<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Friday, 29 June 2012
Assalammualaikummm!!!!
heyyy..esya...miss giler giler ngan blog nihh..skng bru berkesempatan nak
menulis dlm blog nii...hahahahahaha...
hari nihh tamat dah segala orentasi kat Kolej PolyTech Mara Ipohh tuhhh..
Alhamdulillah qid dpt buat semua benda yg faci suruh...
alahamdulillah juga sebab qid tak kena reging..qid x kena naik pentas.
qid tak kena ckp pakai mic!
haaaa suke and hapy sgt! :)
semua program yg faci buat semua nye cool sahaja..tak ada yg 100% reging..
tk ada yg kena lari satu padang..tak de nak kena lari dlm dewannn..
faci2 kptm thun nihh mmg terbaikkk~ thank youu so much bro and sis..
tp agak kecewa dgn kumpulan qid lahh..
sbb ade beberapa student nihh yg tk nak terima langsung pendapat owg...
nak ikot telunjuk die sahaja...tp qid diam jeee...klo bising bising nnti kecoh pulak kannn..
huhuhuhuhu...
qid kuar asrama..
mulai malam nii qid akan tidu at umah pak cik nihhh...
qid akan tinggal sementara kat umh pak cik nihhh...
lepas tuhh qid akan cari rumah sewa and duduk umah sewa sahaja!!!!
qid ade mslh ngan asrama and tempat asrama tuhhh...
jdi qid ambik keputusan untuk keluar dri asrama...
bler qid bg tau mak yg qid nak kuar asrama... mak ingt kan qid nak benti belajar plakkk...
puas lah mak pujuk qid..last2 qid ckp yg qid sebenarnye nak belajar...
tp qid tk mahu duduk asrama tuhh lagiii...
qid kalau menumpang umah jiran qid ke klo ade qid okey jeee...
tak kisah..janji takk duduk kat asrama yg tuttttt tuhh..hahahahahahah

jujur qid ckp faci faci semasa orentasi tuh berjalan qid kenal 3 or 4 owg..
1.akak angkat qid mase at sekolah menengah.kak nabila. 2.abg fizi adik angkat abg mierul yg pernah lepak ngan qid dulu.. 2. abg rahmat pk we mak cu dlu... ketiga abg tuah tuhh... hihihihi...
stu lagi kann esya...abg merah rupa die,cara die and suare die sebijik mcm cikgu jamall...serius esya..
100% mcm cikgu jamal...
qid selalu pandang dowg sbb nak ingt muke sape dowg and sape dowg sebenarnye..akhirnye dpt gak thuuu..
hahahahaha pandai btl qid kannn...ingtan yg kuattt..hahahah

sepanjng mase at sne ari tuhh qid langsung tk makan..
qid langsung tk tido..
qid minum air jee bykk..biler mlm dh penat pent tuhh qid mmg payah lerr nak tido!..hehehe...

*k lah esya qid nak keluar nihh...nnti qid masuk lagi okeyy... :) bye-bye

Sunday, 24 June 2012
Asalammualaikum esya!
hey qid skng ade kat slim river skng nii..
kat umah mak ngah!
besok qid dah nak gi dftr tuhhh... qid harap sgt semua benda berjalan dgn lancar esok..
qid harap sgt qid dpt menerima keadaan yg mcm2 at sne tuhhh...
Esya insyaAllah ptg nihh qid pergi lawat pusara kamu ngan arwah walid..
qid harap kamu ngan walid dpt doakan qid okey!
doakan qid selamat and sentiase bersbr dgn ape sahaja yg berlaku..
okey esya!
nak thu tk ape jdi mase otw dtg perak tdi???
haaa hahahah keta ayat kena tahan ngan mat mat moto nihh..alah
dowg tuhh ayah kenal...
tp mcm bodoh lerr juga sbb time uhh ayah at belah tgh..die dtg at belah kanan and suruh ayah masuk kiri....
ayah mule2 tak perasan sape owg uhhh.. sbb helmet die ann wane hitam cermin die..
tuh yg tak perasan.
sekali die bukak cermin helmet die bru ayah nmpak yg tuhh abg farokk!!
choiii...tahan semata2 nak bg buku at qid sbb abg ajam kirim from kg..choii lah dowg...
buat takut jeee!

sekarang nihh qid tgh rase cmburu..huhuhu
sbb ape?
sbb wani dh tgk kampus and hostel KPTM ipoh tuhhh...
mmg terbaikk lahhh...
qid takk dpt tengokkk!!!!!
tapi x pe kot..esok lusa qid tgk gak kannn!
hahahahaha..

esya okey lah esya..ti ade mse nnti qid masuk sni lagi erkk!!
nak tido jap haa!
esok qid  dh nak dftr..ade mse qid updte pape esok yee!

