<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 30 April 2011

esya..
rindu betul qid ngan kmo..
ingt an ari ni mau gi umah kmo,
ti dpt laa qid gi pusara kmo..
tapi qid da janji ngan abg ajam yg mau gi kuar dgn pian semua tu..
tak tau laa this week abg mierul ade or tak..minggu lepas die tak pergi..
qid da ckp at abg yg qid mau gi perak umah kmo..
abg kte qid kne ikot abg ajam dlu,coz da janji ngan abg ajam..
ti klu qid cancel an lagi,bengang laa abg ajam..da byk kali da qid cancel kann.
tapi qid da pK2 yg qid gi sne ari ahad mlm..
ari isnin an cuti..so isnin mlm boleh blik semban blik!
pape pown qid kne gi makam kmo gak time cuti ni..
ade dua sebab sebenarnye..pertama sebab ade ssowg ni suh qid gi makam
kmo hujung minggu ni..sbb k-2 sbb qid rse qid patut qid kubur kmo coz qid da lme x gi kubur kmo...bgus gak owg uh suh qid gi kubur kmo cuti ni..cm tau2 jee die qid rindu kmo.(:
haa esya sory laa qid x pat mention name die at sni..ade sebb ok!!
lme da rse nyee x gi pusara kmo..
last pown mase walit meninggal uh qid gi..
da sebulan da walit meninggal..
sebulan gak qid tk gi kubur kmo..
rindu esya..
rindu mau ckp ngan kmo,rindu mau dengar suare kmo..
yang paling qid rindu adalah mau borak2 ngan kmo and melihat senyuman kmo!!
rindu sgt esya..
lagi2 biler mlm,da setahun lebih esya biler mlm jee qid mcm mau msg kmo..
mau col kmo...even though kmo da setahun kann tapi rse mau msg,mau col kmo tu
sentiase ade..
tak thu laa knp susah sgt benda2 uh mau ilang..
kadang2 qid rse mau buang jee memory otak ni ha!!
mlz mau ingat lagi hal2 qid ngan kmo..
tapi...qid tak sanggup plak mau wat mcm tu..

esya...
kmo thu tak dri semalam ati ni tak tenteram jee..
ape qid wat sume serba tak kena..
pas uh rse cm bengang jee ngan semua owg..
smlm smp gaduh laa ngan akak qid..
ermm qid thu tu mg slah qid,tapi tak thu laa apsal qid rse cm ni..
qid try buang perasaan mrh uh,tapi cm tu gak!!
ber +++ bengang ade laa...
ape laa kan..

*k laa ti qid sambung
LOVE YOU

Thursday, 28 April 2011

ellysya balqis..
~fuhhh rindu gilerr seyyhhh ngan kmo..
rindu giler2 laaa..
qid ari ni ade story yg qid sndiri tak thu ni crite best or x..
ermm ari ni qid gi jumpe sesowg,qid story pasal kmo..
qid cite pasal qid rindu kmo,qid mau jumpe kmo..
and qid ckp gak qid slalu mau ckp ngan kmo!!!ha!qid ckp gak yg qid slalu tulis blog
mcm qid tgh berckp ngan kmo!
die kte yg qid ni kne slalu doakan kmo..
and die ckp gak roh kmo x tenteram if qid terus mcm ni..
tapi klu qid x tulis blog ni,rse cm x lengkap jee....
asyikk mau tulis jee...
tgk laa lau seminggu qid x tulis blog uh,mcm2 benda qid cite..bukan main panjang lagi
entri qid uh..smpai penat jari ni taip...tapi bilerr daa tulis tu semua,ati ni tenang jee,
pas uh terus epy coz qid rse qid ckp ngan kmo.....mcmm mane klu qid x tulis??
xke bercelaru idop ni..
da laa mau gi makam kmo jauh!!
if qid duk perak,dekat ngan makam kmo ok gak laa kott..
ni jauh mau gi c2..
ti bertambah2 giler laa qid...
an qid ckp tdi owg uh suruhqid slalu doakan kmo..
slalu esya..slalu qid doakan kmo..
xpernah qid lupe doakan kmo..
tapi yg qid x fhm knp owg tu tnyee qid yg qid ni ade rse menyesal or tak??
menyesal??
sbb ape??sbb qid kenal esya??
tak pernah qid menyesal kenal kmo esya...TAK PERNAH!!
malah qid epy kenal kmo sbb kmo yg slalu wat idop qid epy..
esya..
ni pertama kli qid cerita ni semua at owg..pertama kli qid
mintak tlg dowg....mintak tlg dowg ilang ann skit perasaan yg ade dlm ati ni..
coz qid x mau ni semua berterusann..
qid tak thu laa esya..qid story at dowg ni sto kputusan yg betul or x..
entah laa!!!blik2 jee qid terpikir..if qid ilang ann perasaan uh,mcm
mane klu qid LUPA pada kmo??
qid tak mau lupe pde kmo esya...
qid xnak!!!

klu boleh ann nak jee mati cepat coz qid mau bersama kmo!!
qid tak nak tanggung ni semua lagi esya..qid tak mau!!!!
penat da..

