<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 21 January 2013
Assalammualikum esya..
hmm hari ni 21hb january 2013..
semalam 20hb..hari ape semalam..
hmm memang lahh semalam hari ahad...
tapi hari ape??
hmm sape yg kenal qid..
sape yg rapat ngan qid..tahuu lah smlm hari ape..
untuk yg tak thu!
semalam ade lah hari yang mane genap setahun abg izwan meninggal dunia...
genap setahun jugaakkk kami semua kehilangan die..genap setahun die duduk kat rumah kekal die uhhh..
Abg iwan...
name yg neverr neverr neverrrrrrr qid boleh lupe..
die lah retis die lh org yg qid anggap mcm abg..
die sgt perfekkkk!!!
die baikk..die penyayang and seorang yang suke ambil berattt..
die memang awesome!!
mungkin semalam juga hari yang diingati oleh kuarge die and yg trutame skalii semesti nyee
sir Ajam uhh..
Pastiii...
ye lahh bro die kann..
and mungkin semalam die pergi balik melaka and melawat kubur arwahhh...
mungkinn lahh..sape thu kann??
Cakap pasal kubur!
tringt plakk yang qid last pergi kubur abg iwan mase b4 blik ipohh..
and insya Allah hujung minggu ni qid balikk KL qid akan lari jap balik melaka utk lawat kubur arwahhh...
kenapa qid pergi lawat kubur arwahh??
hmmm bukann sebab saje2...
tapi qid memang akan pergi kubur org2 yg qid kenal yg dh meninggalll..memang itu perangai qid.
Memang tak dinafikann..ramai yg ckp "kalau tak pi kubur pown doa akan sampaii jugakk pade arwahhh..."
tapi bg qid...qid tetap nak pergi melawat kubur even qid dh selalu pergii..
sebab ape??
sbb qid dh terbiase dgn perangaii tuhhh...
sbb my family mmg ajar care mcm uhhh...
Ehhh!! Qid melalot ae niihhh??
hehehehe ckp psl kuboq plakkk..hmm dah2...

Ehemm ehemm..Abang wan...
Qid harap abg sentiase tenang kat sane..
qid pasti dn qid yakin yg kami kat sini sentiase doakan abg..
abg jgn risauu k.! kami sentiase doakan abg..
mak abg,ayah abg, adik brdik abg sentiase doakan abg!
itu PASTI abg..Qid juga harap roh mu tenang di sisiNYA abg...
dan qid berdoa agar kau sentiase dipermudahkan dlm ape jua keadaan skali pownn!
Aminn

haa esya :)
hari sabtu hari tuu qid dh pi lawat kuboq kamu and walit...
cantikk bersih kubur tu esya...
pandaii org yg ummi byr uhh jage pusare kamu and walitt...
asal kmo thu esya mase nak pi kuboq kmo hri tuu qid blh plakk sesatttt...
hihihihi nasib nasibb...
name jee qid ni dh dkt setahun duduk ipoh nii!
tapi jalan hafal pown x esya.. :)
hihihihi
Hari rabu ni qid balik seremban...
sebab cuti 5 harii sampai hri isnin...
Balik nnti qid nak pi johor yg pertame skali! nak pi tgk adik qid masuk MRSM...
yg kedua nak singgah melaka..nak lawat kubur abg...
and yg ketige nak pi skolah ambik sijil SPM...heheheh
hmm Ckp pasal adik qid annn...
die dgn secare mengejuttt nye die trime tawaran masuk MRSM uhh..
kmi stu fmily terkejutt blerr  die tetibe bg tauu yg die nak pi uhh!!
tk thuu ape yg menyebabkan die terbukak hati nak trime tawaran uhh!
Tapi bgus jugakk die trime tawaran uhhh!
sekurang2 nye bgus jugaakk utk die!
ye lahh sia sia die dpt 8A if tk sambung kat memane!!!
pape pownn qid harap die dpt study dgn baik kat batu pahat nantiii!
and kami satu family akan selalu support die!
And harap adik dpt jugekk sume A lagii utk SPM.. :)
hmm qid tk thu lah esya subjek ape yg adik ambikkk..
tp rsenye pasal sains2 nihh..sbb johor mmg subjek2 mcm uhh yg bykkk!!!

*hmm k lah esya..nnti qid sambung burakkk lagi ngan kamo k!
hmm qid ni pown mencilok kat libry ambik wifi ...and ciplakkk lappy wanii utk on9..!
Ape kes?? Kes mlz nak byr internettt..hihihihi sory waniii. :P
K lah esya! Salam :)

-Alfatihah buat Abang Khairil Izwan!

