<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 18 November 2012
pgi tdi..
 pkcu: kmo merokok lgi?
qid: nope!
pkcu:kmo ambik arak?
qid: giler ke?
pkcu:btl dh benti rokok?
qid yeahhhh!!!
pkcu:habis kenapa blh makin trok paru2 kmo?
qid:sape doktr?pk cu ke qid?
pkcu:kmo x makan buat ke kat sane?
qid:pkcu xde soalan lainn ke?
pkcu:kmo blh jwb x soalan pkcu?

OKEY FINE!!!
blh masuk super spontan era!!
soal- menyoal.!

Sgt2 gilerr pakcu nihhh....buat aku geramm jee ngan die...
pape pown iloveyou pakcu.. :p

esya...qid nk jmpe kmo!! sgt2...

Malm ni lagi skali,,qid tk thu ape yg dowg nak lagiii...
lantak lahh..qid mohon doa esya.pian..abg wan..abg naim and semua!!!

Friday, 16 November 2012
Assalammualaikum!
qid x thu kenapa dua tige hari nihh otakk qid serabut sgt!
lame qid xrase mcm nihhh..
serabutt gilerr gilerr..rse nak menjeritt jee thu tkk!
qid nak jeritt qid nak nangiss..qid tk thuu ape yg qid cri sebenarnye skang nihhh!!
hati qid tk tenteram...Fikiran qid melayang2..haiiyooo...
qid tk thuu lahh esya..qid nak abg skng nii..qid nakk kmo qid nak piannn..qid nak kaliannn!!
qid nak LIFE YANG DULUUUU!!!!!!!
qid x nak hilang sorg pownnn!!
qid nak semua nyee esya..bukan tamakkkk..tp qid tk sanggup nk hilang korg semua!
hermm! setiap kali hati dn perasaan qid nihh tk tenteramm...setiap kali otk qid nihhh melayang2...
qid pasti fikir kalian semuaa...sebb qid nakkk peluk kowgg..nak story mory ngan kowgg!!
haiiyoo guyss!!!!! i love u so muchh lahh! rinduu korgggg juga...

abg..aku rsekan yg hidup aku ni makin x terurus selepas kau pergi..
kenapa harus terlalu awal kau pergi abg??
hidup aku kucar kacir abg lepas kauu pergii..hidup aku mcm xde meaning pape!!
abg..klo ko ade mesti kauu nasihat kann aku..ko marah akuu..kan??
hermm~ aku rindu itu semua...aku rindu abg!

qid tk than nak melayan ati dan perasaan yg mcm nihh esya sbb tuhh qid
terus bukak blog utk ckp pasal nihh!!
qid tk thu kenapa ngan qid...qid serabott sgt2...dgn family...member and diri qid sendiri...
qid serabott dgn segala2nyee!!!
susah utk qid buat sesuatu kerja sekng..sbb ape??
sbb qid hilang fokus!! sbb tuhh esya!!

qid nak tidur dgn lame...

Thursday, 15 November 2012


Assalammualaikum esya! Qid bru jee balik dri komplek nihh!
Hri nihh dah hari ke 2 qid kat seremban!
qid rase qid akan terus ade kat seremban selama 2 bulan nihhh...
mcm esya thuu lah kann qid dh plan mcm2 untuk cuti 2 bulan nihhh...
tp nk buat mcm mane??
qid kena buat checkup tiap2 hari....
mulaii dri semalam sebenarnyee qid dah ulang alik ke hospital...
selame 2 hari yg qid ade kat seremban nihhhh..\pagi qid akan gi komplekk untuk main badminton or jog kejap!
then pukul 2 petang sampai kul7 malam qid kena ade kat hospital untukk masuk darah and ubat!
ikot kan pkcu suruh qid masuk wad sahaj!
tp pujuk punye pujuk akhir nye die kasi jugakk!
die ade ckp mcm nihh "nasib baikk pkcu yg jage kamo..yg rawat kamo..klo doctr lainn memang kamu holiday kat hospitl jee"
huhhh yeahh pak cu,nasib baikkk pak cu yg jdi doctr lainn.tq pakcu..tq sbb byk tlg qid..byk bertolak ansur ngan qid...
tq so much pakcu!!!
rase nye klo bkn pkcu yg rawat qid...btl lahh ape yg pkcu ckp..mybe qid holiday kat hospitall!
hermm untuk sebab tuu setiap pagi qid pergi main badminton or jog...
sbb qid nak hilang kan tension qid esya..sebab ptg smp malam qid dah memerap kat hospital uhh..
mase qid bebas tiade...
and satu bad new yg qid trima semalam time kt hosptl pkcu bg tauu tmpt hri tuhh uhh bengkak!
ade jaitan uhh bengkak! hermm~ x pat buat ape lahh yg tuhh kann!
qid mybe mmg slh qid kot yg menyebab kan benda uhh bengkak!
ye lahh ngan x jge dirinye!
ngan jalan jauhh gler dri kolej ke bilikkk..sebab uhh lah blh bengkak!
sakit uhh mmg lahh terase kenkdng! tp qid tk thu plakkk yg blh smp bengkak!!!hahahaah
pape tempuhh je lorhh!
herm! qid sebenarnye dh tk heran and dh x risau klo sakit ke ape!
qid dh muak sebenarnye! bosan pun ade gakk!
coz dri dulu smp skng benda yg sme jee qid tanggung!

