Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

kisah aku lerrr

Assalammualaikummm!!!!
heyyy..esya...miss giler giler ngan blog nihh..skng bru berkesempatan nak
menulis dlm blog nii...hahahahahaha...
hari nihh tamat dah segala orentasi kat Kolej PolyTech Mara Ipohh tuhhh..
Alhamdulillah qid dpt buat semua benda yg faci suruh...
alahamdulillah juga sebab qid tak kena reging..qid x kena naik pentas.
qid tak kena ckp pakai mic!
haaaa suke and hapy sgt! :)
semua program yg faci buat semua nye cool sahaja..tak ada yg 100% reging..
tk ada yg kena lari satu padang..tak de nak kena lari dlm dewannn..
faci2 kptm thun nihh mmg terbaikkk~ thank youu so much bro and sis..
tp agak kecewa dgn kumpulan qid lahh..
sbb ade beberapa student nihh yg tk nak terima langsung pendapat owg...
nak ikot telunjuk die sahaja...tp qid diam jeee...klo bising bising nnti kecoh pulak kannn..
huhuhuhuhu...
qid kuar asrama..
mulai malam nii qid akan tidu at umah pak cik nihhh...
qid akan tinggal sementara kat umh pak cik nihhh...
lepas tuhh qid akan cari rumah sewa and duduk umah …

esya!

Asalammualaikum esya!
hey qid skng ade kat slim river skng nii..
kat umah mak ngah!
besok qid dah nak gi dftr tuhhh... qid harap sgt semua benda berjalan dgn lancar esok..
qid harap sgt qid dpt menerima keadaan yg mcm2 at sne tuhhh...
Esya insyaAllah ptg nihh qid pergi lawat pusara kamu ngan arwah walid..
qid harap kamu ngan walid dpt doakan qid okey!
doakan qid selamat and sentiase bersbr dgn ape sahaja yg berlaku..
okey esya!
nak thu tk ape jdi mase otw dtg perak tdi???
haaa hahahah keta ayat kena tahan ngan mat mat moto nihh..alah
dowg tuhh ayah kenal...
tp mcm bodoh lerr juga sbb time uhh ayah at belah tgh..die dtg at belah kanan and suruh ayah masuk kiri....
ayah mule2 tak perasan sape owg uhhh.. sbb helmet die ann wane hitam cermin die..
tuh yg tak perasan.
sekali die bukak cermin helmet die bru ayah nmpak yg tuhh abg farokk!!
choiii...tahan semata2 nak bg buku at qid sbb abg ajam kirim from kg..choii lah dowg...
buat takut jeee!

sekarang nihh qid tgh rase cmburu..huhuhu
sbb ape…
Assalammualaikum...
hey esya!
qid skng ni tgh rase sebersalah dengan mmber qid yang hasanah and dinie tuhh.
tadi lepas qid borak2 ngan wani dalam telepon...qid dpt col plak dri hasanah..
die tnye mcm nii.. "qid kau ari sbtu nihh ade buat ape2 tkk" qid jwb lah..abg sepupu qid bertunang.
dah tu die tnye lgi "hari ahad?" qid ckp plak yg qid dh nak gi perakkk...
dah tuhh last die ckp "klo mcm tuhh esok kite keluar lahhh...kau pown dh nk smbung study ann..lepas tu aku.."
okeyy time tuhh qid terkejut..qid ckp lahh kat mana?? dgn sape??
dah tuhh die ckp at JJ..ngan die and dinie sahaja!
haa dinie?? qid terdiam kejap!
qid tnye hasanah tdi "comfem ke dinie ade?"
hasanah kata dinie dh comfem dahh..sekarang tgh tunggu qid jee tinggal!
haha..
kowg x de bg tau aku apa apa tetibe nak ajak kuar menyejut mcm nihhh..
dah tuhh nak desak2 pulakkk...mcm aku nihh tk nak jumpe kowg plakk!!
smp x sempat aku nk bg alasan ape2..siap byk byk kali ckp "plz plz plz&qu…
Hey esya...
hurmm! Tahu tk tadi..dalam qid tgh pikir pikir masa yg sesuai utk
bg tahu Add yang qid nak smbung beljar kat perak minggu nihh..sekali tertibe die col!
qid mcm pelik gakk sbb tk pernah die col qid siang2 bute uhhh!!!!
mase die col tuhh die diam...tp dlm die diam uhh qid dgr tangisan die..
qid tnye die kenapa??bnyk kali qid tnye..last2 die cerita problem die dri A-Z...
huhh! mslah die tuhhh...dri die form2 sampai lah dh abis sekolah nihhh..klo mslh bab nihh jee..mesti die cari qid..mesti die luah kat qid...
masuk nihh..kali ketige kott qid dgr die menangis...klo face to face uhh bru dua kali...
qid yakin sgt yg tak semua kawan die dpt tgk airmata die..
and qid beruntung sbb qid nihh tmpt die kongsikan masalah!
Lepas jee die cerita mslh die semua tdi...qid terpikir "patut ke aku bg tahu die yg aku nak pergi sbtu nihh?"
ye lahhhh..dah lah dgn dgar die menangis lagiii...memang payah lahhh...
qid ingt lagi pesan die mase lepak2 ngan qid hari tuhh..die ckp .. "kau klo …
Saya terlalu inginkan INI ^^^^^..Yang original punye! doakan qid dpt jumpe yg hampir serupa dgn yg ini atau yg sebijk mcm tuhh!!!>.Kat seremban tiada!!!!!!

