<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 31 January 2012
salam,
hey esya..thu x tdi walit dtg at tmpt qid auu..
perhh!kelakar time uh..die than gelak qid pown than gelak!
die blakon.qid pown berlakon!
lps bork2 ngan die,die blar ngan wife die,then die msg qid ckp
"taniah2 pndai kamu blkon"
perhh sakit ati poittt...
adoii sengal!
ttp pape pown kehadiran die at sni memang buat an qid tersenyum lebar.
haaa :)
qid rse puas sangat2 dpt tgk muke die..mane x nye merate qid cri walit...
qid siap col smlm..last2 die dtg sni gak!
hahahahahah..syok2....
walau pown kejap..tp lps jee die blar qid terus msg2 ngan die sampai skng!
memang semua benda qid luahkan die..hihihihi..
die dtg bwk kejutan kat qid..
haa ape die???
ummi mengandung weiiii!!!!!
ahahahah qid blh x thu!
okeyy..fine x nk bg tau qid ann walit :p..
hope sgt bby tu nnti bby girl.
biar hero2 uh ade awex skit..hahahahahah

*thankz walit sudi dgr semua bende yg qid nk ckp!
qid x sangka plak yg walit sanggup dtg tmpt qid..
yg qid thu time2 cm uh time walit ambik ummi kann!!
sllu nye lps ambik ummi terus jee blik coz walit x ske bwk bdk sowg uh
berjalan dgn brng2 sekolah!
tp pelik! walit dtg plak ari ni...
hihihihihi thankz lah walit dtg erkk :)
owg akan ingt semua pesan walit..

klu walit xde lah kan.mungkin qid akan bertmbh stress kan coz xde sape nk luah kann!!
qid sayang walit


Ya Allah.
malam ni betul2 terasa  rindu sangat sangat pada abg wan semua.
rindu yg memang sukar untuk di katakan.rindu dengan gelak tawa abg wan.
rindu dengan gurau senda die.rindu sgtttt pade die
mungkin bru lgi kann abg wan meninggal.jadi susah untuk qid lupakan die..
qid betul2 rinduuuu sangtt pade die semua...
rindu nak tweet ngan die,rindu nak msg ngan die,rindu nak dgr lawak2 die,rindu nak DM ngan die and rindu nk story ngan die pasal music pasal cmre..mcm2 lah..
rindu sangat2 pade abg wan....susah utk terima kehilangan die..
suare die...dgr suare die nyanyi lagi Indah LelapKu tuu membuatkan air mata ni x henti2 mengalir
sbb ati ni terasa sgt2 rindu pade die..

Abg wan.
andai kate abg wan bce ni semua..
owg nk bg tahu yg si tingtong abg ni sgt rindu pade abg...
sangat2 rindu banggg...
rindu abg thu x!!!!!!
satu owg nak abg thu,yg owg masih blm boleh memanggil abg dgn gelaran ARWAH..
owg tk snggup bang!
kdng2 owg duduk2 owg rse yg abg ni masih hidup!!
yg abg masih bernyawa at kL uhh...
tu sbb owg x sanggup nk panggil abg dgn gelaran tuu!!!
abg...doakan owg kuat utk ni semua..
owg dh serikk abg dgn ni semua..plz abg..doakan owg kuat lalui hari2 owg tnpe gelk tawa abg!!
plzz....
owg sangat2 rindu pade abg :(


Monday, 30 January 2012


Asalammualaikummm!!
hey esya...
qid ade mcm2 benda nak story..Macam2 benda esya.
okey..
dah lame qid simpan kot benda ni!!
and skang qid x mampu lgi nk simpan..
qid try simpan dri semua org.
baik abg ajam,abg jep,abg syam or sape2 je lahh..
qid cube untuk x cite at dowg..
tp skng ni qid x blh...
hati qid membuak2 nk story at sesowg..
tp sape???qid col roy tdi..
tp die kte "qid walit tgh bz ni ade program.,pukul 2 nanti walit col balik tauu.sory"
qid terus letak!
lme qid x col die..ari ni bru terbukak hati nk col die..tp...die bz..perhh!!
malang...
~esya...27hb due ni qid akan jumpe pk cu..
qid tak thu sbb ape..
satu ari tuu pk cu msg ckp "adik 27hb feb.datang kpj jam 11 pagi.pk cu nk jumpe kamu je."  
qid reply lah ckp "knp pak cu?"  skali die col..
qid terkejut gak dgr ape yg die ckp!!
coz xpernah pk cu mrh2 mcm uhh!!
die ckp " kamu ni faham bahase ke tidak?aku dh suruh kau dtg.dtg je lah!kau tak ade mase tu sampai lubang cacing aku cri kau..Fahamm!!"
esya byg kann punye lah  qid terkejut,ye arhh qid tnye elok2 kann!
x pyh lahh nk tengking2....
qid ckp blik at die "knp ni pk cu??org kerja,tkut kedai x owg jage" 
esya thu die ckp ape??
ermm??
"kau ni x fhm bahase ke??dh thu yg awak tu nak mampos x pyh lah nk kerja sgt ke ape.ikot je ckp pk cu.kalu kau nk mati cpt tuuu lain lah x pyh jmpe pkcu nii.."


haaa qid rse btl2 tercabar dengan kata2 die..
sangat tercabar kott...
air mate ni dh berlinang tauu dengar kate2 die ari tuu...
"dh thu awak tu nak MAMPOS"
ya allah pk cu!!
knp pkcu ckp mcm uhhh???
pk cu qid harap pkcu utk naik ann blik smngt qid..
tp ape pkcu ckp ni??haa?
qid thu slame ni pk cu yg banyak tlg qid..tp pk cu...xkan lah qid ckp yg qid kerja pkcu blh kuar
kan kate2 mcm uh skali...
qid x fhmmm!!!!


lepas jee pkcu ckp mcm uhh qid btl2 rse sgt2 down...
qid rse nak story at abg ajam,nak story at walit...
tapi qid takut...qid tkut kalau2 ayah thu benda ni and pk cu akan kena marah ngan ayah!!
tu yg qid sangat2 takut skng ni....
tu sbb lame qid simpan benda ni...
qid btl2 kecewa dgn kate2 pk cu tuu...
qid rse yg qid ni sgt2 tk bergune di mata die smp ann qid kerja pown die blh mrh smp mcm uh skali!!!
qid sedih qid menangis biler ade yg mengatakan mcm uhh!!
bkn sowg bru tauu..dh ramai yg ckp mcm uhh??
knp??ade benda yg qid tk thu kee???
ape die???.


~yg membuat ann qid bertambah kecewa adelah biler qid col sowg2 utk mintk tlg  jage kedai qid time 27 hb
 uhh...sowg pown x mahu..qid col ira..ira kte die nk blik srwk dh..qid tnye.qid tnye member sowg ni
pown die ckp die kerja..kebykan dowg sume dh kerja...dah tu qid try msg wani dk skolah qid uhh..
tnye punye tnye last2 die kte xdpt tlg...ade problm skit..aduhh..memang qid pening sgt time uh...dh lah along nk kne pindh PD..klo x blh gk along tgk kann...ni dh xde spe blh tgk2 ann....
qid suh lah member ni pujuk parents die..last2 Tak Dapat gak.dh tu syira plak ckp die blh tlg qid..aduhh punye lah gmbira qid time uh coz ade owg sanggup tlg...memang qid bersyukur sgt2 lah...
dah tuu x smp 5 minit die msg ckp "weii sory mk aku x kasi lah"  aduhh punye lah hampa.
nak thu qid rse ape time uhh??qid rse mcm qid ni pengidap HIV plak smp xde owg yg nk tlg qid.smp dowg2 punye parents pown x ksi gak tlg...
susah hidup ni...


dh penat tnye mmber2..qid biar kann je lntk lah ape nk jd time uh
lntk lah!
last2 dh beberape ari uh zaty msg2..qid ajak die..alik2 die sanggup plakk!!
aduhh thankz sgt2 lah zaty sanggup tlg aku..memang LOVE sgt lah dekat kau...