Thursday, 21 June 2012

Assalammualaikum...
hey esya!
qid skng ni tgh rase sebersalah dengan mmber qid yang hasanah and dinie tuhh.
tadi lepas qid borak2 ngan wani dalam telepon...qid dpt col plak dri hasanah..
die tnye mcm nii.. "qid kau ari sbtu nihh ade buat ape2 tkk" qid jwb lah..abg sepupu qid bertunang.
dah tu die tnye lgi "hari ahad?" qid ckp plak yg qid dh nak gi perakkk...
dah tuhh last die ckp "klo mcm tuhh esok kite keluar lahhh...kau pown dh nk smbung study ann..lepas tu aku.."
okeyy time tuhh qid terkejut..qid ckp lahh kat mana?? dgn sape??
dah tuhh die ckp at JJ..ngan die and dinie sahaja!
haa dinie?? qid terdiam kejap!
qid tnye hasanah tdi "comfem ke dinie ade?"
hasanah kata dinie dh comfem dahh..sekarang tgh tunggu qid jee tinggal!
haha..
kowg x de bg tau aku apa apa tetibe nak ajak kuar menyejut mcm nihhh..
dah tuhh nak desak2 pulakkk...mcm aku nihh tk nak jumpe kowg plakk!!
smp x sempat aku nk bg alasan ape2..siap byk byk kali ckp "plz plz plz"
cer esya byngkan ape die akan jwb klo qid ckp "alahh aku mlz lahh"
haa???
msti die ckp "alahh ari tuhh ko kuar ngan wani boleh pulakk kann.."
haaa hahhaha..qid rse tuhh lah dowg akan jwb...dowg kann selalu perli perli qid...
lagi2 nihh dowg thu wani ngan qid study tempat yg sme annn..
lgi mcm2 lerr ayat dowg..
qid bukan x nak jmpe dowg esya...
skang nii qid x leh ke mana mana sgt! sbb sedare sbg ajam sakit teruk skng!
if ape2 jdi at sedare die..qid kena pergi tgkk..kena pergi ziarah sbb dowg satu keluarge besar tuhh kenal qid nihhh..apa2 jadi at keluarge abg nnti qid kena pergi ziarah..kena pergi tunjuk muke nihh haa!
kalau tk nnti ape pulak dowg ckp!..
lagi stuu dowg nk jumpe at JJ tuhh haa!
qid tk bermint lahhh..
blerr ajak tukar tmpt dowg tk nak pulakkk...
dh lah ajak tetibe mcm nihhh...dh tuhh mintk tukr tmpt tk nak..nak gak kat situu!!
hermm tk thu nak jwb ape..
hasanah nak jwpn mlm nihh jugak!
qid tk thu nak jwb ape....
payah kannn mcm nihhh..hari tuhh ajak jmpe tk nak..dh tu ade plakk buat janji taikk die ngan kite...
ni dh dekat2 nak pergi nihhh sebokk nk jumpe..aku ingt dh tk ingt dh nk jmpe akuu!!!
hahahahaha...
qid ckp at kak long psl nihh,thu kak long ckp ape??
die mrh qid..die ckp "arghh kau kuar kuar kuar...dri hari tuhh jumpe kwn skolah kauu tk puas2 lagi...hujung minggu nih dh nak pergi sebok nk jmpe kwn lagi."

haa tgk! free free qid kena kann?? padan muke qid.. :)

*k lah esya..nnti qid masuk lgi okey!.
qid masih tk thu nk jwb ape dowg tnye nnti :'(

Hey esya...
hurmm! Tahu tk tadi..dalam qid tgh pikir pikir masa yg sesuai utk
bg tahu Add yang qid nak smbung beljar kat perak minggu nihh..sekali tertibe die col!
qid mcm pelik gakk sbb tk pernah die col qid siang2 bute uhhh!!!!
mase die col tuhh die diam...tp dlm die diam uhh qid dgr tangisan die..
qid tnye die kenapa??bnyk kali qid tnye..last2 die cerita problem die dri A-Z...
huhh! mslah die tuhhh...dri die form2 sampai lah dh abis sekolah nihhh..klo mslh bab nihh jee..mesti die cari qid..mesti die luah kat qid...
masuk nihh..kali ketige kott qid dgr die menangis...klo face to face uhh bru dua kali...
qid yakin sgt yg tak semua kawan die dpt tgk airmata die..
and qid beruntung sbb qid nihh tmpt die kongsikan masalah!
Lepas jee die cerita mslh die semua tdi...qid terpikir "patut ke aku bg tahu die yg aku nak pergi sbtu nihh?"
ye lahhhh..dah lah dgn dgar die menangis lagiii...memang payah lahhh...
qid ingt lagi pesan die mase lepak2 ngan qid hari tuhh..die ckp .. "kau klo smbung bljr qid.ambik lah dkt2..klo jauh2 sape nk tgk2 kann aku..sape lahh yg nak dongar mslh aku nnti"
huhh = =' 
so skarang qid terpikir..
siap nak tgk2 kan die nnti??sapa nak tlg die nanti??
sapa nk dgr masalah die nnti??sape nak nasihat kann die nnti???
siapa??


Add kalau ikot kan aku kannn..nak je aku angkut kau sekali duduk ngan aku..sekurang2 nye keselamatan aku terjaminn..hahhah betul x???
qid tk thu sama ada nk bg tau die tk yg qid nak pergi...kalau bg tau nnti die sedih pulakkk...lagi2 die tgh ade mslah skang nihh kann..mungkin die perlukan qid dlm mase yg singkat nihhh...kalau tk kan die sanggup col qid time kerja senyap2 semata2 nak story problem die at qid....
btl x?


aku harap kau pandai jaga diri kau nanti Add...
jgn terlalu mudah untuk membuat keputusan yee!
semua benda tk jdi nanti..hahahh
*okey lah out dulu :)

Wednesday, 20 June 2012

Saya terlalu inginkan INI ^^^^^..Yang original punye! doakan qid dpt jumpe yg hampir serupa dgn yg ini atau yg sebijk mcm tuhh!!!>.Kat seremban tiada!!!!!!


Assalammualaikum esya.!
huhu masuk balik nihh haa.. :D
lupe sebenarnye nak ckp!
hari ahad hari tuhh qid gi kubur atokk..
YaAllah YaTuhan ku...jarang sgt qid gi kubur atok rahman qid nangis...
tk thu kenapa mase tgh bace2 doa tuhhh tetibe air mata ni jatuh..
atokk..adik rindu atok sgt sgt..kalau boleh kannn..adik nak sgt salam tgn atok b4 pergi perak..
b4 adik smbung study nihhh..nak sgt peluk atok and cium tangan atok!!!
adik rindu sgt ngan atokkk...
adik nangis tauu mase lawat kubur atokk...
adik nangis biler ati adik berbicara sndiri..
adik nangis biler teringt yg atok tkkan balas semua perckpan adikkk...
adik hanya boleh pegang batu ninsan atokk!
adik hanya boleh pegang batu batu atas pusara atokk tuhhh...
adik x mampu nak pegang tangan atokkk..adik tk boleh nak cium tgn atok!!!
adik rindu atok sgt sngt...atok..doakan adik okey!
doakan adik mampu lalui semua semua dugaan yg Allah bagi..doakan kesihatan adik doakan pelajaran adik..
Okey..adik syg sgt ngan atokkk...
adik thu kite di alam yg berbeza...
tp adik juga pasti yg atok sntiase ade ngan adik kannn...
atok sntiase tgk adik kannn....
Atokk...7 Tahun dah atok pergi..
malam nihh..malam yg betul2 adik terasa rindu sgt2 ngan atokk....
adik terasa nk sangat2 sentuh diri atok...adik rindu sgt sngt atokkk..
nak dgr suara atokkk..nk dgr lawak2 atokk!!
~atok thu tak mase adik kat kubur hari tuhhh...
ade pk cik tu dtg mcm tegur adik sbb adik nangis kat kubur tuhhh..
adik ckp kat die yg adik rindu sgt2 kat die...adik ckp kat die juga.."7thun pkcik sy tk jumpe atok"
lepas tu kann owg tuu senyum jee...haha mungkin die gelak kann adik lahhh..
arghh biar kan lah die kann atokk..die tk thu ape yg qid rse...

