Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2011

PERASAAN KETIKA NI..

salam esya.. knp erk rse mcm ni??? susah nak terangkan.. ya allah..rse mcm mase mule2 kmo pergi dulu.. SAYU hati esya..... mungkin sbb ni thun pertma walit xde.. jadi qid rse benda yg sma skng!!! ya allah...qid klu boleh x nak rse ni semua lagi.. rse kehilangan!!! ~tadi gi makam...lame qid duduk c2! duduk luahkan semua yg qid rse,tapi dlm hati lahhh!!! mcm2 qid ckp.. esya thu x,setiap kali qid berdialog dgn kmo.. qid harapkan sesuatu,ape die??? qid harap ade suare yg membalas setiap ape yg qid ckp!! qid harapkan yg qid dpt dgr kmo.. qid harapkan kmo hadir dpn mate ni esya.. tapi qid thu,benda tu semua x kan terjadi and tak mungkin terjadi... selama2nye esya...benda tu x akan terjadi!!! PASTI... ~tapi,qid terlalu ingin dgr suare kmo,lihat senyum kmo and peluk kmo!! itu impian qid..impian yg dah hampir 3 thun qid idamkan.. tapi entah biler lah boleh terlaksana.... mungkin impian tu tinggal mcm tu sja nanti!!!
magrib tadi lepak2 ngan abg tepi kolam! aduishhhh....abg ckp ape tau, die ckp "abg rindu suare naim…

RAMADHAN BUAT QID RINDU PADA KAMO SEMUA

hey salam esya.. ape kabar kmo?? thu x balik sekolah tadi ati ni giler sayu lakk aiii. thu kenapa?? sbb kmo lah!!sbb kmo,sbb angah,sbb azhar & azrul,sbb daniel sbb walit,sbb abg naim!!!! sbb kowg sume qid duduk dlm toilet tdi dkt sjam... sbb ape???sbb qid nangis thu x bile ingat kmo semua!!! sbb kowg thu x ati ni sayu time balik sekolah tu!!!! knp lah mesti ade rase cm ni!! ayoooo...x thu lah knp... balik2 je tadi dgr at tv ade video lagu "harapan ramadhan" by raihan and man bai... memang sayu giler ati tu..memang terase esya thu x!!! sunyi!!! bayang kann masuk2 je rumah kuar time tu man bai yg nyanyi part "ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna,agar dpt ku lalui dgn sempurna" dgr je ayat tu terus teringat pasal mase ramadhan thun2 lepas!!! mase kmo ade and mase kmo dah takde...dua keadaan yg berbeza thu x!! thun lepas thun pertama puase tnpa kmo,nazry,daniel and abg naim.. thun ni plak thun pertama puase tanpa arwah walit!!! adushhhhh!!!!apa lah! time masuk umah tu abg sam…

DSLR to DIGITAL CMRE YANG BIASE

hey esya... ermm ari ni penat seyyyhh at sekolah.. tunggu abang amik bukan main lambattt lagi!!! perhhhhh.... ha esya...qid ade story ha... hahahaah ni pasal kat sekolah tadi lah ni.. ari ni dri pukul 9 sampai lah skang qid bantai nyee gelak kann roy.. pas uh siap kutuk lagi!!!
jhat ann qid ni....hahahahah pape pown mang best lah!!! story die cm ni.. ari ni ade teknik menjawab soalan BM.. sblm ni roy x pernah masuk tau untuk teknik2 menjawab ni.. memang die x join pownn.. tapi tadi die ade tau!!! die mule2 pagi tu gelak kann qid sbb cover phone N8 tu wane pink!! die kte "muke macho tp phone wane pink!!" adoiyaiii time at dewan tadi tersengeh2 die.. qid buat bodoh je lah!!!
sekali ann qid tgk die ambik gmbar,die pkai cmre digital biase au... perhhh!!!memang kelakar lah time tu tgk die pakai cmre tu.. jrang mehhh tgk die pgang cmre murah2 ni... time tu qid dah puas tahan gelak dah ni... sekali tgk die dtg dkt ngan dak pompuan ambik gmbr..qid dah tak than giler tgk die ambik gmbr uh...qid bantai nyee…

