<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Wednesday, 30 November 2011
rindu nak tgk telatah kau wokk at AF ;'(

salam..
hermm tetibe memalam ni rindu plak nak tgk konsert AF..
dulu  tiap2 malam duk tengok konsert AF..
ulangan lah ape lgi...
tiap ari sabtu jee memang akan mengadap tv jee lah tgk konsert AF tuh..
ermmm sembilan thun AF tuu..semua nyee qid ikot..
sebut jee sape!
semua qid thu..hihihihihi
giler btl qid ni kann...
pelajar yg paling2 qid rindu nak tgk die perfom atas pnts adelah ARIL..
hermmm dulu time kat Af die plajar yg plng top lahh..
bukti die Aril dah terkeluar pownn die diundi masuk balik utk ke final tauu..
siap dapat number 2 lagi..haaa top 3..ok lah tuu!!
satu lagi time Aril tersingkir tuh,ingt lagi abg Ac Mizal suare die mcm bergetr time umumkan yg
Aril tersingkir time uh..mungkin die sebak kott..coz Aril umpama penyeri
AF7 mase tuu..die xde,sunyi akademi...
die xde time tu nampak sgt yg Yazid downn...nmpak sgt akim juga boring die xde..
hermmmm...
at dalam akademi Aril slalu bertindak sprti leader..
mase Aril tersingkir mlm tu,mase die nak tarik beg ke luar dewan semua
jerit2 name Aril...termasuk lah pelajar2 yg kat atas pentas tu sekali..
jeritan semangat buat aril yg kat luar tu masih byk peluang utk die..
care die,style die menunjukkan die sowg yg bertanggungjwb..
even die kadang2 slalu mereng kat akademi tuhh tp biler time kerja
nampak time serius die...
suke care die..
ingt lagi time Rini dengan sowg pljr ni bergaduh time mule2 lagi AF7 tuh start..
Aril lah yg seperti leader yg cube leraikan semuanye..
hermm!!
pape pown dri dulu sampai skng mint qid at Aril kan kan pernah pdm..
hihihihihihi even die dh tue skli pownn..qid tetap support die..
hihih ok ke wokk!!

*tu abg ajam..owg nak jumpe abg..if abg bukak blog ni
tlg lahh cri mase utk ambik owg..owg perlukan pertlgan abg skng ni..
owg nak abg skng!!!
miz abg sgt2 thu??

kawan yg btl2 anggap aku ni kwn x kan hidup dgn penuh berpura2
lahh SYAITANN..
kau perngai mcm palat kau thu x haaa BODOH!!
yg kau nak sebok2 pasal hidop aku pahall..
dh lme idop kee??
jgn sampai aku bunuh kau nanti..
aku dh ilang sabar ni kau thu x!!!!!


Tuesday, 29 November 2011

salam esyaa..
qid sakarang kat umah emi..
ermm,semalam esya thu,tgh jalan2 gi beli kain dengan mama,akak semua lah!
time tgh jalan2 dri satu kedai ke satu kedaii uhh tetibe kaki ni kremm plakk..
sakittt sangat esya...ya Allah Dia saje lah yg thu bertapa sakitnyee kaki qid semalam!!
bukan kremm jee..nak lurus kann pown sakitt sangat esya..
haaa time tu gakk ayah suruh balik blik!
ayah try cri owg suruh urut..
time owg uh urut2 mcm lah die soal..
die tnye qid pernah excdnt kee??
die tnye kaki pernah simen kee?
dah berape lame kaki ni sakit lahh!!
mcm2 lahh!!
sampai ann qid mengamokk lah..last qid ckp" ni nak berburak kee nak picekk ni??"
haaa kena kau sekali ngan qid....
sampai qid kena marah balik ngan ayah semalam!!
lantak lahh!!ati qid sakit dowg thu kee???

~dah tuu pgi tadi ayah bwk gi klinik at sni...
dowg kate besi at kaki ni ade mslh skit..mungkin sbb dh terlalu lme tu yg die sakit blik uh!!!
aduhhh FUCK betull lahh!!!
doc uhh suruh pakai tongkat buat sementara...
mcm2 benda plakk nak jadi skng ni...
lepas satu2....lepas kaki ni ape plakk!?????
qid fed up lahh mcm ni...
lepas satu satuu jadi...adoiiiiii..
ayah kte balik semban ni buat balik x-ray..
coz ari tuu kate nak buat dh cancel kannn...
lepas x-ray ayah kte ikot je ape perkmbngan lps uhh!!!
ahhhhhh pape je lahh ayah oii..
*tadi time duduk2 uhh skali lagi kaki ni buat hal..mcm BANGANG lahhh...
memang qid campakk jee tangkat tuu tadii..
heyyy mampos lgi bagus lahhhh...
lau idop pownn mcm niii wat ape!!!
aduhhhhh

~qid ade satu berite buruk untuk esya skng ni!!
sebenarnyee brita yg sngt burukk utk qid terutamanyee...
 ira excident kul 7 lebih tadi..
dekat area USJ.aduhh..qid dapat col pown dri abg jef..
abg jef yg gi tmpt uh!!
parents die x thu lagi time tuu...
qid x thu mcm mne keadaan die skng ni..
abg jef kate time abg jef smp2 jee dowg dh bwk ira masuk ambulans..
yg abg jef sempat tgk moto ira tuu dh jahanam abis..
aduhh kalu dh moto pownn jhanam..ira ni mcm mne?
ira sory aku x pat same ngan kau..
aku doakan kau ok!


**ok lah esya..ti smbung

Monday, 28 November 2011

heyy esya..
smlm kte nak citew pasal yg ari sabtu malam tu kann??
ermm tapi x sempat lahh nak tulis semalam..
bz giler2 semalam..
haa esya thu x kite owg smp dlm kul 6.30 ptg tau..
dah tu bersapaa plak tunggu abg syam and yg lain2 kul9 bru sampai!!
yg family roy awal2 lagi dah masuk blik tido,
lepas jee solah maghrib ramai2..roy ckp kat ayah "tido kejap lah,penat.."
ermm dengan ummi,danish semua tido pas magrib uhh!!
mane x penat..duduk dlm keta dri kelantan mau nyee kebas buntot tuu..hihihi
dlm kul 8.45 bru dowg kuar...pas isyak lahhh!!!
time dowg stu family tuu tido,mama and ayah qid bantainyee gi jalan2 at tepi laut tuh..
mcm biase lah qid ngan remy klu dh jumpe x wat hal x sahh kann!!
remy bantai nyee nye pnjam keta ayh pas magrib uh then kiteowg bertiga..dgn awex remy skali ,
kiteowg gi Masjid Tanah...nak tau ape jadi at masjid tanah tuu??
haahahahah dgn free2 nyee remy kena saman...haa ambik kauu!!
time dh blik2 tuu kiteowg x sebut pown pasal saman tuu..time nak blik tuu bru remy tunjuk at abg syamm..
punye mengamokk abg syamm..siott jee....

