Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

Selamat Hari Raye

KINI YANG TINGGAL HANYA PUSARA SEBAGAI PENAWAR
DI PAGI SYAWAL INI TERTITIS AIR MATAKU MEMANDANG POTRET WAJAH DIRI MU..

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN"
esya..selmat ari raye .. thun ni kmo and nazry xde lagi utk raye dgn qid.. bukan kmo jee..walit,pian and aunty juga dah xde same rye ngan qid.. qid rindu nak rye ngan kowg semua.. rindu saat2 kite bergurau same2.. rindu sgttt esya...

dugaan paling besar adalah ketika di soal oleh malaikat

salam esya.. semalam qid dapat satu kata2 yang sgt bermakna dari roy. b4 die balik kelatan semalam die ade jumpe qid.. time tu sebelum family qid nak balik melaka utk uruskan jenazah aunty qid..roy kate ape??? semalam sebelum nak gerak tu die ade bisikkan something! die kate --->
"dugaan paling besar dan paling mencabar utk manusia adalah ketika die di alam barzah dan juga ketika die di soal oleh malaikat munkar dan nangkir..."
ayat yang paling mendalam maksudnye.. walaupown x sampai 3 ayat tapi isi die sgt mendalam maksudnye.. qid faham maksud roy.. sememang nye die nak qid thu dugaan yg dtg skng ni x sebesar dugaan biler qid di alam barzah.... ~x sampai 2 minggu pian meninggal,semalam aunty qid plak meninggal! ya allah besar betul cabaran yg qid kena tempuh bulan pose thun ni.. lepas satu2.... dari hal sekolah..member dan sekarang??? keluarga qid sendiri plak!!!! aduhhhhhh pedih nyee... ~~semalam kali pertama kami semua berbuke di makam.. elok jee jenazah masuk liang lahad,masjid kat sit…
dah nak raye ke esya?? ermmm mcm x cye jee.. mungkin x segembira dulu.. kat sini kami gembira, yg pian kat sane?? mule di soal oleh malaikat. entah lah ;( hope pian di tempatkan dikalangan owg beriman

TAD DE KATA NAK TULIS!

" PERSAHABATAN LEBIH BERMAKNA DARI PERCINTAAN YANG MENGECEWAKAN " salam esya.. ermm qid ade 2 benda nak ckp! first pasal member qid ni, pai tadi bagun2 jee bukak phone tgk ade msg die.. die cite2 dlm msg uh last sekali die tulis "tlg hargai aku mcm mne aku hargai ko,mcm mane ko hargai kwn2 ko yg lain" perhhh terkejut gak time uh!!! qid x hargai die??? ape maksud die ni esya??? qid x perduli kan die pasal atok die uh???? nak kte kann qid x perduli,qid siap tlpon b4 tuisyen tnye sal atok die.. and die plak boleh ltk jee time uh.ckp pown mcm nk x nak jeee. nakk kte qid x tgur die time uh??? ok memang qid xtgur die sbb qid thu owg yg ade mslh die x nak di kco... so,xde lah qid tgur die... nak ckp qid ni mrh2 die time die ade prob pasal atok die???? memang qid mrh time at sekolah uh..QID MARAH SANGAT... marah sbb qid x thu hal sbnr lg...pas die bg thu uh ade qid mrh die lgi ke??? qid siap tnye lagi keadaan atok die....die x balas pown msg... tu yg qid tipon uh,tp ape jdi?? pasal posting qi…

GERAM!!

tetibe teringt pic qid yg at ats meja dlm kelaz uh ilang plak!! aduhhh sakit nyee ati ari ni... masuk2 je tgk pic uh dua2 dah HILANG!!!! daa x de at atas meja tu!!! perhhh pedih nyee... dah la satu pic uh qid ambik dri album qid semata-mata nak letak at meja uh!!!
ni semua kes dak petang lah agak nyee ni!!! aduhhh siot lah!!! perangai tah pape!!! qid nak sgt pic yg pakai spek uh!!! love sgt ngan pic uh!!! lame qid simpan pic uh!!!!!!!! qid perlu ann pic tu lah!!!!
alamakkkkkkk sakit btl ati bler ingt an balik lah!!! ~~~esya skng qid at melaka... umah azry...duk umah die lah coz umah abg ajam ade family ira.. family die bru smp ptg tdi... mlz plak nak gi umah uh mlm ni..ingt nak gi esok jee... dlm kul 7 kee... sbnrnye esya qid terase sikit lah ngan kate2 ira tgahari tdi... die boleh tengking qid ckp bnde uh...die ingt ape???? qid rse die lupe tntng kamu!!!! qid fhm sgt esya perasaan die skng ni... qid pown thu susah utk lupe ann sume nyee....coz qid pown smpai skang SUSAH utk lupe annn kamo!!! qid masih berb…

