<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 26 February 2012


haaa tuh die..rmbut yg tak seberapa tuh haaa!!
hihihihihi..
pape pown thankz to brother at semban uh sebab bukak kedai awal
then qid blh kasi oter rmbut ni awal2..
nasib kau bukak awal bang oii!!
klo x memang kena gelak jee lah aku td..

rmbut ni die dah otter blkng and layer siap2..
memang tip top abg uh buat!
next time blh gi at die...
gi at salon bodoh tu pown wat sakit ati jeee...
dekat2 pown dekat kedai mamat ni..
ermmmm...pape pown esya nak thu x.
qid siap bwk brother akim uhh punye gmber time at AF dlu auuu
tunjuk at abg uh suruh die buat lebih kurng cm uhh!!
ni semua atas nasihat si ajam and si mierul uhhh...
dowg kte baik potong pndk lagi biar rmbut uh tunmbuh then die okey blik!!
so dgn terpksenyee tunjukkan lah gmbr nii at mamat uh tadi..



haaa gmba ni lah siap2 qid bg at mamauh tdi..
hahhaah pape je lah annn...
sorry lah wokk cilok gmbr ko bg at owg plak tdi..hihihihi

*skng ni at melaka tau esya..tdi ade wat tahlil utk arwah pian!
buat at umah nenek abg ajam...skng ni at JHTV3.
lepak tepi tmpat hotlink with abg jep and yg lain2....
ti kalu dowg kasi masuk pic dlm ni qid publish ann okey!
klo x tuu *sorry :(

*okey lah out dlu..Salammm



Saturday, 25 February 2012
salam esya.
hey semalam gi cuci rmbut..dh siap2 uhh..
owg uhh tnye "you cut?" qid pown ckp lah "no!!"
sekali abg mierul kte "potong lah skit...nak pkai minggu dpn..blkng uh serabot lah"
abg mierul suh potong!
ok qid pikir punye pikir qid ckp at abg mierul,
"potong belakng jee lah..atas ni nipiskan...blkng buat V."
okeyy..abg mierul ckp lah at owg uh ape yg qid ckp..
dh tuu qid tgk die potong gune gnting jeee...
yg blkng sume die gune gunting!
abg mierul pndng qid..qid pandang abg mierul....
last2 qid x puas ati qid tnye die,
"cn u use ths msin?"
 mamat uh blh wat muke terkejut...adoiii aiii!!!
bengong! die ingt qid suruh botak ann kepala qid..heyy sengal ko wokk!
skali die ambik msin uh just utk bersih ann at tengkok2 qid uhhh!!
serius qid ckp rmbut qid dri blkng nmpk mcm pompuan cine thu x!!!!!!
ayooo sy x mahu lahhhhhh!!!!!!
memang qid x kan pergi lagi at salon bodoh tuuu!!!!
owner pown sengal thu pkai pekerja bru perhatikan lah prkerja kauuu tuuu!!!
dh lah ckp bi mcm owg xde lidah!!!!
pendekkk giler sebutan kauuu!! bodoh!!
lain kali x pyh lah ko dtg mlysia ni bodohhhh!!!!!
haaaa ambik kauuu..abg mierul smp panggil lah boss die smlm coz dh potong lain...
dowg nak btl ann smlm!
but qid x nak..x pasal2 nnty bertmbah buruk plak rmbut qid...ayoooo...
dh mcm amoi dh haa rmbut akuuu!!!
ayoooo...
nii tgh tunggu add dtg umah utk otter ann blik!
sumpah qid ckp,qid lgi percye ann add dri mamat bangang smlm uh!!!
haaaa free kau kena ngan aku annn..ayoooooo


haaa tuh dee..mcm fucker annn??
adoii sib baikk lah die punye pncuci rmbut sume okey!!
klo x mmg kena lahh kedai uh smlm!
pgi2 lgi tdi abg mierul dh col tnye rmbut ade keras or wht ever!
nasib xde..klo x dh letop kot kedai tuhh!!..hihihi
pape pown mcm sengallll!!!!


depan dh okey skit dhh!!!
blkng nii jee!! aduhhh fuck btl lahh weiii...
heyyy add.cpt lh dtg..memang x kuar umah lahh aku klo rmbt mcm ni haaa..
adoiii aii........

okey lah esya ti qid smbung membebel lgi okey!




yeahhh!! akhir nya blog saya hari nii bebas dri serangan si Ajam sengal bengong tu!!!
hhihihii jgn marah haa..pasal ko abg qid kne jwb ngan mmber2 niii..
ponekkk thu x nk jwb ngan dowg semua!! ayooo..awokk.awokk...
mcm2 lah ko nii :)

Friday, 24 February 2012

with Nur Izzati Bt Anuar :)







:: ni salah satu gambar yang paling qid suke lahh ::

okeyy2..pic time sewel ngann add :)


tempt kerja aida :)









*okey ni jee lahh..mlz lah nk upload byk2 lagi.
qid gune MAXIS so internet die LAMBAT



Assalammualaikum esya..ermm qid dua tige ari nii kne prvt ann blog ni atas arahan abg ajam.
qid tk thu time at umah abg ajam uhh die suruh unvlbl ann blog qid..die kte "klo ko nak jd mcm skng ni kau unvlbl skng jugak" qid pown terus lah privt ann blog qid...
qid x thu lah pahal abg ajam uhh..and yg pastinye smp bler unvlbl uhh qid pown x thuu..hihihi..