Love Him Forever

Assalammualaikum esya.!
huhu masuk balik nihh haa.. :D
lupe sebenarnye nak ckp!
hari ahad hari tuhh qid gi kubur atokk..
YaAllah YaTuhan ku...jarang sgt qid gi kubur atok rahman qid nangis...
tk thu kenapa mase tgh bace2 doa tuhhh tetibe air mata ni jatuh..
atokk..adik rindu atok sgt sgt..kalau boleh kannn..adik nak sgt salam tgn atok b4 pergi perak..
b4 adik smbung study nihhh..nak sgt peluk atok and cium tangan atok!!!
adik rindu sgt ngan atokkk...
adik nangis tauu mase lawat kubur atokk...
adik nangis biler ati adik berbicara sndiri..
adik nangis biler teringt yg atok tkkan balas semua perckpan adikkk...
adik hanya boleh pegang batu ninsan atokk!
adik hanya boleh pegang batu batu atas pusara atokk tuhhh...
adik x mampu nak pegang tangan atokkk..adik tk boleh nak cium tgn atok!!!
adik rindu atok sgt sngt...atok..doakan adik okey!
doakan adik mampu lalui semua semua dugaan yg Allah bagi..doakan kesihatan adik doakan pelajaran adik..
Okey..adik syg sgt ngan atokkk...
adik thu kite di…

FOr her..

Assalammualaikum.
herrmmm kmo ingt name nurshyazwani bt azmar?
nama yg pernah qid sebut kat sini dulu..
nama yg pernah qid benci dulu!
Tapi tanpa disangka2 qid akan pergi duduk ngan dia at satu tempat yg sama
selama tiga tahun.qid x pernah menyesal or ape skali pownnn klo die ngan qid study sama2...
mungkin ye dulu qid ngan die x rapat..malah mase form 3 kami mcm x kenal antre satu sme lain..
even dri form 1 kami sekelaz...tapi mase tuhh die ade kwn die,qid ade kwn qid...
so kami mcm jarang sgt bertegur!
Ingt dulu mase hari pertama fatin pergi kalau x silap..
qid tk thu nak duduk mane?
mase tuhh form4. qid mula2 tertnye2 jugak ngan sape qid nak duduk.
last2 entah mcm mane,qid duduk sebelah die...
mase tuhhh nak kate kan qid sedih sbb atien tkde pown ye juga...tp qid masih blh gelak2 lagi ngan die time uhh...memang susah nak ingt lah time2 mule2 rapat ngan die...
biler kiteowg form 4 tuhh ade tukar2 kelaz..!
mase tuhh lah qid mula duduk sebelah die jee..
memane jee sebelah die..sbb ap…

stoty lgi :)

huhu encem kan qid mase nihh..haha Assalammualaikum! Hey esya. Qid ade stu cerita yg agak klkr lah..huhu! Pagi tadi dlm pukul 11 lebih qid keluar gi beli kertas A4 at ampangan! Mase at trficlight tuhh.qid benti lerr sbb lampu merah.. tunggu punye tunggu skali ade kereta bnti at sebelah qid,die bukak tingkap and jerit “azura!” biler qid pandang..haa! Ambik kau.Mr.Roy woiiii!!! qid angkat kening kat die,dah tuu die ckp “kat depan sane benti jap,sy nk jumpe” hahah! Okeyy qid pun tunggu lerr lampu hijau! Biler die dh kuar keta tuhh qid tgk muke die! Haaa...muke mcm mrh..tp entah lerr. Die tnye qid gi ipoh bler? Qid ckp ler minggu dpn! Dh tuhh die jwb “mmg x nak jmpe sya ke?” huhu..qid tercengang ler bile die tnye mcm uhh... qid ckp qid tkut...dh tu die ckp,klo btl kmo x buat knp nak tkut! Perhhh ayat die! Mmg ler qid x buat..and qid tk ptut takut.. tp..qid kne pikir gakk..tk kan qid nk jumpe owg yg mrh at qid..owg yg benci at qid.. tk kann qid nak buat muke tk thu malu pergi at owg uhh…
Setiap nafas yang dihembus Setiap degupan jantung Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan Dalam tidur dan khayalan Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku ku amat mencintai kamu Kerana kau beri erti hidup Ku kan terus mencinta sedetik lebih  selepas selamanya...

