<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Friday, 31 March 2017
Assalammualaikum
Abang
Aku baru balik dri hospital tdi.
Aku buat habis dh benda tu.
Tapi, tk thu laa apa aku rasa ni abang.
Aku masuk2 rumah aku sebak.
Aku rindu kau abang.
Aku rindu bonda
Aku rindu alang
Aku rindu along.
Aku rindu korang semua.

Dri first treatment tu sampai yang sekarang ni
aku tk pernah dijaga oleh bonda.
Selalu lepas treatment pun akan lepak dgn along.
Tapi.
Skang ni dengan along pun macam x rpat sangat dah.
Sebulan lebih dh kot aku tk jumpa along tu
Rindu.
Sumpah rindu gila kot.
Lagi2 aku buat benda ni pun sebab dia
Aku teruskan benda ni pun sebab dia.
Ingt lagi mcm mane dia marah aku masa nak suruh buat benda ni.
Tapi, aku dah setel buat, aku dh x rapat dgn dia dah.
Aku tk suka situasi sekarang antara aku dengan dia
Dan aku sendiri rasa janggal gila bila msg dengan dia.
Aku takut nak panggil dia along.
Aku tak tahu dia anggap aku adik lagi tk
even nak cerita mcm2 dgn dia pun aku takut.
aku takut dia tak nak dengar
aku takut dia taknak tahu.
Kadang kadang tu kan abang.
Bila aku dpt apa2 news yang buat aku happy,
hti aku mesti terdetik 'klo aku ok dgn along msti aku dh cerita kat dia'
punya aku sayang dia mcm darah daging aku
smp aku nak makan benda benda sedap pun aku ingat dia
mcm hari tu wawan ajak pergi makan steamboat, tapi aku x gi.
sebb apa?
sebb aku pernah janji dgn dia nak makan steamboat skali dgn dia and mursyid.

aku rindu kau along,
aku rindu sangat.
rindu nak mengarut dgn kau
rindu nak cerita mcm macam dgn kau
rindu nak tgk muke bebal kau bila layan perangai perangai pelik aku, soalan soalan pelik aku.
rindu nak makan sekali
rindu nak menyembang sampai 3-4 pagi
rindu semua nyaaa yang kite selalu buat.
aku terlalu sayang kau along, aku terlalu anggap kau sebagai abang aku.

kamu thu tak along yang dh sebulan lebh aku x jmp kmu,
sedang kan kmu demam dlu pun aku menunggu hri2, suruh kmo sihat cepat,
ni sebulan dah.
kejap je.
kamu thu tak masa mula mula kite renggang.
tiap malam aku menangis.
aku tak thu aku menangis sebb apa
aku rasa sebak gila kot.
sebab aku tk nak hilang abang dah.
aku tkde siapa dah.
kat ipoh ni aku ade kamo je.
aku tk de abang lain.
Mursyid?
Mursyid tk sma mcm kmo.
Lain.
Mursyid pun abang aku jugak, tpi aku kenal kmo dlu.
Kmo thu semuaa pasal aku, psl fmily, semua along.
kmo thu tak along, smp satu saat masa tu aku fikir
klo aku tkde nanti, kmo ade mcm2 orang untuk bercerita masalah.
Tapi aku hilang kmo aku takde siapa.
Serenggang mana kamu dgn keluarga kmo,
kmo masih bersama diorang.
itu beza kmo dgn aku.

Aku rindu kau along.

Salam


Thursday, 30 March 2017
Assalammualaikum.
abang
esok treatment aku yang terakhir.
lepas tu minggu depan dowg akan ambik darah balik.
buat mri, ct scan semua untuk thu result balik.
doakan yang baik baik untuk aku k abang?