~AL-FATIHAH BUAT ELLYSYA BALQIS

Tuesday, 26 April 2011

salam~
ya allah esya..
kepala ni pening gler babeng ha!
mcm2 benda mau fikir ha..
ni esok punye pasal la ni..
esok ari rabu,
skolah uh kne pkai bju uniform lengkap sok..
qid tak beli bju lagi..
mcm malaz jee mau beli..
tak tau arhh.
and pengetua akan tulis name dlm buku disiplin if x pkai bju uniform tu..
tadi aida ckp at qid yg cikgu kelaz die ckp at dowg sape2 yg x dtg sok kne tulis dlm buku
disiplin jugak name die..
coz pengetua thu yg tak dtg uh sbb tak nak pkai uniform lengkap!!
ape laaa...
mcm mne ni erk esya??
if pergi name kne catat,if tak gi pown name kne catat gak...
adoiyaiii pening2...

tadi tnye ayah mcm mane..
ayah tak jwp..
qid tnye mama plak..
mama kte sukati qid laa..but qid kne ingt yg thun ni exam..
adoiyaiii da la esok ade math ngan acc..
tadi at kelaz SIR SUBRA da ckp da..
die kte dtg jee skolah,pengetua hanya name ambik name jee..
memang laa sir ambik name jee...
tapi ti at dewan tak kee cm malu!!
adoiyaiii...

qid tnye ayah lgi skali tdi b4 ayah kuar,
ayah marah!! ayah kte "owg bg duit tak nak beli,owg nak belikan tak nak!! skang ni da kelang kabut nak gi sekolah ke tidak!!ckp owg tak nak dgr!!."adoiyaiiii
sory laa ayah..qid memang mlzz sgt2 mau beli..
spe mau pkai lepas qid nanti???
dah laa pkai bju tu kejap jee..
berape bulann je lagi da nak exam ann..
tak kan mase nak trial exam SPM ti nak pkai gak!!
trial tak lme lgi ann..so kejap jee pkai..
lepas abis skolah bju tu tak kan mau buang jee...
qid bukan ade adik pown yg nak pkai lgi...
tu yg qid mlz mau beli...
sory ayahhh....

*esya abg ajam ade anta msg at qid smlm..die anta:
"abg tak nak dengar lagi mcm tu.INGAT TU!!"

tu abg ajam anta,thankz abg ajam maaf an owg.owg janji..

Monday, 25 April 2011
salam~~~
esya!!!lupe mau story..
ari jumaat minggu lepas ann befday arwah walit...
22/4 perh!!! memang ingt at walit je ari tu..
nak2 nye biler da malam...
befday walit da jatuh pade ari jmaat sok
time at skolah ari jumaat ari tu bce yassin qid niat gak nak sedekah an
untuk walit semperna befday die ari tu...
tapi sume athu ann walit idop x lme...
if walit masih hidup laa sure umur die da 49 thun...
tapi x sempat pown walit nak cecah umur 49 thun tu....
qid ade mintak at abg kmo esya yang qid nak gambar2 arwah walit...
pic2 walit at lappy qid sume da hilang!!!
ari tu laaa ayah anta lappy tok format...
qid lupe mau forward pic2 uh at pendrive,
so ilang laa pic2 uh semua!!!
sayang nyeee esya...
banyak gilerrr pic walit ngan qid....
menangis qid esya time cri2 gambar2 uh da tak de...
adoiyaiiiii~~~
abg kmo kte ti lau qid jumpe die bru die bg pic uh..
biler laa mau jumpe abg ni...!!!!!
abg ni pemalas tau x!!!
die malaz nak send pakai phone!!
memang dasar pemalaz laa abg kmo ni !!hahaahahahahahah

tetibe plak mau send lagu ni:

bila bersendiri..

selalu dibayangi cerita yang lalu..
pabila hatiku.....
CARI KETENANGAN
apa yang terjadi

itu semua lumrah hidup di dunia...
kadang bergembira...
kadang tersiksa..

mengapa masih begini..

sukar untuk dilupakan.
jiwa semakin terganggu
dan tersiksa..

haruskah aku..
bermain dengan perasaan yang terluka..
adakah ku masih cinta..
atau ku hanya merindu..
walauku tahu...
kite sudah tidak bersatu hati lagi...
munggkin ini akibat nya..
cinta pertama buat ku...

ha esya..
thu tak abang ajam da dekat 5 ari tak angkat col qid...
qid msg pown tak reply..
marah betul die ngan qid...
adoiyaiii....
cite die cm ni au esya.
ari rabu minggu lepas die ajak jumpe coz die tak de kerja time uh..
die cuti ari tu....
qid gi laa jumpe..
mule2 ok jeee...
qid story at die pasal skolah,pasal ngan pian ari tu,pasal acc semua laa qid story..

pas uh die ade laa bg qid tiket konsert uh..
qid malaz mau gi sebenarnyee..
tapi qid tkut mau ckp at die...
qid buat2 laa tnye abg mierul sme ade die gi ke x??
time uh abg mierul and abg bob pown ade...
abg mierul kte die x pat gi minggu ni...
die ade hal ngan family die...
pas uh qid bg laa alasan at abg ajam,qid ckp if abg mierul tak gi qid mlz laa mau gi..
pas uh abg ajam tnye laa apsal qid tak mau gi plak..
last week pown pian jee ngan dak2 ni je yg gi...
qid diam jee la time die ckp uh...
tak tau mau jwb ape....
sekali abg ajam ckp yang yang die ade kerja at c2 mlm uh!!
die kte abis sume uh die anta qid blik..
qid diam jee laa..coz ati ni memang malaz giler2 mau gi minggu ni..
sorry abg ajam..~~