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia Asal masih adanya kamu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku ku amat mencintai kamu Kerana kau beri erti hidup Ku kan terus mencinta sedetik lebih  selepas selamanya...
Kasihku ku amat mencintai kamu Kerana kau beri erti hidup Ku kan terus mencinta sedetik lebih 
Kasihku ku amat mencintai kamu Kerana kau beri erti hidup Ku kan terus mencinta sedetik lebih  selepas selamanya...
Lagu tuhh qid nak sgt nyanyi dpn abg wan.
Ade satu hari tuu qid hayati bait bait kata lagu nihhh..
tk thu knp air mata ni jatuh..
perasaan ni meron…

Qid pegang janji

Assalammualaikum esya! Hey! Sory sesgt2 sbb qid jarang update blog sjak akhir2 nihh.. qid mintk maaf k esya! Huhuhuuu Sejak akhir nii qid jarang gakk on9..on9 pown malam... sambil2 tgk bola tuhh sambil on9 lahh :) qid 24hb nihh nak nk gi ipoh dah! 25hb qid dh nak dftr.. qid harap sgt semua urusan kat sane dipermudahkan. InsyaAllah qid akan gi melawat pusara kamu biler smp2 jee kat sane nnti.. insyaAllah esya! Kamu tunggu okey. Qid nak gi jugak kubur walit. Nk mintk restuu :) Tadi baru jee selesai medical checkup! Wani mmber qid tuhh buat sehari jee dh selesaii... smp at qid,ambikk kau dua hari haa! Hey! Semalam dh x-ray dah..dh tu entah kenapa pas jumpe doc uhhh, die buat satu lagi surat suruh pergi x-ray lagi sekali hari nihh... tuh yg pergi tuhhh!!! tunggu punye tunggu akhir nye jmpe balik doc yg sme dgn smlm yg merupakan kwn kpd pk cu qid juga!... Ckp punye ckp tetibe doc tnye “lung kmo ade problm ke dik?” ha? hahahha thu qid ckp ape?? alahh x de benda lah kak..akak sign je lah ap…

Aku :)

Asalammualaikumm...
hey esya..qid baru balik dri melaka nihh...
hari ni gi melaka lagii..Qid gi jumpe tok cik mamat yg tinggal at kl dulu tuh lerr!
sebenarnye nk gi melaka hari nii x dirancang pownn awal2nye!
sekali pgi2 tdi atok col tnye gi dftr biler?qid ckp lerr 24 pergii grakk perak!
skali die ckp nih. "dtg umah atok hari nii..atok nak jumpe..minggu dpn umah pklong kmu kndri,atok x dpt jumpe kmo nnti"
so nak tk nak kena gak jmpe diee...
hari ni 9hb..minggu dpn  16hb..time tuu wedding umah pklong..minggu stu lagi uhh 23hb plak,time uhh abg ajieb bertunang!
jadi nak x nak qid kne pergi gakkk jmpe die hari niii!
pergi tdi makan tghari semua at sne...dlm pukul 6 lebih tdi gerakk balik seremban balikkk.
tahu sbb ape atok nk jumpe??
die asyik ckp nihh "kmu at sne nnti bljr betul2...Jangan nak enjoy jee..Duit ade beli buku,jgn membazir.Satu lagi,pasal artis,pasal pelakon,pasal penyanyi semua lupe kann dri otk kmu tuhh,fokus pade belajr...ingt ni masa dpn kamuu"
tuu j…
Salam.
Malam ni malam jumaat.
tadi ayah and mama suruh owg masjid buat tahlil!
Dan sekarang ni semua nye dah selesai! rumah yg bersepah2 tdi sbb masak utk hantr masjid tuu pown dh okey dah! dh bersih sebersih bersihnye!!
Dan biler sume dh selesaii qid x thu knp mcm xde mood jee!
nak thu sbb ape?sebab rindu! rindu sgt2 pade smua. pada kamu,pada wlit pd abg im pda pian..and yg pling2 qid rindu adalah abg wan!!
Subahanallah....rindu btl qid pade die..
rindu yg teramat ramat sgt!
hanya tuhan sahaja yg thu mcm mane rindu nye qid pade diea and yg lain2....
Qid harap mereka dapat doa2 dri kami semua nihh!!
qid juga berharap agak mereka sentiase tenang disana dgn doa2 kami semua!
kmi nak mereka thu yg kami amat menyayangi mereka!!

qid berdoa agak mereka semua ditempatkan dikalangan org2 beriman!
Aminnn

best!

