<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 29 September 2011
::b4 gi sekolah tadi ;)) ::

salam esya..
qid bru balik dri skolah haa..;)
ade stu benda yg qid buat tdi..
hahahah yg thu kawan2 qid je!!
hahahaha
mcm yg qid ckp smlm..ayah awal2 dah ckp yg die akan
dtg skolah ari ni...smp2 je skolah die parking at dlm skolah...
aduhhhhh...sakit nye hati...
pape pown janji qid pergi kann..dri qid x pergi!!!! ;P
~~esya thu x time otw nak pergi uh ayah kte ape au..
die kte "nasib baik cikgu tu ade..kalu x smp biler2 ayah x thu..nak arapkan cikgu nazri uh...same je
x boleh kawtim ngan kmo!!!" haaaa ambik kau!!
haaa ye la ayah oii...
untung la sgt ade cikgu tu kann??
hahahahahahah...
tadi qid ngan member qid bantai nye gi ambik2 gambar...
aduhhh ade plak sowg budak yg comel ni!!!
perhh comel sgt lah!
kiteowg ade gi lepak at dewan terbuka,time nak gi dewan besar blik uh nampak cikgu ikhwan
ngan cikgu rohaizat kejar budak..tapi dowg x lari tau..
yg cikgu ikhwan ni bantai buat "ushhh ushhh" mcm alau kucing tu lah!!
cube buat!! haaa kelakar giler!!!!!
die bukan nak lari...ni gi buat mcm uh..ingt dak2 laki uh kucing ape???
ahahahahahah kelakar lah cikgu ni!!!!
serius  xthan giler qid nak gelak time uh!!!!
esya...
thu x tdi pas ayah mkn die gi jumpe roy!!
perhh qid tak thu...tetibe msg roy masuk ckp "bru sya thu semua nye!"
perhh tetibe jee..qid tnye kenape??
die kte die nak jmpe qid sok!!
die nak tg fmily qid..
ape hal erkk esya??
~pape pown qid kena tunggu lah besok tok thu semua nye... ;))
hope xde yg pelik2....

* k lah mau tido,ti sambung ;))

Wednesday, 28 September 2011
hey esya!
qid bru blik dri umah pak long Lee ni..
perhh lme giler qid x gi umah die...
skali smp2 je tdi anak pk long yg Amer uh nak kuar tau!!
serius masing2 tergamam time jumpe tu!!!
sampai kan mk long norli tnye lah yg kiteowg ingt lgi x antre stu sme lain!!!
perhhh last jumpe Amer time darjah 5,umur 11 thun..skang owg dah 17 thun..
Amer plak dah 18 thun..dah abis skolah pown!!
masing2 dah besar..serius hencem giler Amer tdi.. ;)))
Pk long kte Amer dah bukak studio jamming at paroi,at tingkat atas farmasi mk long tu...
wahh!!!lepas ni blh lah lepak2 at tempat kau Mer!! ;)
dress up Amer tdi 100% mcm korea..aduhhhh...dgn sluar ketat die..
dgn jaket die...serius kau dah encem Mer!!! ;))
dulu kau lah paling x encem...hahahahha
biler jumpe kau tdi rse miss giler dgn zaman skolah rendah lah!
even kite x stu skolah time skolah rendah tpi kite rapat sgt dulu kann...
tapi mase kau darjah 6 kau kena pindah KL kann masuk privt schol!
start dri situ lh kite lost contc...qid ingt lagi mcm mane Amer ni jage qid mase qid tadika sme ngan die dulu..
serius qid tersenyum sendri ingt ni semua...
ahhhhh...rindu zman dulu2....otak pK main jee...
skang ni???mcm2 benda mau pK..dulu tau2 je blik skolah makan,then pukul 2 tido smp kul5..
ptg main smpai kul 6...malam kul 8 klu dah penat awal2 dah tido...haaa senang!!skng ni jee...mcm2 kena wat.
*Amer kite jumpe tdi kejap sgt kann???
kau pown dah nak kuar gi studio kau..aku plak nak cepat time tu!!
tapi x pe Mer!!! number kau mk long ade bg tadi..hahahah mama kau tu cm tau2
je yg aku byk benda mau cite at kau...and byk benda mau tnye kau!!
thankz x lupe at aku Mer..kau masih mcm dulu!!
ambik berat pasal aku..and terima kasih juga simpati atas kematian esya..
ye btl kte kau Mer....kite semua syg kat die ;)))
and aku pown syg at kau Amer Zharif Bin Rosli

salam esya..
aduhh qid tgh panaz ati ni haa....
ermmm dah la bdn  penat..
dah tu problm plak ngan abg mierul...
dah problem ngan abg mierul bantai nye kantoi ngan ayah plak!!
ahhhhh byk benda meh!!!
serius seminggu ni qid penat sgt!!
blik kul 5...mlm kena tuisyn lah!
ade hal at luar lah..tido dah pkul 12 lebih..pg kul 5 dah bgun!!!
perhhhhh......PENAT lahhhhhh.. ;((
ermmm ckp pasal abg mierul!
abg mierul tu gi berangin ngan qid pahal??
hey abg! tu hal qid ngan dowg lah..owg x nak abg msuk cmpur..ti ape plak dowg ckp!!!
ti x pasal2 dowg pK yg owg ni nak ambik ksmptan plak coz owg ade abg!
heyyyy owg x mau dgr tu lah abg.....
aduhhhh!!
~~haa ari esok skolah ade wat solat hajad tau!
qid x bg pown surt tu at ayah...
sekali pgi tdi ayah anta qid gi skolah die bce ade banner yg tergantung at
pagr sekolah tu..ayah tnye lah!!!
qid ckp "x thu lahh"
dah tu qid ingt ann x de benda lah kannn...
sekali time pas abis kelaz qid col roy...die bantai ckp yg ayah msg die..
qid tnye lah msg ape????
skali roy kte ayah tnye btl ke ade solat hajad at skolah sok!!!
aduhhhhhh...ape yg ayah ckp yg die akan gi skolah esok!!!
die suh mintak borang at cikgu utk die bg derma!!!
aduhhhh roy roy....
yg gi bg tau ayah tu mengape????
aduhhh dah ayah bising2 ni haa...
heyy roy smlm gi kantoi at puan hashimah..ni gi bg tau ayah!!
aduhhhh ;((