Wednesday, 16 January 2013
Assalammualaikum Esya!
Hmm terpakse menchilok jap on9 pepgi nih...
hihhihiih
bukan ape..rase lame plakk tak berblogger kat sni annnn..!
hmm malam tadi tidoq..
skali termimpi kamu..
mungkin qid rindu kottt...
heheeheh
Im so sory esy sbb b4 ni qid ade ckp yg dh sampai sni qid nak pi lawat kubur kamu kann??
Tapi sampai skng qid x pergi lagiii..even dh dekat seminggu pun qid kat siniii.....
Sorry esya..
ikot kat hari ahad hri tuu nak pergi...tapi..
qid kuar ngan wani,nik and akma....Ssedar dh lepaking samp kul 7 malam...
so x dan lahh nak pi lawat esya...
dh tuu isnin dh start class...
kelas plakkk ade sikit masalh...
tuu yg xfree sgt...
kemarin balikk je class tros balik buat surat untuk anta kat TPA.
then semalam balikk jee tros gi karok ngan nik and wani...
so blerr qid nak pi??
insya Allah kalau free esok or lusa qid pergi k!
insya Allah...
qid nak gi pown kena tnye fizie jugekkk...
sbb??
die ade ckp hari tuu kalau nak pi kubur bg tau die sbb die nak join skali!
hmmm so kalau die nak ikot kena laa plekkk tunggu die...heheheheh

Haa now dah hari ketige class...
dan hari ketige ni plekk merupekan hari yg pertame qid pergi class wani..means sekelas ngan wania and geng geng die!
semalam dh masuk lagi sebenarnye....
cite die cm niii..memule qid masuk class qid..dh tuu miss tnye lahh mane yg group die x cukup?
qid angkat lerr tgn sbb qid bg tauu yg qid akan move dri kelz uhhh!
then dan2 uhh jugak die suruh qid tunggu die kat lr10.
die kate die lepas uhhh masuk class yg qid nak tukar uhhh...
so skali jee senang.
Tugasan pertame dlm class uhh!
tugasan die qid same ngan akma..
wani ngan dira and nik sowg! :)
hmmm..Hope class hari nii okeyy!
lagi2 class sir petra..
cuakk wokk ngan die.butt butt buttttt!!!! Buat tak thuu je..like qid ni bru kenal die jee kan?
hahaha okey! fullstop! :P

Haa kenape qid tukar class???
okeyyy qid story.Cite die mcm niiii..
hari pertame masuk kolej balikk uhh mood qid dh down gilrrr ngan clas uhh hanya sebab sowg lect nii..
lect ni die mengajar qid since qid sem1 lagii..and qid fhm sgt perangaii die..
and mase dlm class.
secara automatik nye qid nekad nak pindah class...
qid nekad!!!!
habis jee class qid tnye class wani mcm mane?
sbb qid target class die jee yg die nakkk pindahh..
habis class uhh nik teman qid gi UPA...
skali time kat UPA dowg ckp "kenp nak tukr class..kan dh pilihh..Tak boleh tukar class"
pergghhh berlagakk gilerr miss uhhh.. :)
And lepas uhh qid jumpe lahh my daddy!Hahaha daddy ke??
qid jmpe sir faris.
Qid tnye die"tukar class blh ke??"
dh tuu die kate die tk thu die suh tnye upa..
qid ckp qid dh gii..and qid trang kan kat die yg psl ape upa ckp..then die ckp die x dpt tolong..sbb nnti upa akan mrh die plekkkk!!!
Okey Fine ! qid pown kuar dri bilikk uhhh..
lepas uhh Qid pi bilik kaunseling..Jumpe my second Daddy! Eh!!! hahaahahahahaha
qid jumpe sir rahmat :P
qid tnye die mcm mane??
die kate g die thu memang x blh nak tukaq....
die tnye kenape??
qid bg alasan ckp "rmai sgt yg pandai lahh sir"
then dan dan tuu kena mrh..die ckp "hbis tuu nak kwn ngan bdk x pandaii?nak jadi x pandaiii??elok sgt ke tuhhh?" okey fullstop! malas nak story lagii...hihihihih
Tapi sir rahmat ade bg cadangan ckp "klu nak sgt buat surat..hantar sendiri kat TPA kalau nakkk!"
haaa secare nekad nye qid pown buat lahh surat hantar kat TPA.
memule nak tulis yg pasal rmaii yg dekan..skali qid berterus trng ckp yg pasal lect tuhhh...
semalam ingt nak hantar kat TPA...
skali nik ke wani tahh yg ajak pi UPA dluu tnye..
so kami pown pi UPA tnye skali lagii...die kate benda yg same...
then tnye kenapa??
qid pownnn mcm tergagap2 nak ckp annn gilerrr ape nak ckp psl lect uhhh..Mampos sume owg kat situ thuu
nnti...Malu plakkk die..
then qid ckp qid pi ambik surat yg qid nak anta kat TPA uhh dlu then bg kat die...
Dah ambik surat uhhh dan2 tuhh jugakkk die kasi tukaq classs.......
die tnye gakkk "sape lect tu"
qid pown ckp lah name lect tuuu....
hmmm so secare rasmi nye qid dh jdi student dim0207! :)
Kalu qid thu senang..Qid story jee kat sir rahmat psl lect uhhh...
tak yahh qid nak cover2....
klo bg tau sir amat lgi senang..sbb nnti mesti die akan bwk jmpe tpa..tpa akan tnye mcm2..
and miss uhh mesti kena sumting! bukann nak niaya miss uhh..tp ramai kott yg x suke...
so kena lah lahh kolej wat sesuatuuu kannnN!!!

