<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 31 July 2011


salam esya..
knp erk rse mcm ni???
susah nak terangkan..
ya allah..rse mcm mase mule2 kmo pergi dulu..
SAYU hati esya.....
mungkin sbb ni thun pertma walit xde..
jadi qid rse benda yg sma skng!!!
ya allah...qid klu boleh x nak rse ni semua lagi..
rse kehilangan!!!
~tadi gi makam...lame qid duduk c2!
duduk luahkan semua yg qid rse,tapi dlm hati lahhh!!!
mcm2 qid ckp..
esya thu x,setiap kali qid berdialog dgn kmo..
qid harapkan sesuatu,ape die???
qid harap ade suare yg membalas setiap ape yg qid ckp!!
qid harapkan yg qid dpt dgr kmo..
qid harapkan kmo hadir dpn mate ni esya..
tapi qid thu,benda tu semua x kan terjadi and tak mungkin terjadi...
selama2nye esya...benda tu x akan terjadi!!!
PASTI...
~tapi,qid terlalu ingin dgr suare kmo,lihat senyum kmo and peluk kmo!!
itu impian qid..impian yg dah hampir 3 thun qid idamkan..
tapi entah biler lah boleh terlaksana....
mungkin impian tu tinggal mcm tu sja nanti!!!

magrib tadi lepak2 ngan abg tepi kolam!
aduishhhh....abg ckp ape tau,
die ckp "abg rindu suare naim,abg rindu senyuman esya dan yg pasti abg rindu nasihat2 walit"
ya allah esya...abg yg polis brutall tu pownn boleh ckp mcm tu!!
memang terkejut giler tadi...x sangka abg boleh ckp benda tu semua...
selalu nyee lelaki akan pendam ape yg die rse,tapi abg luahkan kat qid tdi...
qid x sangka...
ye same...same perasaan abg dgn qid skng ni...
rindu insan2 yg selalu buat hari2 kteowg TERSENYUM!!!
rindu sgt esya...
perlu ke tiap kali ramadhan qid rse mcm ni???
bukan qid mintak rse ni semua....
benda ni dtg scre tibe2 thu x....
dgr pengumuman puase tu dah buat qid rse berdebar2..
rse gelisah...rse x tenti arah thu x!!!!
qid akan terus rse mcm ni tiap2 thun ke esya????
haaa????
qid x sanggup esya...
rse benda yg same...
benda yang sgtt PEDIH UNTUK QID...
qid tak mhu lagi esya....
:(

Friday, 29 July 2011


hey salam esya..
ape kabar kmo??
thu x balik sekolah tadi ati ni giler sayu lakk aiii.
thu kenapa??
sbb kmo lah!!sbb kmo,sbb angah,sbb azhar & azrul,sbb daniel sbb walit,sbb abg naim!!!!
sbb kowg sume qid duduk dlm toilet tdi dkt sjam...
sbb ape???sbb qid nangis thu x bile ingat kmo semua!!!
sbb kowg thu x ati ni sayu time balik sekolah tu!!!!
knp lah mesti ade rase cm ni!!
ayoooo...x thu lah knp...
balik2 je tadi dgr at tv ade video lagu "harapan ramadhan"
by raihan and man bai...
memang sayu giler ati tu..memang terase esya thu x!!!
sunyi!!!
bayang kann masuk2 je rumah kuar time tu man bai yg nyanyi
part "ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna,agar dpt ku lalui dgn sempurna"
dgr je ayat tu terus teringat pasal mase ramadhan thun2 lepas!!!
mase kmo ade and mase kmo dah takde...dua keadaan yg berbeza thu x!!
thun lepas thun pertama puase tnpa kmo,nazry,daniel and abg naim..
thun ni plak thun pertama puase tanpa arwah walit!!!
adushhhhh!!!!apa lah!
time masuk umah tu abg sampai ckp lah "lah nak puase dah..?? kejap je dah nak pose balik"
see abg pown mcm rse ape qid rse tu esya..
mybe abg miss at abg naim..ye lah b4 this abg naim lah slalu ngan die time berbuke ke ape ke..
skang dah xde dah!!!!
masuk je bilik tadi terus bukak album2 yg ade at qid...
satu pic jee yg xde..pic arwah walit!!
satu pic arwah walit xde at qid..
at abg ade pic tu...tapi abg simpan at umah at sabah...
at ayah ade..tapi ayah simpan at lappy die...memang qid x kan dpt lah coz
ayah x kasi pkai lappy die..
at abg ellyas???ade tapi abg elias x nak bg qid coz die syg pic tu!!
adoiyaiiii pic qid ngan arwah walit sume ilang coz lupe mau forward ann time nak format
lappy ni dulu!!!memang syg giler!!!
tu yg wat qid bertambah rindu ngan walit....rindu nak tgk muke die...
~esya thu x..
ummi sjak akhir2 ni slalu tipon mama...
ummi skang xde at malaysia..die gi bercuti ngan abg ellyas..
die slalu ckp at mama yg die x thu mcm mane lah pose kali ni..
hidup die mcm x bermakna...
yg die ade abg ellyas sja skang...
anak last and suami die dah pergi dulu...
kesian abg ellyas,die sensowg jee jage ummi...
esya...kami semua rindu kmo ngan walit thu x!!!!
rindu sgt sangat...susah nak ckp tau..
qid dgn kmo tiga thu esya...tapi lepas dua thun kmo pergi pown qid tetap x boleh lupe kann
kamo...semua moment qid ngan kmo semua qid ingt lagi esya...
lagi lagi mase kmo kat icu...memang saat yg qid x kan lupe esya...
dulu qid benci kmo kuar ngan nazry...
tapi skng kmo ngan nazry lah yg dulu pergi mengadap DIA..
esya...mesti kmo bhagia kat sna kann???
hidup dgn walit,nazry daniel.. and semua lah!!
qid???qid ade family qid,ummi and abg hR jee..
lain??? lain dah xde esya...
x thu lah knp skang terase sgt yg qid rindu kmo kamo semua tu!!!!
mungkin sbb ramadhan dah dekt so,qid rse kmo and yg lain jauh sgt dri qid.
walaupown hakikat nyee mcm tu..tapi.....
entah lah!!susah nk explain esya...
~tadi gi makam kubur abg naim,arwah achik and atok!!
qid terserempak ngan roy..
qid sendiri x thu die gi makam sape...
sthu qid makam bapak die at labu...
ermmm mybe ade lah kenalan die punye makam tu!!
time tu die tnye qid ok atau x??
qid ckp lah ok..
die senyum jee...
qid rse die fhm ape yg qid rse mase tu...
ye lah...owg mcm die,mudah sgt nak fhm perasaan owg lain....
die byk bg qid nasihat esya...
sbb die punye nasihat gak lah qid berhenti smoke...
qid dh x smoke esya...
hermmmm tu yg kmo nak dri dulu kannn???
dah dah dekat 3 bulan dah qid x smoke.....
ermmmm...thankz lah at roy bjya ubah qid ni..
:)
esya....
qid ingt ahad ni nak gi makam kmo and walit..
and ari isnin tu berbuka skali ngan ummi...
dgr cite ari pose pertama tu ummi dah balik..
tiga minggu ummi gi bercuti..hope die kuat balik malaysia nanti!!!

*ok esya,
doakan qid kuat lalui ni semua ok!!
kuat untuk trima yg kamo kamo semua dah tiade lagi untuk hari2 akan dtg ok!!
qid sentiase doa untuk kmo..qid harap doa qid tu tuhan trima...
ermmmm..miss u so much syg!!!
susah nak ckp....

SALAM

Thursday, 28 July 2011

hey esya...
ermm ari ni penat seyyyhh at sekolah..
tunggu abang amik bukan main lambattt lagi!!!
perhhhhh....
ha esya...qid ade story ha...
hahahaah ni pasal kat sekolah tadi lah ni..
ari ni dri pukul 9 sampai lah skang qid bantai nyee gelak kann roy..
pas uh siap kutuk lagi!!!
jhat ann qid ni....hahahahah
pape pown mang best lah!!!
story die cm ni..
ari ni ade teknik menjawab soalan BM..
sblm ni roy x pernah masuk tau untuk teknik2 menjawab ni..
memang die x join pownn..
tapi tadi die ade tau!!!
die mule2 pagi tu gelak kann qid sbb cover phone N8 tu wane pink!!
die kte "muke macho tp phone wane pink!!"
adoiyaiii time at dewan tadi tersengeh2 die..
qid buat bodoh je lah!!!
sekali ann qid tgk die ambik gmbar,die pkai cmre digital biase au...
perhhh!!!memang kelakar lah time tu tgk die pakai cmre tu..
jrang mehhh tgk die pgang cmre murah2 ni...
time tu qid dah puas tahan gelak dah ni...
sekali tgk die dtg dkt ngan dak pompuan ambik gmbr..qid dah
tak than giler tgk die ambik gmbr uh...qid bantai nyee gelak sowg2....
sampai member qid dak cine tnye lah knp ngan qid...
adoiyaiii memang kelakar!!!
pas uh qid gi lah toilet ngan member sekali selisih ngan die...qid dah sakit perut dah than gelak
haaa...sekali die tnye.."ape tersengeh2 ni???merayau kaa??"
qid tak jwb au soalan die,tapi qid ckp ni "SLR dah jhanan ke smp pkai digitl cmre???tu lah
siang malam mengobek benda alah tu jeee"
hahahahah bengang giler muke die time tu!!
x terkate pape die....
qid siap ckp lagi "ape brng pakai cmre biase,photographer pkai SLR lah bru macho.
owg bai chi jee yg pakai cmre biase ni"
hahaah memang sedap mengutuk die tadi...
sampai ann die msg tadi nak bg thu pasal esok qid boleh ckp "mlz arh nak lyn owg pkai cmre
biase ni..owg lyn owg2 yg pkai SLR jeee" hahahahahahah mesti berbulu giler roy tadi...
hahahahaha PADAN MUKE....
~tiga hari roy.....tiga ari kau gelak kann aku...dri ari selasa smp lah pgi tadi..
x abis2 kau toce aku annn...skang AMBIK KAUU!!!!!!
tu lahhh kena kann owg x berngat kannnn!!!!hahahaahahah
PADAN MUKE KAU!!!! :)
ade gak hikmak ceramah ari ni,dpt qid glk ann die cukup2....

-esya...x lme lgi dah nak pose...
heyyy thun ke-3 pose tanpa kmo...pejam celik pejam celik dah dkt tiga thun dah syg kmo
pergi....mcm2 owg yg qid jumpe yg epy kann hari2 qid mcm mane kmo lyn qid dulu..
skng owg2 yg buat qid tersenyum..byk dgr mslah qid..byk bantu qid...byk support qid..and byk bg qid kate2 semangat ade 3 owg jee.... abg ajam,abg mierul and roy....
memang dowg ade life sendiri tapi dowg ambik berat pasal qid..
terimakasihbanyakbanyak LOL <3
remy..remy masih mcm dulu,slalu ngan,tlg qid...tapi biler die dah blik sarawak die mcm
lost contct jap coz die x leh gune phone sgt...
tu yg qid ckp owg yg sllu ngan qid ade 3 owg je..yg ALWAYS!!!!!
buat mase ni lah!!! x thu plak kot2 dah kawin nanti abg ajm lupe plak ann at qid..
hihihihihihihi hope x lah yee... :)

*ok lah esya..ti qid smbung ok,mau siap mlm ni tuisyen..