Abg Ajam

smalam col abg ajam ckp yg qid nak gi naik sane jumaat ni.. die boleh plak kte "x yah lah..abg bz lah,abg xde minggu ni dan abg x nak ko ikot mierul kuar mlm2 lagi..." aitt!!!!ape hal ni...qid tnye die ape hal plak x ksi ikot abg mierul? b4 ni ok jee qid ikot die... abg ajam ckp ape tau die ckp "ko ikot mierul ti tah mane2 ko mengayau..tah ape2 ko isap abis nanti!!!abg x nak ko ambik shisha and lepak2 ni lagi..." adoiiiyaiii abg ajam ni.... relax arhh owg sendiri x ready nak exam haa!!! abg bz x pe lah!! abg mierul ade,abg jeff pown ade... xpown pian and remy ade..ape susah!!!! owg lepak ngan dowg bukan abg x kenal dowg pownnn an??? abg kenal annn??? so,x pyh la ckp mcm tu!!! owg bru nak plan nak kuar ngan member owg!!
ni tgk abang x kasi plak haaa!!! adoiyaiiii rosak plan lah abg!! owg thu xde owg bg tau abg yg owg ak naik sne minggu ni.. owg bg tau abg pown dah kire ok au dri owg x bg tau langsung mcm ari tu!!!haaaaa.... ni bg tau abg plak yg x kasi gi.. ape lah!!! serabut lah mc…

Malu Lakk aii...

salam esya.. ehemm..ehemm... nak story sto benda ni esya.. hahahah memang malu giler arhh pagi tadii.. pagi tadi pagi2 lagi qid gi bilik guru jumpe cikgu zaharah and cikgu mariam.. dah burak lame2 dgn cikgu zaharah,tup...tup... dah start perhimpunan... tapi time tu xde pown pengemuman suh gi dewan!!! so lepk je at bilik guru tu... time pengawas bce doa qid gi duduk at astaka depan bilik guru tu... saje jee malaz mau gi at dewan... time at astaka tu burak2 lah ngan dinie and cikgu faridah.. time burak tu qid dengar lah yg ade owg gune mic and terus ckp "bismilahhirahmannirahim" time dgr jee perkataan tu qid terus tadah tangan tau,coz ingt ann pengawas dah nak bce doa penutup.. qid pown selamberr je lah tadah tangan and bce doa... sekali cikgu tadjul buat pengumuman rupe nyeee... adoiiiii...... memang malu giler...memule qid x perasaan skali adinie kte "woi mane ade bce doa!!!!" pas uh cikgu faridah gelak biler tgk qid tdah tgn uh!!! abis uh cikgu sabariah pown ckp "haa tu lah bce…

dah 4 kali TUKAR Paswod...

sakit nyee ati esya.. msuk kali ni kali ke empat qid tukar p/w blog ni haaa... adoiiiyaiii..ni bukak blog tgk at acc google qid die ade request nak bukak 3 blog... blog ape tah...qid pown x thu...sampaikan ade yg anta at email ckp
"aku x kenal ko,ko x kenal aku so,x perlu lihat blog aku "
sakit betul lah ati ni.... tak thu lah biler makluk allah ni bukak blog qid... cm SENGAL arhhhhh!!!! dowg ni mcm palat thu.... bukak blog owg nak wat mcm2 plak.. owg lain yg thu p/w qid x de plak wat mcm2... tlg edit2 je if qid suruh... ni xde....die sowg ni sesuke ati jee masuk... at FB ari tu pown die buat mcm ni gak!!! mcm palat lah kau!!!! aku xkuase nk tukar byk2 kali haaa p/w aku... ~~if ade lah member-member blogger qid ni yg terima request tok bukak blog kowg.. sory lah!!!mungkin qid x kenal kowg..and mungkin kowg nak privt an blog kowg pas uh tetibe plak trima request dri qid plak annn... sorry geng!!sorry sgt2..bukan qid yg request member qid yg palat tu yg buat.. x thu mane die rembt blog kowg... …

