Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Tq walit

salam,
hey esya..thu x tdi walit dtg at tmpt qid auu..
perhh!kelakar time uh..die than gelak qid pown than gelak!
die blakon.qid pown berlakon!
lps bork2 ngan die,die blar ngan wife die,then die msg qid ckp
"taniah2 pndai kamu blkon"
perhh sakit ati poittt...
adoii sengal!
ttp pape pown kehadiran die at sni memang buat an qid tersenyum lebar.
haaa :)
qid rse puas sangat2 dpt tgk muke die..mane x nye merate qid cri walit...
qid siap col smlm..last2 die dtg sni gak!
hahahahahah..syok2....
walau pown kejap..tp lps jee die blar qid terus msg2 ngan die sampai skng!
memang semua benda qid luahkan die..hihihihi..
die dtg bwk kejutan kat qid..
haa ape die???
ummi mengandung weiiii!!!!!
ahahahah qid blh x thu!
okeyy..fine x nk bg tau qid ann walit :p..
hope sgt bby tu nnti bby girl.
biar hero2 uh ade awex skit..hahahahahah

*thankz walit sudi dgr semua bende yg qid nk ckp!
qid x sangka plak yg walit sanggup dtg tmpt qid..
yg qid thu time2 cm uh time walit ambik ummi kann!!
sllu nye lp…

hermmm

Ya Allah.
malam ni betul2 terasa  rindu sangat sangat pada abg wan semua.
rindu yg memang sukar untuk di katakan.rindu dengan gelak tawa abg wan.
rindu dengan gurau senda die.rindu sgtttt pade die
mungkin bru lgi kann abg wan meninggal.jadi susah untuk qid lupakan die..
qid betul2 rinduuuu sangtt pade die semua...
rindu nak tweet ngan die,rindu nak msg ngan die,rindu nak dgr lawak2 die,rindu nak DM ngan die and rindu nk story ngan die pasal music pasal cmre..mcm2 lah..
rindu sangat2 pade abg wan....susah utk terima kehilangan die..
suare die...dgr suare die nyanyi lagi Indah LelapKu tuu membuatkan air mata ni x henti2 mengalir
sbb ati ni terasa sgt2 rindu pade die..

Abg wan.
andai kate abg wan bce ni semua..
owg nk bg tahu yg si tingtong abg ni sgt rindu pade abg...
sangat2 rindu banggg...
rindu abg thu x!!!!!!
satu owg nak abg thu,yg owg masih blm boleh memanggil abg dgn gelaran ARWAH..
owg tk snggup bang!
kdng2 owg duduk2 owg rse yg abg ni masih hidup!!
yg abg masih bernyawa at kL …

Aku Kecewa Dan Aku Gembira

Asalammualaikummm!!
hey esya...
qid ade mcm2 benda nak story..Macam2 benda esya.
okey..
dah lame qid simpan kot benda ni!!
and skang qid x mampu lgi nk simpan..
qid try simpan dri semua org.
baik abg ajam,abg jep,abg syam or sape2 je lahh..
qid cube untuk x cite at dowg..
tp skng ni qid x blh...
hati qid membuak2 nk story at sesowg..
tp sape???qid col roy tdi..
tp die kte "qid walit tgh bz ni ade program.,pukul 2 nanti walit col balik tauu.sory"
qid terus letak!
lme qid x col die..ari ni bru terbukak hati nk col die..tp...die bz..perhh!!
malang...
~esya...27hb due ni qid akan jumpe pk cu..
qid tak thu sbb ape..
satu ari tuu pk cu msg ckp "adik 27hb feb.datang kpj jam 11 pagi.pk cu nk jumpe kamu je."
qid reply lah ckp "knp pak cu?"  skali die col..
qid terkejut gak dgr ape yg die ckp!!
coz xpernah pk cu mrh2 mcm uhh!!
die ckp " kamu ni faham bahase ke tidak?aku dh suruh kau dtg.dtg je lah!kau tak ade mase tu sampai lubang cacing aku cri kau..Fahamm!!…

Fahmi.Sahabat selamanya

salam esya..
esya thu x smlm punye lahh qid geram ngan along!!!
smpai qid ckp Fuck lahh at die.!!
memang menyampah btl ngan die smlm.
nak thu sbb ape??
ermmm sbb die punye perangai lahhh!!!
th ape2 tah die smlm..gi sorok duit qid...
dh tuu die bantai ngadu at mak ckp qid saje dedahkan duit uhh then duit uh ilang!!!
punye lah palat mulut die..sakit btl ati qid smlm!!
rse nk tmpr2 jee...aduhhh!!!memang panaz lah ngan die smlmm!!!
mulut xde insurans!
memang qid bengang sgt2..

