<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 29 April 2014
Assalammualaikum..
hari ni aku menulis lagi!
menulis untuk keseribu kali nya..
hmm mungkin..
entah laaa
aku sndri tk pastii ini kali ke berapa aku
menulis..yang pasti setiap kali aku rasa sakit,setiap kali
aku rasa sedih dan setiap kali aku rasa gudah gulana setiap kali itu lahhh
menulis menjadi pilihan akuu...

apa cerita aku hari inii??
aku luahan aku hari nii???
ape kesedihan aku hari iniii...
hmmm...mcm macamm...
nak aku luahhhh...tk termampu untuk menulis semua nyaaa..
nak aku cerita,tiada siapa yg mampu untuk mendengar nyaa...
nak aku simpannnn....merana lahh aku untuk selamanyaaa..
sesungguh nya Allah tuu tkkan menguji kite kalo kita tk mampu
nak menghadapi nye kannn....
Allah bagi aku hatiii..dan aku kena kuatkan hati akuu untk
apa saja yang tempuhh..
yes! aku thu aku kuat..aku mampu untuk melawan semuanyaaa...
tapi skng ni aku perlukan sedikit masa untuk kuat kannn semuanya semulaa...

aku pernah jatuh,
aku pernh tersungkurrr...
tapi..kali ini aku jatuh terdudukkk..
hanya sebab kat dalam niii dah remuk di genggang oleh org yg dipercayaai..
sakit?
itu semesti nyee...
sabar??
itu yang aku cuba lakukann..
kuat??
aku tahu aku kuat...tp aku perlu masa...maaf...

Bonda.
maaf kalau ada terkasar bahasa,terbiadap atau terguris hatiii mu...
bukan niatku mmbuat kamu kecewa..
nukan niatku mmbuat mu beria...
bukan niatku membuat mu menyimpan seribu harapannn...
aku thu aku mengecewakan mu...
aku thu aku mengabaikan mu..
maaf bonda...
maaf jika aku terlanjut melukakan muu...
suatu hari nnti kau thu apa yg lakukan untuk dirimu saja..
yeaaa.kau tiada penggantiii...kau dunia akhirat kuu...
maaf bonda andai aku mengecewakan muu..
aku lakukan untuk muuu...
beri aku masa..beri aku ruang untuk biasakan segala galanya..
dalam diam aku berkata..iyaa kau lah pembakar semangt kuu..walaupun keadaan kita sukarr..
kau bonda dunia akhirat kuu..kau yang satu buat aku.
i love you bonda,ibu,mama,ummi,mak atauu apasaja panggilan untuk kauuu wahai sang ibu..


DIA jer thu macam mane aku sayang sama kalian :)


Hari ke tiga,jam  2.22 pagi.
Dan aku sgtttt rindu dia..
cuba menahan diri untuk berkata kata,cuba menahan diri
untuk tidak meluahkan segalanya..
yes aku kuat kann?? aku akann sentiasa kuat..sbb DIA.

thank you Allah

Saturday, 26 April 2014
Assalammualaikum ellysya..
minggu ni weekend qid duduk ipoh..whahahaha
rase ganji x?? heheheeh ganjil sgt kannn..
hmmmm skng nii tgh jiwa kacau kott..sentap,marah,sedih kecewa semua ade...
dengan sape???hmm dgn sape lagiii..
dgn org sekeliling qid nii lahhh..
yes qid pun x perfek kann untuk dapat benda yg baik2 jerrr..
tp sakit sgt biler jdi mcm niii...
kamo bace bait kata lirik bawah nii..kamu faham ape qid rase skng!
i need u syg....i need u!
kamo abg...aku nak kauu..aku nak kowggg..aku
nak luahkann semuaa....
aku perlu kann sesowg sknggg...aku tak kuat mcm duluu...
dulu aku kuat sbb kowg..tp skng??
aku hanya harapkan doa kowg jerrr....
doa kan yg terbaik untuk aku guys.