okey..skng ctew pasal hal smlm...
ermmm akhirnya qid dpt ape yg qid nakk..kedai yg at centre point uhh selama dgn aman nyee ditutup TERUS semalam..tanpa rse simpati qid pergi buang semua yg x berkaitan uhh...akhirnye qid bebas dri ni semua..
tp mslh skng,pasti kne naik turun mantin je plak tgk kak ika hndel kedai at sne plakk...kak ika uhh kurng skit pasl22 komptr nii..tu yg kne tgk2 annn..
syukur  sgt2 qid dh bebas dri ni sume..hihihihihihi
blik jee kemas kedai tuu smlm qid terus lari gi jmpe abg mierull..woooooo lme wokk qid x lepak ngan die...
memang best lahh weiii...lepak2 ngan die smlm terbkk lak ctew pasal kak iz...
dlm group kak iz mcm dh bwk diri skit..
qid ckp lah yg kak iz dtg umah qid ari khamis..
skali abg mierul ckp "lahh blh lah abg pown lepak situ.."
hihihihihi sengal kau abg..yg bini kau tuhh mne kau nak cmpak?? dlm lombong haaa?
pape pown qid x sbr nk tunggu pertemuan dowg...
qid dh ckp at dowg semua esya...
qid ckp at dowg tlg jgn tag nme qid at twitter sepanjng ari tuu...qid x nak stu tag pown dri dowg semua..
hahaaaaa awal2 dh pesan haaaa...bukan ape,tkut mmber2 yg follow qid ni pikir lain plakk ti..
so dri bnde2 ni semua terjadi..terpksalh qid suruh dowg semua menipu sepanjg ari tuu..hihihihihi
*sorry

dengar ctew abg ajam dtg tengah malam mcm b4 ni punye knduri uhhh...
tp mamat cacat otk uhh x comfm lgi....die kte die free jee die terus lari dtg semban..
pape jee abg oiii...jnji kau dtg..

ari ahad nii pk cik nasir dh smp..esya ingt lgi pk cik nasir??
pk cik yg esya tumpang umah die time dkt arab ari tuhhh..
ingt??pk cik tuu kte die blik wedding ni ti die nak terus singgah kubur kamu and nazry..
ermm qid thu sbnrnye dlm ati pk cik nasir die terlalu syg kn kamu berdue...
ingt lagi mase kamu meninggal die x pat balik....hari2 die tipon walid suruh walid sabar lah itulah ini lahh....
dh tuu nazry meninggal pown die galat gk x dpt blikkk....nk wat mcm mne annn bukan senang nk ambik2 cuti kerja mcm die uhh... :)
pape pownnn qid hepy die masih ingt at kamu and angah!
:)

to follower2 qid yg bru terbce posting2 qid nii..hihihihi sorry wok!
ni semua bukan qid yg nakk.. atas arahan si awok tuh lah nii...
again.Sorry ::)

Wednesday, 22 February 2012

Okeyy...
Asalammualaikum sya..
ermmm dri ptg smlm qid pk nak tulis ape lahh at blog..
haa ni mase nyee utk qid tulis blog...
dri ptg smlm qid nk tulis tp x dpt2...
smlm settle ann hal ngan abg ajam uhh!
Pukul 5 pgi tdi bru sampai umah haa...
sampai2 jee terus mandi and tidur...
tgk2 pukul 10 bru terjaga..hihihihihihi
lame wokk qid x bgun lmbat!
Hihhihi ape lah!
~haaa cte pasal semalammm......
dari pagi sampai lahh ke tengah malam tadi,sehari uhh qid tersnyum lebar!
Alhamdulillahhh.. :)
ape kes semalam??
haaa pgi semalam qid,sha and zati jumpe jap...walaupown kejap tdi best gak lahh!!
borak2...gelak2...ermm :)
sebenarnye mlm uhh tetibe jeee masing2 ckp2 nk jumpe,qid pown xde hal..so jmpe je lahh
ingt nak gi termm..tp zati kne blik awal..so x jadi..
so lepak jee at the store yg x seberapa uhhh...hihihihiih
sebelum jmpe dowg smlm qid g STAD dlu jmpe sowg cikgu nii!!!
die yg anta qid gi pacific...
smp2 jee nmpak zati..qid mcm pelik “zati ke tuu” thu sbb ape??
sbb zati makin comelll...tp lawa tauu!!! haaaa..susuah weii nk cri mcm uhh...
jalan2 ngan zati awex add ckp tuh awex qid plakk!!
ayoyoyo..ape lahh ko ni aida..owg uhh dh ade laki lah weiii.....
aishah ade urusan qid jap smlm..dh tuh qid lepak jee ngan zati..ambik2 gmbr lah..borak2...
zati masih same yg qid kenal dlu!
Sukeee sgt ambik gambar dgn memek muke die yg comey2 uhh..hahahah
Bagus2.. :)
yg sha plak tetap sme...TAK NAK AMBIK GAMBAR..
ermm lantak lah shaa :)
nnty aku mati ti kau nyesal plak x de memori take pic ngan aku!!
haaa hahahahah...mcm lah ko kish kann?? hihiihi ape lah!
Lepas zati and sha blik smlm qid ngan add plan nak gi lawat kubur Bella...
skali nk kuar uhh ujan lebat..tunggu punye tunggu ujan x reda2 lagii smp lah pukul 6.30..
nk gi makam amende nyee dh nak maghrib2 uhh..ayooo..
aida pown rehat time 6.30 uhh dh uhh bntai kiteowg tige owg wat huru hara at the store uhh..ambik kauuu!!!
dkt2 nak maghrib uhh kite owg x betul dh...
ngan add pkai kasut tumit tinggi aida lah..ngan qid cium dahi add lah..dh uhh at cium tgn qid lahhh..
masing2 bantai nya ambik2 gambr..yg aida mak andam nyee..kak ika plak photo grapher nyee...ayoyo..
memang owg2 yg lalu uhhh pelik lah tgk kiteowg at kedai uhhh!!ayoooo... jap gi qid upload pic okey!!
hihii pic ngan zati skali qid upload kang!
Dh abis merapu uhh add anta qid blik coz kul8 abg jep nak ambik at umah bwk jmpe my brother tersayang uhh!!
ahahahahaha tersayang kee??hihihi HELLO!!
ahahhaahhaha
smp2 jee abang ajam pandangg jee qid..ehemm2..bukan abg ajam yg tuttttt tu tauu...hahhaahah
sape yg faham,faham lah..sape yg x faham uhh..naseb lah dik oiii...
hihihhihi
best sgt dpt jumpe abg ajam....terubat rindu aku wokkk!!!
hihii..abang ajam terus bawak qid blik umah time uhh..dh selesaii an semuanyeee at umah tu ngan die,abg jep abg haris and sis2 ni semua
abang ajam pown suh qid tukar baju then die bwk qid kuar...
lme weii x ngengayau ngan abg ajam..naik si sewel die uhhh..tp naik si sewel die uh dri umah die smp umah abg mierul jee.
Kite owg pinjam keta abg mierul jap..hihihi pape kedane ann abg qid uhh...keta pown xde..HAHAHAHA
serius qid gmbire sesangat2 malam tdi..jalan2 ngan die..lme weii x borak2 lelame ngan die cm uhh..
dri stu topic ke stu topik kite owg ckp!
Dengan keta abg mierul uhh juga abg ajam terus anta qid blik umahh..tu yg pagi uh bru smp..hihiihihi..

