Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

Perfekkkkk!!! :)

haaa tuh die..rmbut yg tak seberapa tuh haaa!! hihihihihi.. pape pown thankz to brother at semban uh sebab bukak kedai awal then qid blh kasi oter rmbut ni awal2.. nasib kau bukak awal bang oii!! klo x memang kena gelak jee lah aku td..
rmbut ni die dah otter blkng and layer siap2.. memang tip top abg uh buat! next time blh gi at die... gi at salon bodoh tu pown wat sakit ati jeee... dekat2 pown dekat kedai mamat ni.. ermmmm...pape pown esya nak thu x. qid siap bwk brother akim uhh punye gmber time at AF dlu auuu tunjuk at abg uh suruh die buat lebih kurng cm uhh!! ni semua atas nasihat si ajam and si mierul uhhh... dowg kte baik potong pndk lagi biar rmbut uh tunmbuh then die okey blik!! so dgn terpksenyee tunjukkan lah gmbr nii at mamat uh tadi..


haaa gmba ni lah siap2 qid bg at mamauh tdi.. hahhaah pape je lah annn... sorry lah wokk cilok gmbr ko bg at owg plak tdi..hihihihi
*skng ni at melaka tau esya..tdi ade wat tahlil utk arwah pian! buat at umah nenek abg ajam...skng ni at JH…

Rambut Tersalah potong :'(

salam esya. hey semalam gi cuci rmbut..dh siap2 uhh.. owg uhh tnye "you cut?" qid pown ckp lah "no!!" sekali abg mierul kte "potong lah skit...nak pkai minggu dpn..blkng uh serabot lah" abg mierul suh potong! ok qid pikir punye pikir qid ckp at abg mierul,
"potong belakng jee lah..atas ni nipiskan...blkng buat V." okeyy..abg mierul ckp lah at owg uh ape yg qid ckp.. dh tuu qid tgk die potong gune gnting jeee... yg blkng sume die gune gunting! abg mierul pndng qid..qid pandang abg mierul.... last2 qid x puas ati qid tnye die, "cn u use ths msin?"  mamat uh blh wat muke terkejut...adoiii aiii!!!
bengong! die ingt qid suruh botak ann kepala qid..heyy sengal ko wokk!
skali die ambik msin uh just utk bersih ann at tengkok2 qid uhhh!! serius qid ckp rmbut qid dri blkng nmpk mcm pompuan cine thu x!!!!!! ayooo sy x mahu lahhhhhh!!!!!! memang qid x kan pergi lagi at salon bodoh tuuu!!!! owner pown sengal thu pkai pekerja bru perhatikan lah prkerja…

public :)

yeahhh!! akhir nya blog saya hari nii bebas dri serangan si Ajam sengal bengong tu!!!
hhihihii jgn marah haa..pasal ko abg qid kne jwb ngan mmber2 niii..
ponekkk thu x nk jwb ngan dowg semua!! ayooo..awokk.awokk...
mcm2 lah ko nii :)

Picture :)

with Nur Izzati Bt Anuar :)






:: ni salah satu gambar yang paling qid suke lahh ::
okeyy2..pic time sewel ngann add :)

tempt kerja aida :)








*okey ni jee lahh..mlz lah nk upload byk2 lagi. qid gune MAXIS so internet die LAMBAT

Tutup Dah :)

Assalammualaikum esya..ermm qid dua tige ari nii kne prvt ann blog ni atas arahan abg ajam.
qid tk thu time at umah abg ajam uhh die suruh unvlbl ann blog qid..die kte "klo ko nak jd mcm skng ni kau unvlbl skng jugak" qid pown terus lah privt ann blog qid...
qid x thu lah pahal abg ajam uhh..and yg pastinye smp bler unvlbl uhh qid pown x thuu..hihihi..

okey..skng ctew pasal hal smlm...
ermmm akhirnya qid dpt ape yg qid nakk..kedai yg at centre point uhh selama dgn aman nyee ditutup TERUS semalam..tanpa rse simpati qid pergi buang semua yg x berkaitan uhh...akhirnye qid bebas dri ni semua..
tp mslh skng,pasti kne naik turun mantin je plak tgk kak ika hndel kedai at sne plakk...kak ika uhh kurng skit pasl22 komptr nii..tu yg kne tgk2 annn..
syukur  sgt2 qid dh bebas dri ni sume..hihihihihihi
blik jee kemas kedai tuu smlm qid terus lari gi jmpe abg mierull..woooooo lme wokk qid x lepak ngan die...
memang best lahh weiii...lepak2 ngan die smlm terbkk lak ctew pasal kak iz...
dlm…