time dowg sebok2 buat bakar2 uh,
abg syuk,ayah and walit pergi sewa bot dowg gi mancing tgh2 laut tuu...
perhh qid nak ikot tau..last2 ayah ckp ape tau "dah kmo tu bdk2 duduk jee at sni main ngan danish and faris"
perhh ayat ayahh..macam qid ni bru 8 thun plakk kan nak suruh qid main ngan danish and faris tuu!!
hermmmm..sakit ati,sib baikk lah si remy tingtong tu ade..
time ayah,abg syuk and walit gi mancing tgh laut..qid ngan remy bantai tulis2 at pasir..mcm2 kiteowg tulis...
siap ambik2 gmbr skali!!
memang best lahh!!!
yg paling2 best biler tgh makan..
mcm biase lahkannn kalu gi laut ni x bwk gitar x sahh!!!
time makan ramai2 uh...tah mcm mne qid ngan remy blh nyanyi lagi "warisan wanita terakhir"
x perasaan pown yg kite owg nyanyi uh semua owg join tepuk tgn ikot rentak musik uhh!!!
mule2 qid ngan remy main2 jee...
skli terus full song kiteowg nyanyii...
roy ade record...memang aduhh terase auu biler tgk video uhh!!!!
program mlm tu memang best!!
mcm camp btl2 plakk..
dgn unggun api..
~~ckp pasal unggun api,
unggun api tu qid ngan remy yg buat..mule2 kiteowg buat sje2 jee sbb byk nyamok..
dah tu kite owg duk laah at ctu berdue bork2 bagai kann..
sekali kejap uh abg syam dtg..die pown borak2 gakk..
lme2 uh semua join kat stu..duduk keliling and ckp pasal mcm2 benda!!
memang seronok!!
roy tanggap gambr byk!!!
ade dkt2 500 keping gambar lahh!!!
ari khamis ni bru nak gi ambik pic at roy...
 ;)
~~mlm tu gak roy ajar qid cre ambik gambar..
die ajar qid ambik gmbr pakai lighting...
mcm2 lahh..memang best sgt mlm tuu..

klu nak cite kann memang x abis lahh..
mcm2 benda jadi mlm tu...
kiteowg ketawa...kite bercerita...kiteowg meluahkan perasaan..
ya allah Sumpah bestttt sangat2...

mcm dh qid ckp
mlm tu qid buang semua mslh qid...hermmm
qid happy sgt2....
mlm tu gak qid tnye pndpt roy pasal hal ari tuu...
and lepas jee tnye roy tuu...
roy ckp ni "malam ni semua dah berakhir..buang jauh2 benda tu semua"
yeahh royy mlm tu semuanye dah berakhir..

*qid xthu nak ctew mcm mne ni esyaa..
suasane mlm tu membawa bykk sgt kenangan..
lme qid x picnik mcm tuu...
qid bhagia sgt mlm tuu.. ;)


Sunday, 27 November 2011
salam esya..
aduhhh!!
sakit nyee ati skng nii..
thu knp??
semua gambr2 dlam memory kad cmre tu semua TERPADAM!!
aduhhh sakit nyee ati...blh tersalah klik plakk!!!
dh tu die permenntly dlt plakk uh!!!
x lh nak restore blikk..aduhh syg gilerr lahh..
ade 115 keping gambar thu??
eeee.....sakitnyee ati...
yg ade gambr skng pownn gmbr2 dri memory phone abg..
tuu jee.x lawa plak tuu...
ermmm bak kate mama tdi.."xpe lah x lawa pownn..janji ade.."
mama suruh mitak kat roy bler die dh blik semban nanty..
mlm tdi roy terus balik kelantan balikk!!!
qid bg tau roy tdi..die blh gelkk esya thu!!!
aduhh sakitnyee atii..


ni yg abang ambik!!
qid masuk kann 2  ke 3 ke gmbr je lahh..
ikot kan smlm nk masuk byk coz dh lme x masuk pic at blog..
skali ter padam pgi tadi...aduhhhh!!!


ni time jalan2 ngan abg syam,danish,faris,remy,and akak qid...


aduhh nak nangis tgk pic2 ni semua lahh..
heyyyy..!!!!
pic2 yg at abg ni ade dlm 69 keping jee..
yg at qid tu serius syg gilerr lah!!
pic2 yg roy ajar cre ambik pownnn dah TERPADAM royyy oiii!!!!
ahhhhhhhh
sakit ati weiii...

**nanti qid free qid ctew ape jdi mlm tdi ok esya!!
memang malam terbaik lahh!!
best sgttttt

Saturday, 26 November 2011

esya..
qid ade benda nak ckp!
qid  nk story at sni.tp qid takut kalu2
ade yg terbce and ade yg terase...
dalam otak qid skng qid cume nak yana...
qid nk cite kat die...
qid perlu kan owg utk bg qid idea nak slesaikann benda ni...
hermm..
dlm qid pK2 pasal ni malam tdi,qid tringt kate2 roy b4 die bg tau
yg die akan bz dalam seminggu due tuu..
die ckp "klu kmo perlu ape2..kmo nak ckp ape2...kmo nak tnye ape2 tipon walit..x kire pukul brp skali pown terus contct walit..walit ade jee nanti.."  tu roy ckp..
tp qid?? qid segan nak ganggu die mlm tdi..
ayah kte ari tuu walit bz kat kelantan coz  walit ckp nak uruskan pasal ayah ummi tu..
pK2  balikk malz lahh qid nak contct roy,tkut die bz kee..penat kee memalam uhh!!!
so xde laa qid story at spe2 smlm wlaupown ati tgh panehh time tuu ;'(
good qid berjaya simpan sndri like sowg member ni ;))
bangga weiii
~~mlm ni ade progrm ngan family roy at melaka,mybe qid akan tnye pendpt die mlm ni..
qid xthu knp ngan die qid blh kawwtim palkk...
mungkin die seorg yg thu prsaan owg lain so sbb tu die mudh utk memahami qid..
and qid pownn senang utk bg die fhm and bercerita dkt die...
insyaAllah qid bg tnye die mlm niii

