<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 31 August 2010
sekang aku at kg...on9 kejap...
chilok2 at cni..hahahah...
adoiyai...lame betul aku x on9...
rindu pown ade...tapi kadang2 aku dah tak kisah dah pasal on9 ni...
boleh di ketegori an BORING!!!! hahahah
tapi nak wat cm ner an tanggungjawab aku at blog ni kene la aku laksane an..
btl x???haaaa.....ari bergaduh tempat awam!!!!kes cousin esya laaa tu...
menyampah aku!!!!!
esya qid ingat qid nak clash la ngan bdk uh...
kesian plak tgk die,macam dah angau jaaa....
semalam test gak ckp at die yang aku nak mintak clash...
pas uh die nangis...die tanya aku ape salah die sampai aku
sanggup nak clash ngan die...dh die menangis...
aku kesian plak at die....
aku tanya fatin aku nak wat macam mana an....
fatin ckp baik aku clash ngan die..
tapi aku kesian lak ngan die..!!!!!!
adoiyai....

petang ni aku akan balik umah balik....aku duk kg ni kejap jaaa...
mula2 semalam zati plan nak g main bowling...aku ckp arh aku
kene balik kg..pastu tadi aku msg bby..bby kate plan tergendala..
hahahaha...
sengal je dowg.....plan baik2 tapi tak jadi....

aku ingat ari tu nak masuk pertandingan yang cikgu zahrah wat uh...pK2
balik malaz lak aku....zati jaaa yang masuk...hope kelaz
kiteowg menang laaa....
semalam zati menangis coz terpaksa tarik diri dari pertandingan drama uh..
kesian die...
k laaa esya... qid nak out dlu...pape pown slamat menyambut hari kemerdekaan ok!!!!!hahahahah ok plak...OKENG!!!!hahahahah...
k bbye....


ermmm tanggal 25/8 ari tu atok aku telah pown pulang keramahtullah...
ari tu ari rabu...time malam tu kiteowg satu family dah berkumpul bce yasin...
pagi tu aku g la sekolah macam biase...
sekali time perhimpunan along datang ckp atok meninggal...
aku pown terkaku la kejap...pas uh tros pack2 barang balik!!!!!
ermmm sampai umah atok owg tak ramai lagi...time tu my dad g balai
ambik cuti...yang ade pown pak eno...
ermmm pasal kenduri wat dalam kul 10 malam pas terawih....mak kate nek jaharah tu pown meninggal time bulan puase....
ermmmm same...

time ari tu cikgu ade dtg,mak ina ade...
ramai laaa....ermmm umur atok meninggal uh umur die 91 tahun...
ermmmm dengar cite atok ade pasang ilmu...tu yang umur die panjang...
tak tau laaa betul ke tak cite tu...macam tak betul jaaaa....

Friday, 13 August 2010


aku xtau la kenape ngan de tu..
angin x tentu pasal plak sjak akhir2 ni..
nak kata penat puase,aku pown puase gak..
tp still blh lagi gelak tawa sume...
nak kate dtg bulan,abis lau tiap2 bulan mcm ni parah idup aku!!
esya time couple ngan kamo tak de pown byk masalah
mcm skang ni...
ape patut ke qid trus ngan die???
haii!!!!!!!tak tau la nak wat ape...

pas balik skolah tadi baring2 jap,tgk2 smp terlelap...
mimpi punye laaa best...
hahahah...
mimpi arwah abg naim..
ya allah,sebelum ni tak pernah pown mimpi die...
kirenye ni kali pertama laaa...
dlm mimpi tu adik ngan cikgu pown adee...
hahah...best mimpi tu...
ye laa dah lame an tak tgk abg naim...
ari ni berbuka mee goreng jaa...
mlm kang kul 9 nak g umah ustaz kaunselor tu balik...
ermmm tah ape laa yang die tahu lagi pas ni...
aku dh benti kerja dah...PENAT !!!!laaa....
tak cukup tidur sume...homework terganggu!!
dulu tak cm ni,ni bulan pose je problem sikit...
haaa...
blog kelaz dh wat dh...
url die : http://antah2010-lover.blogspot.com
skang ni tgh proses nak make up lagi blog tu la ni...
sebelum tu cilok masuk blog aku dlu...
hahahaha...
biler tgk je blog aku!!!mesti rse rindu at sume2 owg...
lau tak upgread lagi laaa rindu...
aiiii....lantak laa rindu tukan...
pikir2 balik biler laa aku nak jumpe yana ni an...
dh rindu tahap gaban dh ni...die kata minggu ni die balik..
tapi tak de plak die col or msg...
adoiyai,awex aku sowg n...SUSAH BTL!!!!
hahahahhah

*k laaaa t qid smbung k...bye!!!