pape pown esya..doakan qid okey lepas nihh..doakan qid masuk sem2 nnti qid okey blik mcm dlu!
doakan okeyyy~
qid tk sanggup nk sakit2 lgii.B.O.S.A.N thuu :)

esya thu tk mse hri pertme qid gi masuk ubat kat hospitl uhh...time uhh kann
abg ikwan ngan abg ajam dtg lawat...
hehehe syok sgt mase uhh...lme ann x jmpe abg ajam and abg ikwan uhh...
burak punye lmee!! smp qid blik ngan dowg skali lahh time uhh!
heheheh...byk yg abg berdua uhhh pesan kat qid sebelum dowg blik KL...
byk yg dowg bg nasihat!
hermm! iyee insya Allah bro bro oitt...insya Allah aku akan jge diri...x degil makan ubat...aku akan kuat kan semangat! insya Allah!
btw,thankz lahh abg dtg lawat aku!

Cuti niihh ikot kann kami satu family plann nak gi bercuti..
family rancng lepas ambik qid uhhh nak terus gi langkawi!
skali...
haaa habukk kot ade....qid kena gi hospitl last minit plakkk!!
choii choiii choiii lahhhh!!!!
hermm~ lepas nihh rrutin qid start tenghari jee memerap lah kt  hospital tuhhh!
haiiyooo..pape pownn sabar jee lahh kannn...
harao qid mampu untk lalui ape yg jadi kat qid...insya Allah!

#okey lah esya nanti qid masek balik k !
qid nak out nihh bye!

Monday, 12 November 2012
aku miss kau pian!rindu sgt2 kat kauuu!

Sunday, 11 November 2012

Assalammualaikum esya!
hermm alhamdulillah qid dah selamat jawab kesemua paper final exam untuk sem nih.
6 paper semua nye..sikit jee..hehehhe...
tapi nak mentelaah tuhh mmg sakit sikit lahh kannn..
abis jee jawab tdi mkne sem nihhh habis dah lahh qid...
dh bleh relax dh boleh goyang kaki dh kat umah masing2 lepas nihhhh....
hehehe...
tapi serius qid ckp skng ni qid di hantui oleh paper exam tadi...
paper fundamental of proggramming! memang agak sakit lahhh...
ade yg qid tak jwb...*jwb sbnrnyeee tapi tahh ape2 tahh qid tulis*
pape pown qid dah cube segala2nye..qid dah perah sekering2 nye otak nihh time exam tadi...
smp qid org pling last lahh kuar dri hall tadii..
mmg rse segan ngan lectr yg menunggu tuhhh..tp nk wat cm mane...dewan dh kosong qid masih
x buat soalan last lagiiiiii...
mungkin bler org tgk qid kuar awal tuhh ade yg ckp "untung lahhh pandaii kuar lambat"
huhhh!! cer pikir..klo qid pandaii xde de qid nak kuar lambat..baik qid buat cecepat and
anta cecpat...ni sebab x pandai lah qid kuar lambat..try utk buat yg terbaikkk..
ape pown result fop pas nihhh redha jeee...
x thu knp qid rse lain sgt skng nihhh..byk2 paper yg susah...
time fop nihh lah yg buat mood qid sentap tross blerr x pat jwb!!!
smp dah rehat kat rumah pownn otk nihh dok pkir pasal fop!
hermmm~qid takut gagalll...qid takut x dpt ape yg qid nak kannnnn..!
tapii kate org...klo kite dh berusaha...kite tinggal tawakal jee kann..insyaAllah akan dpt gk kejayaan tuhh walaupun x byk! :)  harap2 mcm tuhh lahhhh sbb qid dh try semampu qid...
slame 4,5 bulan blajar kat sni kannn...qid tak pernha rase down smp mcm nihhh..
qid x pernah rse sedih mcm nihhh....
quiz ke presentation ke.exam mid sem kee.... qid x pernh rse mcm nihhh if dpt markh yg x brp nak bagus!
qid tak thu knp kuar jee dri hall tadi teross mcm down giler2....
qid try nak jmp ain tnye ape yg qid buat uhh btl ke tkk..
tapi...ain dh balikk..elok qid smp jee kat lobby die dh naik keta dahhh...
hermmm~ Ya Allah harap2 result qid x mengecewakannnn....

