Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

rindu saat bersama laaa!!

esya....bebudak ni ada at umah skang!!! dowg lari asrama.. ada la dlm 5 owg... kamarul,ira,emy,syammil and danish... tadi kite owg g umah danish coz my dad suh danish jumpe parents die dlu...sengal die tu, balik2 je trus g umah qid.. ermm..ramai2 ni terubat cikit rindu qid at kowg sume... gelak tawa kami semua tak bermakna kite owg lupa kat kowg yang dh xde..... malah malam ni kiteowg akn wat bce yassin tok esya,nazry,daniel,azhar and azrul.. doa kiteowg supaya kowg sntiasa aman kat sane... INSYA-ALLAH..
sok kteowg akan g kubur azhar& azrul,pas uh g kubur daniel... and mybe ari sabtu nak g perak!!!nak g tengok pusara kmo sayang!!!! akan qid utuskan doa buat kmo slalu... qid syukur sgt dpt jumpe dowg sume... mang qid rindu dowg sume... slama seminggu ni kiteowg akan bersama mcm dlu... berkumpul esya!!!!! qid x sangka dowg sanggup dtg cni... and qid tak sangka yang dowg pun turut rase ape yang qid rase slama ni... rasa rindu yang teramat sangat pada kenangan2 kite yang dlu2 tu... rindu sangat.... hanya tu…

ellysya...ape nak wat ni??

salam esya...qid ade cikit hal la skang... ni sume mybe punye dri qid... qid la gatal g cite pasal member2 qid at skolah tu kat geng2 kite.... esya tau...dowg sanggup blik asrama and duk berkumpul at umah qid tok sattle an benda ni semua...dowg cite at my father... so,ayah tanya la nak wat cm nerh!!!! qid xtau nak jawab ape...qid diam jaaaa... sampai qid kena marah la tadi ngan ayah..malu la gak!!!! adoiyai!!!!
ayah kata...lau nak tukar kelaz ayah bleh tolong... member ayah ade at c2.. so cm ner ni esya>???? nak pindah or tukar kelaz... lau tukar kelaz maknanya tukar coz...qid dh biase ngan coz ni... lau pindah,qid xnak esya terlukua coz wat hal yang esya xsuka.... macam mane ni?????emy kata..senang2 masuk sekolah die ja... ambik coz cm die ambik.. "add math,akaun,LK" LK tu yang qid takut...add math ok lagi,boleh belajar... LK tu bukan dalam minat qid laaa... cm na esya????

semalam lupa nak infom at esya yang ari ni qid g umah kwn skolah qid.. mana die ekin...makan laksa tau!!!!senak perut!!…

ellysya...ape nak wat ni??

salam esya...qid ade cikit hal la skang... ni sume mybe punye dri qid... qid la gatal g cite pasal member2 qid at skolah tu kat geng2 kite.... esya tau...dowg sanggup blik asrrama and duk berkumpul at umah qid tok sattle an benda ni semua...

esya...

esya...qid g jumpe dak2 ni tadi at senaang!!! esya...qid cite la yang pasal dak kelaz pagi tadi... dowg suh qid pindah...qid nak sgt pindh... tapi biler qid ingat kmo x kasi qid pindh dlu...qid mule tawa hati... tapi qid benci kelaz tu dgn skolah tu!!!! qid xnak duk cni lagi esya.... qid dah byk kali bersabar dah ni... qid nak kmo esya...
qod perlu kmo tok buat keputusan... qid benci kat sni laaa esya... benci sgt2....
emy kate...die nak ckp at ayah...tapi,qid tak nak esya... qid tak nak wat ape yg kmo x suke... cukup la qid byk wat kmo kcewa dlu...qid tak nak lagi kmo kcwa... nazry klu ada mst die yg wat kputusan tok qid... knp sume owg g erk!!!xda sape pun ngan qid....
mcm2 jadi ari ni esya.... mcm2 tau....apiz gaduh ngan syat laa... ira clash ngan kmarul laaa.... mcm2 laaaa

