikot abg ajam dlu,coz da janji ngan abg ajam.. ti klu qid cancel an lagi,bengang laa abg ajam..da byk kali da qid cancel kann. tapi qid da pK2 yg qid gi sne ari ahad mlm.. ari isnin an cuti..so isnin mlm boleh blik semban blik! pape pown qid kne gi makam kmo gak time cuti ni.. ade dua sebab sebenarnye..pertama sebab ade ssowg ni suh qid gi makam kmo hujung minggu ni..sbb k-2 sbb qid rse qid patut qid kubur kmo coz qid da lme x gi kubur kmo...bgus gak owg uh suh qid gi kubur kmo cuti ni..cm tau2 jee die qid rindu kmo.(: haa esya sory laa qid x pat mention name die at sni..ade sebb ok!! lme da rse nyee x gi pusara kmo.. last pown mase walit meninggal uh qid gi.. da sebulan da walit meninggal.. sebulan gak …

Betul ka ape aku wat??

ellysya balqis.. ~fuhhh rindu gilerr seyyhhh ngan kmo.. rindu giler2 laaa.. qid ari ni ade story yg qid sndiri tak thu ni crite best or x.. ermm ari ni qid gi jumpe sesowg,qid story pasal kmo.. qid cite pasal qid rindu kmo,qid mau jumpe kmo.. and qid ckp gak qid slalu mau ckp ngan kmo!!!ha!qid ckp gak yg qid slalu tulis blog mcm qid tgh berckp ngan kmo! die kte yg qid ni kne slalu doakan kmo.. and die ckp gak roh kmo x tenteram if qid terus mcm ni.. tapi klu qid x tulis blog ni,rse cm x lengkap jee.... asyikk mau tulis jee... tgk laa lau seminggu qid x tulis blog uh,mcm2 benda qid cite..bukan main panjang lagi entri qid uh..smpai penat jari ni taip...tapi bilerr daa tulis tu semua,ati ni tenang jee, pas uh terus epy coz qid rse qid ckp ngan kmo.....mcmm mane klu qid x tulis?? xke bercelaru idop ni.. da laa mau gi makam kmo jauh!! if qid duk perak,dekat ngan makam kmo ok gak laa kott.. ni jauh mau gi c2.. ti bertambah2 giler laa qid... an qid ckp tdi owg uh suruhqid slalu doakan kmo.. slalu esya..slalu qi…

Pening..Pening..Pening

salam~ ya allah esya.. kepala ni pening gler babeng ha! mcm2 benda mau fikir ha.. ni esok punye pasal la ni.. esok ari rabu, skolah uh kne pkai bju uniform lengkap sok.. qid tak beli bju lagi.. mcm malaz jee mau beli.. tak tau arhh. and pengetua akan tulis name dlm buku disiplin if x pkai bju uniform tu.. tadi aida ckp at qid yg cikgu kelaz die ckp at dowg sape2 yg x dtg sok kne tulis dlm buku disiplin jugak name die.. coz pengetua thu yg tak dtg uh sbb tak nak pkai uniform lengkap!! ape laaa... mcm mne ni erk esya?? if pergi name kne catat,if tak gi pown name kne catat gak... adoiyaiii pening2...
tadi tnye ayah mcm mane.. ayah tak jwp.. qid tnye mama plak.. mama kte sukati qid laa..but qid kne ingt yg thun ni exam.. adoiyaiii da la esok ade math ngan acc.. tadi at kelaz SIR SUBRA da ckp da.. die kte dtg jee skolah,pengetua hanya name ambik name jee.. memang laa sir ambik name jee... tapi ti at dewan tak kee cm malu!! adoiyaiii...
qid tnye ayah lgi skali tdi b4 ayah kuar, ayah marah!! ayah kte "owg bg duit t…

sorry laa ENCIK AZAM!!

salam~~~
esya!!!lupe mau story..
ari jumaat minggu lepas ann befday arwah walit...
22/4 perh!!! memang ingt at walit je ari tu..
nak2 nye biler da malam...
befday walit da jatuh pade ari jmaat sok
time at skolah ari jumaat ari tu bce yassin qid niat gak nak sedekah an
untuk walit semperna befday die ari tu...
tapi sume athu ann walit idop x lme...
if walit masih hidup laa sure umur die da 49 thun...
tapi x sempat pown walit nak cecah umur 49 thun tu....
qid ade mintak at abg kmo esya yang qid nak gambar2 arwah walit...
pic2 walit at lappy qid sume da hilang!!!
ari tu laaa ayah anta lappy tok format...
qid lupe mau forward pic2 uh at pendrive,
so ilang laa pic2 uh semua!!!
sayang nyeee esya...
banyak gilerrr pic walit ngan qid....
menangis qid esya time cri2 gambar2 uh da tak de...
adoiyaiiiii~~~
abg kmo kte ti lau qid jumpe die bru die bg pic uh..
biler laa mau jumpe abg ni...!!!!!
abg ni pemalas tau x!!!
die malaz nak send pakai phone!!
memang dasar pemalaz laa abg kmo ni !!hahaahahahahahah