~pasal ape qid cuti seminggu tu sowg pown x thu hal yg sebenar..
hari ni bru qid bkk ctew yg pasal pk cu tuu..
klu bkn sbb pk cu tk de qid sush2 cri mntk tlg owg...mintk tlg ira lah.iwan lah,wani lahh..
kowg2 sume lah!!!ni semua gara2 pk cu aku tuu..
hermmmm...
ira..kau kte kat aku ari tu "kau tnye lah mmber2 yg lain"
sape mmber aku yg lain?
pian??hermm?kau nk aku mntk tlg at pian kee??
klu die ade lah esya..xde sush2 aku tnye kau lah weiii..
fhm??
tp x pe lah aku pown dh ade mmber yg snggup tlg aku :)

sejak dri hari tu yg pk cu ckp tuu..
stiap kali qid nak tido.qid terpikir.
klu aku tak bgun esok!sape yg akan menangis??
dan sape plak yg akan ketawa?
mampu ke aku nk mengharungi kehidupan di alam barzah..??
sdngkan hidup at dunia ni pown qid x kuat..ni kan plak at sne nanti...
ermmmm...

****
okey masuk chapter kedua.
tajuk die AJL26..
rse nye ramai yg dh thu kann??
haaa..Hafiz Suip yg mendapat tempat pertama wokk dengan lagu Awan Nano die tuu!!
hahah taniah2 brother,x sia2 aku sokong kau lah wokk!!
dn yg pling penting x sia2 lah kau berkmpung berhari2 at stadium tuu..
x sia2 gak kau pergi kelaz vokal berbulan2..haaaa..
berbaloi wokk penat kau selama ni...
~kemenangan abg apiz kite tuu mlm tdi membuat ann qid teringt time die at AF dulu.
mcm mne die mengamok bile dpt lgu hihop..mcm mne die menangis nak menghafal lgu tuu..
ermm sampai ade stu ari tuu abg ajam and abg akim tarik die masuk dorm dowg...
smp abg ajam suh abg apiz off an mic coz abg apiz mengamok time uhh..
ade lah die ckp "die ingt aku ape?robot ke?" haa..
tu lah satu2 nye kes yg terjadi at abg apiz time at AF dlu..
segala2nye die dh harungi...die di pkse nyanyi lagi rap..dengan terpkse jgk lh die nyanyi lgu tuu..
mcm2 dh die harungi dh mcm2 gk die blajar..dh skng die lah JUARA anugerah juare lagu!.
taniah skali bro..
ape yg buat ann qid tersenyum hari ni biler lihat hubungan persahabatan dowg bertiga dri
AF smp lahdh bergelar juare ni tetap sme..!!tetap kukuh..yg penting qid lihat rmai yg bergembira dgn kemenangan die smlm..!!!!
termasuklah abg ajam and akim yg x putus2 bg sokongan at kwn die smlm..
dowg xde lah nk kte jelez ke ape..!!dowg support je kwn dowg..
mcm abg akim...at semi final sme2 ngan abg apiz..
abg apiz dpt ke final..abg akim x dpt...tp xde pown nmpk yg abg akim cmburu ke ape ke..!!
ermm memang bagus lahh brother2 AF7 nii..hihihihi
kowg memang Terbaik Lah Wokkkk!!!!

(: okey lah esya nnti qid smbung okey.

Saturday, 28 January 2012

salam esya..
esya thu x smlm punye lahh qid geram ngan along!!!
smpai qid ckp Fuck lahh at die.!!
memang menyampah btl ngan die smlm.
nak thu sbb ape??
ermmm sbb die punye perangai lahhh!!!
th ape2 tah die smlm..gi sorok duit qid...
dh tuu die bantai ngadu at mak ckp qid saje dedahkan duit uhh then duit uh ilang!!!
punye lah palat mulut die..sakit btl ati qid smlm!!
rse nk tmpr2 jee...aduhhh!!!memang panaz lah ngan die smlmm!!!
mulut xde insurans!
memang qid bengang sgt2..

dh lah stop ckp pasal die!!
skng qid nk ctew pasal AJL..qid tnye abg mierul mcm mane??
abg kte "pergi je lahh,kau dh rncng kann...ikot jee ape yg di rncng!"
qid tnye "kedai cm nerh" die jwb "kau suruh lah ayah ttp awal dlm kul 8 lebih"
qid tnye lgi..."sape nk ambik??sempat kee?"
skali abg mierul diam..lme die diam smlm!
last2 dh dkt kul 2 uh die msg ckp "biar abg ambik,abg bwk moto abg jay.kau tunggu abg kul 8.30 kat umah."
qid pelik lahhh!! mcm mne dgn sit?
smpat ke??serius qid pening!
qid reply lah ckp "sit??"
esya thu die reply ape??
die reply "ape loading kau wokk! abg suruh lahh bbdk ni ambik sit dulu.."
haaa lps die ckp uhh bru lahh qid puas...ermmm kul 8.30 abg mierul ambik..
rse nyee smpt kot tgk pembukaan...abg mierul tuu kan pelisitt...sah2 lah sempat ye dakk??
ermm hope sume yg dirncng berjalan lancr lahh :)

stu benda lgi qid nk ctew..
btl lah kte kwn qid yg wani tuu yg sowg pergi dri hidup qid..qid akan jumpe owg lain utk
gnti kan tmpt owg yg pergi tuu..
fhm x maksud qid??
sbnrnye kann..lepas abg wan pergi dri hidup nii..
qid jumpe sowg manusia yg sekian lme ni qid cri...
stiap kali qid pergi panchor!
qid cari mamat tuu...
setiap kali qid gi umah uncle...
qid cri mamat tuu...
dan setiap kali qid jumpe name "Fahmi" qid mesti tgk muke mamat tuu sme ade sme x dgn muke budk yg qid cri2 tuu!!!
MOHD FAHMI BIN ZAHARUDDIN 
name yg x akan qid lupe kann seumur hidup qid..sejak thun 2003 qid terpisah ngan die..
smp skng qid ingt semua kenangan dgn die..semua tingkah laku die...and yg paling penting smp skng qid ingt
wajah die...
5 hari selepas abg wan meninggal.qid terjumpe die..
die kerja dkt the store at dkt2 ngan kedai qid nii...
hampir setiap hari qid jumpe die..
tp HANYA SELISIH JALAN..
qid x tegur die pownn..qid tk thu knp since jmpe die ari tuu qid x pernh skli pown tegur die...
time qid mengadap lappy...
qid nampk die..qid pandng qid...qid pandang die..tp masing2 x bertegur..
just SENYUM!
qid tk thu knp!
mungkin die pelik kot tgk qid berubh!
bg qid die tegur atau x tegur qid,die tetap sahabat qid smp ke akhirat!!
die sahabat qid selama-lamanye...qid akan ingt die even x bertegur bler berjumpe tuu :)

Fahmi..
klu lah kau terbukak blog aku ni dlm diam kann..
aku nak kau thu yg aku puas mencari2 kau selama ni..
smpkan mase wedding along at umah uncle ari tuu pown aku tnye kau at bdk2 catering!
dowg try gak tgk2 kau time uh..tp xde..dowg kte mybe kau dh balik!!!
ermmm selalu miee..selalu aku cri kau..
dan aku x thu knp lepas je abg wan meninggal aku jmpe kau blik!!
ermm mungkin ni dh memang aturan Allah S.W.T kott///
aku jmpe kau lps die ambik abg wan dri aku..
ermm btl lah ckp kwn aku tuu mie.aku hilang sowg..sowg lgi dtg.
mie.dri dulu smp skng!
aku syg kau sgt2 mie.
aku sayang kau.
kalu kau ade awex skng ni..aku doa kan kau bhagia ngan awex kauu..
aku thu kau seorg lelaki yg setia mie.
kau memang seorg yg setia..setia pd kawan.setia pade awex..walau pown last kite jumpe time
darjah tige..
tp utk pengetahuan kau..aku selalu cube utk ambik thu pasal kau..
kau pernh couple ngan ain atirah dk stad kann??
aku thuu miee..
aku slalu tnye pasal kau dkt ain..dkt nadrah..senang ctew bdk2 panchor.aku slalu tnye pasal kau..
kau Mohd Fahmi Bin Zaharuddin.mungkin kau x percye kann..
kau blh tnye trus pade dowg semua if btl kau x cye...
tu sbb aku x pernh lupe pde kau fahmi...
kite terpisah wajah..tp masih dpt mengenali antre stu sme lain..
hebat kann kite..aku tahu kau pown ade tnye2 pasal2 aku at dak2 Sri ann???
ermm tp knp erkk kite x bertegur biler dh berjumpe ni??
mungkin masing2 malu kot kann..ye lahh..dulu kite at skolah rendah mcm adik beradik..
smpai ade yg ckp kite ni kembar tahun...
makan same2..buat h/w same2...
time persmbahan nasyid..warne bju kite..Same kann???
ingt lgi dulu time last kite jumpe tuu...last kau skolah at stu..kau kne mrh ngan ayah kau kan??
sbb kau nk kne gi dftr at skolh pnchor ptg tuu..tp kau nak ikot kiteowg buat persmbhn.
kau ikot gak kite owg smpai habis persmbhan..smp teruk lah kau kne mrh ngan ayah kauuu..
ermm ingt lgi time uhh kau pkai bju melayu biru kann??
aku ingt mie..
hermmm...klu ikotkan aku,aku nk terus tegur kauu..
tp lidh aku kelu tgk kau...mungkin kau hensm sgt  kot bler dh besar ni!!
hahahah...lgi2 ari ni kau dh potong mohowk!!
lgi hensem..
aku doakan kau dpt mrkh SPM yg cemerlang mie..