Wednesday, 27 July 2011

smalam col abg ajam ckp yg qid nak gi naik sane jumaat ni..
die boleh plak kte
"x yah lah..abg bz lah,abg xde minggu ni dan abg x nak ko ikot mierul kuar mlm2 lagi..."
aitt!!!!ape hal ni...qid tnye die ape hal plak x ksi ikot abg mierul?
b4 ni ok jee qid ikot die... abg ajam ckp ape tau die ckp "ko ikot mierul ti tah mane2 ko mengayau..tah ape2 ko isap abis nanti!!!abg x nak ko ambik shisha and lepak2 ni lagi..."
adoiiiyaiii abg ajam ni....
relax arhh owg sendiri x ready nak exam haa!!!
abg bz x pe lah!! abg mierul ade,abg jeff pown ade...
xpown pian and remy ade..ape susah!!!!
owg lepak ngan dowg bukan abg x kenal dowg pownnn an???
abg kenal annn???
so,x pyh la ckp mcm tu!!!
owg bru nak plan nak kuar ngan member owg!!
ni tgk abang x kasi plak haaa!!!
adoiyaiiii rosak plan lah abg!!
owg thu xde owg bg tau abg yg owg ak naik sne minggu ni..
owg bg tau abg pown dah kire ok au dri owg
x bg tau langsung mcm ari tu!!!haaaaa....
ni bg tau abg plak yg x kasi gi..
ape lah!!!
serabut lah mcm ni!!!

~k arh esya xde mood mau tulis lagi..
lagi sakit ati ngan abg ajam biler tulis byk2 nanti...


Tuesday, 26 July 2011

salam esya..
ehemm..ehemm...
nak story sto benda ni esya..
hahahah memang malu giler arhh pagi tadii..
pagi tadi pagi2 lagi qid gi bilik guru jumpe cikgu zaharah and cikgu mariam..
dah burak lame2 dgn cikgu zaharah,tup...tup... dah start perhimpunan...
tapi time tu xde pown pengemuman suh gi dewan!!!
so lepk je at bilik guru tu...
time pengawas bce doa qid gi duduk at astaka depan bilik guru tu...
saje jee malaz mau gi at dewan...
time at astaka tu burak2 lah ngan dinie and cikgu faridah..
time burak tu qid dengar lah yg ade owg gune mic
and terus ckp "bismilahhirahmannirahim"
time dgr jee perkataan tu qid terus tadah tangan tau,coz ingt ann
pengawas dah nak bce doa penutup..
qid pown selamberr je lah tadah tangan and bce doa...
sekali cikgu tadjul buat pengumuman rupe nyeee...
adoiiiii......
memang malu giler...memule qid x perasaan skali adinie kte
"woi mane ade bce doa!!!!" pas uh cikgu faridah gelak biler tgk qid tdah tgn uh!!!
abis uh cikgu sabariah pown ckp "haa tu lah bce bismilah time doa jeee..tgk mcm cikgu tadjul awak haa nak buat pengumuman pown bce bismilah.."
haa ambik kau kena sebijik ngan cikgu sabariah...
sampai cikgu azhar lalu at c2 die ckp "awak patut contohi cikgu tadjul ni..."
pas uh die bantai nyee gi at cikgu tadjul tepuk2 bahu die...
adoiiiiii......yg mamt uh boleh lak senyum2 wat pengumuman tu annnn...
heeyyyy memang malu giler arhhh!!!
sampai skang ingt benda uh qid senyum sendiri...
sib baik pelajar x rmai time tu,yg ade dak2 pengawas yg bertugas jee...
ermmmm ape lah!!!
thu xde qid gi lepak at c2..
senget!!!
*ingt ann benda tu abis time tu jeee...
sekali time bI tadi jumpe cikgu mariam...time nak gi bilik guru uh jumpe roy at
depan pejabat...boleh plak die tersenget2..padahal punye jauh lagi jarak die ngan qid...
adoiiiii rse nak jerit je time tu,dah lah qid sowg time tu...
malu gilerrrrr arhhh esyaa...
~pagi tadi roy msg qid x blaz pown..mlz mehh...
die msg,die perli qid lah!!!
alamakkkkk!!!!!!segan lah esya....
serius segan giler.....
kot sowg gelak x pe..ni 5 owg sekali gelak ann time pagi tu..
termasuk lah member qid tu...
ayooooooo.....

*************************
haa tadi ade teknik menjawab math!!
hahahah memang kelang kabut time nak gi dewan tu..
time tu kne jumpe cikgu mariam..
pas uh cikgu zaharah suh edit pic yg samudera uh!!
yg qid plak x nak terlepas teknik menjawab uh,coz qid nak catch up balik
qid punye keputusan math yg dulu..
puas lahhh lari2 dari die..haahaha...
mule2 qid masuk dewan tgk dak2 kelaz bwh jee yg dah masuk...
dak2 antah and kurshiah blom lagi...
qid gi at kelaz....tgk dak2 ni xde at kelaz...
qid gi bilik tayang sekali teacher kte "anta buku dulu bru kuar"
qid pown suh lah dowg ambik buku qid..ambik buku terus bla gi kelaz...
pas gi kelaz utk kali ke 2 tu qid gi bg phone at roy,and qid story lah pasl duit ilang uh
belum abis story lagi sowg cikgu bru ni naik plak...
qid pown terus bla gi dewan...
tgk at dewan dak kelaz xde lagi...
yg ade dinie and dak kelaz die..terus lepak at tempat dinie..
malz mau jalan dah2...dah 2,3 kali qid patah balik kelaz dah...
ponekkk mehhh!!!!
adoiyaiiii....

*serius ari ni penat gilerrr esya....x tau lah knp!!!
balik jee umah qid jerittt abis2san...
ilang cikt penat!!
heyyyyy....

ok lah esya...
LOVE YOU :)

Sunday, 24 July 2011


sakit nyee ati esya..
msuk kali ni kali ke empat qid tukar p/w
blog ni haaa...
adoiiiyaiii..ni bukak blog tgk at acc google qid die ade request nak bukak 3 blog...
blog ape tah...qid pown x thu...sampaikan ade yg anta at email ckp

"aku x kenal ko,ko x kenal aku so,x perlu lihat blog aku "

sakit betul lah ati ni....
tak thu lah biler makluk allah ni bukak blog qid...
cm SENGAL arhhhhh!!!!
dowg ni mcm palat thu....
bukak blog owg nak wat mcm2 plak..
owg lain yg thu p/w qid x de plak wat mcm2...
tlg edit2 je if qid suruh...
ni xde....die sowg ni sesuke ati jee masuk...
at FB ari tu pown die buat mcm ni gak!!!
mcm palat lah kau!!!!
aku xkuase nk tukar byk2 kali haaa p/w aku...
~~if ade lah member-member blogger qid ni yg terima request tok bukak blog kowg..
sory lah!!!mungkin qid x kenal kowg..and mungkin kowg nak privt an blog kowg pas uh tetibe plak trima request dri qid plak annn...
sorry geng!!sorry sgt2..bukan qid yg request member qid yg palat tu yg buat..
x thu mane die rembt blog kowg...
sorry sgt2 geng!!
hope xde yg anta mcm2 at email qid pas ni lagi ok!


*****************************************************************************
qid story at abg mierul pasal perangai si giler ni...
abg mierul kte baik qid off kan semua2 nyee buat sementara klu itu yg terbaik!!!
byk sbb nyee qid off kan semua nyeee...
mcm2 benda qid nak kena buat....
xnak owg2 ni semua anta mcm2 at qid,buat mcm2 at qid...
lantak lah esya...skang ni semua nyee ZERO!!!
xde pape....yg qid thu skang qid cube ade kmo,dan hnye kmo yg akan selalu
bersama qid....sememang nyee qid rindu giler dgn kmo and yg lain2...
terutama nye walit,abg im and atok qid...
miss kowg sgt2.....
walit..ya allah..ni thun pertma qid puase tnpa walit....
rindu nye kat walit esya......
roy kte ni semua qid kne lalui dgn positif....
yeahhh positif!!!btl roy memang qid kne lalui dgn positif...
tapi smp biler roy....
roy pownn tah mane2....
ermmmmmm ok lah esya...
qid xde mood mlm ni


*salam

Saturday, 23 July 2011

qid x thu mcm mne mau ckp.
roy,esya.....die nak tgk pic kmo...
mcm mane erk????
qid x thu nak jwb ape dah...
die kte die nak sgt tgk pic kmo sblm die grak gi sane nanti....
mcm mane erk???
dah lah die mau gerak jauh...ti pape hal ti,
qid plak rse berslah!!

*klu lah kmo blh berckp,
skng jugak qid nak kmo bg tau jwpn die
BOLEH or TIDAK!!!!
:(

i really love him
::SHAHRUL IKHMAL::


hey esya..
mlm tadi kann time balik tuisyen akak ambik tau..
die tnye qid "nak jumpe remy x???"
mang terkejut giler time tu.. remy dah sampai semenanjung lah!!!!!
memang hepy giler semalam time dgr tu!!!!!
qid terus ckp at die yg qid nak gi jumpe remy,then akak anta qid at seremban
coz abg mierul ade at terminal jumpe bdk,and abg mierul terus bwk qid gi kL...
remy dah ade at damansara time tu abg syam yg ambik die at airport!!...
abg mierul bwk lah gi BB mcm tu..memang lme x lepak sne..
slalu at hartamas..sekali mlm tadi abg mierul nak celebrt lah remy dah blik uh!!
lgi2 bfday remy ann ari tu..x pat nak sambut tu yg abg mierul wat mlm tadi...
memang best sgt mlm tadi esya.. lepak sampai kul 3 pagi...ambik kauuu!!!!!
tapi ade stu part lah yg x best!!!...
time tu tgh burak2 ngan remy..at meja tu qid and remy je time tu...remy order shisha..
qid pown layan je lah!!!dah borak2 gelak2 ngan remy uh,qid dpt msg from abg ajam...
die kte "dgr cite trial xlme lagi..yg kau ade kat cni pahal??" memang mengelabah btl time bce msg uh..
coz time uh langsung x nampak abg ajam..sekali die msg plak annn...
memang dan2 tu gak shisha qid tolak jauh2...
tgk2 abg ajam ade kat meja abg jeff and abg mierul...memang cuak giler...
die boleh plak panggil time tu...
dah lah ramai owg!!!
~die ckp ape au... die ckp benda yg selalu die ckp
" enjoy2 jugak,SPM tu mse dpn kau...abg x nak adik2 aku abaikan semua tu!!!! brp kali abg nak ckp????"
haaaaa tu die.....
die dah ckp tu die terus bla...
qid terkejut arh,apahal plak mamat ni buat mcm ni...
b4 blik uh qid tnye abg mierul knp ngan die???
abg mierul kte die tension ngan kerja skit...ade problm at set smlm...
ermmmmm sory lah abg ajam..owg x pK langsung pasal abg...
pasal penat abg sume...