*ti esok qid upload pic k utk msk dlm ni..ermm ;)
xsabr nyee qid nk tunggu mlm ni..
nak ilang ann tension 100%..
nak buang semua pasal skolah,pasal member2 at skolah tu,pasal benda2 yg menyakitkan semua nyee
NAK BUANG MALAM NI JUGAKK!!!
esok hari bru qid...
qid xnak kenal mrke2 yg menyakitkan tu lgi.. ;))
maaf klu ade yg terluke...
aku buat untuk aku...skang yg penting hanya diri aku,bukan utk jage hati kowg dee...
hihihihi
**thankz sha kau yg ajar aku buat mcm ni kann??
thankzz a lot shaa.. ;)

haaa nak thu satu benda kelakar x malam tadi..
pasal abg wann sengal tu laahh..
mlm tdi at melaka ujann tau..
so sejukk sgt lahh!!
abg suruh lahh qid ambik vick sapu kat dada tkut sejuk sgt ke ape ke kann..
time tu abg wann tgk qid dri jauh tau..
tgh duduk2 uh tetibe abg wan dtg ckp "dik kau ni mcm sakit jantung plak abgg tgk kau skng ni"
perhhh abis die kena debik ngan abg sham smlm!!
hahahah satu umah abg sham kejar die cos celupah sgt!!
ape lahhh..sengal abg wann ckp x pandang kiri kanan..
adoiii sakit perut gelak smlm!
abg wann woii klu lah sakit jantung owg ni,dh lme out dri bumi ni tau coz asyik dgr muzik2
kuat2 haaa...
ape laa ko ni abg wan oii...hermm sengal!!

okey lah cik Ellysha Balqis qid out dlu k..
asalamualaikumm

Friday, 25 November 2011
:HAZAMA AHMAD AZMI:

tdi semi final kedua Muzik2 lgu CINTA TERAGUNG jdi top 5 untuk ke final.
Alhamdulillah...
sebenarnyee start malam tdi yg qid bru ikot blik cite pasal pk lang ni..
dkt lime bulan lah gak x ikot ctew pak lang sowg ni..
skali malam tdi tringt plakk..tu yg layan blik pasal die uh..
mlm tdi gak tnye abg ajam pasal pk lang..tnye progrm2 yg die buat..
skli abg ajam kte mlm ni die ade at semi final AJL..
pe lagi terus laa contct yg lain nak thu pasal konsep die sumee lah bagai!!
memang x tido lahh mlm td dok melayan pk lang ni jeee haaa..
lgu yg pk lang nyanyi yg lgu "pokok" tuu abg an yg nyanyi...
ramai yg ckp abg an nyanyi x best lah ape lah!!!
tp bg qid..lgu tu x dpt sebab xde rezki MUH thun ni..
tuu jeee ;))
hopee sgt2 yg lgu CINTA TERAGUNG dpt terus ke pentas final nanti..
Amin...

cite pasal pk lang.masuk plak cite pasal abg wan..
abg wan die bru blik dri sarwakk..
die bru jee smp semenanjung..
die punye xcitd laa cite att kiteowg pasal cuti die bagai!!!
aduhhh panehh jee ati dgr...
die blh plak ckp "abg dh bercuti dulu dri kau qid"
perhh kau tunggu abg...qid pergi jee sne,qid x pandang lagi lagi lah smenanjong ni..
hihihihihui..
lgi pown ag bkan 100% cuti,abg kerja skli kann??
haa qid nanti 100% cuti..
time uh buku pown dh cmpk jauh2..hahahahahahh
ermm jgn jelz palk!!!

*ok lah esya ti qid sambung ok! ;)

qid ade geng bola bru..
hihihih kelakar jee coz x sangka plak member sowg ni minat bolak gak!
coz slalu die mntk giler ngan korea..but skali tupp tupp thu die minat bola!!
baguss lahh blh kaww timm cm ni...
hermmmm...bertambah2 laa member borak pasal bola...
kat fb mg xde benda lain..bola..bola..bolaaa..
kena plak member aku sowg tu pown minat bola!!
haa ambikk kau mang 100% bolaa jee lah pas ni hihihihi ;))

Thursday, 24 November 2011
Asalammualaikum Ellysya..
hermmm..
ari ni ari khamis ari yg qid tunggu-tunggu dari minggu lepas..
petang ni qid nak gi melaka,esok mybe gi johor,then ari sabtu malam qid stu family
spend time at pantai with family roy..huhuhuhu
tak sabarnyee..nak wat bbq weiiiiii nak wat bbq...mybe abg amer wat sos chicknchop nanti...
wahhh x sabar nyee qid...
next week qid xde exam..seminggu xde minggu depan  weiii..tu yg free uh!
tu yg time jawab exam sc tdi tuu x sabar2 woo mau abis...
mau balik and mulekan programm semua nii...
hihhihihiihhihi
~~ikotkann qid kena jmpe pkcu esok..
but ayah mintak tangguhkan malam tdi..
sbb ayah ke qid nak qid enjoy abis2 and bru 100% focus kat bnde tu semua..
hermmmm exam SPM dah nak bis paper...
so,mcm yg dh di janjikan mule2 dlu pkcu akan ambik qid balik utk treatment yang selbhnyee..
ermmm pk cu dah contct ayah mlm tdi die nak ambik qid utk seminggu ni...
tp,ayah kte ayah nak qid enjoy dlu sminggu ni..ayah nak pk cu ambik qid start dri abis exam tu.
thankz ayah...
hihihihi klu lah pkcu ambik qid esok,alamatnyee melepas lahh qid nak gi buat bbq at pantai nanti...
hhihihihihhihihi...

haa esya
qid tinggal 3 subjek je lagi..but 4 hari kena dtg coz ade satu subjek uh ambik smp 2 hari..
gilerr x sabar qid lahh..ermmmm
dah tu abiss lah cekk merdeka woiii...
hahahahahaah bebas dri segala2nyee..hihihihih
bebas dri mcm2 benda sbnrnye.. ;))

*ti qid smbung erkk esya.qid nak siap pergi balik kg haa...
ermmm ;))
x sabarnyeee

Tuesday, 22 November 2011

heyy esya.
hermm ari yang sangat indah buat rakyat Malaysia semuannyee..
kemenangan milik Malaysia semalam..
lepas dowg caci owg malaysia..lepas dowg kutuk pemain malaysia..
last2 sekali??
Malaysia menang tauu..
lakklekk dowg punye pemain plak kena kutok ari ni..
ape kes??