Pejam celik pejam celikk dh abis satu sem qid study sni...next year jadi student sem2 plakk.. :)
mungkin lagi tinggi sem qid..lagi tinggi cbaran die kannn...
harap qid mampu lalui semua nye...
hermm! ingt lagi mule2 dtg ipoh...pagi tuhh grakk ngan family dri slim river...
smp kolej dlm pukul 10 klo tk silap...
mase nak daftar tuhh plkkk dompet qid hilang!
mse tuhh juga kena marah ngan ayah!
sb cuai.awal2 lagi dh cuaii..ayah mrh sgt mse tuhhh...
mase tuhh juga cmre qid jatuhh..
last2 dompet tuhh jmpe mase tepi keta..kat rumput...
huhh!! mmg rse nak nangis mse tuhhh :)
~cite mase pendaftaran kat asrama plakk...mse uhh pndftran asrama qid uhh sir faris yg buat,
heheh mase tuhh x kenal lagi sape die...hati qid just terddetikkk "putihnye kerani asrama nihhh"
hahahaha sekali bukan kerani lahhh...lectre wokkk!! mentor aku plakk tuhhh...hahahahha.
qid org pertame yg mendftr kat asrama rapat setia tuhhh...dh untk pengetahuan esya plakkk
qid juga org pertame yg keluar dari asrama sem nihhh.hehhehe
budak2 lain nak kuar asrama..tak dpt...tapi qid... :) hehhe my dad tros col sir md.nor and sir roy...heheh!
tuhh sbb qid blh kuar,tuhh juga sbb warden x berani nak halang qid kuar..hhehehehe :)
huhhh! sepanjang permulaan qid ade kat sne mmg mcm2 hall!!
ngan hal kat umah pak cikk..ngan hal qid cri rumah sewa..dn yg x blh tahan hal hati dan perasaan!
cehhh!!! ahahahah *ayat jiwang plakk...*
mcm mne qid sedih..qid rindu jauh dri mereka!
jauh jauh dri mama ayah.abg...kakak! and semua nyee termasukk lah jauh dri my twins!heheheh
even qid selalu merantauu jauhh :)
slalu berpisah ngan family...tapii berpisah sbb belajar nihhh mmg lain sgt rsenye!!
hermm~
lagi2 biler ingt arwah abg x sempat nk tgk qid bljr bidng yg die suruh tuhh! :)
lagi lahh buat qid sedihh..sayuu gilerr hti nihh..hermmm~
pape pownn qid dah lalui pun semua tuhhh! harap2 next sem qid lebih kuat..lebih tbahh!