~qid rse lah esya abg ajam mesti penat ngan kerja die yg melambak tu..
pas uh kena gi sane lah gi sni lah!!!!
dah tu ade plak hal kat set semalam..lagi lah die serabot annnn...
and mybe abg ajam jumpe abg mierul and jeff coz nak ilang ann penat die..
sekali dapat thu qid plak ade at c2 annn...
haaa tu yg die sakit ati kot...
ermmmmm mybe salah qid coz x dgr pesan die....
lagi pown die memang ade ckp yg die nak minggu lepas minggu terakhir die jumpe qid lepak2
at area KL or PJ sampai lah trial SPM...
haaaaa tgk mlm tadi die jumpe lagi qid,tu yg die mrh uh...

*ermm pape pown sory sgt abg ajam...
bukan owg x nak dgr ckp abg,tapi owg x boleh laa..
at seremban xde pape yg menarik!!!
qid thu abg mrh sbb abg tkut mama and ayah qid marah abg ann if
result qid teruk..abg x yah risau lah...if result menurun pown qid yg kena..
mama and ayah x kan babitkan owg lain de...
abb die thu anak die ni memang pemalaz punye owg!!!
so skali lagi sorry abg....sorry sgt2....
owg thu abg bertanggungjawab dlm urus kan pasal pelajaran kteowg sume...
tapi sory again abg...owg x dgr ckp abg.... ;)










Thursday, 21 July 2011

ESYA!!!
ari ni ari yg buat qid tension giler2...
ari ni qid kne gi johor coz abg syam ade daftarkan
qid masuk stu ceramah motivasi at muar!!
benda ni qid thu dri ari rabu pagi uh!!
ingt ann abg syam main2 jee..
sekali pagi2 lagi die dah col suh siap die kte kul 6 pagi kena grak gi johor!!
memang sakit ari giler time tu!!!
memang myampah sgt2 at abg syam time tu!!
dalam perjalanan nak gi johor tu sepatah die tnye sepatah lah qid jawab!!
memang sakit ati giler coz die buat stu benda yg langsung x bincang pape ngan qid...
padahal benda ni membabitkan qid...eeeee sabr jee lah!!
motivasi kesedaran diri and teknik menjawab soalan matematik!!!
sesi kedua tu qid minat lah!!TEKNIK MENJAWAB SOALAN MATHEMATIC!!
yg first program uh memang qid sakit ati giler coz owg yg bg ceramag uh asyik attac qid jee!!!
mule2 qid duduk belah tengah2...sekali qid panggil duduk depan sekali!!!
ayoooo menyampah nyee aku!!!
semua owg pandang je time tu!!!dah lah kebanyakan nye pakai bju sekolah!!!
yg qid ni je pakai t-shirt pas uh x pkai tudong plak!!
ambikk kai!!
asyik qid jee yg kena...
owg tu ade gak tnye yg kteowg sume ade FB x???
die tnye nickname sowg2...
biler qid dh gi thu nickname qid die oleh plak ckp

"pade adik2 yg pompuan yg berminat dgn owg seremban
ni jgn lupe add name AQID AMSYAR"

perh!!!memang berbulu giler ati ni time tu!!!
memang panaz betul rse nyee...sib baik sesowg yg sgt qid kenal tu ade at blkng stage tu!!
die yg suh qid cool...
sape owg tu??? USTAZ SUHAIMI...
memang x sangka bleh jumpe die tadi..memang ade hikmah abg anta qid dgr motivasi at johor ni!rupe2 nye qid akan jumpe owg yang byk beri qid kte2 semangat suatu mase dulu!!!
qid jumpe....
time teknik menjawab math tu pown buat at dewan yg same..
pas rehat tu qid gi dudk belah belakang balik..
sekali lagi owg tu panggil "cik adik nur azura zainal abidin dri n9 sila duduk didepan arahan dri pengajur" pengajur???
sape???
sethu qid pengajur tu ustaz suhaimi and member2 die...
die ke yg mintak qid pergi duduk depan???
xkan die x thu yg qid klu dgr ceramah2 ni x suke duk dpn!!!
ape lah..
owg yg umumkan suh qid gi duduk depan time teknik menjawab tu
memang paling2 qid benci time tu!!!!!!!
serius qid ckp memang fuck giler at die pagi tadi...
die byk btl soal time tu!!!
die tnye mcm mne qid boleh dtg c2 lah! die tnye qid punye sekolah ape name lah! die tnye
qid sowg je ke dri semban??? heyyy ko pengurus program!!!
ko mesti thu semua pasal aku...
semua butiran aku dah bg time daftar!!!
xkan x thu lagi!!!
haigoooooo....
aku thu lah aku sowg jee ganjil..tapi agak2 lah!!!
SENGAL!!!!
~time teknik menjawab tu plak tipon berbunyi esya thu!!!
adoiiii.....owg2 tu semua pandangg jee....
memang malu giler tadi!!!
qid msg roy ckp ceramah at johor mcm sengal,die kte ape au

"tu lah penceramah free ade at sekolah ni xnak plak bertegur sape!!"

haiiiiiyoooo ROY ingt owg sje je ke nak gi ceramah at joho ni!!
ABANG owg yg uruskan semuanye tanpa pengetahuan owg lah!!!
bukan kehendak owg pownnn!!!
pasal x bertegur sape uh,owg ke x bertegur sape???
haaaa???owg selalu bg salam annnn???
x cukup??? nanti owg ucap an slamat ari raye plak erkkk time jumpe tu!!!!
ok??? hahahahahahahahahahahah

ermmm blik tu singgah jumpe abg whuut jap!!
lme x jumpe die,sib baik abg syam nk layan!!
abg whuut gelak ann qid gi ceramah jauh2...
adoiyaiii sawit arhh lu bro!!!
owg bukan nak pown ni semua!!!
ayooooo....
haa x sempat nak tunggu remy balik qid dah awal2 jumpe abg whuut!!!
ahhh best giler lepas ann tension at tempat die...
jamming abis abisan qid....ahhhhh puas hati!!!!!
thankz lah abg whuut support tadi....
syg giler arhh at abg whuut...

*ok lah esya..mau out lah!!
penat giler bdan ni!


hey esya...
qid epy sgt skng ni coz remy nak balik dah!!!
awal bulan puase ni die nak balik semenanjung!!!
memang epy giler time die bg thu tu!!!
byk sgt benda nak story at remy..
dah dua minggu dah aku simpan mie...
memang aku perlu an ko jee skang ni!!
aku hope ko blik kali ni lme sikit ok!!
aku ingt nak gi jenjalan lah!!
mybe gi jumpe sha or abg whuut!!!
lme x jumpe dowg!!!
so aku nak ajak ko lah mie teman aku...
~esya thu x smlam ade IPTA ni dtg wat pameran tau!
qid gi time tu sowg,qid gi ngayap at tempat politeknik and UITM..
qpas uh qid terus bla!!
x ade yg menarik minat qid LANGSUNG!!
buang mase je ni sume...
lebih jelaz if search internet dri dowg datag tu ha!!!
serabut jeeee...
if ade rezki lah nak sambung blajar nanti,qid ingt nak ambik Diploma Art & Multimedia....
tu yang utama qid nak!!!! qid akan try mcm2 cre utk dpt annn cos uh..
mcm abg ajam dulu die sambung artc mulitimedia at kolej yayasan melaka.
pas uh ambik diploma at UPM...ermmm nak try cm uh!!
tapi mule2 ambuk ijazah! then bru ambik diploma...
oooo lme uh!!! hihihihi...
ade sto web site ni qid bukak die ade cos yang qid nak tu..
at limkokwing..abg ajam x kasi sambung at c2..mcm mama and ayah tak kisah!
tapi bg qid sendiri,DEKAT SANGAT LAH PULA TEMPAT DIE....
qid nak jauh2...ade stu reka betuk grafik tu at poli JB..
mcm ok,tapi rse nye tu xde photografi..ermmm..
ape je lah mehhh!!!skang kena fokus at TRIAL-SPM dulu... :)
~~ha pasal IPTA dtg wat pameran tu,qid tanye lah roy ape motif die??
die kte utk bg pendedahan pade kiteowg sume...
pas uh qid ckp lah!!!mase byk abis at benda tu semua jeee...
blajar x abis tjuk lagi!!! skali die kte,"klu brani ckp at puan hashimah!
awak thu lah cm mane die mengamuk nanti...
dah lah ari tu die dah menangamuk dgn cikgu2 ni sbb x nak bg kejasama"
hahhahaa ape je meh!!!!
roy pown bukan msuk cmpur sgt!!!!!
ckp cikgu ni plak!!!adoiyaiiii..hahaahah
roy tlg contct jee an...then btg idong pown x nampka at c2...
PANAZ THU X DALAM DEWAN TU TIME TGAH2 HARI TU!!!!!!......
ayoooooooooo

* ok lah esya...ti qid sambung ok!
pape pown qid giler x sbr nak tunggu remy blik!!!haaahahaha

Tuesday, 19 July 2011


salam esya..

ari ni...ari ni qid gi hospital ade hal ptg td..
pas uh dlm kul 4.40 uh gi tgk die at wad,coz dgr cite die masuk wad!
xthu lah knp,yg qid thu die ade asma je..
tapi x kan lah smpai seminggu hospital than,slalu x mcm tu!!
time gi tgk uh die pakai oksigen..
die terkejut qid gi tgk die tadi...
mane x nye dah dkt sebulan x contact die tetibe gi melawat di
e plak ptg tadi!!
ermmm muke die pucat je..ckp pown x byk!!
mcm serius jee....hope xde pape lah..
and qid doakan die ckp kuar hospital then dpt buat ape yg selalu die buat skang!!!!
~~haa qid ade story skit esya pasal at sekolah tadi..
at sekolah ari ni ade pameran kerjaya..time lepas rehat budak2 form 5 kena gi tgk
pameran tu!!time rehat tu qid gi teman member qid di beli makanan..
pas uh qid rase cm ade owg call je at phone coz qid rse gegar!!!
qid suh member qid uh gi dewaan dlu,die sebok ajak2 qid gi dewan..
lame2 qid ckp at die yg qid nak duduk dlm kelaz coz panaz!!!
die terus gi dewan and qid gi toilet time tu..
tgk col from roy and pian...
mule2 col pian..dah ckp2 ngan pian qid col jap roy b4 gi dewan uh.
roy bg thu qid sesuatu yg PALING QID BENCI!!!!
mood qid terus berubah pas roy bg thu uh!!!
langsung rse fikiran qid ni bukan dlm sekolah time uh!!
qid rse bdn jee at sekolah,tapi yg lain2 dah gi melayang tah mane2 tah!!!!
x thu lah nak ckp esya....
qid tak suke and qid x nak trima ape yg roy bg thu pagi tadi!!
and klu boleh lah dri awal qid tak nak ambik thu pown pasal ni semua!!!
QID BENCI LAHHHH!!!!!!!!
* roy klu pasl benda2 tu lain kali x yah lah ckp ngan qid time qid at sekolah!!
bg thu time qid at umah ke ape je...
dah lah qid tak de mood at sekolah,dgr ape roy ckp lagi buat qid x tenteram duduk at sekolah tu!!!!

love die sangat2
:: syammil::
*esya...
thu x syammil masuk wad dua ari lepas sbb die disahkan ade asma...
ermm same ngan die tu!!!
tapi kesian syammil,kecik lagi dah sakit!!
rse nye syammil dah kuar dah kot!!
ermm ingt sok nak gi tgk die lah!!!
lme x gi jumpe die....
~klu jadi plan ngan roy uh ingt jumaat ni x skolah kott!!
kot lah!!tapi.....entah lah..

