<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 27 June 2017
Assalammualaikum
Abang,
Aku nangis skang ni abang.
Aku sunyi
Skang aku kat hkl.
dh dekat seminggu dah.
Baru lepas operate mata
Mata aku ade masalah sikit skang ni
Tapi buat dh benda tu
Malam tadi masukkan camera kat jantung sebab dowg nak betulkan salur jantung aku
And skang ni aku kena demam panas.
Kenapa aku kata aku sunyi?
Entah la abang.
Aku nangis sebab apa pun aku tak tahu ni
Mungkin aku masih harapkan bonda dgn walid untuk dtg lawat aku kot

Tahun lepas, time raya
aku sakit
remy datang teman aku kat hospital sebab kebetulan dia balik cuti masa tu
tapi kali ni??
Remy,
hari hari aku tunggu kau datang mie
hari hari aku harap kau dtg untuk bg aku semangat
teman aku
makan dengan aku
sembang dengan aku.
hari hari mie
hari hari aku tunggu kau

Kau tak terasa nak dtg ke mie?
Dalam mimpi aku pun tkpe mie
Aku rindu kau sangat mie.
kali ni aku sunyi betul.
Dulu kalau time raya, ajam xde kat kl.
Along bz aku nak msg
Kau jee laa yg aku cri
Tapi.
Sekarang?
Aku msg pun tk berjawab dh mie
Hmm

Aku rindu kau remy

Sunday, 25 June 2017
Assalammualaikum
Raya kedua tanpa mereka.
Selamat Hari Raya, Bonda && Walid

Tuesday, 13 June 2017
Bonda,
Adik penat. Adik struggle kaw kaw nak habis kan benda ni.
Even tkde hati lngsung nk teruskan.
Habis je grad,
adik akan pastikan adik balik rumah jumpa walid.
Tunjuk sijil tu dekat walid.
Adik nk buktikam adik pun blh jd mcm arwah abg, mcm akk.
Adik pun boleh.
Bonda tunngu k.
Adik tgh cuba ni.
Cuba buat apa yg walid nak
Cuba betulkan keadaab
Adik tgh cuba.
Bonda sabar k
Adik rindu


Monday, 12 June 2017
Remy
Aku ade mcm mcm benda nak cerita dekat kau mie,
macam mcm aku rasa skng ni
aku tk thu nk sembang dekt siapa.
Mie.
Aku email kat kau mie semua benda.
Aku bodoh kan mie?
Aku nak cerita gak dekat kau.
Aku takde siapa nak sembang mie.
Tak siapa yg betul betul nak dgr masalah aku
Tak siapa yg sudi bg aku pinjammm je telinga dia even dia xde kata nak cakap.
Takde mie.
Aku hadap macam mcam, aku rasa mcm mcm
Kenapa aku mie?
Aku tak percaya semua org dh mie.
aku tak percaya dan aku taknak percaya siapa2
Aku percaya orang. A
Aku sakit.
Aku bodoh doh mie.
Aku bodoh gila

Sampai satu tahap, kite tk boleh terus salahkan orang.
Buka mata, tgk diri sendiri
Mana silap kita.
Mana kurang kita.

Mungkin orang lain tu mmg buat beribu masalah
Tapi
Kita kena ingat, kite pun buat masalah
Kita tak tahu berapa kali kita silap,
Kita tak tahu berapa kali kita buat orang lain terluka
Dan kita selalu tak tahu brapa kali dah kita buat orang lain menangis
Menangis sebab kita

Siapa yang tahu?

Itu, orang sekeliling kita yang tahu
Kita kena ingt satu je,
kita tak tahu semua benda tu sebab dia sedaya upaya cuba ignore semua benda
Walaupun hati sakit sangat
atas dasar apa dia abaikan rasa tu?

Sayang.
Takut kehilangan

Jangan disebab kan kita pasti dia akan ada dengan kita sentiasa
Sampai kita lupa dia juga ada hati dengan perasaan.
Sampai kita buta siapa dia sebenarnya.

Bro,
Aku tak minta banyak.
Kau tanya hati kau.
Kau cuba duduk disituasi aku
Dan masa tu, kau akan rasa apa yang aku rasa
Dan kau akan dpt jawapan pada soalan kau.
"Kamu okey tak sebenarnya?"