Semalam :)

Okeyy... Asalammualaikum sya.. ermmm dri ptg smlm qid pk nak tulis ape lahh at blog.. haa ni mase nyee utk qid tulis blog... dri ptg smlm qid nk tulis tp x dpt2... smlm settle ann hal ngan abg ajam uhh! Pukul 5 pgi tdi bru sampai umah haa... sampai2 jee terus mandi and tidur... tgk2 pukul 10 bru terjaga..hihihihihihi lame wokk qid x bgun lmbat! Hihhihi ape lah! ~haaa cte pasal semalammm...... dari pagi sampai lahh ke tengah malam tadi,sehari uhh qid tersnyum lebar! Alhamdulillahhh.. :) ape kes semalam?? haaa pgi semalam qid,sha and zati jumpe jap...walaupown kejap tdi best gak lahh!! borak2...gelak2...ermm :) sebenarnye mlm uhh tetibe jeee masing2 ckp2 nk jumpe,qid pown xde hal..so jmpe je lahh ingt nak gi termm..tp zati kne blik awal..so x jadi.. so lepak jee at the store yg x seberapa uhhh...hihihihiih sebelum jmpe dowg smlm qid g STAD dlu jmpe sowg cikgu nii!!! die yg anta qid gi pacific... smp2 jee nmpak zati..qid mcm pelik “zati ke tuu” thu sbb ape?? sbb zati makin comelll...tp…

T,T

Salam esya..
heyyy qid penat sangat2 sekarang ni esya..
semalam semalaman qid tak tidur..
perhh dah lah merayau mcm owg giler smlm,dh tu mlm x leh tidur..
serius badan lemah sgt2 skng ni..dh lah tdi minum air kelapa! haa lagi lah mcm nak mati rse skng nii..
lame qid x rse sakit mcm ni...serius qid punye badan lemah sgt sekang.
mcm biase lah,benda lme dh dtg blik....aduhh penat lah macam ni...
kejap2 okey..kejap x okeyy...aduhhh.
dekat fikiran qid sekang ni qid nak ckp ngan walid je skng..qid nak ckp ngan papa kmo tuu esya..
qid nak dgr kata2 semangat dri die...
qid sakit skng nii mama and ayah x thu pownn....dri blik tadi qid duduk jee at atas.
langsung qid tak turun..dri pukul 12 qid tidur tdi ni bru bangun...badan ni masih lemah..batuk tak usah ckp lahh!!
mg x enti jee dri smlm...
qid penat mcm ni esya...penat sngt..
kdng2 qid terpikir knp tuhan uji qid smp mcm ni sekali...
qid dh x lart dgn ni semua..dan kdng2 uhh qid bosan dgn kehidupan niii...
dri qid lahir qid lalui benda yg sme…

Stress

x

Salam esya..haaa tahu kenapa muke mcm tuhh???hahahaha  kena lah tnye abg syam and abg ajam kenape muke mcm tuuu..HAHAHAAHAH... haa esya,thu tak ari ni betul-betullah qid diduga dgn mcm2 dugaan... dh lame qid x stress sgt2 mcm ari ni..dulu at skolah slalu lah stress2 ni,sjk dh x skolah ni ni lahh ari yg paling qid stress... ari ni pertama kali nyaa  qid merayau seorang diri.... okeyyy ctew die mcm niii.qid ade plan ngan sowg member ni nak kuar,last2 die kena kerja... qid tnye member2 lain,dowg semua ade hal msing2...so qid ape lagi pukul 10.30 siap2 terus pergi KTM and beli tiket gi Mid..qid pergi sowg2 tauuu..haaa smp sne qid x contct spe2 pownn...walaupown rmai mmber qid yg kuar pavi arini tp sowg qid x contct... qid betul2 tertekan glerr pgi tdi....dh lah skit ati smlm x slesai lgi,dh tu sakit hati lagi plakk pagi uhhh.. ayooooo....qid sengaja jee x nak contct spe2 bler dh smp sne..qid nak yg dowg2 semua thu yg qid  boleh lahhh gi sowg2 tnpe dowg semua......!!! tak pyh  de qid nak…

