<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 29 September 2012
Asalammualaikum esya..
heyy! ape kabar kmo??
qid harap kmo okey kat sane yee...
qid syg kmo sgt2.. :)
qid,ummi,abg ellyas slalu doakan kamoo...
esyaa..now qid nak story pasal my bro ajam..
serius qid makin hari makin risau tgk die..
entahh lahh esya...susah nak kata...
if nak mrh die..x bolehh sbb qid fhm ape yg die rse skng nihh..
if nak biar kann je..ape plakk org kate nnti kannn..
dn kadang2 qid risau gak ngan die..
qid rsekann..antre die ngan yg lainn die lagi menderita kot..
sbb die kena jaga hati byk pihakk..even die sedihh..die x blh nak story at parents die
die tk boleh nak story sgt at adik beradikk die...
sbb ape?/ sbb parents die and adik brdikk die mungkin akan lgi sedih blerr tgk die downnn...
so,mybe die byk pendm perasaan die..btl tkk??
tapi pape punn...die thu kann yg kami semua ade untuk sntiase support die... :)
don't wory brother,kami SEMUA ade utk kauu! if kau down kee ape skali punn...
kami semua ade....ingt tuhhh
~qid pun rse mcm nak sgt gi lawat kubur abg..
tapi...qid x berkesempatan lagi...
qid dh dkt 3 minggu x balik kl..
klau lahh qid pun dpt gi lawat kubur abg mesti best kann..
lasttt skali qid lawat kubur abg mase rye hri tuhh..raya ke dua..itu lahh die yg last..
hermm kalau lahh qid x study at ipoh nihhh..mesti selalu qid gi lawat kubur arwah...
mcm qid slalu lawat kubur pian dlu..blh di kata kan tiap2 minggu bik kg utk lawat kubur piann..
tp skng dh x boleh dhh..kubur pian punn qid x pergi lagiii...
hermm..piann..MAAF aku x pat nk lwt kubur kauu...tp jgn risauu..aku slalu doakan kauu..
kubur kauu ibu ade upah orang utk bersihkan kubur kauu dgn abg!..
hermm bersih jee kubur kauu piann..


Rindu moment ngan yana..


Pian..aku ngan ira dh x mcm dlu..aku ngan remy pun mcm tuhh..
aku x thu piannn...
aku x thu knp dowg tibe2 mcm tuhh..
aku tk thu ape slh aku pade dowg...aku x thu knp dowg lari dri aku..
dan knp dowg mrh kat akuuu...
piannn....klo ade mesti kau mrh ira kann sbb die mcm tuhhh...
piann..kdng2 aku rse aku dh tk de member..dan aku rse cousin yg slalu rapat ngan aku pun
dh tk de...kau bayang kann yana dh x mcm dlu...hri aku gi umah die...die tk lyn aku piann...
slalu kau thu kann kami asyikk berkepit jee...dulu mcm blangkas kami nihh asal berjumpe jee,berkepit jee berdua..
tp rye hri tuhh aku gi umah die...die duduk dlm bilik jee..aku gi lahh dlm bilik mcm slalu...
tapi sedihh piann...sepatah aku tnye spth die jawab...
piann...aku dh xde nazry..dh tuhh remy mrh kat aku..skang die piannn..
die plakkk..pian knp dowg piann??knp dowg buat aku mcm niii...
serius piann..aku rindu gilerr mase kat serawakk...mase ramai2 kat sne...
mse semua ade...member2 kite..cousin2 aku...aku rindu semua tuhh piann....
kalau mase blh putr balikk kannn..aku nak tgk mane silap akuu smp dowg buang aku mcm nihhh...
aku syg dowg piannn....
slain fmily aku...aku hanya ade dowg semua jee...
tp dowg buat aku mcm nihhh..
klo aku ade  slh knp dowg trus trang...
klo iyee mrh kat aku..knp x ckp...knp dowg diam kann...
knp dowg buat aku tertnye tnye....aku x sanggup piann mcm nihh..last weekk..hampir seminggu pian mood aku hilang sbb aku tringt dowgg..sbb aku rindu rindu dowgg..rindu nak coll dowg..rindu nak bbm dowg...rindu webcam ngan dowg...aku nak dowg piann..
cukup lahh rindu aku kat kau,nazry,and esya semua takk terblas...skng aku rindu dowg...aku nak
coll dowgg...tp aku malu..dan aku tkut piann...tkut aku dowg buang aku mcm tuhh jee...cukup lahh piann
aku sedih sbb dowg buat aku mcm nihhhh..aku x sanggup nak tanggung bler dowg buang akuu!