Sunday, 11 June 2017
Assalammualaikum,
Abang,
aku rasa masalah mata aku ni dh truk laa.
sebab lately aku slaluuu sangat sakit kepala smp rasa nak pitm.
tiap tiap malam kena mcm tu.
tu malam tkpe lgi, aku boleh tido
ni bangun pagi tdi pon sakit kepala lagiii
aduhh aku risau la abang
aku mmg klo sakit kepalaa ni rasa x selesa gilaaa
sakit dada aku blh lg kuar ke, gelak2 ke.
ni sakit kepalaa mmg down trus mood aku
minta laa xde pape yg serius
aku harap sangat.


Friday, 9 June 2017
Sahabat
Namamu Dalam hembusan
Setiap Tadahan doa
Ku Memohon kau dirahmatiNya
Diiringi Al fatihah

Sahabat
Sejak kau pulang kembali
Mataku tak pernah kering
Dalam mimpi sering kau menjelma
Rasa rindu tak terhingga
Sebesarmana cinta ku rasa
Tapi Ilahi lebih menyayangi
Namun Ku redha kerana berbangga
Dikurnia Menjadi Sahabatmu

Sahabat
Tenanglah Disana
Sahabat
Ke Temu di syurga

Sahabat
Pergi Mu bagai menebuk
Kelohongan Dalam hidup
Akan Ku bekal kasih yang ada
Untuk Dakapan di sana

Sebesarmana Cinta ku rasa
Tapi Ilahi lebih menyayangi
Namun Ku redha kerana berbangga
Dikurnia Menjadi Sahabatmu


Thursday, 8 June 2017
Assalammualaikum.
Hari ni tayar motor aku pancit dekat bercham.
lepas setel kat hospital aku terus gi bercham ptg td
aku gi berbuka sana tadi.
lepas berbuka aku nak balik,
skli tgk tayar  pancit.
aku tak thu kenapa dengan aku sampai aku gelak jee masa tolak moto tu.
aku berhenti tepi aku msg nad.
aku msg dia sebab aku ade ckp at dia lepas berbuka aku nak gi mekdi dengan dia
aku msg laa bg tahu tayr aku pancit so tak jadi.
dia tny kat mane?
sapa tolong?
aku cakap laa kat bercham.
aku ckp gak aku gelak je dri tdi tu.
lepas tu die suh bgi tahu syid, sebab dia dh xde nan isa time tu. dia dah balik umah.
aku pon gelakkk je la balas msg tu.

Lepas tu aku terus contact bdk kem kot2 sesapa bz,
skali ada yg free and dtg tlg aku masa tu.
tak lama lepas tu nad msg lagi mrh2 tny napa syid call x angkat.
aku ckp la "syid mane ade number bru aku"
dia kata dia bg tau syid dah.
then aku ckp laa kat nad, nape bg tau.
aku kn dh ckp xyah bgtau. and aku bgtau gak ade budak dtg tlg.
lepas x lama tu nad hantar screenshot conversation die nan syid.
syid ckp kat dia, syid, isa wahab semua dh nak gi bercham dah dtg aku.
mase nad hntr conversation tu nad ckp
"cha, kau je rasa semua org tak peduli kat kau. diorang
peduli je pasal kau cha. kau je tak thu"
 aku terdiam bila nad msg mcm tu.

ye.
aku mengaku akhir2 ni aku yang bawak diri dari diorang
even syid pon skang blh kira brp kali je aku contc dia
syid yng punye rapat dgn aku tu pn aku menjauh gak.
aku tak thu kenapa aku sendiri nak menjauh dgn diorang.
bukan diorang ade buat silap.
bukan diorang ni x best buat kawan.
diorang semua baikk gila kot bab member
aku mmg thu, diorang ni klo mmber susah mmg cepat jee diorang ada
aku tahu diorang jaga kawan2 diorang mcm mane
aku yang nak menjauh dengan diorang.
bukan diorang ade buat salah apa apa pun.

and pasal hari ni.
thanks pada siapa yang bantu aku.


Wednesday, 7 June 2017
Assalammualaikum,
Abang,
kau thu kan apa jd kat aku skng ni??
Kau thu kan aku kat mne?
Kau thu kan apa yang aku nak buat?
Doakan aku kuat abang.
Aku sakit.