ABANG AJAM -->best wokk layan kau malam tdi..lme x layan otak glerr ko uhh...adoii ai..ti klo masing2 free lgi kite jmpe erkk wok!!
tak pownn qid nak blik kampung nnti qid bg tau okey..kite jmpe at kg..abg bebile jee blh blk sne ann??
ermm to abg mierul,kak nurul and abg gemok sowg uhh *sory :) thankz erkk tlg ambik qid..
bwk qid jmpe die,pinjm ann keta..tolong cover ann abg ajam semalam thank you sangat2 lah kowg!!!
kowg memang terbaikk...kowg tolong qid,kowg tolong abg ajam..qid sayang kowg semua lah weiii!!! love you like crazy lah weii :))

okey2 dah2..stop2 jgn merapu byk sgt qid..
upload2 skng.. gmbr ngan keng kwn ko uhh :)

abang ajam..lupe plak nak ckp! Pasal benda uhh qid akan cube lah buat ape yg di amanahkan.
Qid x dpt jnji,kne tgk result dulu..but klu permohonan qid ditrima,qid akan buat yg terbaik utk die!
Tu janji qid. :)



Sunday, 19 February 2012
Salam esya..
heyyy qid penat sangat2 sekarang ni esya..
semalam semalaman qid tak tidur..
perhh dah lah merayau mcm owg giler smlm,dh tu mlm x leh tidur..
serius badan lemah sgt2 skng ni..dh lah tdi minum air kelapa! haa lagi lah mcm nak mati rse skng nii..
lame qid x rse sakit mcm ni...serius qid punye badan lemah sgt sekang.
mcm biase lah,benda lme dh dtg blik....aduhh penat lah macam ni...
kejap2 okey..kejap x okeyy...aduhhh.
dekat fikiran qid sekang ni qid nak ckp ngan walid je skng..qid nak ckp ngan papa kmo tuu esya..
qid nak dgr kata2 semangat dri die...
qid sakit skng nii mama and ayah x thu pownn....dri blik tadi qid duduk jee at atas.
langsung qid tak turun..dri pukul 12 qid tidur tdi ni bru bangun...badan ni masih lemah..batuk tak usah ckp lahh!!
mg x enti jee dri smlm...
qid penat mcm ni esya...penat sngt..
kdng2 qid terpikir knp tuhan uji qid smp mcm ni sekali...
qid dh x lart dgn ni semua..dan kdng2 uhh qid bosan dgn kehidupan niii...
dri qid lahir qid lalui benda yg sme...sakit...sakit..sakit..
mati nye qid x thu pown biler!!!
klo qid mati awal x de de qid sush kan ramai owg....
slma qid idup nii mcm2 owg dh qid susah kann..
mama tuuu cukup tersksa membela qid nii...memng x terkira lah brp kali mama menangis gara2 tgk qid trlntar sakit....
qid x nak buat mama menangis lagi tgk qid skit skng nii..
byk lagi bnde lain yg blh mama pikir slain fikirkan pasal kesihatan qid....

qid kuatkan dri utk tulis dkt skit..qid tak thu  nk ckp ngan ape skng nii..
hanya kmo yg ade dgn qid skng