cerita pasal member!
selain dri wani yg rapat ngan qid kat sni...
antre2 org yg rapat ngan qid kat sni adalah.ayn,ina and nikk..tuhh jee..
nih nihh pownn bru jee rapat..itu pun sbb die kawan kepada wani..yg always ngan wanii..so,blerr dowg berdua..qid lepak skali..secre x langsung qid dh mcm rapat ngan die..
die juga jenis x kishh..
x byk halll..mulut tk langsi!
qid senang kawan ngan die...x mcm bdk laki lainn! mcm sethhh tan!
mcm tuhh juga ayn..nur ain bt nasai..
qid dh anggap die mcm adik qid dahh..and name 'adeq' tuhh pun dh mcm terbiase qid sebut...
awal nye hanye gurauan..ingt lagi stu hari tuhh ina ckp "kang melekat nme tuhh kang"
skali btl..smp hri nihh qid slalu panggil adeq pade die..die kenkdng panggi qid abg..kenkdng panggil qid akak!!
qid sowg yg sgt2 senang nak rapt..nak fhm die..and sgt2 x byk hal!
die buat hal die...
time balajr ngan die paling best! even kitorg bljr gelak2..tapi ape yg kami bljr sesame uhh msti msuk otk...
markh quiz die ke mid sem die ke slalu dkt2 jee ngan qid... :)
tuhh sbb org slalu ckp mcm nihh kat kami "untnglahh akak adeq markh dkt2"
yg ayn nihh die slalu mnjwb blerr org ckp mcm uhh..mesti lawakk je ape yg die jwb uhh..
mase buat fina projek hri tuhh lahh..kami uat bertige...dengan ina sekali..
tapi mse buat final projek uhh ade konflikk skit yg berlaku antre kami berdua dgn ina!
sbb tuhh qid ckp mase buat final projek uhh kami makin rapat...
dan selepas buat finl projekk uhhh,qid ngan ina and ain ngan ina makin renggang!
qid mlz nak ckp pasal nihh benda dah lalu kann biar kann je lahhh...
pape pown skng kat kolej uhh slain dri fizi yg qid kenal...qid juga ada wani.ain and nik! :)
qid harap hubungan qid ngan 3 org nihh tk renggang lahhh even lain2 kelaz next sem!
hahh! ckp pasal kelz..qid harap sgt qid sekelz ngan ain!..bukn ape...qid dh ngan die sem nihh kann..so qid dh biase....sbb tuhh qid harap sem dpn pown satu class ngan die! senang klo esseimen ke final projek ke qid buat ngan diee jee :)
hermm pape pownn tunggu je lahh result nnti :)

lupe plakk org yg awal2 qid jmpe mse mule2 masuk klej nihhh.
dowg antre owg yg slalu burk ngan qid gakk skng!.
antre nyee bro LH..mase tuhh kat asrama..qid tnye die blh kee byk kipas masukk asrama!
yg kedua!sir faris lahh! die yg dftrkan qid kat asrama..die gakk yg jadi lectre qid..jadi mentor qid lahh! ha :)
and yg ke tige bro fizi aku lahh! mule2 x perasan die!
time hari ke dua orentasi klo x silap ternmpk die..tertnye2 gakk die ke??heheh
tp qid x tnye kat die...
qid tnye abg mierulll yg fizi bjr mne??
mierul tnye then thu2 die se kolej ngan qid...
scre x langsung gakk bro qid ang abg mierul pown mintk tlg abg fizi tgk2 ann qid kat snii!!
sbb tuhh lahh qid rpat glerr ngan die skng!
smp ngan mk ayah die pownn qid rpt skng nihh..heheheh :)

ini qid kenal kan mereka :)
*time jamuan raye!*
*okey lahh esya..nak kemas brng! luas mama nak ambik qid dah!
stu brng qid x kemas lgi nihh...
*InsyaAllah klo smpt qid singgh kubur kmo esok :)

Friday, 2 November 2012



Assalammualaikum esya!
heyy!!
semua nye dh berjln ngan lancar..alhamdulillah!
esya...qid happy sgt skng!...
sbb org yg slalu ngan qid..yg slalu support qid setia tunggu qid kat sni..
sedar2 jeee qid..dowg ade depan mate qid pagi tdi..
qid thu knp jasad qid ni bertenaga sgt!
mungkin sbb dowg ade depan qid support qid kott tuh yg memberi semangat buat qid...
thankz mama,ayah...abg..sis and ira dan remy!!
aku syg kowg sgt2...
even kowg marah aku..even kowg benci aku...
kowg masih ade kat sni blerr dgr sesuatu jadi kat aku kannn..
thankz kawan!
tq so muchhh!!!
semalam qid masuk bilik azap uhh tepat pukul 10 malm...
ikot kannn masuk awal dlm pkul 7 lebih..tapi th mcm mane bleh tekanan drh tinggi and sesak nafas...
qid tk thu knp!
and last2 pk cu bg ubt tido then qid tido! dowg kte qid masuk pkul 10 kuar dlm pkul 12 lebih...
pak cu sendiri ckp mcm ni " tk thu knp kli ni kau blh sedar awal.dan thu knp smlm semua nye berlaku cepat.kau pun nampak mcm xde pape.."
hahhaha klkar ayt pak cu..mmg nmpk mcm xde pape pkcu!
tpi yg menanggung sakit nye qid..bukan pak cu!
hehehheeh..
entah lah esya...mungkin btl kate walit...if semangat qid kuat..insyaAllah semua berjalan dgn baikk sekali!
nak thu tk esya..sebelumm qid masuk wad..qid gi jmpe walit dlu!!
qid ckp at die..qid cerita kat die mcm mne gemuruh nyee hati qid nihh..bertpa takut nyee qid nihh!
semua qid ckp kat die....
last2 tuhh lah yg die ckp kat qid..die kte qid kne kuat semangat!
and die jugak ckp doa die sentiase ade kat qid...
hermmm~~~qid hanya tido selama 11 jam jee mlm tdi...sakit mmg terase..tp badan tk rse lemah pownn..
Alhamdulillah semuanya berjalan dgn lancar...
Terima Kasih Ya Allah! :)
*qid harap lepas ni xde pape lagi yg jadi! :D

