<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 30 August 2011
KINI YANG TINGGAL HANYA
PUSARA SEBAGAI PENAWAR

DI PAGI SYAWAL INI
TERTITIS AIR MATAKU
MEMANDANG POTRET WAJAH DIRI MU..


"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN"

esya..selmat ari raye ..
thun ni kmo and nazry xde lagi utk raye dgn qid..
bukan kmo jee..walit,pian and aunty juga dah
xde same rye ngan qid..
qid rindu nak rye ngan kowg semua..
rindu saat2 kite bergurau same2..
rindu sgttt esya...


Monday, 29 August 2011

salam esya..
semalam qid dapat satu kata2 yang sgt bermakna dari roy.
b4 die balik kelatan semalam die ade jumpe qid..
time tu sebelum family qid nak balik melaka utk uruskan
jenazah aunty qid..roy kate ape???
semalam sebelum nak gerak tu die ade bisikkan something!
die kate --->

"dugaan paling besar dan paling mencabar utk manusia adalah ketika die di alam barzah dan juga ketika die di soal oleh malaikat munkar dan nangkir..."

ayat yang paling mendalam maksudnye..
walaupown x sampai 3 ayat tapi isi die sgt mendalam maksudnye..
qid faham maksud roy..
sememang nye die nak qid thu dugaan yg dtg skng ni x sebesar dugaan biler qid
di alam barzah....
~x sampai 2 minggu pian meninggal,semalam aunty qid plak meninggal!
ya allah besar betul cabaran yg qid kena tempuh bulan pose thun ni..
lepas satu2....
dari hal sekolah..member dan sekarang???
keluarga qid sendiri plak!!!!
aduhhhhhh pedih nyee...
~~semalam kali pertama kami semua berbuke di makam..
elok jee jenazah masuk liang lahad,masjid kat situ pun azan maghrib!!
klu tgk adik fik smalam..memang sedih sgt esya...
die bru darjah 4..die faham mak die meninggal...
tapi biler die dah jumpe adik irfan,adik razif die tersenyum jee...
mule2 sampai umah tu die menangis...
mama,mak teh semua peluk die...
memang menangis...dah tu time nak mandi jenazah uh die pergi jalan2 at kg uh ngan irfan
semua...time nak kapan uh skali lagi qid tgk die nangis!!!
die mcm kdng2 ingt,kdng2 lupe yg mak die meninggal!!!
sebab mase kapan die tgk mak die,die menangis tau..
tapi biler time kebumi.....mak die dah xde dpn mate die.die senyum jee esya...
mcm die x sedar time tu tgk kebumikan mak die...
ermmm x tau lah!! die kecik lagi kann..
mybe die x fhm lagi dgn sume ni!!!
~sunyi sgt mase berbuke kat c2...
pertama kali berbuke smbil melihat keluarga sendiri masuk ke liang lahad!!!
ari tu time pian kebumi,dah lepas azan bru gerak pergi makam...
tapi aunty smlm xleh nak tunggu lme,coz die meninggal dah lme..
semalam anak aunty sndiri yg masukkan mak die at liang lahad..
abg wan,abg anif and naim!
paling nampak takut smlm time nak masukkan tu adalah naim!!
ye lah die mybe tension kot.....
die SPM this year..tapi die hilang mak die plak!!!
to abg wan ~~>
hope abg sabr byk2..owg thu perit abg nak tanggung ni semua,lagi2
aunty meninggal 2 ari sebelum rye..
abg sbr byk2..abg kena strong utk adik fik and naim..
naim tu utma abg...die cemerlang...owg x nak tgk cousin owg gagal nanti
sbb telalu tension dgn ape yg jadi..
nampak sgt abg yg naim tension smlm..
hope kowg adik beradik x gaduh2 ok..
jaga diri kowg..kowg still ade mama,ade mummy ade ummi utk jaga kowg..
kite owg sgt kowg mcm mane aunty syg kowg..itu janji kiteowg!!!!

*esya...
semalam time owg talkin..ape yg roy ckp uh..ade sikit same mcm yg
roy bg tau at qid b4 balik kg uh!!!
pape pown thankz roy...roy bg kte2 smangat kat mama semalam..
memang nampak mama down giler smlm biler qid bg tau aunty dh meninggal tu..
thankz sgt2 roy!!!
esok dh rye esya...
rye kedua tanpa kmu...and rye pertama tanpa walit,pian,and aunty...
perit thu x biler sowg2 pergi!!!!



Saturday, 27 August 2011

dah nak raye ke esya??
ermmm
mcm x cye jee..
mungkin x segembira dulu..
kat sini kami gembira,
yg pian kat sane??
mule di soal oleh malaikat.
entah lah ;(
hope pian di tempatkan dikalangan owg beriman


Friday, 26 August 2011
" PERSAHABATAN LEBIH BERMAKNA
DARI PERCINTAAN YANG MENGECEWAKAN "
salam esya..
ermm qid ade 2 benda nak ckp!
first pasal member qid ni,
pai tadi bagun2 jee bukak phone tgk ade msg die..
die cite2 dlm msg uh last sekali die tulis
"tlg hargai aku mcm mne aku hargai ko,mcm mane ko hargai kwn2 ko yg lain"
perhhh terkejut gak time uh!!!
qid x hargai die???
ape maksud die ni esya???
qid x perduli kan die pasal atok die uh????
nak kte kann qid x perduli,qid siap tlpon b4 tuisyen tnye sal atok die..
and die plak boleh ltk jee time uh.ckp pown mcm nk x nak jeee.
nakk kte qid x tgur die time uh???
ok memang qid xtgur die sbb qid thu owg yg ade mslh die x nak di kco...
so,xde lah qid tgur die...
nak ckp qid ni mrh2 die time die ade prob pasal atok die????
memang qid mrh time at sekolah uh..QID MARAH SANGAT...
marah sbb qid x thu hal sbnr lg...pas die bg thu uh ade qid mrh die lgi ke???
qid siap tnye lagi keadaan atok die....die x balas pown msg...
tu yg qid tipon uh,tp ape jdi??
pasal posting qid sblm ni??
ckp pasal die???haaaaa?
ape ko nak komen??
aku ckp benda yg btl......
ape yg qid x hargai die ni esya...
thu x terkedu qid bce msg die....
QID X HARGAI DIE!!!!!!! ape makne qid jdi kwn die klu qid x hargai die...
ape yg qid xhargai die esya????
ape die????
~dah lah smlm nak tido dok menangis sbb bce msg remy..
esya thu remy anta ape???
die anta ni "qid aku rindu pian qid,aku nak rye ngan pian!!aku nak pian ngan kite shopping sme2..aku nak bli bju sme warna ngan pian mcm dulu2 qid...aku rindu sgt ngan pian....tlg aku qid..aku telalu rindu kat pian...dh dekat sbulan qid kite x dgr sore die..aku rindu die sangat!!!"
remy...remy.....aku pown rindu pian...tapi x boleh ikot perasaan sgt...
ko pown x boleh ikot sgt perasaan ko...
kte roy roh pian berkeliaran smp mlm rye...
kite kne kuat dpn die beb!!!
*pasal member qid yg ckp qid x hargai die uh..
x thu lah nak ckp ape esya...
mungkin die x nak qid knl die lagi KOT!!!!
tp....ape yg qid x hargai die???
ko kte kt blog if aku at tmpt ko aku akan fhm kannn keadaan ko...
skng aku nak ckp at ko if kau at tmpat aku kau akan fhm plak ape yg aku rse...
and mungkin kau x kan bg msg mcm tu!!! tu pown if ko at tmpt aku...
byk bnde ko x thu ape yg aku tnggung sejak akhir2 ni...
byk bnde ko x thu..mungkin dpn ko,dpn owg2 lain..
aku gelak...aku ketawa semua....tapi hakikatnye beb lain!!!
aku buat mcm tu sbb aku xnk owg thu
aku ade prob..sbb aku ingt kte2 cikgu tuisyen aku die
kte if kte ade mslh cube smbunyi kan dari
pandangan owg yg x btl2 memahami kite......tu yg aku buat beb!!!
mcm2 aku tanggung dua tiga ari ni...
aku tension sgt sbnrnyee kau thu x!!!
kau anta msg mcm tu buat an aku rse yg aku ni
akan berpisah lgi ngan kawan aku...
dah lah aku bru jee terpisah nyawa dgn pian...skng ko plak buat aku terpikir yg aku akan
hilang member lgi!!!!!!!!!
knp sume owg nak pergi dri hidup aku???
aku x cukup baik utk hidop kowg erkkk???
ko msg mcm uh buat ann aku nakk sgt jumpe walit aku skng ni...
tpi x boleh..... ;'(

p/s utk ko : jga atok ko elok2...hope die sihat..
ko utng ade atok lgi beb!! hargai die yeeee
lepas ni x pyh nak kwn ngan owg yg x pernh hargai idop kau tu..
dgr ckp mak bpk kau...itu pling utma.
hidup ni perlukan teman beb!teman ni yg akan menguatkan langkah
dan meneguhkan keyakinan diri kite,So ko cri lah teman yg akan membuatkan
keyakinan kau semakin kuat..
tu je
~~qid nak roy lah esya....
tp die off phone....qid nak jumpe die...
qid sanggup blik semban if die free ari ni..
qid nak jumpe die esya!!!qid nak die dgr ape yg qid nak ckp...
qid nak cite at walit qid....
qid tlpon papa tadi...papa kte buat mne yg btl utk diri kmo..
pK masak2.....klu kmo rse itu tebaik itu lah yg allah kirimkann buat kmo...
thankz papa!!!
pape pownnnn qid nak jumpe WALIT QIDDDD!!!!!!!