lepas 5 minit masing2 diam..
abg ajam bangun die kte mau ambik barang dlm kereta...
time abg ajam gi at kete uh abg mierul tnye qid apsal qid tak mau gi plak!!
pas uh qid kte laaa yg qid mlaz coz kerja skolah belambak!!...
and kerja khusus plak tu ha!!!
sekali abg bob plak menyampuk!!!
die kte xkan qid mau biar ann jee abg ajam buat rancangan mcm2..
pas uh qid tak gi..biar ann je abg ajam cm uh!!
nak tau qid jwab ape???ha ni die
"gi mampus laa die..sape suruh x ckp awal2..owg tak de mood laa nak gi..pandai laa die mau hidup ti"
giler biadap punye adik qid ni annn
ya allah,qid terlepas ckp laa :)
adoiyaiii..abg ajam dengar ape qid ckp uh...
die dtg jee die terus hentak stu kotak letak atas meja pas uh die terus bla dri c2..
B4 die bla uh die ckp "ok fine,ko da ckp cm uh an dik..ok thankz!!"
pas uh die terus masuk kereta die..and bla dri c2..
abg mierul try gak col die,tp die tak jwb..
byk2 msg yg qid send die 1 jee die balas..
die suruh qid ambik kotak uh coz dlm uh ade bju yg die beli mse die gi kerja luar...
*to abg ajam:thankz abg ajam bju uh..
tak sempat mau ckp tQ..sory sgt2 pasl uh abg..owg thu salah owg..
sory sgt2..owg memang mlz nak gi minggu lepas laaa...owg x de mood..
owg rse abg pown thu kann knp..
owg bukan tak nak join abg......sory arhhhh...
owg mintak maaf sgt2...maaf ann owg au..owg janji x ckp cm uh lagi..owg thu owg ni adik x gune annn,sory abg :)

SORRY ABG AJAM

Saturday, 23 April 2011
Noor Azdiana Azman..
hey die thu tak yg owg ni rindu at die..
owg msg jeee msti die at skolah..
die ni...thu laa thun i thun exam kite..tapi owg nak gak msg2 die..
biler kite mau jumpe ni die...ari tu time wedding uncle faizal owg tak blik..
die jeee yg blik...pas tu biler owg blik kg,die plak tak blik..buzy laa itu laa,ini laa..
biler owg dpt jumpe die ni..

die...thu tak owg punye akaun thun ni serabot tau..
mcm2 hal..
tu yg owg slalu col die uh tnye pelarasan..sib baik die ade ann..
klu tak owg tak thu laa mau tnye sape..
tapi skolah die ni lambat skit ann..owg da lme mule wat pelarasan..
tapi die bru nak mule..ape punye loading laa skolah die ni...
die..owg nakk sgt jumpe die...
mcm2 benda owg nak cite at die ni...
mizssss giler2 at die laaa....
cuti skolah ni comfm x pat jumpe annn..
die msti ade extra class....
diee bler boleh jumpe ni...
at fb pown die slalu x on9....
adoiyaiiii.....owg mau jumpe die laa

~~esya,
qid ade dpt msg from cousin kmo yg gedik uh..
perh!!terperanjat qid dpt msg dri die..lme da bdk uh x msg qid..
ape die mau agak nyee...
die ade ajak jumpe tapi qid tak bg pape jwpn pown lgi..
tkut laa jdi cm dlu..insaf qid mau jumpe die...
hahahh klakar ann ayat qid..:p

*k la ti qid sambung


Thursday, 21 April 2011


~ari ni pg2 lagi dak2 form 5 di bri thu ade khusus motivasi
dri pukul 8 pg sampai pukul 2 ptg!!
perhh!!!lme ann..sto ari x blajar!!
hahaaha..best!...best laa coz x bljar ann..
kte owg dpt tau pngumuman uh time seok2 cri bhan tok bhas..coz ari ni ade bahas..
hahah klakar ann ari ni ade bahas..ari ni bru nak cri bahan..
ape laa kteowg ni..
bler tau jee ade ceramah smpai kul 2..perh!!! bersyukur sgt2...

nak tau tak pasal ape ceramah uh??
ceramah uh mcm memberi kami kesedaran laa pasal kteowg mlz nak bljr laa,
psl tido dlm kelaz la...lawan ckp cikgu laa..mcm2 larh!
name penceramah uh RAJA SHAMRI BIN RAJA HUSIN..
haa tajuk posting qid..hahahaha..
umur die lau x silap bru 36 tahun..die dri negeri kelantan..
mang best gilerr laa die ceramah uh..
salu nye time2 ceramah ni qid comfm akan tido..and if dowg ade wat pape permainan comfem qid tak join..but ceramah yg abg raja wat ni time permainan die qid oleh join plak!
and tak ngantok langsung!!!hahaha pelik ann...
pape pown qid kagum sgt ngan abg raja..
ehh lupe mau bg tau die bhasa an diri die sbgai abg pde kteowg!!
nak tau tak ape yg qid kagum ngan abg raja ni??

1.abg raja ni sejak lahir cacat tau..die kte time die at skolah rendah dlu pernah tak makan
time rehat coz kena tolak ngan kawan2...die kte time die darjah satu die tak pkai lgi kaki palsu..
so time uh die gi mane2 pown dgn kaki die sblah jee...die kte bler da kne tolak uh,makann die abis jatuh,and die langsung tak makan!!die terus gi toilet,die nangis!!!coz die sedih..
die kte bler dlm kelaz rmai dak2 pompuan yg hulur ann mkanan coz dowg tau abg raja kena tolak time uh..but abg raja kte die tak ambil pown mkn2 uh..sbb die ingt pesan mak die jangan makan makanan yang owg bagi percuma!!!tgkk bertapa patuh nyee abg raja dengan ibubapa die..sanggup die berlapa...tapi bagus ann abg raja tak mengadu pown pade cikgu atau mak ayah die yang die kena tolak time rehat..die sabar jeee...

2.sbb abg raja mampu bukti ann if die tak bersekolah di sekolah sains machang die tetap boleh lulus dgn cemerlang dlm PMR..bagus ann...die skolah di skolah sains uh setahun jee coz mengalami kesukarn untuk bergerak..

3.abg raja tetap hormat guru die walaupown guru die mendenda die,walhal die ade sbb2 tertentu masuk kelaz lambat..abg raja sbr jee...and die siap dapat A+ subjek cikgu tu ajar..
best ann jadi abg raja uh...sabar jee.....