Esya!!!! :(

qid x thu mcm mne mau ckp. roy,esya.....die nak tgk pic kmo... mcm mane erk???? qid x thu nak jwb ape dah... die kte die nak sgt tgk pic kmo sblm die grak gi sane nanti.... mcm mane erk??? dah lah die mau gerak jauh...ti pape hal ti, qid plak rse berslah!!
*klu lah kmo blh berckp, skng jugak qid nak kmo bg tau jwpn die BOLEH or TIDAK!!!! :(

SORRY ABG AJAM!

i really love him ::SHAHRUL IKHMAL::

hey esya.. mlm tadi kann time balik tuisyen akak ambik tau.. die tnye qid "nak jumpe remy x???" mang terkejut giler time tu.. remy dah sampai semenanjung lah!!!!! memang hepy giler semalam time dgr tu!!!!! qid terus ckp at die yg qid nak gi jumpe remy,then akak anta qid at seremban coz abg mierul ade at terminal jumpe bdk,and abg mierul terus bwk qid gi kL... remy dah ade at damansara time tu abg syam yg ambik die at airport!!... abg mierul bwk lah gi BB mcm tu..memang lme x lepak sne.. slalu at hartamas..sekali mlm tadi abg mierul nak celebrt lah remy dah blik uh!! lgi2 bfday remy ann ari tu..x pat nak sambut tu yg abg mierul wat mlm tadi... memang best sgt mlm tadi esya.. lepak sampai kul 3 pagi...ambik kauuu!!!!! tapi ade stu part lah yg x best!!!... time tu tgh burak2 ngan remy..at meja tu qid and remy je time tu...remy order shisha.. qid pown layan je lah!!!dah borak2 gelak2 ngan remy uh,qid dpt msg from abg ajam... die kte "dgr cite trial xlm…

TENSION DGN PROGRAM MOTIVASI KESEDARAN TADI!!!

ESYA!!! ari ni ari yg buat qid tension giler2... ari ni qid kne gi johor coz abg syam ade daftarkan qid masuk stu ceramah motivasi at muar!! benda ni qid thu dri ari rabu pagi uh!! ingt ann abg syam main2 jee.. sekali pagi2 lagi die dah col suh siap die kte kul 6 pagi kena grak gi johor!! memang sakit ari giler time tu!!! memang myampah sgt2 at abg syam time tu!! dalam perjalanan nak gi johor tu sepatah die tnye sepatah lah qid jawab!! memang sakit ati giler coz die buat stu benda yg langsung x bincang pape ngan qid... padahal benda ni membabitkan qid...eeeee sabr jee lah!! motivasi kesedaran diri and teknik menjawab soalan matematik!!! sesi kedua tu qid minat lah!!TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATHEMATIC!! yg first program uh memang qid sakit ati giler coz owg yg bg ceramag uh asyik attac qid jee!!! mule2 qid duduk belah tengah2...sekali qid panggil duduk depan sekali!!!
ayoooo menyampah nyee aku!!! semua owg pandang je time tu!!!dah lah kebanyakan nye pakai bju sekolah!!! yg qid ni je pakai t-shirt pas uh …

remy nak balik!!!!

hey esya... qid epy sgt skng ni coz remy nak balik dah!!! awal bulan puase ni die nak balik semenanjung!!! memang epy giler time die bg thu tu!!! byk sgt benda nak story at remy.. dah dua minggu dah aku simpan mie... memang aku perlu an ko jee skang ni!! aku hope ko blik kali ni lme sikit ok!! aku ingt nak gi jenjalan lah!! mybe gi jumpe sha or abg whuut!!! lme x jumpe dowg!!! so aku nak ajak ko lah mie teman aku... ~esya thu x smlam ade IPTA ni dtg wat pameran tau! qid gi time tu sowg,qid gi ngayap at tempat politeknik and UITM.. qpas uh qid terus bla!! x ade yg menarik minat qid LANGSUNG!! buang mase je ni sume... lebih jelaz if search internet dri dowg datag tu ha!!! serabut jeeee... if ade rezki lah nak sambung blajar nanti,qid ingt nak ambik Diploma Art & Multimedia.... tu yang utama qid nak!!!! qid akan try mcm2 cre utk dpt annn cos uh.. mcm abg ajam dulu die sambung artc mulitimedia at kolej yayasan melaka. pas uh ambik diploma at UPM...ermmm nak try cm uh!! tapi mule2 ambuk ijazah! then bru amb…

ermmm..