*esya..ingt lagi fhmi??bdk yg mcm nk giler kite cri time 2006 dulu..
bdk tuu qid dh jmpe dhh..
ade dpn mte nii... ;)



Friday, 27 January 2012
salam esya..
ermm lme ann qid tak tulis at sni..
ermm qid sndri x thu knp qid mlz sgt nak update blog ni..
semua ni since abg wan meninggal..
qid mlz bkk fb,qid malaz bkak twitter.and qid mlz tulis blog...
ari 27hb genap seminggu abg wan meninggal.
pejam celik pejam celik dh seminggu die pergi..
dh seminggu gk die hilang dri pandangan kami,hilang dri pendengaran kami,
seminggu jugak kami hilang dengar gelak tawa die,gurau senda die..segala2nye kami hilangg!!
hilang sekelip mata...
mungkin sesiapa sje yg bce blog ni akan ckp "die ni cube lah redha dgn pemergian arwah"
ermm yup!!!qid redha dgn permergian,qid terima pemergian die....
tpi mungkin qid perlu mse utk tenang ann btl2 ati qid..mungkin gak qid perlu byk mse utk normalkan blik
perasaan qid yg dh xtentu arah niii...ermmm.
i miss him so muchh!!!

qid sbnrnye ade mcm2 bnde nk ctew esya..tp qid tkut..
qid tkut ade yg terbce and terase..bak kte sha diam itu lbih baik dri ade yg terluke,
so lbih baik qid diam jee ann. :)


ahad ni AJL..qid tk thu lah qid pergi ke x!!
smgat nak smbut AJL pown dh ilang..
ari tu gler bersemangat,tp skang??
semuanye hilang!
hilang skelip mate weiii...
ape yg qid plan,ape yg qid rancang semua HILANG!!
nak pergi atau tak tuu qid sendiri x thu lagi...qid sendri x sure lgi..
abg ajam kte "not sure"
tapi qid??
ermm not sure gak lahhh!!!
hihihi :)

*okey lah esya ti smbung.BYE-2

Tuesday, 24 January 2012
salam esya.
esya nk thu stu benda x??
klu di ikotkan ari ni ari abg wan nak ajar qid code keyboard..
erm tu perancngan kami 3 minggu yg lalu klo x silap.abg wan ckp cm ni "rye cine ari isnin,ari slase abg ajr kau bce code die plak tauu" tuu abg wan ckp ari tuu..3 minggu lepas.
tpi bler dh smp tarikh die,bler dh smp msenye.abg wan plak xde..ermm mg terasa lah kehilngan abg wan.
mlm2 nak chat2 pown mcm boring...qid nk dgr lawak bodoh abg wan lahhh....qid rindu sgt ngan die.
smlm qid bkak twitter,qid bce semua updte2 abg wan yg lepas2..die asyik mengacau owg jee kerja die..
ingt lgi mase befday abg ajam qid sje lah anta "clbrt x befday abg ajam" skli die reply ckp "lantak die lahh"
padahal mlm tuhh die btai beli kek tok abg ajam..even x clbrt rmai2 atleast die bli gk lahh kek tok abg ajam..
cre die reply mcm x peduli jee kat adik die..adoiii abg wan abg wan...mcm2 lh kann...
serius esya..memang terasa lah kehilngan abg wan..kdng2 tu mc terlupa yg abg wan dh xde..
mcm pgi tdi..bgun2 jee on twitter nak tag nme abg wan plak..nak say good morning kat die..sib baik x send lagi.
klu lah qid dh send..mampos lah qid kne sound ngan follower2 die..hermmmqid lupe kejap yg abg wan dh xde.
air mata ni mesti mengalir klu qid tgk video abg wan tuu...qid menangis dgr kate2 abg ajam..
sepuluh kali qid tgk..sepuluh kali qid nangis...qid pown rse kehilng die...die baik sangatttt esya.
die terlalu baik dgn sape saje die kenal...qid sayang sgt ngan die..and qid thu die jugk abg yg bertanggung jwb..
stu lgi..abg wan ni pak lawak thu x??mcm adik die.tingtong! hahaha *sorry.
cmre qid qid x sentuh pown sejak abg wan meninggal...pandang pown tk camre tuuu...
qid tkut nak pegang cmre tuu..qid tkut klo2 terimbas saat2 abg wan ajar qid pasal cmre tuuu..
qid tkut terdengar2 kate2 abg wan mase suruh qid ambik cmre tuu..qid tkut..qid tkut sgt klu2 qid nangis
senangis-nangisnyee..qid takut esya...qid rindu sgt ngan abg wan,esyaaa....
awal thun lgi qid dh rse ni sume...knp erkk???
ermm tu lah owg ckp kannn..kite hnye merancng,tp tuhan yg menentukan...
tu lahh..mcm2 kami rncng.tp semua nye kne batalkan sbb abg wan pergi buat slme2nye..

*pape pown qid ingt kate2 roy.kte2 die lah qid ingt bler qid rse down sgt..
die ckp ? die ckp "dugaan pling dlm hidup adalah ketika kita disoal oleh malaikat munkar dan nagkir."
so bler down qid ingt kate2 die then qid ckp pade dri qid "alah ni bru sikit lahh..byk lgi dugaan yg aku
akan hadapi..so wat pe aku nk down smp mcm ni" haaa
tu die..hope esok qid akan okey dri ni semua..

*ti qid smbung


Saturday, 21 January 2012

Dia : kau dah mula kerja ke dik?

Aku: Kadang2 je..nape?nak tuntut janji?hihihi

Dia :Alahh stakat belanja abang.brpe sin je duit kau kopak.

Aku: nanti owg dh kerja btl2 owg blanje abg okey,barang mahal2 punye owg belanje.abg jgn isau owg akan
        tunaikan janji owg lahhh ;)

Dia: abg tak kisah lah dik.

Aku: alahh abg ambik je lah owg dh nak belanje.

 Dia : dik kalu kau x dpt belanje abg biler dh kerja nanti,kau kena ingat duit gaji kau tu jgn lupe bg mk ayah
         kau.kau x dpt blnje abg pown x pe..jnji mak ayah rase duit gaji kau tu setiap bulan.

Aku:  Okeyy..tp kalu owg bg mk ayah pown sikit byk pownn owg ttp akan blnje abg.itu janji owg.

Dia: tak pe dik kau x pyh pikir pasal abg lgi.mulai skng kau kne ingt yg gaji kau harus di utamakan untuk
       mak dan ayah.bukan untuk org lain.

Aku: okey abg...kejap2 abg ckp tdi 'x pyh pikir pasal abg lgi' kann?mane boleh.abg kan abg owg..

Dia: hermm.Ingat tau pesan abg tuu.

Aku: Insya-Allah abg.

#ItuYangMasihSegar.




