<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 28 February 2011


urmm skang musin pekse..
da dua ari qid exam..
esok paper BI..
tak tau laa ape yg qid jwb!!
hahahaha...
redha jee laaa..hahahah
cikgu mimie kene laa siap an panadol byk2 untuk tande kertas qid nanti..
hahahhahaah...biar kurang sikit pening kpale...
hahahahah.
ape laaaa...

ha..esya,ari tu abg ajam bg qid gelang!!
gelang yg die paling syg uh..yg smart uh!!
die kate die pown tak thu apsal die nak bg qid...
walaupown die thu qid da ade gelang cm die but die nak gak bg
gelang die uh at qid..
kate owg rezeki jgn di tolak!!!betul x??
die kte die tak nak tgk qid pkai gelang uh,tapi die nak qid simpan gelang uh!!
sebab gelang uh die syg sgt2...
da thu syg apsal bg owg???
hahahahaahh

tadi time exam name abg mierul kak ain sume qid masuk!!
kelakar jeee...ye laa bru malm td jumpe dowg...
kirenye name dowg uh masih segar arr dlm kepale otak ni!!..
hahaahahha kelakar jee...

phone N70 wat hal plak!!!
skit jiwa!!
sume lagu and gambar hilang dri memory...
nak masuk at phone da full...
nak masuk lgu at memory tak leh plak..
qid rase memory yg problm laaa...
adoiyai,kne tunggu akak blik mlm kang nak format memory!!!
adoiyaiiii
akak!!!!!! cepat laaa balik..
tak tenteram ati aku ni biler phone wat hal ni...
heyy..sabar jee laa...


Saturday, 26 February 2011

ermm,
remy,yana,shahrul and tok kowg sume..
aku tak thu cm mne lagi nak contact..
puas aku col kowg!!ko tak jwb pown..
aku msg! beribu msg da aku bgi kowg.
penat beb nak explain at kowg..
aku da tak ade pilihan dah ni..
die ckp HILANG beb!
aku tak thu...
aku dah ckp at die yang aku nak gambar uh!!
tapi die kate nanti die bg...
wani kte gambar uh sbanarnye dah ilang..
aku dah tak dah pilihan remy..
kalau wani gi umah die pown bukan kte dpt pown pic uh..
wat abis minyak wani jee pergi nanti..
tak pasal2 wani terbabit dlm hal ni..
aku tau kowg akan bce blog ni,sbb uh aku tulis at sni..
aku harap sgt kowg spt msg aku pas ni...
aku nak say sory...

dulu b4 aku bg pic uh aku dah ckp
jaga elok2,jgn bg owg lain tgk..
aku percye die time tu laaa...
tapi die!!!...
terpulanglaa pade kowg nak marah aku kee ape..
mg salah aku an..
bg pic uh at die,yg bukan sape2 pade aku..
sory!!
sory sgt2....


Wednesday, 23 February 2011


qid benci ngan sowg makhluk allah ni..
sebab die hubungan qid ngan cousin2 qid
berentakkan!!!
sebab die cousin qid marah pade qid..
sebab die cousin qid langsung tak contact qid..
aku benci laa ngan ko!!
aku takkan ambik thu lagi pasal ko laa..
ko nak mati kee ape ke..
PERGI MAMPUS DENGAN KO LAA S**L!!!!!

Friday, 18 February 2011

semalam tusyen..
minggu2 sebelum ni tusyen at c2 sgt2 boring and skit hati..
tapi minggu ni aku rse cm ok jee..time wat sjarah pown senyap
kelaz!!senyap sgt2..nasib baik cikgu kamal tu dh bahagi kan kelaz..
lau laa masih satu kelaz dgn mrk2 yg jahanan uh memang mlm ni mlm terakhir aku
tusyen at c2..tap kali ni da ok..yg dak laki at kelaz uh pow izzul,shahid,firdaus hamdi and afiq..
dowg2 yg btl2 nak bljar...tpi kbnyakan dk laki yg msuk stu group ngan aku dk kelaz aku sendiri..
so..aku dah fhm laa perangai dowg sume uh!!
pape pown aku syukor sgt coz cikgu kamal pecah an 2 kelaz uh..
thankz laa ckgu kamall.
belajarBM tdi pown aku rse cm lame sikit and info die byk sikit tak mcm minggu2 sebelum ni..
cikgu ambil mase nak marh dowg pown dh dkt 10 minit..kelaz kejap jee!!
belajar plak SIKIT sgt..but now dh ok!! bgus sgt laa tu..:)