salam esya..
ari ni...ari ni qid gi hospital ade hal ptg td.. pas uh dlm kul 4.40 uh gi tgk die at wad,coz dgr cite die masuk wad! xthu lah knp,yg qid thu die ade asma je.. tapi x kan lah smpai seminggu hospital than,slalu x mcm tu!! time gi tgk uh die pakai oksigen.. die terkejut qid gi tgk die tadi... mane x nye dah dkt sebulan x contact die tetibe gi melawat di e plak ptg tadi!! ermmm muke die pucat je..ckp pown x byk!! mcm serius jee....hope xde pape lah.. and qid doakan die ckp kuar hospital then dpt buat ape yg selalu die buat skang!!!! ~~haa qid ade story skit esya pasal at sekolah tadi.. at sekolah ari ni ade pameran kerjaya..time lepas rehat budak2 form 5 kena gi tgk pameran tu!!time rehat tu qid gi teman member qid di beli makanan.. pas uh qid rase cm ade owg call je at phone coz qid rse gegar!!! qid suh member qid uh gi dewaan dlu,die sebok ajak2 qid gi dewan.. lame2 qid ckp at die yg qid nak duduk dlm kelaz coz panaz!!! die terus gi dewan and qid gi toilet time tu.. tgk col from roy and pia…

PAGI-PAGI DAH MCM SENGAL!

Salam esya...ari ni pagi2 lagi dah sakit ati.. puas lah pas subuh tadi doa hope xde pape yg mnyakitkan hati jadi at sekolah! sekali pagi2 time perhimpunan tu dah jadi mcm2... adoiyaiiii.... tahu x ape kes??? pagi2 lagi pengawas dah wat pengemuman suh gi dewan untuk perhimpunan rasmi.. ok qid gi lah dewan.... sampai2 kat dewan byk giler meja at dewan tu,lau x silap time ari sabtu tu ade peperiksaan awan! buat penat jee gi awal2... pas uh round lah at sekolah time tunggu dowg kemas2 tu... dekat 2 kali qid pusing satu sekolah x abis2 lagi dowg kemas!!! lame2 qid lepak ngan member qid at belakang dewan besar.. time tu plak uh sir SUBRA sampai,die parking moto at tempat kiteowg lepak uh!!! slalu nyee die parking at sebelah dewan ni tadi die parking at belkang dewan... yg x boleh bla uh,time tu qid duduk at tepi longkang au,die boleh jalan je dekat ngan qid.. perhhh!!!member qid dah jerit2 dah time..die senyum jee.. menyampah qid...ayooooo.... ~~pas dah lebih kurang 3 minit lepak at c2 sir devaraj wat pe…

:( tak tau mau cakap ape.....

hey esya... ermmmm qid skng at umah ampangan!!! ermm dri ari khamis xde at cni.. esok!!! esok ari yg paling boring!!sebab??? sebab esok kena sekolah LOL!!!! x suke mehhhh... malz giler mau sekolah skang ni!!!! lagi nak gi kelaz tambahan!! tapi ape mau buat mehhhh... if x gi nanti name naik plak...... malaz lah esya... ari ni jumpe roy at senawang at kedai SATAY TULANG!! die ngan member2 photographer die uh!!! time tu qid mau gi bli buku at kdai akak ADD.. sekali nampak die...die ade bg qid sim card tau!! qid ingt an sim card ape plak upe2 nye die kte "ni sim awak cicir dlm beg laptop sya mungkin cicir mase b3 phone awak tercabut ari tu " ya allah qid langsung x perasan... phone tu pown ari tu on2 je terus tulis sim1,sim2 qid x check plak ade sim or x!!! yg pasti sim1 memang ade jee sim tu...sib baik roy bgi sim card uh tadi... ade 37 miscol from remy!!!
hahahahaha lupe mau bg thu die qid dah tukar 6ber bru..adoiyaiii sory la bro! mase nak bla uh roy ckp " esok jgn lupe dtg skola plak! &qu…

AKU BAGI TAHU SEMUANYE PADE KAU!!!!!