esya

ehem..ehem... bermulanya cerita qid ari ni esya.... ari ni at skolah!!!dtg2 ja mood x best!!!xbest langsung!!! benci tau x esya,ha!!lupa nak maklum an... now,qid ade berkawan ngan sowg budak ni tau esya... nama die fatin... ermm die budak labuan.. senang cite die member shila... best kwn ngan die... senang nak fhm die.... ermmm bila laaa agknye nak jumpe die... pasni dh nak final exam....
ermm,...cakap pasal fina; exam.... qid takut esya.... prestasi skang x menentu...mcm2 hal!!!! qid takut gagal lagi laaa.... nak wat cm na ni esya.... ermmmm.... lau esya ade msti esya bantu qid an... esya an pandai...mesti blh tlg qid...
esya.... sok qid nak g umah syikin...ada wat mkn2 at umah die... qid g erk!!!!! qid g ngan wani... mybe pkai bju yang esya suke uh.... lau pun bju uh dh lme but still nampak bru au... qid sayang baju uh.... syg sgt tau x???
esya qid rindu esya nak kuar ngan esya... nak pkai bju yang esya suke...nak pakai brng2 yang esya bg... qid rindu esya... k laaa..nak out..bye syg... always misz u!!!!!

benci Aku!!!!!

ha!!benci aku ari ni!!!
benci la yang sesangat2 benci...
macam2 hal jadi...
hal..hal...hal...
ape pahal agaknye la!!!!!!!
macam2 jadi....
benci aku,...

dah la penat aku x ilang2 lagi...adoiyai...
ermmmm
ha yana msg smlm die bagi tau yang
ci kiki ngan ci riri x pat nak bwk blik asrama...
so,ada la ci kiki & ci riri uh at umah die...
hope sangat2 dax irfan x usik die...t mampos plak benda uh..

esya...smlm qid tgk video yang kali terakhir kite rakam uh....
time tgk tu qid gelak2,qid epy tau....pas off ja...air mata ni
terus mengalir...
rindu btl qid pade esya...

Melaka!!!melaka!!!melaka!!!

ha!!pagi2 lagi tadi qid dah g melaka!!! ermmm excited nak jumpe yana wei!!! yana!!!! akhir nye terubat gak rindu aku at ko..hahaha ermm..tadi bincng2 pasal akaun..perh!!penat siot!! ermm pas uh kteowg g bli anak kura2.. yana bli kura2 uh 2 ekor...sekor jantan sekor betina... ingat an nak bagi name azura ngan yana... tapi tak jadi...kteowg letak name ci kiki ngan ci riri... ci kiki jantan,ci riri betina... hai....hope ko jaga kura2 uh cm ko jga aku erk yana...

blog lagi sato..

ermmm...ari ni terbit nya satu blog lagi...
blog ni kongsi...blog aku ngan wani...erm...
bori aku xtau wat ape time mase lapang...wat la blog an..
hahaha....
ari ni at skolah bapak la boring!!!!!!!
boring sangat2 tau x???
sangat2 boring....
untung sangat la pade2 sape2 yang tk datang tadi...
name je ade makan2...tapi cm x best ja...
sikit ja maknan...
makanan ckgu2 ja yang yeye...
ermmmm....
boring dgn STAD ni...same jaaaaaa...

ha!!!sok nak g merlimau...mybe jumpe yana....
yana...yana...yana...ermmm....
lame x jumpe die....sjak raye kedua ari tu la last kteowg jmp...
ingat jumpe die t nak bincang pasal akaun...
die boleh bantu aku...
au ni an slow sikit!!!
ermmm..
k la...tu ja esya...qid busy skit ari ni...
so...bye

sEmakin maLam smakin rase rindu aku kat die

hati ni makin malam makin rindu at die...sampai aku susah nak lelap an mata ni...asyik fikir pasal die... pasal semua nya yang berkaitan antara aku dan die... aku btl2 rindu pada die... rindu sangat2... apa yang aku perlu lakukan tok lepas an rindu aku ni??

maaF kan Aku..