JAGA MULUT WEII ;(

Salam esya... ari ni qid gi sekolah!! serius bosan giler... member xde meh!!!! mule2 uh wani ade... pas uh die balik! ~dalam kul 10 uh qid ngayau satu sekolah sowg2 cari roy!!! giler pening kepala... esya bayang kan 3 kali qid terserempak ngan puan hashimah! x jumpe pown die ari ni!!wat penat jee cari.. dah uh lepak at pondok sblh banggunan uh puan hashimah plak panggil ade hal!!
dah mengadap puan hashimah jap!! sampai lah pukul 11 uh qid lepak ngan puan hashimah, pas uh qid gi tido at kelas....serius mcm owg bodoh ari ni... buang mase aku je dtg!!!!! thu mcm ni xde mkne aku nak dtg baik aku duk melaka teman ira!!!
******************************************************* cakap pasal ira,sbnrnye qid nak story pasal ira... time dlm kul 12 uh dinie dah abis exam..qid lepak ngan die at dewan besar..sekali manja tlepon ckp yg ira kuar dri pagi tadi pergi makam smp tghari x balik!!!! qid col ira time 2..sib baik die angkat!!! if x memang dah kena dah!!!! dan2 tu gak qid suruh die balik... pas qid tlpon die qid s…

TAK SUKA!!

"KENAPA AKU RASE TERSISIH BILER DOWG ADE AT SINI?? KNP DOWG LANGSUNG X PEDULIKAN AKU???KNP DOWG LANGSUNG TAK BORAK2 NGAN AKU?? DOWG SESAME DOWG BOLEH BERGURAU...TAPI BILER AKU BERGURAU NGAN DOWG??? DOWG TARIK MUKE PLAKKKK.... KNP DOWG SUKE TARIK PERHATIAN KELUARGA AKU??? KNP BILER DEPAN MAMA PAPA AKU DOWG BOLEH GELAK, KETAWA, BERGURAU SEMUA NYE DENGAN AKU!!! TAPI KENAPA ADE HANYA AKU NGAN DOWG,DOWG BUAT HAL DOWG BERDUA JE... MCM AKU NI X UJUD PLAK??? DOWG PIKIR AKU NI XDE PERASAAN KE??? SESEDAP ATI NAK MAINKAN AKU MCM NI... AMBIK AKU BILER PERLU,BILER X NAK...HAPIKK POWN X PASAL AKU KANN...KENAPA HAA???????? AKU MASIH BOLEH HORMAT KOWG SBB MAMA PAPA AKU JE TAU!!! *AKU ADE PERASAAN BEB! KOWG YG TUA,KNP BUAT AKU MCM NI... KOWG NAK KELUAR,KOWG PLAN BERDUA.. THEN KELUAR JEE MCM UH.. X CKP PAPE POWN AT AKU.. PADAHAL YG ADE AT UMAH NI AKU NGAN KOWG AND MAMAPAPA JEEE.. MAMA PAPA TU TOLAK TEPI LAH...SKANG AKU NGAN KOWG JE, DAH UH KOWG BOLEH BLARR MCM UH JEE BERDUA... TINGGAL ANN AKU SENSOWG AT UMAH NI!!!! PADA…

Seminggu-seminggu ;(

seminggu je lagi dah nak rye esya.. cm x cye jeee... raye2...raye..haiyoooo...
setengah dri ati ni rse mcm berdebar2 nak tunggu rye,coz tkut ati ni akan sedih biler dengar takbir raye tu...tapi setangah dari ati tu plak rse mcm x sbar nak rye.. coz biler dah rye..akan rse cpat sgt mase berlalu... so,qid akan rse yg mase qid bersekolah di STAD uh kejappp je... haaaaaa lepas uh ANGKAT KAKI LAH DARI SEKOLAH tu... hhahahaha x sabar nyeee...