**pasal title tu jap lgi qid story..
nak cite pasal kesengalan abg mierul dulu haaaa hahahahah esya.. thu x ari ni nyaris2 nak excident td at h/way... perhhh ni semua bg mierul punye kes lah ni.... ari tu qid tnye die game mule kul brp.. die jwb "malam lah wokk!!! ni pukan lwn at LIVERPOOL..ni lawan at MALAYSIA" ok..qid pown plan baik lah ngan abg nak blik dlm kul 3 ptg cm uh!!!! sekali dlm pukul 12 tu die col die ckp "wokk!! game ptg ni lah bukan mlm..ptg ni kul 5.40.tunggu tempat biase pukul 3" perhhh!!!!! memang sengal abg mierul tu..!!!! dan2 tu gak qid suh abg siap2 nak balik!!!
pas story at abg terus abg start enjin terus bla!!!
sib baik lah xde bwk byk barang!!!! tapi pape pown abg singgah jap lah at makam b4 balik tadi... tu yg abg cepat2 kemas uh...first tkut ti dah lme at makam pas uh otw blik lmbt plak,second tkt jam at area kL... time otw balik uh...masuk je h/way abg masuk line kanan jee... ambik kauuu!!!!!! sampai ade kete tu hon lah coz abg pecut giler2 babeng!!!!! si…

esya

pagi tadi gi pusara kmo... dri kul 8~10 qid at makam tu... indah nyee ari ni esya.. ape yg qid tunggu dri semalam dah pown jadi kenyataan.. nak gi tgk pusara kmo and walit... jadi kenyataan esya.....x sangka btl.. pape pown qid nak ucapkan thankz sgt2 kat abg coz bwk qid gi dtg sini mlm tadi.. tq abg...walaupun ptg ni kite dah nak balik,tapi qid sgt2 epy coz dpt gi tgk kubur 2 owg yg qid rindu tu..... ~~sekang qid at umah member abg,nak gi umah ummi... tapi ummi xde coz die ikot abg ellyas gi p.tioman... ermmm hope ummi enjoy lah erkk wat aktiviti ngan abg ellyas tu..
*ok lah esya..ti qid sambung ok!!! qid nak esya thu stu benda...yg qid sgt syg at esya.. :)

THANKZ ABANG!

hey esya.. haa ari ni blik sekolah abg yg jemput.. mule2 col ayah ayah kte akak jemput,die suh tipon akak.. sekali tipon akak akak kte die ade meeting!! ermm then die suh abg yang ambik coz die kte abg kerja half day ari ni.. ha ok qid tipon abg.. ~~time otw balik uh qid tnye abg "klu pergi makam time mcm ni boleh ke??" tau x abg jawab ape???die kte "klu nak gi tgh malam pown x pe..makam tu x de pagar,jadi boleh pergi biler2..." sengal kann jwpn die???adoiiii... qid sakit ati betul dgn die punye jwpn uh..heyy.. qid diam je lah,then abg ckp lagi "nak gi ziarah kubur arwah achik dgn naim ke??" qid on the spot tenung muke die..hahaha memang tu yg qid tunggu dri mulut die.. cepat2 qid angguk,pas uh die ckp ape au...die ckp ni "tersengeh2 mcm kerang busuk!!!! " hahaah memang lah tersengeh abg!!!benda yg qid nantikann...mesti lah suke!! ~~abg bwak qid gi makam terus pas die ambik qid dri sekolah tu... ermm walaupown panaz time tu coz time tu ann dlm pkul 2 lebih m…

RINDU DIA :( AKU CUME NAK DIE,BUKAN YANG LAIN!!!!