Memang khilafku menyayangimu
Memang khilafku menyintaimu
Tapiku tahu semua itu
Tak akan kembali lagi

Bukan ku pinta segunung janji
Tidak ku harap sinaran ini
Cuma ku ingin setulus kaseh
Kesetiaan kekal selamanya

Oo..oh ellysya
Senyummu enggan pergi
Tawamu mengiringi
Wajahmu ku terbayang
Hadirmu dalam mimpi
Umpama bidadari
Potretmu kutatapi
Mengharap kau kembali

Memang kurindu saat bersamamu
Memang tak mampu melupakanmu
Tapiku tahu semua itu
Tak akan kembali lagi

Selamat tinggal pada kenangan
Selamat tinggal pada igauan
Terima kaseh aku ucapkan
Untuk percintaan ini...

Aku Bersama Bdk2 STAD

hem!!!ari ni ari jumat...sok ade skolah ganti... skolah ganti ape aku pown tak thu laaa.. ermm...yang aku tau ada hari satu malaysia... malam ni plak ade majlis satu malaysia kat padang MPS... stacy,shahir,jamal abdillah,M.nasir ramai lagi arh de wat show nanti... aku ingat nak g... tapi x komfem lagi....
ermmm ari ni at skolah macam biase.... aku ngan dinie mencari ckgu dino sampai satu sekolah!!!x jumpe2 gak... mane laaa die nyorok gaknye.... ermmmm time balik pown kite owg cri tapi x jumpe gak.. time at padang nampak die dah masuk kete... ingat an die bru nak panas an enjin... kiteowg lari la takut die masuk t.... tgk2 die teruk jalan...nak panggil die tak bukak tinggal plak... so biar an ja la die jalan... kang die kata kiteowg gedik plak... mane tak nye satu ari cari die.... mybe sok sambung balik cri die...jumpe die...
ermmm tadi aku bwak kuih raye at skolah... syira laa sibok suh bwk.... aku bwk laaa.... aku ingat an tak de sape nak mkn upe2nye habis dowg makan.. bagus laaa....xde penat aku bwak... erm…

aku..menangis tringat die...

ermmm ari ni 23 september...beberapa bulan ja lagi genal esya setahun... ermmm esya...smp skang qid tak dapat lupekan esya....\walaupun ramai yang cube hibur kan qid,ramai yang qid ambik tok lupakan esya...tapi qid masih tak dapat lupakan kmo...!!!! kmo esya....x mungkin qid dapa lupa kamo...!!! kamo akan sentiasa ada dalam ingatan qid ini.... qid rindu giler2 ngan kmo esya....rindu sgt2... qid kalau boleh jumpa kmo...skang jugak qid akan jumpe.... qid mahu kmo esya....nak kmo!!!!!
esya...andai kmo msih ade kan...mesti kmo tahu ape yang jadi pada qid sekarang ni.... ermmm tak perlu lah qid cite at cni an!!!! kmo mesti nampak qid an.... qid doakan roh kmo,nazry,abg im,atok,azhar,azrul,abg achik akan sentiasa tenang kat sne.... kowg semua antara owg2 yang qid akan selalu rindu dan akan qid ingat sselalu... qid tak kan lupe kamo... qid tak thu kenapa malam ni qid ingat kmo semua.... SEMUA!!!! mungkin qid terlalu rindu pada esya dan nazry....
raya..raye....raye... ape makna raye thun ni....tahun ni raye …

aku dan die!!!