~~minggu lepas qid gi lawat kubur atok!! ermmm bersih jee kubur atok... serius qid rindu sgt ngan atok... biler tgk member2 ni sebok beli hadiah nk bwk balik kg tok atok diowg ... qid mule teringat at arwah atok rahman... atok rahman meninggal time qid darjah 5... kecik lagi..memang time tu qid cucu yg paling rapat ngan die... qid sentiase ikot die mane je pergi... sampai an satu ari tu atok rahman nak ambik brng dlm kete die pegang lah kunci kete.. qid tgk jee time uh die pegang kunci kete,qid terus gi at die ckp nak ikot die.. last2 die ckp "atok nak gi ambik brng…

9 hari lagi kott ;'(

salam esya.. pejam celik..pejam celik dah 20 hari pose dah... lebih kurang 9 hari lagi raye lah!! ermmmm mcm ganjil jee raye thun ni... tak thu lah mau ckp!!! bulan pose kali ni byk btl cabaran tok qid.. problem ngan parents lah! dgn member lah,bertekak ngan abg ajam lah.. tu yg pian meninggal tu,cabaran bulan pose yg paling mencabar utk qid terima..
~pape pown thankz god ;) byk yg qid belajar bulan pose ni... and terima kasih jugak coz temukan qid dgn owg2 yg byk bg qid motivasi tok diri ni.owg yg sentiase dgr setiap ape yg qid nak ckp.. owg yg sntiase fhm ngan perangai qid..TQ SO MUCH!!!! rse nye hidup ni tanpa mreka semua qid akan cepat berasa putus asa...and qid akan cepat melenting dgn setiap ape yg terjadi... and mungkin qid akan tercari2 insan yg nak dgr kata2 dri mulut qid ni... since esya di ambik!!!! qid ilang arah!!! x thu nak pergi kat sape.. tapi kau temukan qid dgn owg yg paling mulia tanpa qid yg mencri die... thankz again... kehadian mereka semua amat memberi makna....
*esya... pian mening…

MOHD SOFYAN AL-HADI

salam esya.. smlm qid x sempat nak tulis blog. mule2 pg uh plan malam semalam qid nak tulis blog... tapi tu lah kannn qid rancang je tpi tuhan yg tentu ann semua nyaa.. esya...qid nak cite, semalm sowg lagi geng kite yg meninggal!! sape?? ermmm pian... pian dah xde esya... semalam dlm pukul 4 uh qid gi hospital.. tetibe smlm terbukak plak ati nak bce Surah Yassin tok pian.. dgn harapan PIAN AKAN SEDAR!!! tapi dekat2 nak abis bace yassin uh qid tgk yg line nadi die uh mcm x berfungsi dah.. qid tgk line die lurus jeee.... qid panggil nurse time uh..qid ingt qid nak duduk je dlm tu tapi nurse keluar...Terkedu esya time dowg bg tau yg pian dah meninggal!!! pian dah meninggal esya......yg ade time tu qid,remy,iwan and ira sje... qid kena kawal perasaan qid time tu utk ira...ira perlukan kami semua utk die kuat... ~~qid col abg ajam bg tau ape jadi..sekali phone abg ajam uh abg jeff yg angkt coz abg ajam tengah kerja..qid bg tau abg jeff...abg jeffsuruh col abg mierul untuk uruskan jenazah.. ok fine!!!qid col…

TAK TAHAN ESYA OII..

HAHAHAAH. salam esya...aiyooo hahaha x sampai seminggu meh dah masuk blog balik!! hihihihi x tahan lah plak biler x tulis blog ni!!! mcm terdengar2 jeee blog ni memanggil2 tok tulis at die.. :) ape boleh buat mehhh!!dah nasib.. hahah ayat qid...;P haaaa ari ni dah start exam.. BM PAPER I AND II... hihihi haa paper I ok lah kot... paper tu soalan no.4 problem cikit.. ermm LANTAK LAH!!! dah lepas pownn... esok paper BI plak!!.. xtau lah ape mau jwb..;)
~~ nak story pasal pian... kul 2 ~ kul 6 tadi die at bilik pembedahan... lame kannn??? skang die at ICU semula!!! keadaan die susah lah nak ckp esya.. kate abg ajam semalam...ape je jadi lepas ni kite trima je... mungkin tu yg terbaik!!! tu yg abg ajam ckp!!! x tau lah nak ckp ape lagi... kte2 abg ajam uh buat qid terkedu **************************************************** ari ni ari qid kena marah... AHHHH padan muke qid ni.. ;) balik2 je kena marah ngan ayah coz qid beli jam bru semalam!! ayah membebel lah panjang2 tadi coz masuk bulan ni dah 3 jam qid beli!!!! m…