Ke Manakah Arah Hidupku,
Aku Pun Belum Pasti,

Segalanya Yang Ku Harapkan,
Belum Pernah Datang Dan Terjadi.

Apakah Ini Semua,
Balasan Tentang Diriku,

Akan Ku Mencari Bintang,
Untuk Ku Kembalikan Sinarnya.

Di Kala Diriku Termenung Ke Arah Jendela,
Bayanganku Hampir-hampir Hilang,

Telah Ku Gambarkan Saatnya Ku Menitiskan Air Mata,
Hanya Kerana Diriku.

Ingin Ku Jernihkan Segalanya,
Kehidupan Yang Membinasakan,

Waktu Yang Masih Belum Terlewat,
Untuk Aku Mengubahkan Haluan Hidupku Ini,
Yang Pernah Salah.

Di Kala Diriku Termenung Ke Arah Jendela,
Bayanganku Hampir-hampir Hilang,

Telah Ku Gambarkan Saatnya Ku Menitiskan Air Mata,
Hanya Kerana Diriku.

Ingin Ku Jernihan Segalanya,
Kehidupan Yang Membinasakan,

Waktu Yang Masih Belum Terlewat,
Untuk Ku Insafkan Diri Ini.

Hujan
terus turun
mengingatkan aku kepadamu

Kini,
ku sedari kau kian jauh
melupakan aku
deritakan aku

Bukan salah ku
sayangi kamu

Kini ku tak terdaya melupakan semua tentang kita

Aku
tidakkan pergi
melupakan semua yang tertulis
Biar kau melepaskan diriku
melupakan aku
deritakan aku

Bukan salahku
sayangi kamu

Kini ku tak terdaya melupakan semua tentang kita

Mungkin hadirku
membuatkan kau lelah
moga bahagia selamanya

Saat kau menatap wajah ku
tertitis air mata bagai mimpiku
lalu kau melepaskan tanganku
dan berlalu kau pergi

Tuesday, 6 June 2017
Assalammualaikum
Remy
hari ni ramai kawan2 kita call aku
call tanya benda apa sebenar dah jadi kat kau.
dan aku tak tahu nak jawab apa mie
kau pergi pun tak sakit apa
aku call dah kawan kau riz tu.
dia kata kau okey jee malam sebelum tu.
cuma lepas zohor kau kata kat dia kau penat, kau nak tidur dulu sebelum berbuka.
than kau pun tidur,
bila nak keluar dekat nak berbuka tu dia kejut kau
then kau terus tak bangun dah.
tu jee yang aku tahu mie.
tu jugak yang aku cerita kat diorang2 yang call tnya aku.
senang je kau pergi mie.
kau memang orang yang baik mie.
Riz kata sebelum kau tido pun kau baca quran dulu masa tu.
Riz kata selalu sebelum nak tidur malam je.
ni nak tidur siang pun kau baca quran dlu.
And Riz cakap gak,
Kau tidur dengan quran kat sebelah kau mie.
Kau memang orang terpilih mie
Kau pergi pun dalam bulan yang baik.
Kau orang yang baik baik mie.
Aku harap kau tenang kat sana mie.
Aku sayang kau.
Aku, mummy and daddy semua sayang kau.

Remy,
kau selalu ngadu kat aku yang mummy ngan daddy tak perduli kat kau kan?
Kau selalu cakap mummy ngan daddy selalu bz je kan?
Kau thu tak mie,
Mummy ngan daddy dri china terus ke melbourne sebab nak uruskan pasal kau masa tu mie
Dioran sayang laa kat kau mie,
kalau tak diorang tak peduli pun kat kau.
Mesti kau happy kan mie tengok mummy ngn daddy ade masa tu.
Aku harap, nanti aku pun mcm tu mie,
aku harap bonda nan walid pun datang nti.
Doakan bonda nan walid dtg gkk tauu masa aku tk de ti.