Tuesday, 27 September 2011
salam esya..
qid bru bgun tidur ni..hhihihihihi....
aduhh penat btl ari ni...dri pagi tdi mcm2 kerja dpt..
klu ckp pasal kertas...aduhh belambak kertas dpt dahh skang ni...
mcm2 subjek qid dpt...berlambak2 set yg qid dpt...
aduhh byk....tadi at sekolah qid dah buat set2 math yg mane qid fhm...
siap pown....
ari ni balik kul 5..
esya thu x cm sengal je time nak blik tu..
ni semua roy punye psl lah ni..yg blik lmbt skali qid and zati..qid ikot blkng,zati ikot dpn...
time nak gi  blkng uh nampak roy dah nak blik,time tu die tgh burak2 ngan pn Hashimah..
qid pandang je lah,skali pn hashimah panggil..aduhh qid nak x nak gi je lah at dowg...
pn hashimah tnye lah pasal kes ari tu...
qid diam jee....die tnye lagi..qid diam gak last skali roy yg bg tau pn hashimah..
pn hashimah plak pelik knp roy blh tau,sdngkan pn hashimah pk roy dh x ber'fb..aduhh
sengal masing2...ambik kau!!nak berahsia sgt annn last2 kantoi!!
pdan muke.. ;P
apsal lah ko pandai2 jwb roy..agak2 lah bro nak kenakan owg pown bukan dpn pn hashimah meh!!
pn hashimah tu bhaya thu x..die blh buat ape je yg die nak!!!
yg gi bantai nyee bg tau die apesal???
kang x pasal2 lain kali roy yg die cri...ape kes...????
dah lah skang x abis2 msg annnn....
aduhhhhhh.. ;(((
~~esya thu x blik2 je tdi bukak phone,byk giler mizcol!!
ape kes agk nye abg mierul tu...qid try2 col byk kali x dpt pown...asyk busy jee...
qid msg pown x balas..
qid msg abg ajam pown x reply..
qid col tnye kak jihan,laklek kak jihan kte abg mierul ade kes skit at ampng tdi....
qid tnye  knp???die suruh qid tnye abg mierul sndri...
mcm mne nak tnye kak,dah col x dpt,msg x reply..
aduhh qid tkut lah plak tkut2 die buat hal cm dulu..
mampus semua bdk dowg cri nanti...
langsung x leh kuar umah ti...ermmmm
ape hal agak nyee abg mierul ni...
col x angkat plak!!! ;((

*okey lah esya!!
ti qid sambung ok~
miz u so much syg <3


Sunday, 25 September 2011
mulai esok..
aku ngan ko ORANG BIASE.. ;))
walaupown sush utk masing2 trima..
tpi ni kenyataan...
brng kau aku dah pulang kann semua nye..
and hope ko cpt2 anta brng2  yg aku bg ok!
aku x nak ade kenangan antre kite lgi!!
semua kenangan aku ngan kau aku dah lupekan..
semua nye aku dah BUANG jauh2...
*sorry atas segala2nye..
halal kan makan minum yg pernah ko bg aku..
HALAL kan okey!
aku halal kan setiap ape yg aku bg ko since kite kenal dah berthun2 ni.
ko skng cume mase lalu aku ;))
 asalammualaikum ;))

Saturday, 24 September 2011

klu x ambik pic yg ni..sme kasut yg die pkai tdi..
hahahahahaah
KESIANNN ;))


salam esya..ari ni qid gi tgk cikgu qid at KPJ..
mule2 nak gi uh cuak gak tkt tersempak ngan sape2...
tapi NASIB BAIK x terserempak ngan sape2...
nasib baik jugak qid dpt kwl perasaan qid..
alhamdulillah ;))
lepas je gi tgk cikgu qid tu qid gi term ngan member qid..
awal nye memang qid x mau gi..
sebab???sbb cik azam tu ade kat term-1 ptg tdi...
disebab kan die mrh kat qid...qid pown mlz nak tgk muke die..
tp qid gi gak sbb nak tman member..lgi pown qid xde plan pown..ade hal pown
malam ni..member qid nak tgk si KHAIRIL AZAM tu..
first time die jumpa Aril face to face...
tunggu punye tunggu x kuar...
dah tu gi tgk wayang..[masuk lmbt]
sekali cite tu BORING plak..then qid dpt msg from abg jeff yg abg ajam at stage..
kiteowg pown kuar dri pnggung uh b4 cite tu abis...
kuar2 jee cikk Aril tu tgh nyanyi lagu Menatap Matamu..
ermmm member qid uh dah lah first time jumpe Aril skali die nak ambik pic.
bateri phone lak abis!!!haaa AMBIK KAUU!!!!
nak pkai phone qid,b3 qid awal2 dah abis..
so pic si Aril uh dpt snap dri jauh je and yg paling menyedihkan die
biler dpt take sikit je pic!!!hahaah PADAN Muke..
sape suruh x byk cmre,dh tau si Capang uh ade..hahaha sory brother!! ;))
~~mcm yg esya thu ari tu abg ajam mrh qid annn..
tadi lepas maghrib abg ajam dtg..die nak tompng solat jap,
esya thu die boleh mrh coz die ade nmpk qid at term tadi...
aduhh...biar lah!! abg ajam ni owg nak kuar pown x leh..
nak naik sne lagi lah abg x kasi sah kannn...
ni abg x kasi plak kuar term..abg nak owg duk mengadap buku je ke at umah???
haaaa....adoiiiiiii....pape pown x pe lah abg ajam..mybe ni the last time owg kuar term tu..
okey...benda dah jadi..and mybe gak owg kuar kali terakhir dgn budak tu!!! okey?
fhm!!!
~~at term tdi phone dua2 dah bantai nye xde kredit...
blik2 jee on phone tgk ade 7 miz col from Roy!!!
haaa ambik kau...ngan roy pown kena haaa...
padan muke aku....
ape yg roy kte tdi die dpt thu dri En.Hafiz tuuuu yg qid at term with budak tu!!
roy kte gk cm ni

 "x thu nak ckp ape lgi ngan awak ni.lepas ni klu pape jd antre awak ngan die,jgn
cri sy..sya dah penat nak ckp ngan awak"

roy mrh..esya
ermm ye lah qid fhm..
mcm yg qid ckp tdi mybe ni kali terakhir kuar ngan die..
after this mybe dah xde..

*i'm so sorry roy and abg ajam...
qid bukan x nak dgr ckp kowg...alah!!benda ni dh jadi..
ape pown die member qid since form 1..mane2 pown qid pergi..
PASTI qid akan jumpe die...x lari mane pown qid ngan die ni....
pusing2 jumpe muke yg sme...qid x boleh buat yg qid akan jauh kan diri dri die
selama2nye..and 100% x tegur die...qid budk kelaz qid..pusing2 jumpe gak die
nanti...lagi2 dah frendz since form1...susah kowg thu...
~~utk roy lah kan..tlg roy jgn buat mcm ni..kite satu skolah roy...
jgn terlalu benci and mrh pade die..qid thu roy berang sebb plan roy semua
HACUR kann???
x pe roy...qid promise b4 SPM qid akan buat semua nye...itu janji qid roy..
and again tlg jgn terlalu mrh!! ;))
~~to abg ajam..apesal abg dh gemok???
eeee...x smart thu x....
lepas ni qid dah x gi term dah.JANJI <3
tu yg last..lepas ni kite lepak tmpt kite je ok!!!
and after spm qid akan pindh sne..JANJI ni ;)))
::sengal je pic ann..hahahah kesian die..lain kali bwk cmre...::
ko ambik pic ni je lah!