Saturday, 18 February 2012
x


Salam esya..haaa tahu kenapa muke mcm tuhh???hahahaha  kena lah tnye abg syam and abg ajam kenape muke mcm tuuu..HAHAHAAHAH...
haa esya,thu tak ari ni betul-betullah qid diduga dgn mcm2 dugaan...
dh lame qid x stress sgt2 mcm ari ni..dulu at skolah slalu lah stress2 ni,sjk dh x skolah ni
ni lahh ari yg paling qid stress...
ari ni pertama kali nyaa  qid merayau seorang diri....
okeyyy ctew die mcm niii.qid ade plan ngan sowg member ni nak kuar,last2 die kena kerja...
qid tnye member2 lain,dowg semua ade hal msing2...so qid ape lagi pukul 10.30 siap2 terus pergi KTM and beli tiket gi Mid..qid pergi sowg2 tauuu..haaa smp sne qid x contct spe2 pownn...walaupown rmai mmber qid yg kuar pavi arini tp sowg qid x contct...
qid betul2 tertekan glerr pgi tdi....dh lah skit ati smlm x slesai lgi,dh tu sakit hati lagi plakk pagi uhhh..
ayooooo....qid sengaja jee x nak contct spe2 bler dh smp sne..qid nak yg dowg2 semua thu yg qid 
boleh lahhh gi sowg2 tnpe dowg semua......!!! tak pyh  de qid nak mcm pemintak sedekah bertanye byk2 kali...contct dowg byk2 kali!!!
memang sakit ati gilerr lahhh esya...!!! klo dowg plan nak kuar ke ape ke lgi pas ni...
qid dh angkat tgn awal2 yg QID TAK NAK MASUK CAMPUR!!!!!!sblm ni dowg nk jmpe last minit ke,ape ke qid ikot jee..qid cncl ann progrm qid,tp dowg buat qid mcm ni plakk..
mungkin dowg x ske kot kuar ngan qid!! arhhhh lntk la kowg JAHANAM!
~lepas2 jee lepak midd dalam pukul 1 uh qid balik..x de bnde kot nak buat at mid uhh..klo pavi ke TS kee okey lagi! smp2 jee umah tdi qid teringat plakk at tempat lepak qid dulu at labu...qid terus lah ape lagi siap2 pergi labu...

Esya bayangkan pukul 2 lebih qid kuar  nk gi labu,tapi pukul 3 setengah qid masih at BANDAR SEREMBAN.punye lah lame Jam at seremban tadii....
mengalahkan KL plak ari ni die jamm....kiri kanan line x leh jalan tdii...adoiiiii!!!
memang skit lahhh jam tdi...
adoiii aiii....

mase jalan2 at mid uhh mcm biasa lah..layan perasaan jee at mid uh..ingat pian lag,abg wan,walit lah!!
ayooo rindu sgt2 ngan dowg.....

esya byngkan bangun2 jee tido qid contct dowg,qid msg dowg..dowg x angkat dowg x reply...berkali2 bru reply msg..dh tu dowg plak nak angin ngan qid...ingt qid ape..!!heyy aku sanggup cncel an appointment aku smate2 nak enjoy ngan kowg...nak spend time ngan kowg..tp kowg???aku sedih auu kowg buat mcm nii...
dulu aku dh rse bnde nii,aku ingt ann aku x kan rse lgi bende ni..tp aku dpt juga bnde ni lagi!!
weii pikir lahh btl2 weii spe slh spe btl...kau knp nak angin2 ngan aku plakk! kau knp nak ckp2 aku plakkk!!agak2 lah weiiii...aku exctd tauu nk jmpe kowg..aku x sbr2 tau nak kuar ngan kowg..tp kowg wat date then cncel...dh tu ade yg wat date x kena tmpt..pdhl tau kann yg aku ade hal time uhh..
atau kowg memang x nak aku join kowg??haaa???ckp terus terang ngan aku ann senang!

"pian..aku terpikir tdi..klo kau ade lagi mesti kau yg dtg temankan aku ann?mesti kau yg kuar ngan aku an..kau kan jenis x kisah!!mesti kau yg dtg and gntikan tmpt dowg at sisi aku..kan???kenapa lah kau pegi awal sgt piann??susah tauu aku nk cri kwn..aku nak kau lah piannn"

~pgi2 sebelum kuar qid gi lawat kubur...kubur achik,abg im,atok and nenek..
ni kat bwh uh ade kubur arwah achik!!!
time nak turun dri makam uh qid terserempak ngan kak tasha...selisih kereta ngan dia..
kalu qid kmbt skit msti dpt jmpe kak tasha..lme x nmpk die....

moga roh2 mereka tenang disana~ Aminnn





Friday, 17 February 2012
Salam esya.
okey qid nak citew pasal smlm...
petang semlam dlm pukul 6 qid pergi pasal malam.
mule2 ingt along nk gi ngan along..skali last minit angah rizal ajak die gi umah kwn2 die bg kad skali!!
dh tuu qid ckp lah yg qid nak gi pasar malam...esya thu angah rizal jwb ape??
die jwb nii "angah tinggal an adik at pasal mlm k..nnty dh sudah adik col angah or along..k!"
aduhh dengah terpkse qid kuar gak lak gi pasar mlm uh sowg2..adoiii....
jalan punye jalan qid terserempak dgn mr.Roy....hahahah kelakar lah plak!!
jgn qid pakai jersi mlysia yg x berlengan uhhh blh terjmpe pk imam plak annn..adoiii
time uh qid tengah tunggu ayam goreng nk beli! sekali ade owg cubit lengan qid...qid toleh tgk ummi and walit..
ayoo memang segan gler arhh smlm.bukan ape qid dh lah pkai bju xde lengan dh tuu jln sowg2 plakk memang merah arhh muke smlm jmpe die..
qid bantai arhh round2 ngan walid smlm..memang segan lah coz dh lah ramai bdk2 stad yg qid kenal ade at stu semalam....
esya thu takk time qid nak blik uh ummi x kasi qid blik plakk!! ummi kte skng ni dh jarang sgt dpt jmpe qid..
dh jumpe ni x kan kejap jee...ummi suh walid bwk qid blik umah!!
ayoo memang puas lah qid ckp yg qid ade hal lah ape lahhh..last2 walid ckp at along yg walid bwk qid blik and malam nnty walid anta qid at umah..
aduhh untuk kali kedua qid terpkse turut jugakkk!!!
ayoooo...smp2 je  umah walid suh qid mandi.die bg pinjm bju anak buah die then esya thu kami buat ape sma2 semalam??
kmi solat maghrib same2 and bace yassin sme2..
sumpah!!!qid rindu sgt nak dgr  suare walid bce yassin...and mlm tdi rindu qid terubat!!
seronok sgt esya..walaupun mule2 uh qid x nk ikot walid..tp bler dh maghrib uh qid rase ni semua Allah dh atur kottt utk temukan qid ngan walid..
memang lmee sgt x dgr suare walid tuhh...
malam tdi gak sblm balik walid ade pesan sesuatu  suh bg tau abg ajam...
and bende tuh qid dh smp kan pownnn...
and skali lgi gak mlm tdi qid ngan abg ajam nangis time ckp telepon..memang terasa sgt skng nii..
ayooooo ....