tetibe plak mau s…

rindu kmo ketat2 la weiii

Noor Azdiana Azman..hey die thu tak yg owg ni rindu at die.. owg msg jeee msti die at skolah.. die ni...thu laa thun i thun exam kite..tapi owg nak gak msg2 die.. biler kite mau jumpe ni die...ari tu time wedding uncle faizal owg tak blik.. die jeee yg blik...pas tu biler owg blik kg,die plak tak blik..buzy laa itu laa,ini laa.. biler owg dpt jumpe die ni..
die...thu tak owg punye akaun thun ni serabot tau.. mcm2 hal.. tu yg owg slalu col die uh tnye pelarasan..sib baik die ade ann.. klu tak owg tak thu laa mau tnye sape.. tapi skolah die ni lambat skit ann..owg da lme mule wat pelarasan.. tapi die bru nak mule..ape punye loading laa skolah die ni... die..owg nakk sgt jumpe die... mcm2 benda owg nak cite at die ni... mizssss giler2 at die laaa.... cuti skolah ni comfm x pat jumpe annn.. die msti ade extra class.... diee bler boleh jumpe ni... at fb pown die slalu x on9.... adoiyaiiii.....owg mau jumpe die laa
~~esya, qid ade dpt msg from cousin kmo yg gedik uh.. perh!!terperanjat qid dpt msg dri die..lme d…

Raja Shamri b.Raja Husin..

~ari ni pg2 lagi dak2 form 5 di bri thu ade khusus motivasi dri pukul 8 pg sampai pukul 2 ptg!! perhh!!!lme ann..sto ari x blajar!! hahaaha..best!...best laa coz x bljar ann.. kte owg dpt tau pngumuman uh time seok2 cri bhan tok bhas..coz ari ni ade bahas.. hahah klakar ann ari ni ade bahas..ari ni bru nak cri bahan.. ape laa kteowg ni.. bler tau jee ade ceramah smpai kul 2..perh!!! bersyukur sgt2...
nak tau tak pasal ape ceramah uh?? ceramah uh mcm memberi kami kesedaran laa pasal kteowg mlz nak bljr laa, psl tido dlm kelaz la...lawan ckp cikgu laa..mcm2 larh! name penceramah uh RAJA SHAMRI BIN RAJA HUSIN.. haa tajuk posting qid..hahahaha.. umur die lau x silap bru 36 tahun..die dri negeri kelantan.. mang best gilerr laa die ceramah uh.. salu nye time2 ceramah ni qid comfm akan tido..and if dowg ade wat pape permainan comfem qid tak join..but ceramah yg abg raja wat ni time permainan die qid oleh join plak! and tak ngantok langsung!!!hahaha pelik ann... pape pown qid kagum sgt ngan abg raja.. ehh lup…

thankz tok die!

ermm ari ni pagi lagi da boring! haa boring sbb ape?? sbb owg baru... sape owg bru uh?? haaa bdk2 STAD je thu.. x leh nak mention nam die at sni.. perh!! since die masuk ann byk betul pembaharuan yang die buat.. mcm2 transfomasi yg cube die lakukan.. kte owg ni yg da biase dgn keadaan lame susah sikit mau ikot rentak die.. yg qid xleh trima bler semua murid WAJID pkai bju uniform evry wednesday.. die kte bju uh x mahal!!! "rm100 jeee" haa je memang rm 100 je..if at ade 4 owg adik beradik yg skolah at situ mcm mane??? tak ke mak bpak die da kena keluar ann duit RM400 plak!! if dowg kaya mybe x de hal..mcm mane dgn yg tak mampu?? haiiyo kne ingt laa semua owg tak kaya mcm die laaa.. tadi at kelaz pown shahira bahari nangis sebab die takut.. die punye family da laa susah...mcm mane die mau beli bju tu semua.. apee laa..
yang paling syok tadi time die tanya at dewan "cikgu2 lelaki mane?" menjerit2 die tnye cikgu lelaki kat mane?? die siap ckp sape cikgu yg tak de tulis name....hahahah ke…

PENAT LAYAN RAGAM MANUSIA!!