::pic raye 2011 die,okey??encemm??::
hahaha pape pown die dah GOMOK  skit skang ni
sorry ;))

Friday, 23 September 2011
salam esya...
hari ni hari yg best!!
dri pg tdi qid tersenyum smp lah mlm ni!!
ya allah..bahagia nyeee....
pape pown thankz to Roy and Puan Hashimah....
ape yg kowg suruh qid buat..ape yg kowg suruh qid amalkan...
qid buat 3 hari ni....qid x miss pown buat benda2 tu semua..
and alhamdulillah....qid rse bhagia sgt skng....
qid rse mslh2 BODOH! tu dh pergi jauh2 dah!!!
tu yg qid rse skng....
walaupown smlm kena mrh ngan dowg2 tu...
tapi qid boleh tersenyum lagi..
and betul kte puan hashimah...
klu kite buat bodoh jee ape yg jdi at sekeliling kite...
ape yg x penting tu kite tolk tepi...kepala otk kite ni akan rse lpang jeee...
and yes!!!skng otak qid rse fresh sgt!!!!!
x thu lah...dri smlm sbnrnye...
even kena mrh pown mlm tdi...
tapi otak and ati qid mcm xde pape je jadi....
and qid pegang kate2 roy yg die kte

 "kmo cume ambik peduli dgn mereka yg rpt ngan kmo je..yg comfm akan sentiase ngan kmo siang and malam...klu kmo gduh atau skit ati ngan dowg yg rpt ngan kmo tu..kmo
lupekan jee ape yg jadi keesokan ari nye..Pk yg dowg cume ade kmo sje..and dowg nak yg terbaik utk kmo sebenarnyee..yg penting jgn ambik ati dgn mereka2 yg snggup berkorban utk kmo,and mereka2
yg sentiase support kmo.."

haaa tu roy ckp!!!
pnjng kannn..qid ingt lgi kte die tu!!!
and sbb pengang kate2 die uh..qid and abg ajam mcm xde pape jee...
mcm xde pape jdi smlm!!!slalu nye klo kena mrh ngan abg ajam 2 3 ari bru ok!!
ni kejap je dah ok!!!! ;))

~~esya nak thu sto benda x???
tdi at tuisyen time BM...
qid teringt arwah walit..esya ingt x dulu mse qid nak PMR.???
b4 esya gi arap..qid,angah,remy,esya and ira beljr at umah kmo...
kannn????mse tuarwah walit yg ajar kite...
ape yg membuatkan qid teringt at walit biler cikgu tu mintak
kiteowg tulis cpt2...cre die bce tu mcm arwah walit..
satu kate2 yg hmpir sme yg arwah walit ckp dulu...

"cepat2 tulis...mcm mne nak msuk U kalu tulis lmbt"

kate2 tu jugak yg cikgu tu ckp tdi..
ya allah memang qid ingt walit je tadi...
dah lah die bce main2... ;))

*pape pown qid bhagia sgt ari ni esya...
thankz tok mereka yg buat qid senyum lebar ari ni...
thankyousomuch... <3 <3

Thursday, 22 September 2011
untuk ke sekian kali nye qid kena marah lagi..hihihi...
ermmm kena mrh pown boleh gelak kann???
erm ape blh buat!!
esya thu x balik2 je pukul 4 tdi dpt msg from roy die tnye qid kat mane??
then die ajak kuar...dlm mse yg sme gak qid dah jnji ngan ira nak gi
tgk wayang....ira pown ptg tdi dah ade at area senawang!!!
qid tnye roy kenape nak jumpe???die kte ade benda nk tnye...
qid pK2 blik...baik qid jumpe roy then mlm bru gi tgk wayang ngan ira.....
ermmm gi jumpe roy uh die tnye qid stu soalan yg susah sbnrnye nak jwb!!!
die tnye "dua tiga hari ni kmo merokok kann...knp??"
ambik kau!!!! sekali die thu plak haa!!!
ape nak jwb!! mg qid diam je lah...
dah tu free2 kena mrh ngan die..TQ roy ;))
dh lme x kne mrh ngan walit..hahahaahah.... ;P
actly qid pown x thu knape qid ambik blik sdngkan dah dkt sthun qid x ambik!!!
last pown ambik shisha ari tu yg kna mrh ngan abg ajam tu..tu jee..
and tdi pown sbnrnye time tuisyen qid ambik gak lgi skali wlupown dh kena mrh ngan roy ptg tdi..
sorry roy..mybe ni yg last..pas ni dh x dpt dah ;))
~kedua!!!
balik2 je tuisyen tdi ira col ckp yg die kena blik ampng sbb mama die kte ade hal...
dh tu si ira sengal ni gi bg tau abg ajam plak yg nk gi tgk wayang mlm ni...
dah bantai nye abg ajam msg ckp "dah x ingt esok nak skolah ke???"
perhhhh!!! sbnrnye esya abg ajam jarang msg qid bulan ni..
terkejut gak biler bukak2 msg die tdi die ckp cm uh!!!
pelik gak....tnye2 ira...die kte die yg bg tau abg ajam!!!
aduhhh..memang songot ko tu ira ;P

*lgi stu kne mrh ngan pk cu tdi..;))
qid ptut nye gi KJP ptg td...tp qid x gi pown...MALAZ and BORING
qid sje blik lmbt....tk thu lah knp dua tiga ari ni mlz sgt nak lyn benda2 ni semua..
mlz nak jumpe pk cu..mlz nak ambik ubt..MALAZ!!!MALZ!!!MALAZ!!!!!
ermmm ape punye x berguna qid ni kannn ;(

~ok la esya ti qid smbung ok!

Wednesday, 21 September 2011
salam...
esya dah byk ari x masuk sni.. ;(
mcm2 benda jd...
ermmm psal mcm2 hal!!!!
esya..from now qid dpt stu kata2 yg sgt bgos..
ape die????
ermm semalam qid ade kena panggil dgn sowg cikgu ni...
die panggil qid atas satu sebab ni...
qid belajar mcm2 dri die...thankz sgt2 tok die...
die kate qid kena buang benda ni semua jauh2..
die mintak qid lupa kan semua nyee...
die x kasi qid layan budak2 ni lagi..die suh qid padam setiap msg yg die bg..
die x kasi qid bce satu pown msg dari pompuan tu!!!
aduhhh kejam gak ckgu ni...
hihihihihi...
qid x sanggup tapi...ape boleh buat..
cikgu kte tu semua yg terbaik tok diri qid kannn..
qid akan try buat yg terbaik ok!!!
walau pown payah qid akan try buat yg sampai qid mampu...
*sory sgt2 kat die...sory sgt2!!!!!!
aku buat ni semua utk kuat kan diri aku sendiri..
sory KAWAN! ;))

Monday, 19 September 2011
dah2 lah tu....
aku mlz nak bce tu semua lgi dah..
and aku mlz nak pK ni semua lgi dah!
plz jgn bukak cite ni lgi..!!!!
otk aku dah serabot giler ni



hadir lah mustika pujaan hatiku
ingin ku katakan ku cinta pada mu
siang dan malam ku terbayang dirimu
hati tak terthan bila dah MERINDU..