Thursday, 12 August 2010
haaa...lupe nak ckp...benda ni dh lame qid nak ckp...
nak ckp pasal along fitri..
tau x..skang rambut die dah panjang tau...
skali pandang macam abg naim...
pernah sekali tu terpandang die time lepak ngan bdk2 taman
at umah cik nor...
terperanjat owg coz rambut die same mcm abg naim time rambut
abg naim panjang dulu...
perh!!! skang kalau nampak die mesti owg senyum sendri ingat ape yang owg pikir tu..
tapi bagus gak uh die wat rambut cm tu,dpt gak ingat2 abg naim..

ha,moto yatie ilang!!!!!!dah kat seminggu adD tak g skolah..
kes kene anta n jemput yatie laaa ni...
ape nak wat an...dah tanggungjawab..
ari ni dah pose kedua..
puase smalam okey jee...
but penat ckit arh coz kir stok smalam...
belambak beg2 ni ha....
aku sowag laaak tu...

raye tahun ni tak best langsung...
tak macm tahun lepas....
tahun leps qid beria-ria nak raye...mang excited giler tahun lepas...
tpi tahun ni,qid rase lau tak raye pown tak peee...!!!
macam tak de ape2 jeee...
serius qid cp tahun lepas raye t'best yang qid ade...
tapi sayang tu raye terakhir qid dengan die....
ermmm na wat cm nerh an...
okey laa..smpai cni jaa story qid...
ni nak g skolah ni..bbye...
*k esya...moga diri mu sntiase tenang di sane..

Tuesday, 10 August 2010
esok 1 ramadhan...
emmm...first time aku pose tanpa mereka2 yg aku sayang..
ape laa an jadi nanti...
dulu dowg yang tentu an berbuka aku...
dowg yg tipon aku suh bangun sahur...
tapi dowg tade dh...
raye macm mane laaa...
adoiyai....
ya allah aku tak mampu nak tempuh sume ni sowg2 ya allah...
aku perlu kan dowg sekang ni...

ermm akuu terlalu rindukan mereka2...
knp aku mcm ni.....
aku rase btl2 tahn lagi biler smp time2 mcm ni..ngan abg tak de...
ngan ngan esya tak de...member2 sume dua mingu skali balik...
aku sowg laaa....

* aku harap ramadhan ni akan jadi an aku lebih baik dri thun2 lepas
walaupun tanpa mrk2 sme...walaupun aku rindu dowg aku harap ramadhan ni lebih baik dri dulu.... insya allah...

Saturday, 7 August 2010
ahhhh...aku kembali lagi....
mugkin ini untuk seketika...
hahaha...
aku dh start kerja skang......
ahhh penat giler poit!!
pape pown best...

pasal schol...
surat amaran ponteng skolah dh ade at umah ni...
alamak!!!kantoi plak...
haaa....ape lagi...pas ni penuh la kehadiran...
adoiyai...
mesti muak ckgu2 ni tgk muka aku...

ha esya....qid rase nak clash ngan budak uh....
die busy laaa nak exam...
haaa....
ari ni ada ari karnival....
die salu lau ade program bwk camera ni die tak bwk plak...
pahal agaknye....
satu lagi,owg pakai track die pakai sluar jeans...
ape la kena agknye...
lantak die laaa....

esya,tak lame lagi puase...
tahun ni beza giler ngan thun2 lepas...
qid rindu cm time thun lepas...best giler!!!!
hahaha...

*k esya t smbung k...bye

Wednesday, 4 August 2010
ehem..ehem,,,
ermmm lame btl aku tak on9...
sengsara btl idop qid tau x geng2 sume????
ermmm tapi tak pe...ni semua cabaran tok qid...
btl x???
ha...esya....
last week an qid kuar la ngan minah sengal uh
perh....bapak seksi die esya....
qid yg tgk pown terseksa tau x???
hahahahaha...
ermmm tapi best la kuar ngan die.
sore die karoke pown bapak sedap...

ermmm pasal kelas kan...
skang at kelaz uh ade seorang insan yg qid akan benci
buat selama2nye....
SAMPAI QID MATI QID BENCI DIE!!!!!!
sape dia??
************......
ermmm pandai2 la cari sape die....
mg qid akan benci die sgt2...
ha.....
nak tau tak ari tu yg qid kata yana nk dtg uh..
parents die ja yg ade,die tak de la plak...'owg dh miss die giler2 die tak de plak...

lagi seminggu nak pose...
ermmm tak tau la penuh ke tidak kali ni...
hahahahha...fhm2 je la kan???
hahahahhaha....
ermmmm....ingat an tahun ni bju raye nk wne putih,
ceh!!!!belom pose dh pk pasal raye...
adoiyai....
ermmmm sdp gak an time raye ni...dpt duit raye,dpt g jalan2...
ahhhhhhhh.....xsabarnye nak raye!!!!!!!!!
hahaahah....

*k la t sambung k...
bye


Official Template By BudakPEMALAS