Asalammualaikum.
Hari ni 21 januari 2012. tarikh perkebumian abg wan.Semalam 20hb abang wan telah menghembuskan nafasnya yang terakhir.mesti ramai yang terkejut kann??
tak tahu mcm mane nak story hal smlm.memang qid down giler lah!lagi2 tgk abg ajam yg mcm tension tu kann.
lgi lahhh..sepanjang mase at sane qid duduk jauh dri owg ramai.qid x sanggup nak tgk mereka2 tu menangis.
qid x sanggup nak tgk mereka tu sebut2 name abg wan..qid tak kuat nak trima tu semua.
abg wan terlalu baik bg kami,die terlalu lembut terlalu pemurah and peramah..die memang seowg insan yg
sangat2 baik dengan semua owg..tapi ape blh buat kann..Allah lebih sayangkan die dari kami semua..
Abang wan meninggal sebab jangkitan kuman dalam darah..qid tk thu yg abg wan masuk hospital ari khamis.
yg qid thu abg wan demam jee...ari tu pown at Twitter tgk die mcm ok..tapi....entah lah mungkin die sembunyikan sesuatukannn spae yg tahu..??.

Semalam,
mcm2 hal semalam sepanjang abg wan ade at bilik mayat tuu..time tunggu dri luar bilik mayat tu qid try bukak Twitter via phone..qid tgk abg akim mcm terkejut sgt2..die seboleh2nye cube menafikan yang abg wan dh meninggal.sampai abg akim tweet ni



kimAhmad Akim 
Dem lah korang tipukan. Jangan bodoh korang. Jangan tipu aku ah siak. Koajo ah.


haa smpai mcm tu skali abg akim punye terkejut..mati2 die x percaye semalam.
dah tu abg mierul tweet lah blik ckp yg abg mierul akan DM die hospital mane.then die reply ni



kimAhmad Akim 
Wei mana ada siak. Iwan ade lagi. Aku baru cakap dengan man dia kata iwan ok tadi. Korang menipu ah.


see abg akim masih x percaya..nangis qid bace tweet2 abg akim semalam.die btl2 x caye..smp owg dh ckp
yang betul2 abg wan meninggal,die msih x percye...hermm susahkan abg akim nak trima ni semua.
abg wan terlalu baik untuk die pergi dulu..tapi ape blh buat...mase die dh tibe.
last skali ade satu sis ni tweet at abg akim ckp "Akim tarik nafas dalam-dalam then selawat"
dah tu bru abg akim mcm cool..die bru dpt trima kot kehilangan abg wan..
~Afiq Hakim.sape tak kenal perangai panas baran die kann...
mungkin semalam perasaan die x menentu smp die blh tweet at abg ajam mcm ni :



kimAhmad Akim 
@KhairilAzam kau dah kenapa? Hah!!! Kau abang kau kat hospital macam tu tak reti tepon adik beradik kau ni ke? Hah!!!


hermm abg ajam kena plakk..abg akim..abg akim..
hope abg akim dapat trima ni semua..kite semua kena bg semangat for abg ajam.die perlukan kite semua
untuk teruskan hari2 die without abg die.Izwan Pilus....

~kite semua sayang abg wan..die baik kann..setiap tutur kata die lembut jee...
kite buat ape pown at die..die senyum jee..
hihihi mcm lgu die 'Kembali Senyum'..abg wan memang terbaikk..
at sape lah qid nak story2 pasal cmre lagi kann..hermmm...mesti boring masuk twitter pasni..
x pat tgk abg wan berceloteh lagi...x pat tgk abg wan kacau dowg2 semua..
yg paling penting boring sbb b4 ni qid selalu ngan die jee bler in  Twitter..

last abg wan tweet time befday abg akim.18hb.die tweet.


Izwan Pilus 
 Izwan Pilus 
xLena tido mlm td sbb perut bloated dek minum protiEn.. Huh!! So I need my sleep now!!!


die ckp die x lena tido malam tuu..and sekarang kau akan tidur dengan selena-lenanya abg wan..
moga indah mimpi-mimpi abg kat sane..kami disini mendoakan abg..kami sayangkan abg wan.sekarang xde lah lagi qid dengar owg mengutuk abg ckp abg gay lah..ckp abg pondan lah..sbb skng msti dowg menyesal dengan kata2 dowg coz dowg x smpt minta maaf pade abg....dan satu lagi x de lah abg ajam nak try sedaya upaya lagi die untuk sound mamat2 or minah2 yg kutok abg at twitter tuu...senyap lah mulut dowg sekarang.
abang wan..qid thu abg seorang yg sangat bertanggung jawab pade keluarge abg.insya-allah abg ajam
mampu menjaga keluarge yg abang tinggalkan tuu mcm mne abg menjaga mereka....


Sir Khairil Azam 
 Sir Khairil Azam 
Wassalam, dan saye tak bersedia kehilangan 


qid harap abg ajam dapat terima semua ni dengan hati yg terbuka.redha dgn pemergiaan abg wan..
sama2 kita doakan arwah abg wan di tempatkan dikalangan owg2 yg beriman.



Khairil Izwan Bin Pilus.
tiada lagi cerita tentang kamu di sini lagi.
moga roh mu tenang disisi-Nya.moga abg di tempat kan dikalangan owg2 yang beriman dan soleh.
serta jauh dri api neraka.
AMIN..









Thursday, 19 January 2012

salam esya.
hermm smlm qid masuk cni tp x sebut pown nme kmo kann..
hihihihihi tu special for abg akim.
lame qid x tulis blog kann..mane x nyee seminggu lebih lappy format.
mcm owg gilr lahh qid x on9..
nk pkai phone,qid dh x pkai line lg..skng pkai prepaid jee..
bler dh pkai prepaid uhh fhm2 jee lah kdng2 uh mlz nak gi topp..
so tk pat lah on9..
semalam bru lappy siap.
elok jee time befday dua makhluk Allah tuu...
dapat lah wat posting special tok dowg..wahhh!!! special ke??hihihi.
ape lahh..dengar ctew abg akim x de clbt pape ngan dak2 ni die just ngan fun je kott..
KOT lahh..qid x thu sgt lah coz mlz nk contc abg mierul tnye..
nk contc abg ajam haa jgn mimpi lahh..

skng ni qid tak thu mcm mne keadaan qid ngan abg ajam.
qid x contc die..die pown x contc qid..mybe bz ngan kerja kot..
ari tuu qid gi lah umah die coz rse rindu sgt2 ngan die...
slalu weekend die akan blik melaka.
qid pown ape lagi blik lah sne tnpe bg tau sesape.
skali sampai2 ibu kte abg ajam tak blik minggu tu coz ade mjlis at JB..
alahh pasal astro lah uh..dengan terpakse nyee qid terus gi kebun ayah lepak2 at s2..
perhh sakit ati seyhhh...time lepak2 uh adik abg ajam dtg at qid tnye "kau ni pahal dtg x bg tau.then duduk sni menung,urgent sgt ke kau nk jumpe abg?"
hermm ikot kan memang urgent kot time tu..dgn prob ngan yana lagi ngan along lgi...mcm2 arhh..
yg qid pkir cume abg ajam..xde owg lain..tp nk jmpe die,die xde plak..
hermmmm entah lahh!!!tak de rezki kot nk jumpe die.. ;'(
~bukan ngan abg ajam jee x bertegur skng ni..ngan mr.Roy tu pownn qid x bertegur..
mule die cm ni..qid x thu apesal qid mlz sgt nk blas msg2 die bg..
ade sminggu tu die bg msg satu qid x reply.die col qid rejct..byk kali qid buat mcm tu..
qid pown x thu knp qid buat mcm tu..qid pown pelikk!!!ati qid mcm mlz sgt nk ckp ngan die,
qid tak thu ape yg qid mrh sgt kat die..rse nye xde pape pown jadi..
tp perasaan qid x nak plak berhubung ngan die..
ni lah sbnrnye yg qid tkut..tkut benda ni semua akan jdi..
tu sbb dulu qid sdnye upaya cube untuk tidak rapat ngan roy..sbb qid tkut perasaan mcm ni..
tp qid kekal rpat ngan die smp qid mati rupenye,,sbb darah die mgalir dlm bdn qid..
klu lah qid x skit dulu mungkin qid x kenal die..and mungkin jugak die x kan dermakan drh die
untuk qid..then qid x de lah rapat sangat ngan die and rse ni semua..
roy roy roy..hermm entah lahh..dlm diri ni qid syg kmu mcm fmily.tp kdng2 qid qid mrh pd diri sndri
sbb qid mengenali kmu dgn lebih rapat..qid sendiri x fhm royy..Sorry ;'(


#kat sini qid nak ucapkan takziah pade keluarge Abang Raja yng baru sahaja kehilangan Bapanye.
takziah buat abang raja sekeluarge..
mesti tertanya2 kann..abg raja mane??
Abang Raja Shamri.ingt takk??
dulu qid pernah cerita pasal abg rje ni dekat blog ni..abg raja lah satu2 nye penceramah yg qid tabikkk!!
sekrng die tgh berduka kerana bpa nye tlh pulang ke rahmatullah...