*esya..
klu esya ade skng ni xde lah qid susah2 qid nak
tanggung ni sume sowg2.....esya...
knp minggu akhir puase ni cabaran btl buat qid???
esya dtg lah semula dlm hidup qid ni...
qid sepi thu x.....
qid perlukan kmo jee skng ni...
BUKAN YG LAIN!!!
kmo pling penting esyaaaa.........



tetibe teringt pic qid yg at ats meja dlm kelaz uh ilang plak!!
aduhhh sakit nyee ati ari ni...
masuk2 je tgk pic uh dua2 dah HILANG!!!!
daa x de at atas meja tu!!!
perhhh pedih nyee...
dah la satu pic uh qid ambik dri album qid semata-mata nak letak at meja uh!!!
ni semua kes dak petang lah agak nyee ni!!!
aduhhh siot lah!!!
perangai tah pape!!!
qid nak sgt pic yg pakai spek uh!!!
love sgt ngan pic uh!!!
lame qid simpan pic uh!!!!!!!!
qid perlu ann pic tu lah!!!!
alamakkkkkkk sakit btl ati bler ingt an balik lah!!!
~~~esya skng qid at melaka...
umah azry...duk umah die lah coz umah abg ajam ade family ira..
family die bru smp ptg tdi...
mlz plak nak gi umah uh mlm ni..ingt nak gi esok jee...
dlm kul 7 kee...
sbnrnye esya qid terase sikit lah ngan kate2 ira tgahari tdi...
die boleh tengking qid ckp bnde uh...die ingt ape????
qid rse die lupe tntng kamu!!!!
qid fhm sgt esya perasaan die skng ni...
qid pown thu susah utk lupe ann sume nyee....coz qid pown smpai skang
SUSAH utk lupe annn kamo!!!
qid masih berbicare ngan kmo even dah sthun kmo pergi!!!
tpi ira boleh ckp yg qid ni thu ckp saje!!!!qid ni x thu perasaan die....
qid x lalui ape die rse skang ni!!!!!
tolong lah ira....ingt ape yg jdi pade aku dulu...ingt balik kte2 ko pde aku dulu!!
ingt lah ira...kite kamcheng beb!!!so x payah lah nak ckp mcm tu!!!
aku x nak kau terus2 ratapi die,coz die skng masih berlegar2 di sekitar kite...
spatutnye kau bce lah al-quran,al-fatihah or yassin utk arwah ni x.....
ingt balik ira ape kau ckp at aku biler dulu aku selalu ckp2 ngan kubur esya..
ingt balik iraaaaa!!!!!

Thursday, 25 August 2011

Salam esya...
ari ni qid gi sekolah!!
serius bosan giler...
member xde meh!!!!
mule2 uh wani ade...
pas uh die balik!
~dalam kul 10 uh qid ngayau satu sekolah sowg2 cari roy!!!
giler pening kepala...
esya bayang kan 3 kali qid terserempak ngan puan hashimah!
x jumpe pown die ari ni!!wat penat jee cari..
dah uh lepak at pondok sblh banggunan uh puan hashimah plak panggil ade hal!!
dah mengadap puan hashimah jap!!
sampai lah pukul 11 uh qid lepak ngan puan hashimah,
pas uh qid gi tido at kelas....serius mcm owg bodoh ari ni...
buang mase aku je dtg!!!!!
thu mcm ni xde mkne aku nak dtg baik aku duk melaka teman ira!!!

*******************************************************
cakap pasal ira,sbnrnye qid nak story pasal ira...
time dlm kul 12 uh dinie dah abis exam..qid lepak ngan die at
dewan besar..sekali manja tlepon ckp yg ira kuar dri pagi tadi
pergi makam smp tghari x balik!!!!
qid col ira time 2..sib baik die angkat!!!
if x memang dah kena dah!!!!
dan2 tu gak qid suruh die balik...
pas qid tlpon die qid suh manja ambik die at makam!!!
agak2 lah ira...aku thu perasaan kau...
ko x payah nak ckp "ko mane thu perasaan aku"
perhhh!!!ayat kau...aku tnye ko sng dulu sape yg pernah hilang owg yg die syg???
aku kannnnn.....
so x payah lah ckp mcm uh!!!!!
satu lagi tadi wani esya!!!!!
qid bce blog die...die tulis "klu qid fhm keadaan die qid x kan mrh,but if qid x nak fhm sukati qid lah"
haaaaaa ayat die buat qid gelak!!!
fine!!!memang aku marah biler ko bla mcm uh jeee...
but biler kau dah bg tau pasal atok ko,x kan aku nak marah!!!
ko ingt aku xde perasaan????
aku dah rse lah ape kowg rse skng ni!!!!
x yah ckp uh!!!
aku pelik ngan kate2 kowg berdua ni...
mcm aku x pernah hilang owg yg aku syg....
aku pernah!!!malah selalu....kerap!!!!!
so,pas ni ira ke sape2 jee ke pikir2 lah beb nak ckp!!!

*ok lah x de mood

Tuesday, 23 August 2011

"KENAPA AKU RASE TERSISIH BILER DOWG ADE AT SINI??
KNP DOWG LANGSUNG X PEDULIKAN AKU???KNP DOWG LANGSUNG
TAK BORAK2 NGAN AKU??
DOWG SESAME DOWG BOLEH BERGURAU...TAPI BILER AKU
BERGURAU NGAN DOWG???
DOWG TARIK MUKE PLAKKKK....
KNP DOWG SUKE TARIK PERHATIAN KELUARGA AKU???
KNP BILER DEPAN MAMA PAPA AKU DOWG BOLEH GELAK,
KETAWA, BERGURAU SEMUA NYE DENGAN AKU!!!
TAPI KENAPA ADE HANYA AKU NGAN DOWG,DOWG BUAT HAL
DOWG BERDUA JE...
MCM AKU NI X UJUD PLAK???
DOWG PIKIR AKU NI XDE PERASAAN KE???
SESEDAP ATI NAK MAINKAN AKU MCM NI...
AMBIK AKU BILER PERLU,BILER X NAK...HAPIKK POWN X PASAL
AKU KANN...KENAPA HAA????????
AKU MASIH BOLEH HORMAT KOWG SBB MAMA PAPA AKU JE TAU!!!
*AKU ADE PERASAAN BEB!
KOWG YG TUA,KNP BUAT AKU MCM NI...
KOWG NAK KELUAR,KOWG PLAN BERDUA..
THEN KELUAR JEE MCM UH..
X CKP PAPE POWN AT AKU..
PADAHAL YG ADE AT UMAH NI AKU NGAN KOWG AND MAMAPAPA JEEE..
MAMA PAPA TU TOLAK TEPI LAH...SKANG AKU NGAN KOWG JE,
DAH UH KOWG BOLEH BLARR MCM UH JEE BERDUA...
TINGGAL ANN AKU SENSOWG AT UMAH NI!!!!
PADAHAL AKU DAH BAGI SIGNAL DAH ANN,AKU SIAP TNYE KOWG NAK GI MANE??
NI AJAK POWN X...BEB!!KITE DUK SERUMAH BEB!
X BOLEH KE KO AJAK AKU...
BUKAN SEKALI KO WAT CM NI AU..
TIAP2 MALAM KOWG BUAT MCM NI...
DRI AWAL ARI TU SAMPAI LAH SKANG NI!!!
APSAL ?????BURUK SGT KE PERANGAI AKU??
AKU NI X LAYAK KE NAK JALAN NGAN KOWG!!!!
BEB!!SKNG AKU X KERJA LAGI AU...
KOWG TGK LAH ONE DAY BILER AKU DAH KERJA MCM MANE AKU BUAT NANTI!!!!
BRU KOWG THU PERASAAN AKU SKNG NI...
AKU DISISIHKAN DRI DUA MAKHLUK ALLAH YG TIAP2 ARI AKU JUMPE..
AKU SEDIH BEB KOWG BUAT MCM NI!!!!!"
MACAM TUNGGUL DAH AKU AT UMAH NI
BILER KOWG SEMUA BALIK!!! "





seminggu je lagi dah nak rye esya..
cm x cye jeee...
raye2...raye..haiyoooo...

setengah dri ati ni rse mcm berdebar2 nak tunggu rye,coz tkut ati ni akan
sedih biler dengar takbir raye tu...tapi setangah dari ati tu plak rse mcm x sbar nak rye..
coz biler dah rye..akan rse cpat sgt mase berlalu...
so,qid akan rse yg mase qid bersekolah di STAD uh kejappp je...
haaaaaa lepas uh ANGKAT KAKI LAH DARI SEKOLAH tu...
hhahahaha x sabar nyeee...


~~minggu lepas qid gi lawat kubur atok!!
ermmm bersih jee kubur atok...
serius qid rindu sgt ngan atok...
biler tgk member2 ni sebok beli hadiah nk bwk balik kg tok atok diowg ...
qid mule teringat at arwah atok rahman...
atok rahman meninggal time qid darjah 5...
kecik lagi..memang time tu qid cucu yg paling rapat ngan die...
qid sentiase ikot die mane je pergi...
sampai an satu ari tu atok rahman nak ambik brng dlm kete die pegang lah kunci kete..
qid tgk jee time uh die pegang kunci kete,qid terus gi at die ckp nak ikot die..
last2 die ckp "atok nak gi ambik brng at kete lah! kmo

ni pantang tgk atok pegang kunci!!"
adoiii malu nye time uh..sib baik kecik lagi..hihihihi...
b4 atok meninggal cucu yg ade ngan die qid je...
time uh at perlis...cucu yg lain sume at melaka and semban...
even qid kecik lagi time tu..tapi qid faham yg atok dah meninggal!!!
klu ingt balik saat tu qid rse malu ngan pak cik fauzi...
ermm mane x nyee time atok meninggal uh qid boleh plak goyang2 an badan atok.
jerit2 suh atok bangun....time tunggu dowg urus jenazah qid tu qid tunggu nafas atok
idop semula...smpai kan dowg nak mandi kan jenazah qid boleh tahan dowg marah2 dowg ckp
yg atok qid akan sedar nanti!!!
memang qid ilang kawalan time tu...puas mama pegang qid time tu...
mama pown sbnrnye x kuat time tu coz mama anak atok yg paling rapat ngan atok..
sbb tu qid pown rapat ngan atok!!!!


qid x boleh terima pemergian atok time tu!!
sepanjang perjalanan dari perlis ke n9..qid menangis jee....
sampai je at jelebu owg yg pertama qid cari adalah papa...
qid peluk papa kuat2..papa thu qid syg sgt2 kat atok rahman...
bayang kan tiap2 hujung minggu and stiap kali cuti skolah qid akan balik umah atok,
duduk umah atok!!memang dri kecik atok yg jaga qid...
qid sayang sgt atok!!!
mase dowg tgh smbhyangkan atok tu,qid kat luar..yg teman qid time tu
pak cik azhar and mummy....[rindu both of them]..

time nak kebumi tu tok sah cite lah!!!
arwah atok rahman kebumi malam dalam pukul 8.30 tu...
time bace talkin aiman datang at qid tnye qid atok mane....???
mase tu umur aiman bru 3 thun kot...
biler aiman tnye tu semua owg pandang...qid x layan pown ape aiman tnye sbb time uh sunyi
coz semua diam time bace talkin...yg aiman ni plak duk lah tnye berkali2 mna atok!!!!
qid marah aiman time tu!!!!!
qid x thu knp qid marah aiman...
