Skip to main content

1 May,tarikh yang sangat penting!


~salam.
ari ni 1 May.
tarikh yang sangattt penting..
1/05 ni ade 4 orang kawan2 qid punye befday..
semua nye kawan rapat qid...
pertama nye tarikh ni tarikh befday arwah azhar & arwah azrul..
si kembar dua owg uh!!
kmo ingt lagi dowg uh esya???dowg yang pernah jadi sahabat KITA semua..
tapi dowang x sempat idup lme ann..if dowg masih idop umur dowg mesti dah
cecah 18 tahun..tapi tu laa kte owg ann,sesetgh kembar ni klu sowg sakit sowg lagi mesti sakit..
macam tu gak azhar ngan azrul ni.thun 2007 azhar meninggal,then thun 2008 plak azrul yang meninggal..dua2 meninggal.....atas sebab penyakit yg dowg hidap..
kecik lagi dowg time uh..
tapi dowg da kena hadapi mcm2..
*pape pown qid doakan semoga dowg berdua di tempatkan dikalangan hamba allah yang soleh!!!
amin....
[azhar,azrul..kita owg tak pernah lupa pada korg..sem
ua memori kite masih segar at kepala kiteowg]


yang kedua...
ari ni befday rabiatun aduyiah..
atau qid slalu panggil die bia..
kawan baik qid mase sekolah rendah..dari darjah 4-6..
memang best sgt kenal die..memang enjoy giler laa biler ngan die..
qid antra best-student at skolah tu dlu..
biler time exam jee msti pas exam kite owg akan bincang same2 pasal paper exam uh..
yang paling2 best time darjah 6 laa..thun ambik UPSR uh..
pas abis kelaz tambahan jee mesti lepak belakang dewan uh..
main futsal laa,main handball laa..mang best laa dulu...mang kite owg jee kongker block blkang tu dlu..time rehat,time balik,time blajar pown kengkadang kteowg
lepak situ..
memang terbaik laa time uh!!kite owg semua ade 5 ow
g time uh!!3 pompuan 2 lelaki..
pas ambik result UPSR..semua langsung x berjumpe dah!
sowg gi k.pilah,sowg gi senawang,sowg gi kajang,dua owg jee yg stay at area ampangan..
tapi skolah lain2...sowg skolah seri ampangan and Qid
skolah TUNKU DURAH!!
semua lima2 uh berpecah!!!
da dekat 5 tahun x berkumpul..hope one day kite owg dpt kumpul same2 mcm dulu..
*pape pown epy befday untuk bia..aku harap hubungan kite yg dulu dpt terjalin semua...ok?


yang ketiga,
ari ni befday member qid yang palinggggg becok at kelaz uh!!!
dri form 1-form 5 qid satu kelaz ngan die..
da masak dah ngan perangai die yg suke membebel uh!!
name die NURSYAHIRAH..a.k.a si becok ANTAH!!!
hahahaahahah...die paling benci owg panggil die becok..
but qid mau gak panggil die becok at cni.qid suke!!
qid lupe yang last year qid bg die kek!
tu pown wani yg ckp smlam.
this year tak thu mau bg ape..and mybe x bg pape kot..
tapi x tau laa mcm mane..
tgk lah keadaan...
*epy befday utk ko si becok!aku doakan ko lulus dgn cemerlang dlm SPM oK!

yang paling2 penting skali
adalah ari ni merupakan tarikh mak ila di panggil ilahi..
1 MAY 2007 mak ila meninggal..
time uh at perlis...
ingat lagi time uh qid ngan parents sume at umah pak cik..
mase uh mak ila koma at hospital tunku ampuan najihah kot name hospital uh..
malam uh adik pak cik yang jaga mak ila..
pas subuh uh pak cik kuar dri bilik bagi thu mak ila dah meninggal..
semua kengkabut time uh..
and terus gi hospital tgk jenazah!!!
ermmm..x tau mau ckp cm nerh keadaan time uh!!
mase uh mak sedare yg lain sume dah balik negri masing2 coz dowg da dua ari at perlis..
yang ade masih ade at situ family qid and family sowg mak sedare ni...
family yana pown time uh da blik melaka.....mang sedih giler time uh..
keluarga mak ila x ramai yang mengiringi jenazah die time gi makam uh!!
sedara pak cik fauzi jee yang ade..tapi qid tabik laa at pak cik..
walaupown da 4 thun mak ila meninggal hubungan die ngan kiteowg tak putus pown!!
adik beradik pak cik pown baik!!kami semua at sni rinduuu sgt2 nak jumpe pak cik!!
lme da x jumpe...
*pape pown al-fatihah buat arwah ROSILA BINTI ABD RAHMAN

ingat lagi esya..mak ila pernah rancang untuk buat bfday party same2 ngan qid..
qid mau wat besar2an thun tu die kte..befday die ann sme ngan qid..tapi sebulan sebelum
befay die,die da meninggal da..tu semua hanya tinggal perancangan jee..:)

Popular posts from this blog

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Happy Birthday Ajrul Ameel

Happy Birthday along.
Mungkin semasa kmo baca ni aku masih lena. Atau aku tak tahu apa dah jadi pada aku. Maaf sejak perkenalan kita tak pernah sekali aku datang menyambut hari kelahiran kamu. Maafkan aku.
Aku harap kmu sentiasa bahagia dengan insan insan yang kamu sayang.Semperna befday kmo aku tahu bukan aku yang patut meminta.
Tapi. Ketika kamu baca posting ni. Aku nak minta kamu supaya jaga diri kamu sebaiknya.
Aku mungkin takkan ada dalam hidup kamu seperti dulu. Aku dengan kamu dah jadi kenangan. Kenangan yang aku akan simpan. Tapi.
Kamu kena tahu, kamu selamanya abang aku, along aku.
Dan aku tetap ingin jadi adik kamu selamanya. Terima kasih pernah berkongsi kasih sebagai abang aku.
Aku hargaiAku sayang kamu.

Aku kawan; Aku kawan sungguh sungguh.

Assalammualaikum
Hari ni terjaga je dri lena.
Aku terfikir.
Betul ke apa aku buat?
Mungkin ye, mungkin tidak
Mungkin tk siapa pun peduli
Mungkin.

Aku cuma mengharapkan aku lebih tenang
Aku lebih kuat.
Kuat.
Sedangkan aku sendiri thu aku tk kuat.
Biarkan beribu org dtg menyakitkan aku,
Tapi,
Aku tetap mencuba untuk kuat.
Aku pun tk sempurna

Jenis aku, aku kawan;
Aku kawan sungguh sungguh.
Aku sayang;
Aku sayang sungguh sungguh
Ada sebab kenapa aku buat semua ni
Ada sebab yang kau sendiri tak tahu kenapa aku benci.
Ada sebab.
Biar aku dgn dia je tahu kenapa.

Satu yang perlu kau tahu,
Aku sendiri takkan buang kau.
Tapi bila aku buat,
Kau kena tahu ianya bersebab.

Salam