Takdir Allah kami bertemu dan rindu terubat

Salam esya.
okey qid nak citew pasal smlm...
petang semlam dlm pukul 6 qid pergi pasal malam.
mule2 ingt along nk gi ngan along..skali last minit angah rizal ajak die gi umah kwn2 die bg kad skali!!
dh tuu qid ckp lah yg qid nak gi pasar malam...esya thu angah rizal jwb ape??
die jwb nii "angah tinggal an adik at pasal mlm k..nnty dh sudah adik col angah or along..k!"
aduhh dengah terpkse qid kuar gak lak gi pasar mlm uh sowg2..adoiii....
jalan punye jalan qid terserempak dgn mr.Roy....hahahah kelakar lah plak!!
jgn qid pakai jersi mlysia yg x berlengan uhhh blh terjmpe pk imam plak annn..adoiii
time uh qid tengah tunggu ayam goreng nk beli! sekali ade owg cubit lengan qid...qid toleh tgk ummi and walit..
ayoo memang segan gler arhh smlm.bukan ape qid dh lah pkai bju xde lengan dh tuu jln sowg2 plakk memang merah arhh muke smlm jmpe die..
qid bantai arhh round2 ngan walid smlm..memang segan lah coz dh lah ramai bdk2 stad yg qid kenal ade at stu semalam....
esya thu takk time …

Happy Befday Sayanggg..

Assalammualaikumm..
esya ari 13 hb due tauuu!! esok 14 hb...spe punye befday erkkk 14 hb 2 tuu???
hihihihihi spe lgi ann klo x anak pk cik Amir Fitri yang bongsu tuu kan.
ape name die??Ellysya Balqid kee???hihihihihii
kalu lah esya masih hidup mesti esya tgh exctd skng ni coz umur dh smkin matang!
19 tahunn weiiii...
and mungkin jugak skng ni qid tgh prepair mcm2 utk clbrt befday esya kannn!!!
heyyyy tu semua hanya MUNGKIN...
tp sbnrnye benda tu semua x kan terjadi lagi!
epy befday sayang....moga roh mu tenang disana..dan semoga kamu jauh dari siksaan api neraka..
yang pling penting esya qid harap kamu sentiase bhagia dgn walit kamu dekat sne..
hermm!!! dekat sane kamu ade walit kamu yg sntiase dgn kamu..
dekat sni...qid tercari2 walit..i miss him so much lah esya!!
esya thu x ptg td burak2 ngan mama...sekali borak2 terselit plak nme walit.
dah tuu mama bantai cite pasal perangai walit semua lahh!!!
mama kte walit tuu baikk..die x bukak aib owg..xde mengutuk owg..
die x berlagak!!yg p…

T,T

abang..blog qid ade laguu abang.I miss you so muchh abg!!
rindu sangat dengan abang..hanya lagu2 abang yang sering menemai qid sekarang..
i miss u soooooooooo muchhh!!!

#moga roh mu tenang disana Khairil Izwan Pilus.

Al-fatihah

try to smile ;')

Asalammualaikum esya.
lame gak qid x post kann..
ermmm sbnrnye qid blerr bukak jee tmpt nak post ni skali "idea hilang"
tu lah sebab nye jarang update plak sjak akhir2 nii..
hihihihihi jarang lah sangat kannn..
~ari ni qid tak bukak kedai pown sbb ade emrgncy case lah at melaka...
awal2 pagi lagi dah grak gi melaka..heyy.
tadi qid bru tebace blog abang ajam..ermm hope abang ajam sabar lah banyak2..
kami semua tahu yang abang tgh sunyi skang ni...
take time lah untuk pulihkan balik perasaan abang tuu..
x mudah lah untuk kite lupakan die cpt2...
kite hidup die dah bertahun2 kannn....x mungkin lah dalam mase yg singkat ni kite boleh lupe kat dia..
pape pown qid harap sangat abang kuat untuk tempuh ni semua..ramai sangat orang yang sntiase support abang.walau apa pun jadi skli pown kami tetap ade at sisi abang,at belakang abang!
ingat tuu tauu...terus kan saje yg dh dirancang...buat sebaik mungkin abang.dan tunaikan permintaan abg wan yang nak lihat abg serius dlm bidang nyanyi…

10 sikap saya ketika berkawan

Pantang bila Kawan menipuCepat marah = panas baranSelalu cuba untuk selesaikan masalah kawanSuka manjakan kawan,= akan beri apa sahaja yang kawan inginkanJarang tidak menepati masa apabila berjanjimudah menerima maaf dari kawan,walaupun hati ni dah terluka banyak kalitidak akan bercakap dengan sesiapa ketika marahsuka buat lawak bodoh dengan member sbb nak semua ketawa & lupakan masalah masing-masingmudah bersimpati dengan kawan ~ cth:sanggup x makan dari pagi semata-mata kerana kesian member tk mempunyai makananakan cakap/tegur keburukan kawan secara jujur & berterus terang utk kebaikan die jugakkk.. [haa tu je dlu kottt..hihihi]

jadi isu lah pulakk!