selama buat tahlil at umah nek..qid banyak kurung kann diri at dlm bilik!!
seminggu qid demam dulu...
lame qid x pergi sekolah!!!
*lepas atok meninggal tu yg hubungan qid ngan esya bertambah +++++ close kann??
ermm ade hikmah! ;)
pape pown miss sgt2 ngan atok....

******************************************************
haaa dri hari ni rye lagi seminggu...
ari ni plak genap seminggu pian meninggal!!!
hahahah mesti pening kang ngan ayat qid uh!!!
maksud qid.....ari ni genap seminggu pian meninggal.
dah tu ari rye plak akan tibe seminggu je lagi dri tarikh pian genap seminggu meninggal ni!!
haaa ade faham???
sbb tu qid gune title tu..hahahaahah
pagi2 lagi qid dah spt msgt dri roy..
msg yg berbunyi!!!!! "AL-FATIHAH utk sofyan al-hadi bin zairi al-hadi.genap seminggu arwah pergi..moga roh nye masih tenang menanti malaikat pulang saat kite bergembira di muka bumi ni nanti..AMIN "

aduhhh pagi2 lagi die buat qid moody..ayoyo.....
ape ni meh!!!!
pape pown thankz doakan pian...ingt name penuh pian???
ermm bagus!!!tapi qid kann byk2 name member,name pian paling sukar di ingat!!!
tapi roy???perhh bagus punye otak!!!
owg fizik kee???hahaha al maklum lah...akak tiri owg fizik kannn????
hahahahahahha....aduishhhh jhat nyee qid ni.. ;)

~~haaa esya..thu x lappy ni rosak!!!
rse nye kena virus FB lah!!!
coz semua benda boleh bukak!!
KECUALI FACEBOOK.COM!!!!
aduhduhduh...
sakit nyee ati..
tapi tak pe!
janji blogger boleh bukak!
Fb tu x heran sgt..yg penting BLOG NI HAAAAA..
pas raye mybe bru anta format kot...skang duit pokai lah esya!!
hihihhihiihihi...

*ok lah esya ti qid sambung ok!

Saturday, 20 August 2011


salam esya..
pejam celik..pejam celik
dah 20 hari pose dah...
lebih kurang 9 hari lagi raye lah!!
ermmmm mcm ganjil jee raye thun ni...
tak thu lah mau ckp!!!
bulan pose kali ni byk btl cabaran tok qid..
problem ngan parents lah! dgn member lah,bertekak ngan abg ajam lah..
tu yg pian meninggal tu,cabaran bulan pose yg paling mencabar utk qid terima..

~pape pown thankz god ;)
byk yg qid belajar bulan pose ni...
and terima kasih jugak coz temukan qid dgn owg2 yg byk bg qid
motivasi tok diri ni.owg yg sentiase dgr setiap ape yg qid nak ckp..
owg yg sntiase fhm ngan perangai qid..TQ SO MUCH!!!!
rse nye hidup ni tanpa mreka semua qid akan cepat berasa putus asa...and qid akan
cepat melenting dgn setiap ape yg terjadi...
and mungkin qid akan tercari2 insan yg nak dgr kata2 dri mulut qid ni...
since esya di ambik!!!!
qid ilang arah!!! x thu nak pergi kat sape..
tapi kau temukan qid dgn owg yg paling mulia tanpa qid yg mencri die...
thankz again...
kehadian mereka semua amat memberi makna....

*esya...
pian meninggal 12 hari puase..
16/8/11...tarikh yg akan qid ingt sampai biler2....
esya..ape yg pian nak rye ni akan tercpai esya...
mcm2 esya die ckp nak buat time rye ni...
yg selalu die ckp at kiteowg yg rye thun ni die nak rye at kg die...
coz die nak dkt ngan pusara mama and papa die...
die kte die rindu sgt ngan mama papa die coz thun ni thun ke 3 die rye xde parents...
die kte die rindu sgt at mama papa die,and sbb tu die nak rye at kg coz die nak dkt ngan mama
and papa die...see...sekang die dkt sgt ngan mama papa die....
qid pasti sgt die bahgia....yg die x dpt cpai biler die plan baik punyee nak kuar shopping
ngan kiteowg last skali dlm 4 ari b4 ari yg die plan tu die excident..and terus x sedar buat slma2nyeee...kiteowg terkilan sgt x dpt sampai kan hajad die...
ikotkann nak gi minggu sebelum nyee tapi time tu qid ade plan ngan abg ajam..
so ape yg die rancang terpaksa postpon minggu stu lgi..
aduishhh sedih nyeee!!!!
kesian pian.....sorry pian...sorry sgt2..
~esya thu x ari kedua pian koma tu..
qid bisikkan something at telinga die..air mate die mengalir time tu esya...
walaupown die xsedar tapi kate dowg yg arwah pian ni dgr ape yg qid ckp!!!
qid slalu ckp at die yg die kena kuat..yg die kena terus hidup utk kiteowg semua...
tapi...die xkuat kannn...die pergi gak...
for your info esya....smpai skang ira x pergi sekolah!!!
die x boleh trima permergian pian....
esya ingt x mase doeowg couple dulu???
kelakar kannn???die punye trikh couple sme ngan tarikh kite...
tapi die couple time kite punye rltionship yg ke-9 bulan...
perhhhh memang kelakar kann time uh!!!!
qid thu susah sgt utk ira trima ni semua..as qid lah!!!
mse kmo pergi merana hidup ni...
skang qid dpt lihat sndiri mcm mane diri qid mase mule2 kmo pergi....
kate abg mierul skng ni harapan dowg utk pulih an balik mood ira hanya qid..
qid harapan dowg utk motivt ira...kte dowg qid dah ade pengalam..and qid kena kongsi ngan
ira mcm mane tok hadapi sume ni!!!
serius esya....qid dpt lihat diri qid pade ira...
mcm mane qid mnyendiri sowg2 dulu...mcm tu lah ira skang...
qid harap qid dpt tlg die...qid dpt blik kan semula smngat die..
die terlalu sedih esya..
*pian if kau thu la keadaan awex ko skang pasti kau pown akan risau mcm mane kiteowg
risau kan die skng ni!!!!!!
~abg ajam ade ckp yg perangai qid dah berubah!!!
ape die???entah lah esya qid pown x thu...yg qid thu skng qid mlz nak pK ati and perasaan owg lain lagi dah!!!
yg qid thu qid nak jga ati qid sendiri je..sbb ati ni dah byk terluka...
utk mase yg singkat ni qid kena jaga ni elok2...
qid tak nak terguris lagi..
biar mereka rase mcm mane rase pedih yg qid tanggung slama ni!!!
mungkin dowg ckp qid ni pentingkan diri sendiri..TERPULANG!!!
qid malaz nak pK dah...janji qid puas hati dgn ape yg qid buat...
pade owg2 yg terase hati ngan perangai qid..sory to say laa,aku lgi terase hati ngan kowg..
aku x buat kowg mcm ni if kowg x buat aku dulu!!!!

*ok lah esya ti qid sambung ok!!
SALAM <3

Wednesday, 17 August 2011

salam esya..
smlm qid x sempat nak tulis blog.
mule2 pg uh plan malam semalam qid nak tulis blog...
tapi tu lah kannn qid rancang je tpi tuhan yg tentu ann semua nyaa..
esya...qid nak cite, semalm sowg lagi geng kite yg meninggal!!
sape?? ermmm pian...
pian dah xde esya...
semalam dlm pukul 4 uh qid gi hospital..
tetibe smlm terbukak plak ati nak bce Surah Yassin tok pian..
dgn harapan PIAN AKAN SEDAR!!!
tapi dekat2 nak abis bace yassin uh qid tgk yg line nadi die uh mcm x
berfungsi dah..
qid tgk line die lurus jeee....
qid panggil nurse time uh..qid ingt qid nak duduk je dlm tu
tapi nurse keluar...Terkedu esya time dowg bg tau yg pian dah meninggal!!!
pian dah meninggal esya......yg ade time tu qid,remy,iwan and ira sje...
qid kena kawal perasaan qid time tu utk ira...ira perlukan kami semua utk die kuat...
~~qid col abg ajam bg tau ape jadi..sekali phone abg ajam uh abg jeff yg angkt coz abg ajam
tengah kerja..qid bg tau abg jeff...abg jeffsuruh col abg mierul untuk uruskan jenazah..
ok fine!!!qid col abg mierul sekali abg mierul kte ape au
"abg at johor dik..ko mintak tlg papa lah..abg nak balik xsempat haaaa"
ya allah sakitnye ati time uh..nak col ayah...ayah ade mesyurt at semban dua semalam...
memang kite owg risau giler smlm...jenazah pian koma seminggu esya...so biler dah btl2 di sahkan die meninggal ni jenazah die kena urus kann cpt coz die koma seminggu....
last skli esya thu sape yg uruskan jenazah pian???
~~~roy esya.....qid mintak tlg die...qid dah buntu x thu nak mintak tlg spe...
pian tu dah lah anak yatim piatu.....kiteowg ni harapan die.....
tapi biler jenazah die terlantar at hospital uh x kannn kiteowg nak biarkann...
nasib baik roy ade...pukul 5.45 mcm uh roy sampai hospital..roy uruskan dari awal smp lah jenazah pian di bawa ke nyalas...hal kat nyalas semua ayah abg ajam and abg mierul yg uruskan..pape pown thankz at roy coz sudi uruskan semua ni even die x sihat semalam die tetap datang tolong uruskan jenazah pian...tQ roy..and sory for evrything!!!
memang nampak sgt roy penat semalam!!pape pown insya allah roy oneday tuhan akan balaz ape yg roy buat semalam..insya allah...pian anak yatim and pasti ade habuan utk sape sje yg tolong die...tq sgt2 roy..klu roy xde smlm....mungkin lmbt tok uruskan hal yg kat bilik mayat tu!!!
and tQ sgt2 coz sudi follow kite owg and bwk remy and iwan gi nyalas semalam...
tq sgt2 roy.....memang qid x sangka roy akan ade smlm..memang qid x terpikir langsung pasal roy smalam..if qid x anta lah msg at roy smlm PASTI roy xde utk bantu kiteowg..
sekali lagi thankz roy....