~~rase rindu plak kat arwah..ermmm  dari balik sekolah tadi duk tgk
video2 arwah semua!!!serius! miss sgt ngan dowg....
nak2 nye time tgk video time at 
"jangan tidur lagi"
aduhhhhh nak nangis rse nye sbb terlalu rindu rse nyee...
~skang ni slalu nampak kak tasha..die skang promot kan
tudung JANNAH...
ermmm alhamdulillah rezeki kak tasha and aadik2 dua owg uh..
lme x dgr cite pasal puteri dua owg uh!!!
last sekali time cumayya sakit tu..tu je last dgr cite
pasal puteri arwah...
dah tu x de lagi dgr cite..kak tasha pown bz kann nak bg 
tau perkembangan puteri dua owg uh!!!
aduhhh knp msti ade rse rindu erk???
payah thu x...biler dah rindu tu ape pown x jadi......

~~~semalam abg ajam col qid..
die x berape sihat..mybe byk sgt mkn kot rye ni..
hihihihi pape pown abg ajam..
take cre ok!!

lepas tgk2 video2 arwah achik,tgk2 plak video2 mamat sowg ni
time at AF dulu...

aduhhh rindu nye ngan AKADEMI FANTASIA ni...
pasal AF gak qid kenal ramai owg...
qid dpt member2 bru...
bestt sgt!!!!!!
miss dgn ni semua lah!!! ;((
pape pown hope sgt sape je yg pernah qid sokong mse kat AF
dulu..yg sentiase qid undi dulu..akan terus succes..;))
terutame brother sowg tu ^^^^^
okey Cik Azam Oiiii ;))



Saturday, 17 September 2011

salam esya..

"thank you Allah "
ermm qid epy sgt dua ari ni..
happy sesangat2 hepy... ;))
thankz to god coz kasih qid rse ni semua b4 operation nanti..
thank you so much!!!!
qid epy sgt dpt rse ni semua b4 operation.. ;))
~~esya ari jumaat pgi qid gi melaka and tidur sne semalam coz
ade wat majlis perkahwinan mak su Nurul with die punye husband lah sekang kann??
nme die EZMIR!! hermm...
sepanjang dua ari ni mcm2 jadi..semua nye best!!!!
ermm mne x nye..jumpe yana kann???
hahahahah of coz lah best...
mak su nikah ari jumaat lepas asar..
time tgh nikah uh at dapur sume sbok buat ROTI JALA utk
majlis mlm tu...qid pown try lahh buat roti jala uh!!!
hihihihihi jadi tau!
haaaa x cye esya tgk ni ;)

haaaa amacam??
percaye..hahahahha
dah kecoh2 at dapur uh...qid gi depan tgk owg nikah  tu...
byngkan qid boleh pergi dgn bju kena tepung roti jala uh gi ambik gambar!!!
hahahaha giler...wat malu jee ngan awex2 selangor tu...hahahaah....
mase nikah tu agak kelakar lah coz pengantin lelaki uh byk kali atok akad die x lepas..
biase nye klu owg dh sebut name die die kena nyaut kann???
ni atok sebut name die,die x nyaut pown....
ok lah try lgi skali....atok ayat lagi akad nikah uh...sekali die jwab x same pulak harga mas kawin die...
rse nye mase salah sebut mas kawin tu kali ke empat kot die akad nikah uh!!!!
sebelum tu punye try bukan main byk lagi!!!
sampai kan atok terpaksa bg die minum air suam dulu lah coz die gemuruh sgt!!!!



tgk lah pic2 die ade lagi senyum2 mase nak nikah!!!
mane x nye dah sume owg bantai tergelak biler die byk kali try uh!!!
sampai imam2 skali gelak!!!
~~tapi kan esya time dah selamat akad nikah uh ade lah sowg gurl ni nangis teresak2...
ermm ingt ann pahal...rupenye die tu adik pade husband mak su ni....
adik kesayangan......
husband mak su ni anak first!!!
so die rapat ngan adik2 die....adik die dua owg..dua2 pompuan...time abg dowg salam dowg punye lah
sedih tgk dowg menangis uh!!! siap berpeluk lagi ketiga2 beradik uh!!!
aduhhhh memang terase time tu...memang nampak sgt yg dowg bertiga uh akrab!!!
hermmmm....husband mak su pown menangis time peluk family dieowg!!!
tapi pape pownnn...mak su qid lawa seyhhhhh time uh..
hahahah x cye???
tgk pic ni ----->>>>

lawakan???hahahahahahah
*puji mak su sendiri ni..hahahhaah

malam uh plak ade bersanding tau!!
siap bakar bunga api berbagai lah.....
time bersanding mlm uh qid x gi tgk pown dkt2...
qid ngan yana lepak at tempat parking with awex along amin!!!!
ermm
walaupown gelap tapi xde nyamok auu malam uh....
mane x nye...name pown tanah lapang!!!!
time lepak2 uh mcm2 lah cite ngan yana byk gak snap pic ngan die..
hihihihihi biase lah lau dah jumpe die lau x tngkap gmbr x sah!!!
hahahaahhahaha



 malam tu yana x tidur umah atok coz die nye family bwk awex along amin so,mama aida segan lah
nak bwk anak owg tidur situ...yana blik malam tu gak!!!dah abis2 owg uh bersanding die pown balik semalam.....
smlm kann pak alng hafiz ade bakar bunga api merdeka uh 2 kotak!!!
ambik kau..time dowg bakar uh qid,yana and awex along ade at tempat parking uh!!!
time dah bakar uh bunga api betul2 atas kepala kite owg!!!!
mule2 tu ok jee....
dah lme2 uh awex along amin tarik kite owg gi belakang sikit coz die tkot cebisan kertas yg ade api uh 
jatuh atas kepala...
tapi time uh along amin stay jee at tempat tu!!!
 x grak pown...dah tu api uh jatuh atas kepala abg amin..ambik kau!!!
dengil sgt!!! sib baik xde pape...lau x!!!haaaaaaaa.......

dari mule2 sampai umah atok uh qid ngan yana dah gelak2 dah..mane x nye masing2 dh kemaruk ngan
kerja giler time along ijam kawin dulu tu!!!!!
hahahahaahha...kerja giler ape???
haaa kerja giler yg anggap pak lang hafiz uh balax yana and atok uh bf qid.!!!!
hahaahahah giler punye cucu ann....
smpai2 je smlm yana dah tnye... "mane lah balax aku ni"
adoiiii sakit dah ni....

yang paling best hari ni lah...
aduhh main kejar2 ngan pk lang hafiz!!!
ambik kau....
ni kes xde kerja lah tgh ari tdi ni...
~~pagi uh masing2 busy...
qid and yana and ade 2,3 owg lagi kena siap an meja pengantin!!!
amik kau!!! xpernah sblum ni qid buat...hihihihhi ;))
esya thu x tema dowg tema gothic..haaaa wane merah hitam!!!
aduh lawa!!!




walaupown panas time pengantin sampai uh tapi best sgt coz dowg punye dak2 kompang x boring!!
hahahahahh cakap pasal dak2 kompang kannn...
dowg ni main kompang siap menari2 sekali tau....
qid ape lagi rakam lah video...dah syok2 record uh sekali abg mierul boleh masuk dkt2 ngan dak kompang uh bantai nyee wat shuffle !!!!
aduhhhhh bantai owg sebelah pown tergelak2 time tu....
malu seyhhhh...tapi memang best gilerrrr2 arhh.....