Haaa ain tak kisah ke pindah class?
ain.. or a.k.a my adikk kann!serius qid sebersalah gilerrr nak tukar sbb dh plan awal2 nak seclass ngan die...
but qid ade problem qid sendri yg memakse qid pindah..
mungkin ain tk brp kenal qid lagii...
klo qid masihh stay kat class uhh...!
mampos qid mengamokk nnti time miss uhh mengajar..sesilap hri bulan qid blarr mcm uhh jee dri class miss uhh!
hmm Qid memang gilerrrr..blerr dh mrh dh bengangg memang qid gilerrr...
sbb tuh ain! Aku pindh jugakk sbb aku x nak perangai gilerr aku ni smp kat kolej niii!!!
aku x nak org pikir lain pasal akuuu...
sbb perangai aku nii dtg tanpe aku sedarrrr..!!!!!!!!!!
Kau lain dik...kau strong...Kauu mudah untuk bersabar...
tapii aku x!!
Kau punye kesabaran memang tinggii..memang aku tabikkk..tapi aku x blh sesabar kauuu...sbb aku bkn kau!
hmmm ingt tuu dikk..
btw,sory terpkse tinggal ann kau sensowg at class uhh!!
sory ya....

*k lah esya nak pi classs....
nni qid upload gmbr k!
bye :)

Friday, 11 January 2013
Assalammualaikum esya!
Alhamdulillah qid dh selesai mendftr untuk sem2 hari nii..
And ape yg qid harapkan 50% jee yg berlakuu..
ape die?? qid kann harap wani,ain,jiha and pjoy seclass ngan qid..
Ain,jiha and pjoy seclass ngan qid..pjoyy uhh number2 lahh sbb mase kite owg dftr uhh die ddk tepi jee
sb tunggu lokman..lepas jee qid dftr qid gi kat die then die tnye class mane..
qid ckp lahh 8...dh tuu qid suruhh lahh die ambikk 8 jugakk..
die kate nak tunggu lokman tgk mcm mane dluu..
last2 tdi tweet die die kate die class 8 jugakk mcm sem lepass...
qid pown tros bg tauu ain tdi sbb ain yg ye ye nak pjoy seclass...
pjoy kte lokman x dpt seclass ngan kiteowg sbb class dh pnohh..
pjoy pownn yg last2 tadiiii...
nasib baikk dpt gkk 8 uhh!
soo pjoy,jiha and ain seclass ngan qid lahhh..
wani mcm biase larhh..
ngn dira die,nik,akma!
dowg 4 owg!
and mmg x dpt kott nak trikk wani tuhh sclass ngan qid..
die dh ade member sndri ann??
mcm tuh gakk qid..
qid pown ade member sendiri...
xkan qid tetibe nak trik die dri akma,nik and dira uhhh..
sdng ann dowg sesusah sesame dulu!
tetibe ni sem 2 qid nak trikk wani same ngan qid plakkk..
Memang takkkk lah wokk!!!
Mimpi jee di siang hari qid nihh..hahahahahha
Wani nye class no.7..
class 7 pownn lebih kuwg jee time die ngan class 8...
class pagi jee semua..petg xde class...
ari jumaat plakk satu due class jee...
itu pown pagii..means kami klo ade pape nak blik ari jumaat senang lahh..
sbb pagii jee kann class die..
tghari ke lps jumaat ke dh blh balikk dahh..
huhuhuhu
pandaii x kami pilih class?? :P