haa esya,smalam qid g karoke ngan adD..
time nak balik uh..ade pak guard at c2 tanye kite owg adik beradik ka??
adD ckp jee ye..
time g cari gunting uh ade gak owg tanye yg kteorg ni adik beradik ke??
sengal jee..sekali lagi adD ckp ye yg kteowg ni adik beradik..
hahah sengal jee..
lain mak lain bapak boleh lak owg ckp kteowg ni adik beradik..
ermm tak owg yg keberape tah yg ckp cm uh..
ade yg ckp kembar laa..tah ape2 tah..

*ok laa geng..t qid sambung..

Tuesday, 15 February 2011


ermm qid nak kongsi satu cerite..
safiyya anak arwh achik kann
die masih lagi menunggu arwah achik pulang ke rumah..
bukti nye time abg solihin datang rumah kak tasha
ari tu,safiyya tanye abg solihin yang ayah die tak balik sekali ke..??
kak tasha kate semua terkedu time safiyya tanye tu termasuk lah
abg solihin sendiri..
nampak sgt yang yang adik safiyya uh masih menunggu kepulangan
arwah ayah die..kak tasha kate die harap sangat perkara nie tak
berterusan..

ermm tak pe kak,nanti time adik fiyya dh besar cikit lg pasti die akan
fhm dgn semua2 ni..budak2 kann tak fhm pape lg..
akak bersabar laa sikit ok!!
and akak kena kuat untuk semua ni..
hanya akak yg dpt kuat kan ati safiyya and cumayya tue..



*mcm mane laa ann..adik yg kecik uh masih rinduu ayah die even though die masih keciltapi die dh thu erti rindu tuu semua.....
macm mane laa klu owg2 yg dh lme idop ni kehilangan owg yg die rapat uh!!
mesti lg sengsara idup die..

pepe pown qid doakan kak tasha tabah hadapi semua ni..
and harap sgt biler adik fiyya besar nnt die akan fhm
semua ni and akan terima dgn seada nye....

Monday, 14 February 2011


ermm sebenarnye qid bru lepas bukak fb abg naim..
tetibe plak mlm ni terbukak hati nak bukak fb arwah..
qid bce setiap ape yg di send oleh kwn2 and family dye at wall
die tu..
semua kate2 rindu mereka buat arwah!!
ramai yang rindu arwah!!
and qid thu cikgu,abg aiman and kakak nabila pown msti selalu post smthng at wall arwah tu..
coz mereka ibaratkan mereka berkata2 pade arwah!!
ermmm sedih plak bce wall arwah tadi..

*abg naim..semua rindu ann abg..rindu an gelak tawa abg..abg im ann owg yg jenis go lucky..
yg epy jee memanjang..so,biler abg dh takde..msti rmai yang sunyi..
sunyi dgn suare abg,sunyi dgn loyarburuk abg tu!!..ingat dulu,arwah atok salu ckp yg abg ni
loyarburuk jee lebih!!hahah tapi bende uh laa yang buat ann rmai ketawa sbb abg!!
sekarang along fitri pkai skuter mcm abg im pkai dulu,bunyi moto uh sebijik mcm moto skuter abg yang dulu..biler owg dgr bunyi moto uh owg salu ckp at mak "mcm bunyi moto abg naim kannn"..mak senyum jee biler owg ckp cm uh...owg tahu yang sekarang rmai sgt yg rindu ann abg im..terutama family abg..
dah dekat sethun dah abg pergi...family qid pown rindu pade abg im..rindu sgt!!!


qid doakan semoga roh mu sentiase tenang di sana abg!!!



ermm geng!! ari ni merupa ann beday arwah awex qid..
14/2..if die still ade at muke bumi nie umur die now dh 18 thun dh.
ermm if die ade lgi laa qid rse skng ni arwah ngah bz dgn kerja..
coz dulu arwah pernah ckp lau dh abis SPM die kate nak
kerja smentara tunggu result kuar!!
ermm tu pown if arwah ade lgi larh!!
pape pown qid still nak ucap an
HAPPY BEDAY untuk arwah ELLYSYA BALQIS
*esya skang qid dh xboleh bg adiah at kmo time beday kmo..
but yg hanye qid boleh bagi adelah doa al-fatihah buat kmo..
semoga kmo di tempatkan di kalangan owg2 yg beiman!!!

geng!doakan moga arwah di tempatkan dikalngan org2 beriman!!
amin..