Salam esya..hey2.good nite!
pelik x qid tulis blog memalam niii.
hahhaha okey malam ni qid ade 3 cerita yg mood berbeza!
ape die??
okey pertama cerita pasal Mr.Roy aku tuhh!
pagi tadi qid teringt kat die,try lah coll...tak angkat..
qid mesg x reply...
skali hati nii rse mcm yaAllah bersalah sgt2...
dh tu rse mcm roy sihat ke?roy okey ke??
die sakit ke?
entahh lerr..tk thu knp benda2 uhh qid pikir dri mlm semlam lgiii...
dah tuhhh pagi2 uhh qid gi ler kedai makan yg selalu qid gi minummm ngan roy dulu...
esya nk thuu!!!
tanpe di sangka2 qid jumpe roy tgh bekfas at situ sensowg!
memule langkah kaki ni trhenti gakk biler terjumpe die uhhhh...
tp qid ckp dlm diri "mungkin ni yg Allah aturkan..qid jumpe die at sni"
okey gi gi at die...qid tgur die,die senyum jee...
dh tuu qid terus duduk stu even die x suruh...
dh oder semua qid terus ckp ape yg terbuku at hati qid...
satu2 qid ckp..satu2 qid terangkann kat die...
qid ckp gak yg qd risau bler die buat mcm tuhhhh....
qid risauu ga…
salam.
qid tgh pening nihhh..
hermm! dgn bdn penat lgi..
dgn sakit hati lagi!
pgi tdi okey jee..
semua nye 100% okey! best!seronok!!
semua ade!
tapi samp je nyalas blik tdi abg syam col.
and mrh2 mengamok2 lahhh...
mrh sbb pe??adoiii aii kes ngan roy uhh dh terbocor smp at telinge die lerr.
qid x thu spe yg bg tauuuu...
and abg sndri percye ckp owg uhh yg qid buat hal at roy uhhh...
memang mcm gampang lah!
mampos x nak org uhhh...hidup pown menyusahkann aku jeee!!!!
argghhhhhh! mcm bodoh lahhhhhhh!!!!
mmg sakit betul hati skng!
skali dh tu wani col ckp pasal yg jumpe auni uhhh...
ape tah! die ade hal..dh tu x pat jmpe at umah die..suruh qid gi tman pelangi or  ambik at pasar lah ape lahhh!!
taman pelangi pownn aku x thu at mne!!ni nk suruh aku gi tmn pelangi!!
dh tuu msg plakk ckp dtg fs and auni ambikkk..blik suruh ayah ambik at fs..
pukul brp plakk qid nak blikk???
fs tu x de owg ke???
nk ke ayah lyn qid???
hey! moto yg ade at umah aku tuhhh utk pergi ampang.melake saje auuu...
lain…

STORY aku ler!

Asalammualaikumm..
Hey huu! bru dpt masuk blog ni haaa...
qid skng ade at nyalas...umah mak!
pgi tdi ade knduri meh at umah niii...
mlm ni qid tido sini jee sbb besok ade kndri at masjid tanah pulak!
kalau nk balik smban penat kot...besok pgi2 nk dtg melake blikk...so baik tido umah mak je!
mk ngan ayah pown x kisah!
abg aku lgi ler! haha dh ade mcm2 plan utk mlm nih..adik beradik die pown x kisah...
mlm ni rmai2 nk buat operasi besar besaran wokk!
hahahahaha...
Qid mintk maaf sgt2 esya x sempat nak post pasal befday qid ari tuhh..
sory esya!
bukan x nak story..tp mcm xde mood kot..
dgn perasaan bercmpur adukkk..
dgn mslh ngan roy uhh
tu yg xde mood sgt2 nak tulis blog nihhh...
and skng ni qid gagah kan jugak diri utk tulis.perhhh ayat~ hahaha
Ingt lagi befday qid biler esya??
haa bilerr bilerr??
huhuu..
tak kish lah biler kannn...huuu
okey first clbrt member2 nii ajak gi laut...
okey mse tuh qid exctd juga lah sbb nak gi langkawi...
lme wokk x gi sne!
dh tuhh dua hari lps mmber qid bg…