<!-- --><style type="text/css">@import url(https://www.blogger.com/static/v1/v-css/navbar/3334278262-classic.css); div.b-mobile {display:none;} </style> </head><body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1574632008568096036\x26blogName\x3dBudakPEMALAS\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aqidamsyar.blogspot.com/\x26vt\x3d4889051296568924402', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>




stories biography archives


Intro


AQIDAMSYAR
Melakar nama, Mencari Dunia.
Sesat Sendiri, Mula Lupa Diri
Berhenti Dipersimpangan,
Melihat Kebelakang
Mahu diri kembali.
Pulang


Saturday, 30 March 2013

Assalammualaikum esya..
Ehemm..lame gakk qid tk masukk menulis di sinikann..?
Yeahh ikot kan smlam lagii qid nak masukk sini..tapi line mcm hape tahh loading nak
mamposs...Pastuu ingt pagi tadi nak masukk..skali qid layan movie hape pownnn x ingtt..
dlm kol 2 lebih tdi pulekkk qid pi makang..smp kol 4 lebihhh..naik2...
layan tgk tv japp tros tertido smp kol 6 lebihhh..
tuhh yg skng niii mencuri time jap nak naip kat siniii...
hmm..Esya...
qid ade sikett story nak cite kat esya..
but b4 tuu qid nak cite sikett pasal kolej :)

okeyy smlm adelah hri yg sgt kelang kabot..and harii mcm tuhh mybe akn berulang lagii
dlm minggu hadapan and dua minggu lagiii..
Hope hari mase antaq imd and dpm tak sekecoh and sekelang kabot mcm semalam..
smlm dgn mmber buat hal..dengan koop x bukak...dengan salah bli mounting board lagii..
perhhh...dah tuh nak pi cri kat parkson xde pulekkk..sabarr jee lahhh..
semlam kena submit screen design untuk imd and submit esseimen pm.
huhh..alhamdulillah sume nyee dh pown selesaiii..
imd tinggal nak buat director jeee..
hope sumenye berjalan lancarrr...
Malam ni insya Allah qid akan start buat director imd..pasal dpm yg nak kena antaq t-sher nyee design
uhh minggu nak pi antaq uhh bru qid print..nak print skng bju takde lagii..tunggu mysis antaq bru print nnti..
dpm ade dua projekk...satu size a3 satu print tshirt uhh..
yg print a3 uhh mybe next week qid akan print sbb,nnti week yg nak kena print tshirt uhh x de lahh pkai
duit byk sgt...ye lahh tshirt dh sekian duit nak kena print..ni a3 pulekkk.. hmm...
kolaj untk a3 uhh dh siap dahh..tinggal nak print jee mehhh.. :)
haa brp minggu jee lagi nak final..dgr cite final dlm awal or pertngahan bulan 5..
hmm means tinggal dlm 5 or 6 minggu jee lagii study..
hmmm! Tapii takyah nak happy sgt lahh kann..nak mengharungi 5 or 6 minggu uhh mcm2 kena buatt..
kena buat 4 final projekkk, ape die? DBC,IMD,DI  and DPM...
huhh!dah tuhh kena buat note lagiii..kena siap annn diri untukk final exam lagiii..
hmm sangat2 mencabarr time uhhh...tuu bru yg qid thuu..yg mungkin ade yg qid tak thuu tuhh? haa..
hope mase uhh qid masih dpt buat projek yg terbaikk untukk sem nii..insya Allah..doakan qid okeyy esya..
stakat nii qid slalu cube untuk buat yg terbaikk dan semampu qiddd..harapp nnti pown begituu...
hmm risau plakk rsenye bilerr ckp psl final projek and psl final exam nii.. :)

Okeyy skng nii qid nak story pasal hidup qid sndri pulakkk...
minggu ni qid  tak balikk umah family pown..mybe minggu depan pown x balikkk..klo balik pownn mybe mase 19hb uhh..mybe lahhh...sebab time uhh qid ingt nak balikk perlis umah sis...sje jee nak tenangkan pikirann jap..tuh yg nak balikk sane...Insya Allah lahh time uhh qid akan pergii klo xde pape hall qid pergi lahh sne ..Mase 19hb nituu klo qid balikk seremban mama and ayah bukan ade umahh sgt pownn sbb dowg nak pi antaq abg eddy bertunang....
And if qid balikk seminggu lepas yg 19hb uhhh..mase awal bulan 5 uhh lahhh..klo qid balik time uhh pown mama ayah lagii lah takde kat umahh..sbb ape?? sbb time uhh abg razif pulakkk kawin...
die punye wedding uhh lgi fenat...sbb? nikah hari jumaat,wedding umh pompuan hari sbtuu...wedding humah abg razif hari ahad pulekk minggu yg same tuuu..soo sah2 lah klo qid smp ptg jumaat uhh qid dh tkde katt
umahh..msti stright pi umah atok coz wedding abg uhh buat kat umahh atokkk..hmmm
qid pown tk thu nak balikk ke tkk.thu nak balik time abg eddy ke time abg ajieb uhhh..haiyooo nak balikkk 2 minggu berturut2 mmg parah lahh aku..nakk pi balikk jee dh dekat 70 dahh...arghhh dah lahh bulan 4 ni byk pkai duit,.dh tuhh nk berulng pulekkk pi balik ipoh..haiyoo kopakkk duit aku weiiii...
 :)