Tadi mase dftrr ade yg klkarrr..ade yg miss tertibe ckp "sy rse sy perasan sape awak"
Ade yg menyanyi lagu "apo kono eh jang" lahh mase qid dftr kediaman..
Ade yg ckp qid ade teakuando laaa,motiff die ckp sbb qid duduk kat greentownn ni sensowg!
huuuu memang elokkk qid kena bahan tdii..malu malu maluuu..
yg ain ngan jihaa sebab dowg dua asrama annn?
qid je sesat duduk luarrr..hihihihi
Huhuhu pape pown dh selesaii semua ituuu..
kekecohh cri alamat umahh tdi smp alamat sir pownn qid nak rembattt semua nyee dh SELESAIIII.. :)
isnin ni insyaAllah pnjang umur start lahhh class qid utk sem dua.. :)

*k lha esya..dh maghrib nihh...qid out dlu..
nnti qid masuk lagii....Bye!

Thursday, 10 January 2013
Assalammualaikum esya!
ehemm ehemm..skang qid dh ade kat ipoh sudahh!
pagi tdi dlm pukul 11 selamat qid sampai kat sinii...
Alhamdulillah selamat juga sampaii!
Okeyy sekang qid nak story pertme skali pasal
Mr.Roy/Walid qid...
hmm..qid thuu die bukak blog qid ni selalu...
qid thu die bce blog qid nii selalu..
dan qid thuu die selalu ambik thu pasal qid dri blog ni!!
kan walid??
walid thu mane qid dpt thuu???
hmm??
walid..mase qid story kat blog ni yg qid rindu walid + qid tercari2 walid..
tgk2 esok uhh qid col walid..tnye sehat or takk sumee...dh tu lepas uhh walid hilang balikkk..
and kedua nyee hari nihh!!
qid x bg tau walid pown hari tuuu blerr qid balik ipohh...
tupp tupp pagi ni tertige walid msg ckp suruh hati2..
bljr rerajinnn...hmm mane walid thuu??
hmm??
mesti walid thu dri blog nii kann??
Walid! kenape walit menghilang mcm uhh jeee....
keta walid pown qid dh x nmpk dh kt area seremban uhh..
slalunye klo time skolah qid mesti nmpk keta walid kat ampangan uhh!!
tp walid xdee pownn!!
mane walidd??
knp mase qid tnye walid kat mane qid x bg tauu pownn?
kenapa walid col qid sekali jee hri tuu???
walid...qid ikot semua ckp walid...
qid dgr semua kate walid..
kenape lepas kes hri tuu walid terus menghilang and menyepi mcm uhh je??
walid...klau qid ade buat salah ckp walid...ckp..jgn buat qid mcm nii..jgn buat qid mncari2 mane walid...
walid kesian lahh kat qid..mcm nak gilerrr qid cri walid tauuu...
and untuk pengetahuan walid jugakkk..
qid ckp kat diri qid niii yg qid x kan pergi sarawak cuti niii kalau qid x jmpe walid....
ikot kn hri uhh klo qid nak pergi bolehh jeee..
sbb lepas hal qid time cuti uhh selesaii ayh bg gi jejln..tp just ke sarawak and johor sahaja!!
ikot hati nii nak sgt gi sarawakkk...tp buat ape qid gi sane?? sedangkannn qid nk jmpe walid pownn x lepas2 lagii..
ni kann pulokk nak pi kat cousin2 yg slalu jmpe kat sarwakk..
waliddd..kalau walid bce posting yg niii..
plz lah walid..plaz jgn buat qid mcm niii...
qid cume nak thu kena walid bwk ummi and adik2 3 org uhh pergi mcm uhh ja!!
plz bg tauu qid walidd....
qid tunggu walid ckp sesuatu dri walidd....
and trimas untuk ucpan tahniah dekan tuhh..
hmm macm mane walid thuu????qid x pernh msg pown ckp kann??
nmpk sgt yg walid thu drii blog ni knnn??
qid masihh anggap walid mcm walid qid yg duluu!
ingt uhhh...