~~tak de mood ari ni..~~ qid at city park skang, qid pelik laa esya,knp ade owg yang suke menilai sesowg uh dri luaran..?? dowg suka sgt wat andaian dgn ape yg dowg nampak!! padahal benda tu sikit pown x btl!! ade la beberapa makhluk allah ni ckp qid ni ANAK TAK BERGUNA PADE KELUARGA.. atas sebab yg qid tak thu knp die ckp mcm tu.. qid tnye mama..mama pown terkejut bler qid tnye..qid ingt qid boleh luppe ann jee sume yg die ckp tu..tapi biler qid dengar plak die ckp "KO NI AKU RSE DA GILER LAA,CKP DGN OWG MATI" ya allah esya fhm tak maksud die?? ni maksud die..blog ni maksud die esya... suka hati aku laaa nak tlis ape at blog ni..and suka hati aku laaa mau tulis ape... blog aku..ko susah kee???? aku pelik laaa apsal ramai sgt owg yg CARI PASAL dengan blog ni... pasal lain boleh kowg masuk kann!!tapi JANGAN SEBUT PASAL BLOG AKU,NI HAK AKU...SUKA HATI AKU LAAAA awal thun tu da skli..ni sowg lagi!!!aku penat kowg thu tak... penat layan kerenah kowg sume...!!!! klu ikot aku,aku mlaz da nak lyn…

17hb 4..tarikh yang sentiasa aku ingat

macam yang qid ckp malam tadi.. ari ni adalah genap setahun arwah meninggal.. sedar x sedar da setahun... cepatkan mase berlalu.. mcm x cyee jee..rse nye mcm bru lgi arwah meninggal.. lepas blik dri lake garden tadi ayah ajak gi makam.. ya allah..best nyee rse biler ayah ajak qid gi situ.. da dkt 3 minggu gak lah qid x gi makam! lme kann...dapat laa qid singgah kubur arwah achik.. putih ersih kubur nyee... pandai family arwah jage kubur die.. cantik.. ape lah kabar adik piyya and cumayya agak nye.. msti bertambah2 rindu mereka sume pade arwah kan.. kteowg ni pown da rindu pde die nikan plak adik kecik dua owg uh.. mesti laa miss giler2 kat ayah die.. ari tu kak tasha kte adik piyya ade tnye ayah die.. kak tasha kte die pown terkejut bler adik piyya tanye mcm uh.. urmm adik piyya uh kecik lgi ann.. x tau pape...hope one day die fhm keadaan semua2 ni.. and hrp die sntiase sabar hidup tanpa seseorg yg bergelar ayah.. and tak lupe gak utuk kak tasha ann moga kak tasha tabah membesarkan adik2 tu.. :) ~~kami sem…

salam rindu

salam esya~~ ape kabar kmo??lme tak masuk blog ann..bz laa sejak akhir2 ni..bz dgn homework laa.. bz ngan hal2 yang mengserabotkan otak l aa.. bz ngan mcm2 laa... mlm ni qid nekad untuk tulis blog... NEKAD!!
qid tau tak ade sowg kawan qid ni punyee laa kendekut.. ok skang qid dlm proses siap ann kerja kursus acc.. member qid ni da wat bhagian pelarasan au.. qid plak tak wat sto hapak pown coz tak tahu!! qid nak pinjam laa die punye... pas uh die cm mengelak2... pas tu qid ckp if tak ksi pelarasan bg pinjam jurnal pown jd arh.. qid boleh wat lejar sendiri... pas uh die diam jee... qid kol die asik tak angkat jaaaa... sekali qid an ta ni "ko x mau aku tiru ko erk??ok fine ko tak mau bg aku pinjam ann,thankz laa erk wat aku cm ni..trima ksih byk2" pas uh die reply msg qid.. qid wat tak tau jee.. ya allah esya..if tak terdesak qid tak mintak la a esya.. ni qid btl2 tak thu...!! sory laa qid ckp ni,qid bukan nak ungkit laaa... last year die pinjam copy qid punye...100% qid punye die ambik...!! just tukar n…

BRO AMIERUL..