*atok jgn lupa doakan adik okey...adik syg sgt kat atokkkk..
adik doakan atok Abd Rahaman Bin Maalip ditempatkan dikalangan org2 yang berimann!!
Aminnn



Tuesday, 19 June 2012
Assalammualaikum.
herrmmm kmo ingt name nurshyazwani bt azmar?
nama yg pernah qid sebut kat sini dulu..
nama yg pernah qid benci dulu!
Tapi tanpa disangka2 qid akan pergi duduk ngan dia at satu tempat yg sama
selama tiga tahun.qid x pernah menyesal or ape skali pownnn klo die ngan qid study sama2...
mungkin ye dulu qid ngan die x rapat..malah mase form 3 kami mcm x kenal antre satu sme lain..
even dri form 1 kami sekelaz...tapi mase tuhh die ade kwn die,qid ade kwn qid...
so kami mcm jarang sgt bertegur!
Ingt dulu mase hari pertama fatin pergi kalau x silap..
qid tk thu nak duduk mane?
mase tuhh form4. qid mula2 tertnye2 jugak ngan sape qid nak duduk.
last2 entah mcm mane,qid duduk sebelah die...
mase tuhhh nak kate kan qid sedih sbb atien tkde pown ye juga...tp qid masih blh gelak2 lagi ngan die time uhh...memang susah nak ingt lah time2 mule2 rapat ngan die...
biler kiteowg form 4 tuhh ade tukar2 kelaz..!
mase tuhh lah qid mula duduk sebelah die jee..
memane jee sebelah die..sbb ape??sbb mse uhh qid tk de kwn!
and die punye bestie mse form 3 pown xde...at kelaz lainnn..
so qid ngan die je lah since form 4...
kalau nak di ingtkan...kenangan mase form4 ngan die lagi indh dri form5....
mase form 4 tuh lahh kite owg buat dajal tipu semua org!
kite owg buat owg mrh ngan kiteowg...buat owg benci ngan kiteowg!
mcm2...then mase form5 pulak..byk mslh yg timbul..masalh dri belah keluarga qid and keluarge die..
mslh dgn member2 kelaz and masalah tentang kami berdua sendiri..
terlalu byk masalah masa form5..susah utk nk explain stu2 at sni..
tapi tuhh lahhh..even die kena mrh ngan abg ajam..even die kena tengking ngan qid..even die kena kutuk ngan budak2 kelaz...die tetap menjadi diri die..
die tetap layan qid..die tetap ambik berat pasal qid..qid thu die kdng kala kecewa ngan qid..qid thu die kadang kala marah kat qid..tapi die DIAM SAHAJA!
hubungan kami....
~kalau bergaduh mcm mane sekali pownn pasti baik balikkk...
selalu nye die lah yg mcm cover blik semua nye...
hermm! tahu je lah perangai qid kannn...die lah selalu msg dulu klo pape jee yg jadi..
die lah selalu mintak maf ngan qid kalau ape2 berlaku...
hanya kebanyakan DIA sahaja!...
qid thu..qid bukan kawan yg terbaik buat die...
qid thu...qid bukan pilihan yg terbaik keluarge die utk jadi kawan baik die,and qid jugak thu sape diri qid ni utk jadi kawan die!perangai die dgn qid sgt byk perbezaan...
die yg byk menyelamatkan hubungan pershabatan kami nihhh!
kalau ikotkan qid mungkin hubungan ni dh lme berakhir hanya kerana sikap ego qid..haha!
qid thu tuhhh...
pape pown qid harap dan qid memohon pada Allah agar,selama tiga tahun ni,DIA cekalkan lah hati kedua dua antra kami ini supaya mudah menerima ape sahaja cabaran yg akan dtg dlm hubungan pershbtan kami nihh...qid berharap sgt tuhan makbur kann doa qid tuhhh..
kalau boleh qid nak minggu dpn kami pergi berdua..dah tiga tahun akan dtg pownn kami pulang berdua..
jagn lah ade antre kami yg lupa daratan...yg lupa kawan..qid tk nak benda tuhh..
qid berharap sgt agar Allah makbur kan permintaan qid tuhhh..Aminnnn...

*okey lah esya nnti smbung okey!