esya.. mase tulis blog ni qid rse rindu sgt esya pade arwah walit.... x thu lah knp ari ni terase sgttt rindu pade die... kat sekolah tadi x focus pown.. entah lah!!ati ni xtenteram thu x!!!! x thu mcm mne nak ckp perasaan ni ari ni.. huru hara thu x!!!!.... ~dpn abg ajam,abg mierul,kak iz and sume2 tu qid boleh lgi lyn lawak giler2 dowg.. tapi biler dowg xde dah qid mule resah!!!!!!! tak thu lah esya knp qid nangis skng ni,lme qid x kuarkan air mate ni. tapi mlm ni biler ingt walit....rindu sgt esya.... rindu yg terlampau2 rindu....tuhan je thu mcm mne rse ni... mungkin owg yg x fhm akn ckp benda ni senang je nak atasi.. tapi hakikatnye susah!!!! esya...qid rindu walit kejut an qid pgi2.. rindu nak kena mrh ngan walit...rindu nak borak2 and kongsi ape yg qid rse... ~byk benda yg qid nak story at walit..yg penting qid nak mintak nasihat walit sbb 2 minggu kblkngan ni byk sgt hal2 yg semak an kepala ni jadi.. qid perlu walit esya....biler qid nak cite at abg ajam...abg ajam mule berangin dgr pasal ni…

Kecoh di Pavilion~

salam esya...skng ati qid epy giler coz tadi abg ajam ajak gi pavi.. ikot kann semalam die nak gi tapi x jadi coz owg blik lambat!!
sekali tadi blik awal tros bg tahu die.. ptg tu bru gi pavi..ape ade at sane?? haaa punye lah best at sane coz pavi dowg dah buat mcm stadium LIVERPOOL dahh.. qid memang minat gilerr ngan liverpool dri dulu..skali biler die dah dtg ni punye lah excited.. sabtu ni liverpool vs harimau malaya..qid mule2 plan mlz nak gi coz tiket mahal sgt..dah lah dah kering sekang ni....sekali sebelum blik tadi abg mierul bagi tiket..ingt ann die main2 jee coz dowg semua memang pergi sabtu ni..bukann sabtu je dowg gi esok lawan arsenal pown dowg gi gak!!!ayoooo memang epy giler dpt tiket tu tadi...tq sooooooo muchhhh lah abg... time lawan arsenal ni abg ajam ade gak ajak kteowg gi tapi qid mcm mlz coz jumaat tu an sekolah! ti tidurr je at kelaz!!yg comfem gi esok abg mierul lah coz die mnat arsenal,abg jeff pown gi gak,pian,fuad,ikhwan semua2 tu gi kot..abg ajam x sure lagi...ala…

Rindu sabah.

hey esya.. ermm ari ni cm biase je at sekolah.. cube blik tadi jee kengkabut cikit coz qid tawaf satu sekolah cri si roy tu haa.. siap gi ict tgk kot2 die ade at c2.. dah lah tghari pnaz tu!! qid nak ambik mp4 and phone qid at die... 3 kali qid lalu depan pejabat,,x gak jumpe2 die.. sekali qid stop jap at dekat2 bilik gerakan... tgr mcm suare pengetua...then qid tnye lah sowg cikgu ni ade mesyurat ke?? die kte a'ah ade..so,sah2 lahh ann si roy tu xde at luar tu!!! time qid lepak at pondok sebelah bangunan f6 tu si roy dtg bg brng2 qid...sib baik time tu tade owg...klu x..adoiii malu aku!!!
ok back to our point... topic qid mlm ni..RINDU SABAH.. ya allah memang terase rindu lah biler ingt at owg2 sabah!!! ni kes hana lah yg story at fb die tgh bercuti at sabah!! adoiyaii jelez nnyee..hihihihi rse nye klu ikot an ati mau jee blik sabah malam ni!! lmee betul x gi sabah haaa....asyik gi sarawak jee sjak akhir2 ni... gi sabah pown singgah kejap jee... lme x merayau2..terutama at kinabatangan and semporn…

serius qid benci mereka!