TRIAL DAH DEKAT

yeahh!!qid mybe x on9 lme.. ermm mungkin LAH!!! if dah rindu at kmo tu terpaksa gak on9.. minggu depan dah trial.. blajar masih x betul lagi ha.. so kena kejar dri skang lah!! tadi cikgu yg tuisyen at Info Bestari uh die kate cm ni at qid
"kalau boleh tinggalkan kejap pasal fcebook,blog twitter tu semua..untuk tiga minggu fokus pade pljaran..pas dah abis tu nak on9 smpai laptop terbakar pown x ape..TRIAL AWAK DAH LEPAS!!"
haaa qid terpikir gak..btl gak ape cikgu uh ckp..ermm untuk 3 4 minggu ni ann.. haiyooo malam ni bru terasa yg diri ni nak mengadap trial SPM.. mcm x cye jee esya...
qid nak story pasal roy.. die pelik esya!! since die tgk pic kamu and pic arwah walit yg abg elyas bagi uh.. die mcm lain jee.. x thu lah!!! skng ni die byk tnye pasal kmo... pasal walit...die selalu tnye esya..smpai qid xde jwpn kdng2 tu... and die ade ckp yg one day die nk gi lawat pusara kmo!! heyyy pelik kann..die kenal kmo pown x... tapi die nak gi pusara kmo wlaupown die thu jauh!!! qid ade tnye die smlm knp…

dekat 48 JAM kau tido!

salam esya.. esya minggu depan dak2 n9 dah start TRIAL SPM.. haiiyooo..dah dekat dah tu..tapi x dpt catch up sgt lah subjek2 yang tertinggal ni.. ~haa sbnarnye qid nak story pasal PIAN... ari selasa ari uh kan die excident.. qid dah gi tgk die semalam at hospital.. dri kul 6 ptg~ pukul 2 pagi qid at hospital uh.. bergeleh2 ngan remy,ira,abg arad,syafiq,rick and syahrul tgk die at dlm ICU uh.. die boleh tgk sowg2 je...urmm die KOMA esya.. aduishh mcm2 kiteowg PK mase at hospital smlm... qid tgk x-ray die...qid pelik sgt! slalu qid tgk x-ray tulang rusuk die tersusun.. tapi remy punya x-ray uh lain!!! rupe2nye tulang rusuk belah kanan die mcm dah termasuk at belah kiri punye tulang rusuk..!! ENTAH lah...x thu mcm mane qid nak olah semua ni!!! yg qid thu qid nak pian sedar!! dah dekat dua ari dah pian tidur.. dah dekat dua ari gak ira nangis sbb pian auu... kesian ira...
****************************************************************** qid tnye abg ajam ape yg jadi sbnrnye.. abg ajam kte time uh pian pergi…

PIAN....

esya ...bru jee sejam lebih qid post tadi ann... skng qid masuk balik.. x thu nak ckp at sape.. qid bru dapat col dri abg ajam yg pian excident kul 9 lebih tadi... abg ajam bru thu dri ibu pian... and abg ajam bru thu yg pian at ICU skng!!!!
qid nak naik sane esya... qid nak tgk pian... QID NAK TGK DIE ESYA!!!!!! tapi x boleh!!!!tak boleh sbb ayah kte qid tunggu je keadaan pian dri sni.. if ade ape2 yg paling penting bru pergi!!!
ayah kte qid x boleh terburu2... APE NI???? QID NAK TGK PIAN LAHHHHH!!!! DIE KWN QID.... DIE AT ICU SKANG!!! KNP QID X BOLEH PERGI TGK DIE??????
DIE PERLU KAN KWN2 DIE UTK SUPPORT DIE!!!
DIE PERLUKAN KITEOWG!!!!!!! ~esya....mcm mane ni??? qid nak jumpe pian.. skng ni remy otw gi kL... die yg gi tgk pian dulu... ayah kte qid mungkin gi pas balik sekolah sok!!!!
"ya allah ko jgn lah ape2 kan die...ko selamatkan lah die ya allah, jgn ko ambil die dri kami ya allah"

Giler TAK sabar!!