Satu lagi cerita mase lepas qid sedar tuhhh..
dh borak2...skali abg ajam smp ngan aunty!
borak2 semua...tetibe abg ajam ckp mcm nihh "kau fhm skng?"
qid pelik lahhh..qid tnye balikk "fhm ape abg?"
"ape yg jadi dpn mate kau?"
hermmm~~ qid blurr jap mase tuhh...ape yg jadi??
diam punye diam tetibe abg ajam ckp lagi "Mane kawan2 kau kat ipoh?"
serta merta meremang bulu roma qid..huhh!! seriuss terkejut blerr die tnye mcm uhh!
mase tuhh ira and remy bru jee balikk!
qid pown ckp lahh "abg ckp ape nihh?"
then die repeat blik ape die ckp....
qid tnye die.. "knp abg tnye mcm ni?"
last2 die ckp mcm nihh

 "selama nii kau buat mcm2 at ira..at remy...skng spe yg ade dpn kau blerr kau bkk mate?sape yg teman kauu spnjng kau ade kat blik pembedhan??siape??ade dowg yg kau sanjung tuhh skng nii??ade dowg teman kauu kat snii??tak de dikk~~ pakai2 lah kau pikir lepas nihhh"

huhhh mmg berbise bahase abg ajam kli nihh...
rupe2 nye die thu ape yg jadi antre qid ngan remy and ira...
rupe2nyee ira and remy ckp kat abg ajam ape yg dowg ckp kat qid hri tuhhh...
qid tk sangka!
qid cube nak bg thu abg ajam mcm2 benda..qid cube nak explain kat abg ajammm...
tp...abg ajam ckp mcm nihh blerr qid try nak ckp sesuatu kat die "dah..abg tk nk dgr pape..Pandai kau pkir pas ni..syg klo ko lps kann kwn mcm uhh"
adoiyaiiii....
ya Allah abg ajam! kau kena dgr ape yg aku nk explain abg!
 untk pengetahuan kauu abg!
aku sendri x thu btl atau takk yg aku ni hanya lebihkannn kwn2 kat ipoh dri mereka...
sethu aku lahh abg..aku x de kwn yg 100% rpat ngan aku spnjng aku kat sni!!
tiade abg..ade pownnn..but hbngan kami makin renggang!
aku sendri x thu mne punce smp ira ngan remy ckp aku mcm tuhh..
untuk pngetahuan kau lah kan abg! aku kat snie...aku byk wat hal aku sendri dri bergaul ngan member2 sni!!
aku x blh...aku cube sedaya upaya aku utk x rapat ngan sape2..aku cube abg!
sbb tu mase dowg ckp mcm tuhh aku terkejut glerr...
aku tk thu lah nak ckp ape lagi abg!
klo aku ckp mcm2 kang kowg tk nk percye ann!
lantak lahhh..pape pown aku bertrima kasih lahh kat dowg berdua!
even dua2 masih marh kat aku..tp dowg ttp dtg jmpe aku...
tgk aku..ziarah akuu..trima kasih sgt!
kowg mmg kwn terbaik akuu!!
thank you so muchhhh!!!!!!

* Okey lah esya..qid out dlu ya!
SALAM




Official Template By BudakPEMALAS