Remy,
aku teringat pasal project kite,
sikit lagi nak lancar kan mie,
abang faizal bru thu pasal kau semalam,
dia call aku semalam
terkejut gila dia mie.
Dia cakap kau excited gila nak launch benda tu
Kau tak sabar jugakk nak bagi orng tahu apa yang kite rasa.
kan?
Abang faizal cakap gak kat aku,
kau cerita semua benda kat abang faizal.
And kau ckp kat abang faizal, klo boleh stay malaysia;
kau dh stay daa nak teman aku. sebb kau thu aku ni susah berkawan skang.
hmmm
kau fikir aku gak kan mie?
abg faizal kata,
benda ni nak taknak kne launch gak bulan 9,
sebab ni yang kau nak
and kau dah usaha mcm2 dah.
mie, terima kasih untuk semua lagu yang kau dah cipta mie
terima kasih sangat.
aku thu mie, ye ye nak launch benda ni sebab kau nak aku happy kan.
kau sendiri tahu susah pahit aku mcm mane nak buat benda ni dlu.
bila sampai kat kau lirik tu, kau terus compose lagu.
aku dengar dah mie semua nya.
sedap.
terima kasih mie
aku akan simpan semua sebaik2 nya mie
aku akan simpan.
tu benda terakhir kau buat untuk aku.
aku syang kau mie.

Jaga diri, Remy;

Monday, 5 June 2017
Remy
aku bukak blog aku sndiri
aku menangis mie
aku nangis sebab dgr lagu yang ade kt blog aku ni
lagu ni naik masa aku gaduh dgn along dlu.
kau call aku,
aku nangiss je kat kau mase tu.
kau terus nynyi "jangan menangis sayang ku, ini hanyalah sementara"
masa tu kau jee yang ade ngan aku,
kau selaluu cakp, kau ade jee dgn aku.
tp jauh.
skang? skang kau lg jauh mie
jauhhh sangat dengan aku
remy,
dlu aku nangis sebab aku ingt along
skang?
aku nangis sebab aku ingat kau remy
aku dari semalam nangis mie
aku kuar dengan nad, aku balikk je aku nangis mie
aku bukak phone,
aku tgk je gambar kau mie.
mie,
kau faham kan apa aku rasa ni?
kau thu kan apa aku rasa ni?
aku tk bolehh mcm ni mie
aku tk boleh.
lepas abang, kau.
lepas ni siapa mie??
aku nak trima yng abang dh xde pun susah.
ni kan plak kau?

Moga aku blh kuat
dan aku blh terus berlagak kuat.
hmm

Sunday, 4 June 2017
Assalammualaikum.
Abang
Hari ni aku dapat berita tak best.
Aku tak nak percaya.
Aku marah semua orang sebab aku ingt semua orang tipu aku
Aku maki semua orang
Last2 tadi mummy call.
Mummy kata, betul Remy dah takda.
Mummy dgn Daddy minta jenazah remy kebumi kat sana terus.
Allahu.
Kau ingt senang ke abang aku nak trima semua ni.
Aku tak kuat abang.
Since jauh dengan family,
remy tu pun samaaa mcm ajam jd abang aku
even dia tu sebaya dengan aku.
apa jeee jadi dekat aku kat ipoh ni semua aku cerita kat dia
pasal gaduh dengan along dlu pun 100% aku cerita kat dia.
dia yang tenang kan aku
dia yang suruh aku sabar.
and dia selalu ckp
'takpe weh, biar semua orang nak buang kau. aku ada je dengan kau, tapi aku jauh jee'

Remy,
skang kau yang takde.
skang kau yang tinggal aku remy.
siapa nak kuat kan aku?
ajam?
along?
masing2 ada fmily sendiri mie
Kau jee yang betul2 faham aku
kau je yang rasa mcm mana bila fmily jd mcm ni
kau je yang rasa samaa mcm mana aku rasa bila sakit
kau jeee yang tahu mie
tapi skang kau pun takde.
kenapa mie, kenapa skang?
aku tak kuat lagi mie.
aku tak kuatnak hadap ni sorang2
kau pergi tiba tibe.
lepas tu aku x dpt tgk jenazah kau
aku tak dpt nak ziarah pusara kau.
mcm mana dengan aku nanti mie???
macm mana aku nak hadap semua ni?

Kau rehat mie,
aku minta maaf kalau akhir2 ni nanti aku banyak menyebut nama kau dkt sini
aku tak kuat skang nk trima benda ni semua lg.
aku tak kuat mie.
moga kau tenang kat sana bro.
aku sayang kau.
kau sepupu, abang, bestfriend yang paling best aku ada..
kau Zullremy

Salam


Official Template By BudakPEMALAS