Lepas masuk belon kat jantung tu
aku tak sakit dada kerap sangat dah mcm selalu.
syukur.
and skang rasa badan sihat sikit dah.
harap result treatment tu pon nanti yang baik baik je
aku tak larat nak hadap dah.
aku dh final year ni
aku nak enjoy nan kawan kawan aku
aku tk nak kuar masuk hsptl dah
dan yang paling aku x sabar,
aku nak buat badan mcm dlu balik.
aku nak kerja balik.
doakan aku terus sihat k abang?

aku ade tnye syid, aku blh dah ke pergi jogging.
tapi dia kata tak yah dlu.
dia suruh sihat betul betul dlu.
aku tk sabar abang nak sihat balik.

thanks pada siapa yang pernah doakan aku.
thanks pada siapa saja yg pernah doa untuk aku terus kuat and terus sihat.
Tuhan je yang boleh balas semuanya

Monday, 27 March 2017
Assalammualaikum
Abang.
Aku tersenyum ni abang.
Hari ni aku biadap dengan 3 orang.
Puas hati aku
Hahaha kurang ajar kan adik kau??
Lama aku sabar dah senanya.
Lantak apa korang semua nak cakap.
Pergi mampos!
Aku jadi mcm ni, sebab korang.
Aku biadappp mcm ni, korang yang ajar.
So, jangan pertikaikan aku dh berubah ke apa ke k?
Kau minta aku macam ni.
So aku bagi. :)

Thursday, 23 March 2017
Aku dah cakap,
aku kuat mcmmane pun.
Aku cuba leka kan diri aku mcmmne pun mesti aku terduduk ingat semua benda.
Mcm2 wehh aku fikir
Mcm2 sgt
yang pasti air mata aku ni mmg murah sgt skang.
kuat lah wahai diri.
kuat sikit jeee lagi.
tak lama pun nak hadap benda ni
benda bru jadi kan?
skang mmg sakit. nti kau okeyy .
hmm

Saturday, 18 March 2017
Abang.
Kau tau dak aku jumpa siapa hri ni?
Aku jumpa abang shuk masa lawat kubur kau tdi
Lepas je kt kubur kau, dia trus ajak aku minum.
Macam2 aku dgr cerita and thu pasal walid, bonda and adik bradik lain.
Aku harap bonda terus kuat.
And aku harap tuhan akan slalu bagi kesihatan yang baik baik untuk dia.
abang shuk ckp gak, dia suh aku sabar dengan semua ni.
Dia sndri x thu kenapa walid buat keputusan smp mcm tu dlu.
Sampai sekarang kami semua tkthu knepa walid buat mcm tu.
Abang ckp gak.
Kak qis dlu buat masalah lagi besar.
Tp dia x buang pon kak qis.
Dia tak tahu apa punca walid buat mcm ni kt aku.
Aku cerita mcm2 at abang.
Abang skang tk duduk malaysia dah
Sebab tu dia jrang gila contact aku.
Abang janji dia akan cuba pujuk walid balkk.
Tapi.....
Bukan skang.
Dia kata oneday.
Tapi enth laa tu.
Dlu ajam janji benda yg sama.
Tp smp skang aku masih mcm ni.
Aku ckp satu je kt abng shuk smlm.
kalau nak ok, okeh laaa.
Aku dh malas nak hadap benda ni semua.
Bg aku, sapa nak ambik laa.
Spa tknak tu. Tinggal je laA.
Aku malas nak harapkan org lg.
Tp tu laa.
Aku berlagak kuat mcm mne pun.
Nti aku rindu aku merintih juga.
Tp takpw laaa.
Jnji aku x mengharap kat siapa2 lg.