Jika teringat tentng dirimu,
berlinang airmataku
ku rindu saat saat bersamamu
kasih sygmu padaku...

namun kini kau bukan milik ku
dan berakhir sudah cintaku,
biarkan saja hatiku bicara
ku masih syg padamu

aku slalu mendoakan mu
agar kau bahagia bersama dirinya
selamanya

mengapa mudhnya hatimu mendua
ku lapangkan dada walau aku terluka
semoga bahagia bersama dirinya
karena kau telah memilih dia

bertapa sakitnya apa yg kurasa
Tuhan kuat kan lah hatiku yg terluka
semoga ku bisa tuk melupakannya
kerna ku masih mencintainya

namun kini kau bukan milikku dan berakhir sudah cintaku
biarkan saja hatiku bicara ku masih syg padamu

aku slalu mendoakan mu agar kau bahagia bersama dirinya
selamanyaaaa.....


thankz alot.
tiada kata untk diucp lagii..
lirik nii merungkai segalanyaa..
thankz untk kauu...and dia. :)
terlalu byk yg aku fikirkan sekrang..
terlalu byk yg aku rasakan skngg...
aku thuu aku kuatttt..aku mampuuu...
tapi hati akuu??
smp biler bleh bertahannn..
ia nya juga akan rapuh satu hari nntiii
penat jaga hati org..
penat rasa bersalah...
penat bersusah payahh..
tapi tak pernh di hargai..
takpernh di angkat
tk pernh dipandang..
malah  terus dicaci..dimaki..dihina olah semuanya...
aku sedih..aku kecewa tak siapa yg tahuu...hanya satuu yg kau tahuu..
meminta itu inii..mengarah itu inii..hmm aku penat..itu jer

Assalammualaikum


Monday, 14 April 2014
Assalammualaikum ellysya..
hari ni 14/4/14..
cantik trikh hari ni kn...?
hmmm hari ni hari isnin...
minggu pertama untuk week ke 12..
minggu busy jugk rasa nyerr nii!
minggu nii qid cuti dri handle bbdk palapes...
tapi minggu ni qid akan bz dgn assignment and projek yg melambak!
hmmm minggu ke 16 qid dh nak kena submit semua skalii!
beberpa minggu jer lagiii..
esya...qid ade cerita nak cerita kat kamu niii..
pasal ape??
tentang siapa??
hmmmmmmmm

qid nak story pasal kolej tentang mentor mentee...
hmmm mentor qid mcm yg esya thu is Sir Faris kann?
qid ngan ina hari tuu usulkan lahh kat die pasal nk pi bercutiii...
die on jerrr...
memula asalnyeee qid,ina and ecah nak pii sendiri ajak bebudk niii.
tapi tah mcm mane qid blh dpt idea yg nak guna duit atap and nak ajak sir...
plan awal x mau ajak sir..heehehehe..lepas eddy ckp "ajak laa sir"
qid ngan ina pun pikir dua tiga kali pas uhh..
last2 decide nak gune duit atap....
qid ngan ina punnn cari2 tmpt...
bagi tau sir...
sir pun bg format paper work..
cara nak tulis,ape yg kena ada semua...
last2...
hmmmm
mula2 decide ak pi Nur Lembah Lenggong...
dah plan,dh buat paper work tp skaliiiii!
slah info pasal harga semua tuuu...hmmm! sir punye frust x yah nk cite lahhh!
hehehehehe
Lepas dua tige hari bler sir dh bg tau cancel sbb mahal sgt!
lepas tuuu sir ajak main lasertag kat prade!
qid punn iyekann jer lah!
lame2 uhh qid mcm rase serba salah plak ngan sir petra..sbb kite org dh jmpe die..then siap
im die bg tauu..
dh tuu ryzal plakk ade dua tige kali tanye qid...qid pun mcmm...hmm ape nak buatt nii??
last2 semalam qid usul kan skali kat sir..tnye mcm mane...and bg sir sebut harga untuk
Pulau Aman...
lepas sir thu semua sir buat keputusan nk buat atas name die sahaja...
and limit kan 25 org..
sir kate 100% duit atap....
okeyy fine qid ikot kan jerr lahhh..
tapi bler sir dh ckp yg x mau ajak sir pet qid dh rase mcm...
hmmmm serbasalah gilerrrr wokkk!! -_-
masa kat class mpm td sir col and suruh turun hep buat tnda tgn...
qid pun turunn..qid tgk sir sungguh2...x smpai hati plakk nk ckp yg suh ajak sir pet uhhh!!!
adoiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!
aku tak thu mcm mane nak buat lagii...
tengah tengah woiii...
aku serbasalah ngan sir pet....lepas uhh nak hadap bbdk anak sir pet lagiii...
thennn anak sir paris yg x mau pergiii tuhhh lagiii kena hadappp...
wa tersepit wokkk!!! nak ikot sape sebenarnyerrr niii woiii????
and kenkdng cm nyesal plakkk usulkan benda niii...
bukan aku nyesal x nak pi cuti ngan sir paris...tapiii...nyesal usulkan benda nii smp ade yg ckp ckp belakangg!
semak woiii!
sakittt hatiiii...