* ok lah esya x thu mau story ape lagi..
nite syg,love u so much!

Monday, 18 July 2011

Salam esya...ari ni pagi2 lagi dah sakit ati..
puas lah pas subuh tadi doa hope xde pape yg mnyakitkan hati jadi at sekolah!
sekali pagi2 time perhimpunan tu dah jadi mcm2...
adoiyaiiii....
tahu x ape kes???
pagi2 lagi pengawas dah wat pengemuman suh gi dewan untuk perhimpunan rasmi..
ok qid gi lah dewan....
sampai2 kat dewan byk giler meja at dewan tu,lau x silap time
ari sabtu tu ade peperiksaan awan! buat penat jee gi awal2...
pas uh round lah at sekolah time tunggu dowg kemas2 tu...
dekat 2 kali qid pusing satu sekolah x abis2 lagi dowg kemas!!!
lame2 qid lepak ngan member qid at belakang dewan besar..
time tu plak uh sir SUBRA sampai,die parking moto at tempat kiteowg lepak uh!!!
slalu nyee die parking at sebelah dewan ni tadi die parking at belkang dewan...
yg x boleh bla uh,time tu qid duduk at tepi longkang au,die boleh jalan je dekat ngan qid..
perhhh!!!member qid dah jerit2 dah time..die senyum jee..
menyampah qid...ayooooo....
~~pas dah lebih kurang 3 minit lepak at c2 sir devaraj wat pengemuman skali lagi
suh masuk dewan,qid pown gerak lah gi dewan...
time dalam dewan tgk dak2 form 6 dah duduk awal2...
hampir setengah tempat budak2 form 5 and form 4 tu dowg duduk!!!
paneh ati baiiiiii..!!!!!
sebelum ni 3 line jee tempat untuk form 6...ni x!!!sebnyk2 nye tmpt dowg...
dah lme2 uh dah susun baik2 bru dapat duduk bru muat duduk semua nye...
perh!!!dah duduk tu pengetua ckp plak "sya nak awak semua duduk dalam barisan kelaz yee!!"
adoiyaiiii paneh ati pak cik haaaa!!!
sebab die buat mcm tu : nak thu sape budak yg serong perhimpunan!!!
heyyy memang panz lah time tu!!!
huru hara dewan!!!
sampaikan sir subra yg x pernah join kawal budak time perhimpunan tetibe turun same at
bawah tu arrange budak2...ape lah!!ni semua kes sape??
pengetua tu lah!!!
memang berkocak badan time uh!!!
berpeluh!!!
yg cikgu2 ni sodap jee duduk at atas uh!!!
eeee geram aku!!!!!
~~dak2 5 ANTAH dah mcm bola dah!!
kejap cikgu noor suh gi depan kejap suh gi belakang!!!
actually cikgu noor pown sebenarnye kesian at kiteowg..
coz ade dgr die ckp tadi "kesian awak semua kena ni smua"
lebih kurang cm uh la ayat die!!!!
dah duduk2 uh punye lah panjang dowg semua ni membebel!!!
pengumuman??? ha ambik kau panjang berjela pengumuman die!!!
qid ingt an biler dah pengumuman panjang2 xde lah pengetua cemerlang tu buat ucapan!!!
sekali ape kes???ayooo die bagi ucapan mehhhh!!!adoiyaiiii
die ckp "maaf lah ye sya mintak kmo semua buat barisan ikot kelaz...perhimpunan telah ganggu mese p&P ari ni"
lebih kurang lah die ckp cm uh!!!
adoiyaiii thu pown nak mintak maaf!!!!
lain buat lagi ye!!!hahaahaha
ari ni x bljar sgt coz ade teknik menjawab agama kertas 2...
lepas pukul 11 bru cikgu ade kalez!!!
kelaz pown satu subjek jee bljar!!!!
subjek bM....time bm tu sib baik budak x rmai! coz time tu cikgu mahadi mintak
qid bce prosa tradisional!!! ambik kau !!!tergagap2 qid bce..
dah lah ayt prosa tu buat at qid bertambah tergagap2...
hahahaha ape je meh!!!!

~blik tadi story roy ape jadi time perhimpunan tu!!
roy ckp "sib baik sya xde" haa ye memang!!!
klu ade jee hal at dewan selalu die xde..
mcm ari guru ari tu!!! huru hara tunggu pengetua,memang panas giler hati time tu
tapi die xde pown ari tu!!! ari ni lagi sekali....huru hara at dewan,tapi die xde...nasib baik btl die....

*ok lah esya..ti sambung!!
bye

Sunday, 17 July 2011


hey esya...
ermmmm qid skng at umah ampangan!!!
ermm dri ari khamis xde at cni..
esok!!!
esok ari yg paling boring!!sebab???
sebab esok kena sekolah LOL!!!!
x suke mehhhh...
malz giler mau sekolah skang ni!!!!
lagi nak gi kelaz tambahan!!
tapi ape mau buat mehhhh...
if x gi nanti name naik plak......
malaz lah esya...
ari ni jumpe roy at senawang at kedai SATAY TULANG!!
die ngan member2 photographer die uh!!!
time tu qid mau gi bli buku at kdai akak ADD..
sekali nampak die...die ade bg qid sim card tau!!
qid ingt an sim card ape plak upe2 nye die kte "ni sim awak cicir dlm beg laptop sya mungkin cicir mase b3 phone awak tercabut ari tu " ya allah qid langsung x perasan...
phone tu pown ari tu on2 je terus tulis sim1,sim2 qid x check plak ade sim or x!!!
yg pasti sim1 memang ade jee sim tu...sib baik roy bgi sim card uh tadi...
ade 37 miscol from remy!!!
hahahahaha lupe mau bg thu die qid dah tukar 6ber bru..adoiyaiii sory la bro!
mase nak bla uh roy ckp " esok jgn lupe dtg skola plak! " esya thu ape qid jwb??
qid jwb "gi mati lah ngan sekolah uh,ikot an ati owg x hingin dee owg nak gi skolah tu lagi,serius owg benci skolah tu " roy senyum jee qid ckp uh..die jwb gak..
" thun akhir..terus kan je ape yg dah 4 thun lebih awak lkukan at cni..jgn patah balik!! "
~~hermmm ckp senang ar roy..sory qid tulis ni...roy ngan member2 roy at skolah tu pown ade hal kannn...qid thu lah roy pown sbnrnye x than kann dgn owg2 at STAD??? sbb tu roy slalu buat projek luar dri sekolah kann??sbab roy malaz nak berhadapan dgn owg2 at stad ann??qid thu lah..sume cite yg jadi at roy since 2009 roy masuk uh qid dh thu ape dowg sume buat at roy..btl x kan roy tak suke STAD????
hahaha jgn pernah nak tutup problm ngan qid lah..qid thu sume nyee.... ;P

ha esya..tadi kann atok chik dtg umah..time uh mama,ayah and qid je ade at umah..
atok and nenek dtg ngan uncle and aunt..time dowg borak2 tu,nenek,mama and aunt bork same2..ayah burak ngan uncle but atok since die masuk umah tu die tenung jee qid..
xthu ape problem nyee...!!!
time tu qid memang bad mood tadi and time tu qid langsung x layan dowg sume tu!!!
sekali qid gi at branda umah,atok dtg..die tnye "dah abis dah ganggu bini owg!!!" hahahahahah
x sangka plak atok thu pasal tu..qid punye bebel dlm 30 minit panjang die tauu esya...
sakit betul telinga ni dengar semua tu!!!!
alah!!!qid kco bini owg pown saje2 je...bukan qid ajak die kwin pown..msg2 je...bukan btl2 pown...
x payah lah nak marah2 sgat!!!ayoooooooo.
ape lah!!!!

*esya mcm mane sok ni??mau gi skolah x???sok dah blah blik 2.30 ptg!!!!
ayoooo mlz nyee nak gi,bosan lah sekolah tu!!pusing2 jumpe benda yg sme...
ayoooooo......
esya ape kte kmo dtg skolah qid sok and teman qid sok!! ok???
hahahaahahah sengal jee qid ni ann..
~ok lah esya..asalammualaikum.....

Saturday, 16 July 2011
**pasal title tu jap lgi qid story..

nak cite pasal kesengalan abg mierul dulu haaaa
hahahahah esya..
thu x ari ni nyaris2 nak excident td at h/way...
perhhh ni semua bg mierul punye kes lah ni....
ari tu qid tnye die game mule kul brp..
die jwb "malam lah wokk!!! ni pukan lwn at LIVERPOOL..ni lawan at MALAYSIA"
ok..qid pown plan baik lah ngan abg nak blik dlm kul 3 ptg cm uh!!!!
sekali dlm pukul 12 tu die col die ckp "wokk!! game ptg ni lah bukan mlm..ptg ni kul 5.40.tunggu tempat biase pukul 3"
perhhh!!!!! memang sengal abg mierul tu..!!!!
dan2 tu gak qid suh abg siap2 nak balik!!!
pas story at abg terus abg start enjin terus bla!!!
sib baik lah xde bwk byk barang!!!!
tapi pape pown abg singgah jap lah at makam b4 balik tadi...
tu yg abg cepat2 kemas uh...first tkut ti dah lme at makam pas uh otw blik lmbt plak,second tkt jam at area kL...
time otw balik uh...masuk je h/way abg masuk line kanan jee...
ambik kauuu!!!!!!
sampai ade kete tu hon lah coz abg pecut giler2 babeng!!!!!
sib baik xde jam sangat...time nak masuk h/way mane tah tdi jee jam sikit coz ade kemalangan...
lepas uh...haaaa abg pecut balik semula...sampai lah KL.....bru lah die slow sikit...
gerak balik tadi dlm pukul 1.45 sampai at ampang dekat2 kul 3 dah..haaaa ngam2 jee time tu..

time smpai uh abg terus jerit name abg mierul thu x ape abg ckp???
"lu ckp mcm keling lah wokk!!!..kejap malam kjp siang..x pasal2 gua kena bwk kete keling plak tadi...nasib baik selamat thu...klu x!!!aku suh mayat aku bgun cekik kau thu!!!!!!!!"
hahahhaa semua at situ semua gelak!!!memang sengal abg mierul tu!!
ayooooo....
pape pown enjoy giler tgk bola ngan dowg!!!!
sekang pown masih lepak ngan dowg...
memang ari ni paling bahagia lah untuk qid...
semua org buat qid tersenyum ari ni!!!!
hahahah TQ sgt2 tok keluarge besarrrr qid ni...hahahahah
love sgt2 kat kowg semua lah!!!
even malaysia kalah tapi 3 score yg die bgi uh amat bermakna!!!!
tq player2 malaysia buat an kiteowg yg pergi menyokong kowg ni balik dgn senyuman...
memang enjoy abisss tadi wokk !!!!
player liverpool kesygan qid yg KUYT tu pownn ade main time tu!!!

tapi stu je x best...qid jelez ngan abg mierul coz die ade take pic ngan pemain arsenal ari tu..
tapi qid x de pown take pic ngan pemain liverpool...mane x nye...time dowg gi pavi tu qid x join same...qid gi pown sehari b4 dowg dtg pavi...
ayooooo...menyesal mehhhh!!!!!!
~tapi x pe lah!!janji memori ari ni buat an qid sgt happy...
lme x rse enjoy mcm ni with bdk2 abg jeff and abg ajam...
thankz lah at kowg yg sudi sponser adik2 kowg ni tgk bola tadi...
hahahhaha ayat qid skema annn..hahaah
ape je mehh!!!!