Sunday, 13 February 2011

qid ade story BODOH ha..
cerite tntang qid g jumpe dua org mamat yg agak sengal nie..
eeee sabar jee laaa...
ok cite nyee cm nie..
ptg tadi g jumpe abg ajam,die nak jumpe sgt ann..
g jumpe die at mapley subang..
kali ni qid ngan abg ajam jee..
xde owg lain..
abg bob xde..abg ikwan pown xde..
just QID n abg AJAM..
tu jeee....

tgh borak2 uh nampak plak abg adam..
abg ajam pown panggil laa mamat uh lepak sekali..
kirenye time uh dh 3 orng la at meja uh..
plus ngan abg adam skli...
dlm 3 minit pas abg adam duduk,dowg borak pasal
function at miri ari tu,kes ramai yang sengal2 at sne..
qid pown biar an jee laa..
qid diam jee and dengar jee dowg gelak sume uh..

agak2 dh dkt setengah jam gak laaa dowg still borak pasal at miri uh,
abg adam ni plak beria-ia sgt cite at abg ajam..
yg abg ajam sengal ni plak mane boleh dgr cite2 kelakar ni...
lau dengar jee cite kelakar mule laa die gelak cm owg giler!!
gelak smpai x ingat dunia..
memang laa cite abg adam uh kelakar!!qid pown gelak..
tapi agak2 laa...kowg at tempat awam beb!!
yang gelak cm owg meroyan uh apsal???
malu qid tau???
satu lagi..biler kowg BERDUA dh berjumpe..
qid rase cm owg BODOH tau x???
kowg berdua gelak bukan main lagi...
yang qid ni...sesowg jeee!!!
skit ati thu x???tau laaa kowg sme2 bagos ann..adoiyaiiiii
:((

*tok abg ajam..make sure lain kali lau nak jumpe bwk laa
sape2..bwk adik abg pown xpe qid rse..
janji biler abg dh jumpe member2 abg nanti qid x rase ape yg qid rse
tadi uh!! okey??!! ingat uh abg!


[gambar time at pasukan kelantan]
sorry..hahahhaahh

hey geng! cam biase la ann..
malam tadi skuad n9 ade game pagi ni aku story..
kowg nak bce atau tak aku tetap cerita ann skang nie..
malam tadi at Stadium Perak di Ipoh pasukan Negeri Sembilan
telah di tewas ann oleh tuan rumah!!dgn score 2-0
first gol dri sepakan penalti Sharul Nizam Mustapha dalam minit yang ke-52..
lepas beberapa minit uh tuan rumah Perak telah menjaring an gol
gol kedua pada minit ke-65 dari sepakan Akmal Rizal lau tak silap aku..
pape pown tahniah laa wat pasukan yang berjaya tu..
and tok N9 make sure kowg menang tok game yang seterus nye ok!!
chaiyok NEGERI SEMBILAN!!!
hahaha bersemangat terlebih aku ni..hahaahahha



Hero Malaysia nak ke Indonesia??
ermm mcm yang kite semua dah thu laa
Safee Sali akan berhijrah ke Liga Super Indonesia selepas ni..
malam tadi kire nye game terakhir Safee Sali arrh dgn skuad selangor tu..
harapan untuk safee sali sumbang an gol pade malam tu tak tercpai
sebab cubaan2 yang di lakukan tidak berjaya...selangor seri 1-1 dengan KL..
pape pown semoga safee sali bertambah succes laa biler dh berhijrah ke indonesia tu..
:)) kalau tak silap safee sali masuk PELITA JAYA


Saturday, 12 February 2011

pagi tadi g teluk kemang,wedding anak uncle nasir..
die wat majlis uh at masjid teluk kemang uh..
mang best laa...
tapi qid tak dpt nak snap sato pic pown..buzy giler2..
sampai2 jee uncle dh suruh wat mcm2...perh!!!
penat seyyyy....
remy yg byk ambik gambar...tapi gmbr2 sume x masok lappy lagi,
so tak dpt add at blog ni....

alhamdulillah demam qid dh ok dh..
perh!!!best giler biler dh ok nie...
menjerit sane..menjerit sini..
hahahaah macam owg giler an???
hahaahha
sengalll jee...:))))