salam~~ esya..pertama skali mau story pasal abg mierul! tau tak die uh mang da mcm owg SAWAN thu tak, qid bukan ape...die boleh maki hamun EX-COUPLE die at FB die.. adoiyaiii..die da laa rmai member..ni gi wat hal cm uh.. tak pasal2 kena mrh ngan abg bob ha!!kan da susah! sory laa to abg ajam~abg bob~abg mierul annn sume2 laa yg ce blog ni.. qid bukan ape..qid just tak faham tau knp abg mierul kne wat cm uh!! ok fine terang menerang ni semua salah abg mierul kannn... tapii abg still x mau ngaku..qid bukan nak backup ex abg.. tapi pk laa abg secare rasional sikit.. abg punye kwn lebih dri 4,000... and then acc abg ade 2 plak tu..due2 hampir full daaa... ape plak owg ckp nanti..abg tu da laa famous!!tak mau laa wat hal cm ni, and qid rse lbh baik abg mintak maaf at die.. kesian qid tgk die.. serius qid ckp at cni yg qid tak brani nak ckp bnde ni dpn2.. abg uh da laa baran!! so lbh qid tulis at cni annn..semua dpt bce...abg mierul and yg lain2... qid harap sgt abg dpt mintak maaf ngan die..abg kne pK tak l…

bro awok!!!

bru jee pas tgok KENANGAN AFNIL.. skali kuar plak pasal Bro Aril kte sowg ni tersingkir!!MINGGU KE-8 adoiyaii...ermmm tak sangka ann Ac Mizal boleh peluk Aril time uh... dgr cite ann dulu ac mizal mg tak sangka aril kuar minggu tu.. coz rmai yg tahu persmbhan die time uh GEMPAK!! ramai tak sangka die terkeluar.. pape pown..Bro ni dpt gakk ann masuk bilik af untuk FINAL!! tu laa kte owg lau ade rezeki uh,tak ke mane deee... tgk siap dpt no.2 lagi mamat uh..walaupown rmai yang mengutuk aril tapi aril tetap cool..die tetap ngan lawak2 die..tetap dgn peramah die dgn sume owg.. bagus!!kekal ann macam uh!
*esya..sje mau kongsi cite pasal ni,tringat mase kte HEBOH gi konsert time AF 7 ni

seminggu seyy..RINDU

Salam semua,!!! ermm rase nyee da dkt seminggu qid tak tulis at blog ni annn.. ermm seminggu gak walit da meninggal an dunia ni.. tak tau laa knp qid tak mau tulis blog!! mcm xde idea jeee.... ermm skang qid ade byk sgt bnde nak story at esya.. haa ni semua gara2 qid tak tulis blog ni laa.. tu yg byk cite uh...
mule2 qid mau cerita pasal pg tadi,b4 gi sekolah annn... time siap2 uh nak gi uh qid pasang laa dvd yg abg ajam bg uh.. perh!!!skali kuar lagu "kau dan aku" by bro akim and mila uh!!! mang best gilerrr laa!!! tetibe plak qid senyum sowg2 time uh!!senyum bler tringat tentang kita nyanyi at dataran uh!!!..klakar jeee...qid asyik nyanyi lgu tu jee time otw gi skolah uh!! seronak esya biler ingt pasal kenangan kite... esya mau tau x ade sto ari uh qid nangis time mau gi sekolah.. mase at umah da start nangis daa..pas salam ayah time mau masuk skolah uh, qid doa byk2 dlm ati biar muke qid x nampak mcm nangis... masuk2 jee kelas...tringat jee ape yg jadi at umah uh!! terus qid gi masuk bilik …

selamat jalan walit

esya qid nak story ni~~ pgi tadi dalam pukul 11 mcm uh, qid ngan ayah tgh makan.. kteowg dri hospital... tengah mkn2 uh mama telefon suh gi hospital sekang!!!! kteowg pown terus gi hospital.. ya allah..sampai2 jeee tgak nafas walit da mcm berombak!! ummi,mama,abg fizie semua at sebelah walit time uh... aunt sue jee tak de time uh...die sto family balik mandi at umah coz da satu malam dowg at hospital...byk kali ayah ajar walit mengucap... nafas walit makin kuat.tkut giler time uhh.. qid duduk jauhh sgt dri katil walit uh.. qid tak mau tgk walit pergiii..qid tkot tapii...ayah perasan yg qid duduk jauh...ayah panggil qid.. ayah bwk qid berdiri btul2 at sebah walit... ayah ajar walit mengucap...ayah kte jugak "abang..ingt allah byk2." air mte ni terus jatuh biler ayah pesan mcm tu.... ummi pown ade ckp..ummi bisik at telinga walit "klu btl abg nak pergi...abg pergilahh dengan cepat..tak sanggup ummi nak tgk keadaan abg mcm ni lgi...kami semua redha...ummi halal ann semua mkn minum abg dan…

PERAK lagi!!!

esya...now qid at umah walit... petang semalam bru sampai... ermmmm tak tau mcm mane mau ckp tntang keadaan walit... malam tadi kami semua bce yassin at umah... moga walit cepat sembuh...
*start smlm qid da tak gi tuisyen at INFO BESTARI!!!