<link rel="me" href="https://plus.google.com/+aqidamsyarAmsyar" /> <link rel="openid.server" href="https://www.blogger.com/openid-server.g" /> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Tuesday, 27 June 2017
Assalammualaikum
Abang,
Aku nangis skang ni abang.
Aku sunyi
Skang aku kat hkl.
dh dekat seminggu dah.
Baru lepas operate mata
Mata aku ade masalah sikit skang ni
Tapi buat dh benda tu
Malam tadi masukkan camera kat jantung sebab dowg nak betulkan salur jantung aku
And skang ni aku kena demam panas.
Kenapa aku kata aku sunyi?
Entah la abang.
Aku nangis sebab apa pun aku tak tahu ni
Mungkin aku masih harapkan bonda dgn walid untuk dtg lawat aku kot

Tahun lepas, time raya
aku sakit
remy datang teman aku kat hospital sebab kebetulan dia balik cuti masa tu
tapi kali ni??
Remy,
hari hari aku tunggu kau datang mie
hari hari aku harap kau dtg untuk bg aku semangat
teman aku
makan dengan aku
sembang dengan aku.
hari hari mie
hari hari aku tunggu kau

Kau tak terasa nak dtg ke mie?
Dalam mimpi aku pun tkpe mie
Aku rindu kau sangat mie.
kali ni aku sunyi betul.
Dulu kalau time raya, ajam xde kat kl.
Along bz aku nak msg
Kau jee laa yg aku cri
Tapi.
Sekarang?
Aku msg pun tk berjawab dh mie
Hmm

Aku rindu kau remy

Sunday, 25 June 2017
Assalammualaikum
Raya kedua tanpa mereka.
Selamat Hari Raya, Bonda && Walid

Tuesday, 13 June 2017
Bonda,
Adik penat. Adik struggle kaw kaw nak habis kan benda ni.
Even tkde hati lngsung nk teruskan.
Habis je grad,
adik akan pastikan adik balik rumah jumpa walid.
Tunjuk sijil tu dekat walid.
Adik nk buktikam adik pun blh jd mcm arwah abg, mcm akk.
Adik pun boleh.
Bonda tunngu k.
Adik tgh cuba ni.
Cuba buat apa yg walid nak
Cuba betulkan keadaab
Adik tgh cuba.
Bonda sabar k
Adik rindu


Monday, 12 June 2017
Remy
Aku ade mcm mcm benda nak cerita dekat kau mie,
macam mcm aku rasa skng ni
aku tk thu nk sembang dekt siapa.
Mie.
Aku email kat kau mie semua benda.
Aku bodoh kan mie?
Aku nak cerita gak dekat kau.
Aku takde siapa nak sembang mie.
Tak siapa yg betul betul nak dgr masalah aku
Tak siapa yg sudi bg aku pinjammm je telinga dia even dia xde kata nak cakap.
Takde mie.
Aku hadap macam mcam, aku rasa mcm mcm
Kenapa aku mie?
Aku tak percaya semua org dh mie.
aku tak percaya dan aku taknak percaya siapa2
Aku percaya orang. A
Aku sakit.
Aku bodoh doh mie.
Aku bodoh gila

Sampai satu tahap, kite tk boleh terus salahkan orang.
Buka mata, tgk diri sendiri
Mana silap kita.
Mana kurang kita.

Mungkin orang lain tu mmg buat beribu masalah
Tapi
Kita kena ingat, kite pun buat masalah
Kita tak tahu berapa kali kita silap,
Kita tak tahu berapa kali kita buat orang lain terluka
Dan kita selalu tak tahu brapa kali dah kita buat orang lain menangis
Menangis sebab kita

Siapa yang tahu?

Itu, orang sekeliling kita yang tahu
Kita kena ingt satu je,
kita tak tahu semua benda tu sebab dia sedaya upaya cuba ignore semua benda
Walaupun hati sakit sangat
atas dasar apa dia abaikan rasa tu?

Sayang.
Takut kehilangan

Jangan disebab kan kita pasti dia akan ada dengan kita sentiasa
Sampai kita lupa dia juga ada hati dengan perasaan.
Sampai kita buta siapa dia sebenarnya.

Bro,
Aku tak minta banyak.
Kau tanya hati kau.
Kau cuba duduk disituasi aku
Dan masa tu, kau akan rasa apa yang aku rasa
Dan kau akan dpt jawapan pada soalan kau.
"Kamu okey tak sebenarnya?"


Official Template By BudakPEMALAS