<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 28 May 2013

Assalammualaikum ellysya.!
Hmm..Tadi qid jwb paper DI..
hmm..harap keputusan nantii yg baik2 jee..
tk sanggup nk trima yg tak dijangka..
okey esya..mcm biasa lahhh..hari nii qid masuk blog untuk luahkan ape yg qid rase skng..
okey firstly is pasal sesowg niii..
qid dri pagi tadii dok nunggu die coll...
tapii takde..
dh tuu qid try gakkk call die berkali2...tapi x dpt berckp ngan die..
qid memang harap sgt dpt ckp ngan die b4 exam tadiii..sebab nak semngt dri dieee...
tp...Tak de..
Thenn abis paper tdii try lgi col...tp x dpt gakkk...
Ya Allah sakitnye hatiiii....
then mase maghrib tadii die coll...
bru ckp sikett die ckp "okey lahh ade kerja siket nii.nanti col lagi"
baru jee jwb col die time uhh...
ade lahh dlm 2 minit rasenyee..bru ckp dua tige patahhh jeee qid...
skali die ckp mcm uhhh..okeyy lah qid letakkk..
and now,qid try col die balikkk..
but tak dapat langsung..dua2 number tutup..
Sabarr je lah hati niii..
actually bukan die yg tutup phone bukan die yg x coll..but!!!!!!
Memberr yg ade ngan die skngg...
qid tk thu lahh ape yg member die cube buat sknggg!!!
and i know yg die sebernar saje jee tukaq phone ke sim lainn..
sim yg qid tak dpt nak coll!!
memg shitt!
mcm die tk thuu yg aku dokkk col2 dri pagi tdiii..
if ye betri phone stu lagi abis...kenapa tdakkk die tukar sim uhhh ke sim yg aku slalu col uhh??
kenapa die just on one numberr??
aku ni ape kat ipoh niihhh??
tunggul bapakkk kau yg dok nunggu kau coll aku??Haaa??
Aku bukan nak ckp ngan kauuu..Aku nak ckp ngan HAMBA ALLAH sorang lagiii tuhhhh...
Kau thu takkk dri pagi tadi aku dok coll x dpt,..aku nak ckp ngan org uhh pun xde..aku tunggu
kau col kan pown xde..amende????
Mcm siall lahhhh~

And the second story is about sowg kawan qid niii..
benda nii tak penting punnn..but qid just nak share..
ape die?? okey siyezly qid mcm ckp kat dri sndriii "asal tak bg tauu aku awal2?"
mase die bg tauu yg die tak jadii duduk umah uhhh..
Lantakk lah problem ape punn yg buat kan kau taknak duduk snii..Aku x kisahh..
but why tak bg tauu awal2...
Care kau ckp ngan mak kau tadii..mcm benda ni dh di atur lame...
Kalau aku tk ckp yg aku bukak bilik kau uhhh..comfem smp skng aku tk thuu.
weiii...At least bg tauu aku lahhh awal2..why??? sebab kau akan duduk setmpt ngan akuu..
and kat otak aku nii dh rancng mcm2 untuk sem depan,kau thu takk??if tak jadi ckp awal2..takde
aku dok plan memcm dlm otakk aku nii blerr kau dh duduk siniii...
Kalau pikir balikkan..bolehh je kau bg tauu aku hari tuu mase aku text kauu tnye kau dh angkut brng ke..
but kau tak bg tauu kann???
Kau just bg tauu blerr aku ckp yg aku bkk bilik kau pgi tdii uhh jeee..
Byk benda aku nak ckp..tapi aku mlz lahhh...memng bg kau benda kecikk nihh..but bg aku??
aku sikett trase ngan care kau yg niii..aku cri kau bilik awal2 dlu sbb aku nk tlg kauu supaye time naik sem
kau ade tmpt nantii..bukan akuu nak pakse or what..boleh jee kau bg tau klo x jadii..
sbb aku tk kish kau nak duduk manee..Janji ade tempat die...
Yang aku felikk why and why tak bg tauu aku awal2...or story pasal knp kau tak nak duduk sinii??
hmm?? serbe salahh?? hahaha no point lahh..
Pape punnn thankz..

Haa esya..itu 2 storyy yg semak annn hati nii hari niii..
hmm thankz esya..and thankz god sbb qid masihh blh menulis,menaip kat sini lagiii..
Ini memng tmpt qid luahkan sumenye right???
Satu yg qid nak ckp..qid betul2 perlukan sokongan dri iwan and semngt dri dia...
entah lahhh sejk akhir2 niii selalu qid seru name die..mungkin rindu sgtt..
Harap biler sebut2 name die..semangat and kekuatan die dtg dlm diri niii..Harap mcm uhh lahh...
hmmm...