dh lah stop ckp pasal die!!
skng qid nk ctew pasal AJL..qid tnye abg mierul mcm mane??
abg kte "pergi je lahh,kau dh rncng kann...ikot jee ape yg di rncng!"
qid tnye "kedai cm nerh" die jwb "kau suruh lah ayah ttp awal dlm kul 8 lebih"
qid tnye lgi..."sape nk ambik??sempat kee?"
skali abg mierul diam..lme die diam smlm!
last2 dh dkt kul 2 uh die msg ckp "biar abg ambik,abg bwk moto abg jay.kau tunggu abg kul 8.30 kat umah."
qid pelik lahhh!! mcm mne dgn sit?
smpat ke?…

Hilang dah semua T.T

salam esya.. ermm lme ann qid tak tulis at sni.. ermm qid sndri x thu knp qid mlz sgt nak update blog ni.. semua ni since abg wan meninggal.. qid mlz bkk fb,qid malaz bkak twitter.and qid mlz tulis blog... ari 27hb genap seminggu abg wan meninggal. pejam celik pejam celik dh seminggu die pergi.. dh seminggu gk die hilang dri pandangan kami,hilang dri pendengaran kami, seminggu jugak kami hilang dengar gelak tawa die,gurau senda die..segala2nye kami hilangg!! hilang sekelip mata... mungkin sesiapa sje yg bce blog ni akan ckp "die ni cube lah redha dgn pemergian arwah" ermm yup!!!qid redha dgn permergian,qid terima pemergian die.... tpi mungkin qid perlu mse utk tenang ann btl2 ati qid..mungkin gak qid perlu byk mse utk normalkan blik perasaan qid yg dh xtentu arah niii...ermmm. i miss him so muchh!!!
qid sbnrnye ade mcm2 bnde nk ctew esya..tp qid tkut.. qid tkut ade yg terbce and terase..bak kte sha diam itu lbih baik dri ade yg terluke, so lbih baik qid diam jee ann. :)

ahad…

kami rancang.Allah yang tentukan

salam esya.
esya nk thu stu benda x??
klu di ikotkan ari ni ari abg wan nak ajar qid code keyboard..
erm tu perancngan kami 3 minggu yg lalu klo x silap.abg wan ckp cm ni "rye cine ari isnin,ari slase abg ajr kau bce code die plak tauu" tuu abg wan ckp ari tuu..3 minggu lepas.
tpi bler dh smp tarikh die,bler dh smp msenye.abg wan plak xde..ermm mg terasa lah kehilngan abg wan.
mlm2 nak chat2 pown mcm boring...qid nk dgr lawak bodoh abg wan lahhh....qid rindu sgt ngan die.
smlm qid bkak twitter,qid bce semua updte2 abg wan yg lepas2..die asyik mengacau owg jee kerja die..
ingt lgi mase befday abg ajam qid sje lah anta "clbrt x befday abg ajam" skli die reply ckp "lantak die lahh"
padahal mlm tuhh die btai beli kek tok abg ajam..even x clbrt rmai2 atleast die bli gk lahh kek tok abg ajam..
cre die reply mcm x peduli jee kat adik die..adoiii abg wan abg wan...mcm2 lh kann...
serius esya..memang terasa lah kehilngan abg wan..kdng2 tu mc terlupa yg abg wan dh …

Now Everything In My Mind

Dia : kau dah mula kerja ke dik?

Aku: Kadang2 je..nape?nak tuntut janji?hihihi

Dia :Alahh stakat belanja abang.brpe sin je duit kau kopak.

Aku: nanti owg dh kerja btl2 owg blanje abg okey,barang mahal2 punye owg belanje.abg jgn isau owg akan
        tunaikan janji owg lahhh ;)

Dia: abg tak kisah lah dik.

Aku: alahh abg ambik je lah owg dh nak belanje.

 Dia : dik kalu kau x dpt belanje abg biler dh kerja nanti,kau kena ingat duit gaji kau tu jgn lupe bg mk ayah
         kau.kau x dpt blnje abg pown x pe..jnji mak ayah rase duit gaji kau tu setiap bulan.

Aku:  Okeyy..tp kalu owg bg mk ayah pown sikit byk pownn owg ttp akan blnje abg.itu janji owg.

Dia: tak pe dik kau x pyh pikir pasal abg lgi.mulai skng kau kne ingt yg gaji kau harus di utamakan untuk
       mak dan ayah.bukan untuk org lain.