************

sebelum lupe mau story esya..ari jumaat tu qid dah lepas ann semua nyee at adinie pasal ape yg qid rse...
qid ckp lah semua yg qid marah at die since form 4 lagi!!!pasal kerja akaun...pasal ari tu..and pasal sebelum2 ni!!!!semuanyeee esya qid bg thu die....
qid tnye die knp die rapat plak ngan wani time tu..die kte "aku pown x thu knp..mybe time tu kau dah ngan aishah..and kau pown thu ann aku x leh ngam ngan aishah..so mcm benda uh automatik aku ngan wani plak" tu die jwab!!!!
actually secara jujur nye qid ckp ann qid tak yakin tu jwpn sebnar2 nye.....
qid rse ade sebab lain..tu yg qid rse lah!!!
time tuisyen malam tu plak qid siap tunjuk at dinie pasal blog qid ni!!!!
qid nak die thu bertapa BENCI nyee qid dengan ape yg die buat tu!!!!!!
qid x tkut owg nak ckp ape pown..yg qid thu die sowg jee x thu pasal blog tu!!
and qid rse die patut thu pasal posting qid yg tu!!!
and alhamdulillah..die trima keadaan qid time tu!!! die ckp "bgus lah kau bg tahu aku semua ni..sekurang2 nye aku akan lebih berhati2 utk x laku kan benda yg sma lgi lepas ni!!!! "
hermmm lega die ckp cm uh!!!die sikit langsung x cube nafi an ape yg qid ckp!!!!
die thu slah die..die mengaku..and die thu gak mcm mane qid klu dah marh!!!that's why die x melenting ape yg qid tulis at blog ni...hermmm thankz lah tok kau coz faham aku!!!!
aku dah jujur ngan ko 100% tentang ape yg aku x puas hati ngan ko and skali lagi trima kasih coz ko x de nak lwn2 ckp ngan aku time aku bg thu semua nye..ko xde nak potong Q aku time aku cite semua nyee.thankz jadi pendengar aku ari tu!!!sekurang2 nye xde lagi pape yg aku pendam tentang kemarahan aku pade kau lagi!!semua aku dah ckp!!!dri dulu punye kes sampai sekang semua aku dah story kat kau....!!!!

*ok lah esya...qid tu je dlu kot qid story...
ti dah blik umah qid sambung ok!
<3 kmo



pagi tadi gi pusara kmo...
dri kul 8~10 qid at makam tu...
indah nyee ari ni esya..
ape yg qid tunggu dri semalam dah pown jadi kenyataan..
nak gi tgk pusara kmo and walit...
jadi kenyataan esya.....x sangka btl..
pape pown qid nak ucapkan thankz sgt2 kat abg coz bwk qid gi dtg sini mlm tadi..
tq abg...walaupun ptg ni kite dah nak balik,tapi qid sgt2 epy coz
dpt gi tgk kubur 2 owg yg qid rindu tu.....
~~sekang qid at umah member abg,nak gi umah ummi...
tapi ummi xde coz die ikot abg ellyas gi p.tioman...
ermmm hope ummi enjoy lah erkk wat aktiviti ngan abg ellyas tu..

*ok lah esya..ti qid sambung ok!!!
qid nak esya thu stu benda...yg qid sgt syg at esya..
:)

Thursday, 14 July 2011


hey esya..
haa ari ni blik sekolah abg yg jemput..
mule2 col ayah ayah kte akak jemput,die suh tipon akak..
sekali tipon akak akak kte die ade meeting!!
ermm then die suh abg yang ambik coz die kte abg kerja half day ari ni..
ha ok qid tipon abg..
~~time otw balik uh qid tnye abg "klu pergi makam time mcm ni boleh ke??"
tau x abg jawab ape???die kte "klu nak gi tgh malam pown x pe..makam tu x de pagar,jadi boleh pergi biler2..." sengal kann jwpn die???adoiiii...
qid sakit ati betul dgn die punye jwpn uh..heyy..
qid diam je lah,then abg ckp lagi "nak gi ziarah kubur arwah achik dgn naim ke??"
qid on the spot tenung muke die..hahaha memang tu yg qid tunggu dri mulut die..
cepat2 qid angguk,pas uh die ckp ape au...die ckp ni "tersengeh2 mcm kerang busuk!!!! " hahaah
memang lah tersengeh abg!!!benda yg qid nantikann...mesti lah suke!!
~~abg bwak qid gi makam terus pas die ambik qid dri sekolah tu...
ermm walaupown panaz time tu coz time tu ann dlm pkul 2 lebih memang matahari tercangak time tu tapi qid tetap duk at c2..mule2 pergi ziarah kubur arwah achik pas uh bru turun gi kubur abg naim.... time at kubur abg naim uh abg ckp something at qid..
die ckp " abg rase kau ni sebenarnye nak gi kubur walit kannn??disebabkan kubur walit tu jauh so, ko just pergi kubur naim and achik kannn???" hahahahah pandai abg teka....
memang kubur walit sbnarnye qid nak gi...
tapikan esya...abg janji sesuatu tau mase at makam tadi..die ckp "ti ari jumaat abg ambik cuti,malam tu lepas tuisyen kite gi balik perak!! pagi tu boleh singgah kubur walit and esya sekali!!!" adoiyaiii best nyee dengar ayat tu dri mulut abg....TQ abg sanggup layan adik die ni..
hahahaha syg kmo ketat2 lah abg!!! yg x boleh qid lupe tu abg ckp "actually abg pown rindu kat walit......" hahahah see hilang macho die bile die mengaku tu..hahahahah...
macho ke???hahaha macho laa kann..mane leh x macho!!!hahahahah

* qid epy sgt time otw blik umah tu coz abg janji benda tu semua dkt qid..
balik perak ari jumaat malam..pagi tu singgah makam...ptg tu otw balik KL..malam tu tgk bola at stadium nasional!!!hahahaha padat jadual mehh ari sbtu ni..ermmm
~tunggu qid esya..insya-allah sabtu ni qid sampai kat pusara kmo...
dtg untk melepas ann rindu ni pade kmo & walit...

TQVM ABG!!!! SAYANG ABANG SANGAT2..

Wednesday, 13 July 2011

esya..
mase tulis blog ni qid rse rindu sgt esya pade arwah walit....
x thu lah knp ari ni terase sgttt rindu pade die...
kat sekolah tadi x focus pown..
entah lah!!ati ni xtenteram thu x!!!!
x thu mcm mne nak ckp perasaan ni ari ni..
huru hara thu x!!!!....
~dpn abg ajam,abg mierul,kak iz and sume2 tu qid boleh lgi lyn lawak giler2 dowg..
tapi biler dowg xde dah qid mule resah!!!!!!!
tak thu lah esya knp qid nangis skng ni,lme qid x kuarkan air mate ni.
tapi mlm ni biler ingt walit....rindu sgt esya....
rindu yg terlampau2 rindu....tuhan je thu mcm mne rse ni...
mungkin owg yg x fhm akn ckp benda ni senang je nak atasi..
tapi hakikatnye susah!!!! esya...qid rindu walit kejut an qid pgi2..
rindu nak kena mrh ngan walit...rindu nak borak2 and kongsi ape yg qid rse...
~byk benda yg qid nak story at walit..yg penting qid nak mintak nasihat walit sbb 2 minggu kblkngan ni byk sgt hal2 yg semak an kepala ni jadi..
qid perlu walit esya....biler qid nak cite at abg ajam...abg ajam mule berangin dgr pasal ni so qid mlz nak cite at die..mau cite at pian,pian bz ngan exam skng ni..remy...remy langsung x dgr kabar since kenduri umah walit tu!!! dgr cite phone die mummy rampas coz exam die satu gagal!!!! mane qid nak cite esya????
nak cite at aishah??aishah dah semak kepala dah pasal qid ngan dak2 kelaz tu ha!!!
qid pK kmo je skang esya..kmo je yg sentiase dgn qid ann..
biar arhh owg nak ckp qid sewel ke ape ke...!!!janji qid thu kmo always tgk qid annn..??
dgr semua mslh qid....
*walit klu lah walit dapat lihat ni semua,qid nak ckp yg qid rinduuu sgt at walit...qid rse mcm nak peluk walit skng tau!!!qid ckp at mama yg rindu walit,mama pown cm nak nangis...mama kte kite semua tgh rindu kat walit.....mama suh sabar!!! qid ckp at mama lagi tau "knp tuhan ambik esya kemudian ambik walit pulak dari kite" mama diammm je walit qid tanye tu....
qid nak jawapan dri mama!!!tapi die diam jee then die suh gi masuk bilik!!!
qid nak thu knp walit!!knp walit pergi tinggal ann kiteowg!!
walit thu x skng ni terbayang2 wajah walit mase walit nazak dulu!!!...
qid berdiri jauh dari katil mase tu,qid takut qid akan lihat benda yg same mase esya dekat hospital dulu....qid takut sgt time tu walit...tkut walit pown akan di ambil!!!!!
then mase tu papa yg tarik qid bwk qid dekat dgn katil walit...berdiri sebelah walit....
papa suh qid cium walit time tu...papa suh qid ckp sesuatu pade walit!!!
qid x mampu walit nak ckp ape2 saat tu..yg qid thu qid x mahu walit ikot esya..ITU SAJA!!!
tapi walit ikot jugak esya kannn..walit ikot esya pas tu walit tinggal kann qid..knp walit??
knp walit x bwk qid skli....walit thu x pedih biler owg yg qid syg meninggal dunia????
sakit walit thu x!!!!lepas walit pergi qid boleh tersenyum walit...sebab qid harap pas sowg pergi akan ade yg lain yg datang!!! lepas esya pergi dulu,fatin sentiase ade ngan qid..tapi biler fatin dah pergi sekolah lain wani ade....but skng hubungan qid ngan wani pown dah berbalah!!!
jadi lepas walit pergi qid harapkan benda yg same akan jadi,iatu qid akan jumpe sesowg yg menggantikan walit...tapi benda tu x jadi walit..dah berbulan2 walit pergi bru qid terase rindu sgt pade walit..bru qid sedar ENCIK AMIR FITRI BIN ZULKIFLY telah pulang ke ramahtulallah!!!!bru qid terase yg walit dah tinggalkan qid selama2nye....
ya allah...knp lah qid mcm ni....
owg kte prngai qid dah berubah tau walit!!!!
lantak lah kann walit..dowg bukan thu pown ape qid rse..lantak lah nk ckp qid dah berubah ke ape ke.....qid berubah bersebab!!bukan suka hati qid je...qid ade prinsip..perlu ke qid ikot ckp dowg semata2 nak puaskan ati dowg!!!
walit...klu betul qid dah berubah TERUK!!qid nak sgt walit yg tegur qid..qid x mau owg lain walit!!!!qid cume nak walit yg tegur perangai qid mcm DULU!!!termasuk papa...qid x nak papa or abg yg tegur..qid cume nak walit saje!!!!!!walit...kan best klu walit yg same2 ngan qid lalui hidup ni.............................................