~~lepas je dowg2 uh bersanding qid ngan yana bantai nye snap2 pic owg....
yg paling best snap pic abg2 cmre man nie lah!!!
haa tgk ni


ambik kau!!!!!asyik dowg jee ambik gmbr owg annn..skng kena plak ngan aku!!!!
hahahahahaha...sume cmre man ade 5 owg!!!
sume nye baik!!! siap tlg set an cmre qid lgi!!!
haaa punye lah bagus dowg ni...
x sombong and mudah mesra...BAGUS!
lepas snap pic dowg ni kite owg bantai nye snap2 pic atok and pk lang hafiz...
tapi pic pak lang x dpt sgt lah coz die byk jalan2...
bru nak tangkap jee die dah jalan!!!
punye lah x lawa kann pic ni???mane x nye...ambik pkai phone yana if pkai 
cmre ti die pasan owg ambi pic die.....
dah tu zoom sambai dah nak abis dah!!!!
nak gi dkt2 masing2 malaz nak tgur pk lang uh.lgi pown msti die x nak coz segan..
satu lagi takut kerja giler ni terbongkar!!!
so bantai nye masing2 zoom dri jauh..
tapi serius esya...klu esya dpt kenal die dulu mesti esya pown syok kat die kot!!!
punye lah putih...dah tu x mcm laki2 lain yg uha uha ni..
haaaa...smpai yana pown meroyan lah ngan pk lang  sendiri ...
gmbr ni pown punye lah susah nak ambik!!!...
bukan main penat lagi nak kejar pk lang ni coz nak snap pic die..asyik lari2 jee die...
mcm tau2 je kiteowg nak tngkap gmbr die...
ermmm....
~esya thu x punye lah pemalu pk lang ni smpai kan dowg nak ambi pic pengantin
ngan family kena panggil die dua tiga kali!!!
haaa bayang kan siap buat pngumuman at tmpt dj lagi suh pk lang gi dpn...
kali pertme dowg buat pengumuman uh die at bilik layan abg mierul punye cmre...
time owg cri2 die uh qid gi lh bg tau die ckp yg dowg pnggil die ambik gambr!!!
die boleh ckp ape au...die ckp "biar lah dowg nak ambik gmbr...rmai sgt lah at luar tu"
aduhhh ayat die......time tu xde de die kuar...dua kali owg buat pengumuman at dj bru die
keluar...tewas gak kmo yee pk lang!!!
hahahahahahahahahaahah
~tapi ade stu x berape best coz xde karoke...Dj ade tapi dowg hanye pasang lagu2 yg mak su dah
masuk ann dalam pendrive jee...100% lagu dlm pendrive mak su tu lagu2 NASYID!!!!
ayoyo baik btl lah mak su sowg ni!!!!!!
~gmbr atok pown ade...hahahahah

hahahahah sory atok!!!
satu fmily atok pkai batik merah!!!KECUALI pk lang!!!
aduhhh memang pelik btl lah pk lang aku sowg ni!!!!
nanti pk lang kawin nanti jgn harp lah kiteowg nak dgr ckp pk lang!!!!! ;P

*okey lah penat lah nak taip byk2....
biar lah ni semua jadi kenangan qid ok!
pape pown again thankz to god coz bg qid rse ni semua b4 sesuatu jdi at qid time 
operation nanti!!! ;)) i love  Allah..
 haaaaa sblum tu nk gak msuk gmbr anak2 buah qid...hhahaahhaah

;))


Thursday, 15 September 2011
sorry ari tu qid ckp yg qid benci kmo!!
sory sgt esya....qid mrh sgt mse tu..
sbb qid bru thu hadiah yg qid bg  mase kmo bru blik malaysia
dulu,kmo x ambik langsung!!!!
dah tu kmo pulang kan blik plak!!!!!
qid kecewa esya thu x!!!
ape yg qid pK hadiah tu ade kat perak skng....
hadiah tu ade dlm almari yg kmo sendiri kunci dlm bilik kmo!!!
tu yg qid rse...tapi???
hadiah terakhir qid bg  uh kmo x keluarkan pown dri kotak tu..
kmo biarkannn je mcm tu...
then kmo tinggal kan MACAM tu jee at atas almari qid tu...
kmo langsung x bg thu sape2...
smp lah kmo meninggal x sape thu pasal hadiah yg kmo tinggalkan tu!!!
pandai btl kmo ni kannn......
qid kecewa bce note yg kmo selitkan kat hadiah  tu....
kmo kte yg kmo x boleh terima hadiah cmre tu...
sbb kmo nak qid yg ambik cmre tu coz kmo thu qid dah lme idamkan cmre tu kannnn..???
heyyy klu qid ambik cmre uh nampak sgt yg qid ni buruk siku tau!!!!!
and qid nk kmo yg pkai cmre tu bukan qid yg pkai!!!!!
klu kmu x leh trima hadiah tu...ckp esya kat qid dulu...
ni x kmo biarkann je mcm tu!!!!!
skng ni cmre uh ade at umah roy!
qid suh die tgk cmre uh still blh pkai or x....
coz dh lme sgt at atas almari tu takut ade abuk masok kee ape ke..
haaaaa.....

~ari tu qid bg tau abg ajam pasal hadiah tu...
abg ajam pown terkejut tau!
coz die pown ingt yg cmre uh ade tersimpan at umah kmo!!!
semua tgk adiah uh..and dowg terkejut coz balut kotak hadiah tu masih mcm uh!!!
ang reben dlm kotak uh yg ikat cmre uh pown x berbukak!!!
MASIH SAMA!!!!!!
ya allah betul lah kte kmo agk nye esya yg kmo memang x nak hadiah qid bg uh!!!!
smpai usik pown x adiah tu!!!
aduhhhh sakitnyee ati...

tapi tak pe lah...dua thun lepas punye cite annn...
pape pown sory coz qid ckp qid benci kmo..serius qid tgh marah time uh!!!

***************************************************
~tgk!!! aku dh ckp dah jgn pakse aku ckp benda2 ni semua...
coz sekali  aku dh ckp...susah kau thu!!!!
ayat aku pedih...kasar!!!!
susah utk owg terima cre aku ni...
ko desak2 aku...kan kau dah terluke...
sakitkan???? ermm sory lah!!
lain kali jgn paksa2 aku...
fhm!

*ti smbung ;))

Tuesday, 13 September 2011
Ellysya!!!!!!!!!!
qid benci kmo skng ni thu x?????????
qid benci sgt2.......knp kmo x tunjuk benda tu sendri???
knp harus yg qid kne cri sendiri???
knp esya.????
klu qid x kemas atas almari at bilik jamming uh....makna nye smpai biler2 qid x 
jumpe benda tu ade atas almari tu...
esya 2 thun esya...2 thun qid bru dpt thu segala2 nyee.....
esya kmo thu x perit dgn ni semua haaaa????
qid terkilan x dpt tunaikan impian kmo kmo thu x esya???????
haaaa???kmo thu x yg qid terkilan rse bersalah semua ade lah esya....
qid benci kmo buat mcm ni kmo thu x!!!!!!!!!!!
benci sgt esya....kmo tinggalkan benda tu atas almari tu mcm tu sahaja!!!!
dua thun benda tu terbiar tanpa kmo bukak!!!!
ape tu esya?????
ya allah...sbr je lah ngan kmo ni.......



Sunday, 11 September 2011
:: pic ngan marisa,pic bru x sempat masuk lappy lah ::

abg pernah ckp yg kulit marisa mcm kamo,
mate marisa,sepet mcm kamo..
cume kamu tinggi and marisa chubby skit!!!!
abg gak pernah ckp yg marisa dri jauh nampak mcm kmo ;))

heyy esya...
haa esya thu x smlm dri kul 11.45 ~ kul  3.30 pagi qid,remy,ira duk lepak at tepi pantai..