ehh jap2..esya thu takk..ni dah nak masukk bulan ke 4 qid masuk sem 2 nihhh...
tapi yg sedihnyee duit MARA untuk sem1 x dpt pown lagiii..haiyooo..Sabo jee lahh teman woiii...
ade dlm 20 lebihhh lagi x dpt..kan hari tuu 80 owg tak dpt....dh tuhh ade dlm 24 owg dh dpt pulk dlm seminggu uhh..so saki baki nyeee kamii nih lahhh yg tk dpt lagi uhhh..haiyoooo..
ehh! my adik pown tak dpt lagii tauu..qid ,adik, akma pownn tak dpt lagiiii...
hmm sabarr2..org kate klo kite sbr jee menanti sesuatuu tuu insya Allah akan ade hasil ygg tak mengecewakann..
heee hope mcm uhh lahh..
qid bukan ape...qid just malaz arhh nak mintk2 duit lagiii...lagi pownn qid nak beli lens cmre yg bawuu...
hehehehe..and ingt time wedding abg ajieb nak pkaii klo qid balikk...kihkihkihkih....
malazz nak pakai cmre abg..abg tuhh pntng pegang cmre die msti memekakkk jeee...
Mcm lahh kite ni x reti gune cmre...huhh>< saya budk multimedia okeyy! ehh! hahahaahah :)

Haa ape nak cite lagii??
ni jee dulu kottt..nnti qid free qid masukk lagii ye syg..
i miss you so much! :)




Saturday, 23 March 2013

AKU KENA PRANK NGAN BADOT GILERRR! TUH!!!!
kfine! kau tunggu time kau nnti ><

k2 now nak upload pic time majlis dekan minggu lepas...
syok gakk lahh..sbb b4 uhh fefening pikir nak pkai bju ape...
sbb b4 nii kann klo gi event yg formal qid slalu ngan slack and kemeja..
but kali nii. *bju kuwong*
heheheeh..
Majlis tuhh dowg buat kat kediaman rasmi mb perak.. :) so tetgk lahh
okeyy tgk lah erkkk

Love this pixca...Mydestop nye pic jugekk okeyy :)

Tabikkk!
hahahah with my adikkk :)

Haa tuhh die lectre2 kamiii :)
yg kat cmre uhh tuhh lah sir pet :)

Yeahhhh!!!
with pakcikk yg powerr..
4flat siotttt...But memalam main twidder and game jee b4 exam :)

haaa tuhh die pic2 time hari tuuu..ade lagiii sebenarnyee..Tapi..heheheh kemalasan untuk mengupload mehh.
:)

Haa yg atas skali uhh yg qid ngan adik tuhh..
yg tetengah uhhh sir Faris Rosli.
my mentorrr!
hehehehe paling sporting mehhh! but blerr die dh mrahh...perhhh..
memang terbaikk lahh.. :)

*k lah esya ti qid masuk lagi k! Bye :)


Thursday, 14 March 2013
Assalammualaikum esya!
Qid tgh panaz hati skng niii!
Ade sowg makluk Allah nii die dok ckp memcm dok bukak cite memcm
mcm ni nii bgus sgtt!!Serius kenkdng muk dgr cite die..kenkdng menyampah ngan cite die/...
Tp bilerr smp stu tahap yg smp buat org menyampah katt qid uhhh tuhh yg qid hanginnnn...
Selame nii die dok ckp memacm qidd sabar..die dok bukak cite memcm qid sabarr..
qid buat pekak telingerrr...tapiii...Hari nihh x blh sabarr dhhh...
smp buat cite bebetull psl qid..smp owg lainn blh agakk "ni si aqid nihhh" smp mcm uhhh skali
yg qid benggang nihh >.<
Selame nii die ngarot merepekkkk! die ckp merepekkk qid buat tak tahuu jeee...
tapi skng! NO!
Sbb? Org blh thu yg kau ckp aku time uhh..Kau mmg cilake..
owg mcm kau nihhh patot bg fuck jeee!
sial!
Kau jgn pikr slame niii kau adee jee ngan akuu! Tapi hakikat nyee kau lahh owg yg paling menyusahkan
akuu!!
Kau ade jiwa aku x tenang..Kau adeee otak aku bercelaruuu...
Itu sebenar nyeee...
And one more thing!
Kau jgn ingt kau ade semua benda,kau ade memcm aku hadap sgt kat kauu..
Memang selame nii aku ckp "aku xde duit lahhhh" , "Aku xde transpot lahh" tapii hakikatnyeee...
Aku nak tgkkk mcm mane reaksi kauu! Aku nak tgk ape kate kauuu!!
see seminggu ni aku tak kuaq sebb aku nak tgk kauuu lynn aku mcm mane..aku nak tgk kau kuaq ngan sape.
Heyyy! Kalo ikotkannn..Ade jee moto kat umah niii keta kat umah nihhh blh aku angkut bawakk kau kemane jeee..Tapi akuu x nakkk aku nak try tgk mcm mane kauu dlu..
See! hakikatnyee kau bukan yg terbaikk untuk jadi kawan aku..untuk jadi sahabat akuu..untuk jadi
owg penting dlm hidup akuuu...
Aku dpt tgkk and rase kau ni sgt2 mementingkann harta benda..mementing duitt..
sbb ape aku ckp mcm uhhh..Sbb kauuu nak pergi tmpt branded sahje..Kau nak makan benda mahal sahaja.Blerr aku ckp "aku xde duittt" memcm kauu ckp memcm kauuu merepekkk!!!
hihihihiihihihi aku hanya mencari kawan yg boleh lepakk kat kedaii biase..yg bolehh lepak
makan tepi jalannn..Itu yg aku cariii..

