<link rel="me" href="https://plus.google.com/+aqidamsyarAmsyar" /> <link rel="openid.server" href="https://www.blogger.com/openid-server.g" /> <!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Monday, 27 March 2017
Assalammualaikum
Abang.
Aku tersenyum ni abang.
Hari ni aku biadap dengan 3 orang.
Puas hati aku
Hahaha kurang ajar kan adik kau??
Lama aku sabar dah senanya.
Lantak apa korang semua nak cakap.
Pergi mampos!
Aku jadi mcm ni, sebab korang.
Aku biadappp mcm ni, korang yang ajar.
So, jangan pertikaikan aku dh berubah ke apa ke k?
Kau minta aku macam ni.
So aku bagi. :)

Thursday, 23 March 2017
Aku dah cakap,
aku kuat mcmmane pun.
Aku cuba leka kan diri aku mcmmne pun mesti aku terduduk ingat semua benda.
Mcm2 wehh aku fikir
Mcm2 sgt
yang pasti air mata aku ni mmg murah sgt skang.
kuat lah wahai diri.
kuat sikit jeee lagi.
tak lama pun nak hadap benda ni
benda bru jadi kan?
skang mmg sakit. nti kau okeyy .
hmm

Saturday, 18 March 2017
Abang.
Kau tau dak aku jumpa siapa hri ni?
Aku jumpa abang shuk masa lawat kubur kau tdi
Lepas je kt kubur kau, dia trus ajak aku minum.
Macam2 aku dgr cerita and thu pasal walid, bonda and adik bradik lain.
Aku harap bonda terus kuat.
And aku harap tuhan akan slalu bagi kesihatan yang baik baik untuk dia.
abang shuk ckp gak, dia suh aku sabar dengan semua ni.
Dia sndri x thu kenapa walid buat keputusan smp mcm tu dlu.
Sampai sekarang kami semua tkthu knepa walid buat mcm tu.
Abang ckp gak.
Kak qis dlu buat masalah lagi besar.
Tp dia x buang pon kak qis.
Dia tak tahu apa punca walid buat mcm ni kt aku.
Aku cerita mcm2 at abang.
Abang skang tk duduk malaysia dah
Sebab tu dia jrang gila contact aku.
Abang janji dia akan cuba pujuk walid balkk.
Tapi.....
Bukan skang.
Dia kata oneday.
Tapi enth laa tu.
Dlu ajam janji benda yg sama.
Tp smp skang aku masih mcm ni.
Aku ckp satu je kt abng shuk smlm.
kalau nak ok, okeh laaa.
Aku dh malas nak hadap benda ni semua.
Bg aku, sapa nak ambik laa.
Spa tknak tu. Tinggal je laA.
Aku malas nak harapkan org lg.
Tp tu laa.
Aku berlagak kuat mcm mne pun.
Nti aku rindu aku merintih juga.
Tp takpw laaa.
Jnji aku x mengharap kat siapa2 lg.


Wednesday, 15 March 2017
Assalammualaikum
Abang.
Aku buat dah isnin hari tu.
Buat mcm hari tu gak.
Tp kali ni masuk dekt urat kt peha tu.
Sakit abang. Nak jalan laa paling sakit.
Aku nk cerita ni.
Aku buat benda ni aku x gi thu sapa pun yg aku rapat.
Tapi, aku bg tahu ima.
Ima ni awek along.
Aku tak rApat pun sangat dengan dia.
Cuma selalu im kt fb sajaa.
Jumpa pon kami tak pernah.
Ada satu hari tu
Aku down gila.
Sebab aku takut nak buat benda ni.
Aku nk ckp dgn nad, tk boleh sbb aku tknak dia thu.
Syid pun sama. Aku nak sembang dgn dia masa tu pon x boleh. Sbb aku xnak dia thu.
Along?
Lps yg last msg2 xde contact dia pon..
Dekat fb pon tkde.
Aku ade msg dia dlm skali dua  tp dia  x reply.
So aku dh malas dh nak contc dia.
Masa malam tu, aku kt luar. Otak mmg kelaut gila.
Aku scroll2 fb aku nampak nama ima tu.
Kebetulan masa tu dia online.
Dan entah mcm mne aku share dgn dia masalah aku abang.
Bila dh balik rumah tu bru aku terfikir. Kenapa aku sembang dgn dia.
Kenapa aku share dgn dia.
Ni kalau along thu ni, mampos dia tknkasi ima tu kawan nan aku lg.
Tk pasal pasal along suh ima block aku nanti.
Ye lah. Aku ni tah apa2.
Tk menyusahkan along, aku susah kan awek dia plak.
Mmg la dia mengamok kann.

Lepas aku sedar semalam. Aku terkejut bila aku wc syid. Dia kata dia dh thu. Nad thu ajam thu.
Hmm aku tk pasti ima yg bagithu atau tak.
Tp bila aku tny, ima ckp dia tkthu.
Aku ada sebab kenapa tknak dowg thu.
Aku tknak semakkan kepala dowg dgn problem aku.
Cukup aku sowg yg tnggung masalah aku.
Slama ni pon aku dh byk susahkan ramai org.
Aku thu tu.
So kali ni aku decide aku x nak bgtau sapa2 dan biar tak sapa thu.
Tapiiiii.
Last2 sedar2 je aku dpt thu dowg2 yg rapat dengan aku sume thu.
X syok nyaaaaa.
Tak thu mcm mne nak hadap dowg nanti.
Harap dowg fhm kenapa aku xnak dowg thu.

Kadang akj terfikir,
Aku nak semua org buang aku dri hidup dowg.
And aku nak strt hidup bru. Tanpa siapa2 pun
Sebab aku tknak susahkan sesiapa lg.
Biar laa lepas ni apa yg jd pd aku, aku sendiri
Yang thu.
Tapiiii.
Aku thu aku x mampu buat tu semua.
Sebab aku terlalu sygkan dowg semua.
terlalu k.
Hmm

Btw aku nak ckp sory kt ima tu sbb tk pepasal mlm tu dia kena dgr mslh aku. Maaf sngt2

Salam

Saturday, 11 March 2017
Assalammualaikum,
Abang kau thu apa yg jd kat aku kann?
Kau thu apa yg aku cuba lakukan kann.
Dan kau fhm apa yg aku rasa skang kan??
Doakan aku terus kuat abang.
Aku mohon


Official Template By BudakPEMALAS