to roy :
hey! thankz for evrythng..trima kasih sgt2..and sory pgi tdi owg TER tengking roy!!!
sory sgt...owg tertekan giler pagi tadi,nak study sejarah lah..nak pikir hal semalam lah!!!
tu yg buat owg terlepas ckp at roy pgi tadi...sory roy!!!
and owg harap roy dah ok sekang...owg thu ape jdi mlm tdi..
ummi ade ckp at owg.....sory buat roy penat..kate abg ajam...
"abg tgk ustaz ni mcm abg tgk walit plak!! untung kau kenal die "
yes roy!! memang untung owg kenal roy...roy x kisah sape owg,tapi roy tetap support owg
and always bantu owg biler owg need someone....thankz roy...

to pian :
ko pergi gak kann pian..
ko thu x pian...dri smlm aku cube than air mate aku ni utk kuatkan ira...tapi skng aku xkuat pian..aku teringat kat kau skng...aku teringt saat2 tubuh badan kau dimasuk kann kat liang lahad smalam.....aku teringt kat sebujur badan yg seminggu aku tatap yg masih bernyawa tapi hanya kaku membisu tu...slma seminggu jugak aku berckp dgn tubuh bdn yg kaku tu!!!
skang??tubuh bdn tu akan selamanye berada di liang lahad smlm tu...
pian aku menangis skng pian....dulu aku nangis kau mrah kannn???skng mane kau pian???
knp kau x marah aku..aku x kuat pian tok belakon depan ira lagi..
aku xkuat utk tersenyum dpn die sbb aku jugak x mampu tersenyum mcm die...
kami semua syg at kau pian...aku akan pastikan owg yg khinat at abg tu akan terima balasan yg setimpal nanti!!!itu janji aku pian....
aku harap kau tenang disane pian..semua kenangan kite kau simpan elok2 ok!!!
itu je kenangan kite...lepas ni dh xde dah!! moga kau jumpe mama papa kau kat sane..dowg rindukan kau...pasal adik kau....kami semua ade pian utk jage...