Aku mmg suka uji owg yg bru nak jdi kawan akuu..
aku mmg suke TIPU..Tapi penipuan akuu adalah untukkk kebaiikann dirii aku sndriii mase akan dtg nntii...
Aku dh thuu sape kauu..Mcm mane bahase kauuu..mcm mane perangaii kauu.
Sorry! Aku x nak kenal kauu lagi.


Sunday, 10 March 2013
Assalammualaikum..
Heyy esya..Ape khabar...
Hmm lame qid tk nuliskann..
last pown b4 exam uhh!
okeyy..skang exam pownn dah habis.
dahh tuhh dah ade kat Seremban pown skng nii...
Hmm okeyy skng nk cerita pasal mase examm...
Exam kali nii tk thu lahh ape yg qid dpt result die...
sbb qid byk tak yakinnn...
pape pownn qid dh try semampu qid..qid dh usaha semampu qid..
harap2 dpt markh yg tk mengecewa kannn...
InsyaAllah.
2 paper ygg buat ann qid down and rse mcm susah nak lulus is Digital Illustration and Proficiency English 1.
Paper dua uhh mmg menakutkannn...
Okey jom cite pasal BI dluu...Paper BI uhh,mmg qid sentiase down lahh kann since kat sekolah
lagii uhh..So terbawak bawak lah sampai kat siniii...
Memang menakut kann time BI uhh..Lagi2 B4 uhh qid tak bace pape pownn sbb qid tak tahu nak bace ape!
Kalo tgk kengkawn yg lain bukan main lagi dowg study b4 exam uhhh...yg qid..bergelakk,bersuke ria
ngan ina kat level 2 uhhh..hihihihihihihi.
Tu yg time jwb uhhh dok menung mcm menunggu rahmat yg datang!!
Cehhhh wahh!!! Hahhahahahahaha.
`okey skng story pasal paper DI pulekkk!
Paper Di ni bebetul mencabar iman betul!
mane tak nye...Time malam b4 exam uhhh qid bolehh demam..bolehh sakit kepala..boleh sakit tekakkk!!!
Kuang ajaq betulllll....
Awal nyee sakit telingerr...Telinger uh berdenyut2 lahhhh sesangat2....
then trus menangkap sampai kepala ang tekak...
Tu yg malam uhh pukol 8 dah tutup buku...nak tido?? Tak boleh tido pown satu malam uhhh...
sebab sakit gegilerr telingerr nihhh..sabo je lahhhh....
Pagi uhh exam pukul 11 start...
qid pi lah kolej pukul 9 ingt ann nak bce buku kat kolej!
skali smp kolejj mood nak bace buku tuhh tak de langsunggggg!!!!!
Mcm yg esya thu lah kannn..qid paling tak suke ang susah nak catchup blerr study last minit uhhh!!!
time uhh qid bace memain lahhh...
qid bantai mengeja sesatu lahhh!!!
hihihihihi.
Sudah nye dlm hall...Segala soalan di bantaii sahaja...hekhekhekkk..
nak tahu takkk..Malam yg exam DI uhh qid smp ckp mcm niii "Kesian Sir Petra,subjek die aku tak study pownnn" hahahahah ye lahhh.subjek lain kemain lagii qid study..smp DI hari tuuu...
Habuk pown takde!
heheheheheheh...
Pape pownn semua tuhh dh lepass...qid harap qid dpt result yg tak mengecewakannn..qid harap qid dpt result yg okeyyyy.. :)
Insya Allah....

Haaa kedua nak story pasal qid ang family yana...
Entah mcm mane hari nii qid blh thu yg mak teh,mak yana and nazry uhh adalah ibu susuan qid...
haiyoooo..Qid bru tahuuu..
and qid tak thuu mcm mane dowg boleh terlepas ckp tadiii...
Pape pownn..nasib baik lahh qid thu skng..Atleast qid dh thu kann..yg mak teh uhhh ibu susuan qid...
and qid boleh thuu yg angah,along and irfan uhhh ade lah owg yg tak boleh berkhawin ngan qid..
sbb kami menyusu dgn ibu yg satuu..Hmmm....

Okeyy lahh esya..ni jee qid story dlu..ade mase qid masukk lagi k!
Love you! :)



Official Template By BudakPEMALAS