4.die masih boleh belajar di MRSM selama dua tahun tanpa sesiapa yang melawat die di sana..termasukk mak ayah abg raja langsung tak dtg melawat die selama dua tahun tu..datang pown mase dua hari lagi mau SPM..ya allah if qid laa tak jumpe mak ayah,tak thu laa ape rase...memang qid tak boleh blajar kot klu dlm kedudukan abg raja uh..but tgk laa abg raja punye result SPM cemerlang jee..masa mendaftar masuk ke MRSM juga abg raja pergi mendaftar seorang diri..mcm2 cabarn yg abg raja terima mase hari pendaftaran tu...tapi tgk hasil abg raja bersabar,die berjaya skang..

5.last.qid kagum ngan die sbb die boleh berjaya dlm hidup walaupown die dilahirkan cacat,and hidup dalam keluarga yang miskin,anak seorang penoreh getah!!berjaya..ayoooooo..mcm mane ni..tak kann laa owg mcm die boleh berjaya,tapi aku???adoiyaiiii..
rase insaf laa plak..tercabar pown ade ni!!

mse dgr abg raja berceramah..mcm tengok show raja lawak tau..
adoiyaiii ..memang kelakar abis laa abg raja ni..
haa lupe mau ckp,die ade gak cite yang mse zaman2 die skolah dlu..cikgu2 yg pandai2 at sesi pagi..cikgu2 yang kurenggg or suke jual2 brng laaa slalu nyee di sesi ptg..kebetulan skolah qid ann ade sesi ptg..so bler ckp mcm uh yg lain sume gelak2 and pandang2 belakang tgk cikgu2 ni..
ape laaa...serius qid cakap esya..memang kelakar abg raja ni..enjoy jee..
memang die layan kteowg mcm adik2 die..best giler!!
biler die ade ckp sto part yang "kalau laa abg jadi pengetua skolah ni"
tak abis die ckp lagi budak2 ni semua da huru hara..
mane tak nyee masing2 kan problem skit ngan owg bru uh..so bler die ckp mcm uh..masing2 mengaruk laaaa...mesti best ann if die jadi pengetua...sempoi jee..x mcm owg bru ni.. :p
ahahahahah * jgn marah arhhh owg bru..

* k laa esya..tu jee qid story ari ni..
esok ade bahas,but tak wat pape pown!! :)
ok laa bye..salam~~




Wednesday, 20 April 2011

ermm ari ni pagi lagi da boring!
haa boring sbb ape??
sbb owg baru...
sape owg bru uh??
haaa bdk2 STAD je thu..
x leh nak mention nam die at sni..
perh!! since die masuk ann byk betul pembaharuan yang die buat..
mcm2 transfomasi yg cube die lakukan..
kte owg ni yg da biase dgn keadaan lame susah sikit mau ikot rentak die..
yg qid xleh trima bler semua murid WAJID pkai bju uniform evry wednesday..
die kte bju uh x mahal!!! "rm100 jeee"
haa je memang rm 100 je..if at ade 4 owg adik beradik yg skolah at situ mcm mane???
tak ke mak bpak die da kena keluar ann duit RM400 plak!!
if dowg kaya mybe x de hal..mcm mane dgn yg tak mampu??
haiiyo kne ingt laa semua owg tak kaya mcm die laaa..
tadi at kelaz pown shahira bahari nangis sebab die takut..
die punye family da laa susah...mcm mane die mau beli bju tu semua..
apee laa..

yang paling syok tadi time die tanya at dewan "cikgu2 lelaki mane?"
menjerit2 die tnye cikgu lelaki kat mane??
die siap ckp sape cikgu yg tak de tulis name....hahahah kelakar annn..
cikgu pown kena tulis name..if student lau kne tulis name die letak dlm buku disiplin..
cikgu2????kteowg sume gelak time die suh tulis name cikgu ape yg tak ade..
bukan kteowg jee..ckgu2 pown sme..trutama cikgu2 lelaki yg ade at atas pentas time uh..
cikgu2 praktikal,cikgu tadjul and lau tak silap cikgu form 6 uh..tak ingt laa nme die..
dowg pown senyum2 time die ckp mcm2 uh..
agak2 nye ann cikgu2 uh pown mcm kurenggg ngan org bru ni..
ape laaaa...
budk2 form 6 laa trok kena tdi...
die siap turun bwh tanya knp bdk2 form 6 tak pkai uniform..
heyyyy...
cepat laaa abis thun ni...
mlz mau trima transfomasi die lagi!!!
:p

tadi time rehat qid gi jumpe cikgu zaharah..
qid mau on9 jap..geram punye pasal laa ni..
hahaahhah..
alang2 da jumpe cikgu zaharah uh die bg skali data2 tok masuk at blog PSS..
tapi qid tak masuk ann lagi..hhihihihi...
qid just edit layout jaaa...
qid bukak pendrive die..tado my micrsft word uh x leh bkak plak..
sok ingt mau gi jump die blik...

ha esya thu tak,dri ptg tadi qid ngan mama asyik cite pasal atok rahman..
mcm2 kteowg ckp..ckp atok nak dtg ptg ni laa..
atok nak teman qid tido laa..atok nak anta qid gi skolah sok laa..
ya allah rindu btll ngan arwah atok rahman..mizz giler2 at die...
if btl laa kte mama die jumpe qid mlm ni..
nakkk je qid peluk die..
misz sgt2 ngan die....da dekat 6 thun da atok meninggal...
heyyyyy tu yg rindu sgt2 tu..