*esya...benda yg same mase kmo pergi dulu jadi balik biler papa kmo plak yg di ambik dri qid!!
rase mcm2 rase ade....rse nak luah kann semuanye esya...rindu!!rindu yg sememang nyee xde pengubatnyee kan>???
qid x mau bertemu dgn owg bru dlm hidup qid..xkire kwan or sape sekali pown!!
yg qid mahu hanye mereka2 yg betul2 qid kenal..qid syg...qid sanjung and qid hormat dowg!!
qid cume perlu kan mereka yg boleh terima qid seadanye bukan mereka yg suke tikam qid dri belakang or ckp pasal qid yg bukan2...qid x mahu mereka!!!!!

ALFATIHAH BUAT
ARWAH ELLYSYA BALQIS & AMIR FITRI

Tuesday, 12 July 2011


salam esya...
skng ati qid epy giler coz tadi abg ajam ajak gi pavi..
ikot kann semalam die nak gi tapi x jadi coz owg blik lambat!!
sekali tadi blik awal tros bg tahu die..
ptg tu bru gi pavi..ape ade at sane??
haaa punye lah best at sane coz pavi dowg dah buat mcm stadium LIVERPOOL dahh..
qid memang minat gilerr ngan liverpool dri dulu..skali biler die dah dtg ni punye lah excited..
sabtu ni liverpool vs harimau malaya..qid mule2 plan mlz nak gi coz tiket mahal sgt..dah lah
dah kering sekang ni....sekali sebelum blik tadi abg mierul bagi tiket..ingt ann die main2 jee
coz dowg semua memang pergi sabtu ni..bukann sabtu je dowg gi esok lawan arsenal pown dowg gi gak!!!ayoooo memang epy giler dpt tiket tu tadi...tq sooooooo muchhhh lah abg...
time lawan arsenal ni abg ajam ade gak ajak kteowg gi tapi qid mcm mlz coz jumaat tu an sekolah! ti tidurr je at kelaz!!yg comfem gi esok abg mierul lah coz die mnat arsenal,abg jeff pown gi gak,pian,fuad,ikhwan semua2 tu gi kot..abg ajam x sure lagi...alah die bukan minat arsenal pown!!die minat barcelona....tapi rse2 nye die ikot gak abg mierul tu...rasenyee lah!!!
pape pownn qid x sabar giler nak tunggu sabtu ni!!!
hahahahaahhaha LIVERPOOL VS MALAYSIA baiiiii...
due2 pasukan yg aku sokong tu!!!ayooooo.....
~~Time at pavi tadi abg mierul punye lah kecoh!!!..
dah lah gi at tempat liverpool tapi pkai bju arsenal!!!siot jeee...sib baik x kena kejar ngan penyokong liverpool...masing2 kecoh sakat abg mierul..kiteowg ckp "dah tau arsenal tu gi lah at midvalley..penyemak jee at tempat liverpool" hahahah jahat an kiteowg...die ckp kiteowg x lyn pown time tu msing2 bz ngan cite pasal liverpool..abg mierul diam jee..smpai an die gi duduk makan sowg2 lah tadi boring x member nak ckp!!!haahahahah
rupe2nye abg mierul dah gi dah mid valley b4 follow kiteowg gi pavi...die dah siap take pic ngan pemain kesukaan die tu!!
adoiyaiii memang jelez lah!!!
pic tu x dpt plak nak ambik dri die tadi..
kecoh sgt smp x ingt benda tu sume...

*esya...aishah dah tau ape qid rse..and alhamdulillah die fhm qid..
thankz aishah <3

Monday, 11 July 2011

hey esya..
ermm ari ni cm biase je at sekolah..
cube blik tadi jee kengkabut cikit coz qid tawaf satu sekolah cri si roy tu haa..
siap gi ict tgk kot2 die ade at c2..
dah lah tghari pnaz tu!!
qid nak ambik mp4 and phone qid at die...
3 kali qid lalu depan pejabat,,x gak jumpe2 die..
sekali qid stop jap at dekat2 bilik gerakan...
tgr mcm suare pengetua...then qid tnye lah sowg cikgu ni ade mesyurat ke??
die kte a'ah ade..so,sah2 lahh ann si roy tu xde at luar tu!!!
time qid lepak at pondok sebelah bangunan f6 tu si roy dtg bg brng2 qid...sib baik time tu
tade owg...klu x..adoiii malu aku!!!

ok back to our point...
topic qid mlm ni..RINDU SABAH..
ya allah memang terase rindu lah biler ingt at owg2 sabah!!!
ni kes hana lah yg story at fb die tgh bercuti at sabah!!
adoiyaii jelez nnyee..hihihihi rse nye klu ikot an ati mau jee blik sabah malam ni!!
lmee betul x gi sabah haaa....asyik gi sarawak jee sjak akhir2 ni...
gi sabah pown singgah kejap jee...
lme x merayau2..terutama at kinabatangan and semporna...adoiiii
rindu nyee suase at sabah!!..
biler lah mau cuti sekolah ni ann..mau blik sabah lah!!!hahahaha...

*Ok lah esya...mlz nk tulis byk2 tulis ti ade plak yg kecik ati annn..
hahah baik x payah kannn..hihihii.
ok salam <3

Sunday, 10 July 2011

esyaaaaaa....
ermm ari ni free2 kena marah ngan abg ajam and roy..
adoiyaiiii sakit nyee ati ingt semua tu...
resah thu tak biler dua sound qid mcm tu..ayoooo...
qid nak ikot ckp dowg,tapi qid x boleh...
qid thu dowg ckp tu betul...tapi ati qid biler owg dah merayu memang qid cair,
lain lah klu qid tgh marah tu memang lah qid akan angin..
aduiii..ape nak buat ni esya??
dowg berdua mrh sebab yg same tau!!
mule2 dlm pukul 10 tu qid chat ngan roy,borak2 ngan die tetibe die tnye pasal
qid ngan dak2 kelas ni..die tnye lah mcm mane kannn???
qid ckp lah qid ngan syira dah ok and dgn dinie ari tu pown qid ade tegur..
sekali die ckp ape tau...die ckp ni "yg gatal tegur dowg kenapa??pas tu dowg buat lagi.elok nye owg mcm dowg tu kite ajar cikit!!!!" tak sangka tl qid die boleh ckp mcm tu..qid ingt die fikir yg mcm aishah pK....rupe nyee x...die ckp lagi.. "lepas ni sya x nak kmo lyn dowg mcm mane kmo ikot rentak dowg sebelum ni..klu sblm ni kmo boleh bergaul dgn dowg utk ikot ckp sya,dan sekang sya nak kmo dgr ckp sya supaya kmo x layan dowg mcm dulu laggi!!! " tu roy ckp!!!
bukan mase chat tu die send...tapi die call sendiri qid..memang terdiam habis qid time tu...
memang suare die tgh marah time tu!!qid sendiri x berani nak menjawab!!
adoiyaiiii...

~ptg tu plak abg ajam col,die tnyee sok blik kul brp coz die nak ajak kuar mlm tu ade
kerja ckit....qid jwb lah!! "entah lah mlz nak sekolah dah skolah pown bukan dpt ape"
pas qid jwb uh die terus tnye pasal dak2 sekolah...qid pown story mcm mane yg qid story at roy pg tu...!!!
haaa ambik ko abg ajam pown ckp benda yg same mcm roy die ckp "ape jadah nyee ko tgur die,xde gune lah dowg tu..ko x payah nak buat baik de..ABG X NAK KAU TEGUR DOWG LAGI..ABG X SUKE DOWG BUAT MCM2.." adoiiiii..poning den layan abg ajam haaa....
tadi dah kena marah ngan roy kaw2...ni ngan abg ajam plak haaa...
aduiiiii...
~qid x sampai ati lah biler dowg mintak maaf mcm tu..
dowg member qid abg..roy dowg tu member qid!!!!
yg dinie tu,qid x nak die pK buruk pasal qid au...coz die x bce blog qid..and die x thu yg jadi
sebenarnyee..and mybe die sendiri takk faham..that's why lah qid tegur die ari tu...
qid x nak die pK buruk pasal qid..qid paling paling x suke owg pK buruk pasal qid..qid benci au..bg jtapi biler ape yg roy and abg ajam dah ckp mcm2 tadi rase lain plak!!!
rse mcm akan ade sesuatu yg lagi buruk akan jadi if qid terus layan dowg..
qid pown x thu lah esya...pening qid thu x!!!!

qid x mau lah benda ni semua..
skng satu je qid mintak pde tuhan supaya ambik nyawa qid,qid mlz nak pK ni sume dah!!!!!!

Saturday, 9 July 2011


esya ari ni sato ari qid asyik gi hospital!!
tapi hospital yg lain2..
hermm mesti esya x faham kann?!!
pagi2 lagi qid gi HKL tgk abg jeff kena demam denggi...
dlm kul 6.30 pagi tu qid gi tgk die ngan abg ajam,coz tghari tu sure punye akan ade jalan yg tutup
coz pagi tdi ade wat "tunjuk perasaan" at kL....
dalam pukul 11 pagi plak abg ajam dpt col yg abg mierul masuk wad at PUSRAWI..
ok dekat2 pukul 12 tgahari tu qid gi lah jap ngan abg ajam lagi at pusrawi..
abg mierul kena asthma attack malam tu...
ermmm biase lah tu abg mierul memang degil!!
dah awal2 tau ade asthma yg gatal gi hisap rokok cm owg giler apsal??
tau lah tension ngan kak jue pas uh nak wat cm tu plak!!
an dahh susah!!sape susah???abg gak kannn??ha??
ayoooo...tgk free2 kena ngan abg ajam tadi...
dah lah abg jeff masuk hospital dah 2 hari pas uh ari ni die plak yg masuk!!
ermmm....

haa ptg tu plak qid gi hospital seremban coz memang ade janji ngan doctor mau jumpe keluarga jap!!!
memang sakit ati giler time at hospital seremban tu,qid gi hospital seremban abg
arad yg anta...time at hospital uh ade sowg budak ni memekak jee kerja die..telari sane,telari sini..pas uh menjerit2 plak tu!!memang sakit betul ati...mak bpk die bukan nak marah anak die tu supaya hormat yg dowg at hospital tapi mak bpk die biar kann je..yg sakit ati nyee mak bpk die pown same terjerit2...langsung x pK masalah owg lain btl owg tu!!!
keluar dri bilik doktor uh dlm pukul 7..siap2 balik umah sampai dlm kul8.30..

pas magrib td duduk2 lah..teringt kat abg ajm..
abg ajam kan esya...dri dulu kenal die die selalu ckp benda yg same biler kiteowg mcm nak
berpisah...maksud nye mcm biler kiteowg dah keluar same2 then qid kena blik umah qid and die kena blik KL.... dia pasti akan ckp "enjoy2 gak dik..time bljar nanti ko kne bljr ingt tu..jgn sesekali mempermainkan pelajaran!!"
tu yg die selalu ckp!! mcm abg syammil die akn ckp "jga dri dik,ingt dunia akhirat kau tu adik abg selmanya.." yeahhh tu abg syammil akan ckp B4 die blik sabah....ok abg..abg pown abg qid selama2nye.. :) pape pown qid nak kowg semua tahu..kowg semua owg2 yg terbaik yg ade dlm hidup qid ni..sikap prihatin kowg,sikap tanggungjawab kowg buatkann susah untuk qid lupe kann kowg biler kowg lame x contact qid...qid love kowg ketat2 arhhhhhhh.... :)

*ok lah esya ti qid sambung!