Salam esya.. hari ni abg ayie col qid.. lme giler die x contact qid.. at fb and twitter pown jarang die dpt reply coz busy sgt kot!!!sekali petang tadi tgh lepak2 ngan remy die col.. nasib baik phone yg nombor tu qid dah ambik dri roy kul 4 tadi.. klu x memang x de lah die nak col lagi.. pape pown giler terkejut abg ayie col tadi... lme seyhh abg ayie menyepi.. die gi mane,kenapa semua nyee qid x thu... tapi time die col die ckp yg die nak jumpe qid b4 raye... x thu lah sbb ape tu..qid ade gak ckp ngan die yg benda tu klu penting qid on jee klu nak turun sne malam ni... sekali die ckp ape tau " time2 kerja ni x boleh lah dik.abg skng bz pasal kempen KIBARKAN JALUR GEMILANG NI..penat sgt..malam pas terawih terus tido" hahahah giler skema abg ayie skang..ade plak join kibarkan jalur gemilang lah bebagai die tu skang ni...adoiyaiii kelakar lah abg ayie ni..mane pergi nye abg ayie yg rocker dulu... aduishhh sejak kerja kerajaan mcm2 pula abg join kann bertambah skema dah plak owg tgk an abg ni.…

Ari ni Satu Lagi Sejarah Dicipta!!! :/

salam esya.. ok mule2 qid ak cite pasal satu benda ni esya.. qid rse esya thu knp qid bengong giler ari ni.. tarikh ari ni....... tarikh ari tarikh lahir arwah walit.. walit esya uh!! pagi2 lagi qid dah masuk bilik ummi qid peluk ummi!! qid thu kahadiran tarikh ari ni memang perit untuk ummi.. setahun yg lepas tarikh 8/8 tarikh yg paling hapening utk ummi and walit!!
even esya dah pergi awal2...tapi tarikh uh ummi tetap sambut sethun yg lepas.. tapi thun ni??owg yg ummi sambut tu dah xde... mama owg penting untuk redakan kesedihan ummi pagi tadi.. mcm2 mama nasihatkan ummi.. ~ari ni qid masuk sekolah dgn satu senyum.. ari ni x mcm ari2 biase.. ari ni ari istimewa....ari lahir owg yg qid rindu.. ape yg qid harap dari malam tadi...ari ni akan buat qid tersenyum sepanjang hari.. qid nak bwk mood epy qid depan ummi biler qid balik sekolah nanti... itu janji qid dlm diri ni esya.... ari ni qid balik pukul 4...sengaja...coz qid x nak duduk umah and terus berfikir tentang ARWAH Walit..qid tak nak!!! ~ye...dar…

Puteri Nursumayya

Salam esya.. ari ni qid nak story pasal anak arwah abg achik.. ermm dua tiga ari ni dapat thu yg anak arwah abg achik xberapa sihat.. dua ari lepas anak arwah yg second kena buat operation.. risau gak time dapat thu yg pukul dua petang tu adik cumaya nak kena buat operation.. sekali kak tasha story die kate tangan adik cumaya belah kanan bengkak. then dalam tangan adik cumaya uh ade nanah pulak!! tu yg berisiko sikit coz dekat dengan tempat pembuluh darah..sbb tu kena wat operation ari sabtu ari tu.. die masuk wad at KPJ ari sabtu tu... pape pown hope sgt adik cumaya dapat sembuh dengan cepat.. umur die masih kecik lah untuk die tanggung semua ni.. aduishhh bayangkan klu kite yg kena..mesti meraung abis..ni kan plak budak kecik tu.. ya allah....xthu nak ckp ape !! pape pown qid doakan moga adik cumaya cepat sembuh and dapat bermain mcm biase ok! xde nangis2 lagi..always ketawa je lepas ni ;)
*ok esya cume tok adik cumaya sja posting kali ni ;)

Penat..

salam esya.. heyy penat giler ari ni.. penat lyn kerenah abg ajam.. tadi kuar ngan die..die bwk anak kak long sekali!!
memang best giler coz budak uh buat ann kiteowg tergelak je spnjang ari ni.. ermm tapi ade gak yg x best!!! x best nyee nak lyn owg2 yg terserempak ngan abg ajam.. aduiishhh menyampah meh kuar ngan abg ajam ni.. kejap2 stop...kejap2 tgh ckp ngan die ni kena plak stop jap!! adoiyaiii TAK SUKE NYAAA.. tak nak kuar ngan abg ajam lagi..mksud nyee kuar ngan abg ajam and jeff je.. coz BORING SANGAT SANGAT... pape pown thankz to abg ajam support jaket,baju and topi tadi.. thankzyousomuch!!!! <3
haa esya sebenarnye yg buat an qid nakk cpt2 tulis blog mlm ni adalah sbb qid nak story pasal roy..adoiii bukan ape...die smlm ade msg tny qid "Bila nak berbuka ngan umi semua" adoiyaii qid x balaz pown msg tu,pas uh pagi tadi qid msg die,tetibe die tnye lagi..
"bile nak dtg buke umah sy" haaaa ambik kau!!!! qid ckp lah NANTI... then die ckp.."biler??exam dah dkt nanti mesti a…

