<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 25 April 2010

Inilah yang harus kuterima
Dedaun nan layu
Berguguran jatuh disisiku
Adakah ruang
Walau bermesra untuk kali ini
Bersamamu
Biarlah hanya ku menatap
Wajahmu nan indah Lepas kerinduan ini
Hanya kasih..
Milik berdua...
Dambaanku pilu..
Perpisahan yang berlaku..
Tak sanggup bila meratapi
Hanya sayu diriku kehilanganmu ini
Andainya masa menentukan
Moga saat itu kau hadir hanya untukku
Satu yang kupinta Buatku kali terakhir
Sekiranya diriku masih dalam hatimu
Renunglah kembali Jika ku masih disini
Biar bersemadi oh kasihmu ini
Yang tiada penganti

Saturday, 24 April 2010
ermmm ari jumat n sabtu aku x g skolah...
ermmm...
tadi wani mrh aku x g skolah..
zati pown msg aku marah aku...
pahal lak dowg??
aku x kacau pown dowg..
lagi pown aku xdtg aku bukan g mane...
aku dok umah...
mak bapak aku tau aku x dtg...
bukan aku serong pown...
lau aku serong dowg peduli ape??
aku x g skolah pown time subjek x berapa penting...
n subjek yang slalu cikgu x masuk...
sbb aku boring arh duk sowg2 nie
xkan nak tido je.....
nak layan budk2 ni malaz aku...
abis apa aku nak wt....?
cikgu plak slalu x de...
so,boring arh aku....
dri tido at skolah baik aku dok umah tido!!!
teman mak aku kerh dok umah lg bgus.
dowg ye la....ada member at skolah...time cikgu x de boleh
bork2......
tapi aku???
member yang camcing pown x de....
ada pown salu malu an aku...
tu satu lagi sebab aku malaz nak g skolah kadang2....
bebudk ni cam palat perangai die...time cikgu xde memekak x abis2...
baik laki mahupown pompuan...
same jrk tergedik depan dak2 jantan warisan uh......
eh!!!!!!!!!!!!!!!1
benci aku kelas ni laaaa.....
knp bdk kelas aku x mcm tahun lepas...tahun
lepas best...sume mcm adik beradik...
ngan laki ke pompuan ker...
time satu kelas ngan eJ boleh bersaing..
betting pasal bola la,pasal exam punye result la
tahun ni xpat cm uh
hey....
xtau nak cakap.....
aku benci giler2 tahun ni.......
benci dgn kelaz aku tu...
coz budk2 die......
cam palat betol....
eeeeeeeeeeeeeeeee
malaz nak ckp lagi..baik aku tido dari bertambah bengang...
k nite





ermmm 1hb 5 ni along saiful tunang.
mak ayah sume g hantar.
tapi aku malas la nak g...
ye laaa..
t mesti ramai owg tua2..
and nanti mesti kena duduk berkumpul..
aku x suke la...
ramai plak tu yang pergi...
tapi mak suh g jugak...
ermmmm ikut je laaaa....
lg pown famly aku ngan family along saiful an cam rapat...
2 hari bulan mei uhaku ngan bdk2 ni nak kuar g melaka..
g mandi laut kot...
ermmmm minggu tu dua2 ari busy...
nak wat cam ner an.....

ermmm ari tu gaduh ngan atin...
but now dah ok kot...
pape je la...
lantak arh ok ke x...
janji aku idup ag at dunia ni...
hahahahah
apa merepek aku ckp ni???
adoiyai!!!!!!!!!!!


GAMBAR TIME ALONG SAIFUL BERTUNANG!!





Sunday, 11 April 2010
semalam bola final piala FA...
mule2 pemain cam x kuat sangat..
gol pertama didahului dengan permain kedah,baddrol badtia..
selepas tu baru pemain NS menjaring kan gol untuk kumpulan dowg.
syaffik yang menyumbangkan gol untuk NS..
syaffik kalau x silap pemain baru NS...
pelawanan separuh masa pertama
berkesudahan kedah 1 -1 NS.