Wednesday, 9 February 2011
ermm esya ari ni qid tk g sekolah pown..
demam laa!!!
eee x suke betul laaa...
panaz,sejuk,batuk selsema sume ade..
adoiyai...
x suke betulaaa...
esok pown qid m.c..
haa esya,remy ade stay at seremban..ahad kot die blik..
ermm ari isnin uh bwk remy g pasar malam..
mang best laaa..
ape yang best???
hhahaahah best laa coz dh lme x g jalan2 pasar malam ngan die..
die pown suke ape yg qid slu beli at pasar mlm uh..
hahah bagus btl lahh remy uh..
hhahah
esya,doakan qid cpt ok ek dmam ni...
boring larh lau demam2 ni..duk umah jee..
qid nak merayau larhhh...
ermmmm....
tdi dh g KLINIK 1 MALAYSIA..
first time qid g situ..
ermmm bayar satu inggt jee..jimat duit qid..hahaha

sabtu ni nak g pD ngan remy..g wedding anak uncle nasir..
tak sabar btl!!!
ermmm harap sgt laa qid dh ok demam time uh...:))

*geng doakan qid ckp elok dmam ni erk!!!
:)

Monday, 7 February 2011
haaa ape yang qid tak sangka and ape yang qid tak duga...
haa ciute die cm ni..
qid ari tu g umah arwah abg naim..
time lepak2 uh qid pasang mp3 lagu arwah achik yang 'engkau yang ku cinta'
tu...
sekali cikgu g ckp cm ni.."tu lagu arwah achik kan??"
qid ckp laa ye and qid tnye knp??
die kate dulu mase mule2 lagu ni arwah abg naim salu nyanyi lagu uh..
perhhh arwah abg naim minat lagu ni...
apsal qid x pernah tahu ha???
hahaah biar ann je la....
pastu cikgu tnye lagi ade tak lagi lagu2 arwah yng ade at phone qid uh???
qid jawab laa ade..so,cikgu mintak qid blutoot ann algu2 uh semua..
die kate adik t~rah and kakak nabila pown minat lagu2 arwah..
dowg minat lagu arwah???
oh my god!!! apsal qid bru thu ha???
sengal jeee kenal dowg dari kecik tapi bru skang thu..
apsal???hahah kelakar jee ann...
apee laaa...tak sangka qid yang ramai owg2 yg rapat ngan qid minat
giler2 pade arwah achik..haaa bgos laaa...
pas ni boleh kongsi mcm2 cerita...[cerita ape ha??]
hahahaah pape jee laaa :)


another story is,pasal qid q cuti ari tu..
wahhh mang konvoi terbaik laaa..
hahahah mang enjoy giler..
thankz laa at remy yang sudi balik jauh2 tok rncang sume ni...
sib baik semuanyee ok..
ermmm bgos!!!
and thankz gak tok remy coz buat baik ngan abg uh time at laut..
di sebab an keperamahan ko kte semua dpt naik banana uh SECARA FREE!!
thankz remy!!sygggg ko..
hahahahh sengal jeee..

seminggu cuti yang sangat menyeronokkan..
tak sangka aku dpt jumpe member2 tu semua..
kowg mang THE BEST laaa..
syg kowg..hahaha...
syg kowg sooo much laaa..:)

*jadi tu laa maksud title tak ku sangka and tak ku duga uh..hahahah

Thursday, 3 February 2011

2011/02/03

Mahu NS kumpul banyak mata untuk kekal kelompok terbaik KEKALKAN prestasi cemerlang. Itu yang dituntut Wan Jamak Wan Hassan daripada pemain Negeri Sembilan untuk mengumpul sebanyak mungkin mata untuk memastikan cengkaman kukuh dalam kelompok terbaik carta Liga Super. Kelmarin, skuad bimbingannya mencatat kemenangan kedua berturut-turut selepas menewaskan T-Team, 3-1, sekali gus mengumpul mata maksimum daripada dua perlawanan sebelum saingan ditangguhkan sempena cuti Tahun Baru Cina. Negeri Sembilan akan menentang Perak di Stadium Ipoh, 12 Februari ini.
Bagi pengendali berpengalaman itu, kemenangan malam kelmarin adalah sesuatu yang amat membanggakan namun pemain tidak boleh cepat berasa berbangga kerana saingan berprestij ini masih pada peringkat awal.
"Bagaimanapun saya tetap berpuas hati dengan persembahan malam ini (kelmarin) dan mengucapkan syabas kepada pemain kerana berjaya mempamerkan aksi cemerlang dan berjaya mencipta banyak peluang. "Ini berbanding perlawanan pertama bertemu Harimau Muda A, apabila barisan depan dilihat kurang menyerlah, tetapi berdasarkan aksi malam ini, pemain berjaya menunjukkan peningkatan dengan memanfaatkan peluang," katanya selepas perlawanan di Stadium Tuanku Abdul Rahman Paroi. Menteri Besar merangkap Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Sembilan (PBNS), Datuk Seri Mohamad Hasan, ketika ditemui di Rembau semalam, turut memuji persembahan pemain skuad itu. "Jika skuad Harimau Muda A yang menjadi sandaran negara pada Sukan Olimpik 2012 mampu ditewaskan, ia petanda baik buat pasukan. Jika prestasi cemerlang dapat dikekalkan, Negeri Sembilan mampu melangkah lebih jauh musim ini," katanya. Dalam perlawanan sulung mereka, Negeri Sembilan menewaskan Harimau Muda A 1-0.