Friday, 15 June 2012

huhu encem kan qid mase nihh..haha
Assalammualaikum!
Hey esya.
Qid ade stu cerita yg agak klkr lah..huhu!
Pagi tadi dlm pukul 11 lebih qid keluar gi beli kertas A4 at ampangan!
Mase at trficlight tuhh.qid benti lerr sbb lampu merah..
tunggu punye tunggu skali ade kereta bnti at sebelah qid,die bukak tingkap and jerit
“azura!” biler qid pandang..haa! Ambik kau.Mr.Roy woiiii!!!
qid angkat kening kat die,dah tuu die ckp “kat depan sane benti jap,sy nk jumpe”
hahah! Okeyy qid pun tunggu lerr lampu hijau!
Biler die dh kuar keta tuhh qid tgk muke die! Haaa...muke mcm mrh..tp entah lerr.
Die tnye qid gi ipoh bler?
Qid ckp ler minggu dpn!
Dh tuhh die jwb “mmg x nak jmpe sya ke?”
huhu..qid tercengang ler bile die tnye mcm uhh...
qid ckp qid tkut...dh tu die ckp,klo btl kmo x buat knp nak tkut!
Perhhh ayat die!
Mmg ler qid x buat..and qid tk ptut takut..
tp..qid kne pikir gakk..tk kan qid nk jumpe owg yg mrh at qid..owg yg benci at qid..
tk kann qid nak buat muke tk thu malu pergi at owg uhhh...
qid ade otak ape!
Tk kan nak buat muke seposn jumpe owg yg tk nk jumpe ngan kite ye dakk??
huhuhuu
qid tnye roy! “walit nk ke jmp qid?”
huhuu tk de jwpn untuk soalan tuhh weii!!..
walit nk ajak mkn2 nnti stu hari b4 gi smbung!
X thu lerr biler mau gi!
Ahad malam dah nak kuar ngan abg ajam! Lepak at kedai je lahh tgk bola!
Time tuhh kot jmpe die skali scre persenol!
Biler lgi nk gi..minggu dpn dh nak kne amik along lah..kne siap2 ann brng! Kne tlg mk lang
pasal mjlis btunang abg ajieb uhh!!!..
so minggu dpn mmg bbtul bz sesgt lerr!
Tu yg tk thu nk jmpe roy biler..
mmber2 geng syam nii mybe qid jumpe mlm esok!
Tgk bola gakkk!!!..
sabtu malam...yg jmpe abg ajam ahad mlm!!
dua2 tgk bola..
tp rse nyee jmpe abg ajam uhh dri siang kott...
lepak2 ngan die lelame sikit...dh tuu nnti gi ipoh mybe jrng giler jmpe die..klo blik pown
nanti x pasti akan jmpe die or x! Die ann bz..lepas ni byk giler projek die..
qid doakan abg ajam terus succes lerr dlm karea die!
Aminn..
~okey lah esya qid out dulu ye!
Qid harap harap dpt ler jmpe roy nnti..huhu
klo x nanti merajuk plak bapak aku sowg tuhh..hahaha :D..
ha!lgi stu nk ckp! Nk thu x...qid yg nk sambung bljr owg lain yg ye ye..
masya Allah..ape lah!
Owg lain yg pesan itu ini,masing2 takut sbb kat sne nnti qid akan uruskan diri sndiri...basuh bju sndri..iron bju sndiri..haha! Tuh yg dowg tkut ann tuhh..ye lah seumur idop qid mane pernh duduk asrama,bju pown mama yg bsuh,time sekolah mama yg iron kann..ha!..lgi stu dowg tkut qid x blajr lah itu lah ini lahh...qid ni kann time sekolah pnteng lahh,serong lah..x buat hw lahh..
tu yg dowg tkut..bler blik kg ari tuu ye ye atok pesan itu ini...jmpe mk cik smlm pown mcm2 die pesann..ayoyo kelakar lahh!! huhu :) InsyaAllah lah qid boleh uruskan diri sendri..huhu

*okey lah esya nak out nii..BYE-2 yunk!

Wednesday, 13 June 2012

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa


Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih 
selepas selamanya...


Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih 
selepas selamanya...

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih 

Kasihku ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih 
selepas selamanya...

Lagu tuhh qid nak sgt nyanyi dpn abg wan.
Ade satu hari tuu qid hayati bait bait kata lagu nihhh..
tk thu knp air mata ni jatuh..
perasaan ni meronta ronda nak nyanyi lagu ni dpn abg wan..
nak sgt die thu yg qid sbgai adik die sgt2 mencintai die
sgt sangat menyanyangi die...
dan qid nk die thu yg tk mudah untuk qid hidup tanpa die,
qid lebih rela hilang benda lain dari hilang dia..
qid nak die sntiasa ade dpn mata qid..
qid nak sgt nyanyi lagu nihh dpn die supaya die boleh thu
ape yg qid rse...!
Abang! Adik sgt2 menyayangi abang.
untuk selama2 nya abg!




Assalammualaikum esya!
Hey! Sory sesgt2 sbb qid jarang update blog sjak akhir2 nihh..
qid mintk maaf k esya!
Huhuhuuu
Sejak akhir nii qid jarang gakk on9..on9 pown malam...
sambil2 tgk bola tuhh sambil on9 lahh :)
qid 24hb nihh nak nk gi ipoh dah!
25hb qid dh nak dftr..
qid harap sgt semua urusan kat sane dipermudahkan.
InsyaAllah qid akan gi melawat pusara kamu biler smp2 jee kat sane nnti..
insyaAllah esya!
Kamu tunggu okey.
Qid nak gi jugak kubur walit.
Nk mintk restuu :)
Tadi baru jee selesai medical checkup!
Wani mmber qid tuhh buat sehari jee dh selesaii...
smp at qid,ambikk kau dua hari haa!
Hey!
Semalam dh x-ray dah..dh tu entah kenapa pas jumpe doc uhhh,
die buat satu lagi surat suruh pergi x-ray lagi sekali hari nihh...
tuh yg pergi tuhhh!!!
tunggu punye tunggu akhir nye jmpe balik doc yg sme dgn smlm yg merupakan kwn kpd pk cu qid juga!...
Ckp punye ckp tetibe doc tnye “lung kmo ade problm ke dik?”
ha? hahahha
thu qid ckp ape?? alahh x de benda lah kak..akak sign je lah ape yg patut tuhh sya dh lmbt nihh nk gi kerja!hhahaahhaha..
doc tu pown tercengang!
Then qid ckp lagi.”tk de pape lah kak,klo lung sye prob pown pk cu sy yg uruskan saya.Sya okey!”
dh tu doc uh senyum..die ckp “bgus lh klo mcm uhh...pape je bg tau pk cu okey!saya dh sign sume normal :)”
hahahha mmg terbaikk kwn pk cu uhhh!!!..huhu thankz kak shafinaz! :)
esya thu x mse gi x-ray uhh qid rse nak gelk pownn ade..sbb ape??
hahha sbb sume budk yg sebaya ngan qid semua nye gi ngan mak dowg,ayah dowg..
but me! Hahaha sensowg baiii!! hahaahah..
ade sowg jee bdk yg mcm qid..uruskan semua sndri!
Budk uhh lelaki.hencm gak lahhh..hahhahaha
mase tgh tunggu x-ray uhh qid ade ternmpk sowg budak yg pegang buku mcm qid uhh!!
KPTM..hahaha at mne budk tuh dpt pown qid tk thu lahhh....