Wednesday, 15 March 2017
Assalammualaikum
Abang.
Aku buat dah isnin hari tu.
Buat mcm hari tu gak.
Tp kali ni masuk dekt urat kt peha tu.
Sakit abang. Nak jalan laa paling sakit.
Aku nk cerita ni.
Aku buat benda ni aku x gi thu sapa pun yg aku rapat.
Tapi, aku bg tahu ima.
Ima ni awek along.
Aku tak rApat pun sangat dengan dia.
Cuma selalu im kt fb sajaa.
Jumpa pon kami tak pernah.
Ada satu hari tu
Aku down gila.
Sebab aku takut nak buat benda ni.
Aku nk ckp dgn nad, tk boleh sbb aku tknak dia thu.
Syid pun sama. Aku nak sembang dgn dia masa tu pon x boleh. Sbb aku xnak dia thu.
Along?
Lps yg last msg2 xde contact dia pon..
Dekat fb pon tkde.
Aku ade msg dia dlm skali dua  tp dia  x reply.
So aku dh malas dh nak contc dia.
Masa malam tu, aku kt luar. Otak mmg kelaut gila.
Aku scroll2 fb aku nampak nama ima tu.
Kebetulan masa tu dia online.
Dan entah mcm mne aku share dgn dia masalah aku abang.
Bila dh balik rumah tu bru aku terfikir. Kenapa aku sembang dgn dia.
Kenapa aku share dgn dia.
Ni kalau along thu ni, mampos dia tknkasi ima tu kawan nan aku lg.
Tk pasal pasal along suh ima block aku nanti.
Ye lah. Aku ni tah apa2.
Tk menyusahkan along, aku susah kan awek dia plak.
Mmg la dia mengamok kann.

Lepas aku sedar semalam. Aku terkejut bila aku wc syid. Dia kata dia dh thu. Nad thu ajam thu.
Hmm aku tk pasti ima yg bagithu atau tak.
Tp bila aku tny, ima ckp dia tkthu.
Aku ada sebab kenapa tknak dowg thu.
Aku tknak semakkan kepala dowg dgn problem aku.
Cukup aku sowg yg tnggung masalah aku.
Slama ni pon aku dh byk susahkan ramai org.
Aku thu tu.
So kali ni aku decide aku x nak bgtau sapa2 dan biar tak sapa thu.
Tapiiiii.
Last2 sedar2 je aku dpt thu dowg2 yg rapat dengan aku sume thu.
X syok nyaaaaa.
Tak thu mcm mne nak hadap dowg nanti.
Harap dowg fhm kenapa aku xnak dowg thu.

Kadang akj terfikir,
Aku nak semua org buang aku dri hidup dowg.
And aku nak strt hidup bru. Tanpa siapa2 pun
Sebab aku tknak susahkan sesiapa lg.
Biar laa lepas ni apa yg jd pd aku, aku sendiri
Yang thu.
Tapiiii.
Aku thu aku x mampu buat tu semua.
Sebab aku terlalu sygkan dowg semua.
terlalu k.
Hmm

Btw aku nak ckp sory kt ima tu sbb tk pepasal mlm tu dia kena dgr mslh aku. Maaf sngt2

Salam

Saturday, 11 March 2017
Assalammualaikum,
Abang kau thu apa yg jd kat aku kann?
Kau thu apa yg aku cuba lakukan kann.
Dan kau fhm apa yg aku rasa skang kan??
Doakan aku terus kuat abang.
Aku mohon

Abang.
Sebak sgt mlm ni abang.
Aku tkthu kenapa aku bercerita kt org yg tk sepatutnya.
Aku tkde tmpat nak mengadu dah abang.
Tk siapa yg akan dgr apa  yg aku nk ckp skng
Aku sunyi abg.
Ambik la aku abg.
Aku tk happy kt sini.
Aku tk bahagia kt sini abang
Aku dh penat nak pendam rasa ni semua sorng sorang.
Sumpah aku penat abang.


Friday, 10 March 2017
Abang.
Dua tige hri ni rasa tk sihat je weh. Tidoo je manjang aku.
Tido lama plak tu.
Penat apa pun aku tkthu la weh.
Barai gila.
Ni nak demam plak ha.
Jangan makin teruk sudah.