*ok esya..bulan ni mcm2 jadi..
mcm2 jugak ujian yg hadir untuk qid..
doakan qid kuat esya... ;)

Monday, 15 August 2011


HAHAHAAH.
salam esya...aiyooo hahaha x sampai seminggu meh dah masuk blog balik!!
hihihihi x tahan lah plak biler x tulis blog ni!!!
mcm terdengar2 jeee blog ni memanggil2 tok tulis at die..
:) ape boleh buat mehhh!!dah nasib..
hahah ayat qid...;P
haaaa ari ni dah start exam..
BM PAPER I AND II...
hihihi
haa paper I ok lah kot...
paper tu soalan no.4 problem cikit.. ermm LANTAK LAH!!!
dah lepas pownn...
esok paper BI plak!!..
xtau lah ape mau jwb..;)

~~
nak story pasal pian...
kul 2 ~ kul 6 tadi die at bilik pembedahan...
lame kannn???
skang die at ICU semula!!!
keadaan die susah lah nak ckp esya..
kate abg ajam semalam...ape je jadi lepas ni kite trima je...
mungkin tu yg terbaik!!!
tu yg abg ajam ckp!!!
x tau lah nak ckp ape lagi...
kte2 abg ajam uh buat qid terkedu
****************************************************
ari ni ari qid kena marah...
AHHHH padan muke qid ni.. ;)
balik2 je kena marah ngan ayah coz qid beli jam bru semalam!!
ayah membebel lah panjang2 tadi coz masuk bulan ni dah 3 jam qid beli!!!!
mcm2 lah die ckp...ckp bulan ni qid byk abis an duit lah..
ckp qid beli brng2 yg qid dah ade lah..adoiiiii
~~satu lagi abg ajam plak mengamuk tadi!!!!
ni salah qid gak lah yg x gi ambik phone at roy tgahari tadi...
padahal die dah msg dah suh gi BPA ambik phone coz die ade hal ptg ti..
tp di sebabkan rmai owg at kantin and BPA xde lah qid gi jumpe die ambik phone uh..
qid suh je die pegang dulu...coz qid x pakai sgt no. tu minggu ni...
sekali tgahari uh abg ajam col no.uh..qid tak thu pown..roy x bg tau pown tgahari tadi..
abg ajam yg bg tau time qid sampai hospital tadi...
abg ajam tanya roy qid mane...
sekali roy gi ckp yg qid tido at kantin!!!
haaaa AMBIK KAU!!!
punye jujur si roy uh!!!...
adoiiiii.....
x pasal2 sampai hospital tadi abg ajam ckp
"kau ni abg dengar exam2 ni boleh plak tdor at kantin,nak ambik pekse ke x ni??lau xnak abg suh papa potong je name kau...."
adoiii klakar arr soalan abg ajam...serius terkejut gak time abg ajam tetibe ckp uh!!!
qid jwb arhh die tnye uh...sekali die ckp ape au...
hahah die ckp ni
"dah tau nak exam buat btl2 ni memain2 kau...nak main pergi jln chow kit uh haaaaa"
adushhhhh punye sengal ayat abg ajam ni haaa.....
memang kaw2 lah kena marah ngan die...
klu lah roy x ckp at abg ajam...xde makne nyee qid kena marah!!!
;)
dah kena marah ngan abg ajam uh qid gi lah at kak jue lepak ngan die..
pas uh die tnye...esok exam ape???qid jwb lah yg esok exam BI..
then die ckp! dah study...??? qid bantai nye ckp at kak jue cm ni "gi lantak lah BI uh..Benci BI..."
sekali die bantai jerit nme abg ajam kuat2....die bg tau abg ajam...!!!!haaaa ambik aku...
dah kena ngan abg ajam kena plak ngan kak jue..adoiyaiiiii!!!!!!
memang malang ari ni....
~~dah lah kena marah ngan ayah..
pas uh kena plak ngan abg ajam..dah uh plus lagi ngan kak jue tadi!!!
adoiii nak nangis esyaaaaaa
*dah tu kul 8 tadi roy msg ckp cm ni
"lain kali klu dah abis jawab semak..jgn tido..saya nampak awak tido lagi SIAP awak!!"
haaaa ambik KAUUUUUU!!!!
ayooooo
adoi....ari ni name nyee ari
SI AQID TINGtong JADI BAHAN!!!!
hihihihi

*k lah esya mau out..
BYE


Friday, 12 August 2011


yeahh!!qid mybe x on9 lme..
ermm mungkin LAH!!!
if dah rindu at kmo tu terpaksa gak on9..
minggu depan dah trial..
blajar masih x betul lagi ha..
so kena kejar dri skang lah!!
tadi cikgu yg tuisyen at Info Bestari uh die kate cm ni at qid

"kalau boleh tinggalkan kejap pasal fcebook,blog twitter tu semua..untuk tiga minggu fokus pade
pljaran..pas dah abis tu nak on9 smpai laptop terbakar pown x ape..TRIAL AWAK DAH LEPAS!!"

haaa qid terpikir gak..btl gak ape cikgu uh ckp..ermm untuk 3 4 minggu ni ann..
haiyooo malam ni bru terasa yg diri ni nak mengadap trial SPM..
mcm x cye jee esya...

qid nak story pasal roy..
die pelik esya!!
since die tgk pic kamu and pic arwah walit yg abg elyas bagi uh..
die mcm lain jee..
x thu lah!!! skng ni die byk tnye pasal kmo...
pasal walit...die selalu tnye esya..smpai qid xde jwpn kdng2 tu...
and die ade ckp yg one day die nk gi lawat pusara kmo!!
heyyy pelik kann..die kenal kmo pown x...
tapi die nak gi pusara kmo wlaupown die thu jauh!!!
qid ade tnye die smlm knp die nak thu pasal esya semua!!!
then qid jwb,yg kmo tu lain dri budak2 yg pernah die tgur sebelum ni..
die kte kmo tu yg akan ubah hidup qid ni if kmo masih hidup sekarang!!
tu die ckp...