remy ade bwk gitar...ape lagi bantai arhh melalah spnjng mlm uh!!!!
sib baik umah adik pak cu ni dekat ngan laut!!!!
memang best sgt mlm tadi...sampai ann x ingt nak blik thu x!!!
yg kelakar time nak blik uh lah!!!!
coz pak cu dtg marah2 kite owg!!!
aduhh tau2 je lah kiteowg ni lau kena marh ngan pak cu pown blh glak annn..
mane pk cu x dtg..masing2 phone off...dh tu pak cu gi col byk kali wt pe???
dtg je lah pnggil kiteowg!!!!
pk cu dtg2 je die ckp ape au...die ckp
" kowg 3 owg ni dh x ingt nak balik ke??? kang at umah sebok lah sejuk lah itu lah!!!"
haaaa ambik ko,slam x de,ape x de...
tau2 je kena marah...adoiyaiiiii...
~dah smpai umah tu plak si remy ni bantai nyee termuntah2 plak..
adoiyaiii menguat kan lagi kemarahan pk cu ko thu x remy???!!!!!
x pasal2 mamat sekor tu pak cu anta gi klinik sblum subuh pgi tadi...
semput nye pasal lah tu!!!!
mne x nyee dri dkat2 kul 12 uh smp kul 3.30 pgi at tepi laut!!!
memang mati lah!.
dah tu qid ingt ann kot remy jee yg kena ngan pak cu...
sekali ngan qid2 skali kena pgi tadi...
haa ambik Kau!!!!
yg paling untung ira lah!!!
smp2 jee umah terus masuk bilik tidup smp kul8 pagi....
memang kelaz lah prangai ko ira ;)))
~kesian pak cu....dtg cni nak beraye ngn family die..
sekali ari ni masing2 dah wat hal kann..
dah pak cu kena handle kiteowg plak!!!!
adoiiii kiteowg mg x leh jumpe lah pk cu....
soryyy lah ye..
lagi2 at sarawak..memang port pling bebas utk kiteowg!!!!!!
ermmm mybe mlm ni qid balik,
tapi balik ni pk cu ikot skali...die kte die risau if pape jadi nnti..
*ermm k cu xyah lah risau ok!!
semua akan ok...

thankz tu abg ajam suruh qid blik sni..memang best sgt malam tadi lepak2,nyanyi2,burak2...
memang best abg ajam...
haaaa ari ni ari jadi abg mierul...
"epy bufday bro"
ti qid balik sne kte clbrt same2 ok!!!!

*ok lah esya ti qid smbung ok!

Saturday, 10 September 2011

:: masing2 terjelir lidah!! [ape nak jd lah anak2 Zainal ni] ::

BYE2 negeri sembilan!!!!!!!
Haahahahaha
Yeahhhh hepy giler smp cni..
Tapi sblum pape qid buat at sni,qid nak cri esya..
Qid nak esya thu ape yg qid pK sepanjang qid otw dtg sni…
Qid pk pasal dak sekolah qid… ;))
Ade sowg member qid ni kte qid kena settle ann sume ni,then bru
Senang mau belajar..die suh qid luahkan semua yg qid rse..
Ye beb!!ikot ann dri awal2 yg ko suh ckp tu aku dah nk ckp dah at die..
Tapi aku x smp ati ko thu..aku tkut die kcwa,die kcik ati atau die tersinggung!!!
Tu yg aku tkt..sbb die member aku beb!!!klu aku ade mslh ngan ko.
Aku x sanggup nak bg tau ko,sbb aku tkut ko juga kcik ati...
Member qid tu kte die akan temukan qid dgn budak yg qid x bertegur ni!!!
Tapi mampu ke beb aku nak bg thu die ape je aku rse..
ko thu x beb!!
Aku try dua tiga kali tulis surat nak luahkan lah konon nyee ape yg aku rse..
Sampai stgah jee aku buang...smp stgh jee aku buang!!!!
Aku x thu knp berat ati aku ni nak luahkann....
Even aku byk benda nak ckp..tapi aku xmampu nak bg tau die..
Lagi2 sjak akhir2 ni dia byk luahkan mcm2 at aku...
Benda tu buatkan aku lagi susah nak bg tau die semua yg aku rse..
Sume yg aku bg tau at ko tu aku x blh nak ckp at die..!!!
Mcm2 die bg tau aku,aku nak jwb and aku nak bg tau pulak ape yg aku rse..
Tapi x boleh weiii..aku tkut die kcik ati…die byk ckp yg die kcik ati ngan aku sbb prngai ak..Aku x hargai die lah itu lah ini lah!!!!
Aku cube ko thu utk btl kan ape yg die ckp!!
Tapi.........….aku malaz and plus,lgi byk aku ckp lgi byk aku akan thu yg aku ni x bergune pde dia…x pedulikan die lah itu lah ini lah!!!
Beb aku thu isi hati die skang!!...sbb sjk ahir2 ni die luahkan semua kat aku….
Jadi biler aku plak nak  bg tau dia ape yg aku rse ..benda tu mcm x berguna kotttt
Sbb aku dh terlebih awal thu ape yg die nak ckp!!!
Even benda tu ade yg die slh fhm….tpi aku dh thu yg kte2 die seolah2 memang slh aku!!!..
Susah lah nak ckp ko thu x!!!
Serius beb!!!aku x boleh bg tau die ape yg aku rse…
Cukup die yg luahkan kat aku…..


Pagi smlm gi jumpe abg ajam..
Ermm lme x jumpe die..
Die heboh berat bdn die naik!! J
Sbelum balik uh kuar ngan abg ajam and member abg ajam..
Dlm 5 owg lah time uh..ade qid,abg ajam,sis qid.and member abg ajam 2 owg!!
Gi tgk wayang lah...karoke lah...mcm2...qid thu abg ajam nak qid lupekann semua
Yg jadi at sekolah tu...and disebabkan tu jugaak..abg ajam sanggup  abis ann duit die RM1000 utk beli dua tiket fly ke sarawak!!!
Bygkn satu tiket rm 500..dah tu die suh plak ira gi sekali ngan qid..
Memang tabik lah ngan abg ajam!!!!
Tapi tikt blik smenanjung balik pk cik qid yg support!!!!
Abg ajam marah tau at qid...
Die kte thun ni jee byk kali qid gduh ngan budk yg same..and mrh lah gak coz qid x
Dgr ckp die ari tu..ahhh biar lantak lahhh!!!

~~ari khamis mlm,qid gi jumpe roy ambik phone yg die pegang uh!!
Kebetulan…benda bru jadi kann qid pown ckp kat die..mcm abg ajam lah,
MARAH!!! Sbb x dgr ckp die..
Die punye ayat,same mcm yg qid gaduh ngan budak tu ari tu!!!
Malaz qid nak tulis ape yg die ckp tu,tkt ade yg tersinggung plak nanti...
Tapi pikir2 blik betul ape yg roy ckp dulu..
Klu lah qid dgr ape yg die ckp dulu...mungkin qid x kan dpt msg tu dri
Budak yg qid gaduh ni...and mungkin gak qid x kan terkilan dgn die...
And mungkin juga !!! qid takkan rse sakit ati...
Tp tu lah..qid x thukann benda ni akan jadi..
Allah tu dah tetapkan ni semua..and qid dan die kena trima ni semua..

*ape pown yg jadi sekang qid x peduli coz selama dua ari ni qid nak buang benda2 tu
Semua jauh2!!!!!!sejauh mane jarak qid dgn umah skng...jauh lagi yg qid
Nak sbrnye..


MEE KOLOK!!!

aduhh sdp nyeee....
nak mee kolok!!!


ok lah esya ti sambung ok..nak gi makan mee kolok..
lmee x makan..hihihi


~bye2...

Thursday, 8 September 2011
Terasa hatiku membeku
Melihat dia denganmu
Siapa dia ceritakan padaku
Siapa dia denganmu
Jangan ku dibiar tertanya-tanya
Membara resahku
Mengertilah kasihku

