<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 29 April 2017
I know you've got the best intentions
Just trying to find the right words to say
Promise I've already learned my lesson

But right now I wanna be not okay
So tight sitting here waiting
If I here one more "Just be patient"
It's always gonna stay the same
So let me just give up
So let me just let go
If this isn't good for me

Well I don't wanna know
Let me just stop trying
Let just stop fighting
I don't want your good advice
Or reasons why I'm alright

You don't know what it's like
You don't know what it's like
Can't stop this me from sinking
And starting a show on me
You're staring while I'm blinking
But just don't tell me what you see
I'm so over all this bad luck
Hearing one more "Keep your head up"
Is it ever gonna change?

So let me just give up
So let me just let go
If this isn't good for me
Well I don't wanna know
Let me just stop trying
Let just stop fighting
I don't want your good advice
Or reasons why I'm alright

You don't know what it's like


Monday, 24 April 2017
Assalammualaikum.
Abang minggu lpas mcm2 benda jadi abang.
Dgn aku ulang alik hospital
dengan bergaduh dgn ajam
dgn kena maki dgn ajam
pas tu pasl sewa rumah.
mcm lahhh.
tapi.
semua setel dah.
alhamdulillah.
aku xthu mcm mne nak hadap ajam minggu ni.
ajam nak dtg.
dia bengang lama dh nan aku.
aku pulak dok buat hal je
hihi
lantak la, dia sndri thu kot knp aku buat perangai.

apa apa pun.
aku nak ucap thanks kat kawan kawan aku yg tolong aku hri tu.
syid, pejal, isa.
thankz bro.
korang banyak gila tolong aku skang ni.
aku susah.
korang yang datang.
korang x dpt tlg, korang try mntk tlg org lain.
itu paling aku terharu.
susah nak cri kawan time susah skang ni.
thankz sgt2 bro.
insya Allah aku akan pasti kan saat korang susah aku ada.
tu janji aku.
korang pegang kata kata ni.

salam

Monday, 17 April 2017
Assalammualaikum
Hilang arah
lagi dan lagi
penat nak beragak kuat depan orang
penat jd penipu,
tipu semua orng yang aku ok
tipu semua org yang aku sihat
Allahuakbar.
Kuatkan lah aku tuhan
aku tknak mereka sorang pun thu apa yang aku rasa skang ni
aku cuba tahan air mata ni dri menitik
aku cuba kuatkan diri ni depan diorang
aku cuba senyum walau hati aku pun tk ingin langsung tersenyum
kuat kan lah aku tuhan
kuat kan aku untuk nampak terus teguh depan mereka
aku mohon.

aku sebenarnya sendiri tk thu aku mampu kuat atau tak.
ye aku sangat rapuh skang ni
banyak sangat yg aku fikir
banyak sangat yang aku pendam
aku bukan tak mahu luah,
bukan takde yang bertanya
tapi.
aku tak tahu mcm mana aku nak luahkan semua nya
kuat kan aku tuhan.
aku mohon sangat

salam

Sunday, 16 April 2017
Apa yg barai skang aku tk tahu la
Kije nak membuta je
Lesu.
Entah la
Ape benda lah ni

Tak pe qid.
6 minggu je lagi
hg sabaq k
hg tk blh lemah
hg kne tunjukkan kt org org yg buang hg tu
tnpa dowg pon hg blh grad.
hg kena buktikan qid.
hg kena.
kuat laa pls

Friday, 14 April 2017
Assalammualaikum
Abang.
hmm
dua tige hari ni aku membusykan diri aku ni jee
aku malas nak fikir sebenarnya
even ajamm ada jee msg aku mcm2 suh gi hsptl,
suh aku comfem kan cept untuk treatment lps ni
suh aku balik kl bincng dgn dia pasal ni sume.
tapii aku buat tak thu jeee
Along pon ade tny dua tige kali pasal ni
dan stiap kali dia tny aku buat2 bz.
aku tukr topic.
aku buat2 tk thu.
malas nak fikir skang ni.

Tapi.
Tadi.
aku tgk ade stu post ni.
die cakap psl effect treatment tu.
then aku trus terfikir psl diri sndrii.
hmm aku tknk sampai mcm tu.
byk2 treatment. treatment ni aku paling tkut,
dri dlu, sampai skang
dan skang aku fikir, ptt ke aku buat?
boleh ke aku buat?
mampu ke aku?
siapa nak jaga aku??
yang aku bace tu, org tu sejak buat tu dia terlantar jee.
aku nti mcm mne?

aku tk buat la abang.
aku takut.
aku takut jd mcm dlu.
sebulan lebih koma.
aku tknak abang.
hmm aku takut
jujur takut.

Saturday, 8 April 2017
Aku bru nak sihat kot bro
jangan tanya aku soalan ni
ye ye lah aku tak bagi tahu kau
sebab aku malas nak serabutkan kepala aku
tapi kau tanya gak
tapi kau tahu gak
kau thu dari mane?
bagi aku relax dlu blh kot
kan ?
aku thu benda ni merebak  cepat
aku tahu benda ni aku nampak je sihat
tapi.
aku minta bg aku relax kejap je
jangan serabutkan kepala aku dengan soalan soalan tu
jangan tanya aku lepas ni treatment apa aku nak wat
tolong eh
aku minta sangat
kejap je
aku tahu kau risau kesihatan aku kat sini.
lagi lagi skang ni aku sowang.
nad balik kg,
syid balik kg
takde sape kat sini.
roy ade.
tapi aku rasa kau thu kot mcm mane kekok aku nan roy skang,
kan?

nanti apa2 aku inform kau bro
thanks

Thursday, 6 April 2017
Lihat langit.
Aku tersenyum.
Indahnya ciptaan Dia.
Dan tiba tiba
Aku menyoal
Kenapa hidup aku Dia tidak kirimkan keindahan itu.
Penat
Penat menanti
Hingga bila?
Aku masih bertanya sendiri.
Dan dtg pulak mutiara putih dari kelopak mata ini.
Sampai bila?
Penat.
Penat meratap.
Hidup tidak seindah yg di inginkan.

Allahuakbar
Kuatlah wahai diri
Sabarlah menanti
Keindahan ini akan hilang.
Langit yg kau lihat indah tu hasil dari turun nya hujan tadi.
Dan diri kau kini,
Sedang basah.
Lencun kerana hujan nya masih ada.
Sabar lah tunggu hujan ni berhenti.
Keindahan tu kau akan lihat nanti.

Insya Allah


Official Template By BudakPEMALAS