Saturday, 25 May 2013
Assalammualaikum ellysya...
Ya Allah lame betul takk ke sini..
and now qid kembali dengan perasaan yg bercambuk adukkk..
marah...sakit hatiii..keciwa semua ada..
entah lahhh..sejak akhir nii mcm2..cepattt gilerr marahhh!
beranginnn hati niii..dengan badan yg tak berape nak sihat..
dengan msalah family lagiii..dengan stresss org mengata qidd...!!
dengan EXAMINATIONNNNN lagii..huhhh!!!
siyez qid ckppp tension glerr otakk skang nii..
dengan nak kena puaskan hatiii org2 kat sekeliling qid lagii..haigooo..
feningggg..Aku kalau matii nanti bru dowg perasan bertapa penatnye aku
layan kerenah dowg!!!
Esya...
first qid nak cite pasal sowg makhlukkk Allah niii..
die punye mulott punye lancangggg berkata2....
entahh lahh...
qid sendiriii tak thu APA masalah die smpaiii ganggu hidup qid smp mcm niii...
dri dulu smp sekang!! ade jee yg tak puas hati dengan aku ape hall??
Aku ade kcau hidup kowg??
aku ade kcauu wang ringgit kowg?? haaa?? TAK kann??
dowgg ckp mcm2 esya..dowg gelakk kann qid..dowg kutokk qid...dowg tuduh qid..
Ya Allah hanya Dia jee thu ape msalahnyee...!
Qid dah lahh bz ngan mama kuaq masuk hspitalll..
kejap serdang kejap kl kejap serembannn...so blerr jdi mcm niii qid rase mcm arghhhhh!!!!!
semak pale hotakkkk nihhh thuu!
Yes! mulot org kite tk blh tutup kann??
tapi smp bilerr kite nak kena tadahhh jee segala kutok..caci maki org kat kite nihh??
Haaa?? sampai bilerr?? smp aku matiii??
Aku dah matiii bru nak puas?? bru kowg SEMUA nak tutup mulottt??
entah lahhh..aku tak thu nak ckp ape lagii??
aku penat ngan kowg and dengan ni semuaa...penatt sgt...
dri dulu smp skng aku asyikkk layan kerenahhh org jeee..
sakit aku,luke kat hati aku niii mcm mane?? ade kowg tahuu??
Aku harap sgt kowg SEMUA bace blog aku nii and thuu bertape KECEWA nye aku dgn kowg semua nii..
Aku sgttt kecewa beb!!! SANGATTTTT!!! Thankzzz sebab buat aku mcm niii.trimass sgt.

Iwan..aku tgh exam skng..doakann aku erkk!
ade lagi 4 paperrr lagii...
iwannn..doakan aku kuat hadapi sume mslh yg dtg..
susah aku wan..susah aku kau takde...susahh sebb tak thu nak share mslh aku kat sape..
and aku tk thu aku nak dgr pendpt sape blerr aku dlm keadaan mcm niii..
kalau kau ade kau lahh yg bg semngt at aku,kau lah yg bg nasiht kat aku..
kau jugakkk yg byk suruhhh aku bersabarrr...
wann...
aku rinduu semua tu wan.aku rinduu nak nangisss depannn kauu..time aku luahkan mslh akuuu...
makin lame kau pergiii makin sakittt aku wan tanggung ni smue..
asal cpt sgt kau pergii??
aku rindu kauu..aku perlukann kau lagiii...
see..kau nmpk kann bertape sakitnyee aku skng blerr kau jauh tinggalkkan akuu...
bukan kau jee! Pian..angah and kamu esya! kowg semua pergii tanpa rela akuu..
kowg semua pergi tanpa aku siap kan diri ni untuk trima semua nyee..
why??
aku masih perlukan kowgg...aku tak kuat sensowgg..aku tak kuattt...