Aku: okey abg...kejap2 abg ckp tdi 'x pyh pikir pasal abg lgi' kann?mane boleh.abg kan abg owg..

Dia: hermm.Ingat tau pesan abg tuu.

Aku: Insya-Allah abg.

#ItuYangMasihSegar.


Selamat Jalan Abangku.

Asalammualaikum.
Hari ni 21 januari 2012. tarikh perkebumian abg wan.Semalam 20hb abang wan telah menghembuskan nafasnya yang terakhir.mesti ramai yang terkejut kann??
tak tahu mcm mane nak story hal smlm.memang qid down giler lah!lagi2 tgk abg ajam yg mcm tension tu kann.
lgi lahhh..sepanjang mase at sane qid duduk jauh dri owg ramai.qid x sanggup nak tgk mereka2 tu menangis.
qid x sanggup nak tgk mereka tu sebut2 name abg wan..qid tak kuat nak trima tu semua.
abg wan terlalu baik bg kami,die terlalu lembut terlalu pemurah and peramah..die memang seowg insan yg
sangat2 baik dengan semua owg..tapi ape blh buat kann..Allah lebih sayangkan die dari kami semua..
Abang wan meninggal sebab jangkitan kuman dalam darah..qid tk thu yg abg wan masuk hospital ari khamis.
yg qid thu abg wan demam jee...ari tu pown at Twitter tgk die mcm ok..tapi....entah lah mungkin die sembunyikan sesuatukannn spae yg tahu..??.

Semalam,
mcm2 hal semalam sepanjang abg wan ade at bilik mayat tuu..time tunggu dri…

Moga Hari-Hari Kalian Bahagia

salam esya.
hermm smlm qid masuk cni tp x sebut pown nme kmo kann..
hihihihihi tu special for abg akim.
lame qid x tulis blog kann..mane x nyee seminggu lebih lappy format.
mcm owg gilr lahh qid x on9..
nk pkai phone,qid dh x pkai line lg..skng pkai prepaid jee..
bler dh pkai prepaid uhh fhm2 jee lah kdng2 uh mlz nak gi topp..
so tk pat lah on9..
semalam bru lappy siap.
elok jee time befday dua makhluk Allah tuu...
dapat lah wat posting special tok dowg..wahhh!!! special ke??hihihi.
ape lahh..dengar ctew abg akim x de clbt pape ngan dak2 ni die just ngan fun je kott..
KOT lahh..qid x thu sgt lah coz mlz nk contc abg mierul tnye..
nk contc abg ajam haa jgn mimpi lahh..

skng ni qid tak thu mcm mne keadaan qid ngan abg ajam.
qid x contc die..die pown x contc qid..mybe bz ngan kerja kot..
ari tuu qid gi lah umah die coz rse rindu sgt2 ngan die...
slalu weekend die akan blik melaka.
qid pown ape lagi blik lah sne tnpe bg tau sesape.
skali sampai2 ibu kte abg ajam tak blik minggu tu coz ad…

Afiq Akim ;)

Okey skang ni qid nak ucapkan Happy Birthday To brother sowg ni. Brother Afiq Akim Bin Ahmad yang ke-21 tahun kalu tak silap. wahh semakin meningkat dewasa brother kite ni.. HAHAAH ayat tak boleh blarr ann.. pape pown qid memang tabik ngan brother ni. kalau boleh nak ikot jejak langkah dia. tapi~~~ TAK BOLEHH... Abg akim abis jee SPM terus mencuba nasib di audition AF at JB dulu.kemudian dia di terima sampai lah ke Final. nama die terus top after AF abis. and sekarang umur baru 21 dah jadi penyanyi yg vestly. gua tabikk kat lu bro..
*Befday die this year qid tak pat buat mcm thun lepas.sbb? sbb qid busy sesangt.tambhn plakk ade prob ngan abg ajam.so mlz nak kecoh. sorry x pat buat mcm thun lepas..
~qid doakan abg akim akan terus succes dlm industri musc ni.. bukan music je lah lakonan,pengacraan.semua lahh yg sama waktu dengan nyee.. :) hihihihiiihi

okey lah nanti qid sambung lagi ;)