Al-Fatihah buat Arwah AYAH Abang Raja Shamri

Okey lah esya,,nnti qid smbung okey!
haa knp title 'Moga Hari-Hari Kalian Bahagia' ?
sbb nme2 yg ade at posting kali ni ade lah nme2 insan yg sejak akhir2 ni jarang qid jumpe.
jadi qid berharap agar hari2 mereka akan sntiase bhagia. ;))


Wednesday, 18 January 2012

Okey skang ni qid nak ucapkan Happy Birthday To brother sowg ni.
Brother Afiq Akim Bin Ahmad yang ke-21 tahun kalu tak silap.
wahh semakin meningkat dewasa brother kite ni..
HAHAAH ayat tak boleh blarr ann..
pape pown qid memang tabik ngan brother ni.
kalau boleh nak ikot jejak langkah dia.
tapi~~~
TAK BOLEHH...
Abg akim abis jee SPM terus mencuba nasib
di audition AF at JB dulu.kemudian dia di terima sampai lah ke Final.
nama die terus top after AF abis.
and sekarang umur baru 21 dah jadi penyanyi yg vestly.
gua tabikk kat lu bro..

*Befday die this year qid tak pat buat mcm thun lepas.sbb?
sbb qid busy sesangt.tambhn plakk ade prob ngan abg ajam.so mlz nak kecoh.
sorry x pat buat mcm thun lepas..

~qid doakan abg akim akan terus succes dlm industri musc ni..
bukan music je lah lakonan,pengacraan.semua lahh yg sama waktu dengan nyee.. :)
hihihihiiihi


okey lah nanti qid sambung lagi ;)

Tuesday, 10 January 2012

Salam Esya.
pertama skali qid nk ckp yg smlm 9/1/12.merupakan genap 12 thun
atuk rahman meninggal.pejam celik,pejam celik kejap jee dh 12 tahun atuk meninggal.
atok meninggal time qid darjah lime..ingt lagi time tuu cuti skolah..masuk2 jee skolah qid murung jee..
insan yg bertanggung jawab membuat ann qid tersenyum semula adalah Muhd Humaidi Bin Rus.
die lahh yg teman ann qid tiap2 hari time at kelz...klu qid x turun rehat die lah yg akan burak2 ngan qid
at kelaz..sanggup die tak rehat..
macm2 lawak bodoh yg die buat time tuu..mase qid skolah rendah..dri darjah 1 sampai darjah 6 qid
duduk blkng skli time dlm kelaz.so mase darjah lime yg dudk blkng qid sowg jee pompuann,yg lain sume lelaki..
yg qid ingat Aizuddin,Shahrul,Md Noh and syafiq.
qid paling2 rapat dulu dgn aizudin,shahrul and noh..kami akan berempat same2 time study..
duluu time shahrul buat hal,qid desak abg yg gi backup die..sbb ape??sbb time tuu shahrul rapat sgt ngan qid..
lepas naik skolah time atok meninggal uhh shahrul xde..die kena chickn pox..lme die cuti..
aizudin and noh plak gi lawan badminton wakil skolah time uhh..
so qid sowg2 at lkng time tuu..mady lahh yg ari2 duk menyemak at blkng uhh tman ann qid..
mady punye tmpt duduk dri darjah 1 sampai drjah 6 asyik duduk depannn skali..
sbb mady lahh studnt pling pendek time tuu...HAHAHAHAHAH.sory mady.
tapiii skng qid ngan mady..die lgi tinggi tauuu...
siap bwk moto kuase tinggi lagi die uhh..adoiii...
thankz mady dulu kau byk tlg aku,wlupown prangai kauu mcm Mr .S.

#Al-Fatihah untuk Abd Rahman Bin Maalip

yang kedua.
qid nak ckp pasal
perasaan qid sekarang nii
skng serius qid rse hina sngt di mata Noor Azdiana Azman dan keluarge die..
qid rse diri qid ni kecikk sangat berbanding mereka..and qid rse qid ni Bodoh sgt dri mereka2 semua.
knp qid rse mcm tuu??
semua ni bermula dri die yang membatalkan segala ape yg qid and yana plan..sbb dowg batal kann
skali lagi rncngan kami,qid terpikir tuu smua..
hina sangat kee qid ni smp die tk boleh dengan qid??
haaa..qid x fhm..
qid sanyang sgt2 ngan yana....qid nak take moment ngan die...
qid mahu kann itu!!!!!
tapi ape yg ade kat fikiran mereka pownn qid xthu lahhh...
stu jee klu blh qid ni hina di mate dowg,atau qid ni x lyk untuk pergi ngan yana..
I'm so sorry.....
qid janji lps ni x akan ade lagi qid kuar ngan yana...itu janji qid...

yang ketiga.
qid nak ckp pasal anak buah baru qid..
bukan anak knp adik bdik qid..
tapi ank kepada abg sepupu qid..
anak along saiful..
comeyyyy!!!

:: Muhammad Ammar Muslim Bin Muhamad Saiful ::

ya Allah best betl nme bby ni.
comel sgt2...hope bby ni jadi anak yg berguna pade keluarge dan anak yg sntiase menghormati owg tua die..
Aminnn...

Yang ke empat qid nak story pasal zety Azira.
mungkin sape yg tak thu msti pertme skali dgr nme tuu kann?
tu lah name sbr si ira bengong tuuu..
esya thuu die ann sblm ni x pernah kerja..
skali ari tuu die ade lah gi kerja satu tmpt nii...
skali die punye gabbraaaaa die bantai terlanggar mcm almari owner kdai uhh smp pecah lahh almari kaya owg uhh...
nak thuu die punye sengalll die bantai blarr je mcm uhh..mentang2 die punye moto dpn kedai uhh.
die start moto and terus blaa...
esya thu mcm mne qid thu??
qid gi kdai die ari tu qid tnye owner "ira ade x?nk jmpe kjp ade hal"
skali owner uhh jwb "kau punye kwn tuu dh pecah kan brng aku dh tuu die blarrr mcm tuu jaa,bodoh"
hahahaha sengal owg uhhh..aku plakk yg dgr bodoh die uhh..
pape pownn kau mmg sengal lah ira..
tp xpe...
dulu qid mule2 kerja pown qid ade laa dua tiga tmpt uhh qid kerja sehari sje...
tu sbb bler sha,ira,ikin kerja shari jeee qid senyum sowg2 ingt ann pristiwa yg jdi t qid..
hihihihihihi..

#okey lahhh.nnty qid sambung tauuu




Sunday, 8 January 2012


Salam Ellysya.
wahh full name plakk!
 Semalam ann qid jumpe ank buah qid,anak angah mus.
kesian die..asyik tak sihat jee..dri die lahir smp hari ni dh dekat nak setahun dah asyik
sakit..sakit..sakit jee..Serius kesian tgk die..
bulan lepas qid jumpe die muke die putihh sangat2..comeyy
but skng muke die mcm dah x berape putih and mcm merah sikit..
ermmm x thu lah kenapa..
minggu lepas bru lgi die kuar dri hospital...
ermm kesian kasihh...
~~qid terdengar ayah ckp ngan pak cik razmi yg pk cik razmi takut if kalu2 kasih jadi mcm qid..
Whatt??mcm qid???teruk sangat ke qid nii??
;)) HIHIHIHI
pape pown qid doa kasih x kena mcm qid okeyy..
loveyou Nur Kasih Imani.