okey now story number 2..
ehemm ehemm..pasal bro RJ tuhh lagii..hehehe
okeyyy okeyy okeyy!!
kan b4 nii 3 posting qid cite psl RJ ann??
Dah tuu ari tuu hari tuu my bro badut msg and tnye ape hall kemarokk ngan rj..
qid pownn ckp lahh..suke mamat uhh rap and style die!!
dh tuu qid ckp lahh yg qid nak jmpe die..and qid memain ckp 
"ko tlg set ann mase jmpe die abgg...blhh?"
and takk di sangka2 my bro blh ckp "okey2 nnti aku bg tauu kauu"
dh tuuuu!! lepas sejamm kottt..die ckp "2 week lagi naik KL.."
fulamakkkkk!!!!!!
memang untung akuu ade abg badott yg kerja dgn industri  nihh lahhh..
huhh!! i love lu lahh bro..muahhh!! eh! godikk sudahh ..hahaahaa...
And yg x blh blarr nye esya...
Abg badott qid uhh blh ambik gmbr ngan RJ and mms kat qid ckp "Mr.RJ kirim salam"
perhhhh memang menjeritt lahh qid...!
haiyooo nak gugur jantung tgkkkk abg msg mcm uhh!!
huhuhuhu Tahh memane die jmpe RJ uhh hen tros anto kat qid...mmg ske biat aku jelly lahh abg aku nihh!
huhhh! pape pownn qid exctd nak tunggu 2 minggu dri sekarang!!
sbb ape??sbb nk tuntut janji dri my abam badottt sowg uhh!
huhuhuuu!!! :)
Haa nak thu takk nme RJ sebenarr??
ehemm ehemm...name sebenar die Mohd Helmy Hamdan.! yang berumur 29 tahunnn..
hiihihihihihihi
tgkk tgkk qid dh thuu dahh..
esokk ape lgi pasal die yg qid thuu pown qid tk thuu lahh!!
huhuhuhu!

Okeyy okeyy skng nak cite pasal time otw gi ipoh tadii..
mase gi tadi qid singgah kat limkokwing uhh!!
gi anta brng at remi kejapp!
nak thuu perangai remy kat snee yg qid tak thuuu!
huhuhuhuhu
rupe2nye sepanjng kat sne die pakai sketboard!
heheheh..
memang gilerr bag ang!
die jalan sikit2 jee at sne..
pkaiii sketboard jee die blerr jauh2..
kat sne ann sume siminn..yg mane bertangga uhh ade mcm tmpt yg lurus uhh!!
mmg remy pakar lah bab tu..pape pown remy..
wa tabikk bro lu blh buat mcm uhh kat sne ..
and jelez aku!

Okeyy lahh esyaa....
esok dh dftrr...
doakan sume berjln lancarr okeyyy!
huhu love you! :)


Tuesday, 8 January 2013
Okeyy Assalammualaikum!
Hahahah Malam ni nak ckp pasal RJ LAGI!!!
aahahah kat kowg yg x suke bace! Boleh berambos dri blog aku yg warne wani nii!
hihihi
Nak cakp pasal ape??
Nak ckp benda yg qid agak terkilan...Ape die??
hmm qid terkilan sebb x  tgk MHI pagi tadi!
sebab ape?? Sebab MHI ade RJ and blackk!
qid x pasti lahh dowg nyanyi or takk!
tp dgr cite dowg nyanyiii!
hmm yg kedua terkilan sbb ari ahad ari uhh tak jmp rj.
just jmpe black jee..Itu pown time anta brng at member bro qid uhh!
time uh tersempak ngan black and berburk jappp..
time tu ade tnye "rj mane?" but x terbukak hati pulokk nak jmpe..
hihihihihi..
skali afterr tgk die perfom mlm uhh!!! haduhh cairr weiii..
suare die memang terbaikkk.and mungkin one day die akan jdi sefamous alitimate,malique,toopath mybe!!
betull takk???
thu kenapa qid rse nyesal??
Hahaha xde benda pownn..just sbb qid lately salu bukak lagu yang die nyanyi uhh..
and qid rase die antre retis yang bakall jadi retis yg qid minat killerrr..
yang qid akan always support die..yang qid akan selalu ambik tahuu pasal die, yang selalu qid join untuk
pergi tgk gi perfom...huhh! qid dh dpt rase dh tuhh..skang ni pown slow slow qid dh thu mcm2 pasal die
dari abam sowg uhh! hihihi *tak leh mention bahaaya :)*
sebab uhh skng blerr qid dgr suare die nyanyi qid akan ckp "alahh nape aku x jmpe die hari uhh..blh aku thu,die ade fanclub tkk..sape yg handle funclub die kee!"
haaa ni xdo..aku pi jmpe black jahh! black nak panggil die aku x mau jmpe....
ehmm ehm bkn x nak..tp mase uhh nak cepattt!!!
qid dah dkt 3 kali dh dokk mentweet tweet ngan die!
Die same mcm ajam,akim,hafiz! sebab ape?? sebab sportingg toqqq...
tp xleh nak ckp 100% sporting or takkk..kena pi jmpe die tiii bru thu 100% sporting atau takk..
heheheheheh
Pape pownn bro Rapper Jambang!
insya Allah aku akan support kauu habis habisann!! 2 week pas aku ade kat ipoh aku akan
balik kl and cri kauu!!
hahahaha sebab ape??
sebab aku ade mcm benda nak ckp kat kauu nak tnye kauu!!
hahahaahha tungguuuu~~~~~

Qid paling suke die rap part niii :

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti


Memangg beremosi gilerr die rap part nihh..
klo x caye cerr dgr and hayati tiap kate die..
mesti leleh beb mate kowgg!!
seriuss! aku x tipuu ...

