Skip to main content

Cerita aku lagi...


Salam~
heyy..esya..pe kabar???
ermmm da brp ari da x tulis blog..
Bz giler esya..minggu ni exam,pas uh ari tu gi jumpe abg ajam...
pas uh ade gi slesai an hal ngan PIAN uh!!
mcm2 laa.haaa..cakap pasal abg ajam tadi,
die ambik simcard qid..adoiyaiii...
sbr jee laa..qid pown x tau die mau wat ape ngan 6ber tu...
dah laa 6ber uh dak2 skolah qid rmai yg tau..
esya...
skang qid nak story kat kmo pasal sto cite...
benda ni qid tak thu mau ckp at spe..
remy bz ngan exam,so die x pat balik minggu ni..
mau ckp dlm phone qid x nak!!!
ti qid ckp lain,die dengar lain plak!!
haaaa....
qid ade trima surat dri kawan skolah qid..
ok pertma skali die ckp yg die thu qid ckp pasal die at status qid..
ok!memang qid ckp die..coz qid dgr ape yg die ckp uh..
bukan sekali esya qid dgr benda uh!!masuk ni masuk yg kali kedua..
qid x nak laaa tunggu qid dgr untuk kali ke-3..
ti terbakar plak ati ni annnn..baik qid lepas ann at FB qid time uh!!!
die kte die bengang giler time uh coz qid dri pagi dgn kwn qid sowg lagi..
ok! memang pgi2 die dtg uh qid at kelaz member qid,sbb qid mau gi beli roti..perut LAPAR!
klu tunggu die pgi uh memang kebuloooo laa qid pgi uh!!
lepas gi kantin qid tunggu laa gak die at pondok dkt2 dewan uh atas sbb qid mau duduk dkt2 ngan dak2 kelaz ni..coz member yg teman qid gi kantin uh dak kelaz lain!!qid tunggu die!!
biler dah ade uh,die wat tak thu jee..jalan pownn wat selamberr je..mcm x nampak jee qid..
ok,qid pown ikot jee laa jalan belakang die,sampai an kawan qid yg sowg uh tnye "mane dak2 kelaz ko" ha!!!see die pown terperanjat coz qid tak tunggu dowg..if kau x cye laa ko blh tnye member aku tu laa weiii..qid tunggu die,tp die ckp at surat die dri pagi qid ngan member qid tu je..padahal at dewan time nak duduk uh,qid da gi dkt2 ngan die,dah nak duduk dah pown,sekali tuptup die gi depan..tak kann qid mau halang!!!
pas uh die ckp pasal time rehat..
time rehat! memang ade sto ari tu qid ckp ngan die qid ak mau rehat!!!mau duduk at pondok uh,
lepas dah lme2 at pondok uh perut qid rse lapar!!tu yg qid gi bli makan..bukan nak mengelat jee ape laaa...

~qid tak kisah laa esya die nak luah ann perasaan ke ape ke..
and aku langsung tak ambik ati pown ape yg die cakap..but qid nak jelas ann at cni tentang 2 perkara jee..pertama pasal yg qid dri pagi ngan member qid uh!! mcm qid ckp tadi bukan qid tak tunggu die,qid tunggu and qid siap try pilih tempat utk rpt ngan dowg..but ape jd???
kedua pasal time rehat tu!!!memang!! tiap2 ari klu bleh qid mau lepak jee at pondok uh!!malaz mau gi kantin,koOP semua tu!!ramai owg!!! but ari tu qid memang rse lapar pulak!!and qid pK balik,mama x de at umah ari tu,of coz laa abg just beli lauk..qid percye mesti laukk uh x sdp punyee.tu yg qid gi beli mkn!!qid ingt bile time yg die ckp uh!!coz time uh qid ade ckp ngan member qid yg die ajak gi rehat tp qid taknak!!last2 qid plak yg kena member qid ckp "tu laa ko gatal sgt!!!" haa if die x cye laa boleh tnye member qid uh laaa.....pasal nak gi dewan uh pown boleh tnyee member qid uh!! if betul laa qid ni dri pagi asyik ngan member qid jee,qid xde de nak jdi tunggul batu menunggu die at pondok uh!!! haa lgi sto esya pasal qid ajak die gi toilet uh,
if xnak laa ckp "xnak" die ajar qid ckp "xnak" dlm surat uh pandai plak!!! pape pown aku trime ape ko ckp!!! TQ VERY MUCH!!!!aku ingt bebbb smp biler2.....