pape punnn skng nii tgh tunggu paperwork lulus ke tak..then bru sir bg tau dowg kotttt!
tapi buat masa skng ni sir bg name kami semua...sape yg x mau pi kena cri sape yg nak gantiii...
hmmm pape pun tgk jerr lah ape reaksi dowg blerr sir update pasal benda uh dh submit...
tahan ke aku nak tadah telingerrr lagii??
tahan kerr aku nak hadap semuanye lagiii??
hmmm entah lahhh

hmm k lah esya...
qid ade class niii...
pape qid update lagiii.
ohh yaaa...3 hari lagiii 17hb 4...genap 4 thu arwah achik meninggal dunia...
Alfatihah untuk Achik..

salam..

Tuesday, 8 April 2014
Assalammualaikum :)
hey ellysya...
okeyy qid masuk sini balikk..
ape kabar??
minggu nii qid bz glerrr...
tp xpe lahh..
minggu ni jerr..xpe :)
knp qid masuk sini erkk??
huhuhu takde ape pun senanye..
just tringt and terpikir sesuatuuu...
ap die??hmmmm
entahh lah dua tiga hari nii bler otw blik kolej slalu terpikir...
klo qid mati mcm mane??
sape akan dtg tgk qid kat hosptl mase tuuu..
ade ker classmate nk dtg tgk qid mase uhhh..
ade ke lectre nak lawat mase uhh??
atau hanya jenazah qid jerr terbujur sendiriii..
and qid terpikir...sape akan duduk tmpt qid dlm class tu bler qid takde...
mcm mane suasana dlm class uhh mase hri pertama qid xde...??
happy??sedih?? atau ape?
ade ker ina,wani,akma,ain.izzy,mai,lan,uzair,nadia,ira and semuaa dtg lawat qid mase tuu...?
ape reaksi dowg bler thu qid dh takde??
hmmmm mase tu akan tiba..
bila and kat mane kejadian tuu...kite tak thu kann..

satu lagii...
ade kah badut,kembang,and sowg lg uhh akan dtg time uhh?
ape reaksi mmber2 klo nmpk dowg ade skli time uhh?
aadakah badut akan uruskan jenazah qid mcm mane die uruskan jenazah pian dulu..
walid??walid akan naik ipoh ker??
ibu ayah?? dowg akan naik ipoh atau dowg tunggu jenazah qid kat sane jerr??
ape reaksi tige org tuuu bler dpt thuu??