haaaa tu diaa..
gmbar yg cari bahan ketawa rakyat malaysia ari ni..
haaa see...kowg kutuk player malaysia,skang mase kowg plak kena kutukk!!
Allah tu maha berkuase tauu...x lame weiii kejap jee lepas tu Allah dah balikk ann balik at kite ape yg kite wat at owg lainnn..
see padan muke kowgg....
memang sape yg tgk game semalam memang bangga lah ngan  capten HarimauMuda and GK KhairulFahmiCheMat..
Memang Hero Malaya lah dowg2 tu semua... ;))


haaaa tu die...segak bergaya si Hero Malaya nii..hihihi
taniah Apex...
even byk kontrovcsi pasal kmo..tp nme malaysia tetap kmu jage elok2 malam tdi..
job yg di amnahkan tu kmo buat dgn baikkk skali!!!
bagus2... ;)
ak kte abg aie...
ni ---> 


Salah seorang hero Malaysia..ramai gadis yang dok tergilakan dia sekarang...We proud of u bro,anok kelate yg berjaya mengharumkan nama Malaysia..auuummmmm



haaaa bangge abg aie jadi anak klte...hihihi
pape pownn memang terbaikk lah apex tuu ;))


qid sbnrnye ade story tauu pasal malam tdi..
~~tgh syok2 tgk bola smalm ade tgk sowg pk cik ni..
bwk cucu die kire2 umur dalam 4 thun laa kot..
ya allah b4 nak mule sparuh mase kedua tu kann..
time tu laa die anta cucu die gi toilet,time tu laa die suruh cucu die makan semua..
memang best laa...pak cik tu pown x sombong..meja die slah jee meja qid and yg lain2 ni..
ape yg buat ann qid tringt time tu qid ingt atok rahman jee..
hermm die layan cucu die..buat ann qid miss at atok rahman..
malam tadi dgr jee suare pk cik tu jerit2..
qid pandang abg syam..abg syam ckp ape tauu "abg pown rse ape kau rse"
tu jee abg syam ckp!!
qid pownn senyum je lahh....
hermm memang best tgk pk cik tu smalam..punye bersyukur die Malaysia menang!!!

:: Al-Fatihah buat atokk::


malam tadi memang malam TERBAIKKKK lah....
pemainan yg sgt sengitt...yg byk cbran sebanarnye buat Malaysia...
but..semua usaha mereka terhasil..
berkat doa rakyat Malaysia semua Harimau Muda skali lagi mendapat emas semalam..
taniah skuad Harimau Muda. ;))

Monday, 21 November 2011

malam ni 
MALAYSIA vs. INDONESIA

pagi tadi lme qid termenung!!
qid x thu knp fikiran qid melayang2 pagi tadi...
ari ni budak2 sume dah mule cuti skolah...
so qid gi lmbt skit lahh ari ni...
qid rse mcm x nak gi skolah jee pgi tadii...
aduhh..entah la..
slalu nye masuk2 jee skolah akan pndng bilik tu..
skali pgi tadi dtg pandang bilik tu terkunci rapat...
gelap!!!
hermmm selama sebulan ni penghuni bilik tu xde...
and qid xkan dpt lgi lihat makhluk Allah yg bukak bilik tu tiap2 pagi lagi..
minggu lepas kali terakhir qid nmpk!!
qid diam jee mase otw gi kantin uh even ade budak kurshian yg jalan skali ngan qid,tapi qid diamm jee
entah laah esya...ini yg buat ann qid tkut untuk kenal die dgn lebih rapat...
qid tkut utk berhdpn ngan benda2 ni semua..
butt akhirnyee qid trimaa gak bnde yg qid x nak nii...
qid mule tkut ilang die....
die dh mcm keluarge qid...
qid x kan nampk die lagi mcm dulu...
time at kantin pownn qid terlupe yg tu cuti skolah...
qid tunggu die tauu..otk qid siap ckp "dah pukul 7 suku ni mane die??"
qid cri die tauuu..qid ingt ann if jumpe die qid blh bagi brng2 yg die nak ari tu...
sekali qid lupe yg tadi dh mule cuti skolah!!
and die x kan adee lahh at skolah tu..and qid x kan dpt jumpe die lagi pagi2 lepas ni...
otak qid mcm blurr tau...
ingt lagi die kte "exam agama nanti buat btl2...insyaALLAH nanti time tu sye dtg awal and akan tlg awak ape yg patut"
tu die ckpp..mybe die dah lupe...lagi pown time tu jadual exam xde lagi..mybe die ingt exam agama time masih dlm sesi persekolahan kottt..ermmm..memang blank lahh otak pagi tadii..
pikir benda jauh2 plakk tuu..
entah laa esya..hope kertas exam yg qid anta tu akan beri keputusan yg cemerlang..
;)))

ade story pasal abg ajam...ti qid citee erkk!!

~~haaa smbung pasal tdi kann...
pasal abg ajamm..esya thu x uncle and mkcik tu dh blik from mekah..
semalam dowg sampai..time tu abg wan yg gi ambikk!!
esya thu abg ajam punye jelez biler abg wan yg gi ambikk!!
citew die mcm ni,abg ajam ade kena handle stu program ni,so die x pat nak anta mk ayah die
balik melaka..die jumpe mak ayah die pownn at  airport tuu jeee...
mlm smlm gakk ade wat knduri kesyukurann lah kann..
esya thu abg ajam punye perangai kejap2 die col..kejap2 die col...
biler rehat skit jee die col..perhhh giler arhhh..
pgi tdi abg ajam bru blik kg jmpe mk ayah die...
ermmm...anak manje kann ko ni bangg... ;p
muke macho tapi perangaiiii mcm budak2.. ;p

Sunday, 20 November 2011
:: pic yang paling tak ikhlas yg abg tolong ambikk kann::
kau sengal abggggggg!!!!!!