Ya Allah KAU kuatkan lah kami ni Ya Allah...Aminnnn

Esya...ari ni qid nak gi makam...nak jmpe abg naim,nk jmpe atok,abg achik and nenek...mybe ptg2 skit qid gi melaka lawat pian and abg wan....
rinde dowg semua sgt2 skng nii.....

#okey lah nnty qid smbung ok.BYE!


Monday, 13 February 2012


Assalammualaikumm..
esya ari 13 hb due tauuu!! esok 14 hb...spe punye befday erkkk 14 hb 2 tuu???
hihihihihi spe lgi ann klo x anak pk cik Amir Fitri yang bongsu tuu kan.
ape name die??Ellysya Balqid kee???hihihihihii
kalu lah esya masih hidup mesti esya tgh exctd skng ni coz umur dh smkin matang!
19 tahunn weiiii...
and mungkin jugak skng ni qid tgh prepair mcm2 utk clbrt befday esya kannn!!!
heyyyy tu semua hanya MUNGKIN...
tp sbnrnye benda tu semua x kan terjadi lagi!
epy befday sayang....moga roh mu tenang disana..dan semoga kamu jauh dari siksaan api neraka..
yang pling penting esya qid harap kamu sentiase bhagia dgn walit kamu dekat sne..
hermm!!! dekat sane kamu ade walit kamu yg sntiase dgn kamu..
dekat sni...qid tercari2 walit..i miss him so much lah esya!!
esya thu x ptg td burak2 ngan mama...sekali borak2 terselit plak nme walit.
dah tuu mama bantai cite pasal perangai walit semua lahh!!!
mama kte walit tuu baikk..die x bukak aib owg..xde mengutuk owg..
die x berlagak!!yg pling qid suke mama ctew uhh time mama kte yg walit uh ske tlg owg..
if owg susah x de duit...die akan tolong..klo die sndri xde duit,die akan tetap cri duit utk tlg owg yg susah tuhh!!
ya Allah punye lah baikk walit kite tu kann esya??
mama kte mcm ni tau "walit kamu tu baik sangat orgnye.sebab tu tuhan sayang die.sebab tu tuhan ambik die"
ermmm hihihi qid rse rndh sgt bler mama ckp cm uhh..:)
yg x blh blr uhh qid ots ckp "klo mcm uhh qid nk jd jht lah..x nk jd owg baikk"
hahah ye lah if jdi cm walit nnti cpt mati plak kann..hihihihi..
pape pown qid kne percaya pade qada dan qadar..[sory if ejaan tu slh]

tak lme lagi wedding along...
ermm dgr cite abg ajam and dak2 HR dtg time ari jumaat..tp msing2 x comfm lgi...
yg dh sure sgt2 kak iz jee..die memang ade at umah qid since ari khamis smp jumaat mlm..ari sabtu die dh nak kne gi umah satu lagi...dowg ade wat mjlis perkhawinan gakk!!!
so,jumaat uh mybe ade lah dak2 ni kott...
qid x dpt byngkan pertmuan kak iz and abg mierul nnti...hihihi
yg abg mierul ni sah2 lah bwk awex die uhh..hihihii pandai2 lah kowg berdue erkkk!!!
jgn bergaduh dpn qid cukup!
Time wedding uh nnty alang lah dj die..ermm klo alang yg dj sah2 lah kecoh ann..hihihi..
alang uhh nnty klo x buli adik2 and anak2 buah memang x sah lh nanty tuhh!!!
memang kecoh lahhh....
pape pown suare alang klo karokk memang terbaik lahh!!!
klo boleh nak gak duet ngan die lagi mcm dulu2...tp rse nyee x kan kot coz ari uhh msti bz nanty. ;)

semalam qid dapat msg dri abg ajam..
die suruh qid ambik coz multimedia at akademik tv3..
die kate abis je bljr nanty sng blh kerja ngan tv3..sng lah pape hal qid ade dpt mte die nnty..
die ckp cm uhh...
qid tnye tnye ayah mcm mne?ayah kte "terpulng pade kamu"
qid tnye mama...mama kte "ayah bg,kmo nk gi gi je lah sng ngan ajam"
tapi qid???
ermmm entah lah..qid sendiri x thu mcm mne...
ermmm bler pkir2 blikkan...btl lah kata mama,qid ni xde pendirian!
"diri kamu tu x de pendirian" tu mama ckp smlm...
mama ckp cm uh lps ade kes pasal kedai uhh..
ermm YES!! mama memang qid ni xde pendirian..pasal kedai tuuu qid x cukup matang lah mam nak handle bnde2 ni smua..qid bukan mcm akak2 qid bukan mcm abg2 qid yg mama bg ape jee dowg boleh buat sndiri..qid lain maa!!!!
mama sndri ckp kan yg qid ni satu2nya anak yg susah nak jaga mase kecik..mama sndiri gak ckp qid ni lain dri adik beradik qid yg lain kannn...erhmmmmm qid ni memang maa...qid sndri x thu knp qid mcm niii...
susah lah maa  nak ckp mcm mane...biar lah qid sowg jee yg fhm kan?? :)
kalu ade rezki qid nak sambung bljr mane2..qid gi lahh....
tp klo blh qid mau kolej or pape jee jnji bukn u.Tp sush lah nk ckp!
salu nye yg qid x nak uhhh yg qid dpt...tp pape pownnn qid kne tunggu bulan 3 ni dlu..
tunggu keputusan...
hihihihi ape lah agaknye yg qid dpt annn..hihihi