[FROM BHARIAN]

*harap2 skuad negeri sembilan akan bermain dgn lebih baik lagi...
:))


Wednesday, 2 February 2011


aku x faham betul laa apsal laa ramai sgt hamba allah yang suke
sgt masok campur hal owg..
nak tau tanye laa owg uh sendiri,ni x g tanye at owg lain..
beb! lau nak tau cite tanye sendiri x payah dee nak
tanye2 owg lain..t owg uh tipu ko,free2 ko kene TIPU mang
padan laa ngan muke ko..hahaha
tapi apsal laa ko sebok2 pasal org ha..ko dh xde hal erk??
smpai ambik tau hal owg plak!!!TAK TAHU MALU!!!
hahahahah....

*esya,sabtu ni yana x comfem plak dpt g ke x..
coz mummy ade kenduri time uh..ahhh boring arh mummy ni..
qid dh msg mummy ckp nak jmpe yana,mummy kata "tgk laa dlu"
ahhhh boring dgr ayat uh...ermm.. :(




cuti yang sangat menarik kali ni..
walau pown hanya 1 minggu tapi sgt menyeronokkan
buat aku..ermm xsabar rase nya nak tunggu ari sabtu..
mase untuk menghitamkan muke at laut haahha..
bertambah hitam nampaknye qid pas ni..
ermm lantak laa janji ilang stress yang ade at semban time mandi laut tu..
x sabar btl nak jumpe cousin tersayanggg aku..hhahhaha
*byk benda nak story at ko beb!!!


Selangor bangkit di Kangar, Kelantan sekadar seri dengan Terengganu

NEGERI Sembilan meneruskan rentak cemerlang aksi Liga Super apabila merampas takhta pendahulu dengan kemenangan kedua selepas menewaskan T-Team 3-1 di Stadium Tuanku Abd Rahman Paroi, malam tadi.
Skuad Rusa yang menewaskan Harimau Muda A 1-0 dalam perlawanan sulung Sabtu lalu diberi tentangan sengit oleh T-Team yang mengikat kedudukan 1-1 pada babak pertama, sebelum anak buah Wan Jamak Wan Hassan bangkit dengan dua gol pada babak kedua untuk membunuh sisa perjuangan T-Team.
Idris Karim muncul wira dengan dua gol pada minit ke-22 dan 67 manakala satu lagi gol dijaringkan Mohd Firdaus Azizul m-53, manakala gol tunggal T-Team dijaringkan Rosdi Talib pada minit ke-41 hasil tendangan sudut.

[FROM BHARIAN ONLINE]

Tuesday, 1 February 2011


ramai yang marah kalau kite sambut ari kekasih kann..
tapi rmai gak yang menyambut nyee...
qid cume hairan laaa...
qid punye awex dulu befday die 14/2..
kire trikh ari kekasih laa tu,
biler qid wish beday die msti ade yg ckp kiteowg ni
tah ape2 tah...dh tau benda uh x leh sambut tapi still sambut..
walhal qid smbut befday awex qid uh,ni g ckp qid smbut hari kekasih..
sengal kannn...

kejap jee dh bulan dua..rse mcm bru jee smbut thun bru..
pejam celik,pejam celik dh bulann dua..
ermmm x lme lagi dpt laa qid assgmnt akaun tu...
bulan 6 atau 7 dh nak kne hantar..
adoiyai...mlz nyeee...
bleh kerh postpone SPM??
hahahah


Official Template By BudakPEMALAS