Sekarang nihh kann esya tgh sebokk pasal bola..
so qid skng nihh bz giler..~wahhh!! hahaahhaah.
Ye lahh,mlm nk tgk bolaa..tidur dh pukul 5,6 pagi...then nak beli brng lerr,nak gi buat itu ini...
sampai nk on9 pown mlz! And x sempat...
dh lah abg ajieb nk tunang tertibe nihhh...
haa...minggu ni wedding anak pklong.
Minggu dpn pulak abg ajieb nk tunang!
Esok nye pulak qid dh nak gi ipohh!!
haaaa..hahah kojap jee kan.
Brng2 nak bwk gi ipoh pown ade yg dh ade ade yg belom!
Buat mase nihh yg xde lgi bju kurung :) and tudung...
hahahahah...lain semua dh ade dahh..
hari tu dh kuar beli semua2 nyee...hermm!
Lappy mybe qid x beli..pkai dulu lappy nihh!.
Lappy nih pown bru format ari tuhhh..
so okey lagi nihhh..
fresh lagi..hhahahaha

esya thu x qid ngan roy x okey lagi..
dua hari lepas ummi ade col.tnye pergi ipoh biler.
Ummi ajak dtg umah and selesai kann semua2 nye b4 pergi ipoh tuhh....
ikotkan mmg ler nak jmpe..tp mcm mne??hati and perasaan ni kekdang mcm takut plakkk..
kdng2 marh giler ngn roy!
Hermmm!! lgi stu ira,and geng2 syam nak jumpe hujung minggu nih..
abg ajam lagi nak jumpe b4 qid gi sne!
So blerr qid bolh gi jumpe roy??
hermm?
Qid pown x thu,sdng kan nk jumpe ira,syam and abg ajam pown qid tk thu biler ni kann plk nak jmpe roy..
bukan qid ckp roy x penting,tp dowg lgi dulu dri ummi ckp nk jumpe..
dri hari tuhh lgi dowg dh ckp awal2....
abg ajam tuhh bebiler die free je die col ajak jumpe uhh!!!..
tu pasal qid x boleh nk buat janji ngan sesape skng nii..sbb tkut dh janji nnti x jdi sbb
abg ajam ajak jumpe pulak nnti!
Haa kan dh susah uhhh!.
Pape pown qid akan cue gak untuk ambik mase jmpe ngan roy ummi..
mmg qid nak tp mase jee tk thu lagi biler..
hihihi

tadi duduk tgk brng2 qid beli smlm!
Qid tertibe teringt kate2 arwah atok rahman mase qid drjah empat.
Mase tuhh time abg ijam tgh sibok nak sambung belajar.
Die ckp dulu,klo qid smbung belajar dia akan bwk qid pergi beli ape saje yg qid nak.
Die akan belikan..die akan turut je ape yg qid idamkan..
mase tuhh juga qid tnye die,klo atok x bwk mcm mane??
thu die ckp ape? Die ckp, “xpe lah...atok x bwk xpe..adik pergi and uruskan semua nye sendiri okey.jgn ganggu urusan ayah dgn mak.dorg ade kerja.nak cri duit untk kmo semua”
die ckp lagii...die ckp “insyaAllah klo atok ade mse tu nnti,atok bwk adik pergi urus semuanye,tp klo atok tk de,adik jnji ngan atok,adik pergi sndri dan jgn sush kann mak ayah”
dan sekrang,adik dh nak smbung belajar atok!
Adik pergi sndri..adik uruskan semua nye sendiri..
dari A-Z adik uruskan sendiri...adik pegng janji adik pade atok...
adik ingt lagi semua pesan atok...atok doakan yg terbaik buat adik ye!
Adik syg atok sgt2...
atok thu tk hari tu mse blik melaka,jumpe nenek.
Nenek ckp “klo atok ade mesti die suke cucu kesygan die nih nak smbung bljr”
hahhaa mcm x caye je kann atok??
even adik x msuk U.tapi adik masih ade peluang utk smbung kat mane2..
adik jugak pgang jnji adik untuk power dlm subjek maths!
Klo atok ade lagi mesti atok x percye ngan kputusan SPM adikk..
walau pown 3A sahaja..tp klo ditgkkan dgn prangai adik dri dulu mmg susah utk
sedare2 nih percya..mane x nye,cucu kesygan atok ni kann mcm setan dulu..
adik antre cucu atok yg bengong dulu kannn...
sbb tuh atok ckp yg atok akan bwk adik gi memane sje klo adik smbung bljr ...
sbb atok sje nak tarik mint adik utk beljar kannn....
hermmm!
Adik rindu atok sgt2...
rindu nak peluk atok,rindu nak tido sebantal ngan atok...rindu nak berkepit ngan atok,yg pnting rindu nak berjalan jalan ngan atok!
Rindu sgt2 atokkk.....adik doakan atok sentiase tenang kat sne okey... :)