Tuesday, 14 May 2013

Assalammualaikum esya!
Maaf sebab dah lame tak update kat siniii..bukan ape!
qid bz sikett lorhh..
Lagii dah nak final nii lagi lahhh tak ingt hape dahh..actually dh dekat
seminggu dh qid tak on lappy rase nyee..First sebab  bz ngan director,bz ngan photoshot and
illustratorrr
so,internet mmg di jauh kann lahh blerr bukak file2 ni sumee!!
:)
kang tak pepasall die mintak serial key pulekkk...
Alhamdulillah 3 final projek dh slamt di submittt...
fist submit dbc..dbc uh qid x buat.wani yg buat.100% die buat..
and qid admit ape yg die ckp...qid x buat ape punnn.. :)
and kedua qid submitt final projekk DI..siap dah kotakk kepsi qid..kukuh dh kotak kepsi qid..
ayam sume pun dh selmat di makan semalam :)
kotak pun dh di hantaqqq skaliii...
and last is semalam jugakk! presentation IMD..final projek yg melibat kan directorr...
qid sgt puas ngan projekk yg ini sebb!
1st is sume button ape yg di minta sume qid ade...
yg kedua,sume button berfungsi dgn baikk mase uhhh..
and last..sir E and sir fairuz x komen trokkk sgt!
dowg just komen yg dowg fening ngannn tulisan...
komen pasal tulisan. and lainnn ape erkk??
tak de kott..
button untuk bideo sume ade..play,pause,stop,fastforward,backward sumee adeee..
Haaa bru ingtt,,die ckp pasal button exit!
butttttt buton exit kami x mcm yg lainnn..dowg klo x jdi exit dowg pi kat motge or main menu...
tapi kamii..kalau click no blerr kuaq popup kami punye page pergi balikk kat page yg click exit tadiii..
means die tak beranjakk lahh still kat page yg same..
Syukur sgt2...syukur sbb pn.sall bagi kerja same yg sgt bagussss last minit dluu..
die yg bg tauu sume ape yg die nakkk!!!
setiap page wajib ade ape..and thankz jugakkk untuk die sebab die yg create draf untuk proposal kami!
Thank you so much miss Salehah Johari :)
Kalau kami x jumpe die hari tuu takkan ade ape yg lectre2 ni nakk dlm projekk uhh..
Alhamdulillah..Even projek kamiii x khas kan untuk kekanakkk sgt!
tapii kami ade sebb kenapa kami x buat 100% berbentukk kekanakk!
1st sebab,its cd learning about NETBALL..bukan art or anythinggg...
klo pasal sport bukan bolehh sesuka hatii di katon kan or whatt..
sbb owg yg beli cd kami uhh mybe sowg yg serius nak thu psl netball..
so,kmi nye cd learning tk lehh lahh mcm bebudkkk sgt ann??
fhm tk ape qid try nak ckp??hhihihihihi klo tk fhm.pepandaii lahh pikir sndriii erkk!
Oh ya! Qid ade satu lagiii final projekk yg tak siap!
Ape die??
DPM! Posterr Filem..Die dh siap die bikinn...just nak tacap2 sesikitt je lagii..
then nak tunjuk kat sir E..klo die apprv...print lahh tross...
lepas uhh selesaii sumenyeee.

Minggu depan 22hb klo xsilapp dh start finall...
first paper is BI..hmm hope dpt jwb ngan tenang nantii..
Insya Allah..Harap sgt sume paperr qid dpt buat yg terbaikkk...
Doakan akuu ye kowg!
harap sgt aku dpt jwb ngan tenang nantiii!
Esya!.hmm kmo punnn..jgn lupe doakan qid yee..
doa dri kmo,walid,abg..sumenyee! Qid harap sgt kowg semua doakan qiddd.
okeyyy..

Actualy skng nii tgh ade situasi tegang antre qid ngan sowg mmber qid niii..
entah lahh esya..dua tige hariii ni hanginnn gilerr2 plakk perangaii qid..
k fine!qid thuu qid byk marahh die..kekdng uhh die lambt skett pun qid dh hanginnn...
qid ngaku benda uhh!
but semalam entah ape lahh yg buat ann qid bengang gilerrr...
sempaii sume qid hembuqqq kat twitterr...
thenn balik2 jee die duk unmensii sume..
qid pun mlaz arhh nak layann..lagi qid reply kang lagi berapi hati plakk..
skng tk thu lahh mcm mane..
esya fefhm lahh sendri ann..
qid klo bengang bebetulll ni memang pyh sikt...
klo bengang sesikettt uhh okeyy lagi blh coverrr...
ni x!
dh tak blh dahh...Pape punn hope sumenyee akan okeyy!

Semalm punn sesuatu tlh berlaku kat diri niii...
ape dia?? hahaha malaz nak mention at siniii..biaq lahh..
sape yg tahuu tahu lahh...yg tak thu tuuu x pe :)
pape punn kt mak ayahhh,badut,fizie and remyy!!! kowg  semua memang slalu bg aku smangatttt!
thankz sumee...
and to fizie...siyezzz thankz sgt2 bersusahh payah smlm even kauu tgh bz ngan report kau sume,
kau masih ade mase nak urus ann aku! tq abg!

Haa esya ni je lah dlu qid story k!
siyez tak ingt lahh ape lgi stu dtory qid nak citee..
hmmm luperrr.... :D
klo qid ingt ti qid masuk sini story k! :)
pape pun jgn lupe doakan qid final exam nanti k!
miss you dear :)



Official Template By BudakPEMALAS