Thursday, 9 March 2017
Akhirnya mlm ni tewas!!
Ke hospital gk adik kau akhirnya abang.
Dari malam semlam lg dok sakit dada nii.
Tapi buat relak wat tkde apaa.
Nak setel assignment punya psl, sudah nya.
Balik dri present trus tido smp kol 12.
Sedar2 sakit dadaa gilaaa.
Tahan nye tahan, aku grk gakk laaa hospital.
Skang bru lepas masuk oksigen nan air.
Dowg suh rest dlu.
Lepas tu ambik neb lgi sekali.
Dah laa moto buat hal.
Macam2 hal wehhh dri hujung bulan 2 hri tu smp skang, ade je benda x kena.
Ni skang hantq lappy kat kedai.
Smp skang x dpt2 lg.
dh seminggu lebih kot.
Nasib ade lappy pejal, die bg guna.
Klo tk thu laa mcm mane aku nak present.

Tak sabar nk tunggu 18hb.
Ubat dah nak habis, tkot tk thn je.
dah la ubat tu  hsptl sana je yg bg.
aku rasa aku sakit sgt akhir2 ni sebab stress assignment kot.
stresss smp nak tido pun x senang.
tp nasib la aku bukan kaki membuta...

Pape pun abang, doa doakan aku boleh thn dgn ni semua.
Sethun je lg, xpaa.

Salam

Tuesday, 7 March 2017
Ada banyakk benda kena setel,
tapi..
Macam macam benda gak ah nk kena berlaku skang ni.
Penat laa bodoh.
Sume kena hold
Sume kena tunggu
Sume kena sabar
Sampai bila?
Sabar aku ade had gak
ingt aku apa?
Tunggul?
Kayu?
Anak patung?
Takut dh hilang sabar aku buat semua benda pergi mampos je nti
kau sabar jap k
aku boleh sabar lgi ni.
Skali lg kena, mati
aku peduli apaa
aku bukan mcm kau kenal sebelum ni
hati aku dh lali wehh
dan skang aku dh penat nak hadap
dan malas nak hadap
pergi mampos laa semua bendaa.
hanat betul

Monday, 6 March 2017
Dia tanya, kenapa masih tunggu.
Dan jawapan aku senang.
Aku pegang kata kata aku.
Aku dh cakap, kau ignore la aku mcm mne pun.
Oneday aku cari korang gk.
Sebab apa?
Sebab aku terlalu syg korang.
Sangat

Dan sekrang aku masih tunggu.
Even sakit.

Saturday, 4 March 2017
Kenapa aku masih dekat sini?
Aku tunggu apa?
Apa yg aku cuba buktikan?
Aku nak bukti kan pada siapa?
Siapa yg kisah?
Siapa yg peduli pasal aku?
Bodohnya aku.
Walhal dh thu tak siapa peduli, tapi
Kenapa aku masih setia tunggu dekat sini
Apa yg aku cari sebenarnya?
Sia sia apa yg aku lakukan.
Sia sia sangat

Bangkit lah wahai diri
Bangkit dengan sendiri
Kau boleh kot.
Dlu kau boleh.
Kenapa skang tak.
Dulu kau boleh teguhh semula
Kenapa skang tak.

Benci pada diri sendiri

Friday, 3 March 2017
Sampai satu saat
Aku rasa aku tk boleh terima apa yang berlaku dekat diri aku skang.
Aku tahu benda tu salah.
Seperti aku menyalahkan takdir.
Tapi itu yang aku rasa.
Mcm mcm benda sgt jdi akhir2 ni.
Byk sangat benda aku fikir.
Pasal sakit, pasal kolej, psl along, pasal bonda ngn walid.
Mcm mcm.
sampai aku tertnya, pada siapa aku nak luah semua benda.
Pada siapa aku nak berbincang.
Sunyi nya hidup aku skang
Aku jatuh terduduk lagi kali ni