esyaaaaaa....ermm ari ni free2 kena marah ngan abg ajam and roy.. adoiyaiiii sakit nyee ati ingt semua tu... resah thu tak biler dua sound qid mcm tu..ayoooo... qid nak ikot ckp dowg,tapi qid x boleh... qid thu dowg ckp tu betul...tapi ati qid biler owg dah merayu memang qid cair, lain lah klu qid tgh marah tu memang lah qid akan angin.. aduiii..ape nak buat ni esya?? dowg berdua mrh sebab yg same tau!! mule2 dlm pukul 10 tu qid chat ngan roy,borak2 ngan die tetibe die tnye pasal qid ngan dak2 kelas ni..die tnye lah mcm mane kannn??? qid ckp lah qid ngan syira dah ok and dgn dinie ari tu pown qid ade tegur.. sekali die ckp ape tau...die ckp ni "yg gatal tegur dowg kenapa??pas tu dowg buat lagi.elok nye owg mcm dowg tu kite ajar cikit!!!!" tak sangka tl qid die boleh ckp mcm tu..qid ingt die fikir yg mcm aishah pK....rupe nyee x...die ckp lagi.. "lepas ni sya x nak kmo lyn dowg mcm mane kmo ikot rentak dowg sebelum ni..klu sblm ni kmo boleh bergaul dgn dowg utk ikot ckp sya,dan sek…

esya....

esya ari ni sato ari qid asyik gi hospital!! tapi hospital yg lain2.. hermm mesti esya x faham kann?!! pagi2 lagi qid gi HKL tgk abg jeff kena demam denggi... dlm kul 6.30 pagi tu qid gi tgk die ngan abg ajam,coz tghari tu sure punye akan ade jalan yg tutup coz pagi tdi ade wat "tunjuk perasaan" at kL.... dalam pukul 11 pagi plak abg ajam dpt col yg abg mierul masuk wad at PUSRAWI.. ok dekat2 pukul 12 tgahari tu qid gi lah jap ngan abg ajam lagi at pusrawi.. abg mierul kena asthma attack malam tu... ermmm biase lah tu abg mierul memang degil!! dah awal2 tau ade asthma yg gatal gi hisap rokok cm owg giler apsal?? tau lah tension ngan kak jue pas uh nak wat cm tu plak!! an dahh susah!!sape susah???abg gak kannn??ha?? ayoooo...tgk free2 kena ngan abg ajam tadi... dah lah abg jeff masuk hospital dah 2 hari pas uh ari ni die plak yg masuk!! ermmm....
haa ptg tu plak qid gi hospital seremban coz memang ade janji ngan doctor mau jumpe keluarga jap!!! memang sakit ati giler time at hospital seremba…

Panaz dgn kwn sendiri!!!!!

esya... mase qid tulis blog ni kann ati qid tgah membuak2 tau x!! panaz nyee ati ni dri awal pagi tadi sebenarnye... xtau lah ape masalah nye!!! hari ni jee qid jumpe 3 owg yang yang buat qid macam TUNGGUL BATU!!! ok!! thankz lah byk2 pade NUR ADINIE,NUR SHYAZWANI and NUR SYAHIRAH!!!!!! TERIMA KASIH BYK2...aku memang suke owg buat aku mcm ni annnn!!! sory lah esya...qid terlalu sakit ati hari ni.... ikot kannn dri dlm sekolah tadi dah nak meletop,tapi qid control coz qid tahu tu SEKOLAH!! tapi skng qid memang tengah meletop!!!! ~ok qid story,pgi tadi b4 gi padang, qid lalu dpn kelaz dinie...qid tarik die nak ajak gi padang.. pas uh die bantai nyeee bercakap ngan owg lain!!!buat mcm xde owg jee ckp ngan die..ok Qid biar kannn...mase kat padang tu plak,qid terjerit2 panggil name die...tanye die "budak form 5 punye barisan mane" qid jerit esya....qid jerit...klu dah nme jerit tu semua yg at c2 mesti pandang!!!tapi dinie???die pandang ekorr mate jee tahu x!!!!! sikit pown x jawab...tapi di…

