Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

nak sgt die bce ni!!

esya,qid nak sgt bdk tu bce blog ni!! qid nak die tau perasaan ni slama ni.. biar die x salah fhm,biar die x tuduh qid mcm2, biar die x mengata qid kat owg lain... qid xnak tu semua lg.. dh puas bersabar... dulu bestie,sekarang musuh!!! ape tu? qid x nak laa cm tu... idop ni bkn lme pown smp nak bmusuh2... and dunia ni pown x sebesar mane lau nak lri2 dri qid..
hope sgt ade owg bg link blog ni at die and biar die bkak!!! biar die tau perasaan qid ni!! addoiyaiiii....xtahan laaa qid cm niii... sengsara idop tau x!!???

tringat video tu!! :(

salam esya.. ermmm dr pg smp ptg ni qid duk wat video!!mcm2...qid record laa. ni semua gara2 terlalu rindu nak rakam video kwn2... tadi syam ade dtg,qid rakam laa video die.. ermmm pas tu qid wat video tok wani!! ermmm die an yg salu ade time qid suah skang!!! owg lain xde deee... ermmm....
esya, cerita kau dan aku musim 2 dh ade... ermmm dlu mse musim satu punye lgu kite slu nyanyi same2 an.. ermmm rindu time nyanyi at dataran senawang uh!!tah pape tah!! ermm lgu musim yg kdua ni pown best gak... qid xtau nak bg sape lgu tu...so mlm td qid pk2 dlu qid bg esya lgu tu coz esya pling rapat ngan qid time tuu... but now wani pling rapat ngan qid... so,lgu musim kedua tu qid bagi wani!!! video nye dah siap dh!! tapi x leh nak upload at blog kteowg!!! xtau laa apsal loading sgt!!!
*esya...time wat video uh... kdng2 fikiran ni terbyng wajah kmo!!! xtau laa esya... mungkin ati ni rindu sgt ngan kmo kot... ermm:(

myphoto!

photoQID


sahabat ke ape!!!!????

ok esya,now qid nak story pasal kawan qid yg pernah qid cite at cni dlu... esya,now qid ngan die qid x tau ape hbungan yg kiteowg jalin.. qid x tau knp qid x blh nak baik ngan die cm dlu,qid x tau kenapa qid xbleh nak lyn die mcm dlu... ok,die kte die nak hbungan ni cm dlu!!! iaitu sbgai SAHABAT sahabat???ermmmm dlu slu cite2 pasal problem msng2 but now qid dh x leh nak cite pape at die.... qid x tau knp ati langsung x mahu bercerita sedikit pown tentang dri ni pade die yg bergelar sahabat tuuuuu!!!!! knp???mungkin sbb qid dah terlalu biase untuk simpan segala mslah sendiri and qid dh biase idop tanpa kwn..mksud qid kwan rapat... now kwn qid laptop ni jee,,,, ermmmm qid x tau nak ckp ape lagi... wani kte qid ni terlalu ikotkan kte hati!!!! btl ke esya???esya time qid perlukan owg,dowg xde... time qid sgt2 perlukan dowg,sowg pown x de.... so dri c2 qid dh mcm di ajar idop sndirian... hakikatnye slalu idop ni asyik berteman tp kali ni dowg seolah2 sengaja mhu qid sesowg!!! awal nye sengsara idop ni esya!…

angah!!

angah,skang kan lgu yg blh di ktegorikan tgh meletop adelah lagu from maher zain... die punye lagu sume mcm keagamaan... pg td nyanyi laaa lagu tu-barakallah dlm nyanyi2 uh teringat plak at ko... ko dlu bkn main ske an lgu2 mcm ni... lgu2 mat2 arab,lgu2 keagamaan ni... ermmm ari tu yana ckp yg die minat gler lgu2 maher zain ermmm yana pown dh cm ko angah,minat lgu2 cm uh.... aku tau yana pown rindu sgt at ko.... aku rase an angah,lau ko ade lg at dunia ni,ko comfm minat lagu maher zain ni..tgk laa cm yana,ye ye nak bli cD maher zain tu... yana punye pasal,aku pown dh terikot minat at lgu2 maher zain... ermm....dlu aku salu mrh ko nyanyi lgu2 arab a.k.a keagamaan kan angah??? aku x ske sgt!!!!ermmm tapi skang bler dgr lgu2 maher zain ni... rase rindu sgt nk dgr suara ko tu!!!rase nak bg jee mase berputar blik semula!!!
tahun ni patut nye thun ko,esya,azhar n azrul ambik SPM an... ermmm thun dpn thun aku,daniel,syam,eira,yana ambik SPM... but skang yg tinggal aku,syam,eira and yana jee yg ambi thun dpn..…

hey!!