Thursday, 2 March 2017
Assalammualaikum
Abang
Aku tak tahu kenapa dengan aku.
Tadi lepas balik class aku bawak moto
Otak aku melayang tah memane abang.
Sampai keta depan mata aku blh tak perasan.
Nasib aku sempat break.
Tapi jatuh gak laa.
Lepas dh jatuh tu aku bangun bawak moto baljk.
Aku nangis abang.
Otak akh melayang tah memane.
Aku teringat ramai orang
Aku teringat mcm mcm benda
Aku fikir mcm mcm benda.
Aku tak happy skarang abng.
Aku tak happy langsung dgn hidup aku skang.
Kosong abang.
Kosong sangat.
Airmata aku ni bila bila je blh menitik
Aku menung tah kemana tah abang.
Aku tak suka keadaan ni.
Aku tak suka perasaan ni.
Aku taknak rasa ni abang.
Berapa hari dah aku x tido.
Aku tak rasa mengantuk langsung.
Badan aku penat.
Tapi mata aku tak mahu lelap.
Semalam lg lah.
Dah ambik ubat pun mata aku masih tak lelap.
Selalu klo ubat jantung tu aku makan mesti rasa nak tido.
Mesti rasa lesu.
Tapi semalam badan aku lemah.
Tapi mata aku tknak lelap.
Nangis tak payah cerita laa.
Tiap malam menangis skang.
Aku tak suka abanggg perasaan ni skang.
Aku tak larat nak hadap dah.

Tahun lepas aku jd mcm ni masa walid tk trima aku.
Tiap mlm aku menangis mcm ni.
Lamaa abang aku nak kuat balik.
Aku harappp sangat aku dpt kuat mcm sebelum ni.
Aku harap sangat abang.
Doakan aku abang.
Aku nak buang semua rasa yg tk seronok ni.
Aku sedih.
Tp aku takde siapa nak bercakap.
Aku takde sesiapa abang.
Aku sunyi.
Aku takde kawan baik.
Aku takde sahabat.
Aku takde family.
Aku takde abang.
Aku tkde sesiapa abang.
Aku nk bangun balik.
Aku nak happy balkk
Aku nak gembiraa even aku sakit skali pun.

Aku nak tu semua balik.
Naksemangat aku.

Salam

Datanglah.
Kuatkan aku

Wednesday, 1 March 2017
Abang.
Aku ingt aku takkan rasa dah mcm mne kena buang tu.
Aku igt aku dh cukup kuat klo benda tu jdi lagi.
Tapi aku silap abang.
Aku rasa balik rasa tu
Aku tk kuat nk hadap mcm mne perasaan bila kena buang tu.
Lagi2 yg buang aku tu org yg aku syg, yg aku percaya sangat skang ni.
Orang yg aku anggap akan slalu ada dgn aku.
Yg akan ade je kt blkang aku.
Support aku.
Sakit abang rasa ni.
Sakit sangat.
Balik laa abang.
Tengok adik kau.
Aku tak thu apa aku rasa ni
Dan aku tk thu kenapa spnjang dri penang ni
Aku menangis.
Mungkin aku tk kuat lg nk hadap benda ni.
Apa bonda dgn walid buat ni.
Bg kesan kat aku.
Kesan yg kuat sgt.
Smp dh sthun ni pon aku msih bersedih
bila ada org buang aku.
Jujur abang.
Aku tak kuat. Aku tk tahu apa aku rasa.
Aku tk thu kenapa aku menangis skang abang.
Balik laa abang
Sekarang memang betul betul aku takde sesiapa.
Aku tak ada sesiapa abang.

Mak bapak aku sendiri boleh buang aku, ni kan plak org luar kan?
Takpe laa.
Siapa je yg tahan dgn perangai aku kannn.
Mak bapak aku sendiri pun tak tahan.
Mak bapak aku pon blh biarkan je aku.
Ni kan plak org luar, kan?
Takkan org luar nk ambik bert pasal aku.
Sia sia klo dorng buat sbb mak bapak aku
pun tk pernah kisah
Allahuakbar.
Kuat laa wahai diri.
Takpe. Oneday. Kau akan senyum gak.
Sakit mcm mne pun skng, kau hadap je.
Oneday kau happy.

Sapa je nk buang aku lepas ni,
Biar hilang terus. Jangan bagithu aku apa2
Jangan pesan aku apa2
Nanti aku sakit macam nii.
Sakit dengan perasaan aku sendiri



Official Template By BudakPEMALAS