salam esya..
heyy skang qid at kampung Abang Ajam tuu haa..
semalam buat kenduri at sni..
ermm 100 ari pian meninggal and kenduri utk arwah esya skali coz genap due thun kmo xde..
haaa ckp pasal kmo genap due thun ni kannn...
posting qid yg sblm ni qid silap plakk bantai taip "genap sethun kamu pergi"
padahal thun ni dh due thun kmo pergi!
qid silapp...
haaa cakap pasal semalam kann..
semalam dri perak qid singgah gi umah mak teh at labu ambik
barang,sekali jumpe royy..kampung die ann at area pekan labu tu haa..
time tu abg suh qid beli 100plus at satu kedai ni..
qid gi lahh beli skali nampak die ngah makan roti cnai with iqbal and danial tu haa.. ;)
die pown ape lagi bnje lahh qid and abg..hihihihihih
x malukann..dah tu die ajak abg dtg umah parents die..
x jauh laa dri situ..
umah parents die memang lawa sgt laman die...
hijauu..perhhh memang snap pic best lahh!!!
cite snap pic ann..abg semalam yeye lahh ngan awex die bagai ambik gmbr pakai DSLR diee tuuu!!!!
smp ann qid nak take pic stu pown x bagii..aduhh gilerr kendekutt kau banggg!!!
pic qid die xkasi de ambik!!
pic die ngan awex die uh die suh qid plak ambikk..
asuhh senget laa ko bang!
sib baik roy ade cam tauu!!
haaa xde laa melepas qid ambik gmbr at place yg lawaaa sgt2 tu ;)
thankz royy..
dah tu qid ambik pic stu pkai cmre pghone chingaiii uhh..
qid suh abg yg snap..punye lah x iklas die tu..pic  sengal yg die ambikk..
aduhh kau memang cri pasal ngan aku kann bang???
ko tgk aku dpt cmre tiii jgn harap aku nak pandang muke kau tauuuu ;PPPPPPP
eeeeeeee...sengal!

semalam dri ptg smp tgh malam memang best lahhh!!!
burak ngan abg ajam...ngan abg wann..lme giler x berkumpul dlm stu umah mcm tu..
then burak lmee..memang pecah perut laa smlm layan abg ajam...
syang kau ketat2 laah abg ajam...
ermmm minggu depan smp lah 8/12 qid xjumpe abg ajam...
after exam abg ajam ckp bru abg ajam bwk naik tmpt die..
abg ajam kte nanti ajl blh lah ikot die...enjoy abis2 abg ajam ckp..
but skng abg kte qid kne fokus to SPM..

ermm ok abg..ko plan laa erkk ape yg terbaik utk qid...
qid percye kau buat tu semua utk kebaikan qid kann??
~~ok lah ti qid sambung erkk!
qid ade kerja skit ni..

~~hari terus berlalu..
6 hari jee lagi yg betul2 qid jumpe member2 skolah ni..
pasni evrthg is over!!
hihihihihihi ;)

~~terlupe nak share ape yg qid pK dri semalam sbnrnyee..
esya thu sebelum qid kenal roy..qid x pernah terserempak ngan die kat luar sekolah!!!
sekali pown x pernah esya...
but since die tegur qid dulu..since qid mule kenal die...since die start uruskan jenazah piann dulu...
blh dikatekan byk kebetulan yg berlaku antre kamii..
yang paling nampak sgt kebetulan biler ummi mengajr di sekolah lme qid..
die kenal cikgu2 skolah rendh qid yg qid syg sgtt tu...die thu semua sejarah2 qid at skolah tu..
dh tu sejak tu qid slalu terserempk ngan die at mne sje qid pergi..kdng2 die sndri ckp mcm ni "mane sye ade situ awak ade.." padahall die tu yg mane qid ade stu die ade...
mcm pgi semalam....x sangke plak die ade at kedai tu..kat AREA LABU pown blh tersermpak ngan die kee??
ayoooo......memang kebetulan lahh!!!qid dgn roy tak thu ape yg Allah aturkan utk kami..
tapi kami akan tetap terus mcm ni smp sesuatu yg sediri akan dtg dan terjadi tanpa diduga.....

;)) dri smlm qid pK bende ni,knp mcm ni??

Thursday, 17 November 2011
salam.
esya..ya Allah..punye lah susah soalan math uh!
ade yg qid main tarokk jee..
rse mcm x dpt A jee...
coz mang susah laa tdi!!!
wong yang dapat 100 math uh pown ckp susah tdi..ayooo..
pape pown qid dh try yg terbaik!!
tawakal jee lah ;)

haa ari ni last qid jumpe roy at sekolah!
next week dh cuti..dh tu dh x skolah dah..
qid lupe sbnrnyee yg sok dh cuti..
tadi b4 balik roy msg tnye dah blik kee?
qid ckp lah dh nak blik..
skali die kte ni "tak nak jumpe saye ke??minggu dpn sy dh tak ade dh"
qid pelik lahh apesal plak kann..
skali die ingt ann yg ni minggu last die skolah!
ermm next year dh x kan jumpe die lgi dahh..
dh x pat nak kena kaco ngan die pgi2..hihihihi
jumpe roy td at tmpt die marah qid abis2 dulu..
at situ die mrh qid,at situ qid ctew pasal hal ngan member,at situ die story pasal
die,at situ jugak lahh qid mintaa maaf kat die smp qid nangis..dan akhir nye kat situ jugak
tempat kali terakhir kami jumpe B4 die mule cuti minggu depan...
thun depan sume tu tinggal kenangan jee...mungkin lahh die akan tepandng2 tempat tu kott!!!
hiihihihihihi....
tdi roy ckp kat qid,next year x de laa owg nak tunggu die lgi pgi2 uhh..
ermm hihi ape lahh..perli nampakkkk....
~balik jee rumah,dlm kul 2 msg roy masuk
die anta
"ape pown jadi lepas ni jgn lupe mereka,jgn lupe saye..sye doakan yg terbaik utk awak..kenal awak membawa seribu rahmat pade saya..ape pown jadi pade awak stu ari nanti, ingt  Aqid ! awak anak walit smp walit mati "


ya allah rse mcm nak berhenti jee jantung ni bce msg die..
hermmm x thu nak ckp ape!
beruntung sgt kenal die...

insyaAllah roy owg x lupe jase roy at owg!
at diri owg ni name roy memng ade..owg dh mati nanti bru semua2 ni hilang!
bru nme roy tu bhnti ;)

~satu benda dh berakhir..
byk lagi yg menanti bulan 12 ni ;)
roy hope lps ni roy x sombong erkk...
hihihihi

~esok qid xde paper,ingt nak gi perak!dh tu ari sabtu nak gi Melaka plak!!
ermm tunggu qid yer esya ;)
herm LOve uu




Wednesday, 16 November 2011
Genap sethun kau pergi..
pergi tanpa kate,pergi tanpa berita,
kau hilang selip mata,
dri pandangan aku yang sedang merana..
gelak tawa,suka ria
kite bersma masih segar ingatan aku!
walau sejuta kalu aku seru name mu
namun kau tetap disana tanpa
memperdulikan aku disini..
insan yang sentiasa merindui diri mu 
ELLYSYA BALQIS

