<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Thursday, 26 December 2013
Tak mintak lebih..cume minta doakan yg terbaik jerr untuk akuuu...
aku syg kowg..tu jer

Monday, 23 December 2013
Assalammualaikumm..
Aku rindu kamu abg...rindu sgtt..keadaan skng yg buat aku rindu kau sgtt!
Entah lah bang...dua tige hari nii perasaan aku tonggang terbaikk..
buat itu tak kena..buat ini tak kenaa..
Allah...susahnye bilerr perasaan ni dtg balikk..
Dan sekarng aku x boleh tido..sedangkan esok ade mcm2 benda aku kena buatt..
otak aku nii tringt kat kamu abg...dri pg tdi sebenarnyee...
dari pg nii muka kauu,lagu kauu,lengok suare kau bermain kat otak aku niii..
Aku rindu kau abg..dtg dlm mimpi aku plz...
aku rindu kauu sgt nii..

Saturday, 21 December 2013
you know whatt..hari penting die qid tkde..
thu takk mcm mane gusarnye hati malam tuu..bertapa risaunye qid pikirkan die,
bertapa bersalah nye qid xde ngan die mase tuhhh..
iam so sory..
kau fhm situasi aku kann??
Aku minta maaf sgt2..
aku thu kau kecewa...
sbb aku thu kau tk kuat sendiri kann..
sbb xde dia kat sisi kauu,same ngan kite semua kannn...
sbb tu klo blh kau nak kami semua ade untk support kau kann???
aku minta maaf aku xde ngan kauu..aku dtg last minittt...
bukan aku x ingt or tk hiraukan kauuu...
tp aku terpkse kat situuu..maaf weyy :'(
aku thu aku dh promise right?
aku tahuu kau dh pesan kat aku awal2 kann?
aku thu semua tuuu..tp benda nii x di rancng...maaf wokk!
maaf sgt sgttt...

aku thu kau agak kiciwa sbb aku smp lewatt..
weii tu pun aku rushing sehabis nyee kau thuuu..ikot kan benda tuh habis tghariii..
tapii lepas subuhhh aku mintk dowg lepas kann akuuu..
sebab kauu bebb..sbb aku nak ngan dowg tman kauuu...
i know u are hapy right now! and aku lagi thu ape yg ade dlm hati kauu tuhhh...
tlg fhm plz..aku dh rushh..aku cube cpt...
maaf lahh....
pape pun smp jer smlmm..aku hapy tgk kauuu..
:) Hari nii kite pi shopping k!
hahahahah
nnti dh nak balik dahh...
Mak Ayah..
sory ahh adik smp lmbt..adik x thu plakk die x bg tau mak ayah yg adik lewat..
and adik x thu plakk yg mak ngan ayah tunggu adik kat stu...
sorry erkkk..
okeyy! adik thu adik dh buat semua bengang,marah,kecewa semua ade..hmm sorry k! :*


Sunday, 15 December 2013
assalammualaikum ellysya balqis bt amir fitri :)
huuuu lme x sebut name penuh kamu tu kann :)
kalo tk dulu tiap kali qid edit blog mesti qid akan letk nme walid skalii :)
hehehe..
qid ingt mlm nii nak tukr skins blog..alang2 dh free knn..
alang2 xde buat ape niii,qid ingt nk tukr skins blog nihhh!
tp tkde idea lahh wokk!
maaf...nnti qid tukr blog ni punye bg k! :)