salam,
esya..kan semalam qid post pasal '10 things about myself' kann??
aduhh qid anta posting uhh tgh malam kann??
lepa sjee publish posting terus lah qid tiddo..
last2 bangun esok tuhh ade 5 mesej.
qid bace satu2...semua cite pasal ape yg qid sent b4 qid tido uhh..
"tido dengan tedy bear lahh?mesti besar kann?"
then dowg gelak...lebih kurgg mcm uhh lah semua2 msg yg dowg anta..
aduhhhh...x pasal2 second last pasal qid uhh jadi isu plakk!!!
qid reply lah msg sowg2 pgi tdi..sekali msing2 suruh masukkan  gmbr teddy bear qid and bantal qid uhh..
aduhhh qid x kisah klo nak masukk kan..tp qid agak segan sikit lahhhh!!!!
macam2 alasan lah qid bgi...
dh tuu ptg skit wani plak ckp yg die tgh bce blog qid..then die kte comel lah bgai tido ngan tddy bear ni..
aduhhh...wat aku segan lahhh....
dri mira --> ain -->  maria -->sha -->arif  -->aiyie -->wani
dan sekarang qid tgk zati plak tulis at wall qid...
haaa ambikkk kauu!!!!
mg segan lah aku smpai enam tujh …

10 things about myself :)

mudah untuk bangun pagi.sangat manja dengan ayah.En Zainalsuka ambil makanan guna tangan kirisuka cara orang kidal suka lelaki mata sepetsuka baca buku pasal kematiansuke berangan sebelum tidursuke cakap "bye mama,bye papa I LOVE YOU" kuat2 sebelum tidurwaktu tidur mesti ade teddy bear and bantal peluk kesayangantidak suka menunggu sesuatu-tak kira lah ape sekali pown.

[haaa ni bru skit...nnti sambung lagi okey..buat pasal member plak :)]

Pak cik Azhar T.T

asalam, nak tahu x tadi qid ade nampak sowg pk cik ni jalan at depan qid.. die jalan sambil pegang dada die tauu!! then qid terdengr yg wife die tnye "okey tak?" lembut jeee wife die tnye... qid dengr ape wife die tnye automatik qid terpikir yg pk cik tu mungkin tengah sakit. secare tibe2 gak qid teringat pade Pak Cik Azhar. lme x jumpe die... ingt lagi dulu time jalan2 ngan die and mummy.tetibe dada die sakit... mase tuu kat mall jugak!! mase tuu pk cik azhar memang dh sah sakit jantung! tgk pk cik tuu buat ann qid teringt at pk cik azhar... lepas jee mummy meninggal.batang hidung pak cik azhar langsung tak nampak. sampai sekarng kami x jmpe lgi pk cik azhar...
*adik tak thu yg pak cik hidup lagi atau x.andai kata pak cik dah meninggal.adik doakan pak cik tenang kat sana.dan andai kata lah pk cik masih hidup,adik doakan agar pak cik sentiase sihat..kami semua rindu kan pak cik :).

cite2 lagi ..

Asalammualaikummm.. :)

hey esya...esya perasaan x this year punye AJL qid x story dgn lebih dtl ann?
selalu nyee qid mcm2 cite..pasal ontheway gi sane lah..pasal dkt sne lahhh..
pasal persembahan setiap finalist lahh!!
mcm2 lah qid cite kann..but AJL thun ni qid kureng sikit cite2 ni kann?
hahhaha qid pown x thu knp!
qid just wish utk abg hafiz jee ari tuu..
itu pown x panjang kan...
actly.qidade banyak sangat nak story at esya...
tpi..qid pegang nasihat abg ajam!!
abg ajam kte qid kena hati2 pasni..coz gmbr2 abg wan dh ade dlm ni.
utk mengelakkan sesuatu yg terjadi abg ajam mintk qid utk lbh berhati2...
tapi biler qid x cite2 at sni ann..qid rse mcm x puas jee..
so i need talk to someone :)
sape??
entah lahhh!!!

sekarang ni dh bulan due dah.kejap jee dh bulan due.
rse nyee mcm bru jee lgi qid clbrt newyear 2012..ermm ingt lagi
time uh memg best sgt lahh!!pertama kali clbrt newyear with camre DSLR sndiri...
ermm.memang mcm2 lah jdi time clbrt uhh!!
lps jeee clbrt cmre pown jahanam..ma…