Tuesday, 15 November 2011
salam esya..
qid ade story skit..
ermm tdi exam bi tau..
qid plih tjuk no.1 pasal owg terkenal yg kmo minat!
qid cite laa pasal cik KHAIRIL AZAM tu haa...
dh blik umah tu plak mama  tnye tjuk ape qid buat,
qid cite lah qid wat tjuk tu at sape owg diee..
then mama tnye
"knp x cte pasal arwah achik??kann lagi best cite pasal die.lg laa lain dri yg lain coz kmu admire owg yg dh kawinn"
btl gakk mama ckp kann...asal lahh qid x terpikir arwah tdi...
yg qid thu admire ni owg2 yg mude ni haa...
but kte mama lain dri yg lain tu yg unik!
ermmmm pk punye pk btl lah ape mama ckp!!!!
tapi nak watcm nerhh kan paper uh pown dh anta kannn....

dh tu story at abg ajam pasal tu...
dh tu abg ajam bantai tergelakkk!!!!
haahhahhaah
die kte qid baik qid x cite psl yg privacy2 tu...
lau x mamapos pemeriksa thu nanti...
hihihi qid msih thu batas die bang!!!
don't worry lah!

esok exam sejarah plak!
alhamdulilah esya..
spnjg exam dua ari ni,qid blh tersenyum time keluar dri dewann..
nak2 nye smlm lahh!!
hihihihihi qid dapat memory card bru semalam!!!
hahahahah syok gilerr lah qid...
memang smp malam lah qd tersenyum semalam!!!!
~esok sjrh,lusa math! isnin agama,khamis sains..
dah tu lme xde exam...ermmm
akaun,eko,geo...
exam tu lambat ckit!!!!
dah tu mase yg qid tunggu2 pown tibe lahh!!
!hahahahahahah out from MALAYSIA!!!!
hahahahahah bye...
;)

ok lah esya,qid nak study sjrh haa..
nak hafal!!!!!
doakan yg terbaik utk qid ok!
asalammualaikum ;')


Saturday, 12 November 2011

ni gambar meja qid at kelaz 5 ANTAH
meja belah depann sekalidekat dengan pintu masuk!!
ermmmmm....
semalam tuisyen member sebelah qid uh bg buku2 yg bawah meja qid...
qid x sangka plak die dh bukak pembalut meja uh..
coz die ade bg brang2 atas meja tuu skali..
ermm tgk jee buku2 tu semua ade skali plak  gmbr,paper,name tu semua at buku tu..
qid mcm agak terkejut lahh...
rse lain thu x?
sebab ape pown qid x thu..
b4 nak balik ari khamis ari tu qid ade terpikir nak bukak
pembalut meja tu..tapi qid sayang!!!
qid tengokk je meja qid time tu..
lame qid tengok meja uh b4 balik!!!
rupe2 nyee tu lastt qid tgk meja tu berkeadaan mcm kat atas tu ^^^
meja yang akan qid rindu..
lepas ni semua akan berakhir!!
hermm sebulan je lagi..hope ko bersabar AQID AMSYAR!!

malam tadi balik2 jee tgk brng2 tu semua.
qid mule ingt time giler2 at meja tu with si EJATEE tuu..hihihi
aduhh asal rse lain nii??
pape pownn semua dh berakhir ;)


qid akan simpan semua ni dalam album qid..ermm cume slaxx satu jee
paper name AQID uh dah terputus dengan huruf  'D' 
coz marisa tertarik semalammm.. ;))


Friday, 11 November 2011
salam esya..
esya thu x lepas jee qid posting at blog ni pgi tdi,
agak2 dlm 15 minit mcm uh laa email from maria masuk!
maria tnye knp sjak akhir2 ni asyik ckp pasal roy..roy..and roy!!!
maria tnye mane Abang Ajam? mana Abang Mierul??mane Abang Jeff?mane Abang Aradd?
die tnyee semua2 skali..abg akim abg apiz semua lah die tnyee..
dh tu yg buat ann qid terkejut lagi maria tnye qid yg qid dh lupe kat arwah walit ke
sbb die dh jarang sangat tgk posting qid cite pasal arwah walit..arwah abg naim,abg achik and pasal abg aie!!!!
semua lahh..mcm2 maria tnye!!!

aduhh mariaa oii...
qid xkan lupe pade mereka2 semua lahhh!!!
qid slalu ctew pasal roy sejak akhir ni sebab qid slalu berinteraksi ngan die jee skang!
msg..col...jumpe semua dengan die...
and sebab qid x cite pasal abg2 tu semua lagi sebab qid dah jarang jumpe dowg!!
dowg semua bz..lagi2 abg ajam tu!
lagi pown dowg mg x nak qid jumpe dowg skng ni coz dowg nak qid fokus at SPM.
msg dowg pown x lagi coz abg ajam nak qid off phone skng..tpi qid ni dgil kann phone still on smp skng
tapi x contct dowg pown sbb tku kena marahh!!!Hihihihi
dh x jumpe dowg sah2 laa qid x cite pasal dowg skng ni..
tgk erkk pas SPM nanti..full jee critew pasal dowg semua..sah2 tiap2 malam qid jumpe dowg semua nanti!
tu yg cek dok habaq pasal roy jee coz roy jee yg qid slalu jumpe skang!
bukan dowg2 tu lgi...nak ctew pasal  dowg lepas spm erkk..sebulan jee lagi spm nak abis!! ;)
yg pasal walit,abg naim,abg achik abg aie semua tuuu!!!!
ya allah x pernah maria qid lupe dowg..cume skng qid lebih tenang..qid memang rindu dowg semua tapi
ati qid x seteruk dulu lagi!!!Lain lah kalu qid btl2 rindu pade dowg and qid akan story kat sni!!
tiap2 minggu qid akan bce yassin untuk mrk2 semua...so,qid lebih matang utk berhdpn ngan perasaan rindu
tu semua..hope kmo fhm maria....
pasal abg aie..hihihihihi brother kite sowg tu tgh berbunga2 cinta die skang!
so,mlz nak kco die...just follow die from fb jee byk!!!
ermmm...adakah anda fham dengan keterangan saya ni MAria Syafiqah oii????