ehem..ehem...bermulanya cerita aku ari ni...ha...sekang ni at umah aku ada member dtg..tp cilok la jap erk nak isi blog ni..kang prepaid internet ni dh nak abis..mybe lame x topup coz at sne t tade line sgt...ha.....yang ada at umah aku ni wani ngan atin... mula2 nak ajak auni.tp auni dh balik ganu... ape nak wat an...dah x de rezki nak jumpe raye ni...
ha!!!ari jumaat dah sekolah... malz nak g...and yang qid pasti 100% qid tak akan g..hahahah ha!! semalam ada laa g kubur esya...qid ckp at esya yang qid rindu kat esya... esya dgrkan apa qid ckp??? esya...qid rindu esya..bler tgk kubur kamu...rase nak nagis pown ade gak!!!
* k la esya t qid sambung k..

sakit nya hari ni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

today I am very, very sick heart ..... you want to know why? for someone who is my desire ... but I do not know if he longs to me or not ... piston going to miss it he did not want to ...
The key now I'm angry at him ... the middle
I first call out tomorrow ... he said to probe .. . I already have a good plan to go out tomorrow .. look, look she says she sent the message to go somewhere else if I do not ... i say it I do not mind ... if he want to go to KL though I do not mind ..
invite him once he is responding to go LABU!! It is strange, I ... what is near there? I ask it to him, he answered his friends want to go home .... I am disappointed is my heart ...
he seems to prefer his friend, then I think ... why do I need to think like that? he state has the right friends with everyone ... Why am I angry erk?? but I'm really sick to my heart .... I feel like I am not important for him ... properly??

I told her friends she went home alone .. I went with Fatin Nadia ... she said ok ..
I …

all about my story!!!!

Today is the day that I was the most boring .. although this hari raya, but today is very boring .. for I have no means the raya again .. I use a raya that if I am not friends with .. esya know that the first hari raya, qid cries when we thought of memories in the last election ... memories of our last three of qid, esya, nazry .. qid really miss moments like that, know what? qid want us like first past ... we are always together ..

qid do not want to go shopping alone, qid we want to go shopping a bit like three-once .. we like the same things, we went to eat together .. qid really miss that kind of time.

qid celebrate the day before the hari raya there is grave trouble late nazry .. qid want to see him miss. qid want to say to him that qid miserable life without him and esya ..
qid want him back here again ...

qid just open the video that we have signed the garden near the lake .. qid will always go to open the video when the heart is feeling homesick at all in the video .. it all!! Azh…

raye kedua!!!!

ermm ari ni dh raye kedua... macam biase laa bler rye kedua kiteowg g round melaka laa.. ape lagi.... aku tak tau la kenapa rye aku thun ni paling(3x) x best bg aku... gi jalan rye pown aku just duk diam jaa....xmcm thun2 lepas.. agresif......ermmmmm kenape erk??? tah..tah.. ni rye terakhir aku kot.. ermmm...ape aku pK ni...adoiyai.... aku punye boring rye ni..aku just ambik gambar 2 keping ja ... tu pown tok send at wani....lau x aku rse aku x ambik gmbr kot... thun2 lepas lagi laaa......asyik ambik gmbr jaaa.... ermmmm....X BEST NYEEEE RAAYEEEEEE.......
ermmmm mase g umah tok cik kL....yana kate kekasih gelap aku... ermmm tringat plak aku yang pasal kekasih2 gelap uh semua yang time wedding abg ijam uh... tah pape tah.... ermmm i think akan jmpe yana balik lagi 3 bulan kot...time cuti skolah... ermmm next year kiteowg dh form 5...SPM candidate....ahhh boring!!!!
cite pasal SPM ni sume tringat plak pasal kerja akaun... qid ingat nak tiru yna punye akaun...tgk2 die wat at diskcad....laptop aku mane laaaa…

esok raye,...

