Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2018

Mampukah

Berulang kali ku berfikir sendiri
apa yang ku lakukan semua tak bererti
Aku mencuba terus berdiri tanpa dunia ku

Katakanlah ini semua ujianku
memilih mu tanpa memikirkan semuanya
tepat padaku atau sebaliknya
apa jawabnya

mampukah kau pertahankan jalan kisah cinta yang tak berdahan
bagai sang hujan menangis tak berawan
dimana kita,
lagi apakah jawabnya
mampukah kau mengertikkan jalan kisah cinta yang tak berdahan
kamu merasa, aku juga bmerasa.
nilainya cinta kini tiada lagi didunia

ini kah balasan harus ku tempuhi semua
kadang kala ku sedih tak pernahkan bahagia

#GoodLuck

ST

Kaulah jenis yang selalu aku kenal
Bosan dengan semua helahmu
Lagak ayam jantan masuk ke gelanggang
Gaya jalan macam ali baba

Dan kau yang paling hebat
Mengawalku bagaikan umpama aku boneka

Lelaki memang semua spesis stereotype
Acah acah dia maharaja
Engkau sahaja segalanyalah engkau yang punya
Lelaki

Kau bergaya david beckham pasti kalah
Semua tunduk kagum gila dengan engkau
Aksi cakap kalah presiden USA
Veto minyak semua kau yang punya

Dan Kau yang paling hebat
Mengawalku Bagaikan umpama aku boneka

Apabila terdengar kembali lirik lagu ni.
Aku terfikir.
Betul ke?
hahahahah
Betul lah kot.
kata dari hati kan?
Biasalah.
Ada saja apa yg terlintas mungkin.
Gd Luck akim n the geng.

Keikhlasan

Assalammualaikum.

First,
Syukur aku msih bernafas.
And aku nak ucapkan thankz pd siapa sahaja yg pernah
mendoakan kesihatan aku selama ni.
Yang mendoakan aku sedar secepatnya,
yang bersusah payah tlg aku and 'family' ,
yang snggup buang masa fikir pasal aku.
thankz a lot.

Macam mana keadaan aku?
Ye, aku belum pulih sepenuhnya.
Tapi, org sekeliling aku sedng cuba pulihkan aku
seperti sedia kala.
Aku masih ada rawatan dihospital.
dan akan buat follow-up setiap minggu.
Tapi,
Jauh disudut hti aku,
aku sangat2 berterima kasih pada Tuhan sbb bg aku peluang skali lagi.
Awal 2018 membuatkan  diuji dgn macam macam.
dan tak dinafikan, kasabaran aku makin hilang.
tp. dgn ada nya orang2 disekeliling aku.
aku kuat, aku masih bertahan sampai skang ni.
Terima kasih semua.

Pada yang bertnya aku dimana,
maaflah.
aku akan update aku dimana bila aku dh btl2 bersedia
untuk berjumpa semua orang.
itu janji aku.

Aku harap. Kalian dpt doakan aku moga moga aku
kembali pulih sepenuhnya.
Aku sangat mena…