hermm ok lah SALAM ~~

salam esya..
qid ade cite menarik pasal smlm!
majlis restu!
hihihihi agak kelakar tapi amat berguna!
sebab!??
aduhh qid x thu mcm mne mau story..
yg best time salam2 tu lah!
2 owg cikgu peluk qid dlm dwan uh..
dua2 doakan benda yg sme..
dua2 pesan benda yg same!!!
balik tu qid rse kelakar plak!
qid pK2 balik mlm tdi..ermm cikgu dua owg tu nak qid jdi mcm yg dowg ckp!
dowg snggup doa kann qid!
so,qid rse somethng bler pK tu semua!
yg buat kann kelakar pas kuar dewan lah!!
hihihihi..ade laa selisih jln ngan pn.hsmah.
hihihihi time tu yg buat ann qid tergelak abis bler nak msuk kelaz tu!!
bukan gelak kann cikgu uh!
tp qid rse kelakar plak!
x thu knp!
cikgu peluk qid bukan main lme lagi smp dah2 laki ni buuu an qid!!
mcm2 yg die pesan time tu..ape yg pn.hsmah pesan tu biar qid je lah thu erkk!!
tpi serius qid gelak sowg2 time nak masuk kelaz uh!!
mcm qid x jmpe dowg jee lagi lepas ni ann!
mcm qid nak gi jauh je kann..hihihihi ape lah!
wht ever it is qid akn sentiase ingt pesan kowg semua!
qid syg kowg mcm mama qid sendiri!
mungkin ye qid pernh ckp yg qid x suke kowg semua!
tpi kowg thu kann klu kite x ske sesuatu tu,lme2 kite sndri akan cinta akan bnde tu!
and skng qid syg kowg sbb kowg sanggup doakan benda yg mungkin owg lain x kan buat utk diri qid
kecuali family qid shaja...terimakasihbanyakbanyak cikgu! ;)

dh tu pukul 10 ni plak sowg lgi ckgu yg qid akan gi jumpe!
yg pasti kali bukan sbb restu tu..tapi jumpe sbb die akan marah qid..
qid rse qid thu sbb ape die mrh!
mg salah qid pownn hihihihihi awal2 qid dh ngaku!
bagus ann???
ermm siap sedia lah kau AQID AMSYAR nak gi mengadap si roy uh..
panehh laa telinga ko nak dgr die punye nasihat!!!!
ermmmm ape blh buat..sndri cri pasal kannn???sedri tanggung laa deiiii.. ;)

hihihi ok lah esya ti qid sambung ok! ;')

Wednesday, 9 November 2011
Qid ade benda nk story ni esya..
pagi tadi qid msg2 roy tnye program ari ni semua...
dh tu die cite punye ctew..
qid tnye lahh die kat mne??
die kte die nk jumpe doc..!
qid pelik laa sekian lme msg die rupe2 nye die xde at skolah!
qid tnye lah die doc in-trend ke doc btl!??
die kte doc btl..
qid ingt ann die main2..
qid suruh die serius..dah tu die kte "btl lah nak tipu buat ape!awak ade nampak saye ke??"
bce jee msg uh qid cri lah die..
cri punye cari~TAK ADE!
qid tnye knp jumpe doc??
die kte biase lah check up sebulan sekali!
biase lah??
die knp???
yg qid thu die ade asma jee..
sthu qid owg asma ni xde de check up with doc yg dh di tetapkann de..
owg asma ni die dpt oksigen ok jee lah die uh!!!
tpi die??
qid x puas ati tauu..
qid tnye laa die mcm2..
last2 die ngaku gakk!!
die kte since kes hari tu die slalu dmam!
die slalu x sedap badan bagai lahhh!!!
tu yg die gi klinik and doc tnye die ade kee buat tu semua..
and die story at doc klinik uh tu yg doctor tu trus tranfer die ke hospital!
and sebab ann ni yg die x dtg hari tu!!
hari ni die gi blik hsptl coz doc HTJS dah buat opoinmt khas untuk die!
jumpe doc pakar and cek darah bagai lahh!!!
serius qid rse cm berslh sgt!!
and klu bukn sbb qid mybe die xde de nak sush2 gi hsptl bgaii haa..
sory roy!
sory sgt2...sbb owg roy mcm ni...
tapi mcm roy cm lah kann mybe ni semua ade hikmah!!
kite just lalui ni semua and bersbr tunggu dan lihat ape hikmah yg dah tuhan tetapkan utk kite..
betul x roy???
hihihihiihhihi

*ermm thankz laa erkk jujur cite at owg!!
hihi ;)

esya next week qid dah nak exam..
doakan qid ok!
qid nak ambik exam yg kmo x sempat ambik dlu!!
;)
doakan yg terbaik untuk qid ok syg ;)
miss u sgt2... ;)

Sunday, 6 November 2011

jika tanya  pade aku tentang pengorbanan aku semperna
 rye korban kali ape??
ingin sekali ku katakan,
aku telah rela mengorbankan hubungan persahabatan
yang telah terjalin lame dengan memutuskan segala2nye..
aku berkorban hanya untuk hati dan perasaan aku
agar ia nye tidak lagi berbisa,tidak lagi kecewa
dan tidak lagi sengsara untuk masa yang akan datang!
aku juga berharap dengan mengorbankan hubungan persahabatan ini 
otak dan fikiran aku tidak lagi kusut untuk memikirkann mereka semua!
selama ini terlalu byk hati dan perasaan aku berkoran untuk segala2nye..
die rela merana,die rela menahan segala ape yang terbuku.
die rela untuk tak mengambil  hal remeh temeh untuk sesuatu yang berat
meski pun ati die sangat kecewa..
tak terkira berapa banyak pengorbanan yg dilakukan oleh hati dan perasaan aku ni
untuk HUBUNGAN PERSAHABATAN tersebutt!
jadi,kali ini aku wat keputusan untuk berkorban demi 
hati dan perasaan aku sahaja!
hanya untuk diri aku sendiri..
aku tak nak kecewa lagi ;))
selamat tinggal sahabat..