Haaa stop story pasal ank buah qid uhh.
Azam.Lame x dengar name tuu kann??
lme x cte pasa,die kann??
lme x sebut name die at sni kannn??
sbnrnyee lme qid tak jumpe die..rindu dengan die...
ari tuu ade gaduh skit ngan die..
tctew die cm ni...time qid exam ari tuu die ade masuk hospitl sbb demam..
die ngan abg wan masuk hospital skali..
dua2 demam..tapi abg wan lgi lme masuk dri die..abg wan dekat 3 minggu gak lahh..
yg abg ajam masuk wad dlm 2 minggu jee..
byng kann esya..due minggu tu masuk hspitl sehari pownn die x bg tauu qid..
dah abis exam qid bce2 status die yg lepas die update pasal kat hospital..
siap ade gmbr skali die at hspital...qid tahu sndri bnde tuu..
qid tgk date die update uhh tarikh yg same die ckp at qid yg die kena gi  kedah ade
kerja skit..padahal rupe2nye die at hospitalll....
punye lahh sakit hati qid ni kena tipu hidup2 ngan die...
bler qid tnye asal die x bg tau qid yg die msk wad and knp die tipu qid..?
die x jawb pownnn die diam jeee...
sjk dri hari tuu qid langsung x jumpe die...seminggu die msg qid..die col qid..
satu qid tak bls and tak angkat..
thu x sakit nyee hati ni bler die tipu mcm tuu..nmpk tauu qid ni x di perlukann..knp abg wan
blh bg tau yg die msk hsptl,knp abg ajam tak nk bg tau qid plakkk??
siap ckp at abg wan lagi jgn bg tau qid...ape ni abg ajam???
pasal cmre ari tuuu..qid just story at abg wan..byk qid story at abg wan..
qid ckp ngan abg ajam pown bler btl2 ade bnde nk ckp!!!
die glak ann qid ke ape kee...qid buat x tau jee time tuu..qid byk burk ngan abg wan jee... ;')

"and skng qid rse rindu sgt2 nak jumpe kau Encik Azam.
qid nk lepak ngan abg...qid nak bg tau sesuatu kat abg skng ni..qid sedih sgt skng ni abg... :'(
lame kite x berburak kannn...lme abg x dgr cite merepek qid kann??abg x rindu qid kee??
abg,abg thu x yana punye cite??abg,kami dh plan mcm2 tauu...dh plan abg!!!!!
tapi semua  nyee kena cancel sekelip mata sajee..dri  bulan 11 tahun lepas kami dh rancang..tgk2 kena batal
kan plak skng nii...abg...knp dowg x kesian at kami??knp dowg x pikir perasaan kami??
abg....kami nk jdi mcm org lain tahu x???kami nak bebas mcm owg lainn!!!! kami x tahan mcm ni abg..kesian yana..die paling terukkk kena..qid x nak yana nangis lagi sbb2 ni smua...abg...qid bosan tahu tak?semua kami berdue rancng semua dowg terpkse batal kann..ya Allah..sakit nyee hati nii..
kami just nak spend time Berdue..tak boleh kee??bukan jauhh lahh..melaka >> seremban jee..
abg..qid nk jumpe abg..qid nak jumpe abg,abg tau x???qid nak abg dengar setiap ape yg qid nk ckp!!
qid rindu abg sangat2....Maaf sebab qid x bls msg abg..maaf sbb qid tak angkt col abg..
and maaf jugak sbb qid wat tak thu jee kat abg bler abg ade ngan abg wan hari tuu..Sorry abg.."

esya..ari tu abg ajam ade anta msg ckp sesuatu yg buat ann muke qid merah sgt...
bukan sbb malu..tpi menahan air mate dri jatuhhh!!
die anta "qid kau dh lupe kat abg ye.knp kau x ckp ngan abg tdi.?oh lupe plak abg,abg wan kann lgi bgus dari abg nii..buat ape kau nak lyn abg kaann?xde faedh nyee btl x.dik abg syg kau tauu..bukan nyee ari tuu abg sje x nak bg tauu tp abg xnak kau susah2 dtg tgk abg sbb mse tuu kau tgh pekse.abg sush biler kau buat abg mcm ni.abg rse berslh sgt..dlm sminggu msg ko x msuk at hnphn abg abg sunyi dik..dh lah gf xde.abg hrp kau org jee happy kan abg.Maaf dik. abg terlalu syg kan kau mcm keluarge abg sendiri..jgn buat abg mcm ni"
~~tu lah msg kedua yg pling pnjng dri abg ajam.
first msg die yg pling pnjng time qid gaduh ngan pian dulu die bg ceramah.
tu kire msg kedua die lah tuu...dkt 5 text lah msuk..

qid pown sunyi tauu x dgr gelk tawa abg..abg tau tak slme kite loss contct ni..qid slalu tgk ape yg abg updte at status abg spye qid thu rutin harian abg slame qid x contct abg nii..
mjlh wanita..ade cite pasal abg kann..qid beli tau mjlh uhh..sbb nk thu psl abg..sbb qid pown rse sunyi bler
x contct abg..tp qid sngaja x nak blz msg abg,xnak angkat col abg sbb qid sdih tauu ag buat mcm tuu..
abg ketepikann qid..walau ape pownn qid kne tahu..abg tuu abg qid..klu ape2 jadi mcm mane??
thu2 jee dh truk..abg qid syg abg tauu..qid x nak ape2 jadi pde abg..
thun ni jee tige kali abg masuk hospital..skali abg pengsan kat rumah..dua kali abg pengsan kat tempat kerja.
mcm mne qid x risau..qid ni adik abg tauuu..qid syg at abg...
dh lme kann kite x contact...
skng qid mizz sgt2 ngan abg...rindu abg... :')

#esya.
pasal yana tuu..tak thu nak ckp mcm mane..
qid syg yana..qid x nak die sedih pasal ni lagii.. ;'(
cukup die mngis slme nii..

pasal abg ajam.qid cume nak satu jee...qid nak die thu yg qid juga syg pade die..qid rindu sgt dengan gelak tawa die and pade diri die sndiri...dan qid nak die tahu qid kat sini perlukan nsihat dri die..serius qid rindu die sangat2 esya...




Saturday, 7 January 2012

Tadi tengok2 gambar ngan dak2 Antah tuh...
mizz giler ngan dowg...terutamanya Nur Izzati Bt Anuar tuu..
Rindu nak kecoh2 ngan die time waktu BM..rindu nak tidur ngan die time
waktu BI..rindu nak dgr die mrh biler qid serong kelaz SJ.rindu nak mengumpat sir subra ngan die.
rindu nak merayau ngan die..rindu nak stay smp kul 5 ngan die..
rindu nak menyanyi ngan die lepas abis kelaz..rindu nak merapu ngan die...rindu sangat
 saat2 giler ngan die..aku rindu kat kau zati..
totally qid sangat2 rindu kan die..


aku thu kau bz zati...
kau kerjakann..lgi pown umah kau tgh repair..mybe lain intrnet xde kannn...
eermmm....hope kite dpt hang out sme2 lagi k.

;))

Friday, 6 January 2012
::b4 kuar umah pgi tdi ::
Salam esya.

haa nak thu satu benda x??
Ari ni qid bantainyee pergi skolah STAD..
Dri kul 7 smp pkl 9 qid at c2...
Mule2 pgi uhh qid dah basuh2 motor..skali qid terpikir
“aku nak gi mne ni basuh2 motor”
Lme2 qid pkir...qid trus rse mcm nak gi STAD..HAHAHAHA
Ape lahh!!!
Ari ni ari jumaat so msti dowg at dewan bce yassin...
Qid pown pergi lah dlm pukul 7 lbih uhh..
Qid  pkai suar pendek jee tau pergi..memang serangan berani mati betul lahh
Pagi tadi uhhh...
Sampai2 jeee qid terus ikot jalan blkng dewan uhh biar xde owg dlm dewn uhh nmpk kee annn..
Qid smpai uh dh dkt2 pkul 7.30..
Time at  block form 6 uh qid terserempak ngan Amsyar jiran qid uhh..
Acha thun ni form 5..die mcm biase lah dtg lmbt and mnyorok blkng bangunan.
Dh lepak2 ngan die,die pown nak lri masuk kelaz die coz dh dkt kul7.45 dh dak2 dlm
Dwan pown dh nk masuk kelaz..
Qid dh mengelabah dh tdi..Haaa ni lah die padah cri penyakit kannn..
Qid pown tak thu nak gi mne tadi..last2 qid col roy tnye die at mne..
qid bg tau die qid at blkng block form 6..
Punye lah kuat die menjerit bler thu qid at c2..
Qid ckp gak at die yg qid pkai suar pendek…last2 die suh qid tunggu c2.
Die dtg and bwk qid naikk tempat die..
HAHAHAH giler arhhh..
Tah angin ape tah yg bwk qid gi skolah tuhh pagi tadi…ayooo..
Niat di hati ni pgi tadi nak gi jumpe ckgu zahrah..
skali time smpai dowg tgh bce yassin so kne lah ikot block blkng uhh..
dh tuh nak lintas gi blik guru cuakk plak coz
Pkai sluar pendekkk..tak pasal2 roy kena amik bwk gi tmpt die…
Smp jee blik die..haaa ambik kauu cikgu2 ni sume terperanjat….
Adoiii malu glerr pgi tadii…
Mcm2 arhh roy tnye asal blh sesat at situ pgi tdi..ayoo..
Yg penting pgi tadi qid hepy sgt coz dpt lepak at pondok bwh jap..
And burak2 gosip2 ngan cikgu zahrah…cikgu amrizah,roy and mama rock…
And stu lagi dpt gi tmpt slalu qid termenung dulu…best sgt2…
Ni blum sthun lgi abis skolah dh mcm2 rse...dh lme2 nnti lgi lahh ni ann..;’(