hey esya...lme x tulis cni... sori laaa... skang ni qid bz skit laaa... skang dh pown cuti... cuti kali ni xtau laaa best ke tak coz qid rse cm xde pape jeeee... haaa,SPM dh start 4 ari dah...
qid ingt lagi dlu kmo pindh mlysia coz nak ambik SPM.. kmo dgn angah sme2 pindah blik cni!!! dgn harapan kowg nak ambik SPM untuk mase dpn kowg.. tapi syg kowg x dpt capai ape yg kowg nak kan??? ermmm qid rase klu kowg ambik sPM thun ni comfem result kowg meletop mcm result pMR kowg dlu... ermmm...
*hope kmo berdua aman kat sne ok!:)

slamat ari rye esya..

slamat ari rye aidiladha esya.. thun ni rye korban pade tarikh sehari selepas kmo genap setahun meninggal dunia,kami semua rindu nak beraya dgn kmo!!!! *semoga dikau tenang di sanaye!!!!!

ehemm..ehemm

salam.. esok genap sethun kmo tiade at muka bumi ni... setahun juga qid menanggung rindu pde kmo.. slama tu jugak qid sunyi tnpa gelak twa kamu,dan slma tu jugak qid tak lihat senyuman manis kmo!!! esya...qid doakan semoga kmo sentiasa aman kat sane sayang.. dan yang qid harapkan selalu agar rohmu sentiasa di cucuri rahmat ke atasNYA itu yg selalu qid inginkan...dan itu yg qid sentiasa harapkan!!!!!

esya.

ha lupe nak cite at esya pasal ari rabu ari tu... qid blik awal...qid lepak at umah dinie... menyampah qid lepak ngan dak2 kelaz qid uh... masuk2 jeee memekak..wani plak badmood... ahh g lantak laaa dowg an!!!! time nak blik uh,takut gak cikgu tahn... sekali nampak cikgu dino... takut gak die tahn... pas uh die panggil kiteowg... kiteowg g laaa at die,pas borak2 jap die bleh ckp "ni dah nak blik ka" qid pown ape lagi,ayat laaa... hahahha pas gak kiteowg kuat tanpa sebarng halangan
pas uh lepak at umah dinie sambil tgk lagenda bdk setan, tgk sedap2 tgk wani msg at dinie ckp ambik buku teks, kiteowg pown ape lagi cpt2 laaa g... takut x dpt plak!!!! ermmm time otw blik sekolah uh..cikgu dino ade at pintu pagar padang dgn ckgu nazri... dinie dah takut dah.lagi pown kiteowg pkai selipar time uh.. nyorok punye nyorok,dpt gak masuk sekolah!!!
ustaz merajuk ngan dak2 kurshiah!!!! kelakar jaaa....ustaz belagak mcm x kenal jeee dak2 kurshiah uh... sakit jeee ati aku pandang!!!! die ade laaa ckp at kiteowg y…

siap juga akhirnya..

siap juga blog lg satu tu..ermmm bagus laa... ha esya..minggu ni qid busy ckit coz nak g umah kmo,nak blik semban blik!!maknanya qid akan memerap dlm kete dlm jangka mase yg lme laa... hhahaah ermm...qid dah start cuti sendiri dah.. mlz nak layan sekolah tu lagi.. report card pown qid x ambik!!! malaz laaa.... beberapa ari jee lagi dh nak genap setahun kmo meninggalkan kami semua esya.. qid skang ibarat tgh menghitung ari plak pde tarikh 16hb 11 uh.. ermm..

ellysya balqis

esya,ari sabtu ni qid akan ke pusara kmo.. mungkin qid tidur umah kmo coz umah kmo ade wat knduri mlm tu.. x sbr rase nye nak bertolak ke sane... hati ni rindu teramat sangat dgn kmo... rindu sanggggattt... x terkate rindu tu...
esya,bg qid skang qid dah x perlukan sape2 dlm idop ni.. cukup sekadar family qid yg ade.. qid x perlu kwn baik,qid x perlu sahabat semua tu... benda2 tu akn menyakitkan kepala ni sje... baik qid sowg and tunggu mase tok di panggil ja.. hahahah an senang!!!! bg qid yg sbnar2 ade dalm idop qid cume family and add!!! itu saje....xde yg lain...
*insya-allah sabtu ptg qid smp umah kmo...bye!!