"SALAM AIDILADHA"




Friday, 4 November 2011

hey esya..qid bru pas blik dri jamuan akhir thun kelaz 5 ANTAH!
utk thun yg terakhir jamuan ni..
jaum yg terakhir sekali!
tiade jamuan lagi di alam persekolahan nii lagi..
itu lah jamuan yg terakhir utk qid!
alhamdulillah cuace ari ni cerah!
utk pengetahuan esya laa kan.
seminggu dua ni setiap petang hujan!
byngkann setiap hari hujann jee..
tapi dh sminggu kmi semua berdoa mintak2 x hujan laa mase
hari and mase kami buat jamuan tu!
sampai buat solat hajad laa bagai!
and syukur sgt!
doa kami,harapan kami semua allah makbur kann...
esya bayang kann dari khamis malam die tu hujan smpai lahh pagi tadi..
time tu dh berdoa byk2 dah!
and nasib kami memg baik biler petang tu x hujan!!
ya allah bersyukur sgt2...
semua ape yg kami buat akhirnye terlksana juga!!
ikotkann awal2 nye esya byk sgt permslhn yg berlaku dlm usha kteowg nk uruskan
jamuan ari ni..mcm2...kalu pK balik!satu2 yg jadi...
tapi skng!
semua nye dh berlaku dgn baikk skali!!
cuace cerah yg qid doa slma ni..akhirnye berlaku gak!!
thankyou ALLAH ;))
~tapi jamuan ni kami yg berusaha mcm2 ni agak terkilan lah biler ckgu2 yg kiteowg ajak
x sampai setgh pownn yg dtg!
hanya 4 org cikgu shaja yg dtg!
qid try punye try col sowg2 cikgu...
qid col sir subra die kte die x dpt dtg coz kat hospital,qid col cikgu mahadi.die kte ade hal
tapii suare die mcm tido coz die angkat phone lmbt!!
qid col cikgu azlinatun x angkat plak!!
lastt skali nak col ckgu mimi,tapi number die sowg pown xde!
ustaz awal2 lagi dh ckp yg die ade hall..ok fine!
hermmm x pe lahh mungkin cikgu2 ni ade hal yg x dpt di elakkan,
masing2 berkeluarga kannn.. ;))

jamuan kelaz dh selesai dah!
yg tinggal skng jamuan tuisyen and befday party abg ajam esokk jee ;))
sebut pasal befday abg ajam..aduhh mcm2 laa abg mierul plan utk ko bang!
hadiah ko aku x beli lagi bang!
ermm opo ko nak bang???
hihihihihi..
serius x sbr ngan befday party abg ajam ni laa..mesti gempak!
kali ni wat without peminat2 die tu!
kali ni buat hanya budak2 HR!!
kteowg dh order abg ajam dulu dah...so funclub die x leh usikk die ari tu..
haa padan muke..b4 this kowg jee ann sebok!
;)) xsabar nyee aku!!

qid nak memory card qid lah esya!!
satu2 nye memory micro yg qid ade...
SD pnyee byk lah!!ni micro punye satu tuu je ade..tapi??
aduhh apesall lah aku smpan bnde uh kat dlm uh smpkann si roy uh ckp yg die
akan mengambil mase yg agak lme uk simpan memory uh!!
aduuhhh ko ni roy,dh laa ustz dah tu perangaii mengenakann owg jee kann??
eee...
esya thu x ari khamis ari tu pagi uh die ckp nak bg memory uh!
sekali dah nak abis paper exam uhh die blh lalu jeee tersengeh2 at kelaz qid..aduhh menyampahnyee..
qid msg die tny memori!
die boleh balas "hihihi kena pulang ke?"
ya allah sakitnye atiii..dh tu qid soal die tnye "naik atas wat ape?"
skali  die jw ,saje jee nk tayang mukee!!!
perhhh ayat diee..berbulu qid dgr auu...
adoiiyai esok qid gi umah roy kot jap...
pas abis party abg ajm,grk laa blik!
time tu laa gi umah gi roy uh jap.!!
perhh masak laa aku idop xde memory ni haaa

~ok laa esya ti sambung blik ok!
love you ;))

Thursday, 3 November 2011

tadi time tuisyen agak tertekan lah..
masuk2 jee keta sepatah haram qid x ckp ngan mama and ayah!
qid diam jee smp umah!..xde mood...
masuk2 je umah terus naik atas and kunci pintu dudk berkurung dlm bilik!
dlm otak ni qid cume pK esya,abg ajam and roy!
qid col abg ajam..tapi die off phone..
qid msg roy!tapi die x balas..
mybe roy dh tido...
qid try punye try col abg ajam tapi masih x dpt!
qid tk thu knp abg ajam off nombor tu..
qid perlu annn dowg semua esya...
qid nak bg tahu dowg semua2 ni...
qid nak dowg thu semua ni esya.....
tpi dowg mne??abg ajam xde,roy xde...
ya allah..if abg ajam btl2 bz laa skng,si roy ni...!!!
slalu okey jee tido lmbt ann ni apsal x bls msg plak!!
owg ade prob laah roy!!
owg perlu ann roy skng ni thu x!
owg x thu nak cite at sape roy...
owg tertekan sangattt

Wednesday, 2 November 2011

salam esya..
esya thu x tadi time blik skolah qid blik awal skit,abg syuk ambik qid..
smp2 jee umah abg syam ajak gi mid..
pK punye pK bgos gak coz qid blh cri brng befday abg ajam skali!
jalan2 mid  skali xde benda yg menarik!!
xde benda menarik kee??
ermm sbnr nyee qid x thu nak bli ape...
abg ajam ni idop die dh perfc dah!!
semua benda die ade!
qid pown x thu ape nak bg die!
any idea??
ermm pening!

haa sbut pasal abg ajam!
qid terbace blog die tadi yg die kte
die rindu moment time ngan abg akim and apiz and abg q!
die kte die klu blh nak benda tu semua berulang balik!
and die kte gak yg die x thu knp sjak akhir2 ni msing2 bZ sangt smp
lame x berjumpe and berkumpul!
klu ade pown abg ajam akan dgn abg akim..
abg apiz and abg q???
ermm dowg salu xde..
tu yg abg ajam kte die rindu sgt nak berkumpul mcm dulu!
abg ajam kte die die sndri x thu knp die rindu saat tu semua..
lagi2 skng ni masing2 dah bZ sgt2 kann...
byng kann sowg at KL,sowg at srwk sowg at joho!!
mane x nye!!
jauh2 masing2...
yg salu abg ajam jumpe abg akim jee...
ermm kesian abg ajam!
die rindu 3 sahabat baik die!
hope abg ajam akan dpt buat ape yg di rancng ok!
and qid juga harap bg akim,abg apiz and abg q dpt join kiteowg utk befday abg ajam ni!
utk abg ajamm gak yg tgh rindu kowg semua nyee..
~~qid tnye abg akim "x rindu mase dulu ke?"
abg akim jwb yg die sangat rindu mse progrm tu!
die x kan lupekan member2 kat sane..
qid ckp laa at abg akim yg abg ajam rindu dowg
skali abg akim ckp "bukan die je yg rindu yg lain2 uh,abg pown rindu yg lain2 tu!!"
see masing2 dah lme x berkumpul kannn...
tu yg masing2 terigt jeee kenangan dulu..
ermmmm ape lah!

~ok lah esya..tu je la qid story.
ti qid msuk lagi ok! ;)


Official Template By BudakPEMALAS