1,2,3,4 mule cerita aku

Salam Esya.
pertama skali qid nk ckp yg smlm 9/1/12.merupakan genap 12 thun
atuk rahman meninggal.pejam celik,pejam celik kejap jee dh 12 tahun atuk meninggal.
atok meninggal time qid darjah lime..ingt lagi time tuu cuti skolah..masuk2 jee skolah qid murung jee..
insan yg bertanggung jawab membuat ann qid tersenyum semula adalah Muhd Humaidi Bin Rus.
die lahh yg teman ann qid tiap2 hari time at kelz...klu qid x turun rehat die lah yg akan burak2 ngan qid
at kelaz..sanggup die tak rehat..
macm2 lawak bodoh yg die buat time tuu..mase qid skolah rendah..dri darjah 1 sampai darjah 6 qid
duduk blkng skli time dlm kelaz.so mase darjah lime yg dudk blkng qid sowg jee pompuann,yg lain sume lelaki..
yg qid ingat Aizuddin,Shahrul,Md Noh and syafiq.
qid paling2 rapat dulu dgn aizudin,shahrul and noh..kami akan berempat same2 time study..
duluu time shahrul buat hal,qid desak abg yg gi backup die..sbb ape??sbb time tuu shahrul rapat sgt ngan qid..
lepas naik skolah time atok meninggal uhh shahru…

Kisah Duka aku :'(

Salam Ellysya.
wahh full name plakk!
 Semalam ann qid jumpe ank buah qid,anak angah mus.
kesian die..asyik tak sihat jee..dri die lahir smp hari ni dh dekat nak setahun dah asyik
sakit..sakit..sakit jee..Serius kesian tgk die..
bulan lepas qid jumpe die muke die putihh sangat2..comeyy
but skng muke die mcm dah x berape putih and mcm merah sikit..
ermmm x thu lah kenapa..
minggu lepas bru lgi die kuar dri hospital...
ermm kesian kasihh...
~~qid terdengar ayah ckp ngan pak cik razmi yg pk cik razmi takut if kalu2 kasih jadi mcm qid..
Whatt??mcm qid???teruk sangat ke qid nii??
;)) HIHIHIHI
pape pown qid doa kasih x kena mcm qid okeyy..
loveyou Nur Kasih Imani.



Haaa stop story pasal ank buah qid uhh.
Azam.Lame x dengar name tuu kann??
lme x cte pasa,die kann??
lme x sebut name die at sni kannn??
sbnrnyee lme qid tak jumpe die..rindu dengan die...
ari tuu ade gaduh skit ngan die..
tctew die cm ni...time qid exam ari tuu die ade masuk hospitl sbb demam..
die ngan abg wan masuk hospital ska…

Teringat dia.. ;'(

Tadi tengok2 gambar ngan dak2 Antah tuh...
mizz giler ngan dowg...terutamanya Nur Izzati Bt Anuar tuu..
Rindu nak kecoh2 ngan die time waktu BM..rindu nak tidur ngan die time
waktu BI..rindu nak dgr die mrh biler qid serong kelaz SJ.rindu nak mengumpat sir subra ngan die.
rindu nak merayau ngan die..rindu nak stay smp kul 5 ngan die..
rindu nak menyanyi ngan die lepas abis kelaz..rindu nak merapu ngan die...rindu sangat
 saat2 giler ngan die..aku rindu kat kau zati..
totally qid sangat2 rindu kan die..


aku thu kau bz zati...
kau kerjakann..lgi pown umah kau tgh repair..mybe lain intrnet xde kannn...
eermmm....hope kite dpt hang out sme2 lagi k.

;))

Tabik pade diri sendiri weii :')

::b4 kuar umah pgi tdi :: Salam esya.

haa nak thu satu benda x?? Ari ni qid bantainyee pergi skolah STAD.. Dri kul 7 smp pkl 9 qid at c2... Mule2 pgi uhh qid dah basuh2 motor..skali qid terpikir “aku nak gi mne ni basuh2 motor” Lme2 qid pkir...qid trus rse mcm nak gi STAD..HAHAHAHA Ape lahh!!! Ari ni ari jumaat so msti dowg at dewan bce yassin... Qid pown pergi lah dlm pukul 7 lbih uhh.. Qid  pkai suar pendek jee tau pergi..memang serangan berani mati betul lahh Pagi tadi uhhh... Sampai2 jeee qid terus ikot jalan blkng dewan uhh biar xde owg dlm dewn uhh nmpk kee annn.. Qid smpai uh dh dkt2 pkul 7.30.. Time at  block form 6 uh qid terserempak ngan Amsyar jiran qid uhh.. Acha thun ni form 5..die mcm biase lah dtg lmbt and mnyorok blkng bangunan. Dh lepak2 ngan die,die pown nak lri masuk kelaz die coz dh dkt kul7.45 dh dak2 dlm Dwan pown dh nk masuk kelaz.. Qid dh mengelabah dh tdi..Haaa ni lah die padah cri penyakit kannn.. Qid pown tak thu nak gi mne tadi..last2 qid col roy tnye die at mne.. qid bg ta…