.HANYA MEMORI..

Pabila kau tiada disisi ku hatiku pun mula terasa sayu wajahmu selalu terbayang-bayang difikiranku,wahai sayang!!!
tetapi ini semuanya memori yang akan ku simpan kan didlm hati pabila ku keseorangan nanti aku ku teriak sejarah kembali
mengapa kau meninggalkanku?? apakah kesalahanku ku buat kepada mu sehingga begini akhir nya..
sayang ku, kemana kau menghilangkan diri sungguh payah untuk ku mencarimu kembalilah kepada ku seperti waktu dahulu



cerita,cerite,cerita..

AQID TINGtong
ah...rindu name uh..AQID TINGtong!! ahahhaah ermmm dh lme x dgr dowg panggil name uh. ari tu time syammil dtg ade gak die tersasul panggil qid TINGtong!!! sengal jeee...
ermm pasal lagu semalam uh.. qid dh mula hafal an blik lagu2 uh semua,and qid try hafal cord2 guitar lagu2 tu semua..coz byk laaa dh lupe... ermmm rasenye cuti ni nak g lepak2 at pantai laa.. lame x g...g lepak smbil main2 guitar, perh!!! best an..mcm dlu2 plak... btl x???hahaa... eeermmm..xsbrnye...
kmo lau ade msti kmo akan ikot qid an.. esya,qid masih blom smpt nak g pusara kmo.. sejak raye ari tu qid xde pown pergi lagi.. skang bru qid perasan esya,knp thun lepas kte slalu gadoh,sdngkan seblom ni x cm uh kan?? rupe2 nye ini semua nak wat qid supaye biase an diri tanpa kmo at cc..btl x?>sbb kmo akan pergi tinggalkn qid slamanya...bru skang qid tau knp kite asyik gduh jee dulu...ermm..:'(

cerita lagi...=)

ermmm pas magrib tadi mama suh kemas bilik punye almari TV coz die nak bli bru... qid kemas laa an,pas uh tgk2 qid jumpe blik gambr waktu ngan esya,azhar,nazry,azrul,ira,syammil semua laaa.... ade gak cd2 video kowg bg sume uh laaaa... ermmm byk!!!dlm keadaan yg always ingat at kmo ni blh lak jumpe bende2 ni semua.. lepas kemas2 uh qid lepak laaa sowg2 dlm bilik,bkak video uh semua.. ermm ilang ckit rindu at kowg...tgh syok2 tgkvideo uh,shahrul plak dtg.. erm,xpe2...
time tgk video uh,ade jumpe 3 lgu yg slalu qid nyanyi time kte gaduh dlu. lagu yang mang qid sallu sgt nyanyi dlu... puas selama ni qid try ingt tajuk die, and now bru qid tau tjuk die..esya tau tjuk ape??? *dua jiwa satu hati *duka dalam rindu *cinta antara kita
kmo ingt lagu2 uh semua??? ermm lagu lgi satu ingt x lgu hanya memori,lagu yg qid slalu nyanyi b4 exam PMR.. mase tu byk dugaan yg kte dpt,time tu kte gaduh,time tu kmo t'pksa g arab dgn nazry and time tu jgak kte lost contack slame 2 bulan...kmo ingt semua tu??? memang qid x…

sambung smlm punye cite!!

