<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Sunday, 31 August 2014
Assalammualaikum..
heheheh qid masuk blog hri nii sebb exciteddd sangattt!
sangat sangattt okey!
heheheheh
but y??
okeyy mcm niii..
tdi qid bukk twitter..
qid scroll puny scroll qid RT twit KJ...
tgh layan2 tweet org2 niii..
qid dpt notificationnnn..
hahah msti kowg rase mcmm..euuuu ape laaa aku ni kann..
tapi noti from who??
hahaha noti fav from Mahathir Mohamad tauuuu..Tun M...
sumpahhh qid terkejuttt..
sbb sefaham qid...org yg follow qid jerr thu ape yg qid RT..
klo nk kate tun tgk dri KJ punye die msti x masuk noti qid...
tapiii masuk noti qidd...
so qid terpikir...
Tun M follow qid ker??
hahahah mungkin org lainn pon tun follow..but me...sooooo excited u knowwww!
dah laa qid mmg tabikkk kat die...
hmm qid nak comfirm kan sndrii qid bukak profile die..
and ternyataaa Yes! Tun follow qid...Butttt qid x follow die ponn...
hahahaha so bertambah tambah tambahhh exciteddd lahh qid..hahahaha
Tak percaya???
Japp qid share gambar k...
hmmm beruntung wehhh rasa...hahah even dlm twitter jer ponn...tapi kau hadoooo???
hahahahahah qid tgk following die 31 ribuuu...and rase beruntung mnjadi slah sowg dri 31 ribu org tuhh..
hehheehehe...
heeee b4 ni excited retis follow...now exciteddd sbb one of mentri folow wehhh..
haahhahaha :P
okey laa kang post lbih2 kang org kate over exctd plakkk..
hahahah mmg ponnnn!
#akuyangpostkauyangpanas #apahal 
hahahah hambikk kau..
blog aku kann..sekatii :P
notification yg dpt uh..

tgkk yg aku bulat kann :P

Wednesday, 27 August 2014
dalam senyum ini ada tangisan.
tangisan seorang insan terluka.
dlm jiwa ini ada pilunya.
pilu yg membuat aku menangis.
hibanyaa

sayuuu hatii
sayu sekali melihat engkau berpimpin tgn dgn sidia
sakit hati sakit sekali pabila cinta yg aku beri tk dihargaiii..


Thursday, 21 August 2014
assalammualaikum.

21/8/14
aku menangis sendiri lepas thu keadaan die.
aku meratapi sndiri lepas thu keadaan die.
aku x mampu nak berhdpn dgn die.aku tkot air mata ni gugur.
aku masih belum bersedia kehilangan die..
satu satu nye insan yg aku sayang sampai akhir nyawa aku.
aku harap die cepat sembuh..
aku minta pade tuhan.tarik la nyawa aku dulu bru die...
sebb aku tk sanggup nk menghadapi hidup tnpa die..
sebab aku x mampu nak dgr kabar berita ketiadaannya..
aku x sanggup melihat jenazah nye.
tuhan jgn ambil die ketika aku masih bernyawa..
aku x mampu..aku x kuat..
tapi yang pasti aku tahu die sangat kuat..
sangat!
die masih tersenyum dpn aku..
die masih melayan aku seperti mane die layan aku ketika die melahirkan aku 20 thun yg lalu..
die sembunyi semua dari aku..
dan aku bersyukur sbb akk terbukk hati untuk bercerita semua pada aku.
SEMUA sudah thu..kecuali aku.
kenapa?kenapa die nak rahsiakan pada aku..
tk nak aku risau? tk nak aku sedih..mulia nya dia..
sanggup ke tepikan sakit dia,penat die , lelah die sbb aku.
terima kasih.

aku dpt thu pasal die pagi semalam.
waktu die xde rumah.waktu aku tinggal ngan akk..
lepas akk bg tau aku tros pergi kerja..
aku tahan rasa sebak..aku tahan rasa sedih...
aku simpan erat2 dlm hati aku niii...
balik rumah pukol 6 aku bawakkan die prata.
aku ajak die makan..die makan dengan akuuu..
aku diam jerr..aku tgk jer die makan..
aku x mampu nak tnye die kenapa die x cerita pada aku..
air mata ni hampir menyalir dpn die mase die kopekkan aku buah manggis.
suruh aku makan...
die jerr yg selalu layn aku..
die thu aku xreti bukak buah...
buah ape jer aku nak makan semua die kopek kann...
manggis ke,buah rambutan ke  ape jerr yg perlu buang kulit die mmg aku x thu kopek..
waktu die kopek kan aku buah tuu hati terdetik "sape nk kopek kan aku buah nnti bler die xde?"
Allahhuakbarr...
lame kan mase aku dgn die ya Allah..Aku mohon..

malam ni qid kena kena tido umah uncle kat sepang..
esok kena pi klia ikot tuan zali..
sebenarnye aku bru jer balik dri klia..ade reheasel...
esok kena pi awal..so kena tido sepang tumpng umah uncle.
baju esok x iron lagi..die dh tido..
x sanggup nk kejut die...
kenapa aku x iron sndrii??
aku takot...sbb setiap kali aku iron baju msti berlobangg..sampai satu tahap tu die ckp
 "lepas ni pape biar ibu buat..syng baju2 yg koyak tuu"
sejak tu die yg iron kann..dari skolah dulu mcm tuu jugak...
sape nak tlg iron kan baju?
akak tkde...
hmmm -_- sesilap jp lagi aku bawak bju tak iron nii pi umah uncle..suh aunty iron kan :)

k lah aku out dlu..doakan aku ngan die..aku sayang die..sangat!
and hope evrythng yg terjadi esok berjalan dengan lancar..
insya Allah


Tuesday, 5 August 2014
Assalammualaikum cinta hati.
qid dtg lagi...
datang untuk mencerita kan hal yang terjadi!
kali ni qid ingin mencerita tentang kamu!
Sebab ape?? of coz sbb rindu..
:)
lame sgt rase nye tk sebut tentang kamu...
tak thu kenapa dua tiga hari ni asyik teringat kt kamu, atok and arwah pian...
mungkin doaku krang buat kalian..
maaf kan aku guysss!
aku thu aku makin leka dgn kamu...
qid makin tak bercakap tentang kamu!
maaf yunkkk..
maaf sgt2..

paling qid rasa bersalah ngan kamu bler qid sendri tak pergi lagi ke pusara kamu
raya niii...
maaf sgt sgt sgt sgt ellysya...
bukan qid tak nak pergi.
tapi mase id pergi perak hari tuuu qid sampai sana malam.
dah tuu pg ade kenduri siket umah ummi..
lps kenduri dowg dh ajak balikk sbb ade hal kat seremban.
bler qid ckp "adik tk pi kubur esya ngan walid lagi"
dowg ckp...next time blh naiik prak lagi...
raya sebulan kata nya..!
sabar jer laaa...
sbb tuu yg makin kuat buat qid rase bersalah ngan kamu sayangggg...

esya..kmo thu tk raya kali niii remy tk de..
die raya kt us..
hahaha mcm yang kamu sendri tahu skng ni die tgh mencuba nasib die kat
negara org kannn...
so disebabbkan baru lgi kat situ die x dppt nak balik beraya...
sbb dua minggu sebelum tu die dh balk malaysia...
serius lain jer rasa bler remy tkde..
kihkihkihkih...bru nak tringat kat die niii!heee
pape pun my klo ko bce blog aku niii..
Selamat Hari Raya Remyyyyy!!!
bestttt raya kat malaysia....hahahahah :P



Official Template By BudakPEMALAS