Korang~ aku tk thu mane slh aku,mane silap aku..aku sedih blerr kowg buat aku mcm nihh..kite dh kenal bertahun2,tk blh lahh mcm nihhh klo kowg marh jee kowg tros stop contc akuu..mne slh aku weii?ckp sumph aku tk thu mne slh aku kat kowgggg...aku syg relationship kite semua.
kowg bertiga jee antre ade skng nii..tlg jgn tinggalkan aku lagiiii




Wednesday, 26 September 2012
Assalammualaikum esya!
heyy! hari nihh ingt nak gi kubur kmo lepas abis ko-q tdi..tapi....Balik2 dah pukul 7 lerhh syg..if pergi gakkk..maunye maghrib kat kubur kamuu jee...heheheh
pape punn..qid esya thu qid tkkan lupaakan esya okey!
okey skng nk story pasal si fizi senget uhh!
mcm nihhh...tadi qid ingt malaz gi koko..tp pikir2 blikkk rse syg plak.coz koko dh nak abis..tp x gi pulakk...
dah tuhh qid bincng2 ngan mmber buat lah kputusan x mauu gi...dah tuhh enth mcm mne qid blh tipon fizi ckp nak pinjm moto..skali die kate die pakai keta hri nihh...
dh tuhh die tnye knp?
qid ckp lahh "nak gi koko..ahh ko x de moto tk pe lahh.aku nk tido nihhh"
skali thu die ckp ape? die mrhh seyhh...jrng die tgk mrh mcm uhh...
die bebel punye bebel pasal qid..
entah mcm mne tahh die blh merepekk penpanjng agaknyee!
last die bg nasihat berguna adalah "biar habis duit kau tuhh skng..janji kau puas hati ngan markh kau nnti.."
puass arhh die membebel,tak sangka plak abam aku tuhh makin hari makin rajin membebel yg mcm kat KL tuhh!! SHITT!
kuang ajaq masing2....
pape punn mr.Fizi..qid ambikk kata2 hang tuhh..aku gagahkan juga diri gi koko even aku malaz!! utk kauu thu takk sengettt!!!
hishhh..sabo je lahh!

k la esya..mcm x de story jee...out okey!
ti qid masuk balik..byee!

Friday, 21 September 2012



Assalammualaikum esya.
hermm ape khabar? hehe lme tak tnye kamo soalan itu kannn..
qid kat sni alhamdulillah siht...
hermm tak lame lagi qid dh nak final exam..
ade lebih lime minggu lagi final exam qid..
yang mid sem punye exam alhamdulillah result tk teruk sgt!
dan qid harap final exam nihh pun qid akan dpt result yg mcm mid sem..dan klo boleh
nak yg lagi terbaikk..insya Allah..qid cube..
doakan qid okey?
Final projek dh dpt..assignment last iit pun dh dpt...nih jee lahh mase utk tmbh2 markh..
kne bg yg terbaikkk....qid tak thu ape akan jdi mse final nnti....
so,qid kena cuba buat yg terbaik assignment2 nih semua...
sbb hanya assignment nihh jee yg dpt menambh2 markh exam mid sem qid hri tuhhh...
hermm~ harap2 ape jee tugasan yg qid buat nihh adalah yg terbaikkk..Aminn..
Qid x blik seremban pun this  week..heehee...
minggu2 dpn pun mybe x balik..
mama dh muak tgk muke qid..hua hua hua...

Tadikann esya ira msg qid..
dh dkt seminggi lebih gak lahh die tak msg qid..
die msg ckp "Kau ingt pian tak qid?"
terkejut lahh qid..ape sal plakk qid tk kenal pian tuhh...
die ckp lahh mane blh lupa kat piann kann...
dah tuh die reply nih "aku ingt kann aku jee ingt kat dia and rindu die..kau tak lagii.."
huhh! rse nak gugur jantung nihh bler die anta msg mcm uhhh..susah nak kata ape qid pikir time bce msg uhhh...
automatik otak nihh terpikir "aku nii dh nmpk mcm berubh kee?? aku tak perdulikan ira ke?? aku lupe kawann kee??" hahh!itu lh antre qid pikir..
qid ckp at ira tadi..."bodohlahh aku kalau aku lupa pian tuhhh...."
dah tuhh ira langsung tak balas...
qid tak thu ape mslh die tetibe msg and ckp mcm uhh...
esya...
qid dh brubh ke??
qid lupe kawan kee??
haiyooo/...
qid x thu lahh esya..mungkin yee qid dh lupe kawan kott...
kalau takk tak kan lahh ira tnye qid mcm uhhh...btl tkk?
haiiyoo..kawan salah...x kawan salah...
mcm mne nihh? hermm~~ aku idop snsowg kangg bru thu!
hermmm~~~