Tuesday, 19 April 2011
~~tak de mood ari ni..~~
qid at city park skang,
qid pelik laa esya,knp ade owg yang suke menilai sesowg uh dri luaran..??
dowg suka sgt wat andaian dgn ape yg dowg nampak!!
padahal benda tu sikit pown x btl!!
ade la beberapa makhluk allah ni ckp qid ni ANAK TAK BERGUNA PADE KELUARGA..
atas sebab yg qid tak thu knp die ckp mcm tu..
qid tnye mama..mama pown terkejut bler qid tnye..qid ingt qid boleh luppe ann jee sume yg die ckp tu..tapi biler qid dengar plak die ckp "KO NI AKU RSE DA GILER LAA,CKP DGN OWG MATI" ya allah esya fhm tak maksud die??
ni maksud die..blog ni maksud die esya...
suka hati aku laaa nak tlis ape at blog ni..and suka hati aku laaa mau tulis ape...
blog aku..ko susah kee????
aku pelik laaa apsal ramai sgt owg yg CARI PASAL dengan blog ni...
pasal lain boleh kowg masuk kann!!tapi JANGAN SEBUT PASAL BLOG AKU,NI HAK AKU...SUKA HATI AKU LAAAA
awal thun tu da skli..ni sowg lagi!!!aku penat kowg thu tak...
penat layan kerenah kowg sume...!!!!
klu ikot aku,aku mlaz da nak lyn kowg2 sume ni!!!
aku wat baik ngan kowg,kowg wat mcm2 plak ngan aku!!
apsal??apsal ni yg kowg bls at aku???
aku ckp elok2 ngan kowg,kowg perli2 aku....
aku x tegor kowg,kowg pertikaikan apsal plak...
if aku ckp ti byk plak yg kowg jwb!!!
aku tlg kowg time kowg susah...
sakang!!!!aku susah..mintak tlg ngan kowg,sowg pown tak tolong aku!!
bukan sowg jee aku mintak tlg ok!!
dekat 5 owg yg aku mintak tlg!!!
tapi mcm2 alasan kowg bg at aku annnn..byk betul sebab kowg!!!
owg lain mintk tlg cepat jeee....
knp ko tak cri die jee time ko susah!!!
knp cri aku???
aku ni spe pde kowg????
aku malu mintak tlg kowg..aku col sowg2 mintak tlg..
macam owg mintak sedekah thu tak aku mintak tlg ni at kowg...
MALU AKU!!kalau aku x susah aku x cri kowg laa..
pernah ke aku mintak tolong kowg sebelum ni???
tak pernah kannn,salah kee klu kowg tlg aku skali ni jee??
da xde sape da aku nak mintak tlg..
aku ingt ann kowg anggap aku ni mcm keluarga da...
aku ingt kite semua ni da mcm adik berdik!!!
rupe2nye...aku jee yg pk mcm uh!
kowg pK antare kowg jee..aku di biar ann je kannn..
bagus btl..pas ni pape hal gn cri aku laa beb!!
JANGAN CARI AKU!!kau fhm??aku tak mau tahu da...
MALAZ MAU LAYAN
serius aku ckp beb!aku malaz nak lyn owg2 yg mcm ni...
buat aku pening kepala,and wat aku bertambah2 penat,TAHU???
penat nak pK ni semua...hal2 yg menyakitkan hati aku ni..

ape kowg nak aku wat??aku klu boleh tak nak laaa gaduh2 ni,tpi kowg buat aku mcm ni..
ko jgn pk aku punye perangai mcm ni tapi aku tak de perasaan sedih atau kecewa...
mungkin perasaan yg ade dlm diri aku ni lebih byk dri kowg..!!!
cube kowg pK ape kowg rse biler at tempat aku...
ko thu sbb hal ni ptg tadi aku tak jwb mak aku panggil..
tak pernah weiii sblum ni aku tak jwb die panggil...
ari ni stu hari aku tak ckp dgn sape2 termasuk mak bapak aku!!!
ckp pown benda yg penting and biler di tanye jeee...
sepatah kowg tanye spatah gak lah aku jwb!!
berat mulut ni nak ckp lebh2...

*esya..bykk btl hal jdi 2 tiga ari ni..
mcm2 hal..qid rse mcm nak jee berambus dri sni thu tak..
qid pK kmo jeee qid stay lgi at sni...



Sunday, 17 April 2011


macam yang qid ckp malam tadi..
ari ni adalah genap setahun arwah meninggal..
sedar x sedar da setahun...
cepatkan mase berlalu..
mcm x cyee jee..rse nye mcm bru lgi arwah meninggal..
lepas blik dri lake garden tadi ayah ajak gi makam..
ya allah..best nyee rse biler ayah ajak qid gi situ..
da dkt 3 minggu gak lah qid x gi makam!
lme kann...dapat laa qid singgah kubur arwah achik..
putih ersih kubur nyee...
pandai family arwah jage kubur die..
cantik..
ape lah kabar adik piyya and cumayya agak nye..
msti bertambah2 rindu mereka sume pade arwah kan..
kteowg ni pown da rindu pde die nikan plak adik kecik dua owg uh..
mesti laa miss giler2 kat ayah die..
ari tu kak tasha kte adik piyya ade tnye ayah die..
kak tasha kte die pown terkejut bler adik piyya tanye mcm uh..
urmm adik piyya uh kecik lgi ann..
x tau pape...hope one day die fhm keadaan semua2 ni..
and hrp die sntiase sabar hidup tanpa seseorg yg bergelar ayah..
and tak lupe gak utuk kak tasha ann moga kak tasha tabah membesarkan adik2 tu..
:)
~~kami semua rindu pade arwah..al-fatihah buat arwah.moga di tempatkan dikalangan owg yg beriman...