Thursday, 7 July 2011

esya...
mase qid tulis blog ni kann ati qid tgah membuak2 tau x!!
panaz nyee ati ni dri awal pagi tadi sebenarnye...
xtau lah ape masalah nye!!!
hari ni jee qid jumpe 3 owg yang yang buat qid macam TUNGGUL BATU!!!
ok!! thankz lah byk2 pade NUR ADINIE,NUR SHYAZWANI and NUR SYAHIRAH!!!!!!
TERIMA KASIH BYK2...aku memang suke owg buat aku mcm ni annnn!!!
sory lah esya...qid terlalu sakit ati hari ni....
ikot kannn dri dlm sekolah tadi dah nak meletop,tapi qid control coz qid tahu tu SEKOLAH!!
tapi skng qid memang tengah meletop!!!!
~ok qid story,pgi tadi b4 gi padang, qid lalu dpn kelaz dinie...qid tarik die nak ajak gi padang..
pas uh die bantai nyeee bercakap ngan owg lain!!!buat mcm xde owg jee ckp ngan die..ok Qid biar kannn...mase kat padang tu plak,qid terjerit2 panggil name die...tanye die "budak form 5 punye barisan mane" qid jerit esya....qid jerit...klu dah nme jerit tu semua yg at c2 mesti pandang!!!tapi dinie???die pandang ekorr mate jee tahu x!!!!! sikit pown x jawab...tapi die boleh panggil2 wani plak time tu..pas uh bantai nyee jalan ke depan ngan wani!!!!!!heyyyyy ko pK aku ape ko nak wat cm tu ha???malu aku time tu ko tau x!!!!dah lah aku jerit pas uh xde ape pown ko jawab!!!SIKIT POWN X DE KO JAWAB!!! ape hal weiii????ko marah aku???
marah sbb aku ngan aishah time ceramah ari khamis tu????ha????
itu ke?????weiii ko ngan aishah tu problem kowg lah weiii...xyah lah nak tarik2 muke de...
aku ngan die khamis tu sbb die xde member tu,zaty xde..aku hormat aishah tu mcm family aku thu x,bukan nak ckp aku x hormat ko,tapi aishah tu lain...die ade ape yg kowg xde.....if kau lah xde member mesti ko cri kawan kannn...kau masih duk dkt2 ngan aku ann time tu,knp plak ko nak tarik muke ngan aku ari ni???
~time dgr cikgu2 ni membebel plak qid mcm ckp2 ngan wani,tapi die mcm buat muke blurr die tu!!ok fine mungkin die ngantok time tu,time otw nak masuk kelaz tu qid cari die esya...qid nak jalan ngan die,tapi tah mane2 tah!!!pas uh aishah trik jee tangan qid,qid pown ikot je lah!!!
pas dah at dalam sekolah tu dowg kte wani at depan!!!tgk ade dinie...!!!perhhh!!!aku tunggu ko beb!!!
aku cri ko tadi...ko dh jalan ngan die, "die" owg yg buat aku malu tadi....ko jln ngan die beb!!!!
klu ko thu lah perasaan aku time tu,mesti ko akan menangis..aku rse time aku menjerit tu mesti ko dgr kannn knp ko x ckp at dinie???knp weiiii???kowg same2 boikot x nak ckp ngan aku ha???same2 nak pulau kan aku???haaaaa.aku tertnye2 mcm mane ko boleh nampak close ngan dinie???sendangkann b4 this kau yg x berapa suke at die kannn???beb...mcm2 aku tnye lah at diri aku time at sekolah tadi....knp die mrh aku,and kenapa die boleh rpat ngan ko,aku x ckp ko rampas die dri aku tapi aku pelik beb...time aku tarikh die nak gi padang die boleh berckp jee ngan ko time tu..biler aku terjerit2 panggil name die die boleh plak tarik ko and bwk ko gi depan...ape tu beb???ape yg kowg ckp sbnrnnyeee..klu ko jdi aku lah kann msti ko rse sakit beb,lagi2 biler ko thu keadaan sebenar aku time tu...ko akan rse tersepit beb!!!
ko tersepit antara kawan dri sekolah rendah dgn kwn yg ko begitu tabikkk....dua2 owg yg terbaik bagi kau....tapi dowg xsehaluan..ko tersepit utk berhdpn dgn owg A atau owg B...
pada hakikatnyee klu boleh ko nak dengan kedua2 nye sekali!!!ko mesti keliru beb!!
aku bertambah keliru biler lihat kau yg tah mane2 pergi time kiteowg otw blik kelaz tu!!!
selalunye ko akan ngan dak2 antah,tapi ari ni x..tah mane kau pergi!!!!!
aku pening kowg tahu x...aku cube lah selame ni kawal semua nye..tapi kowg..??
~dinie tu thun lepas die pinjam kerja qid,this year qid dah terdesak nak pinjam kerja die...sikit die x bagi....bagi tgk pown xde...tapi qid still boleh lyn die mcm biase...qid still dgn die..qid still tersenyum ngan die walhal ati qid pedihh sgt biler die buat mcm tu...mcm owg mintak sedekah time qid nak pinjam kerja die,time die nak pinjam kerja qid tu dulu,qid siap panggil die dtg umah
buat same2 ngan qid....tapi ape die buat at qid this year?????qid xde pown kecoh2 at die,qid xde pown tarik muke ngan die...
die dtg dkt ngan qid qid ikot die...die ckp ngan qid qid buat je mcm biase...
tapi knp ari ni die buat mcm ni esya?????????
pasal qid ngan aishah ke die buat qid mcm????
ya allah...klu ikot kann ati ni qid memang x nak bergaul ngan sesape lahhh...
mcm awal thun ari tu qid buat hal sendiri jee esya...tapi qid mule join dowg,qid mule gelak2 ngan dowg biler roy sendiri yg mintak qid bergaul ngan owg lain...kate die biler qid ngan member qid akan lupe sgala masalah....so sekang mcm mane roy?????mcm ni ke roy nak qid bergaul ngan dowg...
if qid pergi kat Si B....si A plak yg trik muke...if qid pergi at si A...si B mcm mane???
pening thu x roy....sebab roy jee qid ikot semua ni....roy kte gak yg ni last year qid...so roy cabar qid kannn utk bergaul ngan owg!!!qid ikot kate2 roy...qid campur ngan dowg2 tu sbb roy yg mintak!!!cume roy je,thu x!!!die yg mintak qid jadi epy go lucky mcm yg die dgr dari mulut member qid tu...sbb die lah skng qid mane2 gi pown ngan member2 qid tu!!dgn budk2 antah!!!
tapi ape yg jadi ari ni buat an ati qid jadi tawar tok tunaikan ape yg roy mintak!!!
qid sakit ati dgn ape yg jadi...
qid cube sembunyikann mrh qid dri dowg tapi biler dowg dah sakit ati ngan qid sesenang jeee mau tarik muke kannnn....aku punye lah susah nak cover mrh aku sbb nak jga ati sowg kawan,then kowg sesenang jeee kann main kann perasaan aku ni..malu kann aku lagi tu!!!!!
ckp pasal malu,hermmmm stu lagi jadi tadi b4 balik time akaun.qid lupe bwk buku latihan akaun..qid check bwh meja zaty xde buku tu...qid pusing belakang tgk wawa bwk..ingt nak pinjam lah kan coz qid duduk sowg.qid tnye dulu syahirah die bwk tak buku tu???
die BUAT TAK THU JEEEEE QID CAKAP TU...memang mcm tunggul lah time tu!!!
wawa pandang jee qid tnye berulang2 kat die..die buat x thu je!!segan thu x ngan wawa!!!!!!!!!!
then qid gi pinjam at muhammad...sib baik muhammad bagi...
memang ati bertambah2 membuakk lah time syahirah buat mcm tu..dah lah sakit ati ngan dinie and wani pas uh die buat lagi mcm tu kannn!!!haaaa memang xde mase dee nak layan kowg pasni...LANTAK LAH KOWG!!!!
qid memang tension gilerr pK benda2 ni ari ni....
sampai kannn time ambik phone at roy time blik tu qid boleh sentapp je dari tangan die tu!!!
ahhhh sorry roy,bukan nak kurang ajar,tapi memang panaz sangat time tu!!

* esya...
lantak lah pasni ape nak jadi jadi lah...qid tulis name dowg at blog ni sbb qid dah lme bersbr ngan dowg..qid dah x kuase nak pikir ape dah....slama ni qid pK gak kot2 dowg malu ann qid tulis nme dowg at blog ni coz ramai follow,tapi ari ni xde lagi qid pK tu semua..malu qid siang tadi mcm mane????qid lagi malu dowg buat mcm tu thu x!!!!qid malu dowg sikit pown x pK kannn...
dowg nak pertikaikan pasal blog ni??pasal posting qid nii???
pergi mamposss lah weiii ngan dowg!!!!!!!!!!!!

[ok esya ti qid post lagi okey!!!]