okey lah esya.tuh je..nnti ade mse qid smbung okey.
Bye-2


Saturday, 9 June 2012

Asalammualaikumm...
hey esya..qid baru balik dri melaka nihh...
hari ni gi melaka lagii..Qid gi jumpe tok cik mamat yg tinggal at kl dulu tuh lerr!
sebenarnye nk gi melaka hari nii x dirancang pownn awal2nye!
sekali pgi2 tdi atok col tnye gi dftr biler?qid ckp lerr 24 pergii grakk perak!
skali die ckp nih. "dtg umah atok hari nii..atok nak jumpe..minggu dpn umah pklong kmu kndri,atok x dpt jumpe kmo nnti"
so nak tk nak kena gak jmpe diee...
hari ni 9hb..minggu dpn  16hb..time tuu wedding umah pklong..minggu stu lagi uhh 23hb plak,time uhh abg ajieb bertunang!
jadi nak x nak qid kne pergi gakkk jmpe die hari niii!
pergi tdi makan tghari semua at sne...dlm pukul 6 lebih tdi gerakk balik seremban balikkk.
tahu sbb ape atok nk jumpe??
die asyik ckp nihh "kmu at sne nnti bljr betul2...Jangan nak enjoy jee..Duit ade beli buku,jgn membazir.Satu lagi,pasal artis,pasal pelakon,pasal penyanyi semua lupe kann dri otk kmu tuhh,fokus pade belajr...ingt ni masa dpn kamuu"
tuu je yg atok asyik ckp!
qid pownn iye kann je lah ape yg die ckp!!
qid mlz nak jwb2..kang panjng cite pulaa...lgi pown atok cume nasihtkan qid jee kann..
x kan nk melenting pulakk kann?
so iyakan and turut jee ape die ckp!
huhuhuhu
pape pownn thankz lah to atok yg bg mcm2 nasihat at qid..
InsyaAllah qid jge diri at sne ti!
qid xkan malukan keluarge.InsyaAllah...
~haa esya,hari ni qid belajr sesuatu yg baru..
hahah thu ape?? hahah beljar kaitt buah pkai galah...
hahhaha kelakar kann?? pertme kali wokk qid kait buahh..
tdi atok nak ambik mangga and buah ape tahh...die pakai galah..dah tu die bg at qid galah sbb die nak ambik
plastis...qid ambik lerr...skali nenek kuar nnk suruh qid kaitt...puas lerr qid buat x dpt2...
smp atok dh kuar,akhirnye atok ajar qid kait...abis buah tuu terkopek2 qid buat..
hahahah buruk dahh!
tpi atok ckp nii "xpe lahh..jnji thu kaitt,klo x dtg sni tdi xde kmo bljr mengait buah kann"
serius qid ckp esya,qid tk thu knp atok mcm uhh..
ambik brt sgt psl qid...psl diri qid tdi mse at kg tdi...mcm2 die pesan esya...mcm2 die nasihatkan qid and mcm2 benda die ckp at qid....
agak pelik lah dgn perangaii die...
tapi qid diam kann jee..ye lahh..die atok kitekannn..klo bising2 kang.ape plak die kte...
pape pown thankz atok ambik brt pasal adik!

*k lah esya nak out ler

Thursday, 7 June 2012
Salam.
Malam ni malam jumaat.
tadi ayah and mama suruh owg masjid buat tahlil!
Dan sekarang ni semua nye dah selesai! rumah yg bersepah2 tdi sbb masak utk hantr masjid tuu pown dh okey dah! dh bersih sebersih bersihnye!!
Dan biler sume dh selesaii qid x thu knp mcm xde mood jee!
nak thu sbb ape?sebab rindu! rindu sgt2 pade smua. pada kamu,pada wlit pd abg im pda pian..and yg pling2 qid rindu adalah abg wan!!
Subahanallah....rindu btl qid pade die..
rindu yg teramat ramat sgt!
hanya tuhan sahaja yg thu mcm mane rindu nye qid pade diea and yg lain2....
Qid harap mereka dapat doa2 dri kami semua nihh!!
qid juga berharap agak mereka sentiase tenang disana dgn doa2 kami semua!
kmi nak mereka thu yg kami amat menyayangi mereka!!

qid berdoa agak mereka semua ditempatkan dikalangan org2 beriman!
Aminnn

Wednesday, 6 June 2012
Salam esya..hey2.good nite!
pelik x qid tulis blog memalam niii.
hahhaha okey malam ni qid ade 3 cerita yg mood berbeza!
ape die??
okey pertama cerita pasal Mr.Roy aku tuhh!
pagi tadi qid teringt kat die,try lah coll...tak angkat..
qid mesg x reply...
skali hati nii rse mcm yaAllah bersalah sgt2...
dh tu rse mcm roy sihat ke?roy okey ke??
die sakit ke?
entahh lerr..tk thu knp benda2 uhh qid pikir dri mlm semlam lgiii...
dah tuhhh pagi2 uhh qid gi ler kedai makan yg selalu qid gi minummm ngan roy dulu...
esya nk thuu!!!
tanpe di sangka2 qid jumpe roy tgh bekfas at situ sensowg!
memule langkah kaki ni trhenti gakk biler terjumpe die uhhhh...
tp qid ckp dlm diri "mungkin ni yg Allah aturkan..qid jumpe die at sni"
okey gi gi at die...qid tgur die,die senyum jee...
dh tuu qid terus duduk stu even die x suruh...
dh oder semua qid terus ckp ape yg terbuku at hati qid...
satu2 qid ckp..satu2 qid terangkann kat die...
qid ckp gak yg qd risau bler die buat mcm tuhhhh....
qid risauu gakk blerr die langsung x bg respon blerr qid try hubungi diee..
die pandang and dgr jee ape qid ckp!!
ade gk qid rse mcm qid berckp sensowg...tp alang2 die bg qid ckp uhh kannn...baikk ckp jee teruss...
ye takk???
dh lepas semua2 uhh..die pown dh abis makan skali die ckp
"saya pergi dulu.ambik duit ni byr semua sekali.Asalammualaikum!"
tuuuu jee esya die ckp! tu jeee yg die jwb blerr qid dh ckp byk2 uhhh...
YaAllah sakitnyee hati niiii....
qid tgk jee die naik keta...aduhh patah seribu hati qid niii..huuuuu!!!
dh lme2 die grak uhhh qid msg ckp "thankz"
but die x balas pownnn...woiii sedihh weiii....

okey kedua nak cerita pasal ira!
ira ni dh kronikk dh thuu...oagi tdi time bekfas uhhh dpt col dri sepupu abg,die ckp ira dtg sne and ade at kubur pian dri pukul 7 pagi uhhh...cer byngkannn..tah smp pukul berape tahhh...
yg at melake pownn ngoii suruh aku yg at seremban ni turun buat ape???
kowg selesaii kan je lahhhh...
esya thuu!! bler dh puas2 jauh2 dtg skali qid gi jumpe die tnye "ape cite nii ira"  "ko ni dh kenapa"
thu die jwb ape?? "ko ni pahal?x pyh sebok pasal aku blh x??ko prgi ler blik seremban uhh,sebok2 at sni buat  ape !"
haa tuu die ckp!
die ingt qid hamakkk sgt ke nak gi sne pujuk die bagai!!
oiii aku pikir ko tu kawan aku ko thu x?????
klo x kerana erti kawan tk ingin aku nk dtg jauh2 de!!
tkde de aku nak ambik thu psl ko de..pergi mampos ler ko at kubur si pian tuhhh..peduli ape aku!
tapi aku pikir ko tuu kawan aku ko thuu x??
haaa!
ko thu x setan?? arggghhh mcm bodoh ler perangai kauu gilerr!