esya..qid rse dri lps raye hri tuhh qid tak lawat2 kubur kamu kann..
maaf syg!
qid mungkin bz kot...lagi pun b4 nihh tiap2 minggu pas rye qid balik KL..
nih jee bru tk balikk..
sory yee esya..kalau free esok or lusa qid gi lawat kubur kmo okey :)
kubur kamu..walit.. :)
haa ckp pasal walit..tringt plakk kat ummi...ummi gi haji tauu..hehe
die ngan abg ellyas..
dh berlepas dahh...
harap2 kedua duanye selamat pergi and selamat balikk...Aminnn..
yang pasti mereka pasti mendoakan kamu and walitt..hehe!
hope kamu ngan walit tenang kat sane ye syg!

Malam nihh fizi gi kedah...ade wedding..
die tnye qid tdi nakk ikot tk..coz die bwk keta die...
rse mcm nak ikot...
tp hahah cuakk kot tkut terserempak ngan sesape kee..haa
mampos nnti nak menjwb!
dh lah wedding tuhh mmg owg2 die qid kenal..mmpos ti dowg tnye ape kena mengena qid ngan 
fizi..haa mampos nnti semua owg dok gelakk kan qid nnti.!
pape pun harap2 abg aku tuhhh selamat pergi and balik okey!
jgn lupe belikan pape utk aku kat kedah...
hahaahah.. *ayat mcm x pernh gi kedah jee* wahahahah

okey lah esya...nnti qid free qid sambung lagi okey.. bye2..
Salam

#LUPA p/s to ira :Ira aku thu kau akan bce gak blog aku nihhh...Ira aku minta maaf kalau aku ade berperangai sprti sowg yg lupa kawan..aku minta maaf..Untuk pengetahuan kauu..aku takkan lupa siapa itu sophian Al-hadi..aku akan ingt die sampai biler2 ira..dan kauuu..kawan susah senang akuu..aku takan lupa pade kau juga beb..pian tuhh sahabat terbaikkk..die dh mcm azhar and azrul thu takkk...die sme mcm dowgg..dan kau juga sahabat aku yg sme mcm dowg..mcm kuarge aku..mcm adik beradik akuuu..aku takkan lupakan kowg semua beb!semua kenangan group kite semua aku ingt...mlh tiap saat beb! adee jee bnde yg buat ann aku ingt kowg..Kau jgn risau iraa..aku takkan lupe kowg...itu janji aku pde kauu...


Wednesday, 19 September 2012

Bila perasaan rindu ni dtg semula..susah nak kata!
Abg..sekali lagi aku menangis sb rindu kann kauu..
aku thu rindu aku kat kauu tak akan ade pengubatnye..
sbb aku tahu kau tak kan kembali lagi.
Entah mcm mne tadi air mata ni trus jatuh biler tringt kat kau!!
abg...serius aku rindukan kauuu...
asal kau thu abg stiap kali aku belajar kat kolej tuhh apa yg kau pernh ajar aku dulu..
mesti aku akan rse nak jerit..nak menangis sbb aku rindu sgt moment moment aku ngan kauu..
lagi2 mase abis exam spm dulu...mase kau ajar aku mcm2 benda...mase kau luang kan mase utk aku...
aku rindu abg saat saat tuhh semua...aku rindu abang!
Selain aku bljr untuk mak ayah,untuk mase depan aku...aku juga belajar kat sini hanya utk kauu abg!
Hanya utk manfaat kan ape yg pernh kau ajar dulu..
hanya utk tunaikan permintaan kau yg nak aku jadi mcm kauu...
aku buat utk kau juga abg....
Kau doakan aku smp penghujung nye...
doakan aku berjaya abg!
Aku sayang kau abang!!!..