okey lah esya qid nak out...
b4 tuu.. #epybefdayellysyabalqis

Al-Fatihah buat Ellysya,Achik,Izwan,Naim,Pian,Danial,walit and semua umat islam.
moga roh2 kalian tenang disana..
Aminnnnn


Sunday, 12 February 2012
abang..blog qid ade laguu abang.I miss you so muchh abg!!
rindu sangat dengan abang..hanya lagu2 abang yang sering menemai qid sekarang..
i miss u soooooooooo muchhh!!!

#moga roh mu tenang disana Khairil Izwan Pilus.

Al-fatihah

Thursday, 9 February 2012

Asalammualaikum esya.
lame gak qid x post kann..
ermmm sbnrnye qid blerr bukak jee tmpt nak post ni skali "idea hilang"
tu lah sebab nye jarang update plak sjak akhir2 nii..
hihihihihi jarang lah sangat kannn..
~ari ni qid tak bukak kedai pown sbb ade emrgncy case lah at melaka...
awal2 pagi lagi dah grak gi melaka..heyy.
tadi qid bru tebace blog abang ajam..ermm hope abang ajam sabar lah banyak2..
kami semua tahu yang abang tgh sunyi skang ni...
take time lah untuk pulihkan balik perasaan abang tuu..
x mudah lah untuk kite lupakan die cpt2...
kite hidup die dah bertahun2 kannn....x mungkin lah dalam mase yg singkat ni kite boleh lupe kat dia..
pape pown qid harap sangat abang kuat untuk tempuh ni semua..ramai sangat orang yang sntiase support abang.walau apa pun jadi skli pown kami tetap ade at sisi abang,at belakang abang!
ingat tuu tauu...terus kan saje yg dh dirancang...buat sebaik mungkin abang.dan tunaikan permintaan abg wan yang nak lihat abg serius dlm bidang nyanyiann...okey!

semalam befday abang jep tau..hihihi Epy Befday GBU.hahahah kelakr dengar zahir ckp smlm at radio...adoiii aiiii....sorry lah sgt2 x pat naik sane smlm..pape pown
owg doakan abg makin sihat and dimurahkan rezeki okeyyy!!!
sorry gak coz xde pape nak bg abang..nnty kite jumpe owg bg abang penampauu okey!!
haahahahahaha xde lah...main2 jee..ti owg blanje lah abang makan.! :p
mcm mne semalam abang??best sclbrt?ermmm msti best annn..untunglahhhh
tp qid rse abng ttp kne tunggu kedtgan qid at sne..
qid akan bls dendam atas ape yg abg buat pd 31/5/11 dulu...qid akan balas dendamm tauuu...abg tunggu jee
nnti ape yg qid buat...x dpt abg mierul abg ajam qid tarikk nanti..abang tunggu tauuu.
heyy kejap2...abang ni umur makin lanjuttt bler nak kawin nii???
aduhh x sbr nii mau makan nasi minyak abang! asyik mkn nsik minyk at restrn jee...nk gak mkan nasik minyak at umah abang plak...opss!! lupe plak qid doakan gak supaya abg cpt2 kawin okeyy...hihihi
Aminnnnn. c(:

esya tahu tak ari selasa ari tuu kott qid bace2 surat kabar sekali keluar artcl ni


qid padang perkataan "penghormatan buat izwan"
qid terus bace ape yg penulis uh tulis smp abis!
ermmm dowg nak buat lagu tajuk "anugerah" utk ditujukan buat abg wan.
anugerah...hihihi dh mcm 'anugerah terindah' plakk..hihihi tp ni ANUGERAH sahaja!
yg hazami & farith nk wat lagu anugerah.yg Ajam nak teruskan gak wat lagu yg dowg berdua rancang dulu.
dah tu ajam nak kuar lgu bru ngan Altimet plakkk!!
ermmm memang qid nanti2 kan sangat benda2 ni semua keluar cpt2...
dulu time arwah achik meninggal dowg buat VCD 'KENANGAN ABADI ACHIK SPIN'
time abg wan meninggal plak mcm2 yg akan terjadi..
qid harap dan berdoa supaya semua yg mereka rancang utk abg wan akan berjalan dengan lancar & selancar-lancarnya....