~~Mcm tetamu terhormat plak qid pgi tdi..HIHIHIHI..
mule2 qid ikot cikgu hashimah gi bilik guru coz nk jmpe cikgu zahrah skali..
dah tu cikgu zahrah bwk gi qid ict..
Dh lepak2 at ict roy plk dtg bwk gi tmpt lepak kiteowg…
and lastt skali roy anta qid smpai dpn pintu skolah coz qid dh nk blik kul 9 tuhh…
Perhh memang qid sndri x cye yg qid blh gi skolh sowg2 tdi..awal nyee nak tgk2 jee..
skali msuk bilik kaunseling lahh…msuk ict lahhh…
Lepak at kantin lahhh..
Acik kantin uhh qid x prasan plk tadi owg lame ke owg bru…
Erm..qid tak de plak nmpak sir subra tadi time gi blik guru..ustaz nmpk lahh..
Mybe sir ade class kott..
Cikgu hzlina ade,ckgu mariam pown qid x nmpk..
And pling qid bersyukur coz qid x Nampak ustazah bad..
Kalau lah qid nmpk die tdi..haaa
Mampos lah qid nmpk nyee…
abis kena tibia ngan die dgn suar pendek qid lgi tadi…haaa..

#pape pown best sgt tadi..walau pown dlm sejam lebih jee 
jmpe ngan roy,ckgu hashimah,cikgu zahrah,ckgu amrizah and mama rock ..
tapi itu pown rsenye dh cukup bermakna kott…
lgi2 bler lepak ngan roy jap at tmpt yg kiteowg salu lepak thun lepass..
Ermmm best sgt hari ni.. ;))
Pape pown qid tabikk at diri qid sendiri sebab qid berani pergi skolah sowg2 tadi..
Slalu nye qid ajak wani..tp kli ni TAK!!..
Sbnrnye kann qid sndri x thu ape yg mnyebbkan qid blh gi skolah tuh tadi..
aigoooo~~~ mungkin ade something yg qid tak thu kannn..
Haaaa biarkan saje lahh..janji qid hepy ari nii ;))

cume dekat2 nk mlm ni mood sdikt berubah dgn sikap Ira..aduhh sakit betul hati.
die tuhh tak abis2 lahhh...mcm2 benda die nak ckp an!
ape hal plakkk....pape pown lantakk kau LAH.

*okey lah esya..nnti qid smbung okeyy

lupe plakkk -->
"kmu kena bljr dari pengalaman seblum ni untuk mematangkan lagi diri dan pemikiran kamu,Azura"

kata-2 cikgu hashimah tadi yg qid teringat2 dri tadi ;')
HIHIHIHIHI ..malu-2

Thursday, 5 January 2012
::Mereka bakal menggegar::
~menggegar kerhhh???HIHIHIHIHI

salam.
 haa ari ni dah 5hb january..kejap jee dah nak seminggukan kite smbut thun bru nii..
JANUARY..haa befday sape erkk??
ermm haa befday Add..18 january..same ngan befday abg akim...
haaa siap lahh kau abg akimm..teruk lah kena thun ni.thun lps kau dh abis2 kena kan owg annn...
ermm x sabar2...befday Add??erm tak thu lah dpt clbrt ke takk!!coz add always bz ngan kerje die..
last year pown clbrt at skolah je SIKITTTTT...ptg uhh ajak die mkn luar skali last minit cncl coz die
ade hal!
tu lh die...
ermm lgi pownn add ni x kish sgt psl befday die kott...
Abang akim je lahh haa..thun ni umur die 21 kalu tak silap..haa makin tua lah kau abg akim oii..
HAHAAHAHAHAH...
~~selain dri befday si sawit uhh bulan ni gak ade Anugerah juare lagu..perhh memang paling2 qid tak sabar lahhh...
paling x sbr nak tgk HAfiz lahh..Hafiz,Faizal Tahir and Projek Pistol..
perhhh qid dp mengagak persembahan prjek pistol and Faizal Tahir akan meltop lahh wokk!
tapi pape pownn qid akan jadi penyokong Hafiz first lah pd mlm uhh..hihihihi..si rabut kembang!!!
HAHAHAHAHA opss!! sorry abg apiz
stacy,akim,and hafiz..
tahun lepaz stacy ade final..tapi x menang...
dua thun lepaz akim ade final...tapi x menang gakk...
but hafiz??thun lepaz die menang dengan lagu Masih Jelas die tuhh..Persembahan terbaik and dapat nombor 3 kalu tak silap..haaa abg apiz ni memang sntiase meltop arhh dri AF lagi...diam2 berisi...perhhh!!!
mcm stacy tiap2 thun masuk final dulu..tp xde menang stu pown rse nyee..
mybe xde rezki lagi kott...
qid target projek pistol blh mng stu thun ni lahh!!
and FT sure2 lahh yg pertme qid target menang thun ni...
Abg hafiz???qid rse persmbhn die kott akan lain dri yg lainn..coz lagu nie uhh...AWAN NANO. ;))
~~dengar citer si pk lang tu pown ade buat persmbhn malam tu nnti..die dengan azlan and the typewriter...
ermm msti gmpak and..dowg yg akan membuat persmbhn intrd.persmbhn perbukaan plak ade awie klo x silap..awie and jamal..perhhh..Awie seyhh comfm gegar..HAHAH...

pape pown penantian 29/1/2012 nii amat menyiksakann...
makin x sabr qid weii nak tunggu malam Anugerah Juara Lagu uhh..bukan ape..malam tu nanti lahh qid akan jumpe blik semu2 bdk2 Hr yg dh lme x jmpe..yg dri johor pown sume turun nnty..perhh giler x sbr...
mmg qid tunggu sgt2 mlm tuhh...ermm

*okey lah esya..qid out dlu lahh..
Asalammualaikum ;)

Wednesday, 4 January 2012


Salam.
Hey esya.
ari ni ari rabu 4/1/12.
Hari pertama sekolah untuk tahun 2012 ni..
tapi qid takkk!!! HIHIHIHI..
pagi tadi bangun tengok adik t-rah tengah bz siap siap nak gi skolah..
qid tengok jee die..
time die dh angkat beg uhh qid tanya die "Adik nak gi skolah ke?"
dah tuhh die gelak tauu.. die ckp  tau esya..die ckp "Adik thu lah kak wa dh x skolah.dahh gi tdo sne lahh"
HAHAHAH senang btl ati qid buat die mrh pagi2 uhhh..Tapi pape pown mg tabik lah at adik..sbb ape??
sbb sblum die keluar rumah pagi tadi.die bace ayat kursi then die doa cm ni "Ya Allah kau  prmudahkan lah aku dlm sgla urusan semasa aku membuat persiapan untuk menghadapi PMR pada tahun ini"
itu die doa...Adik  t-tah kann mg perangai die kalau doa die akan berdoa mcm die berckp..die tak malu
dengan doa die...tu yg wat ann qid tabik at die gakkk..
Pape pownn blajar rjin2 tau dikk...jgn jd cm aku ni haaa...Target 5 A PMR.tp dpt 1A and 5 B sje..
ermmm...Akak doakan adik bejaya okey!!!