Klahh..
Pape pown! *capang x dilupekann k! wahahhaahha *sory bro!


Qid letakk pic yg nihh sebab cantikk!! tgk full...die nmpakk..rj black pown nampakk.. :)


Monday, 7 January 2013

ni gmbr kat atas ni mase dowg tgh perfomm...part ni yg paling bestt..
dgr suare RJ memang beremosi gilerrr..memang meremang bulu roma wokk!!


See tu RJ yg qid ckp agak smart mlm uhh dri biase..
slalu die simple jee...
pernh uhh hanya pakai shotpant jee perfomm..
tp mlm uhh memang segakkk! hihhihi final lah kate kannn. :P


ni salah satu contoh yg qid ckp die simple jee...
mase semi finall...die just pakai topi hrimau malaya,
sweater,bju t-shirt harimau malaya gakk!
dgn headphone masih tergantung!!
gilerr sempoiiii....

Kowg blh tgk video nii klo x percaya ckp aku yg persmbahan dowg memang bestt killerrrrrr!!



Assalammualaikum esya!
Okeyy hari ni hari isnin..Berape hari jee lagi qid dh nak balikk ipoh..
hm dah nak habis dua bulan qid cuti...
lepas nihh 6 bulan lagi dok mengadap kolej,buku,lect,class and lappy sahaja!!!
tapi tapi tapiii kann esya!
b4 qid balik ipoh qid dah lepas gian habis dahh!!...
qid dah pi tgk AJL27 untuk menhilangkan segala rase rindu nak pi tgk konsert...hehehhe..
semestinye pergi untuk support my abam Hafiz..Qid support die sebab die salah sowg trio AF7..
Macam yg esya thu! dari dulu sampai sekang qid memang allout support trio AF7 uh!
adik bradikk tige owg uhh! Ajam,Akim,Hafiz.!
and malam tadi qid tgk ajl untuk support hafiz..
hafiz bawak dua lagu! satu lagu duet ngan adira-Ombak Rindu satu lagi single die-Ku Akui.
Alhamdulillah lagu Ku Akui uhh die dpt  dua award.Satu untuk Anugerah Vokal Terbaik and satu lagi
Pemenang tempat ketige AJL27..btw,thun ni thun ketige hafiz menang vokal terbaik 3 tahun berturut turut!
Alhamdulillah..Semamng nye ramai yang thu vokal die memang terbaikk!
malah ramai yang beranggapan hafiz patot di angkat sebagai juara malam tuhh!!!
Tapi tak leh nak buat ape pown kann..ade yg menjadi juri nyee !
so kena terima lahh lagu yuna yang 'terukir di bintang' yang aizat bawakkan tu yang di angkat sebagai juara...
hmm! lagu tuu pown not bad lahh!
Cite pasal hafiz balikk!
Lepas jee semua buat persembahan qid tak yakin yang hafiz akan menang vokal terbaik tuhh!
sebab qid rase byk saingan hafiz tahun nihhh...ade black yg nyanyi lagi teman pengganti,ade Azlan yang nyanyi lagu idola..Haaa 2 tuu punye vokal memang terbaikkk..Lagi2 black pernah menang vokal terbaikk ann.tuhh yg qid cuakk gak tkut hafiz x menang!
Skali hafiz masihh menang juga!! again alhamdulillah.
Black ngan RJ menang untuk persembahan terbaikk!
huhh persembahan dowg memang terbaikkk!
memang boleh meremang bulu roma tgk wokk!
tak caye??? gi search youtube bukak tgk!
hehehehe...
qid ni pownn menaip sambil dgr video yg dowg nyanyi mlm uhh!!
memang terbaikk dowg...qid dgr byk byk byk kali pownn x muakk..
tp rase mcm makin makin makin nak dengarr ade lahhh!!
huhh! RJ memang rapper terbaikk yg black dh pilihh!
memang x salah black pilih die...
Okey qid story sikit..
Lagu Teman pengganti yang dowg nyanyi uhh lagu di cipta oleh malique..
awal nye lagu ni black ngan malique yang punye!
but beberapa peringkat b4 sampai final malique x pat join untuk perfom sbb masalah kesihatan!
so,black ambikk rj untuk gantikann malique..huhh! memang terbaikkk rj uhh rap..die xde langsung bwk gaya
malique..die bawa gaya die tersendiri..dan cara die uhh menarik org untukk terus dengar ape yg die nak
ckp!! memang terbaikk rj nihhh!!!!dowg nyanyii uhh sampaii kt hati wa nihh!! hihihi
Persembahan dowg ni antare persembahan yang qid tunggu tunggu gakk! and ternyata persembahn dowg tak menghampakannn.. :) Tahniah black ,RJ and Malique :)