rahsia..
semua rahsia akan terbongkar ke mase tuuu??
semua org akan thu?
kuat ker dia nnti?mampu ke die trima??
mummy daddy akan dtg same kerr??atau hnye ibu ayah yg iring jenazah qid nnti?
how??
bilik qid..sape akan kemas??sape akan ambik brng2 qid?
mcm mane nadia nak duduk ,tidur sini klo qid dh tkde??
msti die takut..mcm mula2 kak fyqa meninggal dulu...
mesti mse uhh ayah akan dtg uruskan byrn kolej,pinjman semua kann..
msti mase uhh ayh akan jmpe sir..
mase qid dh bwk blik rumah..ramai ker yg dtg??
kwn2 skolah? cikgu2? atau kaunselor2 yg byk tlg aku dulu yg akan dtg?
mcm mane dgn fb,twitter,insta aku??
sape akan hack untuk pdm semuanye..
satu jerr..klo aku xde..tlg hack insta ngan fb aku jerr..
tlg jgn hack twitter aku...
sbb aku thuu bler yg teringt,msti akan cri twitter aku...
mcm mane aku cri twitter abg bler aku rindu die..
ape akan jd pade dira and jiha bler thu dri twitter or wassap yg aku dh xde??
kenapa phone aku aku dh x pakai pattern??
sbb aku tkot,aku mati nnti xde sape blh bukk phone aku,
sim pon aku dh x pakai pasward..
sape nak gune blh jerr..at least blh bg tau kenalan aku ape yg jdii..

Ya Allah..aku tkut hari tuu tiba...
aku x nak dowg menangis...hati ibu belum terubt sejk abg pergii..
aku x nak die sedih lg..Aku nak jmpe abg...aku rehat secukup nyerr...
tlg lah hari tu tiba mase aku dh bersedia...
walaupun aku thuuu hri tuu blh tiba bila bila masa jerr lagii..kann??

Ape pun jadi.Trima dgn redho.Ini takdir dia



Wednesday, 2 April 2014
Assalammualaikum
hey ellysya..
kabare?
hehehehe
qid kat sini sihat..
Alhamdulillah..esya.....hahaha qid rase kelakar skng niii..
bler ramai yg tnye sape crush qid...ramai yg tnye bdk mane..
ramai yg tnye umur die brp...kihkihkih
lame kowg tk tgk aku menggila mcm ni kann???
wa relax lagii niii..kowg tgk nntii...
oneday insya Allah..

ehh dah lahh malaz nak cite pasal crush..kang aku tersnyummm jer langsung tak jalan kije
satu ape punnn..heheeheh
ehh esya...skng nii dh bulan 4...lagi berapa bulan jer qid akan praktilal..
takut?? of coz lah qid takut...
takut,cuak semua ade...
tp...hmmm xpe hope semuanye okey jerr nnti..insya Allah..
qid praktikal kat mane??
heee entah lahh...qid pun tk thu..
lps kes hari tuuu..qid terus decide x nak badut tlg qid praktikl kt astro..
qid pi cari sendiri...
qid email ngan mcm2 org,mcm2 company...
tp satuuu..qid langsung tak mintak kat badut contact number mmber2 yg seangkatan dgn die...
aku cari sendiri badut! SENDIRI okey!
aku sahut cabaran die...

tapi bler qid dh buat keputusan..bler qid dh comfem and hantar letterhead kat satu company nii.
skali mybro mrh plakk...konon nyeee company tuu kecikkk...
konon nyee company tuu xde pape...yg pasti abg syuk mmg dri awal nk aku
praktikal kat tmpt bbdk ultras n9 tuuu...
awal nye bler aku dh decide nak pi cri sndrii...aku terpikir gakk pasal tmpt tu..
notbad!
tapi mase uhh aku jrng jmpe abg syuk...die bz...
so aku xde mase nak jmpe die and ask about this!
so aku pi lah cri sendiri...
bler dh dpt...aku dh buat keputusan...die plakkk bersuara suruh situuu...
now aku x thu nak pi mane??
and yg pasti mstiii mereka mereka mereka tuu jugak yg decide kan untuk akuu..
takpe lahhh~ org kate pilihan keluarga selalu betul...

yeahhh mybe btl..klo x sbb keluarga aku x kan ade kt siniii..
and klo x sbb keluarga yg mendesak ak x kan dpt dean list...
and im nothing without them!
thankz maa thankz paa...
mmg aku mrh!
mmg aku mmberontakkk..
tp aku masih sedar..semua ni untk kebaikan akuu...
aku buat semua ni untuk kowg guys!
thankz again.....hmmmm k lah esya...qid nak out..
jap lagi ade last class for to day...
panas laa cuaca skng ni syg!
hmmmm...
moga kamu tros amat kan sana dear..
im always miss u :)
bye!



Official Template By BudakPEMALAS