Okeyy stop cite pasal adik tirahh...qid nak story giler plak nii..
Pagi tadi dalam pukul 8 cm tuu lahh!
mesej masuk at phone qid..
"Ngantuk Qidd!! tolong..."
HAHAHAHA thu dri sape??
dri roy lahh sape lagii...
time uhh die tgh mendengar pengetua skolah tuu berburak lah uhh at perhimpunan..
ari nii an first day skolahh..so, semestinya lahh pengetua cemerlang skolah tu akan berburak lme..
mane x nyee sebulan setgh x jumpe studnt kesyngan die tuu kann..
tu yg die lepas rindu abiss tuu at dowg semua pgi td..HAHAHAHA
ermm kesian erkk dak2 thun ni coz dpt die tuu..
Nasib baik lahh tahun lepas pengetua tuu x masuk awal thun..klo lah die masuk awal thun....
aduhh sangap lah kiteowg nak mengadap..ni yg x masuk awal thun ni pownn dh naik
bengkak telinga dengar die burak tiap2 minggu..
dri dulu smp skng ckp benda yg sme.. "saya ni owg fizik tauu..ape sje sy ckp sya ingat","skolah kite
sekang brda die bank 4..bank 4...kite kena naikkan lagi."
aduhh MUAKKK tauuk?? tiap2 perhmpunan die ckp bnde yg sme..
tdi time msg roy tnye die ckp ape?
roy kte pasal owg fizik tuu masih ade  gakk!!
tak berubahhh...
dari pukul 8 sampai dekat2 pukul 9 lebih msg roy..
pukul 9 lbih tuhh bru die abis mengadap pengetua..bru die blikk tmpt die blikk!!!
klu qid jd roy lahh kann dh berlambak2 dh taik mate nii duk dngr die berburakk!!
HAHAHA..pape pown slmat pulang ke skolah blik lahh roy erkk...
HAHAHAH..padan muke kena mengadap makluk2 tuu.hihihihi..

Semalam agak kelakr lah esya..
dlm pukul 7 qid gi skolah tlg roy ambik gmbr...coz smlm kann dak2 form 1 dah start gi skolah...
tu yg die pownn kena gi tu..die mntk tlg qid wat kerja die skit lah lappy..
esya thuu..punye laah sayu hati gi skolah tuu...
rse rindu sangt2 dengan suasane skolh...
tu lahh kann owg kte hidup ni Karma..
dulu time skolah x ske sgt ngan skolah...nak sgt cpt2 abis skolah..
tp bler dh  abis mcm skng ni miss sgt2 ngan skolah tuu...
tahh lahhh...time smp2 jee qid buat tabiat lme qid...masuk je pintu skolah jalan
smbil pndng roy punye bilik then terus ke  kantin...
puas lah qid tunggu roy at kantin...xde..skali die tipon die kte qid ni menong jee jln coz
rupe2 nyee die ade at pondok sblh blik tyng tuu...
qid punye sengal boleh x perasaan die yg sbsr umat tuuu..ayoooo..ape lahh!!!
tak pasal2 kena glak ngan die pg smlm..ayooo..

*okey lah esya qid out dlu ok..
nnty qid masuk lagi..BYE-2

Sunday, 1 January 2012
Salam.

Ellysya Balqis,awal tahun baru ni membuatkan qid tersenyum menempuh dugaan Allah..;))
Ape cerita qid??
Hermm Esya tahukan qid baru saja dapat camre DSLR SONY A550.?
dan sekarang qid terpaksa tukar camre tu kepada DSLT SONY A33..Tapi kenapa??
ni semua gara-gara ada sorang kawan qid ni gobek-gobek camre qid semalam lepas celebrt new year
sampailah camre tuh HANGGG!!!!
serius qid diamm je semalam biler camre tu jadi macam tuu..
time tu juga qid col roy qid cite pasal camre tuu...nak tahu roy ckp ape??
kalu x nak tahu pown qid ckp gakk haa..
roy ckp "Awak balik seremban sekarang juga! esok pagi2 kite gi hanta at kedai tu balik.ada waranty..tu lah awak PAYAH! suke sgt bagi barang pada org.cube jaga betul2 barang2 awak semuanya."
ermm amik kauu..kena seketul ngan roy..memang die marah abis arhh time qid col die uhh...
pukul 3 pagi qid gerak balik seremban semalam...
dah singgah macam2 tempat time otw balik uh,tepat pukul 9 qid sampai seremban terus jumpe roy..
tapi time uh roy sebok buat kerja sekolah die...
dalam pukul 2 cam uh gerak gi KL.nak gi kedai beli camre hari tuu...
roy dah bincang2 ngan owg tuu..owg tuu tgk camre tu pownn die kate ade prob...die kate kali nak repair mybe lame sikit coz dowg byk nak kena urus..
sekali roy mintak tukar...
orang tu pown ckp "sorry boss stok camre A550 dah tak ade bos.brng boleh tukar dengan cmre A33.harga same maa.."
roy dh bengang dah..takkan stok abis kottt...ermm
roy mntk return Nikon yg harge dlm 5000..die tapau lagi duit..
owg tuu kate plak klu nak ambik nikon lain punye kire..brng sony tu x blh tolak..
die kate klu nak tukar kena same jenama...sony kena tukar sony sajee..
puas lahh roy berceramok ngan toke tuu tadi..
last2 dengan TERPAKSA roy kena ambik  camre A33 tuu...
Tapi b4 ambik tuu roy dh contct mmber2 die tnye pasal cmre uhhh...lepas contct mmber2 die yg die
setuju ambik cmre tuhhh....
~~time dlm keta x usah ckp lahh..memang roy berangin gile ngan qid...
plus plak die bengang kedai uhhh xde lgi stok cm uhh..
mane tak berangin ngan die..
hermmm qid diam jee time kena mrh uhh..hihihihihihihi ape mau ckp??
benda dh jadi...Sorry lah roy...

Camre A550 tuhh..tak sempat pown nak ambik gmbr cmre tuu...pkai cmre tuu betul2 untuk clbrt new year..
lepas uhh terus anta kedai tukar..ayoo kelakar....

::haa ni lah die A550..::
tak sempat qid nak ambik gambr die ari tuhh..so,search at google je lah nii ;))


Tapi camre A33 ni die kecik sikit dari A550 ni..
tapi Teknologi die stndng dgn A850 dan A900..ermm tuh die..
qid bru jee try tdi..stkt ni semua okey..xde pape lagi kburukn die..
haa cume satu!!!
A33 ni die bukan SONY DSLR tapi die SONY DSLT...
roy bagi tahu tadii...
Ape tu DSLT??
Haa maksud die Digital Singel Lens Translucent.
tuhh die..DSLT ni die sesuai utk spot photogphy...
hermmm walaupown die kecik tapi harge die same ngan A380 and A390 yg besar tuhhh..
hope qid boleh kawwtim ngan DSLT nii..

:haa tuh diee:

dalam x sangke2 ni plak yg jadi milik qid..ni plak yg akan temankan qid hari2 lepas nii..
Makin parah lahhh..nak nikon dapat sony..
nak DSLR dapat DSLT ;))
but senyum saje lahhh... ;))
*******

**Esya..qid tak tahu kenapa sejak dri member qid uat hal smlm,sampailah pagi tadi qid kena 
bebel ngan roy..kena marah ngan roy pown qid masih blh senyum lagi..
slalu nyee esya fhm2 jee lah kann..kalu sesuatu yg x btl jadi jee qid mule lah berangin kannn..
kdng2 uhh klu kne marh ngan roy qid msty akan melawan ckp diee..
tapi hari ni TAKK!!!
qidd diam..and qid ckp at diri qid sendiri "benda dh jadi..nak wat mcm mne..kejap lagi okey lah walit tuu"
qid langsung x melawan...qid tak mrh bilerr roy bebel2 tadii...
hermm kenapa erkk..qid senyum jee...
mungkin doa qid malam semalam untuk sentiase sabr and tersnyum menghadapi mslh yg dtg,dah termakburr kott.....Alhamdulillah lah kalau betul mcm tuu ;))

Pape pown hari pertme 2012 ni memang terbaikk...Camre yg qid pkai utk smbut tahun 2012 ni kena hantar blik and qid trima cmre yg bru..hermmm memang pelikk!! <3 

~~okey lah esya dh lewat nii..qid out dlu..

Asalammualaikumm..



Selamat Tahun Baru.

mencilok i-pad abg mierul jap nak post at blog ni sbgai posting pertma 2012. ;)
qid tak tahu kenapa perasaan qid sedih biler masing2 countdown tadi..
serius tuhan je tahu knp.
mungkin qid terlalu syg 2011 kot..
pape pownn ari ni dah 2012 kann..hermm
~welcome ;)


Official Template By BudakPEMALAS