ermmm ari ni yana blik...x sabarnye....
umah wat bakar lemang ari ni... thun ni first time raye tanpa esya,nazry,abg,abg naim and atok... ckp pasal atok an....aku dah tak ade atok lagi... sejak atok rahman meninggal ade gak aku atok yahaya... tapi thun ni atok yahaya pown tak de daa.... tak de lagi aku salam tangan atok pagi raye.... dlu aku boleh byang an aku salam atok yahaya mcm aku slm atok rahman... tapi skang aku nak salam tangan sape????
ermmm aku doakan smoga family abg naim jgn sedih2 raye ni...
aku tau abg im dah tak de raye ni..just bju raye die thun ni je yang dpt di pandang... tapi kena la ingat lau kite nangis...dowg yang dah pergi tu tersiksa tau at sne.. kesian laa dowg...kite semua just mampu doa kan saja tok dowg time raye ni... dlu pg raye jumpe ade nampak nazry...tapi sekarang kubur die jeee yang aku nampak... dlu oagi raye dgr suare esya mintak maaf at aku....tpi sekang bayangan die je yang aku nampak...
tak ade lagi suare gembira die nak sambut raye....
esya...ni first time qid …

raye yg memboring kan!!!!!

ermmm dh dkt raye...but bju ade yang tak beli lagi!!!!
ermmmm...tak tau la kenape raye thn ni amat memboringkan
buat aku...aku btl2 tak tau la kenapa...
bagi aku sekarang lau tak raye pown thn ni tak pe kot...
aku tak kisah pown....
langsung xkisah!!!!
lau raye pown tapi tak hepy nak wat cm nerh an!!!
ermmm...
mlm raye umah wat bakar lemang!!!!!
ermmm yana balik esok!!!die raye jelebu...
sblum balik kg die singgah umah aku dlu....berbuka ngan family akuu....
aku thn ni raye at umah je...tak balik kg pown...
balik pown time raye kedua.....
ermm..
k laaa...nak tido bye2

5 september punye story plak!!!!

Ermmm ingat an sok nak mintak add anta g potong rambut…
Rambut dh cm palat dh ni…
Adoiyai…..
Ermmm smalam add dtg bwk aida….ermmm…
Malam tu plan nak g bazaar ampngan uh ngan aida skali…
Tp tak jadi coz aku ade hal laaa plak!!!
Cian add dah plan dh pown benda uh…
Nak wat cm nerh an??dah aku ada hal yang tak dapat di elak lagi….
Ermmmm sori isnin,pastu selasa,pastu rabu,pastu kamis....
PASTU JUMAAT...’RAYA!!!!!!!!’
Adoiyai....lagi beberapa ari je lagi ni...ermmm

4 september punye story laaa!!!!

Ok,story ari ni pasal bju raye…
Ermmm bju aku dh beli dh wana putih…
Ermmm angah laa yang nak tema thun ni wana putih…
Puas la aku ngan ayah cri bju wana putih…satu semban cari tak de..
Sabar je laa…sib baik ada gak at satu tempat ni…
Dpt la aku bju putih thun ni….

Tut.tut tadi angah balik bwk bju raye wane biru..!!
Perh!!! Sabar je laaa...die yg plan wana putih pas uh die g beli wana
Biru plak!!!apa laaaaaaaa
Ti pagi raye sume wana putih die ja wana biru…
T owg ingt die ank angkat plak!!!hahahahaha…

Ermmm pasal skolah,skolah dh start cuti…2 minggu akan datang bru sekolah
Balik!!!!malaz nak g skolah!!!hahahah…
Ha wani kate an cikgu hazlina ajak dtg umah!!!
Dak2 warisan die kate g nanti…malaz aku nak g lau dak2 tu g umah cikgu tu…
Ermmm kerja khursus akaun kene anta lepas raye…adoiyai!!!!!
Malaz btl nak anta.....yana my beloved cousin uh an dh nak anta dh kerja khusus die...
Jelez btl..!!!!!ermmm pinjam die punye pun ok gak an???haaa…..ok2…
Hahahahaha

Aku miz giler2 ngan esya…
Tak tau laaa makin dh nak r…