Saturday, 16 April 2011


salam esya~~
ape kabar kmo??lme tak masuk blog ann..bz laa
sejak akhir2 ni..bz dgn homework laa..
bz ngan hal2 yang mengserabotkan otak l
aa..
bz ngan mcm2 laa...
mlm ni qid nekad untuk tulis blog...
NEKAD!!

qid tau tak ade sowg kawan qid ni punyee laa
kendekut..
ok skang qid dlm proses siap ann kerja kursus acc..
member qid ni da wat bhagian pelarasan au..
qid plak tak wat sto hapak pown coz tak tahu!!
qid nak pinjam laa die punye...
pas uh die cm mengelak2...
pas tu qid ckp if tak ksi pelarasan bg pinjam jurnal pown jd arh..
qid boleh wat lejar sendiri...
pas uh die diam jee...
qid kol die asik tak angkat jaaaa...
sekali qid an ta ni "ko x mau aku tiru ko erk??ok fine ko tak mau bg aku pinjam ann,thankz laa erk wat aku cm ni..trima ksih byk2"
pas uh die reply msg qid..
qid wat tak tau jee..
ya allah esya..if tak terdesak qid tak mintak la
a esya..
ni qid btl2 tak thu...!!
sory laa qid ckp ni,qid bukan nak ungkit laaa...
last year die pinjam copy qid punye...100% qid punye die ambik...!!
just tukar name perniagaan jee...
data semua tiru qid..
qid tak kisah pownn..
ni apsal mau wat qid mcm ni...adoiyaiii aku ingt ko ni pk mcm mane aku Pk..
upe nyee tak ann...salah aku ;(

esya..ari tu janji ngan abg mierul mau teman gi jumpe kak iz coz abg ajam ade shtng!
abg bob plak ade kerja kena siap ann...qid pown janj la ngan abg mierul yg qid mau teman die..
sekali ari uh ade hal plak..
pas tu abg mierul ajak gi ari isnin minggu dpn..
qid pown mang ingat mau gi minggu dpn...
mang da ckp ngan mak awal2 da x mau gi skolah ari isnin uh...
mak tak kisah...
pas uh minggu lepas izzati g tau yg cikgu acc mau bi
ncang pasal pelarasan yang bru..
adoiyai...cm mane ni???
pening da...da la da janji ngan abg mierul...
ari uh da cancel kannn ni nak cancel lgi..masak laa lau asyik cm uh jee
pasal posting qid sebelum ni ann abg ajam col abg mierul suh bce blog qid..
abg ajam pown mrh ngan abg mierul time uh!!tu laa mamat uh marah sampai x ingt dunia..
:p



esya~
besok da 17/4/11..setahun yang lalu..
tarikh tu adalah tarikh seorang insan yang sangat
qid sayang and kagum sebenar nyee
iaitu abdillah murad atau lebih di kenali sebagai achik spin meninggal dunia..
urmmm diam tak diam da setahun da ann arwah pergi..
terasa sgtt rindu pade arwah!!!
rindu yang sukar untuk die ungkap!
ape laa kabar nye kak tasha and adik piyya and cumayya uh!!
hope sangat mereka sentiase sihat dan dijauhi dari segala2 masalah..
semoga kak tasha tabah menjaga adik dua owg uh....
esok ingt mau gi makam..pasti ramai yang qid ari esok..
and mungkin akan terserempak ngan sape2 ann..
walaupon da setahun arwah meninggal tapi masih ramai lagi yang
still mendengar lagu2 arwah..and ramai rse nyee yang tak lupe pade arwah..seorang yang
sangat mudah tersenyum tu..adoiyaiii rindu rse nyee.......
tapi rmai gak yang mengutuk ahli2 SPIN yang masih tinggal..
pade yang mengutuk SPIN tu "hey kte owg SPINIANS akan tetap skong SPIN laa wlauape pown jdi,kowg da yah kecoh deee"
ape punyee manusia laa...


ari tu qid nampak sesorg yang da lme sgt qid tak nampak at sekolah uh!!
perh!!! cre pemakaian dieeee mengancam seyyhhh..!!!
haahahha best dpt jumpe die...rase nyee tk perlu kot qid mention nme die at sni..
kmo msti thu ann esya..hahaahh..
ha ckp pasal nampak owg ni ann..
tadi tima at centre point qid name laaa sowg promoter ni rupe die sebijik macam arwah muadzim..dari segi rambut,muka,mulut sume mcm arwah muadz..
terkejut qid tgk bdk uh tdi...ingt ann muadz..sib baik qid tak tegur die...:)

*klaa esya ti qid sambung lgi ok..miss u syg

Monday, 11 April 2011


salam~~
esya..pertama skali mau story pasal abg mierul!
tau tak die uh mang da mcm owg SAWAN thu tak,
qid bukan ape...die boleh maki hamun EX-COUPLE die at FB die..
adoiyaiii..die da laa rmai member..ni gi wat hal cm uh..
tak pasal2 kena mrh ngan abg bob ha!!kan da susah!
sory laa to abg ajam~abg bob~abg mierul annn sume2 laa yg ce blog ni..
qid bukan ape..qid just tak faham tau knp abg mierul kne wat cm uh!!
ok fine terang menerang ni semua salah abg mierul kannn...
tapii abg still x mau ngaku..qid bukan nak backup ex abg..
tapi pk laa abg secare rasional sikit..
abg punye kwn lebih dri 4,000...
and then acc abg ade 2 plak tu..due2 hampir full daaa...
ape plak owg ckp nanti..abg tu da laa famous!!tak mau laa wat hal cm ni,
and qid rse lbh baik abg mintak maaf at die..
kesian qid tgk die..
serius qid ckp at cni yg qid tak brani nak ckp bnde ni dpn2..
abg uh da laa baran!!
so lbh qid tulis at cni annn..semua dpt bce...abg mierul and yg lain2...
qid harap sgt abg dpt mintak maaf ngan die..abg kne pK tak lme lgi die da nak
final exam~~~die ber++++ tension da skang abg..plz laa..
do something!!!qid tak nak abg qid jahat smpai cm ni skali laaa..
tolong laaa abg!