******************************************************************************
ok b4 tutup cite pasal fb pasal blog ni semua...
qid nak story pasal pian..
ape yg abg ajam bg tau tadi yg pian masih mcm tu..
xde perubahan...masih x sedar lagi....
tapi abg ajam kte yg doktor ckp keadaan pian stabil..
cume untuk die sedar uh kite x thu biler!!
and doktor kte ape2 rawatan susulan pasal tulang rusuk die uh
hanya boleh buat biler pian dah sedar!!!
tu die..skang KENA TUNGGU PIAN SEDAR DULU!!!!!!!
mungkin pian akan di tukar kan ke wad biase..
~~~heyy pian lme nye ko tido...
aku pulak yg x tido malam biler kau tidor lme sgt ni tau x!!
pian....ko kena sedar cpt2 ok!!


*esya..
doakan yg terbaik untuk qid ok!
LOVE U <3

Thursday, 11 August 2011

salam esya..
esya minggu depan dak2 n9 dah start TRIAL SPM..
haiiyooo..dah dekat dah tu..tapi x dpt catch up sgt lah subjek2 yang tertinggal ni..
~haa sbnarnye qid nak story pasal PIAN...
ari selasa ari uh kan die excident..
qid dah gi tgk die semalam at hospital..
dri kul 6 ptg~ pukul 2 pagi qid at hospital uh..
bergeleh2 ngan remy,ira,abg arad,syafiq,rick and syahrul tgk die at dlm ICU uh..
die boleh tgk sowg2 je...urmm die KOMA esya..
aduishh mcm2 kiteowg PK mase at hospital smlm...
qid tgk x-ray die...qid pelik sgt!
slalu qid tgk x-ray tulang rusuk die tersusun..
tapi remy punya x-ray uh lain!!!
rupe2nye tulang rusuk belah kanan die mcm dah termasuk at belah kiri punye tulang rusuk..!!
ENTAH lah...x thu mcm mane qid nak olah semua ni!!!
yg qid thu qid nak pian sedar!!
dah dekat dua ari dah pian tidur..
dah dekat dua ari gak ira nangis sbb pian auu...
kesian ira...

******************************************************************
qid tnye abg ajam ape yg jadi sbnrnye..
abg ajam kte time uh pian pergi sembahyang mangrib and berbuke at masjid..
sekali b4 buat solat terawih die sakit perut...
pas uh die nak balik umah~!!
time otw balik umah tu lah die excident!!
kereta MYVI bodoah warna Hitam pergi langgar pian yg bwk moto pkai bju warna krim!!
SENGAL!!!bju pian warna cerah..x kan x nampak budak uh bawak moto...!!!
lmpu moto ade.....pian tu pown putih owg die...
mustahil lah klu mamat yg langgar uh x nampak!!!
giler ke ape????

* "pian aku ngan dak2 ni semua doakan kau supaya kau cepat sedar pian...dua ari kau x sedar buatkan kiteowg hilang arah kau tahu!!masing2 macam ayam berak kabur biler berkumpul smlm..masing2 x de kate yg nak di ckp!!!ko x kesian ke kat aku pian...??ko thu kann aku syg ko mcm abg dah!!!ko x syg aku ke pian??ko x syg at kiteowg??klu ko x nak pK pasal kiteowg..ko Pk Ira lah piannn...kesian die...pagi tadi bru die balaik umah kau thu!!!
dri kau masuk malam rabu tu smpai pagi tadi die jage ko...sikit pown die x heran pasal family die...pasal sekolah die...yg die thu hanya kau je tauuu..pian..biler kau nak sedar...kau dengarkan ape yg aku bisikan kat telinga kau semalam???ko kena kuat pian hadapi ni semua!!kuat utk kiteowg...aku pasti sgt pian yg kau boleh dengar ape yg aku ckp...coz aku nampar air mata kau gugur waktu aku ckp2 at telinga kau semalam..pian..bangun lah pian...kiteowg nak dengar suare kau pian...janji kite...janji kite semua nak kuar beli barang raye minggu depan....mcm mane pian??ko yang plan kann....adoiyaiii pian...aku x nak ape2 jadi at kau lah pian....bangun lah piann..."

~~
esya...qid tkut sgt biler ade member yg masuk icu ni...
ingt dulu mase kmo tu...adoiyaiii jgn lah jadi pape at pian ni esya..
qid doa moga pian cepat sedar & cepat sembuh....
AMIN...


Tuesday, 9 August 2011
esya ...
bru jee sejam lebih qid post tadi ann...
skng qid masuk balik..
x thu nak ckp at sape..
qid bru dapat col dri abg ajam yg pian excident kul 9 lebih tadi...
abg ajam bru thu dri ibu pian...
and abg ajam bru thu yg pian at ICU skng!!!!
qid nak naik sane esya...
qid nak tgk pian...
QID NAK TGK DIE ESYA!!!!!!
tapi x boleh!!!!tak boleh sbb ayah kte qid tunggu je keadaan pian dri sni..
if ade ape2 yg paling penting bru pergi!!!
ayah kte qid x boleh terburu2...
APE NI????
QID NAK TGK PIAN LAHHHHH!!!!
DIE KWN QID....
DIE AT ICU SKANG!!!
KNP QID X BOLEH PERGI TGK DIE??????
DIE PERLU KAN KWN2 DIE UTK SUPPORT DIE!!!
DIE PERLUKAN KITEOWG!!!!!!!
~esya....mcm mane ni???
qid nak jumpe pian..
skng ni remy otw gi kL...
die yg gi tgk pian dulu...
ayah kte qid mungkin gi pas balik sekolah sok!!!!

"ya allah ko jgn lah ape2 kan die...ko selamatkan lah die ya allah,
jgn ko ambil die dri kami ya allah"




Salam esya..
hari ni abg ayie col qid..
lme giler die x contact qid..
at fb and twitter pown jarang die dpt reply coz
busy sgt kot!!!sekali petang tadi tgh lepak2 ngan remy die col..
nasib baik phone yg nombor tu qid dah ambik dri roy kul 4 tadi..
klu x memang x de lah die nak col lagi..
pape pown giler terkejut abg ayie col tadi...
lme seyhh abg ayie menyepi..
die gi mane,kenapa semua nyee qid x thu...
tapi time die col die ckp yg die nak jumpe qid b4 raye...
x thu lah sbb ape tu..qid ade gak ckp ngan die yg benda tu klu penting
qid on jee klu nak turun sne malam ni...
sekali die ckp ape tau " time2 kerja ni x boleh lah dik.abg skng bz pasal kempen KIBARKAN JALUR GEMILANG NI..penat sgt..malam pas terawih terus tido"
hahahah giler skema abg ayie skang..ade plak join kibarkan jalur gemilang lah bebagai die tu
skang ni...adoiyaiii kelakar lah abg ayie ni..mane pergi nye abg ayie yg rocker dulu...
aduishhh sejak kerja kerajaan mcm2 pula abg join kann bertambah skema dah plak owg
tgk an abg ni...
~~ape erkk esya yg abg ayie nak bg tau??
adoiyaiii abg ayie ni dri dulu smp skng suke buat suspen..
abg aie kte mybe die ajak kak nana skali kuar nanti..
haaaa lme giler x dgr cite cik akak sowg uh!!!
if ade kak nana pasti ade Ijal skali!!!
aduishhh masing2 lme qid x jumpe...
dari awal thun lah langsung x jumpe dowg...
masing2 busy ngan hal masing2...
perhhh!!!!
qid plan nak jumpe hujung minggu ni..
tapi abg ayie kte kena tnye dowg yg dua owg uh free or x..
die kte kena tgk dulu semua free bru boleh kuar!!!
haaa betul lah tu...

~~esya ari ni at sekolah pgi dah bengong thu!!
adushhh ni kes ape yg tulis at blog smlm lah ni!!
heyyy PAYAH!!
xde lah smlm ann qid tulis yg qid masuk sekolah dgn senyuman..
and qid nak senyum jee sepanjang hari (SEMALAM)
*sekali pagi tadi qid tunggu roy at depan koperasi nak bg die punye memory card and
pendrive die...dah tu qid nak bg skali lah phone qid yg stu lagi uh suh die pegang coz phone uh
klu tukar mood die die tetap akan berbunyi biler kite touch at tempat2 tertentu..
ok!!qid jumpe die pgi uh.time uh dekat2 ngan pejabat...qid tgk die tersenyum2...
qid pelik tau...time bg brng2 uh qid x ckp pape at die..die pown x ckp pape..
die SENYUM SAHAJA...pas uh die jalan gi tempat die,lalu at sebelah dewan..die
jalan depan...qid jalan blkang...qid tgk die tersengeh2 at depan uh!!
serius qid pelik giler pagi tadi...
nak tegur kangggg tkut ade plak yg perasan...
qid biarkan je lah..time die dah naik block die...kiteowg jalan same hala tau,
cume die kat atas,qid at bawah!!!
esya nak thu die at atas uh TERSENYUM-SENYUM...
memang menyampah giler tgk die at atas uh time uh!!!
time qid nak masuk kelaz uh die buat2 batuk esya thu..
aduuhhhh pedih nyee ati...last skali qid naik atas qid tnye die "ape kess"
die boleh plak bukak pintu smbil TERSENGEH-SENGEH!!!!!
adoiiii memang qid pown nak gelak tau time tu tgk muke..
