<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Wednesday, 29 July 2015
Assalammualaikum.
Menulis untuk keberapa kali,
entah aku tak pasti.
terlalu penat.
letih.
ingin lelap.
tapi mata berdegil untuk dilelapkan.
fikiran memikirkan diri sendiri.
terlalu banyakk yang aku fikirkan.
maaf andai aku yang salah.
aku cuba ingin melakukan apa yang aku inginkan.
keinginan untuk diri aku sendiri.
berhak kann aku ingin bersuara?
menyatakan isi hati.
bukan niat ingin mengeruhkan keadaan.
tapi biar aku buat keputusan untuk diri sendiri...
beri aku waktu.
beri aku masa.

Diterlinga hanya mendenga lagu
"Disini Untuk Mu"
pian, ira, remy aku rindu kalian.
sunyi tanpa kalian wahai sahabat.
rindu segala kenangan bersama.
rindu segala gelak tawa kita bersama.
sunyi skali tanpa kalian.
terlalu banyak yang aku tempuh sendiri tanpa kalian.
terlalu banyak yang aku pendam sendiri tanpa kalian.
terlalu banyak yang aku tanggung tanpa kalian, sahabat.
aku rindu semua.

Salam



Sambung tangan ku hulur buat kamu
jangan kau risau bila jatuh
teguh disini untukmu

Bila dunia terasa suramnya
akan ku buat kau ketawa
biar sama kita rasa, indahnya

Akukan ada bila kau perlu
Bila kau rindu
saat kau sakit saat engkau jatuh
teguh disini untukmu

Semua resah mu juga resah ku
semua bimbang mu juga bimbang mu
aku menyayangimu
bukan semata kerna baik mu
telus ku mendampingimu, SAHABATKU

Simpan bukukan segala memori pahit manis kita lalui
buka bila tua nanti.
Mungkin satu hari engkau kan lupa
susah payah kita bersama
tak mengapa asalkan kau, GEMBIRA

Bila nanti aku sudah tiada
jangan bersedih jangan berduka
dengarlah lagu ku cipta.

Saturday, 18 July 2015
Assalammualaikum.
Hari raya pertama berlalu dah.
hari yang agak suram buat aku.
terjaga dari lena dilihat  ruang bilik ini kosong.
Pasang radio kat telepon takbir raya yang aku dgr.
hati sayu.,
sayu saat cuba msg semua tapi mereka bz dengan keluarga.
bertanya pada diri aku.
kenapa aku tidak?
rasa tk adil sungguh.
Apa apa pun selamat hari raya buat semua.
Buat "family" ku juga.

Minggu lepas along tanya pasal dia.
Aku ckp "aku block die weh"
along tny kenpa..
aku ckp laa ape aku rasa.
pasal aku msg die semua aku bgtau.
then along ckp "apalaa.. ckp bezfren"
aku buat tk thu je apa die ckp...
Okey! now aku nak cakap.
actually along aku x thu apa sebab or apa jadi
sebenarnya antara kami berdua.
yang aku perasan lepas die balik dri joho die mcm lain jee..
mase tu lagi aku da rasa.
aku malaz nak layan sgt sebab time tu bz ngan projek...
lepas dah balik tu dh habis semua
ade stu hri tu aku msg die tnye "aku ade salah pape ke"
die kata takde.
aku kenal die bukan bru satu sem long.
aku kenal die dri form 1
klo dah msg die balas sepatah je ade je lah yang tak kena tu...
fhm sgt dah aku.
aku tulis berjela jela sepatah je die jawab.
sepatah 4 huruf..
hahaha nampak nyata long ade takkena.
aku tny die b4 aku warded...
bila die dh blas mcm tuu aku jadi mcm giveup.
yes mungkin aku ada salah...
mungkin dia mmg tgh marh pada aku or kecewa dgn aku.
tapi bila aku tny kenapa die x ckp?
kenapa die x jawab?
nampak tak kat situ yang die langsung tk syg relationship kami ni??
ko faham x long apa aku rasa?
aku dh cuba mengalah..
mohon maaf..
sebab aku pikir kan die kawan baik aku...
tapi die??
terus dengan kemarahan die..
biar kan aku dgn tanda tanya?
so since dri tu aku tros block die along.
buang conversation aku dgn die kat wassap...
sebab ape??
sebab aku xnak ingt lagi...nanti aku sakit hati..
die nak larikan diri kan??
die nak mendiamkan diri kan?
so biarkan.
klo die perlu aku..aku ada je...
tu laa sebab aku block die along...
mungkin kau pikir aku ni x matang.
aku merajok laa ape laa kann.
aku rasa kalo kau kat tmpt aku kau pun akan buat benda sama kot.
sebab aku kawan baik x ramai.
lagi2 die ni kawan aku dri sekolah.
sebab tu hri tu aku cuba jugak pertahankan semuanya.
tapi bila dpt respon mcm tu..
aku trima je.
trima kasih buat dia.
so along ni laa sebab kenapa aku block die..