Saturday, 9 April 2011


bru jee pas tgok KENANGAN AFNIL..
skali kuar plak pasal Bro Aril kte sowg ni tersingkir!!MINGGU KE-8
adoiyaii...ermmm tak sangka ann Ac Mizal boleh peluk Aril time uh...
dgr cite ann dulu ac mizal mg tak sangka aril kuar minggu tu..
coz rmai yg tahu persmbhan die time uh GEMPAK!!
ramai tak sangka die terkeluar..
pape pown..Bro ni dpt gakk ann masuk bilik af untuk FINAL!!
tu laa kte owg lau ade rezeki uh,tak ke mane deee...
tgk siap dpt no.2 lagi mamat uh..walaupown rmai yang mengutuk aril tapi aril tetap
cool..die tetap ngan lawak2 die..tetap dgn peramah die dgn sume owg..
bagus!!kekal ann macam uh!

*esya..sje mau kongsi cite pasal ni,tringat mase kte HEBOH gi konsert time AF 7 ni


Friday, 8 April 2011

Salam semua,!!!
ermm rase nyee da dkt seminggu qid tak tulis at blog ni annn..
ermm seminggu gak walit da meninggal an dunia ni..
tak tau laa knp qid tak mau tulis blog!!
mcm xde idea jeee....
ermm skang qid ade byk sgt bnde nak story at esya..
haa ni semua gara2 qid tak tulis blog ni laa..
tu yg byk cite uh...

mule2 qid mau cerita pasal pg tadi,b4 gi sekolah annn...
time siap2 uh nak gi uh qid pasang laa dvd yg abg ajam bg uh..
perh!!!skali kuar lagu "kau dan aku" by bro akim and mila uh!!!
mang best gilerrr laa!!!
tetibe plak qid senyum sowg2 time uh!!senyum bler tringat tentang kita nyanyi
at dataran uh!!!..klakar jeee...qid asyik nyanyi lgu tu jee time otw gi skolah uh!!
seronak esya biler ingt pasal kenangan kite...
esya mau tau x ade sto ari uh qid nangis time mau gi sekolah..
mase at umah da start nangis daa..pas salam ayah time mau masuk skolah uh,
qid doa byk2 dlm ati biar muke qid x nampak mcm nangis...
masuk2 jee kelas...tringat jee ape yg jadi at umah uh!!
terus qid gi masuk bilik ari...qid nangis dlm bilik air..
time qid masuk uh..syira ngan wani pandang!!
tapi x tau laa dowg perasan atau x yg qid nangis
esya mau tau sbb ape qid nangis???
sbb pgi uh dlm kul 5 mcm uh syammil telipon mrh2 qid...qid marah sbb qid tak bg tau qid yg
walit meninggal!!!
tapi qid ckp laa yg qid da suruh remy bg tau semua...qid ckp gak yg time uh qid tak pK owg lain
da..qid pk walit jee time uh..sekali die mrh qid..sambil menangis kann esya qid ckp "KOWG SEMUA ADE TIME WALIT KEBUMI,TAPI AKU TAK ADE..KO KNE INGT QID AKU POWN SYG WALIT..DIE UH WALIT KITE SEMUA!!!AKU ANGGAP DIE MCM AYAH AKU..DIE LAA STU2 NYEE TEMPAT UNTUK AKU MENGADU!!KAU TAU KANN PERANGAI MAMA PAPA AKU!!!DIE LAA ANTARA OWG YG BG AKU KASIH SYG KO THU!!!AKU SYG DIE LEBIH DRI MAMA PAPA AKU!!!TAPI KNP TIME DIE MENINGGAL KOWG X BG TAHU AKU!!!LEPAS TIGA HARI BRU REMY BG TAHU!!! KNP???AKU NAK CIUM WALIT UNTUK KALI TERAKHIR QID..AKU NAK TGK DIE.....KAU DGN YG LAIN SME JEE LAA QID..
TAK BERGUNA!!!" tu yg syam ckp..qid try jawab tp die teruss jee ckp!!
tak stop!!..abis jee die ckp die terus letak telepon..and pas tu die terus off..
qid try2 msg and col tp x dpt...
last ayat syam "aku tak kenal lgi kowg,pergi mati dgn kowg semua lepas ni"
ya allah,tak pernah esya syam mrh smpai mcm ni skali...
and die x pernah pown kuar annn perkataan buruk2 ni semua..tak pernah esya...
qid tak thu nak wat ape time uh...qid da bg thu remy..tak tau laa remy wat ape...

tau x ape qid rse skang???
qid rse rindu sgt pde abg..rindu nak dgr gelak tawa die,rindu nak dgr
usikkan die..:) and rindu nak abis ann duit die gak!! hahah..
qid btl2 rindduu at abg skang ni...tadi tgk laa video dlm disd yg die bg uh..
bertambah +++++++ rindu bertgk die mengusik owg2 at sekeliling die uh!!
paling qid suke part abg menangis time karoke uh!!
die duet ngan ex die..time uh kali terakhir dowg jumpe coz dowg da clash..
dowg nyanyi lagu memori berkasih!!!awex die awal2 musik da nangis da...
die plak muke merahhh jee..tapi part korus uh die cm nak nangis plak!!..
mau taknyee...lgu uh memang sesuai laa ngan dowg time uh!!!
sweet jee tgk dowg..tapi syg hubungan dowg x lmee..
tgk abg mengusik owg trase plak yg abg aku uh jahat!!!
hahaahahah..
agak2 nyee ape laaa abg buat skang ni annn..rindu at abg laa..

ha esya..tadi time rehat merayau laa sowg2..skali terserempak dgn EN.tadjul..!!
hahahaah serius qid ckp qid tak boleh tgk die..
nak gelakkkk jeee!!!adoiyaiii giler da aku ni..
qid rse ckgu uh pown pelik tdi apsal qid gelak sowg2..
and qid rse gakk yg cikgu uh perasan kot coz stiap kli selisih
jalan ngan die mesti qid gelak!!tak pown qid senyum!!!
adoiyaiii bpk jhat qid ni annn...gi gelak ann ckgu sendiri..
ape laaaa...