#AlFatihah Buat Abang ku~


Tuesday, 11 September 2012
Bila rindu tuhh dtg kann! semua benda di buat tak jadi!
dari kat kolej tdi hti nihh resah..
sampaii jee rumah qid terus ingt kamu esya..
rindu yang teramat sgt pade kamu,pian and abg sush nak ckp!
hri nihhh qid menangis sbb bnde yg same..rindu yg teramat sgt esya!
tadi ke kubur kamu! hermmm...hujan pun same turun esya mase qid duduk menangis tepi pusara kamu!
serius esya! qid betul2 rindu sgt ngan kamu..
rindu yg susah nak ckp!
hnya tuhan jee thu...
mcm qid ckp bler dh rindu tuhh stu bnde buat x jadi..
nak senyum pun malaz...
qid harap hari esok qid akan okey sikit dri hri nihh!
#Salamm..
Love you so much syg!

Monday, 10 September 2012
Benda ni  buat mood qid x okey!
plez lahh..aku x mauu! bagi aku hapy..aku dh puas melayan kau..
esya...
tuhan je thu ape qid rse skng nihh..
dgn ubt x bawak...mmg perit..
nak nangis..air mate ni x terkeluar sbb dh serikk ngan nih semua!

Sunday, 9 September 2012

Salam esya..
hermm b4 maghrib tdi bbudk nii grak balikk KL dah..
ikot kan dowg nak grak b4 asar..skali ptg tdi ujann..
qid pown than lerr dowg blik coz tkut ape ape jadi kann..
heheheh...
skang nii nak luahkan perasaan skit nih yunkk!
hehehe qid just nak bg tauu yg kite sbgai manusia nii klo bergurau tuhh ade hal nye..
even bnde tu kite ingt lawakkk...tp kite kne pikir..benda tuhh bg effeck tk kat owg lainn..
hri nii qid bljr byk benda..pasal pershbtn...
qid bljr dri ape yg berlaku dpn mate qid tdi...
insyaAllah qid akan jadikan semua tuhh sbgai smpadan qid bler qid dgn kawan2 qid..
qid x thu knp dua tige hri nihh qid emo/touching skitt ngan mereka mereka nihh..
mungkin ade sesuatu yg berlaku...then qid tk thu mcm mne nak ckp!
hope spe2 yg terkena ngan qid tuhh..pepaham lerr...

tadii esya tgh jalan2 tertibe qid jatuhh terdudukk!!!
hahahah esya thu sbb ape?? sbb nyee skit jee..
sbb qid terlanggar batu...
entah lah esya...punye lame qid coverr bnde ni akhirnyee tdi qid terduduk jatuh
depan mereka! nasib dowg x anta klinik tdi...alhamdulilahh....okey balik lepas remy tolong luruskan
kaki qid tdi...
qid harap tk de pape terjadi spnjng qid ade kat kolej..
qid harap sgt kaki ni tak buat hall!!!
esya doakan yg baikbaik untuk qid okey :)

okey lah yunkk! nak out..esok qid masuk lagi okey..
Assalammualaikum <3 nbsp="nbsp" p="p">

Saturday, 8 September 2012

Assalammualaikum esya..
hari nii qid relax habis..
qid tk balik seremban pun minggu nihh..stay at ipoh minggu nih.
exam mid-term selesai sudah..selamat 6 paper qid jawab lepas..
qid dah try buat yg terbaik.qid dh stdy sehabis yg mungkin..
hrp2 kputusann qid nanti tk mengecewakan..InsyaAllah!
tapi sir faris dh bg tauu yg kelas qid 14 org gagal FOP...
dh qid sgt takut mendgr bnde tuhh...risau ngan FOP qid..
ye lahh coding tuhh 10 markh...qid buat tp x thu btl or x..
qid harap qid dpt reslt yg terbaikkk....

