Skip to main content

suka dan duka



salam~
esya..qid tadi dapat tipon dari abg kmo yang die kte die x pat datang kenduri nanti
coz die kena gi kursus at johor minggu tu.adoiyaii..
die kte die singgah anta ummi jee petang jumaat uh b4 die gerak gi johor..
ermm abg ajam tak de..abg kmo tak de..abg bob and abg mierul uh comfem ikot
abg ajam..dowg dtg lambat lahhhhh....
sakit betul ati...
tapi x pee lah...nak wat cm nerh ann..masing2 ade tanggungjawab..janji abg ajam datang ari
jumaat uh!!if x dtg lah!!
memang laa die..

esya..thu tak tadi gi desa'ru..sekali tgh jalan2 at pasar mala uh terjumpe plak
ustaz SUHAIMI..adoi makk ai...malu betull..sib baik qid pkai cap,mang x buat lahh rambut pacak time uh..tp qid pkai sluar pendek!!adoi aiii...qid mula2 tak perasan die,qid lalu jee la..
skali die sebut name penuh qid!!!
terkejut jugak!..tetibe jee...
tgk2 muke die lme2 bru ingt ustaz uh..
die terus ajak gi minum coz die kte dah lme gilerr die cri qid..
die try gak tnye bdk2 at seri ampngan pasal qid...
tapi qid an taks skolah c2...
lme giler minum2 ngan die..memang best lahhhh..
borak ngan die pasal dulu..adoiyaiii..best jugak lahh..
tapi ade satu kte2 ustad uh yang dah berthun qid tak dgr..
nak thu ape?? ni "ape pown kmo nak buat,ingt ibubapa,hormat mereka dari segala2nye.junjung name mereka dgn baik..kmo nak jadi jahat ke ape ke,pastikan kmo tak buat ibubapa kamu terluka!!!!"
haaa tu die ckp....dari dulu smp skang ayat die ayat yg sme die bg..
alhamdulillah rse nye qid tak lukakan hati ibu bapa qid..qid masih ingt kate2 ustad suhaimi tu.
kate2 die uh memberi byk peringatan pade diri qid..TQ ustad..
syang gilerr arh at ustad coz masih ingt sye walaupun sya tak pkai tudung tadi,tapi ustad boleh perasan saya kannnnn...bagus betul..

*esya..mlm ni qid tuisyen..mlz betul coz ade subjek BI...
tak suka meh!!!!!

Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…

rambut rosak!!!!! TIDAKKKK...

[pic sengal..masuk ann je pic bru tak msuk lappy lgi] ..sorry..
asalammualaikumm...[x jawab dosa] hahahah.. esya qid bru pas blik dri salon haaa... gi cuci rambut + pergi potong rambut sekali... perhhh..memang abis lah duit..dah laa wax dah abis, pencuci pown dah abis....pengering rambut rosak!!! haaa ambik kauuu..semua qid kena keluar ari ni... abis duit qidd....adoiyaiiii.... at salon tadi dh 40+ pas uh wax,pencuci and pengering.... haaa brp???dak 100 ++ dah...dah lah tengah pokai haaaa.. duit bulan ni x masuk lagi..adoiiii... rase nyee kalau tak kena dgn bdk2 ni ari tu tak de de qid gi cuci rambut at salon...cuci sendiri jeee..ni takk abis jahanam...
esya..mlm tadi dowg wat party at umah.. memang best gilerr lah!! tapi ade sakit ati sikit lahhh...
tak pe lahhh..dah lepas pown benda uh... mlm tadi memang wat qid rase bangga and terharu gilerrrr kenal same dowg... ya allah..memang best gilerr... dowg jamming at umah qid.. memang best lah!! ape yg buat qid bertambah rase terharu biler dowg semua nyanyi lagu…