okey yg last.ending untuk cerita hari nii ade lah,bler qid jumpe kawan2 baik qid...
mule2 jumpe yg from ganu tuhh jeee...skali tk disangka2 mak si fatin tuu nak pulakk anta fatin uhh jmpe kiteorg niii!! tk sangka plakk mk die uhh nk lyn si fatin tuuu...
so secara rasmi nyee fatin tu ade skli tdiii...
qid auni and fatinnn..dulu kami selalu bertige even at memane skali pown dlm kwn sekolah tuhhh...
but start tingkatan 4 masing2 tukar sekolah!
yg tinggal at sekolh yg sme qid saje lerr...yg dua lagi pindah!
so hari ni buat pertama kali nye lepas dowg pindah dulu..ni lh pertaman kalinye
kami bertige jumpe same2...
burak sama2...take picture sme2..huuu syok weiii..hehehe
thankz lerr sbb sanggup dtg erkk fatin..and thank juga tok auni sbb blik seremban..
klo x kite x kan jmpe wokk!!
hehehe... :))
haa tu je lerr nak cite..mate dh layu ni...hihihiii..

bye-2 esya

Sunday, 3 June 2012
salam.
qid tgh pening nihhh..
hermm! dgn bdn penat lgi..
dgn sakit hati lagi!
pgi tdi okey jee..
semua nye 100% okey! best!seronok!!
semua ade!
tapi samp je nyalas blik tdi abg syam col.
and mrh2 mengamok2 lahhh...
mrh sbb pe??adoiii aii kes ngan roy uhh dh terbocor smp at telinge die lerr.
qid x thu spe yg bg tauuuu...
and abg sndri percye ckp owg uhh yg qid buat hal at roy uhhh...
memang mcm gampang lah!
mampos x nak org uhhh...hidup pown menyusahkann aku jeee!!!!
argghhhhhh! mcm bodoh lahhhhhhh!!!!
mmg sakit betul hati skng!
skali dh tu wani col ckp pasal yg jumpe auni uhhh...
ape tah! die ade hal..dh tu x pat jmpe at umah die..suruh qid gi tman pelangi or  ambik at pasar lah ape lahhh!!
taman pelangi pownn aku x thu at mne!!ni nk suruh aku gi tmn pelangi!!
dh tuu msg plakk ckp dtg fs and auni ambikkk..blik suruh ayah ambik at fs..
pukul brp plakk qid nak blikk???
fs tu x de owg ke???
nk ke ayah lyn qid???
hey! moto yg ade at umah aku tuhhh utk pergi ampang.melake saje auuu...
lain ayah aku suruh simpan!! blik je besok die suruh aku trus bwk s2 smpan sne...
klo moto tu aku blh bwk area umah kowg tuhh xde sessh aku pikir nih semua!!
bengong lahhh!!!!!!!!!!udk yg bg tahu abg syam uhh pown bangsat sgt2...
pergi bg thu pahal!! mmg sje kauu nak tarik mood aku nk jmpe mmber akuu annn!!!
mmg saje cri mslh kauuu kannn...
mcm babi lahh kau sial!