Tuesday, 5 July 2011

salam esya...
ari ni qid ade bbrp benda nak story at kmo.
petama pasal qid benggang ngan abg ajam...
kedua pasal title qid tu ha!!!
qid panggil si roy tu WALIT pagi tadi..aduishhhh...
yg die tu pown layan jee qid panggil die walit..Perhh!!!
~mule2 mcm ni pagi tadi qid x gi sekolah au...
selalu nyee dulu klu qid selalu x gi sekolah ayah akan bg tau walit,
and walit sendiri akan col qid tnye knp qid x gi sekolah..sto lgi klu qid x sihat walit akan
suruh qid mkn ubt tu lah ubt ni lah!!!
kes pgi tadi ni plak si roy telepon,qid angkat2 je die terus tnye "qid knp x gi sekolah!!!"
ayat yg sme dgn walit biler walit col qid...
then qid ckp lah,"demam lah walit,mlm tadi mkn ubt pas uh ngantok smp skang"
perhhhhh qid panggil die WALIT!!!!!!
qid plak time tu tgh mamai,mg x tgk sape yg col qid pagi uh....
qid dah panggil walit tu bukan die nak ckp yg qid salah owg ke ape ke...
nie die lagi buat qid rse mcm qid ckp ngan walit qid... die ckp "klu dmam,rehat byk2 jgn nak merayau,makan ubt demam dan bykkan minum air" die ckp tu.....
ayoyo....tau x ape qid ckp at die time tu???time tgh mamai tu...
qid boleh ckp "ok walit,walit jgn isau lah,qid ingt pesan walit,thankz ingtkann..qid sygggg WALIT" qid boleh lak ckp cm tu..ckp ayat yg selalu qid ckp at walit qid tu..
ayoyo....die bukan walit qid lah!!!
apsal lah qid boleh lepas ckp mcm tu...
esya thu x ape die ckp last sekali, die ckp "ok lah anak walit,TIDUR lah yee..mamai smpai salah owg kmo ni" then die gelak!!!perhhhhh....
time tu bru qid perasan yg telepon tu ROY...
bru qid tgk screen phone time tu tertera nama ROY [T.A] ayoooooo ape mehhh mau bikin!!!!
malu giler...mcm mane lah pas ni.... ;(

~story pasal abg ajam plk ann...qid kann x sekolah ari ni,kebetulan abg ajam pown free ari ni..
qid gilah jumpe die jap tghari tadi...serius qid menyampah tgk muke die...
adoiyaiiii sory lah abg ajam....esya thu sbb ape???
sbb die bantai nyee buat rambut die belah tgh!!!
adoiyaiii memang malu giler kuar ngan die tadi...
owg suh die pkai topi tapi die tak nak!!!
nak gak tunjuk rambut sakai die tu!!!
qid benci giler rmbut tu!!!
ape lahhh muke dah sakai pown ade lagi owg nak dtg at abg ke???
ayoooo....pas ni lau nak gi lunch ngan owg owg x nak mkn ngan abg lagi if abg buat rmbut cm tu..
kan elok if abg pkai topi cm selalu,bru arhhh smart..ni sakai tau x!!!!!!
puas qid ngan kak ira pkai an topi at kepala die tadi,tapi die asyik mengelak jeee..
sakit btl hati!!!

*ok lah esya..tu je lah dlu kot..ti qid smbung ok!



Monday, 4 July 2011

salam esya..
esya x tau lah apsal blik dri umah kmo semalm qid mcm nak dmam..
mule2 selsema pas tu mule laaa mate ni berair..tadi at sekolah pown byk kaki
terbersin!!!haiyooooo x suke nyeee...!!!
rimas LAH!
kelaz tambahan pown qid x gi tadi...
memang tension giler biler dah kena selsema ni!!!
badan dah panaz dah tadi time lepas rehat!!!
dah berpeluh2 dah...
tu yg balik tadi time kelaz tambahan...
lantak lah owg nak ckp qid malz ke ape ke...
ckp arhhh qid memang rase nak mandi jee time tu coz PANAS sangt2....

*********************************

time dah tipon ayah tu qid jalan lah nak gi at pintu belakang sekali
ade owg tarik beg qid..
terkejut gak qid ingt ann sape tadi..
sekali tgk roy yg trik beg qid...qid dah gabra dah coz jarang die dekat ngan qid time at sekolah!!
time tu die nak gi surau solat zohor!!
die tnye qid nak gi mane??
qid ckp lah yg qid nak blik coz demam..!!
pas tu die lagi tarik2 beg qid,dah x btl dh qid jalan!!
die kte "byk lah dmam!! ye ke dmam?? dah2 gi masuk kelas..masuk kelaz"
memang sakit ati giler time tu ngan die...
dah lah ramai owg at surau tu time tu...
ni die boleh plak wat cm tu..
ti ade owg perasann plak ape kes??
adoiyaiiii.....
~dlm kul dua tu die msg anta "AQID AMSYAR SPM DAH DEKAT INGAT LAIN KALI PERGI KELAS TAMBAHAN JANGAN NAK LARI LAGI"
perhhh!!! semua tulisan besar die anta!!
siot btl lah roy ni....
ayoooooo..ok2 next time owg gi..
thankz lah ingt an spm dah dkt yee...HAHAHAHAH...

*ok lah esya ti qid sambung....doakan qid punye selsema ni pergi jauh2 dri qid ok!

Saturday, 2 July 2011
salam esya..
qid ari ni gi skolah!
awal nye plan ari ni nak gi tgk pusara kamu dgn abg tapi pK2 balik
if x pergi sekolah nanti xde lah moment menarik utk qid for the last year!!
ermm so qid pK2 dulu baik qid pergi sekolah!!
hari LARIAN 1MALAYSIA ni sekali je stahun..and time tu jugak abg kte die x kisah
klu pergi perak lambat sikit coz die boleh pospond tarikh die jumpe kak iz tu!!
ermmm lagi pown die kte die cuti seminggu...balik lambat pown die x kisah!!
so ape lagi qid dengan rela hati nyee pergi lah sekolah pagi tadi!!
hahah kelakar je ayat annn..hahahah
~macam2 jadi esya tadi at sekolah!!
datang2 je gi padang and ambik 6ber at guru kelz.
pastu tunggu dowg pasang LCD tok tunjuk ann ucapan PERDANA MENTERI...
[tapi xde pownnn] hihihihi burakkk jo lobeh!!!
pas tak jadi tgk ucapan tu semua student kena kebelakang sikit coz guru2 akan berdiri at depan
astaka tok wat senaman erobik!!!
yeee yeee je cikgu2 ni buat ann..hahah tabik lah!!
and yg kiteowg plak at belkang cikit pownnn tak de buat senam erobik tu haaa...
leka sgt masing2 ambik gmbr an pasang 6ber tu at bju msing2,termasuk lah qid sendiri!!!
hihihihihi

~tengah borak2 ngn member ann sekali tgk budak2 form 2 ni dah berlari...
masing2 mcm "tertanye2" lahhh ann...coz ingt an die buat satu2 mcm merentas desa uh!!
yg BERLARI tu budak2 at belah depan jeee...yg round ke2 punye baris semua BERJALAN!!!
kite owg dah tgk dak2 ni jalan terus je lah follow blkng dowg!!
kiteowg dah jalan setengah bru cikgu nazry nak ckp "ok form 3 siap sedia"
bru form3 ke cikgu???hahahaha dak2 form 5 dah gerak dulu lah!!!
dah jalan bru cikgu nak tiup wisel tu haaa!!adoiyaiiii
serius qid ckp dari dalam padang sampai at tempat penyudah nyee qid and yang lain2 BERJALAN-JALAN mcm melawat kawasan...
kiteowg ambik gmbr lah!!rkm video lah!! hahahahah memang best arhh gak..
ckp pasal video ann kiteowg ade record video cyra time tu..memang syira je lah jdi bahan
time progrm tu!!
mcm2 perkataan keluar dari mulut die!!ambik kau!!!!hahahahha
mase nak turun padang tu jalan jamm au,so qid and yg lain2 lepak2 lah dulu smpi semua budak dah turun...mule2 qid,wani,syira,eka,syikin,fadz and dinie lepak2 dulu and dak2 laki pown ade dkt2 situ,sekali cikgu adam suruh dak2 lagi ni turun dulu bru die turun...die ckp nanti dieowg serong!!!!!pas tu yg tinggal at taman tu lagi cikgu2 and dak2 pompuan ni je...
time tu qid mau jumpe roy sbnrnye mau ambik phone qid...qid tunggu lah cikgu2 ni turun dulu
coz tkut gak dowg thu qid kenal roy,yg roy ni dah pi tunggu dekat2 dgn aloiyah !!
time tu memang serabut sikit lah!!coz member2 qid mau turun cpt tkut cikgu marah,
yg roy plak suruh qid tunggu jap sampai kurang owg and qid sendiri mau ambik PHONE QID daripde si roy tu haaaa....penyudah nye qid turun gak padang tanpa jumpe si roy tu..
adoiyaiiii cikgu adam lah ni die ckp ape au "dah2 kowg ni turun dulu kang kowg fly plak kang"
padahal time tu qid tgk die dah turun dah jalan nak gi padang tu tapi die naik blik coz nak suruh kiteowg turun dulu....dgn cikgu2 pelatih sekali die suruh turun dulu!!!
giler bertanggungjawab cikgu adam ni...memang patut pown jadi guru pnlong kanan HAL EHWAL MURID..hihihihihi.....
~pas dah letak tandatgn at cikgu tingktn kteowg gi la cri makan...tapi xde pape yg menarik pown...so lepak je at padang!!time at padang sekli lagi si roy tu at dpn mate ni ha!!!
tapi masing2 TAK BOLEH NAK BERTEGUR SAPE..kiteowg sendiri xthu knp..
si roy pown pelik smp blik tdi die msg ckp "sorry sya x dapat nak bagi phone awk dkt padang tadi,tak thu lah kenape berat sgt nak tgur awk mase tu..yg awak pown same je mcm mengelak dari sya time dkt ats tu" hahahaha tu die anta,qid pown tergelak bce msg tu!!
last sekali phone ANDROID tu at tgn qid time qid gi seremban and terempak dgn die then bru die bagi tadi...bru ringan mulut msing2 time tu..apelahhhhh....
~nak tahu x esya cover bkng phone cybershort qid hilang time tgh jalan tu!!!
qid sendiri x thu hilng at mane sedar2 jee cover blkng dah xde dah!!
adoiyaiii memang jadi bhan gelak member2 je lah time tu!!memang nampak phone owg miskin time tu..hahahah ape lah!!!
pastu bantai nyee sowg2 pgang phone tu..ambik2 gmbr lah!!ltk at tgh jalan lah!!
adoiiiii..ape lahhhh...dahh kena cri cover bru ha!!! ;/
nasib baik qid bwk phone stu lagi...
klu lah roy msg 6ber 014 pgi tadi memang pecah lah tembelang tadi..coz syira ade gune phone qid msg BF die tu tdi,and wani pown ade gobek2 phone tdi..hahahahah sib baik lah benda2 yg secret tu ade at phone N8 tu..aiiigooo....
memang malu giler lah time cover xde tu..ayoyo..ape lah!!!
~qid balik tdi pkul 12.45 tapi ayah jemput lmbt sikit mehh!!
ambik je terus bwk gi S2...blik S2 terus gi parkson,lepas gi parkson bru dpt blik umah..lebih kurang pkul 6.30 cm tu bru smpai umah tadi....adoiii punye lah penat...
haa at parkson tu lah qid jumpe si roy tu ngan awex die...
time tu gak die panggil and tros bg phone qid tu...yg tak boleh blarr uh die gelak an qid coz masih pkai bju sekolah ptg tu!!ye lah qid ann tros gi s2 tadi...

~ckp pasal phone qid annn..b4 ni die ade tnye boleh ke x die bkak phone qid,qid ckp lah boleh jee..sekali qid tgk phone tadi die simpan at draf stu text yg sangat indah!sgt besttt biler di bce!!!
ape text die??hahahah owg tertentu jee boleh tgk ok!!! hihihihi...
ok lah..penat lah nak taip lagi...
lagi pown mau siap2 nak gi teman abg kuar haa...
*ok esya ti qid sambung ok..bye



Official Template By BudakPEMALAS