walaupown qid tgh pelik!!!
last skli die ckp ape au sblum qid bla..
die ckp :
"kte nak masuk sekolah dgn senyuman.nak tersenyum jee spanjang hari..ni sya snyum xnk senyum balik??"
perhhh!!!die perli qid mehhh..aduishh memang nak gelak time tu tgk muke die esyaaa.....
qid terus masuk kelaz pagi uh...memang sakit perut lah nak than gelak..
memang tergelak ingt ape yg qid tulis semalam uh!!
siott betul la die..boleh plak gelak ann posting semalam..
TU KES SEMALAM LAH EN.ROY OIIII....BUKAN NYE QID NAK TERSENYUM ARI NI..
ADOIIII PAYAH LAH DIE NI.... ;)
~pas ni roy x payah lah bukak blog qid lagi yee!!
susah klu mcm ni..
esok tah ape2 plak die buat pelik lagi..ahhh SENGAL!

*ok lah esya..
BYE! ILOVE&MISSYOUSOMUCH!!!!!


Monday, 8 August 2011

salam esya..
ok mule2 qid ak cite pasal satu benda ni esya..
qid rse esya thu knp qid bengong giler ari ni..
tarikh ari ni.......
tarikh ari tarikh lahir arwah walit..
walit esya uh!!
pagi2 lagi qid dah masuk bilik ummi qid peluk ummi!!
qid thu kahadiran tarikh ari ni memang perit untuk ummi..
setahun yg lepas tarikh 8/8 tarikh yg paling hapening utk ummi and walit!!
even esya dah pergi awal2...tapi tarikh uh ummi tetap sambut sethun yg lepas..
tapi thun ni??owg yg ummi sambut tu dah xde...
mama owg penting untuk redakan kesedihan ummi pagi tadi..
mcm2 mama nasihatkan ummi..
~ari ni qid masuk sekolah dgn satu senyum..
ari ni x mcm ari2 biase..
ari ni ari istimewa....ari lahir owg yg qid rindu..
ape yg qid harap dari malam tadi...ari ni akan buat qid tersenyum sepanjang hari..
qid nak bwk mood epy qid depan ummi biler qid balik sekolah nanti...
itu janji qid dlm diri ni esya....
ari ni qid balik pukul 4...sengaja...coz qid x nak duduk umah and terus berfikir tentang ARWAH Walit..qid tak nak!!!
~ye...dari pagi sampai balik sekolah qid TERSENYUM~TERGELAK..
qid bhagia giler hari ni..
dari sampai2 sekolah dah gelak2 ngan dinie...sampai lah balik gelak2 ngan dak2 kelaz ni!!
memang SUMPAH!qid epy sangat at sekolah ari ni..
sampai qid nak balik pown ade yg buat qid tergelak lagi biler burak2 ngan abg fuad kantin uh..
ape lah!!!
time balik umah,time uh ummi tgh masak ngan mama...
punye lah best qid kacau ummi ngan mama..
ais bersepah2 dapur time tu..
epy sgt tgk ummi tersenyum...tgk ummi tergelak!!!
heyyy thankz ummi..senyuman ummi buat ann bertambah2 epy ari ni..
kite lupa kann erkk ummi ape yg jadi setahun yg lepas!!!!!

~~satu lagi yg buat qid epy ari ni
tadi abg balik die bwk qid punye lappy...
ya allah memang rindu giler lappy tu!!!
agak2 dah dekat 5 bulan dah abg ajam pegang lappy tu..
akhir nyee die pulang kan jugak!!!
THANKYOUSOMUCH abg ajam..
sayangketatketat lah same abg...

~sejarah yg tercipta malam ni plak..biler pertama kali qid berbuka dgn owg yg
baru qid kenal..bukan sowg..tapi satu family die..memang memori bru dalam idop qid lah ari
ni...die layan qid time makan punye lah baik..walaupown qid dah pernah buat die kecewa ngan
qid tapi die lyn qid dgn elok lagi....tq sgt2 at die coz ajak qid berbuke ngan family die..
memang betul lah kteowg annn...owg alim ni lain mcm sikit!!!!
kesabaran die uh..memang susah nak ditandingi....cara die layan owg2 yg die syg pown lain!!
die buat ann qid terharu giler biler berhadapan ngan die...
x thu lah pas ni mcm mane nak bertembung ngan die at sekolah mcm mane..
pape pown tq sgt2 at die coz sudi jemput owg tadi.:)

~haaa esya...lain plak jadi time dah malam ni...
dapat jee lappy dri abg terus bukak blog member2 ni...
dri sha,abg nub,kak mia,abg apiz,abg jai and aina qidd bukak plak blog zati and aishah...
sje bukak coz nak simpan url at lappy tu....then bukak blog sewg member ni
punye lah terkejut biler die cite pasal at sekolah tadi..
pasal qid ngan sowg member ni gelak an die xpose!!
adoiyaiii payah thu x owg x boleh buat bergurau ni..
mane ade owg at tmpt uh yg ko malu...
ko ckp acik kantin tu dgr...aku sendiri tnye abg kantin tu die dgr pape or x!!!
die ckp TAK!
dah abg yg at kantin tu x dgr dh semestinye acik kantin uh x dgr..
ko memang suke touching2 ni ann.aku thu dah!!!
ko ckp if kiteowg kena pown kiteowg MELETOP gak ann!!!
cm ayat aku je tu annn...aku nak tnye ko,brp byk kowg semua pernah gelak ann aku??
berapa byk kowg dah malu ann aku..
aku ok jee beb!!!
aku lyn jee kowg..xde pown lari2.aku thu kowg bergurau....
ko kte if nak bergurau biar bertempat annn..
aku rse time uh xde owg...so xde masalah lah if kiteowg ckp tu!!!
at tempat uh yg ade KITE TIGA ORANG JEEEE...
x sesuai kee tempat tu aku nk bergurau...??? nak aku gi at tempat ramai owg plak kee nak
bgi thu tu semua???ermmmm??mcm tu...
senang cite ann wei ann...ko tu x boleh nak buat bergurau sgt..
dah fhm aku dah perangai ko!!!
*satu lagi aku nak ckp...sbnrnye benda ni dah lme sgt nak ckp..
sebelum kite gaduh hari tu aku dah nak ckp dah...kite ni beb satu kelaz..
dah mcm satu family...kite ni-dah mcm adik-beradik tau...
salah sikit tu...buang jee lah jauh2...mcm mane skali pown kite ni dh mcm adik beradik..
lme2 jumpe gak balik..benda kecik,beb..ko boleh bla je mcm tu..benda kecik punye pasal
ko nak touching2...udah2 lah tu...

*ok lah esya..
qid mau out..ti qid sambung cite2 at esya lagi ok!!
lupe "EPY BEFDAY WALIT" ;)



Salam esya..
ari ni qid nak story pasal anak arwah abg achik..
ermm dua tiga ari ni dapat thu yg anak arwah abg achik xberapa sihat..
dua ari lepas anak arwah yg second kena buat operation..
risau gak time dapat thu yg pukul dua petang tu adik cumaya nak kena buat operation..
sekali kak tasha story die kate tangan adik cumaya belah kanan bengkak.
then dalam tangan adik cumaya uh ade nanah pulak!! tu yg berisiko sikit coz dekat dengan tempat pembuluh darah..sbb tu kena wat operation ari sabtu ari tu..
die masuk wad at KPJ ari sabtu tu...
pape pown hope sgt adik cumaya dapat sembuh dengan cepat..
umur die masih kecik lah untuk die tanggung semua ni..
aduishhh bayangkan klu kite yg kena..mesti meraung abis..ni kan plak budak kecik tu..
ya allah....xthu nak ckp ape !!
pape pown qid doakan moga adik cumaya cepat sembuh and dapat bermain
mcm biase ok! xde nangis2 lagi..always ketawa je lepas ni ;)

*ok esya cume tok adik cumaya sja posting kali ni ;)


Saturday, 6 August 2011



salam esya..
heyy penat giler ari ni..
penat lyn kerenah abg ajam..
tadi kuar ngan die..die bwk anak kak long sekali!!
memang best giler coz budak uh buat ann kiteowg tergelak je spnjang ari ni..
ermm tapi ade gak yg x best!!!
x best nyee nak lyn owg2 yg terserempak ngan abg ajam..
aduiishhh menyampah meh kuar ngan abg ajam ni..
kejap2 stop...kejap2 tgh ckp ngan die ni kena plak stop jap!!
adoiyaiii TAK SUKE NYAAA..
tak nak kuar ngan abg ajam lagi..mksud nyee kuar ngan abg ajam and jeff je..
coz BORING SANGAT SANGAT...
pape pown thankz to abg ajam support jaket,baju and topi tadi..
thankzyousomuch!!!! <3

haa esya sebenarnye yg buat an qid nakk cpt2 tulis blog mlm ni adalah sbb qid nak story pasal
roy..adoiii bukan ape...die smlm ade msg tny qid "Bila nak berbuka ngan umi semua"
adoiyaii qid x balaz pown msg tu,pas uh pagi tadi qid msg die,tetibe die tnye lagi..
"bile nak dtg buke umah sy"
haaaa ambik kau!!!!
qid ckp lah NANTI...
then die ckp.."biler??exam dah dkt nanti mesti awak x dpt punye coz nk exam..lgi pown awak nak balik sarawak kann??"
adoiii...xde jwpn mehh time die ckp tu...