*esya..
tu yg qid mau ckp..sbnrnyee byk lagi..tp biar lah!!!!!
doa2 laa abg ajam bg sim qid balik!!!byk owg2 yg die x perlu thu ade at sim tu.
[to remy:if ko bce ni,tlg laa minggu dpn blik awal ckit..ok!!]
[to roy: qid thu roy bZ sok..but plz on9 jap qid perlu hikmat nasihat roy]



Popular posts from this blog

Lagi caritaku..

Assalammualaikum. Hey esya,ape kabar kamu?? ermmm mesti sape2 yg follow blog ni rase pelik kann?? at sape qid bagi salam..at sape qid tnye kabar?? hihihi lantak lahhh..nk pelik pelik lahhh janji yg thu siapa.hanya qid ngan Allah je thu.. hahah ayattt... berfalsafah plak time2 niii.... Okey sekarang qid nak cerita pasal diri kan sebulan akan dtg! Kite tolak dulu ketepi cite pasal yg menyakit kan hati... kite tolak dulu ketepi cite2 yg menyedihkan... yg penting skng qid nak story ape yg qid and member2 qid akan buat lepas nii....
okey qid story pasal qid dulu k! Qid kemungkinan besar akan mendaftarkan diri di Kolej Teknologi Antarabangsa Cybernetic atau singkatan die KTAC pada 26 May 2012.. at situ qid ambik Kursus Diploma Multimedia Kreatif. Kolej tuu program kerja sama dgn UPM. Qid rse rmai owg yg dpt tawaran untuk masuk kolej uhh!!! and qid rase ramai juga yg menolak untuk membuat permohonan di kolej tuuu... mungkin nama KOLEJ tu yg menyebabkan ramai yg x mahu kottt!!!
tapi qid??? ha…

Terima kasih sahabat jahanam

Assalammualaikum.
Terima kasih pada siapa saja yg pernah mendoakan aku.
Tuhan saja boleh balas.
Aku ada satu soalan. Masih ada lagi org yg nk berkawan dengan orang yang berpenyakit?
Hahaha aku tahu, tkde.
So siapa je yg nk pergi dari hidup aku. Go on;
Aku dh redho.
Aku tahu aku kne terus kuat. Tuhan tu bg aku peluang. Aku kne teruskan wlpn benda ni semua menyakitkan.
Lagi sakit bila kwn susah senang kau cakap,
lepas ni klo tk penting tak pyh cari;
Ye. Hakikatnya aqid amsyar. Kau dh tak berguna pada sesiapa.
kau manusia yg botak mcm toyol ni dh tk berguna pada sesiapa. Harus sedar diri. Dan terima semua ni. Tuhan tu tengah trus uji kekuatan kau aqid amsyar oi.

Terima kasih sahabat jahanam

Siapa yg nk stay, aku terharu. Terima kasih.

Aku tak bahagia.

Assalammualaikum
Masuk.
Termenung.
Menulis.

Hati terdetik,
ye aku menyusahkan semua orang
aku tahu tu.
aku minta maaf.

Biar lah
aku hanya cakap pada diri.
yang orang ada disekeliling aku ni tak selama dengan aku.
Dari posting2 sebelum ni yang aku baca pun
aku selalu cakap, orang yang dengan aku tak selalu dengan aku
dan benda tu aku rasa dah sekarang.
aku lost semua nya.
dan aku dah boleh nampak, sorang sorang hamba Allah yang selalu
dengan aku pergi dari hidup aku.
aku nampak.
jelas.
Patutlah dulu aku takut nak bagi tahu orang aku sakit.
patut lah dulu aku diam jee even aku sakit.
rupanya.
aku dah tahu yang orang tak selamanya dengan aku.
aku dah boleh baca diorang rupanya tika tu.

Tapi,
tak adil.
tak adil sebab sekarang aku terpaksa hadap situasi yang aku tak nak dulu
aku terpaksa hadap tanpa aku tahu siapa diri aku yang sebenar.
aku terpaksa hadap tanpa aku kenal diri aku sendiri
tanpa aku kenal orang orang sekeliling aku
tanpa aku tahu semua benda

aku jadi terpinga pinga sekarang…