Tipulahkan esya klu qid ckp yg skng ni qid hanya rindu pada abg wan sahaja..
tipu lah esya.....
sejujurnya qid rindu semua orng skng nii...
kamu,walit,angah,danial,pian,achik and semua lahhh esya!!!
memang qid rinduu sgt2 semua org skng ni...
termasuklah bdk2 skolah qid,cikgu2 skolah qid and cikgu2 tuisyen qid...
snang cite qid rindu nme seorang Murid tuuu...
hidup ni meng cm rodakan...dulu x suke sgt bergelar 'student' tp skng ni nk sgt bergelar student...hihihihi
pelik kan kehidupan ni..tp ape boleh buat..ni semua realiti hidup...semua org rase benda yg same....
mule2 benci,x suke...tp lme2 suke...then cinta...heyyyy...mcm2 lah kehidupan ni kann...
semalam malam ketiga qid lepak ngan member2 qid time qid jahanam dulu..memang syokkk sgt lah ngan dowg...semua ade...dh tige malam dah dowg turun naik seremban..memang kawan terbaik lah kowg..!!!
kowg sanggupkn tunggu aku abis kerja then bru jumpe..and kowg x kisah pownn blik tgh malam smate2 nak jumpe and berkumpl ngan aku!!
aku syg sgt ngan kowg semua beb!!!
walaupun kowg dah lgi bagus dri aku skng,tp kowg x lupe pown time2 kite lepak tiap2 malam dulu..
kowg x lupe pownnn tempat kite slalu lepak tuuu!!!
aku tabikk lah kat kowg....
selama tiga malam tuu memang best weiiii best sgt2....
tp sayangkannn..pian tak de ngan kite mlm tuuuu!!!
dan hari ni kite ramai2 konvo naik moto gi lawat kubur die...
ptg tadi segala batu ninsan,pokok2 semuanya menjadi saksi pertemuan kite seramai 12 owg dekat makam tu tadi...dan buat pertama kalinya kite kumpul 12 time tuu slps kite terpisah since form 4.kite tetap 12 owg tadi walaupun seorang lagi tuu ade didlm kubur mase tuuu...kite tetap 12 owg tauuu!!!!  aku yakin dan aku percaya yg pian melihat kite semua tadi...dan pasti pian gembira dengan kedtgn kite tadi...aku pasti tuu semua!!!!
aku harap kite akan berjumpe lagi...to zulhelmi --> 'kau jge diri at tempat owg tu,agama kau pown jage gakkk!! yg pasti jgn sesekali lupe mmber2 yg  lain"
utk pengetahuan esya lah kannn....zul skang ddk at switzerland dengan pk cik die...die jrng sgt blik malaysia..nnty ambik result bru die blikk...
yg lain2 uhh masih di malaysia but tidak dlm satu negri..masing2 berpecah.....
minggu lepas zul balik malaysia and dowg turun kL ramai2...dowg contct qid x dpt coz number bru..
and tetibe satu mlm uhh ari tuu qid gi mkn at dtaran terpndng dowg semua plakkk!!!
dowg kate tu ari ke dua dowg at stu...dowg tunggu qid...coz dowg x thu nk cri qid at mne...
memang terbaik lah kowg!!!! aku syg gler at kowg beb!
kowg arhh member aku pling jhanam skali...HAHAHAAHHAH
*opss! sory..hihihihihi

tadi lepas jee anta zul at airport terus blik smban..byk hal kne settle at sni...
lme x naik kL,abg ajam ade ajak jmpe...qid tgh cri mse lah ni abg utk jmpe kauu!!!
qid pown byk hal haa at umah ni..adoiiii  somak kpalo den haaa!! ;)
abg tunggu erkk ti qid contc abg okey!!!

*okey lah esya nnty qid smbung okeyy ;)
bye2


SIR. KHAIRIL AZAM: Aril Kuatkan Semangat Terima Pemergian Izwan Pilus...: by Farahanim Rahim Foto oleh Hazieq Sanat Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Baik keluarga, mahupun sahabat handai ser...

Sunday, 5 February 2012
  1. Pantang bila Kawan menipu
  2. Cepat marah = panas baran
  3. Selalu cuba untuk selesaikan masalah kawan
  4. Suka manjakan kawan,= akan beri apa sahaja yang kawan inginkan
  5. Jarang tidak menepati masa apabila berjanji
  6. mudah menerima maaf dari kawan,walaupun hati ni dah terluka banyak kali
  7. tidak akan bercakap dengan sesiapa ketika marah
  8. suka buat lawak bodoh dengan member sbb nak semua ketawa & lupakan masalah masing-masing
  9. mudah bersimpati dengan kawan ~ cth:sanggup x makan dari pagi semata-mata kerana kesian member tk mempunyai makanan
  10. akan cakap/tegur keburukan kawan secara jujur & berterus terang utk kebaikan die jugakkk..
[haa tu je dlu kottt..hihihi]


salam,
esya..kan semalam qid post pasal '10 things about myself' kann??
aduhh qid anta posting uhh tgh malam kann??
lepa sjee publish posting terus lah qid tiddo..
last2 bangun esok tuhh ade 5 mesej.
qid bace satu2...semua cite pasal ape yg qid sent b4 qid tido uhh..
"tido dengan tedy bear lahh?mesti besar kann?"
then dowg gelak...lebih kurgg mcm uhh lah semua2 msg yg dowg anta..
aduhhhh...x pasal2 second last pasal qid uhh jadi isu plakk!!!
qid reply lah msg sowg2 pgi tdi..sekali msing2 suruh masukkan  gmbr teddy bear qid and bantal qid uhh..
aduhhh qid x kisah klo nak masukk kan..tp qid agak segan sikit lahhhh!!!!
macam2 alasan lah qid bgi...
dh tuu ptg skit wani plak ckp yg die tgh bce blog qid..then die kte comel lah bgai tido ngan tddy bear ni..
aduhhh...wat aku segan lahhh....
dri mira --> ain -->  maria -->sha -->arif  -->aiyie -->wani
dan sekarang qid tgk zati plak tulis at wall qid...
haaa ambikkk kauu!!!!
mg segan lah aku smpai enam tujh owg plakk yg tnye haaa...
ni pownn tdi dowg duk msg2 abg ajam,semua dh gelak2 dh thu ape hal nyee..
adoiiii...dowg semua x kisah lah qid,coz dowg dri dulu dh tahu...
yg member2 blogger sume nii jee yg bru thu..
abih kecoh dowg!!
hihihihihihihi ape lahhh

okey mcm yg qid dh janji ngan dowg2 sume yg qid akan posting kann gambar teddy bear yg
jadi tande tanye dowg semua tuhh...
jap2...