hmm qid ke sini nak bg tau sesuatuuu...
pasal ayah...
tk thu kenapa ngan ayah...
tk thu ape yg ayah cube rahsia kann...
yess! qid anak kann,qid tk thu pape...
tp blerr tgk die termenung tuu qid dpt rase sakit nyee hati die menanggung semua masalah..
hmm anak kann...
entah lahh esya...
hari tuu paksu dtg umahh..
mase tu kt rumh hnye ade qid,ngan ibuu..
mase paksu dtg tuu qid yg pi bukak pintuu...bler ibu dh turunn..pkcu suruh qid naik..
sbb kate die die ade benda nak ckp ngan mama...
qid tnye lahh knp??
die kate tkde pape...saje nak burk ngan mama..
okey finee! qid jwb lah ape pkcu ckpp..
qid ckp klo xde pape kenapa mcm nak rerahsia ngan qid...
qid tinggi suare time uhh..blerr tgk qid mcm dh bengangg pkcu mcm xbg respond pape..
mlz nak lyn kott! kihkihkihkih...
qid lepak je lahh kt bwh time uh ngan die..
die tunggu ayah blik kije mase tuuu..mase ayah dh blik kije...
lepas beberapa minit ayah duduk,ayah suh qid pi beli brng kat luar...
qid pun pi lahhh..mse tuu tk syak pape...
qid pi...
balik2 jee tgk pakcu dh tkde...
ibu kat bilikk..
ayah tgh duduk dkt2 meja makan...hmm qid tk thu kenapa mase tuhhh..
semua dia,and buat hal sendirii..
qid punn buat tak thu lahhh...
bler dh malam tuu qid nampak ayah menung kat luarr..lame die dduk kat luar tk thu lah ape yg die pikir..
hati qid terdekit sesuatuuu...tp...enth lahhh...
okeyy qid ingt esok uhh xde pape dahhh..skali pgi lps subuh qid turun bwh nak ambik psp..
skali qid tgk ayah tgh duduk dlm gelap kat meja kt ruang tamu...
sumph mase tuu qid pelikk sgtt...
lme qid perhatikann qid...hmmm ayahh kenapa nii?
ape yg ayah pikr kann?
ape yg ayah risaukannn?
ape yg adik perasan ayah mule jd mcm nii lps ayah jmpe pakcu..
knp ayah??ade pape tk kena ke??
and stu lagii ayahh..tdi kenapa ayah panic semalam jee blerr hidung berdarah??
kenapa ayah klut??
ni bukan pertme kali kan ayah hidung adk berdrh??
tp hari nii bru adik tgk ayah menggelabah,ayah risau sgt2...
ade ape ape ke ayah yg adik x thu??
bg tau adik ayah klo ade pape yg tak kena...
adik risau ayahh...
adik risau tgk ayah mcm tuuu..ayah menung jeee...
jgn lah mcm tuu ayah..if betl ade pape..ayah jgn risau k!
adik kuat...adik thu adik kuatt..
pkcu kan ade...pakcu always tlg adik ayah...
ayah doakan adik je dh cukup dh ayah :')
maaflah ayahh..dri dulu smp skng adik buat ayah runsing,adik buat ayah pening,adik buat ayah x tidur malam..adik menyusahkan ayahh,adik buat ayah tak tenang...maaf ayah..
again..satu yg qid mintakkk...doakan adik k ayahh..doakan adik jee..ape pon jadii...
bukan kite yg mintak kann??
adik kuat hari nii sbb ayah juga,,so ayah kena kuat untk adik k!
love you dad :')

hmm k esya! itu je nak story.. :)
insya Allah keputusan keluar minggu dpn...
doakan qid ye esya..doakan agar tkde yg kena repeat...doakan keputusan tu qid
dpt buat risau ayah tuu hilang..satu jee qid klo  blh taknk kecewa kan mereka berdua.. :)
insya Allah...
Salam..

Saturday, 7 December 2013
Assalammualaikum dunia.
Assalammualaikum cinta hati
Assalammualaikum sahabat sejati
Assalammualaikum pendengar luahan hati

hari ni qid ke sini lagi..
untuk bercerita ape je yg terbuku di hati,
untuk bercerita ape je yg terasa dihati,
untuk bercerita ape je yang disimpan didalam hati.
hari ni 7hb disember..
dua hari yg leps genap lah arwah abg berunur 24tahun..
itu pun klo hayat die masih ade lah..
takde hadiah yg dpt di beri ketika tuu,
hanya sekalung doa sahaja yg mampu qid kirim.
mohon agar die sentiase tenang disana...
Amin amin..
dah seminggu dah qid kat rumah,semalam pertama kali nye qid pergi rumah badut,
tido rumah die,burak dgn die,bercerita mcm2 ngan die,buat segala janji ngan die..
Ya Allah..semamng nye aku mmg rindu moment ngn die begituuu..
Thankz bdut..thankyou somuch sebab luang kan mase ngan akuuuu..
thankz bg mcm2 nasihat kat aku,
thankz bg kata2 semangat kat aku..
and thankz sbb cuba bertindak seperti die..tq so much!
 InsyaAllah badut..aku try buat ape yg die nak,ape yg family aku nakk..
itu pun klo aku mampu..aku cube k!
kauu?? satu je aku nk ckp...jage diri :)
mcm kau ckp mlm tuuu.. "jauh lagi perjalanan kite nii " yeahh!
jauh lagi kann?? :')
maaf ahh badut aku emo mlm tuu..aku ingt die,lagi pun ko thu kan ape
yg bbtl buat aku emo mlm uhh..hmm thankz lahh badut for everythinggg...
tk thu nk ckp ape :( hmm
again takecare :)

*k lah salam :)


Official Template By BudakPEMALAS