esya,btl laa kte sha yang qid harus blajar dari pengalaman yg ade antra qid ngan esya dlu.. and btl kte sha,lain kali jgn tuduh owg sbrangan..maaf an qid esya.. ermmm smakin dh dkt 16hb ni qid rase lain macm laa...x tau laa knp, qid rase sesuatu yg qid sendiri x tau ape die...
dh setahun kmo tinggl an qid esya.. pejam celik,pejam celik dh setahun!!! mybe minggu dpn parents kmo wat kenduri arwah kot!!! untuk kmo esya.smoga kmo sntiasa aman disane.. itu juga yg selalu qid ingin kan....yg terbaik tok kmo..
esya kmo engat x mase dak kite,kene kan kite kat dataran uh. yang time uh kite gaduh,and dowg nak btl an keadaan kite dowg kena an kite dpn owg ramai...mlu gler kan time uh,sume owg pandang kite, dah macam penyanyi tepi jalan plak kite an???hahaha tapi pape pown tu semua antra kenangan qid ngan kmo.. and kmo ingat tak time kite semua g lepak at melaka uh..best an!!!

hampir setahun kau pergi

esya ni dah masuk bulan sebelas! kamo pergi tinggal kan qid time bulan sebelas la kan??? ermm qid ingat lagi tarikh nye 16/11/2009 pukul 1.25 ptg. ermm qid ingat lagi esya... time tu kmo at ICU..qid ade sebelah kmo... qid smp bergaduh ngan nurse coz nak jumpe kmo time tu... nak masuk and duduk ngan kmo saat tu,sebab qid thu ni semua salah qid.. maafkan qid esya...qid epy kmo sedar jugak time tu..qid thu kmo seowg yg kuat.. qid ingt lagi ape yg kmo minta time uh,kmo mintk bende yg qid blh di katakan x masuk akal.. tapi mama kte "bagi sje ape yg die nak,mgkin ni kali terakhir permintaan die" tu yg mama ckp..qid ikot ckp mama,rupenye btl ckp mama tu antra permintaan terakhir kmo...
and qid jugak ingt cm mane fmily kmo ngan fmily qid gaduh time kmo at ICU uh....mg qid x kan lupe saat tu..kmo bertarung dgn nyawa dlm bilik uh, at luar parents kite plak bergaduh!!!tah pape laa an?? tapi qid tahu meraka semuaingin yg terbaik buat kmo!! tapi ape nak wat an,kmi semua cube yg terbaik tapi kmo tetap …

slamat pg..

ermm epy la plak pg ni.. ehem..ehem... nak nyanyi ckit laa... "slamat pg......teman adik di sini!!!! PEMPES!!!!!!!"
hahahah ape la aku mengarot pg2 ni an... ha!nak tau x mlm td umah yana ni elektrik tetiba xda time aku online semalam... terkejut aku!!!! dah la time uh yana dh tido! tinggal aku sowg2... heyyyy....kecot perot aku! mcm dlm kubur plak aku rase coz gelap sgt... yana lg syok mak die kejot an.. pas uh die blh tanya die at mane?? tah2 die ingat die at kubur..hahaha ape laaa an!! * ka la t sambong

aqidAMSYAR

ELLYSYA BALQID AMIR FITRI...dengan ini sya,AQID AMSYAR mengisytiharkan rasa hati..dengan memberi tahu rase hati,yang diri ini SEDANG RINNNNNNNNDDDUUUUU at KAMO!!!!!!!
ermmmmm[ape qid merepek ni]

antra yg kami ambik

ade lagi sebenar nya...tapi mlz nak upload laa=)


sambong cite smalam..

esya..smalam satu mlm x tido.. qid cm ade rase sesuatu laa... xtau laaa ape die... mybe qid rase bersalah kot coz pilih owg lain pas kmo x de.. xtau la kenapa ade perasaan cm ni... susah la qid nak terus an sume2 ni lau asyik rase cm tu... esya...knp la qid kena rase cm ni???
sok dh nak g melaka tidur sne 2 ari... ermmm jumpe yana..ari tu pown jume die..byk gmbr kteowg ambik.. t qid upload ok...
ha qid nak ucp thankz at sha[from singapore} thankz for evthing sha...ok!!! jasa sha uh tuhan ja dpt balas!!!hahaahahha klakar an ayat qid..hahaaahaha.. adoiyai...thankz skali lgi sha..ok!
ermm esya...i think i x leh trime die... i just bleh ngan kmo!!! ok cume kmo!!! qid promise qid xkan luka an kmo lagi..ok!