*k laa esya...ti qid sambung lg..penat da ni..byk lgi mau story ni!!!

Friday, 1 April 2011
esya qid nak story ni~~
pgi tadi dalam pukul 11 mcm uh,
qid ngan ayah tgh makan..
kteowg dri hospital...
tengah mkn2 uh mama telefon suh gi hospital sekang!!!!
kteowg pown terus gi hospital..
ya allah..sampai2 jeee tgak nafas walit da mcm berombak!!
ummi,mama,abg fizie semua at sebelah walit time uh...
aunt sue jee tak de time uh...die sto family balik mandi at umah coz da satu malam dowg at
hospital...byk kali ayah ajar walit mengucap...
nafas walit makin kuat.tkut giler time uhh..
qid duduk jauhh sgt dri katil walit uh..
qid tak mau tgk walit pergiii..qid tkot
tapii...ayah perasan yg qid duduk jauh...ayah panggil qid..
ayah bwk qid berdiri btul2 at sebah walit...
ayah ajar walit mengucap...ayah kte jugak "abang..ingt allah byk2."
air mte ni terus jatuh biler ayah pesan mcm tu....
ummi pown ade ckp..ummi bisik at telinga walit "klu btl abg nak pergi...abg pergilahh dengan cepat..tak sanggup ummi nak tgk keadaan abg mcm ni lgi...kami semua redha...ummi halal ann semua mkn minum abg dan ummi maaf at abg"
ya allah..qid thu berat ummi nak tanggung semua ni...
ummi syg kan walit,tapi ummi tak sanggup nak tgk walit tersiksa mcm ni...

lepas lima belas minit ummi ckp uh,walit pown pergi...
pergii buat selama2nye...dalam pukul 11.50 mcm uh laaa
walit pown da ekot esya....mesti walit akan bhagia bersme anak die...
anak yg sgt2 die rindduuuu tu..
qid kuar dri bilik tu esya biler walit btl2 di sahkan sudah meninggal!!
tak sanggu qid nak dgr suare mrk2 semua tu menangis....
tak sanggup esya....tak thu nak ckp ape perasaan ni time uh...
tuhan jee yg thu mcm mane hati ni rse time tu esya....
tak boleh qid nak story sni...
~bukan tak boleh...
tapi qid tak thu mcm mane!!!
paling yg buat qid sedih biler aunt sue and abg ellyas sampai...
dowg terkilat sgt sbb tak bersama walit time saat2 terakhir walit...
paling kesian dgn abg ellyas laaa...die sampai2 jeee malaysia nak gi
tgk walit at hospital...
sekli die hanye dpt tgk jenazah walit jeee...
qid thu abg ellyas rse bersalah sgt sbb tak bersme walit mase walit sakit...
hope abg ellyas tak terus salah ann diri die...
ni semua tuhan yg tentukann abg...

urusan at hospital tdi ayah mintak di lakukan dgn cepat!!!!
ayah ckp pade pihak hospital yg ayah nak jenazah di sembahyangkan selepas
solat jummat tuuu...alhamdulillah semua berjalan lancar...
ape yg ayah nak,dapat dilakukan tdi...
hujan kejap mase otw ke makam tadi...
mungkin ade makna yg kite tak thu annnn...
malam ni akan diade ann tahlil untuk mlm pertama punye..
ayah kte tahlil esok mybe buat tengah hari...
qid kena blik esok ptg jugak!!!!
qid tak dpt nak elak!
qid da janji ngan abg ajam semua....!
and mybe lepas show mlm uh qid gi blik perak!!!

*esya...abg kmo ade ckp pde qid tdi..
die ckp "mybe lepas ni abg tak blik singapore lgi..abg akan berhenti kerja sne..
biar laa gaji cni kecik janji abg bersame ummi..ape jdi pade ummi lepas ni,biar laaa dpan mate abg..abg tak nak ape jd at walit,jdi pade ummi plak nanti..."
qid tak thu nak ckp ape,qid hanye kte terpulang laa pade die..mane terbaik untuk die,
itu laa terbaik untuk kmii semua!!!...
abg ellyas ade gak ckp "abg jelaz dgn esya..die mungkin da bhgia dgn walit skng at syurga.tapi abg??"
terkejut qid biler abg ellyas ckp mcm tu..knp laaa die pikir mcm tu...
abg kena ingt abg,insya-allah kte pown akan jumpe walit gak nanti!!!dekat syurga jgk tempat die...
mungkin terlalu bru annnn..that's why laaa die ckp mcm tu agak nye....
nasib baikk qid balik smalm esya...klu tak..
tak dpt qid jumpe walit daaaa lepas nii


ok laa esya..bye




esya...now qid at umah walit...
petang semalam bru sampai...
ermmmm tak tau mcm mane mau ckp tntang keadaan walit...
malam tadi kami semua bce yassin at umah...
moga walit cepat sembuh...

*start smlm qid da tak gi tuisyen at INFO BESTARI!!!


Official Template By BudakPEMALAS