Anugerah Juara Lagu -26 bakal menjelma ;))

::Mereka bakal menggegar::
~menggegar kerhhh???HIHIHIHIHI
salam.
 haa ari ni dah 5hb january..kejap jee dah nak seminggukan kite smbut thun bru nii..
JANUARY..haa befday sape erkk??
ermm haa befday Add..18 january..same ngan befday abg akim...
haaa siap lahh kau abg akimm..teruk lah kena thun ni.thun lps kau dh abis2 kena kan owg annn...
ermm x sabar2...befday Add??erm tak thu lah dpt clbrt ke takk!!coz add always bz ngan kerje die..
last year pown clbrt at skolah je SIKITTTTT...ptg uhh ajak die mkn luar skali last minit cncl coz die
ade hal!
tu lh die...
ermm lgi pownn add ni x kish sgt psl befday die kott...
Abang akim je lahh haa..thun ni umur die 21 kalu tak silap..haa makin tua lah kau abg akim oii..
HAHAAHAHAHAH...
~~selain dri befday si sawit uhh bulan ni gak ade Anugerah juare lagu..perhh memang paling2 qid tak sabar lahhh...
paling x sbr nak tgk HAfiz lahh..Hafiz,Faizal Tahir and Projek Pistol..
perhhh qid dp mengagak persembahan prjek pistol and Faizal Tahir akan meltop lahh…

Pengetua punye Burakkk

Salam.
Hey esya.
ari ni ari rabu 4/1/12.
Hari pertama sekolah untuk tahun 2012 ni..
tapi qid takkk!!! HIHIHIHI..
pagi tadi bangun tengok adik t-rah tengah bz siap siap nak gi skolah..
qid tengok jee die..
time die dh angkat beg uhh qid tanya die "Adik nak gi skolah ke?"
dah tuhh die gelak tauu.. die ckp  tau esya..die ckp "Adik thu lah kak wa dh x skolah.dahh gi tdo sne lahh"
HAHAHAH senang btl ati qid buat die mrh pagi2 uhhh..Tapi pape pown mg tabik lah at adik..sbb ape??
sbb sblum die keluar rumah pagi tadi.die bace ayat kursi then die doa cm ni "Ya Allah kau  prmudahkan lah aku dlm sgla urusan semasa aku membuat persiapan untuk menghadapi PMR pada tahun ini"
itu die doa...Adik  t-tah kann mg perangai die kalau doa die akan berdoa mcm die berckp..die tak malu
dengan doa die...tu yg wat ann qid tabik at die gakkk..
Pape pownn blajar rjin2 tau dikk...jgn jd cm aku ni haaa...Target 5 A PMR.tp dpt 1A and 5 B sje..
ermmm...Akak doakan adik bejaya okey!!!

Ok…

HAHAHA~~apa sudah jadi Awal2 2012 Ni?

Salam.

Ellysya Balqis,awal tahun baru ni membuatkan qid tersenyum menempuh dugaan Allah..;))
Ape cerita qid??
Hermm Esya tahukan qid baru saja dapat camre DSLR SONY A550.?
dan sekarang qid terpaksa tukar camre tu kepada DSLT SONY A33..Tapi kenapa??
ni semua gara-gara ada sorang kawan qid ni gobek-gobek camre qid semalam lepas celebrt new year
sampailah camre tuh HANGGG!!!!
serius qid diamm je semalam biler camre tu jadi macam tuu..
time tu juga qid col roy qid cite pasal camre tuu...nak tahu roy ckp ape??
kalu x nak tahu pown qid ckp gakk haa..
roy ckp "Awak balik seremban sekarang juga! esok pagi2 kite gi hanta at kedai tu balik.ada waranty..tu lah awak PAYAH! suke sgt bagi barang pada org.cube jaga betul2 barang2 awak semuanya."
ermm amik kauu..kena seketul ngan roy..memang die marah abis arhh time qid col die uhh...
pukul 3 pagi qid gerak balik seremban semalam...
dah singgah macam2 tempat time otw balik uh,tepat pukul 9 qid sampai seremban terus jumpe roy..
tapi time uh r…

Selamat Tahun Baru

Selamat Tahun Baru.
mencilok i-pad abg mierul jap nak post at blog ni sbgai posting pertma 2012. ;)
qid tak tahu kenapa perasaan qid sedih biler masing2 countdown tadi..
serius tuhan je tahu knp.
mungkin qid terlalu syg 2011 kot..
pape pownn ari ni dah 2012 kann..hermm
~welcome ;)