Saturday, 11 July 2015
Assalammualaikum.
Salam buat abang abang yang jauh di mata.
Aku tak pernah minta semua untuk memahami aku.
Tapi yang aku minta cuba untuk menghormati
apa saja keputusan yang dibuat oleh aku.
Tak minta Lebih.
Hanya sedikit penghormatan.
cukup selama 21 tahun hidup aku semuanya diuruskan
oleh kalian..
ditentukan oleh kalian..
tapi kali ni beri kesempatan buat aku untuk menentukan jalan
buat diri ini..
aku ingin bertindak sendri..
atas kaki sendiri..
Beri aku ruang..
ruang untuk terus melakar cara hidup aku sendiri..

Kemarin Along berkata
"abis-abis aku koma. Klo jadi betul kau dtg eh bila kau sembuh"
tersentak sendiri membaca.
evrything akan okey.
itu yang aku fikir.
tak ada apa yang bakal berlaku along.
Cukup aku hilang sham, izwan, naim..
aku x nak hilang kau pulak.
so plz jangan pernah buat aku takut.
Dua kali kau mengulang ayat yang sama.
Jujur aku takut.

Hari ini rakan2 skolah menengah buat gathering.
Iftar bersama.
Dan aku tak mampu untuk bersama.
cukup sekadar aku memberi tahu yang aku busy.
Terlalu ingin bersama.
Berjumpa..
Bergelak ketawa..
Bercerita itu dan ini..
Tapi semua hanya angan2 aku..
Mustahil aku bakal peroleh apa yang aku inginkan ini...
Aku x sesempurna semua.
dan aku mengaku itu.
Aku hanya boleh berangan.
Maafkan aku..

Salam

Monday, 6 July 2015
Assalammualaikum.
Melihat jam dijari bukan meniti masa.
Tapi melihat tarikh.
Apa yang bakal jadi raya pertama nanti?
Raya yang tanpa abang disisi.
Dan lebih perit apabila perlu beraya disini.
Mengapa di beri percaturan sebegini?
Sangat sakit cara pengaturan ini.
Mencuba menguatkan diri.
Mencuba bertahan.
Tapi makin lemah.
Apa ertinya?
Datang lah wahai sahabat
Kalian yang aku tunggu ketika ini
Datang untuk mengubat segala sakit ini
Datang untuk membawa aku pulang kembali.

Dah 4 hari muntah muntah..
Masuk  apa saja
Pasti keluar kembali
Aku tak kuat
Tak kuat untuk semua ni
Beri aku kekuatan Tuhan

Aku mohon.

Friday, 3 July 2015
Assalammualaikum.
Hari ni hari jumaat 3 Julai 2015.
Dah sebulan lebih dah aku kat sini.
Masuk awalnya sebab lain..
Dan sekarang tersadai sebab lain.
Tak tahu nak mengeluh cara apa lagi.
Sendiri rasa sakitkan.
Sendirilah kena tanggung.
Aku dh lebih 3 hari x fisio.
Ikotkan tiaphari.
5 kli seminggu.
Jap lagi aku pergi kot.
Pergi pun sebab ade yang menyuruh.
Ikot hati tak ingin.
Sebab yang sakitnya aku.
Tak siapa tahu.
Tapi dia kata dia tahu sakit tak dpt berjalan tu macam mana.
And ada antara mereka yang nak aku seperti dulu.
So aku pergi hari ni aku piker korang je.
Malas dah nak kena bebel.
Kena marah stiap kali msg.
Kena perli tiap kali msg.

Ape cerita si LELAKI?
Datang nya dia untuk menjenguk kemarin membuatkan aku rasa hambar.
Kepercayaan kian runduh hanya kerana mulut orang sekeliling.
Terima kasih.
Aku bahagia pernah menyayangi kamo.
Dan tak pernah menyesal.
Aku pernah berkata.
Semua ni hanya seketika.
Benarkan?
Aku hanya ingin rasa bahagia walaupun seketika.


Salam untuk semua.


Official Template By BudakPEMALAS