Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2016

Izwan

Assalammualaikum.

Masuk sini, tersenyum
Entah kenapa benda aku dah agak.
Awalnya dia beri kata maaf tentang salah satu posting aku kat sini.
Kdua dia sembang, dia usya blog someone yg buat dia gelak and nangis sowg2.
Ktiga dia kata dia usya blog tu dri awal thun lepas,
hingga last update, and malam ni, tiba2 dia menyebut pasal nama ANGAH.
And aku terus bertanya.
Dia tak mengaku.
Takpe.
Aku pun tgk viewer aku, ade ip yang aku x kenal.
Takpe laa.. dia tak mau ngaku sudah.
 Blog ni pun public kan.?
so siapa je boleh baca.
Tapi aku minta jangan tanya depan aku tentang posting posting aku.
Jangan sesekali menyebut tentang cerita di posting aku.
BudakPEMALAS tak sama mcm aqid amsyar atau apa saja nama aku sebelum ni.
BudakPEMALAS yang sakit,
BudakPEMALAS yang punya seribu satu cerita dalam hidup dia.
Aku.
Sihat.

Esok aku akan balik Ipoh.
Esok jugak aku akan setelkan semuaaa urusan kat hkl,ijn and kpj
Semua aku akan bawak ke Ipoh.
Kata sendiri pada diri,
Aku kena kuat.
Sebab ramai sedang men…

Kembali

Assalammualaikum.
Lama  tidak kesini.
Dan harini aku kembali.
Kembali untuk meluahkan segala rasa,
kembali untuk mencatat segala cerita.
Terlalu lama aku ingin menulis disini.
Tapi aku tidak diberi kesempatan.
Dan hari ni, aku tersenyum.
Kerana aku masih mampu menaip.

Abang,
Kau tahu segala benda kan?
Kau tahu apa yang aku alamikan?
Kau tahu tak yang adik kau ni sedang mencuba
semampunya menguatkan diri sendiri?
Abang,
Aku berterima kasih pada tuhan
kerana sedarkan aku kembali.
Tapi kadang kala aku trpikir, indahnya saat aku lena..
Indahnya tika aku hanyut dlm dunia aku sendiri.
Sesedarnya aku, aku menangis. Kerna orang yang aku ingin
dengan aku tika itu. TIADA.
seorang pun tiada, hanya remy yang menemani aku.
Aku panggil bonda tika tu.
Tapi, walid x kasi bonda datang.
Aku merayu abang, aku terlalu ingin bonda tika itu.
Tapi, takde.
Aku nak mengadu sakit pada bonda..
Aku nak mengadu penat aku pada bonda..
Aku nak bonda suapkan aku tika itu.
Tapi TIADA abang.
Paling membuatkan aku bert…