separuh masa kedua turut berkesudahan
seri 1-1...
kedua2 pasukan berusaha sedaya upaya mempertahankan
pasukan masing2...
akhirnya perlawanan di kesudahi dengan sepakan penalti
dari kedu2 pasukan...
awalnya penyokong NS merasakan mereka tiada peluang untuk menang
oleh kerana sepakan pertama yang di lakukan oleh zaquan (8) berjaya di tepis oleh
penjaga gol HELMI ELIZA (1)
tapi nasib pemain NS sangat baik kerana akhirnya NS menang dengan penalti 6-5

walaupun KEDAH kalah.
tetapi kedua-dua anugerah pemain terbaik
di beri pada pemain kedah.
PENJAGA GOL TERBAIK : HELMI ELIZA (1)
PEMAIN TERBAIK : BADDROL BADTIA (7)

TANIAH BUAT PEMAIN NS

Saturday, 10 April 2010

video

video

Friday, 9 April 2010
esya u tau x seja u pergi macam2 jadi tau..
qid x tau nak cakap kat sape lagi esya...
minggu ni,minggu paling qid benci.
dari ari sabtu ari tu (3/4/10) smpai sekarang
macam2 jadi..
ari sabtu ari tu atin balik.tapi qid x layan pown die..
die msg qid boleh hamun die pulak..
qid xtau kenape qid benci ngan die...
qid tension ngan owg lain die pulak tempat qid lepas an
kemarahan qid...KEJAM AN QID NI....
qid tanya nabila adik atin qid ni kejam ke???
die bolah cakap "nabila rase akak ni kejam jugak la."
perh! xtau nak ckap apa esya biler die cakap cam tu....
and die kata kadang2 die nak pukul je qid ni sbab buat akak die
nangis....qid ni kejam ke esya???
qid xtau ape qid wat time qid marah2 atin..
qid macam x sedar time uh esya...
esya pown tau an cam ner perangai qid.

bile ari selasa(6/4/10)
lain lak hal nye at sekolah...
qid patut nye bertugas ari tu,tap qid x buat
coz pg tu ngantok sgt...
sha budak kelas qid cam marah je at qid...
qid tau qid salah tapi qid mg ngantok giler2 pagi uh...
lagi pown ni bru first time qid x wat kerja...
qid tengok sha uh cam marah jeee...
problem ngan atin x sattle lagi ni timbol lagi satu masalah...
aiiii.....
penat qid macam ni esya....

skarang qid ngan wani tengah budk kelaz kite owg cakap kiteowg couple
padahal x pown...so,sebab uh qid dapat rasa an zati n
mane yang rapat ngan
qid cm dah benci qid sebab wat perkara x senonoh uh...
kite owg wat pown sebab nk tipu dowg coz bulan april ni je...
kesan kiteowg tipu uh mg kuat la.....
ari tu auni cam marah,pastu atin,tapi atin dah tau kiteowg tipu
die,n sekarang zati n sha pulak yang marah..
apa qid ngan wani patut bagi tau hal sebenar ker???
esya kalau u ada mesti u yg teman an qid tiap2 malam an?
sekarang qid sowg2 tau....
qid rindu esya,rindu sgt2

perh!!!sedap an name uh...
gua punye tu beb.
hahahaha
bile dia dah xda an,mcm hal jd..
hal ngan member la...mcm2 ar..
ape pun aku rindu sgt at die..
bile aku rindu at die mesti aku upgread blog ni..
tau x sbb ape???sebb blog die ada pown kerna die.
die nak aku wat blog ni..
mungkin die dah tau kot aku akan gile bila dia xde...
ermmmm....apa boleh wat an???














































































Wednesday, 7 April 2010
asalamualaikom...

lame qid x lyn blog...
terlintas pulak hati ni nk tulis blog...
dulu qid ada 2 wg shabat....
mana saja pergi mesti bertiga..
qid ni plak mg jenis x leh jalan sowg2...
tp sekarang,
dowg dah xda...
ule mula fatin pindah...
tinggal aku ngan auni at sekolah tu...
dah biasa berdua ngan auni...
auni plak nak pindah terenganu...
knp erk!!!
dowg berdua tu pindah..
apa aku ni kejam ker???
sampai dua2 sekali pergi dari hidup aku..
at sekolah aku sowg2 je....
x da teman dah...
ada pon masing2 x tau aku mcm mane..
aku terpinga2 at sekolah...
keseorangan..
sunyi aku..
sekarang biler ada problem at sekolah aku diam an je...
dulu aku cite kat dowg tp kini dowg dh de...
aku perlu kan dowg laaa...
aku sunyi sekarang


Official Template By BudakPEMALAS