PANGGIL ROY "WALIT" HAHAHAHA

salam esya... ari ni qid ade bbrp benda nak story at kmo. petama pasal qid benggang ngan abg ajam... kedua pasal title qid tu ha!!! qid panggil si roy tu WALIT pagi tadi..aduishhhh... yg die tu pown layan jee qid panggil die walit..Perhh!!! ~mule2 mcm ni pagi tadi qid x gi sekolah au... selalu nyee dulu klu qid selalu x gi sekolah ayah akan bg tau walit, and walit sendiri akan col qid tnye knp qid x gi sekolah..sto lgi klu qid x sihat walit akan suruh qid mkn ubt tu lah ubt ni lah!!! kes pgi tadi ni plak si roy telepon,qid angkat2 je die terus tnye "qid knp x gi sekolah!!!" ayat yg sme dgn walit biler walit col qid... then qid ckp lah,"demam lah walit,mlm tadi mkn ubt pas uh ngantok smp skang" perhhhhh qid panggil die WALIT!!!!!! qid plak time tu tgh mamai,mg x tgk sape yg col qid pagi uh.... qid dah panggil walit tu bukan die nak ckp yg qid salah owg ke ape ke... nie die lagi buat qid rse mcm qid ckp ngan walit qid... die ckp "klu dmam,rehat byk2 jgn nak merayau,makan ubt …

DEMAM TAK SUKE LOL

salam esya.. esya x tau lah apsal blik dri umah kmo semalm qid mcm nak dmam.. mule2 selsema pas tu mule laaa mate ni berair..tadi at sekolah pown byk kaki terbersin!!!haiyooooo x suke nyeee...!!! rimas LAH! kelaz tambahan pown qid x gi tadi... memang tension giler biler dah kena selsema ni!!! badan dah panaz dah tadi time lepas rehat!!! dah berpeluh2 dah... tu yg balik tadi time kelaz tambahan... lantak lah owg nak ckp qid malz ke ape ke... ckp arhhh qid memang rase nak mandi jee time tu coz PANAS sangt2....
*********************************
time dah tipon ayah tu qid jalan lah nak gi at pintu belakang sekali ade owg tarik beg qid.. terkejut gak qid ingt ann sape tadi.. sekali tgk roy yg trik beg qid...qid dah gabra dah coz jarang die dekat ngan qid time at sekolah!! time tu die nak gi surau solat zohor!! die tnye qid nak gi mane?? qid ckp lah yg qid nak blik coz demam..!! pas tu die lagi tarik2 beg qid,dah x btl dh qid jalan!! die kte "byk lah dmam!! ye ke dmam?? dah2 gi masuk kelas..masuk kelaz&quo…

HAHAHAHA Qid berbicara lagi,TENTANG LARIAN 1 MALAYSIA

salam esya.. qid ari ni gi skolah! awal nye plan ari ni nak gi tgk pusara kamu dgn abg tapi pK2 balik if x pergi sekolah nanti xde lah moment menarik utk qid for the last year!! ermm so qid pK2 dulu baik qid pergi sekolah!! hari LARIAN 1MALAYSIA ni sekali je stahun..and time tu jugak abg kte die x kisah klu pergi perak lambat sikit coz die boleh pospond tarikh die jumpe kak iz tu!! ermmm lagi pown die kte die cuti seminggu...balik lambat pown die x kisah!! so ape lagi qid dengan rela hati nyee pergi lah sekolah pagi tadi!! hahah kelakar je ayat annn..hahahah ~macam2 jadi esya tadi at sekolah!! datang2 je gi padang and ambik 6ber at guru kelz. pastu tunggu dowg pasang LCD tok tunjuk ann ucapan PERDANA MENTERI... [tapi xde pownnn] hihihihi burakkk jo lobeh!!! pas tak jadi tgk ucapan tu semua student kena kebelakang sikit coz guru2 akan berdiri at depan astaka tok wat senaman erobik!!! yeee yeee je cikgu2 ni buat ann..hahah tabik lah!! and yg kiteowg plak at belkang cikit pownnn tak de buat senam erobik…