ehh ehh ehh..dok cite pasal owg plakk! bro sendiri ape cerr??
hihihihi semesti nye malam uhh hafiz buat yang terbaikkk!!!!
kalau tak tak kan hafiz blh menang vokal terbaikk..kann??
okeyy hafiz ngan adira buat persembahan firsttttt sekalii!
Memang ramai terkejuttt bilerr aaron aziz tetibe naikk atas pentas time uhh!
and thu2 lepas habis hafiz ngan adira nyanyi,aaron pown dukung adira..!!
perhhh!!! ramaii yg menjerit rsenye tuhh!! heheheheh
btl tkk??
itu jee gimik nyee!
and persembahan solo hafiz die buat persembahan simple tetapii menarikk!!!
die hanya utamakan vokal die sahaja!
Kat atas pentas,ade gakk ajai komposer lagu die..hmm! hafiz ngan ajai memang senang kawtimm! :)
kannn?
hafiz punye felling memang habis habisan semalam..qid tgk sampai x mau noteh kiri kanan!!
hehehehehe...
pape pownn tahniah bro!

Lagu ombak rinduu!!

Ku Akuii

Ombak rindu :)



satu cite yg mungkin taramai tahuu!!
hihihihi mungkin lahh! hihihi pasal mimi one nation emcess jatuh tangga!
hihihihihi opss!! hmm okeyy mimi jatuhh mase dh habis nyanyii!
die nak tukur ke bawahh..entah mcm mane die blh jatuh berguling pulokk at situ!!
hihihi mungkin kain die ketat kottt... :) tapii die bernasib baikk..
sbb cmre dihale kann kat tmpat lain mase tuhh..
and die pown bijakk...
dh jatuhh kat tangga uhh terus bangun ang kuar teruss..cmre x dpt nak record..
nasib baikk die x masuk tv die jatuhh uhh...
kalau tak mesti ramaiii yg mengutukk die!
hehehehe....
And satu lagi benda yg kelakar mase malam uhh ade lahh
bile hos FBI nak ckp "3 persembahan bakal menyusul lagi"
die pergiii ckp "3 persembahan bakal menyesal "
huhuhuhu...
memule uhh die dh ckp cheryl mcm x perasannn...pas uhh die bantaiii jeritt "menyesallll" pas tu die gelakk
cheryl terpaksaa laa coverr gelakkk die.dah tuhh die x tahan bantaii nye cheryl pownn trlepas gelkk..
memang klakar time uhh!!
heheheheh...
lepas iklann semua dok pakat gelakk ann fbi..memang siott toqqq!
haiyoo memang klakarr wokk!

~ haa esya qid khamis ni nak balik dah..
barng sume dh nak siap dahh!
ehh lupe plakk nak cite..hri tuu gi beli alat tulis at add ann..
qid beli bykk!!last2 die ckp "ko ambikk je lahh aku bg rm10"
huuu memang lahh add uhh....
siap ngan ut nip,liquid bebatng2 lagii..haiyooo!!!
mmgg terbaikk twins qid uhh!!
:)
pape pown tuhh hri terakhir qid jmpe die b4 blik ipoh niii!!!
:)

*ohh k lahh esya.ti qid sambung lagi ya!
again qid ckp qid skng tgh kemarukk kat RJ.huhuhu
mlm uhh memang smart die!ngan bju kot die ,ngan ves die.perhhh.
rambut die ala2 retro jee sikat ke belakng hihihi. :)
hafiz nye rambut pown ala2 retro and stylo sikit..hihihih...
hafiz xde lagi awan nano okeyy!!
now rambuttt kiri kanan slupp auu!!!
:)
k lahh
byee byee




Thursday, 3 January 2013
Abg.....! aku nak kauu abg..aku nak kauu sekarang!
aku nak cerita mcm2 ngan kauu! aku nak luahkan mcm2 kat kauu abg!
sumpahh aku nak nangis dgn ni semua!
aku nakk kau abg!
aku nakk kauuuuu...
aku x suke keadaan skng nii aku x suke abg!
kenapa aku x blh bersuare??kenapa aku x blh berkata2..
kenapa aku x blh nakk luahkan ape yg aku nak ckpp!!
kenapa aku x diberi peluang abg???
Ya Allah..aku betul betul nakk kauu abg..aku nak pelukk kau abg..aku nak luahkan kt kau abg...
aku nak nangis dpn kauu..
aku nak dgr kate kate nasihat kauu..aku nak kau tenangkan aku abg..aku nak kauu!!
plz abg dpt kat akuu... :'(