qid terus tukar topic...
sekali tu die col...memang slalu lah die col time2 nak magrib uh...
time col uh die bg pula danish ckp ngan qid..danish tnye qid kat mane and bile nak dtg umah die..
adoiyaiii dah roy tnye qid x jwb..ni kan plak budak kecik tu!!!
lagi lah!!!!
qid bukan ape esya...qid segan lah nak gi umah die...
ngan die time msg or col boleh lah qid giler2 ngan die...
if face to face x dapekk do qid nak kawtimm ngan die..
segan gilerr arhh mcm tu...
dah lah at sekolah tu jarang bertegur sape..
ni nak gi umah die,then berbuke same2 family die...
serius malu arhh qid klu mcm tu...
*tapi cm x smp ati plak nak tolak pelawaan die..
tkut die kecik ati plak nanti..adoiii....nak pergi SEGAN..
if x pergi takut die kecik ati plak!!!dah lah die always dgr problem qid...
rse bersalah plak klu kli ni x ikot rentak die..
adoiyaiiii...
~~ape nak buat ni esya??

Thursday, 4 August 2011
salam esya..
ermm qid bru balik tuisyen ni..thu x tadi qid
cite mcm mcm at cikgu kamal..
qid mcm luahkan something!!
terima kasih sgt2 lah to cikgu kamal coz nak dgr tadi ann..
memang qid tgh nak ckp pasal benda tu semua time tu..
dan yg ade hanya cikgu kamal...
qid cite pasal abg ajam marah qid tu,pasal roy marah pasal at sekolah tadi,
pasal perangai qid yg sebenar...boleh dikate an half dri story idop qid qid cite at die..
mybe qid rindu owg2 yg rpat ngan qid..qid nak ckp ngan dowg..tapi xde sape...
yg qid nampak cikgu kamal...
owg yg usia lebih kurang ayah qid..
qid ibatakan qid luahkan at ayah qid tdi...
pape pown thankz cikgu kamal!!
thankz sudi dgr semua nyee..
and thankz bg nasihat2 tu tadi...
thankyousomuch cikgukamal!!!!!!

buatkan sye kuar tadi dgn senyuman..mcm x cye yg qid boleh ckp ngan cikgu kamal pasal tu semua..!!!hope ape yg kite story tu jadi rahsia kite...
hanya cikgu,sya and allah je thu ape yg jadi at sya tdi and ape yg sye cerita at cikgu tadi.
okey...!!!


Wednesday, 3 August 2011

salam esya,
ahhh kenyang nyee perut skang ni!!
bru lepas berbuke sebenarnye ni esya..
haahahha memang lah kenyang!
:) ha esya,dah puase,nak thu x ummi kmo ade dtg seremban..
duduk sini..mama ajak die duk sini bulan pose ni..
mybe seminggu b4 raye die balik perak kot!!!
x pown die rye sini sekali..
ahhhhhh best nyee klu ummi rye sini skali..k
adoiiii... ;)
ari ni mama masa ayam masak kari..
aduishhh best giler!!
air tgn ibu kannn..HAHAHA
qid nak story pasal dua tiga benda ni esya..
~esya thu x ari tu abg ajam anta msg x kasi qid kuar seremban ari sabtu ni..
perhh!!memang cm palat arhhh..sory lah ckp ni annn,qid dah lme x kuar seremban tu
haaa...ni nak kuar x jadi...sblm2 ni pown cm uh gak!!
qid dah janji ngan member..dah plan nak beli ape sume..
sekali mlm ari tu di anta msg kte qid x yah gi beli at seremban...
ari jumaat ni die suh naik tmpt die ti die bwk qid..
alasan die ape au.. "nanti x pasal2 aunty kmo mrh at abg mcm 2 tahun lepas"
adoiii tolong lah cik AZAM oiiiii.....alasan tu x berapa munasabah thu x!!!
*esya thu x,qid ckp lah qid nak kuar ngan member coz dah janji..
sekali die jwb ape au.."kau nak dgr ckp abg atau dowg??"
haa die dah ckp mcm tu makne nyee die btl2 tgh serius lah tu...
memang x leh nak dirunding lagi lah gamak nyeee...
puas lah wat ayat at die annn..die x balas pown!!
sakit nyeee ati..
adoiiyaiii..knp lah abg ajam ni..pK negetif jeee....
knp erkkk abg x suke owg bergaul ngan owg lain??
knp erkk abg nak owg ngan dah2 kite jee...
ok fine,owg thu abg xnak owg buat benda2 yg family owg and abg sendiri x suke..
tapi kannn abg owg ade otak lah!!! owg boleh pK mane yg baik mane yg burok!!!
xperlu lah abg wat mcm ni...
bukan owg tak suke,but bagi lah owg ikot style sni plak!!!
owg dah lme x bergaul ngan owg2 sini..
so plz lah abg..
owg mintak sgt jgn wat owg rse berslah lah!!!
x sanggup owg de....
ayt abg at msg uh...ape tu??
abg suh pilih antare dorg atau abg...
dowg member owg dri form 1..dan abg plak abg owg yg jaga owg slama ni...
mcm mane owg nak wat pilihan...dua2 penting...
mslh skang owg dah janji ngan member owg..last skali abg x kasi plak owg gi...
aduishhhh bosan lah abg....
sory lah abg..owg takut nak ckp sendiri ngan abg benda ni..
if abg ade terbce,owg harap abg x terase...
owg ckp ape yg owg rse jeee...sory abg!!
sory sgt2,owg thu kte2 owg ni buat abg kecewakan..
tapi tolong lah abg....owg x boleh pilih antre abg atau mereka...

*qid thu abg seowg yg sgt2 bertanggungjwb..
abg ambik berat tentang diri adik2 abg...
tapi abg kali ni je...plz bgi owg uruskan sendiri diri owg ni..
one owg akan kena buat sume ni sowg2 gak kann??
so owg kena bljr dir skang..hope abg fhm..
skali lagi sory ngan kate2 owg.. ;(

Monday, 1 August 2011
salam esya..
lupe mau ckp..
skng qid dah x privt ann blog lagi..
ermm mane x nye abg ajam and sha slalu mrh coz
dowg kte leceh coz klu dowg nak bukak dowg kena
sign in dulu google dowg!!!
esya...
tadi qid buke at umah kmo ummi buat kuih udang!
ermm best!! pas uh ummi mask macaroni chees and
chickn chop..
serius tadi memang kteowg gelak tgk meja makan..
thu sbb ape??
sbb satu satu makanan malaysia/ owg melayu ade lah
KUIH UDANG and KURMA sahaja!!!
yang lain sume mknan barat....
macaroni lah...chickn chop lahh...pas uh ummi beli abg ellyas shushi lah
coz abg ellyas kan x makan kuih udang tu!!!
memang kelakar giler...
ummi dah nak makan tu bru ummi perasaan yg byk sgt mknan barat..
siot betul!!!!!

***********************************************
haaaa sebenarnye qid nak story pasal ni,
pasal abg mierul..
ari tu time befday qid ann memory phone qid ilang!!
ok smpai lah skng phone sony yg chikaiii tu x de memory...
sekali tadi jumpe abg mierul die bagi memory coz die ade
satu memory sony x pakai..
ok qid ambik!!!
time ambik tu qid ckp lah...

"semua video yg dulu2 time konsert af7 af9 and showcase dah ilang...
syg lah! video time cuti at tengganu pown x de dah....cm nerh ni???"

memang time uh ingt satu2 video2 ngan abg ajam,abg mierul,abg apek and sume2...
byk giler video ngan dowg dulu...syg jee sume dah ilang..
ermmm sekali abg mierul ckp ape au...
die ckp >>
"abg ade copy video2 ni semua dalam phone yg amri pakai lah..."

perhhhh!!!!memang menjerit qid time tu..
mang x sangka abg mierul ade save lagi video2 tu semua..
yg pnting video2 ngan abg ajam uh..
ye lah...boleh dikatakan semua video yg selamber2 ni
abg mierul record pkai phone qid yg china tu coz gmbr die ok ckit...
then bru die ambik copy tu dri qid...
xsangka plak qid yg die ade simpan lagi...
qid ingat ann pas die masuk uTUBE die terus dlt jeee...
yg paling qid syg time at tengganu yg abg mierul nyanyi tok awex die uh!!
tu moment paling GEMPAK LAH WOKK!!!!
memang syg giler video tu..
sib baik abg mierul ade simpan copy die...
mybe malam ni gi ambik kot at die...
skang ni die otw balik umah jumpe amri..
~~thankz sgt2 lah at abg mierul...
dah lah die bg qid memory...
pas uh die siap masuk ann lagi video2 yg dulu2 tu..
video2 yg qid syg sgt2...
thankyousomuch abg amierul!!!!
klu memory ade,but video xde,mcm xde makne jee memory yg abg bg uh!!
ye lahhh mcm abg x thu qid ni memang suke tgk video2 ni sume time boring ann..
ermmm skali lagi TQ abg!!!

~esya..mybe qid akan singgah pusara kmo semula seminggu sebelum puase..
insya-allah...
kmi semua rindu sgt ngan kowg2 semua...
rinnnduuuu sgt2..hope kowg x lupe kat kami

SALAM <3


Official Template By BudakPEMALAS