Biar lukaku terguris
Sayang usah resah
Ku sabar menanti tulus selamanya
Bila kau ingin kembali
Sayang usah resah
Ku sabar menanti selama-lamanya
Bila nanti dia kau jemu
Sepertimana denganku dulu
Jangan terlupa ceritakan padaku
Siapa dia denganmu
Jangan ku dibiar tertanya-tanya
Membara resahku
Mengertilah kasihku


Sayang usah resah
Ku sabar menanti
Tulus selamanya
Bila kau ingin kembali
Sayang usah resah
Ku sabar menanti selama-lamanya


aduhh asal lah qid rse mcm ni sejak dri at skolah tdi??
balik2 je bce lagi tdi,lagi lah ati ni x tntu arah thu x!!!
rse mrh,benci,cemburu semua ade dlm ati ni thu x!!!
ape yg aku tgk tdi buat ann aku rse marah sgt mase nak jwb paper last tdi~!!!
pasal ko sume hampir 25 soalan aku main jwb jee kau thu!!!
sbb ko gak aku sepak batu smp kena keta ustzh tadi!!!
aku geram thu x!!!
ati aku mule rse lain bile ingt kowg!!!
aduhhhh...


Tuesday, 6 September 2011
tetibe teringat kate2 pk cu at KPJ tu..
qid tnye die "boleh jln ke pak cu??pk cu sanggup ke??"
sekali pk cu kte

 "klu kau kuat dik..pk cu lgi kuat utk kau..janji kau kuat tok sume ni..insya-allah pk cu cube semampu pak cu nanti "

thankz lah pk cu..
pk cu byk tlg qid,dri qid kecik lagi smp skng pk cu sntiase ade time qid sakit..
tq  pk cu.. klu pk cu xde...ape lah jd at qid..
jasa pak cu bsr sgt buat qid.. ;)


Salam esya..
ari ni gi KPJ..ermm mcm biase lah!
tapi tadi kelakarr.. ;)
coz time wat treatment tu ade stu nurse ni pandang jee qid..
qid rse qid x kenal pown die..qid pelik lah apsal lah die pandang qid..
sekali die dtg lah dekat at qid die tnye
"adik ni anak buah doktor aris kann??"
qid angguk je lah time tu,mybe die pernah nmpak qid blik ngan pak cu kott...
dah tu esya tau die ckp ape???
die ckp "serius akak sangkakan adik dah xde dah.....tu yg akak terkejut tu adik ade kat sini..."
siotttt jeee nurse tu!!! boleh lak ckp cm uh...
umur qid panjang lagi lah!!!
tgk lah sape doktor pribadi qid uh....
haaaa....my best uncle lah!!! sbb die qid idop lagi thu x smp skang!!!!
nurse uh ckp cm uh smp ade sowg member die ni mrh lah!!!
mane x nye...boleh plak ckp cm uh ngan qid..ayoooo...
tah2 time die mule2 nampak qid tu agak nye die mesti igt roh qid yg dtg at c2..
hahahahaha kelakar lah nurse tu...
pape pown thankz lah kat die ckp benda2 yg buatkann qid bertmbh kuat utk
wat treatment ni utk kali kedua...
btl gak ckp die...dulu qid boleh berjaya ngan treatment ni semua..
bukti die qid still hidup smp skng...and knp tidak treatment tu akan berjaya utk kali ni!!!!
ermmm yeahhh insya-allah benda ni akan berjaya...
thankyousomuch!!!!!!
~esya thu x time otw balik uh qid dpt msg from roy..
die kte ade benda nak bincang..qid cuak lah kann ingt ann apahal!!!
qid tkut gak die nak hamun coz qid kacau awex die tu ke??
qid tnye lah ade ape??skali die balas msg die ckp "jumpa dkt megaway pukul 3.JANGAN LAMBAT"
qid pelik lah!! dah tgk msg cm mrh uh xde lah qid bls2 msg die...
kul 3 uh gi lah jumpe die...ermm die marah qid..((;
die nmpk qid at seremban mlm smlm...hermm...qid mule2 menafikan lah ape die ckp uh,
skli die tunjuk gmbr time at smbn uh dri phone die..aduhhh dah sah2 lah comfm qid tipu die annn...
lagi plus plus lah die mrh qid...
die ckp "jgn smp mama ayah awak thu,sy thu x pe..tpi jgn smp mama ayah awak thu.stu je sya mntk
tlg awak..tlg jgn ambik benda2 tu lagi..klu btl awak anggap sya ni replace walit awak.tlg dgr ckp sya"
haaaaa padan muke qid annn.....
sory lah yee encik roy oii..
promise pas ni x wat lagi... ;))

***********************************************
~esya nak thu x satu benda??
qid ade lah story at member qid ni pasal ape yg jadi at skng..
ape yg qid harapkann die bg lah kte2 smngat at qid ni..qid harap sgt..
tapi?? xde esya..mlh die asyik ckp die x nak jauh ngan qid lah itu lah ini lah!!!
dah tu boleh lak tnye "dowg thu x yg ko ni idop x lme"
perhhh ayat die.....xpayah de nak ckp cm uh...
qid ni cume nak semangt dri die jee...bukan nak dgr die ckp cm uh...
ape yg qid harapkan die ni  au

"x pe wei...ko kne kuat utk sume ni...ko buat je ape2 treatment janji kau ok blik..aku akan sntiase ade utk
bg smngt at ko..."

tu jee esya qid nak dgr dri mulut die...
tapi????? TIADA..
ermmm..

* remy dah blik sarawak smlm..
ermmm next week die exam...
mybe same tarikh ngan yana kot..
good luck lah remy...aku dah lepas daa..HAHAHA
~okey lah esya ti smbung ok!

Sunday, 4 September 2011

salam esya..
ermm start raye ari tu,da jarang tulis blog...selang sehari lah ape lah!!!!
tetibe ptg ni teringat at blog ni plak..
mungkin sbb qid bru pas gi makam kmo tu yg teringt tu kot..
tadi gi umah kmo esya..ummi ade buat bce doa selamat sikit sbb ptg ni nak anta
abg ellyas gi bertunang!!ermm slmat bertunang abg ellyas...
tapi ade buat tahlil sikit utk esya and arwah walit..
ermmm jgn risau esya..kami semua x lupekan kmo and walit..
kmi  semua rindu at kmo and walit,esya.....
~tadi qid dgr ummi ckp at mama yang ummi syukur sgt since blik
dari umrah ari tu ummi rse tenang and ummi seolah2 lebih menerima ape yg
jadi at diri die..die ilang anak and suami yg die cinta...
skang ummi kte die lebih tabah utk hari2 seterusnyeee...
ummi kte mybe lepas raye ummi start balik uruskan  bisnes die yg dah dekat sethun
die tinggal kan tu!!!
hope ummi lebih succes lepas ni.. ;))
~esya thu x tadi qid jumpe uncle zul.
die dtg bwk adik fik..
adik fik diam jee...
dah x nampak adik fik yg sentiase ceria tu...dah x nampak senyuman dri muke adik tu...
die murung jeee......tapi uncle zul ckp die x de pown tnye mak die at uncle...
alah!!die dah biase kena tinggal ngan aunty time dulu uh!!!
tu yg die cm dah biase tu...

*********************************
esya..smlm qid print 100 keping gambar qid ,gmbr family qid,
gmbr fmily kmo,gmbr kmo,and gmbr member2 qid....
qid ingt nak wat cm album yg remy bg at qid tu..
hahahah qid akan wat lagi lawa lah dari remy bgi uh!!!tu yg pasti punye..