Saturday, 4 February 2012
  1. mudah untuk bangun pagi.
  2. sangat manja dengan ayah.En Zainal
  3. suka ambil makanan guna tangan kiri
  4. suka cara orang kidal 
  5. suka lelaki mata sepet
  6. suka baca buku pasal kematian
  7. suke berangan sebelum tidur
  8. suke cakap "bye mama,bye papa I LOVE YOU" kuat2 sebelum tidur
  9. waktu tidur mesti ade teddy bear and bantal peluk kesayangan
  10. tidak suka menunggu sesuatu-tak kira lah ape sekali pown.


[haaa ni bru skit...nnti sambung lagi okey..buat pasal member plak :)]

asalam,
nak tahu x tadi qid ade nampak sowg pk cik ni jalan at depan qid..
die jalan sambil pegang dada die tauu!!
then qid terdengr yg wife die tnye "okey tak?"
lembut jeee wife die tnye...
qid dengr ape wife die tnye automatik qid terpikir yg pk cik tu mungkin tengah sakit.
secare tibe2 gak qid teringat pade Pak Cik Azhar.
lme x jumpe die...
ingt lagi dulu time jalan2 ngan die and mummy.tetibe dada die sakit...
mase tuu kat mall jugak!!
mase tuu pk cik azhar memang dh sah sakit jantung!
tgk pk cik tuu buat ann qid teringt at pk cik azhar...
lepas jee mummy meninggal.batang hidung pak cik azhar langsung tak nampak.
sampai sekarng kami x jmpe lgi pk cik azhar...

*adik tak thu yg pak cik hidup lagi atau x.andai kata pak cik dah meninggal.adik doakan pak cik tenang kat sana.dan andai kata lah pk cik masih hidup,adik doakan agar pak cik sentiase sihat..kami semua rindu kan pak cik :).

Thursday, 2 February 2012
Asalammualaikummm.. :)

hey esya...esya perasaan x this year punye AJL qid x story dgn lebih dtl ann?
selalu nyee qid mcm2 cite..pasal ontheway gi sane lah..pasal dkt sne lahhh..
pasal persembahan setiap finalist lahh!!
mcm2 lah qid cite kann..but AJL thun ni qid kureng sikit cite2 ni kann?
hahhaha qid pown x thu knp!
qid just wish utk abg hafiz jee ari tuu..
itu pown x panjang kan...
actly.qidade banyak sangat nak story at esya...
tpi..qid pegang nasihat abg ajam!!
abg ajam kte qid kena hati2 pasni..coz gmbr2 abg wan dh ade dlm ni.
utk mengelakkan sesuatu yg terjadi abg ajam mintk qid utk lbh berhati2...
tapi biler qid x cite2 at sni ann..qid rse mcm x puas jee..
so i need talk to someone :)
sape??
entah lahhh!!!

sekarang ni dh bulan due dah.kejap jee dh bulan due.
rse nyee mcm bru jee lgi qid clbrt newyear 2012..ermm ingt lagi
time uh memg best sgt lahh!!pertama kali clbrt newyear with camre DSLR sndiri...
ermm.memang mcm2 lah jdi time clbrt uhh!!
lps jeee clbrt cmre pown jahanam..malang2 hihihih
tp qid rse qid brnasib baik gak lah time coz nasib baik qid gi ambik cmre uh at roy lps jee abg wan bg ceramah free tuu,klu lah qid x ambikk!!mg rsenye kenangan at sane time uh mg xde lah yg qid simpan!
mane x nyee dlm satu malam tuhh qid blh jmpe 3 owg member lme!!
perhh mg x sangke lah mlm uhhh...
smbutan mlm tuhh agak kurang menarik,tetapi pertemuan dengan member2 lme uh membuatkan sambutan mlm
tu sangat2 menyoronokkan..hermmm!!!
nasib baik abg wan suruh ambik cmre at roy time uhh..klo x!!perjumpaan tuu hnye di ingt at ingtan kmi jee.
klo qid xambik gakk!!mmg xde lah bukti pertemuan semula kami semua!! ermm :)
thankz abg wan pujuk owg arituu...hahahahah

haa nak story pasal along lah!!
along ann ari tu qid story yg die kne hantar dkt PD..
erm tgk2 last2 die kne hantar at JB..amekkk Kauuu!!!!
bincng2 ngan family sume..die x nak gi JB...
die nye kedai at sni ade shot dlm 2 ribu..dh sttle sume byran die kne transfer at JB..
alik2 die xnak gi JB..last2 keputusan,die berhenti dri bata..
tunang die pown kte,dlm sbulan ni x pyh kerje.lps kawin bru cari kerja..ermmm
qid ingt blh lah qid ikot mama and ayah blik Johor nnty coz kedai blh mntk tlg kak ika jge ann..hermmm..
harap2 kak ika x blik mantin lah :)

*tu je lah esya qid ctew dlu..ni bz haa :)


Wednesday, 1 February 2012
myMetro | Hajat berduet tak kesampaian
I Miss Him So Muchhhhh


Official Template By BudakPEMALAS