CIKGU KAMAL

salam esya.. ermm qid bru balik tuisyen ni..thu x tadi qid cite mcm mcm at cikgu kamal.. qid mcm luahkan something!! terima kasih sgt2 lah to cikgu kamal coz nak dgr tadi ann.. memang qid tgh nak ckp pasal benda tu semua time tu.. dan yg ade hanya cikgu kamal... qid cite pasal abg ajam marah qid tu,pasal roy marah pasal at sekolah tadi, pasal perangai qid yg sebenar...boleh dikate an half dri story idop qid qid cite at die.. mybe qid rindu owg2 yg rpat ngan qid..qid nak ckp ngan dowg..tapi xde sape... yg qid nampak cikgu kamal... owg yg usia lebih kurang ayah qid.. qid ibatakan qid luahkan at ayah qid tdi... pape pown thankz cikgu kamal!! thankz sudi dgr semua nyee.. and thankz bg nasihat2 tu tadi... thankyousomuch cikgukamal!!!!!!
buatkan sye kuar tadi dgn senyuman..mcm x cye yg qid boleh ckp ngan cikgu kamal pasal tu semua..!!!hope ape yg kite story tu jadi rahsia kite... hanya cikgu,sya and allah je thu ape yg jadi at sya tdi and ape yg sye cerita at cikgu tadi. okey...!!!

MAAF ABG AJAM

salam esya, ahhh kenyang nyee perut skang ni!! bru lepas berbuke sebenarnye ni esya.. haahahha memang lah kenyang! :) ha esya,dah puase,nak thu x ummi kmo ade dtg seremban.. duduk sini..mama ajak die duk sini bulan pose ni.. mybe seminggu b4 raye die balik perak kot!!! x pown die rye sini sekali.. ahhhhhh best nyee klu ummi rye sini skali..k adoiiii... ;) ari ni mama masa ayam masak kari.. aduishhh best giler!! air tgn ibu kannn..HAHAHA qid nak story pasal dua tiga benda ni esya.. ~esya thu x ari tu abg ajam anta msg x kasi qid kuar seremban ari sabtu ni.. perhh!!memang cm palat arhhh..sory lah ckp ni annn,qid dah lme x kuar seremban tu haaa...ni nak kuar x jadi...sblm2 ni pown cm uh gak!! qid dah janji ngan member..dah plan nak beli ape sume.. sekali mlm ari tu di anta msg kte qid x yah gi beli at seremban... ari jumaat ni die suh naik tmpt die ti die bwk qid.. alasan die ape au.. "nanti x pasal2 aunty kmo mrh at abg mcm 2 tahun lepas" adoiii tolong lah cik AZAM oiiiii.....alasan tu x berapa mu…

Thankz Abg Mierul!!

salam esya..lupe mau ckp.. skng qid dah x privt ann blog lagi.. ermm mane x nye abg ajam and sha slalu mrh coz dowg kte leceh coz klu dowg nak bukak dowg kena sign in dulu google dowg!!! esya... tadi qid buke at umah kmo ummi buat kuih udang! ermm best!! pas uh ummi mask macaroni chees and chickn chop.. serius tadi memang kteowg gelak tgk meja makan.. thu sbb ape?? sbb satu satu makanan malaysia/ owg melayu ade lah KUIH UDANG and KURMA sahaja!!! yang lain sume mknan barat.... macaroni lah...chickn chop lahh...pas uh ummi beli abg ellyas shushi lah coz abg ellyas kan x makan kuih udang tu!!! memang kelakar giler... ummi dah nak makan tu bru ummi perasaan yg byk sgt mknan barat.. siot betul!!!!!
*********************************************** haaaa sebenarnye qid nak story pasal ni, pasal abg mierul.. ari tu time befday qid ann memory phone qid ilang!! ok smpai lah skng phone sony yg chikaiii tu x de memory... sekali tadi jumpe abg mierul die bagi memory coz die ade satu memory sony x pakai.. ok qid ambik!!! …