Saturday, 2 June 2012
Asalammualaikumm..
Hey huu! bru dpt masuk blog ni haaa...
qid skng ade at nyalas...umah mak!
pgi tdi ade knduri meh at umah niii...
mlm ni qid tido sini jee sbb besok ade kndri at masjid tanah pulak!
kalau nk balik smban penat kot...besok pgi2 nk dtg melake blikk...so baik tido umah mak je!
mk ngan ayah pown x kisah!
abg aku lgi ler! haha dh ade mcm2 plan utk mlm nih..adik beradik die pown x kisah...
mlm ni rmai2 nk buat operasi besar besaran wokk!
hahahahaha...
Qid mintk maaf sgt2 esya x sempat nak post pasal befday qid ari tuhh..
sory esya!
bukan x nak story..tp mcm xde mood kot..
dgn perasaan bercmpur adukkk..
dgn mslh ngan roy uhh
tu yg xde mood sgt2 nak tulis blog nihhh...
and skng ni qid gagah kan jugak diri utk tulis.perhhh ayat~ hahaha
Ingt lagi befday qid biler esya??
haa bilerr bilerr??
huhuu..
tak kish lah biler kannn...huuu
okey first clbrt member2 nii ajak gi laut...
okey mse tuh qid exctd juga lah sbb nak gi langkawi...
lme wokk x gi sne!
dh tuhh dua hari lps mmber qid bg tau nk gi langkawi uhhh
abg ajam pulak nk qid ikot die!
dlm mse yg sme pulak hujung minggu uhh ade jmputan kawin yg melambakkk!!!
cousin lahhh...mk cik lahhh abg angkat lah...!!!
semua nyee nak kawinnn!!!
hermmm!
hari yg dh dkt pulak tuhhh..ayo!
sampai sehri sblum befday uhh qid tk thu nak ckp ape! nak ikot  mmber tp takut x sempat pulakkk nk blik serembann..
nk ikot abg ajam! hati ni masih x blh jmpe die time uhh rse nyee!
last2 qid terus trng at abg ajam ckp yg qid xmau jmpe die sbb hari tuhh...
qid kte at die lain kli lerr jmpe! dekat mmber2 qid pulak qid terus trng lah pasal tkut x smpat uhhh..
last syam buat kputusan kumpul at PD jeh!
awal nye mmg qid tk nak sbb x ske pd..
tp kne lah gk ikot sbb langkawi qid x nak x kan ni pown nk bantah!
ye x???
so mlm uhhh clbrt at pd ler..dowg uruskann...
Enth ler esya...
qid bukan x hapy or x hagai ape yg dowg buat at qid...
tp sbnrnye mlm uhhh qid masih tercari2 byng2 abg wan,pian,abg ajam!
even qid ckp at abg ajam qid x nak jmpe die tp sbnrnye qid rindu sgt at die and nk sgt die ade mlm uhhh..
lepas semua2nye selesaii..selesai ptg kek! selesai kena tpung selesai mandi laut memalm bute uhhh..
qid gi at syam..and ckp "aku nak pian!"
qid x thu knp qid ckp mcm uhh tetibe!
syam terdiam mse tuhhh...
syam tenung jee muke qid mse uhhhh...
tk de kate kot nk ckp!...
bler masing2 diam jee qid pown grak gi at yg lain2 uhhh!!!
ikot kann nk jee peluk si syam uhh and ckp yg qid rindu glerr at arwah piann uhhh...
tp..hahah x blh wokk!!Huhuhu :)
time mlm uhhh..ade gak benda yg jdi antre qid ngan abg ajam!
ape die??
haaa
haahahaha
tk pe tk pe mlz nak cite,ti die bce angin lgi pulak die uhhh!!
hahahah.
hari khamis uhhh siang xde buat ape2...bergayut je lah at tipon..
mlm uhh ja yg mama buat mkn2 at s2 uhh...
malam uhhh agak seronok..mama panggil Dj skali utk berkarok mlm uhhh..
ade ptg kek! ade game! ade cabutan bertuahh and last! ade persmbhn suare sumbang aku!
haha!
malam tuhhh boleh lah seronok sbb suasane die mcm thun lpas skit..
herm! tp satu je lahhh...
qid rindu iwan time uhhh..time tgh sebok2 uhhh mmg terase sgt kehilng iwan!
mcm kureng sgt gelak tawa die auuu..
lagi2 abg ajam kerja mlm pula ari tuhhh!
and kedua qid tringt pian...
ingt lagi befday thun lps yg mierul and abg tarik qid suruh qid duet ngan die..
mase tuhh kan qid ngan pian tgh perang besar...
tp walau pun gaduh2 die ttp dtg smbut bfday qid dulu..tuh yg abg kena kan qid ngan die uhhh..!!
serius malu time uhhh...tp seronok sbb ade pengalaman...sbb thun ni xde lagi bnde tuhh!!!!
haa ~ then pasal hadiah..
psl hadiah kali ni qid nk rahsia kann...last year dh bukan main qid story pasal hadiah owg tuh bg lah..owg ni bg lerr...
tp kali nii punye!
tidak! qid xkan masuk gmbr and x akan bg tauu ape hadiah qid...
asal semua thuu qid x nak masuk gmbr befday kali nii bersebab!
qid x nak stu hari  nnti qid tgk pic2 uhh at blog nii,then qid nangis and down gler2...
sbb ape?sbb gmbr2 nih nnti hilng muke pian hilang muke iwan and hilng muke abg gomok den tuhh!!
qid x nak...nnti qid bertmbh2 rindu arwah due uhhh!!!!

okeyy dh abis pasal befday..hahah tk menarik kann??haii x pe lerr!
skng ni cite pasal pgi tdi...
pgi tdi ade wedding at dkt2 umah mak ni...dh tu mk pulak buat skali ngan sedare uhhh kndri arwah atoknnk andkesyukuran abg ajam dh naik pangkat!! hahahhaha...dh tue2 bru naik pangkat ~pftttt
hahahahh...
ramai gak lah kwn2 kerja abg ajam dtg..
nk di jdikn cerita kann..ade sowg sis nii die kwn abg ajam auuu..
die mcm x puas hati ngan qid bler qid duduk bilik ajam...bler qid gune phone abg ajam and bler kmi kongsi air due owg!
hahahahaha
part yg kongsi air uhh kelakar!!!
mule die mcm niii...
qid haus,then gi at kemah amik air..qid duduk lah bwh kemah uhhh...
time uhh abg ajam tgk buat lawk lerr ngan kengkawn die...
skali die dtg die mintk air qid and terus minummm...
qid pown x kisah lahhh..skali ade minh ni gi mcm jerit auu ckp "Zam kau minumm air budk tuh dh minum lah"
time uhh qid tercengang.abg ajam pown tercengan!
hahah bungukkkkks
ye lahh ape ade hal kooo...die abg aku...skti aku lah!
dh tuu bdk uhh siap jeling2 lagii ler qid duduk at biler ajam..
qid sengaje jee tdi bukk pintu bilik abang ajam bsr2 biar die nmpk..hahahah
jht kann qid???
padan muke die!!
pape pown nasib qid hormat die sbgai tetamu at umah tuhh tdi...
nk di ikotkan tdi maunye terbakar qid sbb die asyikkk jeling2 qid...asyik pandang2 qid..
dh tuh nye at abg ajam sape qid....tnye qid ni adik brdik btl ke ape ke!
hey gi mampos arhh ko!
ko tuh owg luar buat cre owg luar.....
hadoii aii!!!
abg aku punye cite x smestinye kena cite at kau bungukkkk!!!!!

mse mule2 sampai umh mk tdi kelakar...
ye lah b4 jmpe uhh kn kteowg mcm gaduh skitt..
skali jmpe2 pgi tdi abg ajam ckp "klo btl ko x nak ckp ngan abg ke ape ke,plz dpn mak ayah tlg jgn buat mcm uhh"
serius qid tglk time uhhh...
ye lahhh die blh ckp mcm uhh plakk...
mcm lah qid ni jht sgt smp nak kne berlkon dpn mak ayh sndri weiii!!!
ape nihhh...hhahahaha....siott betul lah pemikiran si gomok den tuhhh!!!
huhuhuhu...
pape pown esya semua nye dh selesaiii..befday..wedding at nyalas.
skng ni tunggu esok jee...
nak gi wedding stu lagii..esok qid akan lepak ngan yana dri pagi smp maghrib!
huuuuu 3Jun weiii,kngan terakhir aku ngan yana nnti nihh!!!
heheheeh....
x sabar nihhhh...

*okey lah esya.nak out..okye SALAM!




Official Template By BudakPEMALAS