ptg smlm qid pergi jmpe sowg mamat nihh at dtrn ipoh..die mmber abg!
qid jmpe die sbb nak bg brng abg..kann qid x balikk seremban minggu nihh..
so qid kirim lerr kat mamat uhh!!..
haa! stu benda lgi esya thu x hari selasa hri tuhh qid abis exam pukul 1 ptg tauu..
skali dh balik tuhh mama col and bwk qid gi kedah...
memang gilerr lahhh...padahal esok tuhh ade exam..dua paper plakk uhh...
yg qid blh relax berjalan smp ke kedah...hihihihi...
mlam tuhh balik dlm pukul 2 pagi bru smp greentown!
hehehe esok tuhh exam pukul 9...heee!
esya dpt bayangkan tak mcm mane keadaan mate qid mse uhh..hehehe
mmg gilerr...dulu mse spm buat mcm nii tpi paper esk tuh ptg..
ni paper pukul 9 pagii...pukul 2.30 tido..pukul 3 lbih bgun bce buku..pukul 6 tido jap...pukul 6.30 mandi,solat,sapan and siap2 gi kolej!
haaa cer cer byngkann..heheheh...
paper pown qid harap result bi and pngajian islam qid okey lahh..harp2 gakk tk gagal! Aminn...

malam semalam pertme kali nyee si wani tuhh overnight..
hihihihi agak klkr rsenyee!!
sampai pukul 4 pagi kott kite owg at luar kwsn dri bilik!
wahahaha..smp tertido at tangge lah memasingg...
dah tuu..pukul 4 uhh tak tahan byk nyamokk masing2 naik bilik!
membongkang tahu2 pukul 8.30 bangn wani balik asrme..
wani balik uhh qid pun mandi,tukar bju then tido smp pukul 1.30...
tghari tdi mandi lagi,gi beli makan then lepaking kat bilik tgk industan!!
wahahaahah...
pukul 5 lebh qid ziarah pusara kamu ngan walit tdii...
heheheheh!
pasall nk gi kubur tdi klkr skit...
haha fizi anta moto..tapi die dtg sowg!
dh tuhh die x mau ikot qid gi kubur...tp moto qid pakai..
acane die nak balikk??haaa...
qid tnye die..thu die ckp ape??kau bwk lah akuu...tp anta aku dlu...
qid tnye..gi mane??pergi polo!
okey lahh mse tuu qid ingt die yg bwkk...qid bwk moto tuu dri polo ke kubur!
qid dh siap2 ambik helmet qid tgk die turun moto!
qid tnye die kenapa??dh tuhh die tnye qid balik! ape?
hahaha sengal lahhhh..
thu ape yg ade kat otakk die..?
die ckppp...kau nk pakai moto kann..ko pakai lahh...tp kau anta aku dlu at polo...
punye sengal!! ape jadah nyee! baik die bwk jee pergi ke polo...
puas qid suruh die bwkk!! mampos die nakkk...
qid punn bwk lahh die ke polo uhh!!
die tunjukk jalannn..
sampai kat mane entahh ade plakk poliss...punye mengelabah qiddd....hahah..
memang kelakar lerr time uhh..dgn die2 skali mengelabahh...
nasib poliss uhh tk suruh benti..jalan jee...ehehehehe..dah dua kali dh qid bwk moto mengelabh ade polis..wahahah relax2..pas ni insya Allah tak mengelabah dahh..
tu lahh sengal punye mamat sengal uhh klo die yg bwk! tk de  de nak mengelabah atas moto uhh smp mcm uhh skalii...nasib qid tk U turn mendadak time uhh..klo tk mampos polis uhh kejar.
fizi fizi..btl lah kate mierul dlu..klo smp time gilerr si fizi uhh ape pownn x jadii..heyy!!!

malam nihh ira nk dtg ipohh..die skng nii die tgh otw lerhh nii..
fuhhh! tk sabar weii nk jmpe diee..lme x jmp...
and die dtg mlm nii pown di saat saat qid memerlukan die..hehee syg kau lah ira oii!
semalam dh smp pukul 4 pagi..hri nihh??hahah silap hri bulan x tidoq..
mcm byk jee progrm..nak gi karokk uh yg utame!
heheehhe...

minggu dpn qid nak balik serembann..
hari isnin tuh cuti hri malaysia!
so qid balik lahh coz cuti 3 hari.. :)
ingt kann perncngan ngan family hri sabtu nak anta makcu and uruskan pasal pindah
umah makcu tuhhh..nk angkut brng2 mak cu tuhhh semua!
hee skali gus pergi merayap lerr kat melaka!! wahahah...
bestnyee dpt gi merayau sne!!...rindu cousin2 ku yg gilerr..wahahahah...

*klah esya ti smbng okey! bye2 :)


Official Template By BudakPEMALAS