Tuesday, 1 January 2013
 haaa! Ni skali lagi qid masukk b4 New year :)
Ape yg jadi 2012 :)

nak tahu ape yg qid menyesal tahun nihh??
pertama : qid nyesal sebab tk duduk umah ummi hari tuuu..
klo qid duduk umah ummi hri tuu mungkin qid x de  de nak menyewa bilik time kat ipoh !
kedua : qid nyesal sebab membaca msg wani! sumpah sebelum ni qid x pernh bce msg org tanpe kebenaran.
dan pade hari tuu qid ter bkk msg dlm phone die.time uhh qid punye simcard dlm phone die..qid slh klik
msg mase kat inbox..bler dh terbukak msg mak die.qid bce and qid rse bnde uhh lawakk + klkr.
then qid try bce utk kali kedua punye msg! sbb nak thu lawak or tkk! skali time uhh wani perasann..
sorry wani!!!!

Benda yang qid sedihh?
Pertama : abg wan meninggal !
kedua :sebab kena tinggal ngan wani mase nak pergi dewan st john kat ipoh!
ketige :Bilerr tgk member mcm x layan qid..
Keempat : ni nangis gembira sbb ira sanggup bwk moto dtg ipoh mase qid tgh demam terukk!
die sanggup jaga qid!!! tq ira!!
kelima: sebab miss BI tak fairr!! die kate qid ngan adik nye speking test yg pertme dpt C..padhl kami dpt B!
Keenam :bilerr rindu sgt2 ngan arwah abg im,pian,esya and walit! Mesti kowg happy tgk qid skng kann! qid berubh sbb kalian ! :)

Perkara Gila qid pernah buat :
 pertama : beli camre sehari jee dah jahanam!
kedua : menggila ngan wani dokk list kan brng2 yg nak bwk kat ipoh smp habis stu testpad bru beli!!
ketige : esok exam imt and pengajian islam..Ptg sebelumm tu qid blh pergi alor setar and balikk pukul 2 pagi..Balikk terus bace buku sampai pukul 4 lebih..then tido.Pukul 6 bangun bace buku.Then pukul 9 jwb exam..hiihihihihiihi
Ke empat: tetap nak buat presentation even suare takde!!
ke lima : Pergi lepaking kat dtran sowg diri time tgh tension smp pukul 6 pagi.Balik trus solat and tido :) !! *tempt tu menenangkan jugakk*
ke enam : berlari and chilokk nik utk anta blik bilik and ambik lappy! sebab miss bagi berapa minit jee untuk balik ambik lappy! *nasib umah dkt*
Ke tujuh : dokk main lif sampai org atas and bwh x pat guna!! hahah sampai ade mamat naik atas tgk kenapa lif tak bergerakk!Nasib time uhh dh lepas ann lift uhh! :)
ke lapan : dok tumbukk india kat medan gopeng! hihihii hbis semua pndng!
ke sembilan : dok gelakk gegile ngan 2 tige org member sebab TWEET :)
ke sepuluh: hanya bace buku utk final exam pade pagi sebelum tuhh jee *subjek IIT *Gilerr! x bce betl!

Perkara yg qid syukur kann :) *yg gmbira gakk*
pertama: Qid dpt terima pemergian arwahh.
kedua : qid dpt result spm yg x mengecewakann.Alhamdulillah
ketige:Qid dpt masuk KPTM. bukan U!
ke empat :qid x kena buli + kena naik pentas mase orentasi :)
kelima : qid dpt mentor yang terbaikk!! smp nak belanje qid ngan adikk mcD..hahahah
ke enam : qid kenal adik qid and ina!  :)
ke tujuh : dpt result mid sem yg x dijangka! iaitu 5A and 1C. c tuu pengajian islam..Menjwb pagi yg qid smp dri alor setar tuhh. :)
ke lapan : dpt full mark kat FOP.qid akan miss fundamental of programming tuhh :'(
ke sembila :Dapat anugerah dekan! Alhamdulillah! syukurr sgt2...
ke 10 : qid kembali sihat..Alhamdulillah!
Ke 11: qid dpt buat parents bangga ngan qid..walaupun ianye sekejapp!

haa bace kalau sudi! cancl kalau benci!
bye! Enjoy your life in 2013 okey!

*Tak lame lagi abg wan dah nak setahun.Alfatihah buat die!






Official Template By BudakPEMALAS