hahahahahhaa
dri kite kecik smp lah mase kite last skali holiday dulu punye photo qid
print..memang byk arhhh!!!!
kalu buat buku,memang tebal lah!!!!
boleh same tebal ngan novel thu x..haaaaaaa
~esya ingt x mase qid holiday at melaka dulu??
yang kali terakhir kite cuti at melaka..
mlm tu,kite hepy sgt kannnnn....kite nyanyi same2...
kite record video lah!!! best sgt..rindu biler ingt tu semua...
kenangan tu semua x kan terulang esya walaupun qid dgn sape skali pown...
qid pasti sgt smuanya x akan berulang lagiii....

*okey lah..
lagi qid tulis..lagi qid rindu..
;))

Friday, 2 September 2011
 MENGHITUNG HARI SEPERTI DULU
HOPE AKU DPT APE YG AKU INGINKANN ;'(



salam esya..
skng qid at johor.
ermm sebut je johor rmai yg ckp qid msti jumpe abg apex
annn??ermm silap! qid x gi jumpe die pown..
and die sendiri x thu qid at johor...
qid try sorok dri die..sekali tadi gi pekar muar,terjumpe
adik abg apex...qid rse die bg thu abg apex kot yg
die nampak qid coz nak maghrib tadi abg apex ade col!
tapi qid x angkat pown...
sorry lah abg....
~sebenarnye esya..
qid last msg abg apex,abg ajam,kak iz,abg mierul,kak jue,abg jeff and kak jihan
time sahari sebelum rye...time tu qid msg dgn dowg2 semua serentak!!!
sejak mlm tu qid langsung x msg dowg and x reply msg dowg..
malah dowg col pown qid x jwb!!!qid x thu lah MALAZ NAK LAYAN DOWG..
otak ni serabut since awal rmadhan lagi....so dh masuk syawal ni biar arhhh qid
centerkn balik otak qid ni!!!!

***********************************
posting qid kli ni title "sorry abg ajam & abg apex"
sbb ape???
sebab dowg dr rye kedua tu col qid and always msg qid tnye qid at mane,
tapi qid x jwb!!!!!qid nak ckp sorry...
qid thu abg ajam owg yg pling mrh skng kannn...
sory abg...qid x nak dgr suare kowg semua skng ni!!!
bukan qid benci or qid mrh pade kowg..
tpi qid sndri x thu knp,since pian meninggal qid rse kann
yang kite semua ni dah lain!!!!
mungkin biler dgn suare kowg,jumpe kowg or bergurau ngan kowg akan
membuat kan qid teringt at arwah pian..and mungkin tu semua akan buat ann
qid rinduu sgt pade pian skng ni...
mcm remy,die awal2 dh ckp
"bg aku mase utk x bercerita tntang HR..."
see abg remy pown nak stop kejap pasal kite semua..
sbb kite dah hilang stu ahli keluarga tau..
mungkin abg2 and sis2 ni x rse...tapi kiteowg???
kiteowg ade kowg semua yg epy kan hidup kiteowg,biler dah hilang sowg ni..
LAIN RASE DIE THU X!!!!!lain sgt2.....
abg apex :owg thu abg mrh sbb owg xbgi thu yg owg turun jb..bukan owg x mau bg tau,tapi if owg bg tau mesti abg nak jumpe annn..owg x nak abg...coz owg x nak ingt moment2 ngan pian at tempat abg tu..
sorry sgt2 abg..x perlu abg nak bg msg2 mcm tu lagi...
and stu lagi to abg ajam :
hahahah abg mrh sgt ngan owg annn marah arhh abg..owg x kisah janji owg buat ape yg
owg selesa....skng ni owg x selesa thu x biler bhadpn ngan kowg...sbb owg masih tercari2
pian biler berade antre kowg semua...owg x boleh abg...
hope abg fhm dgn semua2 ni...

SORRY SANGAT-SANGAT...

Thursday, 1 September 2011

salam esya...
ermmm ari ni masuk ari ke-3 raye..
ermm semalam abg ayah [pak long] meninggal sbb sakit cancer...
die meninggal ptg raye kedua tu..
mule2 rye pertama uh papa dah bwk kiteowg sume gi umah die,tapi die x de...
anak2 and wife die jeee ade..die masuk hospital ptg rye uh!!!
sekali time adik beradik ayah at umah tok wan uh kiteowg dpt col yg pak long meninggal..
terus je lah sume gi sane...siap2 kebumi semua dlm pukul 10.00 malam..coz tunggu abg izwad x sampai lgi.
time tu abg izwad balik umah istri die kat jB...
tapi papa kte sib baik kite owg stay at perlis lme skit mcm dah tau2 jeee benda ni akan jadi...
sklalu at perlis kejap jee ni lme plak!!!
tapi mlm ni tetap balik JB plak..papa kte x pat nak tangguh lagi coz next week ayah nak kerja,and x de cuti lagi dah!!!!

*****************************************
-fesyen pagi raye-

okey sbnr nyee qid nak story pasal stu benda ni!!!
dri first rye lagi qid nak cite,tapi bz gler...
ptg ni bru okey coz x gi mane2,mama and papa nak siap2 an brng nak blik jB...
esya thu x mase rye pertma gi lah beraye at umah cousin mama and papa..
smp ade stu umah tu die tnye mama "anak bujang hang mane???"
mama kte at die "tu yang dua owg uh" mama tunjuk lah abg syuk and abg syam...
sekali die kte "bukan lah anak bujang hang yg lain tu "
time tu qid dah nak msuk kete dah...sekali adik owg yg tnye mama uh ckp
"anak hang yg tomboy tu lah" perhhh ayat die...mentang2 lah qid pkai bju kurung time uh..
xkan x pasan kot!!!!
bantai semua time uh tergelak!!!sume tunjuk qid....
dah tu owg uh blh plak panggil qid yg dah masuk kete uh!!
aduhhhh malu sehhh...
die boleh lak ckp "lawa pown hang pkai bju kurong!!awat hang dok pkai bju owg jantan tu!!"
perhh malu qid....serius malu giler...smp lah at umah tok wan cousin2 ni sume gelak ann qid..
adoiiii malu poitttt...
boleh lak ade owg cri anak mama yg cm laki uh,yg x boleh blah uh ade plak owg
yg perasan mama ade anak cm uh!!!
adoiiiiii hauk lah owg perlis ni ;P
ni semua tok wan lah ni...
mule2 pagi uh x mau pkai tudong sekali tok wan kte
"hang jgn dok gatei,tok x mau tgk rambut hang pgi rya ni.hang pkai tudong!!"
haaa ambik ko kena ngan tok wan..tu yg kena tibai
tudong mama uh...pdan muke qid..hahaha
~ade stu lagi cite bengong time at sni..
esya thu papa wat perangai..
adoiyaiii..mule2 dtg sni papa bwk keta putih tu...abg bwk keta honda die...
sekali dh nak smpai kedah uh papa col abg ijam suh abik keta wira at umah bwk pergi perlis..
sbb ape????sbb papa x nak bwk keta putih tu!!!
aduhhh..papa wat hal pown agak2 lah!!!
dah nak smpai dah time tu...dah tu sepanjang ari at perlis berjalan  rye papa bwk keta wira jee..
keta putih die bg abg ijam gune..aduhh!!sengal lah!!

* okey lah esya...
smpai sni jee qid story ok!!
nanti qid story at kmo lgi okey...
bye <3




Official Template By BudakPEMALAS